Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Τα Ελληνικά Hoaxes φτύνουν στον άνεμο και τους έρχεται στη μούρη!

spiitting against wind

Ένα από τα πλέον αγαπημένα μότο μου μόλις επιβεβαίωσαν τα Ελληνικά Hoaxes: «Λατρεύω την υπεροψία του αντιπάλου μου γιατί είναι αυτή που μου προσφέρει τη νίκη…»
Yanna Myrat
Μετά από μερικά λατρευτικά άρθρα, κύρια κάποιων συστημικών ΜΜΕ, με χαρακτηρισμούς από Ρομπέν των Δασών μέχρι και Αφανείς Ήρωες του Διαδικτύου (ξανά πάει το μυαλό μου σε άντρες με κολάν, αλλά και με κάπα τώρα, όπως superman, spiderman κλπ) ήταν θέμα χρόνου η αλαζονεία των Ελληνικών Hoaxes να τους κάνει απρόσεκτους.
Οι κύριοι αυτοί, που τώρα νομίζουν ότι επειδή γράφουν επώνυμα απέκτησαν και κύρος, απεδείχθησαν οι χειρότεροι μαθητές της διδασκαλίας τους “πως να βρεις αν μια είδηση είναι απάτη”.
Αποφάσισαν να “καταρρίψουν” άρθρο του tribune.gr όπου έκανε λόγο για έναν «29χρονο Βρετανό με IQ 145 που εξηγεί γιατί ψήφισε υπέρ του Brexit και αποστομώνει», λέγοντας ότι η είδηση είναι ψεύτικη, αφού έκαναν google τις λέξεις κλειδιά, έψαξαν και στο προφίλ του χρήση στο φέις (όπως διδάσκουν) και δεν βρέθηκε τέτοιο άρθρο ή δήλωση. Το αποτέλεσμα; Αυτό:

Γιατί τα ζευγάρια σταματάνε να κάνουν σεξ;



Το σύνηθες είναι ακόμα και τα πολύ ευτυχισμένα ζευγάρια μετά από ορισμένα χρόνια γάμου ή κοινής ζωής να σταματούν να κάνουν σεξ. Πού οφείλεται όμως αυτό;
Αρχικά θα πρέπει να απαντήσουμε σ’ ένα βασικό ερώτημα: Πόσο συχνά είναι φυσιολογικό να κάνεις σεξ σε έναν υγιή γάμο; Η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει μαγικός αριθμός για το πόσο σεξ πρέπει να κάνει ένα παντρεμένο ζευγάρι.
Έρευνα που έγινε διαπίστωσε πως 1 στα 6 αμερικανικά ζευγάρια δεν κάνει σεξ.
Mετά από ορισμένα χρόνια τα ζευγάρια σταματάνε να σκέφτονται το σεξ.

ΣΚΕΠΤΟΜΟΥΝ, ΑΠΛΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ… ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ





Η συγχώρεση είναι ένα ταξίδι που αποτελείται από πολλά βήματα, που τα κάνεις προσεκτικά, μεταξύ των οποίων:
• Βλέπεις τον άλλον σαν να έχει ξανά αξία, άσχετα από τα λάθη που έχει κάνει.
• Βλέπεις τον άλλον σαν εξ ίσου πολύτιμο πάλι, παρά τον πόνο που έχει νιώσει.
• Δεν έχεις απαιτήσεις από το παρελθόν, και αναγνωρίζεις ότι το να αλλάξεις αυτό που δεν αλλάζει είναι αδύνατον.
• Δουλεύεις με τον θυμό και τον πόνο που έχεις νιώσει στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και στο ρίσκο μέχρι που η γνησιότητα στην πρόθεση γίνεται αντιληπτή και η μετάνοια η μετάνοια θεωρείται και από τους δύο ότι είναι αυθεντική.
• Παύεις να έχεις απαιτήσεις για εξασφαλισμένη εγγύηση μελλοντικής συμπεριφοράς.
Του Lewis Timberlake
«Το να πληγώσεις κάποιον σε βάζει κάτω από τον εχθρό σου. Το να εκδικηθείς κάποιον σε καθιστά απλά ίσο με αυτόν. Το να συγχωρήσεις σε βάζει πάνω από αυτόν». - Benjamin Franklin
«Να συγχωρείς τους εχθρούς σου, αλλά ποτέ μην ξεχνάς τα ονόματα τους - John F. Kennedy

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΒΟΥΔΑΣ


Και τώρα, να το μυστικό μου, ένα πολύ απλό μυστικό. Μόνο με την καρδιά μπορεί να δει κανείς σωστά, το ουσιώδες είναι αόρατο με το μάτι.
Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί
Το φθινόπωρο του 1988, η γυναίκα μου κι εγώ προσκληθήκαμε να μιλήσουμε για την αυτοεκτίμηση σ’ ένα συνέδριο στο Χονγκ Κονγκ. Επειδή δεν είχαμε ξαναπάει στην Άπω Ανατολή, αποφασίσαμε να παρατείνουμε το ταξίδι μας και να επισκεφθούμε την Ταϊλάνδη.
Όταν φτάσαμε στην Μπανγκόκ, σκεφτήκαμε να πάμε να δούμε τους πιο ξακουστούς βουδιστικούς ναούς. Μαζί με το διερμηνέα και οδηγό μας, η Τζόρτζια, η γυναίκα μου, κι εγώ επισκεφθήκαμε αρκετούς ναούς εκείνη τη μέρα, αλλά μετά από λόγο άρχισαν όλοι να ξεθωριάζουν μέσα μας.
Υπήρχε ωστόσο ένας ναός που χαράχτηκε ανεξίτηλα στη μνήμη μας. Ονομάζεται Ναός του Χρυσού Βούδα. Ο ίδιος ο ναός είναι πολύ μικρός, όχι μεγαλύτερος ίσως από εννιά μέτρα επί εννιά. Μπαίνοντας μέσα, όμως, μείναμε άναυδοι βλέποντας ένα Βούδα από ατόφιο χρυσάφι, ύψους τριών περίπου μέτρων. Ζυγίζει πάνω από δυόμισι τόνους και η αξία του εκτιμάται στα διακόσια περίπου εκατομμύρια δολάρια! Ήταν ένα πραγματικά εκπληκτικό θέαμα – ο ήρεμος και καλοσυνάτος αλλά και επιβλητικός, από ατόφιο χρυσάφι, Βούδας να μας κοιτά χαμογελαστός.

Κάντε το πρώτο βήμα για την αλλαγή απαντώντας σε βασικά ερωτήματα

Kate Zaidova bubbles
Η κατανόηση του βαθμού στον οποίο μπορεί να βάζετε εμπόδια στον εαυτό σας είναι μέρος του ταξιδιού προς την επούλωση από την παιδική ηλικία.

Είναι μέρος αυτού που αποκαλείται «συνειδητή επίγνωση». Οι κόρες που δεν έχουν δεχθεί αγάπη από τις μητέρες τους, συχνά δυσκολεύονται να βρουν τη συναισθηματική ισορροπία στην ενήλικη ζωή τους. Ορισμένες παραπονιούνται ότι τους διαφεύγει η αληθινή ευτυχία μέσα στην καθημερινότητα τους.
Επειδή τα μαθήματα που μάθαμε για τα συναισθήματα και τις σχέσεις εσωτερικεύονται και λειτουργούν ασυνείδητα, όταν καταφέρουμε να τα αναδείξουμε και να δούμε πώς λειτουργούν στη ζωή μας και στις επαφές μας με τους άλλους, τότε έχουμε κάνει ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός.
Οπότε, παρακάτω θα βρείτε πέντε ερωτήσεις που χρειάζεται να κάνετε στον εαυτό σας όταν αισθάνεστε ότι η ευτυχία σας έχει διαφύγει για ακόμα μια φορά.
1. Μήπως αναπαράγω τα παιδικά μου χρόνια στο σήμερα;

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ



(ΜΥΘΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ)

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ


Πριν από πολλά χρόνια δεν υπήρχε νύχτα. Υπήρχε παντού φως. Δεν υπήρχε ανατολή και δύση, δεν υπήρχαν έντομα της νύχτας, ούτε νυχτοπούλια.
Εκείνο τον καιρό, βασιλιάς της θάλασσας ήταν ένα μεγάλο θαλάσσιο φίδι, που κατοικούσε μαζί με την κόρη του, τη Μπονίτα σε ένα κοραλλένιο παλάτι. Ζούσαν ευτυχισμένοι στις εκβολές του Αμαζόνιου, εκεί που ο μεγάλος ποταμός συναντούσε τη θάλασσα. Στο βυθό όλα ήταν σκοτεινά και ήσυχα. Οι φάλαινες τραγουδούσαν τα τραγούδια τους και τα πλάσματα του βυθού χόρευαν.


Μια μέρα η Μπονίτα βγήκε στην επιφάνεια του νερού για πρώτη φορά. Έκπληκτη από την πρωτόγνωρη ομορφιά της στεριάς, απομακρύνθηκε από το σπίτι της, προχωρώντας στην πυκνή καταπράσινη ζούγκλα. Τελικά, έφτασε σε ένα χωριό. Οι άνθρωποι μαζεύτηκαν γύρω της, θαυμάζοντας τα πράσινα μάτια της και τα χρυσά μαλλιά της. Μόλις την είδε ο αρχηγός του χωριού την ερωτεύτηκε και της ζήτησε να γίνει γυναίκα του.


Ζούσαν ευτυχισμένοι, μέχρι που μια μέρα ο αρχηγός παρατήρησε ότι η Μπονίτα φαινόταν λυπημένη. Της έλειπε το σκοτάδι στο βασίλειο του πατέρα της και δεν μπορούσε να ξεκουράσει τα μάτια της. Ο αρχηγός έστειλε τους τρεις πιο έμπιστους άνδρες του να ζητήσουν λίγο σκοτάδι από τα βάθη της θάλασσας, για να ξεκουράσει η αγαπημένη του τα μάτια της. Εκείνοι, έφτασαν στην αμμουδερή παραλία και φώναξαν δυνατά το αίτημά τους. 

Τα λάθη

Βαλάντης Γαούτσης

11721086_10206329428248981_1717007333_n
Να μην κάνεις ηλίθια λάθη στη ζωή σου
κι έπειτα να κατηγορείς κι αυτήν και το χρόνο
στολίζοντάς τους με τα χειρότερα και νιώθοντας
πως είναι προκατειλλημένοι μαζί σου,
έτσι,για ελαφρυντικό της απερισκεψίας σου.
Δεν κατάλαβες…
Εγώ ”απερισκεψία” δεν ονομάζω το να ενεργείς χωρίς να έχεις προηγουμένως σκεφτεί τις συνέπειες της ενέργειάς σου.
”Απερισκεψία” όσον αφορά τα λάθη,ονομάζω την τάση
και τον ξεπεσμό μετ΄επιλογής στα μικρά λάθη φοβούμενος τα μεγάλα.
Να κάνεις βαρβάτα λάθη,φίλτατε…
Να σ΄αφήνουν σημάδι γερό
και να ΄χουν αντοχή στο χρόνο.
Να τα κουβαλάς μαζί σου σαν αποδείξεις γι΄αυτό που είσαι τώρα
και γι΄αυτό που θα ΄σαι αύριο.
Να ΄χουν διάρκεια στα χρόνια κι επιμονή για να σε διορθώνουν κάθε φορά που θα δρας με τρόπο που θα ΄ναι έστω και λίγο ξένος
μπρος στον αληθινό σου εαυτό…
…γιατί αυτά είναι που θα σε γαλουχήσουν σαν άνθρωπο κ΄ όχι εκείνα,
τα άλλα,τα αντιπαθητικά λαθάκια που στο επόμενο λεπτό
θα τα ΄χεις ξεχάσει και θα σχεδιάζεις τα επόμενα.
Μην τα φοβάσαι τα μεγάλα λάθη-αν υπάρχουν μεγάλα και μικρά.
Δώσε χώρο σ΄αυτό το τρόπον τινά αντικειμεινικό που υπάρχει εκεί έξω
να ενσωματωθεί μέσα σου,κι έπειτα κράτα αυτό που εκφράζει
και συμπληρώνει το υποκειμενικό σου,μα το υπόλοιπο μην το πετάξεις…
άσ΄το στην άκρη να βρίσκεται.
Μπορεί τα επόμενα χρόνια να γίνεις απ΄αυτούς που παύουν
να ονειρεύονται ξύπνιοι και να χρειαστείς μια μικρή δόση
“αντικειμενικής” πραγματικότητας για να ΄ρθεις στα καλά σου.
Ναι,”αντικειμενικής”…
…γιατί την πραγματικότητα μερικές φορές
πρέπει να την παλεύεις στην έδρα της με τους δικούς της όρους.

Θετικές Δηλώσεις – Δημιουργία της πραγματικότητάς μας!

Θετικές Δηλώσεις – Εκ-δηλώσεις – Δημιουργία της πραγματικότητάς μας!



Χρήση Θετικών Δηλώσεων για την τροποποίηση της πραγματικότητας που μας αφορά ατομικά, μέσα από την αντικατάσταση "λαθεμένων πεποιθήσεων" με γόνιμες και θετικές για εμάς όψεις, που υποστηρίζουν την πραγματικότητα που αληθινά επιθυμούμε.

Κάθε αποτέλεσμα δημιουργείται με τη σκέψη και  η κάθε εκδήλωση είναι αποτέλεσμα της Πρόθεσης. Η Δύναμη της Πρόθεσης είναι τεράστια και είναι σημαντικό να έχουμε επίγνωση του τι είναι Πρόθεση
Είναι η ιερή στιγμή που εμείς επιλέγουμε να κάνουμε μια δήλωση στην Ύπαρξη.

Οι δηλώσεις που ξεκινούν με το : « Έχω την Πρόθεση », έχουν πολύ μεγάλη δύναμη. Γίνονται εκ-δηλώσεις.

Να λέτε αυτές τις θετικές δηλώσεις κάθε μέρα, ώστε να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας και την αγάπη σας για τον εαυτό σας. Μπορείτε να τις γράψετε σε κασέτα με τη δική σας φωνή, οπότε θα έχετε μια πολύ ισχυρή κασέτα θετικών δηλώσεων . Προσθέστε τις δικές σας θετικές δηλώσεις σχετικά με τους στόχους και τις επιθυμίες σας.

Οι θετικές επιβεβαιώσεις που έχουν ηχογραφηθεί με την δική μας φωνή,  βοηθούν την δήλωση να υπερβεί τις όποιες αντιδράσεις του συνειδητού νου.

Οι σκέψεις είναι ζωντανές. Διαμορφώνουν τον κόσμο μας, την πραγματικότητα μας και το πεπρωμένο μας. Αν έχεις την ίδια σκέψη αρκετά συχνά και την στέλνεις με αρκετό συναίσθημα ( ενέργεια ), αυτή  με τον καιρό, θα αποκτήσει μια υλική μορφή. Οι Θετικές Σκέψεις και δηλώσεις, στην αρχή της ημέρας, μπορούν κυριολεκτικά να κάνουν την διαφορά μεταξύ μιας καλής η άσχημης μέρας .

Όταν επιθυμούμε να αλλάξουμε μια κατάσταση θα πρέπει να το δηλώσουμε.

3. Δύναμη....Τα Χαρακτηριστικά Της Ενδυναμωμένης Ψυχής




Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός ενδυναμωμένου ανθρώπου;

Ένας αυθεντικά ενδυναμωμένος άνθρωπος είναι ταπεινός. Αυτό δεν σημαίνει την ψεύτικη ταπεινότητα κάποιου που πέφτει στο επίπεδο εκείνων που είναι κάτω από αυτόν. Είναι το άνοιγμα εκείνου που ανταποκρίνεται στην ομορφιά κάθε ψυχής, που βλέπει σε κάθε προσωπικότητα και στις πράξεις κάθε προσωπικότητας την ψυχή που έχει ενσαρκωθεί στη Γη. Είναι το να είμαστε αβλαβείς, να ζούμε χωρίς να βλάπτουμε τίποτα και κανέναν, κάτι που χαρακτηρίζει εκείνον που διαφυλάσσει και τιμά και ευλαβείται τη ζωή σε όλες της τις μορφές. Σας ενδιαφέρει η Γη; Οι ταπεινοί είναι εκεινοί που δεν έχουν βλάψει ποτέ τη Γη.

Τι σημαίνει να είναι κανείς αβλαβής;

Σημαίνει να είναι τόσο δυνατός ώστε να μην χρειάζεται να βλάψει άλλα πλάσματα. Αυτό σημαίνει να είστε τόσο ικανοί και ενδυναμωμένοι ώστε η ιδέα να δείξετε τη δύναμή σας με το να βλάψετε να μην αποτελεί καν μέρος της συνειδητότητάς σας. Χωρίς γνήσια ταπεινότητα, δεν μπορείτε να έχετε αυτό το είδος δύναμης, γιατί η δύναμη σας εγκαταλείπει όταν νιώσετε ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεστε, οι άνθρωποι με τους οποίους είστε, δεν έχουν τον σεβασμό σας.

Ένα ταπεινό πνεύμα βαδίζει σε έναν οικείο κόσμο. Οι άνθρωποι δεν είναι ξένοι προς αυτό, είναι οι σύντροφοί του πάνω στη Γη. Ένα ταπεινό πεύμα δεν ζητά παρταπάνω από αυτά που χρειάζεται, και αυτά που χρειάζεται του τα δίνει το Σύμπαν. Ένα ταπεινό πνεύμα είναι ικανοποιημένο με την εκπλήρωση των αυθεντικών αναγκών του, και δεν το βαραίνουν τεχνητές ανάγκες.

Τα ταπεινά πνεύματα είναι ελεύθερα να αγαπούν και να είναι αυτοί που είναι. Δεν έχουν τεχνητά κριτήρια που πρέπει να ικανοποιήσουν. Δεν προσελκύονται από σύμβολα εξωτερικής δύναμης. Δεν ανταγωνίζονται για εξωτερική δύναμη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν νιώθουν περηφάνια για αυτά που μπορούν να κάνουν καλά, ή ότι δεν εστιάζουν τις προσπάθειές τους για να παράγουν το καλύτερο που μπορούν, ή ότι δεν παρακινούνται από τους συνανθρώπους τους όταν αυτό αρμόζει σε μια κατάσταση.

2. Δύναμη... Κάθε ενόχληση και κάθε δυσλειτουργία του φυσικού σώματος, κάθε αρρώστια, μπορεί να γίνει κατανοητή από την άποψη της απώλειας δύναμης μέσα από κάποιο από τα ενεργειακά κέντρα του σώματος.


Υπάρχει μια συνεχής ανταλλαγή ενέργειας ανάμεσα στις ψυχές. Αυτή η ανταλλαγή είναι διασπασμένη όταν και η προσωπικότητα είναι διασπασμένη. Η ενέργεια, η δύναμη, διαφεύγει από μια διασπασμένη προσωπικότητα μέσα από το καθένα από τα διαφορετικά μέρη της.

 Αν ένα μέρος σας φοβάται μήπως χάσετε τη δουλειά σας, και ένα άλλο φοβάται μήπως χάσετε τη σχέση σας, και ένα άλλο τρέμει μια σύγκρουση με έναν ενοχλητικό συνάδελφο, η δύναμη διαφεύγει από το σύστημά σας χωρίς το συνειδητό σας έλεγχο. 

Έτσι λειτουργεί η ενεργειακή δυναμική μιας μη ενδυναμωμένης προσωπικότητας.

Όταν η ενέργεια διαφεύγει από το σύστημά σας με τη μορφή του φόβου ή της καχυποψίας, δεν μπορεί να φέρει τίποτε άλλο παρά μόνο δυσφορία ή πόνο. Όταν η ενέργεια εκρέει από το σύστημά σας με φόβο ή καχυποψία, νιώθετε ένα σωματικό συναίσθημα πόνου ή δυσφορίας στο μέρος του σώματος που συνδέεται με το συγκεκριμένο ενεργειακό κέντρο που χάνει δύναμη. 

Όταν φοβάστε ότι δεν μπορείτε να υπερασπιστείτε και αν φροντίσετε τον εαυτό σας μέσα στον κόσμο, ότι δεν μπορείτε να πληρώσετε το νοίκι σας, για παράδειγμα, ή να προστατευτείτε από σωματικά ή συναισθηματικά τραύματα - όταν βλέπετε τη δύναμη ως εξωτερική και νιώθετε ότι δεν έχετε αρκετή για να εξασφαλίσετε την ευημερία ή την ασφάλειά σας - νιώθετε δυσφορία ή πόνο στην περιοχή του στομαχιού σας, στην περιοχή του ηλιακού πλέγματος.

Αυτό που ονομάζουμε άγχος είναι η εμπειρία της δύναμης που φεύγει από το ενεργειακό κέντρο που βρίσκεται σε αυτή την περιοχή του σώματος. Μια κρίση άγχους είναι μια τεράστια απώλεια δύναμης από το σύστημά σας μέσα από αυτό το ενεργειακό κέντρο. Οι απώλειες δύναμης επηρεάζουν τα γειτονικά μέρη του σώματος. Η απώλεια δύναμης μέσα από αυτό το κέντρο, για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσει δυσπεψία. Αν είναι χρόνια ή οξεία, μπορεί να προκαλέσει έλκος στομάχου.

Προειδοποίηση εξαιτίας της ηθικής

post-142b

Μόλις το κοινό έμαθε ότι οι φοιτητές της Λισαβόνας, όταν δεν λένε αισχρότητες στις κυρίες που περνούν στο δρόμο, άρχισαν να διδάσκουν ηθική στον κόσμο όλο, έβγαλε μια κραυγή ανυπομονησίας.
Ναι – ακριβώς, αναγνώστη, αυτή που σας ξέφυγε…
Το να είσαι νέος, σημαίνει ότι δεν είσαι γέρος. Το να είσαι γέρος, σημαίνει ότι έχεις γνώμη. Το να είσαι νέος, σημαίνει ότι δεν είσαι υποχρεωμένος να έχεις γνώμη. Το να είσαι νέος, σημαίνει ότι αφήνεις τους άλλους να πάνε στο Διάβολο, μαζί με τις γνώμες τους, καλές ή κακές- καλές ή κακές, γιατί κανείς δεν ξέρει πότε μας πάνε στο Διάβολο.
Τα αγόρια του σχολείου τα βάζουν με τους συγγραφείς που δεν αξίζουν, για τον ίδιο λόγο που τα βάζουν με τις κυρίες που αξίζουν. Εάν δεν το ξέρουν πριν να τους το πουν, δεν θα το μάθουν ούτε μετά. Εάν θα μπορούσαν να το ξέρουν, δεν θα τα έβαζαν ούτε με τις κυρίες ούτε με τους συγγραφείς.
Τί πληγή να είσαι υποχρεωμένος να τ’ ανεχθείς! Ακούτε, παιδιά: σπουδάστε, διασκεδάστε και σωπάστε.

Ξεθωριάζουν οι άνθρωποι;



Όταν αγοράζεις ένα καινούργιο μπλουζάκι ταιριάζει πάνω σου τόσο όμορφα.Τονίζει τις καμπύλες σου, το χρώμα του λάμπει, το φοράς και νιώθεις όμορφα, περπατάς καμαρωτά στο δρόμο το δείχνεις στους φίλους σου και εκείνοι γνέφουν πως σου ταιριάζει... κι έπειτα ο χρόνος μαζί με τα πλυντήρια το ξεθωριάζουν, κάνουν το χρώμα του θαμπό και το μπλουζάκι χάνει το σχήμα του σιγά-σιγά. Το φοράς και δεν τονίζει τις καμπύλες σου, καλύπτει απλά τη γύμνια σου. Και μετά;Τι κάνεις μετά;

Όταν γνωρίζεις έναν άνθρωπο κάνεις δειλά-δειλά βήματα για να τον πλησιάσεις, να κοιτάξεις ευθεία τα μάτια του και να δεις ένα μέρος από την ψυχή του, να προσπεράσεις τον τοίχο που έχει ορθώσει για να προστατευτεί και με διακριτικότητα να κοιτάξεις όσα κρύβει βαθιά μέσα του. Κάθε επαφή σας φέρνει και πιο κοντά, κάθε συζήτηση φανερώνει τον κόσμο του καθενός και κάπου εκεί αρχίζει να γεννιέται το συναίσθημα της αγάπης (φιλικής και ερωτικής). Το συναίσθημα αυτό που σε κάνει να έχεις ανάγκη την επαφή, την βόλτα, το ξενύχτι με αυτόν τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Κι έπειτα ο χρόνος, ο χρόνος και η καθημερινή τριβή αρχίζουν να τα ξεθωριάζουν όλα αυτά και βλέπεις πως ξεθώριασε και ο άνθρωπος που έχεις απέναντι σου. Και μετά; Τι κάνεις μετά;

Παίρνεις ένα καινούργιο μπλουζάκι, το φοράς και νιώθεις τόσο όμορφα, περπατάς ξανά καμαρωτά στο δρόμο, οι φίλοι σου γνέφουν πως σου ταιριάζει και εσύ χαμογελάς, κάποια στιγμή όταν κάνεις ξεκαθάρισμα στη ντουλάπα σου πετάς εκείνο το πρώτο μπλουζάκι γιατί πια δεν το χρειάζεσαι έτσι ξεθωριασμένο που είναι!

Γνωρίζεις έναν καινούργιο άνθρωπο και μέχρι να τον ανακαλύψεις, μέχρι να νιώσεις αυτό το συναίσθημα της αγάπης να γεννιέται ξεχνάς τον παλιό, έχει ξεθωριάσει άλλωστε στα μάτια σου όπως εκείνο το μπλουζάκι που τελικά το άφησες για λίγο στη ντουλάπα και έπειτα το πέταξες. Ναι έτσι ακριβώς!

ΣΟΚ: Η Γερμανία ζήτησε από την Ιταλία να «κουρευτούν» οι καταθέσεις των Ιταλών καταθετών!

Merkel-Retzi

ΣΦΟΔΡΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ Μ.ΡΕΝΤΣΙ ΚΑΙ Α.ΜΕΡΚΕΛ – Ζ.Κ.ΓΙΟΥΝΚΕΡ: «ΕΡΧΕΤΑΙ BANK RUN ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ»!
του Πέτρου Αναστασίου

Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας καταγράφηκε στην Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, όταν η καγκελάριος της Γερμανίας Α.Μέρκελ ζήτησε από τον Ιταλό πρωθυπουργό Μ.Ρέντσι, να «κουρευθούν» οι καταθέσεις των Ιταλών καταθετών για να διασωθούν οι ιταλικές τράπεζες!
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ότι οι κανόνες που υιοθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης πρέπει να τηρούνται, προκειμένου να αποφευχθεί η επιβάρυνση των πολιτών σε περίπτωση που μια τράπεζα της ευρωζώνης χρειαστεί διάσωσης.
Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι η Άνγκελα Μέρκελ θέλει «κούρεμα» των ιταλικών καταθέσεων!
Πρώτα «κουρεύονται» μέτοχοι και ομολογιούχοι και αν χρειαστεί καταθέτες με λογαριασμούς άνω των 100.000 ευρώ) για τυχόν διάσωση των ιταλικών τραπεζών! Και βέβαια, οι ομολογιούχοι δεν έχουν «ούτε παλιά λιρέτα», άρα πάνε για «κούρεμα» καταθέσεων!
«Δεν μπορούμε να ξανακάνουμε τα ίδια χρόνο παρά χρόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά η Μέρκελ μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες την Τετάρτη. «Οι νόμοι της ευρωζώνης για την επίλυση και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προσφέρουν ικανό περιθώριο για τις ανάλογες συνθήκες σε κάθε κράτος μέλος» διεμήνυσε.
«Ξέρουμε τι πρέπει να πράξουμε για τις τράπεζες και θα το κάνουμε γνωρίζοντας ότι εξυπηρετείται η χώρα με σεβασμό στους ευρωπαϊκούς κανόνες» απάντησε ο ιταλός πρωθυπουργός.
Η κυβέρνηση Ρέντσι εξετάζει μέτρα που θα δώσουν ρευστότητα ύψους 40 δισεκ. ευρώ στις ιταλικές τράπεζες , σύμφωνα με ένα πηγή που επικαλείται το πρακτορείο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα