Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Τι κάνει το CERN αυτή τη στιγμή;

LCH-2-578175.jpg

Ένα ερώτημα που δεν ξέρουμε πότε θα απαντηθεί πραγματικά και αν η απάντηση θα είναι… μια και καλή και μη αναστρέψιμη!
Παρατηρητές του εξωτερικού προσπαθούν να αποκαλύψουν -με ό,τι μέσο διαθέτουν- τα μυστικά καμώματα του CERN.
Εις εξ αυτών ανέβασε ένα βίντεο με δύο εικόνες που δείχνουν ένα περίεργο σύννεφο και φως πάνω από το LHC στη Γενεύη στα γαλλο-ελβετικά σύνορα, στις 24 Ιουνίου – την ίδια ημέρα που οι επιστήμονες του CERN δοκίμαζαν ένα νέο πείραμα για τον τρόπο που συνθλίβονται τα σωματίδια μεταξύ τους.
Το βίντεο, με τίτλο «What portal did CERN open now? Strange Clouds Hover Above the LHC»  έγινε από τον Freedom Fighter Times, ένα «συνωμοσιολογικό» κανάλι στο YouTube με θρησκευτικές προεκτάσεις και  εγείρει «σοβαρές ανησυχίες» για τι ακριβώς χρησιμοποιείται η LCH.
Ο αφηγητής του βίντεο του CERN, αλλιώς γνωστό ως Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών, ισχυρίζεται οι δύο εικόνες ερευνήθηκαν και βρέθηκαν να είναι πραγματικές και όχι επεξεργασία.
Δείτε το βίντεο:

5 προβλήματα υγείας που φαίνονται στα μαλλιά

Πέντε προβλήματα υγείας που φαίνονται στα μαλλιά

Η κατάσταση των μαλλιών σας μπορεί να δώσει κάποιες ενδείξεις για την υγεία σας. Η απώλεια μαλλιών ή η εμφάνιση νέων τριχών σε ένα συγκεκριμένο σημείο, μπορεί να αποτελούν σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να επισκεφτείτε έναν ειδικό.
Τα πιθανότερα προβλήματα είναι:

Αυτοάνοσο νόσημα

Σπάνιο μεν, αλλά το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να επηρεάσει τους θύλακες των τριχών. Το αποτέλεσμα είναι η απώλεια μαλλιών σε συγκεκριμένα σημεία (γυροειδής αλωπεκία), η απώλεια όλων των τριχών του κεφαλιού (φάλακρα) ή ακόμη και η απώλεια όλων των τριχών στο κεφάλι αλλά και το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των φρυδιών και των βλεφαρίδων. Η λήψη στεροειδών μπορεί να βοηθήσει στην επανεμφάνιση των τριχών.

Ορμονικά προβλήματα

Η απότομη αύξηση του μήκους των μαλλιών ή η απώλειά τους μπορεί να οφείλεται στα ανδρογόνα, τις ορμόνες που υπάρχουν σε άνδρες και γυναίκες αλλά σε διαφορικές αναλογίες. Τα υψηλά ποσοστά ανδρογόνων στις γυναίκες προκαλούν υπερτρίχωση. Η υπερτρίχωση υποδηλώνει ορμονική διαταραχή όταν συνοδεύεται και από:
-Διαταραχή στην περίοδο
-Τριχόπτωση
-Ακμή
-Αυξημένη περίμετρο κοιλιάς (αυξημένο κοιλιακό λίπος)
-Αυξημένο σωματικό βάρος
-Πολύ γρήγορη εμφάνιση και επιδείνωση της τριχοφυΐας σε γυναίκα που δεν είχε πριν πρόβλημα

Σπυράκια και μαύρα στίγματα μέσα στο αυτί: Πώς θα τα αφαιρέσετε

Σπυράκια και μαύρα στίγματα μέσα στο αυτί: Πώς θα τα αφαιρέσετε


Από την στιγμή που το αυτί σας, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά, έχει θύλακες τριχών, είναι αναπόφευκτο ότι κάποια στιγμή θα βγάλετε κάποιο σπυράκι ή θα δείτε μαύρα στίγματα να σχηματίζονται.

Και αυτό επειδή τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα δημιουργούνται ως επί το πλείστον από φραγμένους πόρους στους θύλακες των τριχών. Οι πόροι φράζουν από την υπερβολική παραγωγή σμήγματος (φυσικό έλαιο της επιδερμίδας) και από άλλες ουσίες (πχ βρομιές και νεκρά δερματικά κύτταρα), δημιουργώντας μια τοπική φλεγμονή.
Το ότι τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα εμφανίζονται σπανιότερα στο αυτί οφείλεται στο γεγονός ότι σε εκείνο το σημείο η επιδερμίδα παράγει λιγότερο σμήγμα.
Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να απομακρύνετε σπυράκια ή μαύρα στίγματα που εμφανίζονται μέσα στο αυτί σας:

Μικρά tips για να νικήσουμε την κούραση

Νιώθετε κουρασμένοι και χωρίς αποθέματα ενέργειας; Δείτε μικρές αλλαγές που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε ξανά πιο δυνατοί.

Μικρά tips για να νικήσουμε την κούραση
Αισθήματα κούρασης. Όλοι τα βιώνουμε, ακόμα και καθημερινά. Είναι δύσκολο να χωρέσουν στο πρόγραμμά μας όλα αυτά που πρέπει να κάνουμε – να είμαστε εντάξει με τη δουλειά, τις λοιπές υποχρεώσεις μας, τη διατροφή, την άσκηση, και να κοιμηθούμε αρκετά. Υπάρχουν, όμως, μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να σιγουρευτούμε πως τα επίπεδα ενέργειάς μας θα παραμένουν υψηλά, και θα λειτουργούμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας.

Αποφεύγουμε τα… εξαντλητικά τρόφιμα

Ορισμένα τρόφιμα, μας κάνουν να θέλουμε να πέσουμε στο κρεβάτι. Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή περιέχουν υδατάνθρακες που χωνεύονται πολύ γρήγορα. Όλοι οι υδατάνθρακες που λαμβάνουμε με την τροφή εισέρχονται στο σώμα με τη μορφή σακχάρων. Κάποια από αυτά τα τρόφιμα χωνεύονται με αργούς ρυθμούς, όπως τα πλούσια σε φυτικές ίνες λαχανικά, ενώ άλλα σάκχαρα – όπως αυτά που βρίσκουμε στα γλυκά – απορροφώνται από τον οργανισμό πολύ πιο γρήγορα. Αρχικά, αυτά τα σάκχαρα θα μας προσφέρουν μια δόση ενέργειας, η οποία σύντομα θα κάνει τον οργανισμό μας να καταρρεύσει και να χρειάζεται ξεκούραση. Αυτό συμβαίνει επειδή με το που θα ανέβουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, το πάγκρεας παράγει την ορμόνη ινσουλίνη, η οποία βοηθά στη μεταφορά των σακχάρων αυτών στα κύτταρα του σώματος, όπου φυλάσσονται για μελλοντική χρήση. Όταν, όμως, τα επίπεδα σακχάρων είναι ανεβασμένα για πολύ καιρό (όπως όταν καταναλώνουμε τακτικά ζαχαρώδη φαγητά για χρόνια), το σώμα δεν μπορεί να παράγει αρκετή ινσουλίνη, και το σάκχαρο του αίματος αυξάνεται, προκαλώντας διαβήτη τύπου 2… και επίσης κάνοντάς μας να νιώθουμε κουρασμένοι συνεχώς.

Γάλα για τα ερεθισμένα μάτια!


Αν τα μάτια σας είναι κόκκινα από την κούραση, το ξενύχτι ή το… κλάμα, αποφύγετε να τα τρίψετε και βάλτε επάνω τους δύο κομπρέσες βουτηγμένες σε κρύο γάλα για να τα δροσίσετε.

Τί πρέπει να τρώτε αν έχετε υψηλά τριγλυκερίδια




Αν έχετε υψηλά τριγλυκερίδια το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε είναι να μειώσετε τα κορεσμένα λιπαρά στη διατροφή σας. 

Να μειώσετε δηλαδή το κόκκινο κρέας (μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, κατσίκι), τα τυριά (ιδίως τα κίτρινα), τα γλυκά, τα πλήρη γαλακτοκομικά, το βούτυρο και τις σως τύπου μαγιονέζας.

Παράλληλα όμως θα χρειαστεί να περιορίσετε την καθημερινή πρόσληψη υδατανθράκων, αποφεύγοντας τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη όπως γλυκά, μη φυσικούς χυμούς και γενικότερα σνάκς με πολλή ζάχαρη, καθώς επίσης και τροφών όπως ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες.

Νους και καρδιά

Kardia Tapetsaria

penγράφει η Χρύσα Ευαγγέλου

Νους και καρδιά – Η σχέση τους
Ποιος ο ρόλος του νου και της καρδιάς στην ανθρώπινη εμπειρία; Μπορούμε να θεωρήσουμε κάποιο πιο σημαντικό από το άλλο; Συνεργάζονται μεταξύ τους ή τσακώνονται ποιο θα υπερισχύσει;
Πρόκειται για μια σχέση μεταξύ “κομματιών” του εαυτού μας.
Όπως τα ζευγάρια μαθαίνουν μέσα από συγκρούσεις, μέσα από τριβές και μέσα από το τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν να συνεργάζονται και να συμβιβάζονται, έτσι και τα σώματα μας, νους και συναίσθημα μαθαίνουν μέσα από την ανθρώπινη εμπειρία και το χρόνο να συνεργάζονται καλύτερα. Ο νους είναι το αρσενικό στοιχείο σ’ αυτή τη σχέση.  Είναι ο άντρας του εαυτού. Είναι ο οργανωτής και διεκπεραιωτής των υποθέσεων. Για να γίνει οτιδήποτε θα πρέπει να το έχει μελετήσει και  να το έχει οργανώσει ο νους. Το συναίσθημα είναι το θηλυκό στοιχείο αυτής της σχέσης. Είναι εκείνο το στοιχείο που θα  θελήσει να αισθανθεί, να αφεθεί, να ονειροπολήσει και να βάλει τις ποιότητες σε αυτό που ο νους ορίζει να γίνει.
Όπως και στις καλύτερες σχέσεις, έτσι και σε αυτή, το αρσενικό και θηλυκό στοιχείο θα πρέπει να σέβονται, να αποδέχονται το ένα το άλλο και να εκφράζονται και τα δυο. Και ο διαιτητής σε αυτό το παιχνίδι είμαστε εμείς. Ποιοι εμείς; Ας πούμε η προσωπικότητα.  Όταν ο διαιτητής δεν μπορεί να κρατήσει τις ισορροπίες, τότε το συναίσθημα και ο νους μπορεί να λειτουργούν ανταγωνιστικά το ένα με το άλλο και πότε να κυριαρχεί το ένα και πότε το άλλο. Είναι αυτές οι περιπτώσεις των ανθρώπων που την μια μπορεί να είναι άκρως διαχυτικοί και την άλλη στιγμή να θέλουν να έχουν τον έλεγχο σε ότι συμβαίνει γύρω τους. Όταν αυτά τα δύο είναι πολύ ανταγωνιστικά μεταξύ τους ή το ένα έχει σχεδόν υποτάξει το άλλο, οι άνθρωποι μοιάζουν δυστυχισμένοι, ανέκφραστοι ή οξύθυμοι και θυμωμένοι και η ζωή τους μοιάζει μηχανική. (πολλές φορές δεν το μπορούν να το καταλάβουν καν)
Πρόκειται για μια πολύ λεπτή ισορροπία και για μια πολύ ιερή σχέση. Και είναι η πρώτη σχέση που πρέπει να κάνει κανείς με τον εαυτό του για να μπορεί να συνάψει μετά ορθές ανθρώπινες σχέσεις.

Φώτιση και Θέωση και πνευματική αναζήτηση- το "βασίλειο του Θεού βρίσκεται εντός μας"

Ερώτηση 22η -Project Camelot:

Δεν είναι αυτή η κατανόηση κατά κάποιο τρόπο η ίδια με αυτή της φώτισης, μιας και αυτή παραδοσιακά παρουσιάζεται ως άμεση αναγνώριση και πραγμάτωση της θεϊκότητας μας, που στην ανατολική φιλοσοφία αποτελεί διαδεδομένο κόνσεπτ?... ως επίγνωση ας πούμε, πως είμαστε, ήμασταν και πάντοτε θα είμαστε θεός ή Πρωταρχική Πηγή?


James:
Ο Ανού ενσωμάτωσε στα ανθρώπινα όντα την επιθυμία να αναζητούν τη φώτιση και παράλληλα δημιούργησε τη σύνθεση θεός-πνεύμα-ψυχή, ώστε να ικανοποιεί μερικώς αυτή την επιθυμία. Λέω «μερικώς», διότι για τους περισσότερους ανθρώπους η αναζήτηση ξεκινά σε ένα μονοπάτι, αλλά μεταπηδά στη συνέχεια σε κάποια άλλα. 

Στη διάρκεια μιας ζωής ο μέσος άνθρωπος έχει αναζητήσει μέσα από δεκάδες θρησκευτικούς, επιστημονικούς, occult και πνευματικούς δρόμους και όμως η αναζήτηση συνεχίζεται. Αυτό οφείλεται στο πρόγραμμα που είναι ενσωματωμένο στον άνθρωπο, το οποίο ενισχύεται από το σύστημα ανθρώπινης νόησης, που ερεθίζει για την αναζήτηση του Θεού, του Πνεύματος, της ψυχής έξω από το άτομο, ακόμη και εάν κάποια από τις διδασκαλίες εξηγεί πως το «βασίλειο του θεού βρίσκεται εντός μας».

Εάν ήσουν ο δημιουργός της ανθρωπότητας και ήθελες να κρύψεις το ένα και μοναδικό [στοιχείο], το οποίο απαντά σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με τον εαυτό, ώστε κάθε αναζήτηση για την αλήθεια να καθίσταται περιττή, που θα έκρυβες αυτό το καταπληκτικό μυστικό? Εάν ήσουν σοφός, θα το έκρυβες μπροστά στα μάτια όλων και παράλληλα θα φύτευες στο δημιούργημα σου μία επιθυμία που ποτέ δεν θα ικανοποιείται και θα αναζητά την αλήθεια σε βιβλία, σεμινάρια, πνευματικούς σοφούς, αγίους, προφήτες, πνευματικές τεχνικές, σαμάνους, μάγισσες, παλιά κείμενα, εκκλησίες, συναγωγές, τζαμιά, ασράμ, ιστοσελίδες και εκατοντάδες άλλες τοποθεσίες. Και αυτό είναι που έκανε ο Ανού.

ΖΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ

Μερικά απλά tips για να θωρακίσεις την καρδιά σου.

Οι μελέτες θέλουν τους άντρες να είναι πιο ευάλωτοι σε καρδιαγγειακά νοσήματα. 
Μπορείς όμως να κάνεις τη διαφορά ρίχνοντας τα επίπεδα χοληστερίνης σου στο φυσιολογικό. 
Διατήρησε ένα κανονικό σωματικό βάρος και άρχισε να γυμνάζεσαι. 
Απόφυγε τα λίπη, κατανάλωνε πιο συχνά ψάρια για τα ωφέλιμα ω-3 λιπαρά τους, επίλεξε ημίπαχα γαλακτοκομικά και αντικατάστησε το αγελαδινο βούτυρο με φυτική μαργαρίνη. 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΜΙΣΤΟΣ Η ΠΛΗΘΩΝ. .


Ο Γεώργιος Γεμιστός γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη πριν από το 1360 και πέθανε στον Μυστρά το 1452. Η ζωή του καλύπτει σχεδόν ολόκληρο τον τελευταίο δραματικό αιώνα του Βυζαντίου. Στην Κωνσταντινούπολη έλαβε πολύ καλή γενική κλασική Ελληνική παιδεία. Προκειμένου να γνωρίσει το λαό που απειλούσε το Βυζάντιο, επισκεύθηκε την αυλή του σουλτάνου Μουράτ, ως λόγιος της εποχής, εκεί γνωρίστηκε και με τον Ζωροάστρη πολυθεϊστή Ελισσαίο .
Βλέποντας την επερχόμενη καταστροφή, και την κυρία της αιτία που ήταν η θρησκεία, ο πληθωρικός μοναχισμός, και πολιτική κακοδιοίκηση, κατέληξε στην πεποίθηση ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την αναγέννηση του Ελληνισμού, αλλά μόνο η επιστροφή στις αρχαίες εθνικές αντιλήψεις, όχι μόνο στις φιλοσοφικές και πολιτικές αλλά και στις θρησκευτικές
Το 1393 εγκαταστάθηκε στον Μιστρά, όπου ανέπτυξε πλούσια δράση, ως δάσκαλος, δικαστικός, φιλόσοφος και συγγραφέας. Εκεί άλλαξε το όνομά του από Γεμιστός σε Πλήθων, γιατί ήθελε να το καταστήσει Ελληνικότερο και ηχητικά να μοιάζει με το Πλάτων, το όνομα του μεγάλου προτύπου του, στην φιλοσοφία και την πολιτική θεωρία. Με το όνομα αυτό θα μείνει στην ιστορία του Ελληνισμού ως ο δυναμικότερος Βυζαντινός Φιλόσοφος, η τελευταία αναλαμπή του Ελληνισμού πριν από την πτώση και ο πρώτος «Νεοέλλην» στους πολιτικούς στοχασμούς του. Συνέταξε υπομνήματα προς τον αυτοκράτορα Μανουήλ Παλαιολόγο, προς τον δεσπότη του Μιστρά Θεόδωρο, υποβάλλοντας ολοκληρωμένα μεταρρυθμιστικά σχέδια με προδρομικές για την εποχή του ιδέες. 

ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΣΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΣΑΙ ΜΑΤΣΑ;


Και πόσο διαφορετικό είναι από το συνηθισμένο πράσινο τσάι;
Οπως πιθανότατα ξέρεις ήδη, το κλασικό πράσινο τσάι έχει να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία σου: οι επιστήμονες θεωρούν ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου για σακχαρώδη διαβήτη, αρτηριακή υπέρταση και υπερλιπιδαιμία. 
Το matcha είναι σαν ένα υπερενισχυμένο πράσινο τσάι, σου λέει ο Jim White της Αμερικανικής Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας. 
Αυτό οφείλεται στην τριπλάσια ποσότητα επιγαλλοκατεχίνης που περιέχει αυτή η γιαπωνέζικη ποικιλία τσάι σε σχέση με το κλασικό πράσινο. 
Επιπλέον, το matcha περιέχει θεανίνη, ένα αμινοξύ που συνδέεται με τη βελτίωση των γνωστικών λειτουργιών. 
Επίσης, παρασκευάζεται πολύ εύκολα, χωρίς να χρειάζεσαι σουρωτήρι ή σακουλάκια τσαγιού. 

Πυθία στην 29η Μοίρα του Σκορπιού* Από Φίδι γίνεσαι Αετός* Και μετά Φοίνικας*








28. 6. 2016



Πυθία Ανάδρομη


στην 29η Μοίρα του Σκορπιού*





Μέχρι τις 5 Ιουλίου


η Μεγάλη Ιέρεια


η Εκπρόσωπος του Δήλιου Άνακτα Απόλλωνα,


θα βρίσκεται Ανάδρομη


στην 29η Μοίρα του Σκορπιού*




Μέχρι τις 5 Ιουλίου θα ανακαλύπτεις


ψέματα και μυστικά


που φυλάγονταν καλά


πίσω από την πλάτη σου*


Ίντριγκες και καταχρήσεις εξουσίας


Βυζαντινού Τύπου,


θα έρχονται στην επιφάνεια


και συ θα έχεις καθοδηγήσεις


κι ενοράσεις που θα σου


αποκαλύπτουν τα πάντα*





Δώσε Βάση σε Αυτά που Διαισθάνεσαι*


Άκου το Μέσα σου*


Ακολούθησε την Εσωτερική σου Φωνή*


Μην μιλάς γι΄αυτά που ''Βλέπεις''*

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΝΩΡΙΣ ΣΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ

Τσέκαρε μερικούς απλούς τρόπους που θα αυξήσουν τις αντοχές σου στο τρέξιμο.
Ακολούθα το παράδειγμα των κορυφαίων δρομέων: 

«Συνήθως ξεκινούν τον αγώνα τους σε χαλαρό ρυθμό» λέει ο Andrew Kastor, προπονητής. Ετσι, στον επόμενο αγώνα, δοκίμασε τη στρατηγική «κανόνας των τριών». 

Θεώρησε λοιπόν το πρώτο τρίτο του αγώνα ως προθέρμανση, θα πρέπει να μπορείς εύκολα να μιλάς όσο τρέχεις. 

Στο δεύτερο κομμάτι, αύξησε το ρυθμό σου στην επιθυμητή ταχύτητα. Στο τελευταίο, διατήρησε αυτήν την ταχύτητα ή αύξησέ την.

 «Αν δεν έχεις δυνάμεις να κάνεις τίποτα από τα δύο, τότε έχεις ξεκινήσει υπερβολικά γρήγορα» λέει ο Kastor. 

Βλέπουμε με τον εγκέφαλο: "Altered states" - Tα πειράματα του John Lilly με τη δεξαμενή απομόνωσης


δεν βλέπουμε με τα μάτια, αλλά με τον εγκέφαλο

 "Αυτό, που θεωρείς πραγματικό, είναι πραγματικό εντός ορισμένων ορίων. Όταν φτάσει κανείς σε αυτά τα όρια, τότε αυτομάτως τα ξεπερνά. Τα όρια τα θέτεις εσύ. Είναι σημαντικό, όμως, να θυμάσαι ότι στη χώρα του νου δεν υπάρχουν όρια. Συνεπώς, η πραγματικότητα είναι εξ ορισμού σχετική"John lilly


Κάθε σκέψη είναι το αποτέλεσμα μιας προηγούμενης σκέψης, η οποία τροποποιείται συνεχώς. Όλα τα αποτελέσματα των προηγούμενων σκέψεων, που γίνονται αντιληπτά ως λειτουργία του νου, βρίσκονται συνεχώς σε κατάσταση ακατάσχετης κίνησης, προσφέροντάς μας μια σειρά από μεταβαλλόμενες εικόνες.
 Ανάλογα με τον κραδασμό τους και την ταχύτητά τους, που διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, αποτελούν αυτό που αποκαλούμε "σκέψη". 


Το αποτέλεσμα δηλαδή δεν είναι αυτόνομο, αλλά διαμορφώνεται απ'ό,τι έχει ήδη υπάρξει ως κραδασμός, χωρίς να είναι η ίδια η σκέψη ένας αυτόνομος κραδασμός. Η υπέρβαση της συνειδητότητας σχετίζεται κατ'αυτόν τον τρόπο με την πρόσληψη αυτόνομων κραδασμών, που δεν σχετίζονται με αυτούς που δημιουργεί ο άνθρωπος. 

Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα προσομοίωσης του πώς ο ανθρώπινος νους βιώνει την πραγματικότητα είναι αυτό της θεώρησης των πραγμάτων μέσα από χρωματιστά γυαλιά. Εάν δούμε ένα πράσινο αντικείμενο μέσα από κόκκινο γυαλί θα μας φανεί αν μαύρο. Κι αυτό γιατί οι κραδασμοί που μας δίνουν την αίσθηση του κόκκινου, αποκρύβονται από εκείνους που μας δίνουν το πράσινο, άρα το μάτι ξεγελιέται. 

Αλλά ακόμη κι όταν κοιτάζουμε τα πράγματα με γυμνό μάτι, τα βλέπουμε λίγο διαφορετικά, καθώς το ίδιο το μάτι του κάθε ανθρώπου τροποποιεί τους κραδασμούς που δέχεται. 

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΚΙΝΗΣΗ και ΑΣΤΡΟΜΑΧΙΕΣ στον ΗΛΙΟ (Βίντεο)

διαστημικός πόλεμος
Γράφει ο Σπύρος Μακρής,
Οι ειδικές κάμερες της NASA έξω από την Γη, οι οποίες είναι στραμμένες προς τον Ήλιο, κατέγραψαν κάτι που δεν βλέπουμε συχνά…
Τα περίεργα αντικείμενα που «ζώνουν» το ζωοφόρο άστρο μας, δεν λιγοστεύουν με την πάροδο των ημερών.
Αντίθετα, όλο και πιο συχνά βλέπουμε αντικείμενα που έχουμε ξαναδεί, τα οποία περνούν και ξαναπερνούν σε σχετικά τακτικά χρονικά διαστήματα.
Όμως, στις 28/6/2016, οι κάμερες «είδαν» κάτι που δεν συναντούμε συχνά.

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΦΛΥΑΡΟΣ


Έχω κουραστεί με τους φλύαρους και τη φλυαρία τους. Η ψυχή μου τους αποστρέφεται.
Όταν ξυπνάω το πρωί για να διαβάσω τα γράμματα και τα περιοδικά που είναι δίπλα στο κρεβάτι μου, τα βρίσκω γεμάτα φλυαρία˙ το μόνο που βλέπω είναι η ασυγκράτητη φλυαρία, άδεια από νόημα αλλά γεμάτη από υποκρισία.
Όταν κάθομαι στο παράθυρο για να σύρω το πέπλο της νύχτας από τα μάτια μου και να ρουφήξω τον τούρκικο καφέ μου, εμφανίζεται μπροστά μου ο κύριος φλύαρος, χοροπηδώντας, ξεφωνίζοντας και γκρινιάζοντας. Καταδέχεται να πιει τον καφέ μου και να καπνίσει τα τσιγάρα μου...

Όταν πηγαίνω στη δουλειά, ο κύριος Φλύαρος μ’ ακολουθεί, ψιθυρίζοντας στ’ αφτιά μου και γαργαλώντας τον ευαίσθητο εγκέφαλό μου. Όταν προσπαθώ να τον ξεφορτωθώ, εκείνος χαχανίζει και σε λίγο ταξιδεύει πάλι στη μέση από το ρέμα της χωρίς νόημα κουβέντας του.
Όταν πηγαίνω στην αγορά, ο κύριος Φλύαρος βρίσκεται στην πόρτα κάθε μαγαζιού και κριτικάρει τους ανθρώπους. Τον βλέπω ακόμα κι απάνω στα πρόσωπα των σιωπηλών, γιατί τους συνοδεύει κι αυτούς ακόμα. Αυτοί δεν έχουν επίγνωση της παρουσίας του, κι ωστόσο αυτός τους ενοχλεί.
Όταν βρίσκομαι μ’ ένα φίλο, ο κύριος Φλύαρος, απρόσκλητος, γίνεται τρίτος. Αν του ξεφύγω, καταφέρνει να βρεθεί τόσο κοντά ώστε η ηχώ της φωνής του μ’ ερεθίζει κι αναστατώνει το στομάχι μου σα χαλασμένο κρέας.
Όταν επισκέφτομαι τα δικαστήρια και τα ιδρύματα της μόρφωσης, τον βρίσκω, αυτόν και τον πατέρα και τη μητέρα του, να ντύνουν την απάτη με μεταξωτά φορέματα και την υποκρισία μ’ ένα μεγαλοπρεπή μανδύα κι ένα εντυπωσιακό κάλυμμα της κεφαλής.
Κι όταν πηγαίνω στα γραφεία του εργοστασίου κι εκεί επίσης κατάπληκτος, ξαναβρίσκω τον κύριο Φλύαρο, ανάμεσα στη μητέρα του, τη θεία και τον παππού του να φλυαρεί και να κουνά αδιάκοπα τα χοντρά του χείλη. Κι οι άνθρωποί του τον χειροκροτούν και κοροϊδεύουν εμένα.
Κι όταν επισκέφτομαι τους ναούς και τους άλλους τόπους της λατρείας, αυτός είναι πάλι εκεί, καθισμένος σ’ ένα θρόνο με το κεφάλι του εστεμμένο και μ’ ένα αστραφτερό ραβδί στο χέρι.

«Φεγγάρι και Λαγός…Πώς ήρθε ο θάνατος στους ανθρώπους»


Κατά τη μυθολογία των Σαν, το φεγγάρι βηματίζει στο νυχτερινό ουρανό όπως έκανε το παπούτσι που κάποτε ήταν.
Όταν έχει πανσέληνο, ο ήλιος το τρυπά με το μαχαίρι του ώστε να αποσυντεθεί και να μείνει μόνο η ραχοκοκαλιά του.Ύστερα, το φεγγάρι ξαναγεννιέται σιγά-σιγά.
Το φεγγάρι ήθελε όλοι οι ζωάνθρωποι της φυλής να απολαμβάνουν το προνόμιο του φεγγαριού, εκείνο της «αθανασίας».
Όπως το φεγγάρι ξαναγεννιέται μετά το θάνατό του, έτσι ήθελε να συμβαίνει και με τους ανθρώπους: να επιστρέφουν μετά το θάνατο.
Το φεγγάρι ευχόταν οι άνθρωποι να το μιμηθούν, θεωρώντας ότι η αναγέννηση θα τους έκανε ευτυχισμένους.
Κάποτε ένας άνθρωπος με τη μορφή λαγού θρηνούσε για το θάνατο της μητέρας του.
«Πέθανε η μητέρα μου και δεν θα επιστρέψει ξανά!», μοιρολογούσε.
Το φεγγάρι του είπε:
«Μην κλαις και θα γυρίσει…»
«Όχι, είναι νεκρή…» έλεγε ο λαγός.

Όσο οι καταθέσεις μειώνονται, τόσο πιο πολύ κινδυνεύουν: Δεν έχει αποφευχθεί ούτε η διάσωση των τραπεζών από τους καταθέτες, ούτε η χρεοκοπία, ούτε η δραχμή

«Η Ελλάδα είναι μία οικογένεια στην οποία οι νέοι άνθρωποι,τα ικανά, έντιμα, σωστά εκπαιδευμένα και εργατικά παιδιά της δεν μπορούν να επιβιώσουν – εμποδίζονται να εξελιχθούν, εκμηδενίζονται, απογοητεύονται και τελικά την εγκαταλείπουν για να μεταναστεύσουν οπουδήποτε αλλού, νοσταλγώντας όμως πάντοτε την πατρίδα τους.
Στη θλιβερή αυτή οικογένεια, η μεγαλύτερη δύναμη βρίσκεται στα χέρια ανεύθυνων θείων και κατάκοιτων θειων. Πρόκειται για μία οικογένεια που ελέγχεται από τα λάθος μέλη της» (παράφραση από το βιβλίο του Orwell, «Το λιοντάρι και ο μονόκερως»).
 315
Η υπαγωγή της Μαρινόπουλος σε προσωρινό καθεστώς χρεοκοπίας, ο φόβος των 13.000 εργαζομένων της για την επόμενη ημέρα και η απελπισία των προμηθευτών της, είναι ένα μόνο παράδειγμα για το τι θα επακολουθήσει – ενώ η επιμονή των δανειστών για την άμεση εφαρμογή των μέτρων, τα οποία μοιάζουν με ένα ακόμη πιο δηλητηριώδες κώνειο για την ελληνική οικονομία, λόγω των φόβων του BREXIT, σκοτεινιάζει ακόμη περισσότερο τον ορίζοντα.
Πόσο μάλλον όταν η ύστατη πηγή εσόδων της Ελλάδας, ο τουρισμός, υποχωρεί για πρώτη χρονιά, παρά τα προβλήματα των γειτονικών κρατών – ενώ το τελευταίο που θα έπρεπε να αποζητάμε είναι η κατάργηση των ελέγχων κεφαλαίων, αφού κάτι τέτοιο θα έδινε τη χαριστική βολή στις τράπεζες.
Η συνεχής μείωση βέβαια των καταθέσεων τους, κυρίως λόγω του περιορισμού των αποταμιεύσεων των Ελλήνων, εξαιτίας της πτώσης των εισοδημάτων τους, της ανεργίας και των αυξανομένων φόρων, αποτελεί από μόνη της έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο για τις τράπεζες – ενώ όποιος θεωρεί ότι, η Ελλάδα υπό αυτές τις συνθήκες έχει αποφύγει το κούρεμα των καταθέσεων για τη διάσωση τους, τη χρεοκοπία και τη δραχμή, είναι αθεράπευτα αισιόδοξος.

Η κυριαρχία των Η.Π.Α. στον πλανήτη τελείωσε, αλλάζουμε εποχή: Η ΕΕ θα καταρρεύσει πριν τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία, όπως η ΚΟΜΕΚΟΝ στο παρελθόν

Έχουν διατυπωθεί πολλές απόψεις, σχετικά με τις αιτίες που οδήγησαν τους Βρετανούς να οδηγηθούν στην έξοδο από την ΕΕ – εάν φυσικά αυτό επιδιώκουν και όχι να αποκομίσουν διαπραγματευτικά οφέλη, όπως οι Ιρλανδοί στο παρελθόν (ανάλυση). Οι αναφορές όμως στη γεωπολιτική πλευρά του θέματος δεν είναι αρκετές, οπότε θεωρήσαμε εύλογη την παρουσία της παρακάτω (πηγή: T. Meyssan), η οποία είναι από τις πλέον ενδιαφέρουσες:
(α) Ποια είναι τα συμφέροντα πίσω από το BREXIT;
Αντίθετα με τις συνθηματολογίες, δεν είναι το UKIP αυτό που προκάλεσε το δημοψήφισμα που μόλις κέρδισε. Η απόφαση αυτή επιβλήθηκε στον D.Cameron από μέλη του Συντηρητικού Κόμματος. Για τους τελευταίους, η πολιτική του Λονδίνου πρέπει να είναι μια ρεαλιστική προσαρμογή στο μεταβαλλόμενο κόσμο. Αυτό το «έθνος παντοπωλών», όπως το χαρακτήριζε ο Ναπολέων παρατήρησε ότι, οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον ούτε η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, ούτε η πρώτη στρατιωτική δύναμη. Δεν έχουν επομένως πια λόγο να είναι προνομιακοί εταίροι τους.
Ως εκ τούτου, ακριβώς όπως η MThatcher δεν δίστασε να καταστρέψει την βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου, για να μετατρέψει τη χώρα της σε ένα παγκόσμιο οικονομικό κέντρο, έτσι και οι σημερινοί συντηρητικοί δεν δίστασαν να ανοίξουν το δρόμο για την ανεξαρτησία της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας – ρισκάροντας την απώλεια του πετρελαίου της Βόρειας Θάλασσας, για να κάνουν το City το πρώτο χρηματοπιστωτικό offshore κέντρο του κινεζικού νομίσματος.
Η εκστρατεία για το BREXIT υποστηρίχτηκε ευρέως από την αγγλική ελίτ και από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ – από τις δύο αυτές «ομάδες» που κινητοποίησαν τον λαϊκό Τύπο, για να επιτευχθεί η επιστροφή στην ανεξαρτησία. Αντίθετα δε με όσα εξηγεί ο ευρωπαϊκός Τύπος, η αποχώρηση των Βρετανών από την ΕΕ δεν θα γίνει με αργό ρυθμό– επειδή η ΕΕ θα καταρρεύσει γρηγορότερα από τον χρόνο που απαιτείται για τις γραφειοκρατικές διαπραγματεύσεις, όσον αφορά την έξοδο τους.
Για παράδειγμα, τα κράτη της σοβιετικής ΚΟΜΕΚΟΝ δεν είχαν χρόνο για να διαπραγματευτούν την έξοδο τους – επειδή η ΚΟΜΕΚΟΝ σταμάτησε να λειτουργεί μόλις αναπτύχθηκαν οι φυγόκεντρες δυνάμεις. Τα κράτη μέλη της ΕΕ που παραμένουν προσκολλημένα στην ένωση, επιμένοντας να διασώσουν ότι έχει απομείνει, θα αποτύχουν να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση – κινδυνεύοντας να αντιμετωπίσουν τις ίδιες επώδυνες «συσπάσεις» που γνώρισε τα πρώτα χρόνια η νέα Ρωσία: την ιλιγγιώδη πτώση του επίπεδου ζωής και του προσδόκιμου ζωής.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα