Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Πόσο βλάκες πια αυτοί οι Βρετανοί;


       Είναι απογοητευτική η περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου.
Αυτή η χώρα είναι γεμάτη ανίδεους, ρατσιστές και ακροδεξιούς. Δεν εξηγείται αλλιώς.


Δεν είστε πλέον Μεγάλη Βρετανία κύριοι. Ένα απλό Ηνωμένο Βασίλειο είστε. Που πάτε έξω από το μαντρί; Πως θα επιβιώσετε έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση;


       Είχατε δείξει πόσο αντιδραστικοί είστε, από την στιγμή που αρνηθήκατε την Σένγκεν. Δηλαδή είναι χαζή κοτζάμ Γαλλία που δέχθηκε τη συνθήκη; Εντάξει δε λέω, λόγω της Σένγκεν μπήκαν στη Γαλλία κι εκείνα τα γιδομούλαρα  οι τζιχαντιστές που αιματοκύλησαν το Παρίσι 2-3 φορές. Αλλά εκτός αυτού, είναι καλή η Σένγκεν…


       Που θα ήταν η βιομηχανία σας, αντιδραστικά Αγγλάκια, αν δεν υπήρχε η Ε.Ε.; Πίσω στα 1970 είχατε 11 αυτοκινητοβιομηχανίες και σήμερα καμία.    Αν δεν υπήρχε η Ε.Ε. να τις κλείσει και να τις απαξιώσει μια προς μια, που θα εύρισκαν δουλειά όλοι οι μηχανικοί και σχεδιαστές της αυτοκινητοβιομηχανίας σας, αν όχι στον γερμανικό κολοσσό της VW; Αχάριστοι είστε, αυτοί είστε.


       Αν δεν υπήρχε η Ε.Ε. θα είχε μειωθεί στο ένα τρίτο ο Βρετανικός αλιευτικός στόλος; Όχι βέβαια. Θα είχατε ακόμη χιλιάδες ψαρότρατες  να γεμίζουν τα λιμάνια σας και να μυρίζουν ψαρίλα.


       Αν δεν υπήρχε η Ε.Ε. θα είχατε ακόμη πολεμική βιομηχανία, παράγοντας τυφέκια και οχήματα μεταφοράς προσωπικού αλλά και αεροσκάφη. Τώρα με την Ε.Ε. ευτυχώς αυτές οι φάμπρικες του θανάτου έκλεισαν μια προς μια.


       Αν δεν υπήρχε η Ε.Ε. θα είχε τριπλασιαστεί η τιμή των αλκοολούχων ποτών (μπύρα, ουίσκι, τζιν) που εξάγετε; Όχι βέβαια. Θα πουλάγατε ακόμη φτηνότερα και θα εισπράττατε φραγκοδίφραγκα…

Πώς αναγνωρίζεται ο πόνος στην πλάτη από πέτρα στα νεφρά

kidneys

Ο πόνος στην πλάτη που προκαλείται από πέτρες στα νεφρά είναι ένα μοναδικό είδος πόνου, που προέρχεται από μικρές πέτρες που μπλοκάρουν τη ροή των ούρων μεταξύ νεφρού και ουροδόχου κύστης.

Μπορείτε να αναγνωρίσετε τη διαφορά από κάποιο άλλο είδος πόνου. Ο πόνος στην πλάτη που οφείλεται σε μια άλλη κατάσταση τείνει να προκαλέσει μυϊκούς πόνους και πόνους στη σπονδυλική στήλη ή το μυϊκό ιστό.
Ο πόνος στην πλάτη από πέτρες στα νεφρά, όμως, έρχεται σε κύκλους και περιγράφεται ως πολύ έντονος πόνος που αρχίζει στη δεξιά ή την αριστερή πλευρά. Ο πόνος από την πέτρα στα νεφρά συχνά μετακινείται από την αρχική θέση στο κάτω μέρος της κοιλιάς και μπορεί ακόμη και να γίνει αισθητή, κατά καιρούς, στη βουβωνική χώρα σαν πέτρα κινείται περίπου στο εσωτερικό του ουρητήρα.

5 λάθη που κάνετε συνήθως στην ενυδάτωση

hydration

Το να είναι κανείς ενυδατωμένος μοιάζει απλό. Χρειάζεται απλά να πίνει περισσότερο νερό. Το νερό θα βοηθήσει σίγουρα, ωστόσο υπάρχουν κάποια λάθη που κάνετε στην ενυδάτωση χωρίς καν να το συνειδητοποιείτε.
Διορθώστε αυτά τα λάθη για να είστε βέβαιοι ότι ενυδατώνεστε όσο πρέπει:
Λάθος #1: Πίνετε νερό κατά τη διάρκεια της άσκησης, αλλά όχι από πριν
Aκόμα κι αν ενυδατώνεστε τακτικά κατά τη διάρκεια της άσκησης στο γυμναστήριο, θα εξακολουθήσετε να είστε επιρρεπείς σε πονοκεφάλους αν δεν έχετε ενυδατωθεί από πριν. Πρέπει να έχετε πιει τουλάχιστον 220 ml νερό πριν ξεκινήσετε την άσκησή σας.
Λάθος #2: Επιμένετε στα 8 ποτήρια νερό την ημέρα
Ηρθε η ώρα να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο «κλισέ». Το ακριβές ποσό νερού που χρειάζεται ο καθένας εξαρτάται από το μέγεθος και το βάρος του. Και δεδομένου ότι μπορεί κάποιος να πάρει νερό και από άλλες πηγές, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά πολλά από τα οποία αποτελούνται ως επί το πλείστον από νερό, ίσως να μη χρειαστεί να καταναλώσετε αυτά τα 8 ποτήρια. Καλά είναι βέβαια να υπάρχουν σαν… μπούσουλας για εκείνους που έτσι κι αλλιώς δεν συνηθίζουν να πίνουν πολύ νερό, αλλά για τους υπόλοιπους δεν είναι απαραίτητο να ισχύει κατά γράμμα.

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΙΤΑΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Δεν το ξεχνάμε ποτέ. Μέχρι να πεθάνουμε θα το θυμόμαστε. Ήταν ένα παιχνίδι που με κάποια άγνωστα κατσαβίδια βιδώθηκε στη μνήμη μας. Για εμάς τις παλιοσειρές το 1970 ήταν μια ποδοσφαιρική χρονιά σταθμός. Μας σημάδεψε.
Τελικός κυπέλλου Αγγλίας στο Ουέμπλεϋ, ο πρώτος που μεταδίδεται ζωντανά από την κρατική τηλεόραση, με τη φωνή του Γιάννη Διακογιάννη. Αντίπαλοι η γκαντέμισσα Ληντς και η ροκ ομάδα του Λονδίνου, η Τσέλσυ, τότε στα κυβικά του Εθνικού Πειραιώς και του Πανιωνίου Νέας Σμύρνης.
Είναι η πρώτη ουσιαστική επαφή των Ελλήνων με το αγγλικό ποδόσφαιρο, το 1970. Στη συνέχεια το μουντιάλ του 1970, στο Μεξικό. Απ' ευθείας μετάδοση, επίσης. Για πρώτη φορά. Τα παιχνίδια του 1966 η ΕΡΤ τα έδειχνε με μια ημέρα καθυστέρηση, αφού ο ίδιος ο Διακογιάννης, όχι κάποιος τεμπέλης υπάλληλος της κρατικής τηλεόρασης, πήγαινε στο αεροδρόμιο να παραλάβει την κασέτα.

ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ


Ο πόλεμος στο Βιετνάμ. Η κόλαση του Βιετνάμ. Ένας πόλεμος που τον παραγνωρίσαμε. Επειδή είχε μπει στο παιχνίδι η Αμερική και επειδή τον εμπορεύθηκε η βιομηχανία του Χόλυγουντ με αμέτρητες ταινίες.
Από το 1954 και το Βατερλώ των Γάλλων στο Βιετνάμ, η χώρα χωρίστηκε στη μέση.Το Νότιο Βιετνάμ και το κομουνιστικό, το Βόρειο Βιετνάμ. Ένας πόλεμος στις ζούγκλες. Ένα τεράστιο νεκροταφείο για τις ΗΠΑ, που δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον πόλεμο και τον σταμάτησαν το 1975.
Και τον επόμενο χρόνο, το 1976, σα σήμερα 2 Ιουλίου, το Βιετνάμ έγινε πάλι μια ενιαία χώρα. Και οι νεκροί γιατί; Επειδή έπρεπε να ολοκληρωθεί ο κύκλος. Ποιος κύκλος; Ο γνωστός. Ο κολάσιμος. Εδώ στη γη είναι η Κόλαση, εδώ και τα Ηλύσια Πεδία.

Έτσι επιδρά ο εγκέφαλός σου στον τρόπο που ψηφίζεις

Αναρωτιέσαι γιατί οι νέοι και οι γηραιότεροι ψήφισαν τόσο αντίθετα στο δημοψήφισμα που κατέληξε στο #Brexit; Για όλα μπορεί να φταίει το κεφάλι τους- κυριολεκτικά. Και ΑΥΤΌ διότι οι πολιτικές αντιλήψεις ενδέχεται να οφείλονται και σε διαφορές στη δομή του εγκεφάλου.
allyou_voting_rotatorΕίναι ΟΛΑ στο κεφάλι σου
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο διευθυντής του Ινστιτούτου Γνωσιακής Νευροεπιστήμης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Δρ. Γκέρεντ Ρις. Μετά από μελέτη στο μυαλό 90 φοιτητών, ο τελευταίος διαπίστωσε ότι οι προοδευτικοί ή αριστεροί έχουν παχιά φαιά ουσία.
Αντίθετα, αδύνατη φαίνεται να έχουν όσοι υποστηρίζουν πιο συντηρητικές πολιτικές στάσεις. Πέρα από αυτό, ο Δρ. Ρις αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις παρουσιάζουν κι άλλες σημαντικές διαφορές στην εγκεφαλική δομή τους.
Συγκεκριμένα,

Εγωισμός: Ένας γίγαντας μέσα μας

Πότε ο εγωισμός είναι καλός και πότε μπορεί να μας βλάψει; Με ποιον τρόπο μπορούμε να τον διαχειριστούμε και να κρατήσουμε τις ισορροπίες;
ego-giantΜια φορά και έναν καιρό ήταν ένας γίγαντας, ο οποίος είχε έναν ανθισμένο κήπο, όπου έπαιζαν τα παιδιά του χωριού. Ο γίγαντας, όμως, ήταν πολύ εγωιστής και ήθελε τον κήπο αποκλειστικά για τον εαυτό του. Έχτισε, λοιπόν, μια μεγάλη μάντρα και απαγόρευσε στα παιδιά να μπαίνουν μέσα. Όταν έμεινε μόνος του και είδε τον κήπο μαραμένο, συνειδητοποίησε την απερισκεψία του και αναθεώρησε.
Ο Oscar Wilde στο παραμύθι του «Ο εγωιστής γίγαντας» περιγράφει με απλοϊκό τρόπο την έννοια του εγωισμού. Αλήθεια, μήπως όλοι μας κάποιες φορές χτίζουμε μάντρες και στρεφόμαστε γύρω από τον εαυτό μας; Πώς θα ξεφύγουμε από τον εγωκεντρισμό μας και πώς θα συμβιβαστούμε με τις ανάγκες των άλλων;
Ο κόσμος περιστρέφεται γύρω μας
Όταν υιοθετούμε εγωιστική συμπεριφορά, βάζουμε σε πρώτη μοίρα το εγώ μας. Αγαπάμε υπέρμετρα τον εαυτό μας και ενδιαφερόμαστε αποκλειστικά και σε υπερβολικό βαθμό για τις δικές μας ανάγκες, το ατομικό μας συμφέρον και τα προσωπικά μας ενδιαφέροντα. Κάθε προσπάθειά μας αποσκοπεί μόνο στην ικανοποίηση των στόχων και των φιλοδοξιών μας και τις περισσότερες φορές αδιαφορούμε για τους συνανθρώπους μας. Η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να ωθήσει στον εγωκεντρισμό και αυτό γιατί η εξωφρενική πίστη στον εαυτό μας μάς κάνει να θεωρούμε ότι είμαστε οι καλύτεροι και ότι μόνο εμείς αξίζουμε, με αποτέλεσμα να καταστρατηγούμε τα δικαιώματα των υπολοίπων.

Το Φως Και Οι Σκιές Μας

skia

Γενηθήτω Φως!
Γένεσις Α’ 3
Ίσως το φως νάναι μια νέα τυραννία.
Ποιος ξέρει τι καινούργια πράγματα θα δείξει.

Κ. Καβάφης
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Κάθομαι στο γραφείο μου, που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μπαλκόνι στο Ντεπώ, στον δεύτερο όροφο κάποιας πολυκατοικίας. Απέναντι βλέπω αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία. Τόσα χρόνια βλέπω ακριβώς το ίδιο, όμως μόλις σήμερα παρατήρησα κάτι.
Στο πεζοδρόμιο υπάρχει ένας φανοστάτης. Στην άκρη του πεζοδρομίου τα πασαλάκια που εμποδίζουν το παρκάρισμα. (Για να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου, αυτό είναι το πρώτο καλοκαίρι που υπάρχει φανοστάτης και πασαλάκια. Πριν υπήρχαν μόνο αυτοκίνητα).
Πάντως είναι πολύς ο καιρός που κοιτάω αυτή την εικόνα και μόλις απόψε παρατήρησα κάτι. Τη σκιά απ’ τα πασαλάκια. (Είναι άλλο να κοιτάς και άλλο να παρατηρείς).
Όσο πιο κοντά στον φανοστάτη βρίσκεται κάποιο σώμα, τόσο πιο μικρή σκιά ρίχνει. Τα πιο μακρινά έχουν μεγαλύτερη σκιά. Τα ακόμα μακρινότερα έχουν μεγαλύτερη σκιά (σε μήκος) κι απ’ το «σώμα» τους.
Υπάρχει και μια πινακίδα, που απαγορεύει, που είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ τα πασαλάκια κι έχει πολύ μεγαλύτερη σκιά.
Είναι μια εικόνα που φαίνεται να μην έχει κανένα νόημα. Κι αλήθεια μέχρι πριν από λίγα λεπτά δεν είχε κανένα νόημα. Μέχρι που κάτι συνέβη στον εγκέφαλο μου, κάτι απ’ αυτά που κάνουν τον κόσμο ν’ αλλάζει, κι αυτή η οικεία εικόνα απέκτησε νόημα. (Είναι άλλο να παρατηρείς και άλλο να βλέπεις).

5 Συνήθειες Καθημερινής Ευτυχίας


Πέντε Συμβουλές που μας Έρχονται από το Harvard



Θα είμαι ευτυχισμένος όταν….

Πέρασα 10 χρόνια βλέποντας ασθενείς, διεξάγοντας έρευνες και διδάσκοντας στο Harvard.  Τώρα κάνω τα ίδια, αυτή τη φορά όμως στην Ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών.  Ένα συνηθισμένο θέμα που προκύπτει από συζητήσεις μου, είναι το περίφημο: «θα είμαι ευτυχισμένος όταν…».  Καθένας συμπληρώνει τις τελίτσες με αυτό που τον «καίει»: οι φοιτητές συνήθως απαντούν ότι θα είναι ευτυχισμένοι όταν βρουν δουλειά, ή αν ήδη έχουν δουλειά όταν βρουν καλύτερη εργασία, οι ανύπαντροι άνθρωποι όταν βρουν σχέση και παντρευτούν, οι άτεκνοι αν είχαν παιδί, οι στρεσαρισμένοι αν δεν είχαν στρες… και η λίστα δεν τελειώνει.  

Κοινό παρονομαστής σε όλα αυτά είναι το εξής: Η Μετάθεση της Ευτυχίας!  

Τι σημαίνει αυτό;  Ότι οι άνθρωποι συνεχώς περιμένουν “κάτι άλλο” για να νιώσουν ευτυχισμένοι.  Και πόσο καλά είναι μέχρι να έρθει αυτή η περίφημη στιγμή της εκπλήρωσης; Και όταν έρχεται, συνήθως οι άνθρωποι τη θεωρούν δεδομένη, χαίρονται για λίγο και αμέσως μετά ακολουθεί ένας επόμενος στόχος, που πάλι πρέπει να πετύχει κανείς για να είναι ευτυχισμένος.  

Οι ειδικοί στην ευτυχία, όπως ο Martin Seligman, ο Shawn Achor, ο JonKabat-Zin, η Barbara Fredrickson, η Sonja Lyubomirsky και άλλοι, προτείνουν να ακολουθήσουμε 5 καθημερινές συνήθειες που μας βοηθούν να είμαστε ευτυχισμένοι κάθε μέρα της ζωής μας.

Πάει να σε παρασύρει η επιθυμία για λίγη δόξα;

post-351

Πάει να σε παρασύρει η επιθυμία για λίγη δόξα; Παρατήρησε με πόση ταχύτητα ξεχνιούνται τα πάντα` παρατήρησε το χάος της άπειρης αιωνιότητας πριν και μετά από σένα` τον κενό αντίλαλο των επευφημιών, το ευμετάβολον και το άκριτον εκείνων που δείχνουν να σε παινεύουν και τη σμικρότητα του τόπου μες στον οποίο συμβαίνουν όλα τούτα. Η γης ολάκερη δεν είναι παρά ένα σημείο. Και πόσο μικρή δεν είναι ετούτη η γωνίτσα της όπου κατοικούμε; Κι εδώ, ποιοι θα είναι και πόσοι αυτοί που θα σε παινέψουν;
Μη ξεχνάς, λοιπόν, να καταφεύγεις σε τούτο το χωραφάκι του εαυτού σου, και πάνω απ’ όλα,ούτε να παρασύρεσαι ούτε να εντείνεις υπερβολικά τις προσπάθειές σου. 

ΟΧΙ ΠΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

Σταμάτα πια να κλαις με μαύρο δάκρυ κάθε φορά που καθαρίζεις κρεμμύδια.


Για να αποφύγεις τους ερεθισμούς, χρειάζεσαι κάτι που να προστατεύει τα μάτια σου από τις θειούχες ενώσεις, που απελευθερώνονται όταν το κρεμμύδι κόβεται σε φέτες. 

Προσπάθησε να τις περιορίσεις βάζοντας από πριν τα κρεμμύδια στο ψυγείο. 

Αυτό θα επιβραδύνει τις χημικές αντιδράσεις που προκαλούν την απελευθέρωση των αναθυμιάσεων. 

Επίσης,

ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ "ΚΑΚΟΥΣ" ΣΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί σου αρέσει να είσαι με τον "κακό" σε ταινίες και σειρές;



Δεν έχεις κανέναν ιδιαίτερο λόγο να ανησυχείς: σε αντίθεση με τους χαρακτήρες που υποστηρίζεις, εσύ κατά βάθος μάλλον έχεις καλή καρδιά.

 «Είναι απολύτως φυσιολογικό να νιώθεις άσχημα όταν βλέπεις κάποιον να έρχεται σε δύσκολη θέση ή να χάνει» εξηγεί ο Glenn R. Fox, ο οποίος μελετά τη συναισθηματική νευροεπιστήμη στο USC’s Brain and Creativity Institute του Λος Άντζελες. 

Μάλιστα, όσο περισσότερα γνωρίζεις για τον κακό χαρακτήρα της ταινίας τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να δείχνεις κατανόηση στη ζωή σου. 

Το πείραμα CERN έχει ανοίξει την πύλη της κολάσεως; - 2 Βίντεο


 Του Γιώργου Παπαγεωργίου

 Στις 24 Ιουνίου 2016 ο φωτογράφος Joëlle Rodrigue αποθανάτισε με τον φακό του ένα πολύ περίεργο και ασυνήθιστο σύννεφο το οποίο βρισκόταν επάνω από την Γενεύη και πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις όπου πραγματοποιείται το πείραμα CERN. Πολλοί λένε ότι είναι η πύλη της κολάσεως που έχει ανοίξει το CERN. 

 Το απόκοσμο φαινόμενο, δεν είναι το πρώτο που παρατηρείται σε εκείνο το σημείο. Στις 30 Αυγούστου 2015, είχαμε γράψει ξανά για ένα περίεργο φαινόμενο που είχαν καταγράψει περαστικοί. 

Δείτε  και το σχετικό βίντεο

 

 Αυτή την φορά δεν ήταν μόνο...

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟΙ ΗΧΟΙ

Σίγουρα έχεις ανατριχιάσει με τον ήχο που κάνουν τα νύχια στο μαυροπίνακα. 

Πως εξηγείται αυτό;



Η απάντηση κρύβεται στα πρωτόγονα ένστικτά σου. 

Ο συγκεκριμένος ήχος είναι τόσο υψηλής συχνότητας, ώστε ενεργοποιεί την ενστικτώδη αντίδραση, που ονομάζεται «αντίδραση μάχης ή φυγής».

Επιστολή «κατηγορώ» του Τσακαλώτου στους εκπροσώπους των δανειστών

TSAKALOTOS
Δριμύ κατηγορώ κατά της στάσης των εκπροσώπων των θεσμών απευθύνει ο υπουργός Οικονομικών. Με επιστολή του προς τους προϊσταμένους του κουαρτέτου, όπως μετέδωσε ο τηελοπτικός σταθμός Mega και δημοσιεύει η εφημερίδα «Επένδυση», κατηγορεί τόσο τα τεχνικά κλιμάκια, όσο και τους επικεφαλής του κουαρτέτου ότι με τη στάση τους υπονομεύουν τη διαπραγμάτευση.
Η επιστολή Τσακαλώτου εστάλη την περασμένη εβδομάδα προς τους προϊσταμένους του κουαρτέτου και απευθύνεται στον Μπενουά Κερέ, τον Πόουλ Τόμσεν, τον Πιερ Μοσκοβισί και τον Κλάους Ρέγκλινγκ καταγγέλοντας τη στάση των υφισταμένων τους καθ’ όλη τη διάρκεια της αξιολόγησης.
Στις δέκα σελίδες της επιστολής γίνεται λόγος για υπονομευτικές κινήσεις των τεχνικών κλιμακίων, για καθυστερήσεις και αναβολές, για παράλογες απαιτήσεις, αλλά και για ευθεία παρέμβαση στην εθνική νομοθεσία. Παραθέτει, μάλιστα και περιστατικά, με υπομνήματα, που έχει λάβει από συναδέλφους του υπουργούς, όπου οι δανειστές ζητούν να ακυρωθούν νόμοι που έχουν ήδη ψηφιστεί.
Η χρονική στιγμή που η κυβέρνηση επιλέγει να ανεβάσει τους τόνους προκαλεί εντύπωση, καθώς μόλις έληξε μια επώδυνη διαπραγμάτευση περίπου εννέα μηνών και όλοι περίμεναν «ανακωχή» έως το Σεπτέμβριο. Φαίνεται πως, ενόψει της διαπραγμάτευσης για τα προαπαιτούμενα της δεύτερης υποδόσης των 2,8 δις. ευρώ, όλες οι πλευρές παίρνουν θέση προκειμένου να διασφαλίσουν η καθεμιά τους στόχους της.

Γιατί το χάρτινο ρολό από το χαρτί τουαλέτας δεν είναι για πέταμα;

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιατί το χάρτινο ρολό από το χαρτί τουαλέτας δεν είναι για πέταμα;
Αν πιάνουν τα χέρια σου και σου αρέσουν οι χειροτεχνίες, τότε έχεις κάθε λόγο να κρατάς το χάρτινο ρολό από το χαρτί τουαλέτας, όταν τελειώνει. Με αυτό και με μερικά έγχρωμα χαρτιά και κόλλα μπορείς να φτιάχνεις κατά καιρούς απίστευτες χειροτεχνίες.
Το χάρτινο ρολό μπορεί – με την κατάλληλη επεξεργασία – να γίνει ένα χρήσιμο αντικείμενο για να τακτοποιήσεις διάφορα πράγματα μέσα στο σπίτι, αλλά και ευφάνταστο διακοσμητικό.
Δες στο βίντεο 10 ιδέες...

Από που βγαίνει το Greece; Ξέρετε;

Αλήθεια γνωρίζετε από που βγαίνει το όνομα Greece και γιατί το χρησιμοποιούν οι ξένοι; Ας ρίξουμε λίγο φως.
Θα έχετε προσέξει ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές προσφωνήσεις για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Αυτό λίγο ή πολύ συμβαίνει με τις περισσότερες χώρες.

Για τη χώρα μας ειδικά, εμείς προτιμάμε το Ελλάς ή Ελλάδα για το όνομα της χώρας και το Έλληνες για τους ανθρώπους της, ενώ οι ξένοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία προτιμούν το Greece και το Greek ή το αντίστοιχο κάθε γλώσσας.

Αν τώρα σε αυτές προσθέσουμε και το Ρωμιοί και το Ίωνες (το χρησιμοποιούν ακόμη οι Τούρκοι), τότε οι προσφωνήσεις γίνονται τέσσερις!

Πάντως, γιατί υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση και από που βγαίνει το Greece και το Greek; Αναρωτηθήκατε ποτέ; Ας δούμε!
Hellas ή Greece

Από που βγαίνει το Greece

Η λέξη που χρησιμοποιείται για την Ελλάδα στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου δεν έχει σχέση με το Hellas, αλλά με το Greece.

Για παράδειγμα στην Ιταλία και την Ισπανία και την Ρουμανία είναι Grecia, στη Γερμανία είναι Griechenland, στη Γαλλία Grèce, στη Σουηδία Grekland, στη Πορτογαλία Grécia, στη Ρωσία Гре́ция κλπ.

Παρατηρούμε ότι όλες οι παραπάνω λέξεις έχουν κοινή ρίζα. Από που όμως προέρχεται αυτή;

Πιέστε αυτά τα σημεία στην παλάμη σας και περιμένετε - θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα!



Κάποιες μέρες μπορεί να νιώθετε σαν να έχετε όλο τον κόσμο στην παλάμη των χεριών σας. Αυτό θα μπορούσε να είναι λίγο αλαζονικό, αλλά μπορούμε να πούμε ότι έχετε τον εαυτό σας στα σημεία της παλάμης των χεριών σας. 

Πιέζοντας αυτά τα συγκεκριμένα σημεία στα χέρια σας, μπορείτε να ανακουφίσετε τον πόνο και σε άλλα μέρη του σώματος, επειδή κάθε σημείο στα δάχτυλα συνδέεται με τουλάχιστον ένα όργανο στο σώμα σας, καθώς και ένα συναίσθημα. 

Απλά πρέπει να πιέζετε κάθε σημείο για 3 έως 5 δευτερόλεπτα καθώς παίρνετε βαθιές, αργές αναπνοές και θα λύσετε πολλά προβλήματα υγείας. 

Σας παρουσιάζουμε πώς μπορείτε να κάνετε αυτή τη μέθοδο:

Screenshot_6















Αντίχειρας

Ο αντίχειρας ρυθμίζει την σπλήνα και το στομάχι, καθώς και την κατάθλιψη και το άγχος. Έτσι, αν αισθάνεστε συναισθηματικά στρεσαρισμένος ή αν έχετε πόνο στο στομάχι, πονοκεφάλους ή δερματικά προβλήματα, πιέζοντας στην άκρη του αντίχειρα θα σας βοηθήσει να φέρετε ισορροπία.

Πίνετε αυτόν τον χυμό για να χάσετε βάρος, να ρυθμίσετε τον θυρεοειδή σας και να καταπολεμήσετε την φλεγμονή

Ο υποθυρεοειδισμός είναι μια κατάσταση κατά την οποία ο θυρεοειδής αδένας μας δεν παράγει αρκετές ορμόνες. 
Οι θυρεοειδικές ορμόνες είναι υπεύθυνες για το μεταβολισμό του λίπους και των υδατανθράκων, ρυθμίζουν την αναπνοή, τα επίπεδα χοληστερόλης, τη λειτουργία της καρδιάς, τη θερμοκρασία του σώματος, των λειτουργιών του εγκεφάλου κλπ. Ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως  παχυσαρκία, καρδιακές παθήσεις, στειρότητα και πόνο στις αρθρώσεις.
34
Τα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού:
  • Ξηρό δέρμα
  • Απώλεια μαλλιών
  • Αύξηση βάρους
  • Αδυναμία
  • Κούραση
  • Μυϊκές κράμπες
  • Κατάθλιψη
  • Ευερέθιστο Έντερο
  • Δυσκοιλιότητα
  • Έλλειψη Ανεκτικότητας Στο Κρύο
  • Απώλεια Μνήμης
  • Μειωμένη Λίμπιντο
Για την προετοιμασία αυτής της συνταγής, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:

Πώς να απλώσετε Έλαιο Καρύδας στα μαλλιά σας για να σταματήσετε το Γκριζάρισμα, την Αραίωση και την Πτώση!!

How-to-Put-Coconut-Oil-in-Your-Hair-to-Stop-It-from-Going-Gray-Thinning-or-Falling-Out
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το έλαιο καρύδας είναι ένα πραγματικό δώρο της φύσης. Αυτή η σούπερ τροφή είναι εξίσου ευεργετική για τη βελτίωση της υγείας σας τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Στην πραγματικότητα, το έλαιο καρύδας χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο σε προϊόντα ομορφιάς, όπως κρέμες προσώπου και σώματος, προϊόντα περιποίησης μαλλιών και αντηλιακά. Λόγω των εκπληκτικών ιδιοτήτων του στην τόνωση της φυσικής ανάπτυξης των μαλλιών, της απαλότητας και του φυσικού χρώματος που παρέχει σε αυτά, χώρες όπως η Ινδία, η Ινδονησία, η Μαλαισία, οι Φιλιππίνες και τη Βιρμανία χρησιμοποιούν το  έλαιο καρύδας (ή γάλα καρύδας) σε φυσικά προϊόντα για τα μαλλιά.

Γιατί το έλαιο καρύδας είναι καλό για τα μαλλιά σας

1. Εμποδίζει Την Τριχόπτωση

Η τριχόπτωση αποδίδεται κανονικά σε διατροφικές ελλείψεις, φλεγμονώδεις καταστάσεις του δέρματος, ή μυκητιασικές λοιμώξεις. Το έλαιο καρύδας παρέχει μια πληθώρα από υγιεινά λίπη, τα οποία λειτουργούν σε πολλαπλά επίπεδα - που θρέφουν την τρίχα και το τριχωτό της κεφαλής, βοηθούν στην καταπολέμηση των μολύνσεων του δέρματος και στη μείωση της φλεγμονής.
Θεραπεία -  σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε 3 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας και 2 κουταλιές της σούπας έλαιο φασκόμηλου μέχρι να αναμειχθούν καλά. Όταν το μείγμα κρυώσει, το εφαρμόζουμε σε όλο το κεφάλι , στη συνέχεια το καλύπτουμε με ένα σκουφάκι μπάνιου. Κάνουμε τη θεραπεία πριν πάμε για ύπνο. Πλένουμε τα μαλλιά μας το πρωί.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα