Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Δίαιτα: Χάστε 3,5 κιλά σε 2 εβδομάδες – Καθημερινό μενού υγείας



Έστω και την τελευταία στιγμή, προλαβαίνετε να χάσετε μερικά περιττά κιλά προτού φύγετε για διακοπές και βγείτε στην παραλία με το μαγιό.

δίαιτα
Η ακόλουθη δίαιτα βασίζεται σε ένα διατροφικό πλάνο περίπου 1.350 θερμίδων/ημέρα, το οποίο είναι ισορροπημένο και προσεκτικά καταρτισμένο, ώστε να μην θέτει σε κίνδυνο την υγεία σας, όπως κάνουν τόσες άλλες δίαιτες που κυκλοφορούν “δεξιά και αριστερά” αυτές τις ημέρες.
Σημείωση: Βασική προϋπόθεση είναι να συνδυάσετε την παρακάτω δίαιτα με καθημερινή άσκηση, έστω και για λίγα λεπτά την ημέρα.
ΠΡΩΙΝΟ
Περίπου 400 θερμίδες – Επιλέξτε ένα/ημέρα από τα ακόλουθα:
  • Ομελέτα: Χτυπήστε 2 μεγάλα αυγά. Μαγειρέψτε τα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με 1 κουταλάκι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Βάλτε από πάνω 1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένο άπαχο τυρί μοτσαρέλα κατά το μαγείρεμα. Βάλτε την ομελέτα σε ένα πιάτο και από πάνω βάλτε 1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε φέτες. Περιχύστε με 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι βαλσάμικο, πασπαλίστε με λίγο θαλασσινό αλάτι για γεύση και γαρνίρετε με 8 φρέσκα φύλλα βασιλικού.
  • Γιαούρτι με βρώμη: Βάλτε 170 γραμμάρια απλό γιαούρτι χωρίς λιπαρά μαζί με 2/3 φλιτζανιού βρώμη, 1/2 φλιτζάνι δημητριακά και 1 ροδάκινο κομμένο σε φέτες.

Γιατί οι άνδρες έχουν εμμονή με το μέγεθος των… προσόντων τους; 12 λόγοι

μεγεθος

Ανέκαθεν το μέγεθος των ανδρικών προσόντων ήταν αντικείμενο αυτοπεποίθησης!

Και σχεδόν πάντα, για τους λιγότερο… προικισμένους ήταν ένα θέμα που τους προκαλούσε έντονη ανασφάλεια…
Όπως εξήγησε, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης: «Ο συμβολισμός του μεγάλου φαλλού έχει σχέση με τη ρώμη και με τον ανδρισμό, όπως είναι στη γυναίκα ο μεγάλος μαστός, που σχετίζεται με τη γονιμότητα και την θηλυκότητα».
Οι 12 λόγοι που οι άνδρες αναζητούν το «μεγάλο»
1. Η σεξουαλική ζήλεια και ο φθόνος του φαλλού έχουν πηγή την παιδική ηλικία. Τα αγοράκια είναι γνωστό ότι αρέσκονται να συγκρίνουν τα γεννητικά τους όργανα.
2. Στην εφηβεία τα αγόρια αρχίζουν να μετράνε εκατοστά με τα άλλα αγόρια, όπου η σύγκριση μπορεί να αφήσει πάντα ένα έλλειμμα, καθώς πάντα θα υπάρχει κάτι μεγαλύτερο
3. Η τρομοκρατημένη μαμά, που συγκρίνει τα δυο της αγόρια, που διαφέρουν σε μέγεθος – ο μεγάλος της ήταν διαφορετικός ή και ο μικρότερος σε ηλικία φαίνεται να το έχει μεγαλύτερο…
4. Ο πατέρας στην κρεβατοκάμαρα μοιάζει τεράστιος συγκριτικά με το δικό του μικρό σχεδόν ασήμαντο όργανο…
5. Οι πρώτες αναζητήσεις στην εποχή του αυνανισμού και η εικόνα του πορνοστάρ μοιάζει σίγουρα πολύ εντυπωσιακή.
6. Οι πρώτοι έρωτες και η αμφισβήτηση πως κάποιοι άλλοι ήταν πιο προικισμένοι…

Μήπως πατήσατε αχινό; Δείτε τι πρέπει να κάνετε

αχινός



Μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις του καλοκαιριού είναι το κολύμπι στη θάλασσα.

Όμως ουδέν καλόν αμιγές κακού αφού λίγο πολύ εξαιτίας της ανεμελιάς μπορεί να πατήσουμε κατά λάθος έναν αχινό! Αν πατήσετε αχινό, ο πόνος είναι οξύς στην αρχή και σε περίπτωση που τα αγκάθια του έχουν μπει βαθιά στο δέρμα, ο πόνος είναι και διαρκής μέχρι να καταφέρετε να τα βγάλετε.
Οι αχινοί έχουν δύο τύπους δηλητηριωδών οργάνων: μεγάλα αγκάθια και κάποια μικρότερα, που ονομάζονται pedicellaria. Τα μεγάλα αγκάθια δημιουργούν πληγές στο δέρμα. Τα pedicellaria είναι μικρά, λεπτά και μυτερά όργανα που βρίσκονται μέσα στα μεγάλα αγκάθια και απελευθερώνουν το δηλητήριο όταν το μεγάλο αγκάθι έχει τρυπήσει το “θύμα” του.
Δεν είναι όλοι οι αχινοί δηλητηριώδεις γι’ αυτό και δεν πονάνε όλοι το ίδιο. Αλλά, ούτως ή άλλως το δηλητήριό τους δεν είναι πολύ δυνατό και προκαλεί απλά λίγο παραπάνω πόνο.
Τι να κάνετε

Τι συμβαίνει στον κόλπο της γυναίκας όσο μεγαλώνει

Το γυναικείο σώμα είναι εξαιρετικά σύνθετο αν σκεφτούμε ότι καταφέρνει να κάνει ένα μεγάλο «θαύμα»: να φέρει στον κόσμο ένα παιδί. Ωστόσο, παρά τις αντοχές που έχει, ο χρόνος και η ηλικία –θέλουμε δεν θέλουμε- το επηρεάζουν και οι αλλαγές φαίνονται ακόμα και στα αναπαραγωγικά όργανα της γυναίκας. Δείτε όσα συμβαίνουν στον κόλπο της γυναίκας ενώ μεγαλώνει και πώς να αντιμετωπίσετε τυχόν ενοχλήσεις.
Τι συμβαίνει στον κόλπο της γυναίκας όσο μεγαλώνει
Σύμφωνα με τον Μαιευτήρα- Χειρουργό Γυναικολόγο, κ. Αρμενιάκο Αλέξανδρο, οιαλλαγές στον κόλπο της γυναίκας αρχίζουν να συμβαίνουν στην εμμηνόπαυση, δηλαδή ένα χρόνο μετά την τελευταία περίοδό της, η οποία, κατά μέσο όρο στις Ελληνίδες εμφανίζεται στα 52 χρόνια. Επομένως, αν τα έχετε ξεπεράσει, πιθανώς να έχετε ήδη έρθει αντιμέτωπη με τέτοιου είδους συμπτώματα. Διαφορετικά, προετοιμαστείτε αναλόγως για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως.

Μειώνεται η τριχοφυΐα

Όταν μια γυναίκα βρίσκεται στην εφηβεία αρχίζει η εμμηναρχή, δηλαδή η παραγωγή των οιστρογόνων από τις ωοθήκες. Οι ορμόνες αυτές είναι υπεύθυνες για την τριχοφυΐα στον κόλπο. Έτσι, όπως επισημαίνει ο γυναικολόγος, όταν κατά τη εμμηνόπαυση τα οιστρογόνα αρχίζουν να μειώνονται, συμβαίνει το αντίστροφο: οι τρίχες αρχίζουν να εκλείπουν και σταδιακά να φεύγουν. Ίσως για κάποιες γυναίκες αυτό είναι ένα ευχάριστο νέο, αφού δεν θα χρειαστεί να κάνουν αποτρίχωση στην περιοχή.

Γιατί το γάλα δεν πρέπει να μπαίνει ΠΟΤΕ στην πόρτα του ψυγείου;

γαλα
Όποιο ψυγείο σε σπίτι και να ανοίξεις, οι θέσεις των προϊόντων πάνω-κάτω είναι ίδιες. Τα γαλακτοκομικά και αλλαντικά βρίσκονται στην πρώτη θέση στο εσωτερικό, ενώ λαχανικά, φρούτα κτλ πιο κάτω. Τι γίνεται όμως με την πόρτα του ψυγείου; Εκεί φυσικά θα δει κανείς μπουκάλια με νερό, χυμούς, αυγά και δοχεία από γάλα. Ας εστιάσουμε στο τελευταίο λοιπόν, που είναι λάθος και σίγουρα δεν το ήξερες.
Δεδομένου ότι το ψυγείο ανοίγει δεκάδες φορές κατά την διάρκεια της ημέρας, αυτό που προκαλείται είναι μια μικρή αυξομείωση της θερμοκρασίας, ακόμα κι αν μιλάμε για δευτερόλεπτα. Αυτό για όλα τα γαλακτοκομικά, πόσο μάλλον για το γάλα, δεν πρέπει να γίνεται.

Κακοσμία ποδιών: Tips για να απαλλαγείτε μια και έξω

πόδια



Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού ευθύνονται για την κακοσμία των ποδιών.

Μάλιστα είναι ένα πρόβλημα το οποίος φέρνει όχι μόνο σε δύσκολη θέση αλλά και σε έντονη αμηχανία άνδρες και γυναίκες. Αν θέλετε να απαλλαγείτε μια και έξω από το ενοχλητικό αυτό πρόβλημα
Η κύρια αιτία που εμφανίζεται το πρόβλημα αυτό αποτελεί κυρίως ο ιδρώτας που παράγεται σε μεγαλύτερες ποσότητες εξαιτίας της ζέστης.
Μάθετε τι να κάνετε για να απαλλαγείτε με διαδικασίες εξπρές από τη δυσοσμία των ποδιών.
Υλικό παπουτσιών
Η δυσοσμία των ποδιών επιδεινώνεται όταν τα παπούτσια δεν είναι κατασκευασμένα από κάποιο ποιοτικό υλικό. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε όταν αγοράζετε παπούτσια είναι να δίνετε ιδιαίτερη σημασία από τιο υλικό το οποίο είναι κατασκευασμένα.
Σχολαστικό πλύσιμο
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος αυτού είναι να μην παραλείπετε τα πλένετε τα πόδια σας κάθε μέρα. Φροντίστε να τα στεγνώνετε καλά και ιδιαίτερα την περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα. Επίσης ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε την υγρασία ανάμεσα στα δάχτυλα είναι να χρησιμοποιήστε ταλκ.
Αφήστε τα να αναπνεύσουν
Στην περίπτωση που φοράτε κλειστά παπούτσια κυρίως το καλοκαίρι , προτιμήστε τη μια μέρα να φοράτε κλειστά και την άλλη ανοιχτά ώστε τα πόδια να αναπνέουν.

Γιατί θα κλείσουν οι Τράπεζες σε Ε.Ε & ΗΠΑ στις 29 Ιουνίου και θα επιβληθεί Στρατιωτικός νόμος τουλάχιστοω στις ΗΠΑ!



 Μετά την εντυπωσιακή ψηφοφορία από τον βρετανικό λαό να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, χρηματοπιστωτικό χάος έχει ξεσπάσει στις αγορές σε όλο τον κόσμο. Είναι όμως πολλοί οικονομολόγοι αναλυτές που λένε ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα και ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι " καταστροφική". 

 Οι κάτοχοι μετοχών και οι ομολογιούχοι σε όλο τον κόσμο γνωρίζουν ότι πολλές αγορές ακινήτων και μετοχών είναι υπερτιμημένες και η αγορές εδώ και καιρό περίμεναν απλά μόνο μια σπίθα για να προκληθεί το μεγάλο κραχ. 


 Η σπίθα αυτή ήρθε στις 23 Ιουνίου 2016. Καθώς οι αγορές υπό κατάρρευση ρευστότητας έχουν στεγνώσει, και χώρες όπως οι ΗΠΑ σε λίγο θα μοιάζουν όπως η Βενεζουέλα. 


 Έτσι λοιπόν αναμένουν....


πολιτικές αναταραχές, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις συνέπειες θα επιβληθεί στρατιωτικός νόμος σε χώρες όπως οι ΗΠΑ! 


 Μάλιστα δεν διστάζουν πολλά αμερικανικά site να δημοσιεύσουν και την παρακάτω λίστα...   

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 

23 Ιουν 2016 - UK ψηφοφορία για την Brexit.    

24 του Ιουνίου του 2016 - ευρωαγορά πέφτουν κατακόρυφα. Όχι μόνο λόγω του Brexit

25 του Ιουνίου 2016 - Πανικός στην Ευρωζώνη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα προκαλέσει κατακόρυφη πτώση την επόμενη εβδομάδα, στα περιουσιακά στοιχεία, όπως τα ευρωομόλογα τα ομόλογα σε δολάρια και τα ακίνητα.   

7 Εύκολοι Τρόποι για να Χάσετε τα Παχάκια της Μέσης. Ο 3ος είναι Θαυματουργός!!!

 

Κάνατε γυμναστική όλο το χειμώνα, αλλά φαίνεται πως δε μπορείτε να χάσετε τα παχάκια της μέσης ή κοινώς το σωσίβιο; Δεν είστε οι μόνοι..Η γυμνάστρια Kyla Gagnon, δήλωσε στη Huffington Post ότι πολλοί αγωνίζονται να χάσουν το συγκεκριμένο λίπος, επειδή βασίζονται μόνο στη γυμναστική.
«Κάνοντας μόνο ασκήσεις για τη συγκεκριμένη περιοχή, δε θα απαλλαγείτε από το περιττό λίπος. Αυτό που χρειάζεται είναι να δυναμώσουν οι μύες κάτω από το λίπος, που είναι σημαντικό,» αναφέρει η Gagnon στη Huffington Post. «Πρέπει να επικεντρωθείτε σε μια πιο υγιεινή διατροφή και να κάνετε γυμναστική,» συμπληρώνει η γυμνάστρια.
Να μερικοί τρόποι για το πως μπορείτε να απαλλαγείτε από το ενοχλητικό σωσίβιο αυτό το καλοκαίρι:
1. Καταναλώνετε πολλά ωφέλιμα λιπαρά
Τροφές όπως σπόροι και αβοκάντο είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να προσθέσετε ωφέλιμα λιπαρά στη διατροφή σας. Θα πρέπει να καταναλώνετε 25-35% των θερμίδων σας από ωφέλιμα λιπαρά. Από την άλλη, ελαττώστε τα τηγανιτά.
2. Κόψτε τη ζάχαρη και τους ανεπεξέργαστους υδατάνθρακες
Γεμίστε τη διατροφή σας με φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και καθαρή πρωτεΐνη για να μεγιστοποιήσετε την απώλεια βάρους, αναφέρει η Gagnon στη Huffington Post.

Ποια καθημερινή συνήθεια σάς προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη


Ποια καθημερινή συνήθεια σάς προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη
Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος καρκίνος στους άντρες και η δεύτερη σε συχνότητα αιτία θανάτου από καρκίνο (μετά τον καρκίνο του πνεύμονα) στους άντρες.
Επειδή η ασθένεια δεν δίνει συμπτώματα στα πρώτα στάδια, η έγκαιρη διάγνωση είναι εξαιρετικά σημαντική.
Τα καλά νέα για να προλάβετε τον καρκίνο του προστάτη αφορούν μια καθημερινή συνήθεια των περισσότερων ανθρώπων.

Ο απίστευτος λόγος που οι άντρες δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό

Ο απίστευτος λόγος που οι άντρες δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό
Το προφυλακτικό είναι με διαφορά η δημοφιλέστερη μέθοδος αντισύλληψης αλλά και προστασίας από ποικίλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
Παρ’ όλα αυτά, αρκετοί άντρες βρίσκουν διάφορες δικαιολογίες για να αποφύγουν να το χρησιμοποιήσουν. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τους εμποδίζει να απολαύσουν το σεξ, άλλοι «κατηγορούν» το προφυλακτικό για τα προβλήματα στύσης που εμφανίζουν κατά καιρούς, ενώ ορισμένοι θεωρούν ότι δεν είναι απαραίτητο εάν διατηρούν μακροχρόνια σχέση και νιώθουν άνετα με τη σύντροφό τους.
bigstock Man s Hand Giving Woman s Hand 111223040
Τώρα, μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση BMJ Open έρχεται να αποκαλύψει έναν ακόμη λόγο που οι άντρες αποφεύγουν το προφυλακτικό και αυτή τη φορά έχει να κάνει με το πόσο όμορφη θεωρούν τη σεξουαλική τους σύντροφο!
Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, όσο πιο ελκυστική βρίσκει ο άντρας την ερωτική σύντροφο, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να θελήσει να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό!

Στους «8»



Δεν μπορούμε να  πούμε πως τρελενόμαστε με την ποιότητα του ποδοσφαίρου που βλέπουμε στο φετινό «EURO». Αναμενόμενο αυτό πάνω-κάτω.
Δυο ματς ως τώρα από πλευράς θεάματος έχουμε δει και στα δύο συμμετείχε η Κροατία. Καθόλου παράξενο. Ενα 2-2 και ένα 3-3. Στο τέλος αποκλείστηκαν αφού δυστυχώς χύνουν την καρδάρα μετο γάλα νωρίς αυτοί οι όπως και να έχει ταλαντούχοι παίκτες. Δεν φαίνεται να τους «ενώνει» τίποτα άλλο και με μόνο όπλο τις ατομικές ικανότητες,είναι αναμενόμενη η κάθε φορά πρόωρη αναχωρησή τους από μεγάλα τουρνουά.
Οι δε Πολωνοί,είναι μπορούμε να πούμε μια περίπτωση Ουγγαρίας-μοιάζουν σε πολλά από πλευράς ποδοσφαιρικού στιλ,αλλά με περισσότερη τύχη-πάντα είναι απαράιτητη αυτή,σε ότι και αν κάνει κανεις-και επίσης περισσότερο «υποψιασμένοι» σε σχέση με τους αφελείς-με την καλή έννοια-Ούγγρους.
Παίζουν με τους Πορτογάλους και δεν αποκλείεται να τους φέρουν «βόλτα». Ο Σάντος παίζει αμυντικό σφιχτό ποδόσφαιρο.Τοσο σφιχτό,σε σημείο που μπορεί και να του κάτσει το αυγό στο λαιμό. Σε συνδυασμό με την Πορτογαλική κακοδαιμονία,μπορεί και να δούμε τους Πολωνούς στους «4». Θα δούμε.
Απ΄την άλλη,έχουμε την «αθόρυβη» Ιταλία, η οποία φάνηκε εξ αρχής πως το έχει δει σοβαρά το θέμα. Βλέποντας ο Κόντε-ένας εκ των κορυφαίων προπονητών κατά την γνώμη μου,παγκοσμίως-πως και οι άλλοι ρετάλια και κλαταρισμένοι είναι,γιατί όχι να μη κάνουν την υπέρβαση οι γεροντάρες του. Για να φάει γκολ,πρέπει να κάνεις άιτηση με τετραπλό χαρτόσημο. Και μπροστά έχει τους ευέλικτους να κάνουν γκολ την μία στις τρεις φάσεις που παράγουν. Φυσικά τα γάλατα σφίγγουν ακόμα περισσότερο τώρα,αφού επόμενος αντίπαλος της Ιταλίας,είναι αυτές οι κακοφορμισμένες νυφίτσες,οι Γερμανοί. Γνωστά  «ορνεα». Και αυτοί το δίχως άλλο έχουν διαγνώσει την απουσία μεγάλου και αδιαμφισβήτητου αντιπάλου-αφού η Ισπανία τα  έχει «κακαρώει» εδώ και καιρό-και προσβλέπουν στην «κούπα». Με τον Μίλερ,τον Σβάινστάιγγερ,τον «Κροουπσ»,τον «Κραπσ»,τον «Γκριτσκ»,τον «Κγορουλγκμπτ» αλλά και τους λοιπούς Τουρκοαφρικανοκογκολέζους.Θα τρίζουν τα κόκκαλα του «Φύρερ». Σίγουρα είναι και το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι. Εύχομαι να είναι αναλόγου ποιότητας.
Το Βέλγιο,ευτυχώς για όσους θέλουν να δουν και λίγη μπαλίτσα,φαίνεται να ξεκολάει λίγο και να ρολάρει. Ξεκίνησε νοθρό και ασύνδετο. Φυσικά έριξε 4 στους ανυποψίαστους Ούγγρους,αλλά τώρα θα αντιμετωπίσει τον Σάντος που ορέγεται την δόξα του Ρεχάγκελ. Φυσικά ο Γερμανός ήτο και φουλ κωλόφαρδος. Δεν ξέρω αν η τύχη,έχει καμιά σχέση με την Πορτογαλία και με τον Φερνάντο συγκεκριμένα. Θα δείξει πάντως. Ευχόμαστε να μη δούμε «σούπες» ματς.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΥΑΛΩΤΟΤΗΤΑΣ



Τι σημαίνει να είσαι πραγματικά ευάλωτος;

Αυτή η ερώτηση βασανίζει το μυαλό μου πολύ τον τελευταίο καιρό. Να είσαι ευάλωτος σημαίνει να αφήνεις τις άμυνες σου, πράγμα που σημαίνει ρίσκο. Εκθέτοντας ολοκληρωτικά τον εαυτό σου και εκφράζοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου, διακινδυνεύεις να πληγωθείς, διακινδυνεύεις να απορριφθείς, και διακινδυνεύεις να εκτεθείς. Δικαιολογημένα, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν το να είναι ευάλωτοι δύσκολο και τρομακτικό, ειδικά οι άντρες, τουλάχιστον από την εμπειρία μου. Συχνά, έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να δείξουν ή να εκφράσουν συναισθήματα, αφού η κοινωνία, οι γονείς τους ή οι φίλοι τους τους έχουν πει ότι δεν είναι «αντρίκιο» να συμπεριφέρονται έτσι. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους άνδρες να αισθάνονται αδύναμοι ή θηλυπρεπείς, όταν εκφράζουν συναισθήματα, και συχνά τα καταπιέζουν και κουβαλούν το βάρος να τα κρατάνε όλα μέσα τους. Αλλά υπάρχει τόση πολλή δύναμη στο να είναι σε θέση να είσαι απολύτως ευάλωτος με κάποιον, και οι βαθιές σχέσεις γίνονται με αυτό τον τρόπο.

Όπως C.S. Lewis είπε κάποτε,
"Το να αγαπάς σημαίνει να είσαι ευάλωτος."

Η Δρ Brene Brown, καθηγήτρια έρευνας στο Πανεπιστήμιο του Houston Graduate College of Social Work και συγγραφέας του μπεστ σέλερ Daring Greatly: How the Courage to Be Vulnerable Transforms the Way We Live, Love, Parent and Lead  Με Μεγάλη τόλμη: Πώς το Θάρρος να Είμαστε Ευάλωτοι Μεταμορφώνει τον Τρόπο Που Ζούμε, Αγαπάμε, Είμαστε Γονείς και Ηγούμαστε), έχει αφιερώσει σχεδόν 15 χρόνια της ζωής της μελετώντας τα συναισθήματα της ευαλωτότητας, το θάρρος, το αίσθημα της αξιοσύνης, και την ντροπή. Η έρευνά της έχει περάσει στην επικρατούσα τάση και έχει παρουσιαστεί σε εκπομπές στους σταθμούς PBS, NPR, CNN, The Katie Show, ακόμη και στο Super Soul Sunday της Oprah Winfrey. Η ομιλία της στο TEDx Houston talk, «Η δύναμη της ευαλωτότητας», είναι μία από τις δέκα πρώτες πιο δημοφιλείς Ted παρουσιάσεις στον κόσμο. Όταν πρόκειται για την ευαλωτότητα, νομίζω ότι πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι ειδική.

Αγαπώ ιδιαίτερα το σημείο όπου λέει: «Είχαν σύνδεση. . . ως αποτέλεσμα της αυθεντικότητας. Ήταν πρόθυμοι να εγκαταλείψουν αυτό που νόμιζαν ότι πρέπει να είναι, για να γίνουν αυτό που ήταν».

Και αυτή η γραμμή ήταν επίσης ιδιαίτερα εξαιρετική: «Να είσαι πρόθυμος να είσαι αυτός που λέει το «Σ'αγαπώ» πρώτος, και να κάνεις κάτι που δεν έχει καμία εγγύηση, αυτό είναι τρόποι μπορεί κάποιος να δείξει ευαλωτότητα».
Όπως αναφέρει Η Δρ Brown, οι άνθρωποι που αισθάνονται ντροπή είναι πιο πιθανό να αποφεύγουν την ευαλωτότητα από τον φόβο του να μην γίνουν κατανοητοί, ή αντιπαθείς, και ως εκ τούτου, αποστασιοποιούνται από τους άλλους ανθρώπους. Είναι ένας φαύλος κύκλος. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να είσαι απόλυτα ο εαυτός σου και αυθεντικός με αυτούς που αγαπάς, αλλά τελικά αξίζει τον κόπο. Εκτός αυτού, δεν θέλεις οι άνθρωποι να σε αγαπούν για αυτό που είσαι, με όλα τα ελαττώματα; Αν κρύβεις συνεχώς αυτές τις πτυχές του εαυτού σου, δεν θα μπορέσεις ποτέ να συνδεθείς πραγματικά με έναν άλλον άνθρωπο.

Άρχισαν να μαζεύουν υπογραφές στην Βρετανία για να επαναληφθεί ο αγώνας με τη Ισλανδία



Έχει την λογική του.... με πρωτοβουλία του Cameron και πολιτών

Πρωταθλητές Ευρώπης στην έλλειψη βιταμίνης D οι Έλληνες!

vitamin

Σε ένα απίστευτο συμπέρασμα κατέληξαν οι έρευνες της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών (ΕΕΜMΟ), σύμφωνα με το οποίο οι Έλληνες κάθε ηλικίας –από τα μωρά μέχρι τους παππούδες- πάσχουν από έλλειψη βιταμίνης D!
Παρότι ζούμε σε μια τόσο ηλιόλουστη χώρα δεν καθόμαστε στον ήλιο χωρίς αντηλιακό (προφανώς λόγω της προπαγάνδας) τα απαραίτητα 20 λεπτά περίπου την ημέρα που χρειάζεται το δέρμα μας για να συνθέσει βιταμίνη D.
Τα επίπεδα βιταμίνης D αγγίζουν το ευρωπαϊκό limit down στον ελληνικό πληθυσμό και εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια Υγεία. Γιατί η βιταμίνη D δεν είναι απαραίτητη μόνο στα οστά, για την πρόληψη της οστεοπενίας και της οστεοπόρωσης και της ραχίτιδας, που δυστυχώς άρχισε να επανεμφανίζεται στα παιδιά-σε ορισμένους ευάλωτους πληθυσμούς-λόγω της υποθρεψίας!

Η Απόλαυση – Μαγεία της κασέτας

Από τον Ορέστη Πέτικο

Μια φορά και έναν καιρό, υπήρχε ένα μικρόπραγματάκι φτιαγμένο απόπλαστικό που έκρυβε μέσα του μουσικές. Το πραγματάκι αυτό ήταν γνωστό στον κόσμο ως κασέτα.

Τι θυμήθηκα τώρα ε;!

Κασέτα. Η μαγική αυτή ανακάλυψη  της αθώας εποχής, πλέον αποτελεί μια όμορφη ιστορία αφήγησης  στις  νέες γενιές και  όπως  είναι φυσικό  προκαλεί τον γέλωτα, καθώς πλέον υπάρχει η ευκολία του CD, τουi-pod και του USB…… Ναι και  όμως  με μια απλή κίνηση στον υπολογιστή που ονομάζεται ‘’αντιγραφή – επικόλληση’’ και συνδέοντας το USB στο αμάξι σου, στο εξελιγμένο CD-player σου ή σε άλλον υπολογιστή μπορείς να ακούσεις μουσική!

Αυτό που δεν ξέρατε μέχρι τώρα τεχνολογικά προοδευτικά εξελιγμένα όντα είναι από πού προέρχεστε…

cassette1

Αρκετά με  τις σύγχρονες ανακαλύψεις. Πάμε πίσω στην αθωότητα για λίγο να θυμηθούμε ωραίες εποχές!

Η κασέτα λοιπόν, έκανε την εμφάνιση  της στις  αρχές της δεκαετίας του 60. Πήρε τη θέση της στα δισκοπωλεία της γειτονιάς και έγινε το νέο μέσο αναπαραγωγής ηχητικών ντοκουμέντων. Τι ήταν όμως η κασέτα; Πως λειτουργούσε;

Πρώτα από όλα για να ακούσεις μια κασέτα θα έπρεπε να είσαι κάτοχος ραδιοκασετόφωνου ή Walkman (φοβερή ανακάλυψη, θα έρθω σε λίγο σε αυτό).

Όνειρο στο κύμα (απόσπασμα-μέρος Α’)

post-358
Ήμην πτωχόν βοσκόπουλον εις τα όρη. Δεκαοκτώ ετών, και δεν ήξευρα ακόμη άλφα. Χωρίς να το ηξεύρω, ήμην ευτυχής. Την τελευταίαν φοράν οπού εγεύθην την ευτυχίαν ήτον το θέρος εκείνο του έτους 187… Ήμην ωραίος έφηβος, κ’ έβλεπα το πρωίμως στρυφνόν, ηλιοκαές πρόσωπον μου να γυαλίζεται εις τα ρυάκια και τας βρύσεις, κ’ εγύμναζα το ευλύγιστον, υψηλόν ανάστημα μου ανά τους βράχους και τα βουνά.
Τον χειμώνα που ήρχισ’ ευθύς κατόπιν μ’ επήρε πλησίον του ο γηραιός πάτερ Σισώης, ή Σισώνης, καθώς τον ωνόμαζον οι χωρικοί μας, και μ’ έμαθε γράμματα. Ήτον πρώην διδάσκαλος, και μέχρι τέλους τον προσηγόρευον όλοι εις την κλητικήν “δάσκαλε”. Εις τους χρόνους της Επαναστάσεως ήτον μοναχός και διάκονος. Είτα ηγάπησε μίαν Τουρκοπούλαν, καθώς έλεγαν, την έκλεψεν, από ένα χαρέμι της Σμύρνης, την εβάπτισε και την ενυμφεύθη.
Ευθύς μετά την αποκατάστασιν των πραγμάτων, επί Καποδίστρια κυβερνήτου, εδίδασκεν εις διάφορα σχολεία ανά την Ελλάδα, και είχεν ου μικράν φήμην, υπό το όνομα “ο Σωτηράκης ο δάσκαλος”. Αργότερα αφού εξησφάλισε την οικογένειάν του, ενθυμήθη την παλαιάν υποχρέωσιν του, εφόρεσε και πάλιν τα ράσα, ως απλούς μοναχός την φοράν ταύτην, κωλυόμενος να ιερατεύη κ’ εγκατεβίωσεν εν μετανοία, εις το Κοινόβιον του Ευαγγελισμού. Εκεί έκλαυσε το αμάρτημά του, το έχον γενναίαν αγαθοεργίαν ως εξόχως ελαφρυντικήν περίστασιν, και λέγουν ότι εσώθη.
Αφού έμαθα τα πρώτα γράμματα πλησίον του γηραιού Σισώη, εστάλην ως υπότροφος της Μονής είς τινα κατ’ επαρχίαν ιερατικήν σχολήν, όπου κατετάχθην αμέσως εις την ανωτέραν τάξιν, είτα εις την εν Αθήναις Ριζάρειον. Τέλος, αρχίσας τας σπουδάς μου σχεδόν εικοσαετής, εξήλθα τριακοντούτης από το Πανεπιστήμιον· εξήλθα δικηγόρος με δίπλωμα προλύτου…

ΚΥΚΛΟΘΥΜΙΚΟΣ ΚΑΙΡΟΣ; ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ

Νέα θεωρία: η κρυφή σχέση του καιρού με τη βία

Νέα θεωρία: η κρυφή σχέση του καιρού με τη βία

Και όμως, το κλίμα διαμορφώνει τις ζωές μας με τρόπους που δεν περνούν καν από το μυαλό μας, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Η επιστημονική κοινότητα έχει παρατηρήσει εδώ και καιρό ότι ορισμένοι δείκτες εγκληματικότητας είναι πολύ υψηλότεροι σε περιοχές του πλανήτη κοντά στον ισημερινό, σε σχέση με τα υπόλοιπα μέρη του κόσμου, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να δώσει μία πειστική εξήγηση. Τώρα, μία ομάδα ερευνητών έχει αναπτύξει ένα νέο μοντέλο, το οποίο θα μπορούσε να λύσει το "μυστήριο".
Πρόκειται για δουλειά ψυχολόγων και καθηγητών από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο (Vrije) του Άμστερνταμ και το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο (OSU), οι οποίοι περιγράφουν το μοντέλο τους σε σχετική μελέτη η οποία πρόκειται να δημοσιευθεί στο επιστημονικό περιοδικό Behavioral and Brain Sciences (διαθέσιμη προ ενδεχόμενων διορθώσεων, εδώ).
Το νέο μοντέλο ονομάστηκε CLASH (CLimate Aggression and Self-control in Humans) από τους ερευνητές, οι οποίοι πιστεύουν ότι "μπορεί να εξηγήσει τις επιπτώσεις του κλίματος στην εγκληματικότητα στα διάφορα σημεία του κόσμου", όπως σημειώνει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, καθηγητής ψυχολογίας στο Vrije, Paul van Lange. 

Δώσε προσοχή: Κάνε αυτό μετά από ηλιακό έγκαυμα και ανακουφίσου σε λίγα λεπτά!

Δείτε τι προσφέρει το φαρμακείο της φύσης για άμεση ανακούφιση από τον πόνο και τη δυσφορία.
1. Aloe Vera
Είναι ίσως η καλύτερη λύση για την ταλαιπωρημένη από τον ήλιο επιδερμίδα. Η αλόη ενυδατώνει σε βάθος και παρέχει ένα προστατευτικό κάλυμμα στην περιοχή που έχει σχηματιστεί το έγκαυμα. Επίσης, ο παχύρρευστος χυμός του φυτού χαρίζει ένα κύμα δροσιάς και είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν να υποχωρήσουν οι φλεγμονές του δέρματος. Μπορείτε να πάρετε το χυμό της αλόης απευθείας από το φυτό ή να προμηθευτείτε τζελ αλόης από το φαρμακείο.
2. Καλέντουλα
Το θαυματουργό αγριολούλουδο καταπραΰνει την επιδερμίδα σε περίπτωση εγκαύματος ή φλεγμονής. Χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τη θεραπεία του εκζέματος και της ακμής. Συνηθίζεται να βράζονται τα πέταλά του σαν αφέψημα και αφού κρυώσει να γίνονται πλύσεις στο σημείο που εκδηλώνεται η ενόχληση.
3. Μέντα
Η μέντα δροσίζει το δέρμα περισσότερο από κάθε άλλο φυτό ή βότανο. Δρα τόσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά. Μπορείτε να πίνετε παγωμένο τσάι μέντας τις ημέρες που οι θερμοκρασίες χτυπούν κόκκινο ή να βουτάτε τα φύλλα σε νερό και στη συνέχεια να απλώνετε το υγρό επάνω στα σημεία που έχουν καεί από τον ήλιο. Προσοχή! Επειδή η μέντα μπορεί να κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο, φροντίστε να κάνετε τις πλύσεις το βράδυ.

MYΣTIKA ΠEIΡAMATA MIND CONTROL THΣ CIA

MYΣTIKA ΠEIΡAMATA MIND CONTROL THΣ CIA

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ

Δολοφόνοι που ακούν «φωνές» μέσα στο κεφάλι τους, που τους παρακινούν να διαπράξουν φόνους. Τηλεκατευθυνόμενοι υπηρέτες και «σεξουαλικοί σκλάβοι», που λειτουργούν με φράσεις-κλειδιά, και προσφέρουν αδιαμαρτύρητα τις υπηρεσίες τους στηCIA. Προγραμματισμένοι «δολοφόνοι μιας χρήσης», που δολοφονούν σημαντικά πρόσωπα, αλλά δεν έχουν καμιά συναίσθηση των πράξεων τους. Πλύση εγκεφάλου και LSD. Μυστικά προγράμματα που ακούν στα κωδικά ονόματα BLUEBIRDARTICHOKE καιMKULTRA, με στόχο τον έλεγχο της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Καλώς ήλθατε στον κόσμο του MindControl και μην ξεχάσετε να αφήσετε κάθε ελπίδα σας έξω!

«Κάνε το, Κάνε το, Κάνε το! (Do it, Do it, Do it!)’

Η φωνή μέσα στο κεφάλι του Μαρκ Ντ. Τσάπμαν πριν σκοτώσει τον Τζον Λένον

Γράφει ο Γιώργος Στάμκος (stamkos@post.com)

ΑΚΟΥΩ «ΦΩΝΕΣ» ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ!

O Αργεντινός Ρικάρντο Σ. Καπούτο (Ricardo SCaputo) ήταν ένας πολύ διαταραγμένος άνθρωπος. «Εσωτερικές Φωνές Ζητούσαν Αίμα: Ένα Εξομολογητικό Ημερολόγιο της Δολοφονίας Τεσσάρων Γυναικών»:έτσι τιτλοφορούνταν το άρθρο, που έγραψε για την περίπτωσή του, ο δημοσιογράφος Νάθανιελ Νας (Nathaniel CNash) στην εφημερίδα NewYork Times (13 Μαρτίου 1994). Στις πολυάριθμες συνεδρίες του με ψυχιάτρους και δικηγόρους ο Καπούτο έλεγε πως άκουγε «παράξενες φωνές» κι «έβλεπε παραισθήσεις», που τον οδηγούσαν στα δολοφονικά του ξεσπάσματα. Στο ημερολόγιο του ο δολοφόνος περιέγραφε πως διέπραττε τα φρικιαστικά του εγκλήματα, ενώ βρισκόταν συνεχώς σ’ ένα είδος «ανοιχτής ακρόασης» και οι φωνές που άκουγε μέσα στο μυαλό του τον ανάγκαζαν να αλλάζει συνεχώς τη συναισθηματική του κατάσταση, δημιουργώντας του μια μανία για δολοφονίες.

CYMATICS: Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ

Cymatics: Ο Πολεμος των Συχνοτητων στην Μουσικη: Ένας απέραντος ωκεανός από καθαρή, φωτεινή Συνειδητότητα υπάρχει μέσα στον κάθε ένα από εμάς, και βρίσκεται στο κέντρο των σκέψεών μας. Είναι η ίδια η πηγή ολόκληρης της ύλης. Για όσους δεν το γνωρίζουν ήδη, η Ύλη είναι μία έννοια που δεν έχει εξηγηθεί επαρκώς. Ο Όρος Ύλη χρησιμοποιείται για να παρουσιάσει την ουσία (συχνά ένα άτομο), που καθιστά παρατηρήσιμα όλα τα φυσικά αντικείμενα.
Ολόκληρη η Ύλη προέρχεται και υπάρχει μέσω της δύναμης που δονεί το σωματίδιο ενός ατόμου και συγκρατεί τη δομή του. Ίσως αξίζει να θεωρήσουμε πως πίσω από αυτή την δύναμη υπάρχει ένας Συνειδητός και ευφυής Νους. Αυτός ο Νους είναι το δίκτυο από το οποίο πηγάζει η Ύλη.
Η Σταθερότητα του Κόσμου μας βέβαια φαίνεται αδιαπραγμάτευτη – καθώς μπορούμε να δούμε και να αγγίξουμε κάθε υλικό πράγμα μέσα του. Όμως, ξεκινώντας από τον Albert Einstein, η Σύγχρονη Φυσική αποδεικνύει πως αυτή η σταθερότητα είναι ένας αντικατοπτρισμός. Ολόκληρη η Φυσική Ύλη, οτιδήποτε έχουμε τριγύρω μας είναι στην ουσία το αποτέλεσμα μίας δόνησης. Και κάτι τέτοιο σημαίνει πως αν ισχυροποιήσεις την συχνότητα της δόνησης, η δομή της ύλης θα αλλάξει.
Ο Ήχος βρίσκεται πίσω από την εκδήλωση της Ύλης. Και υπάρχει μία μελέτη που αποκαλείται Cymatics – η μελέτη του Ορατού ήχου και της Δόνησης, που μας επιτρέπει να παρατηρήσουμε την μέχρι πρότινος κρυμμένη γεωμετρία του Ήχου και των συχνοτήτων που σχηματίζουν την Ύλη. Οι Συχνότητες των Cymatics επηρεάζουν την υφή, την δομή, το νερό και πολλά ακόμη. Και εμείς οι Άνθρωποι αποτελούμαστε κατά 70% από νερό! Δείτε δύο χαρακτηριστικά βίντεο που αποδεικνύουν πόσο πολύ επηρεάζεται η δομή κάθε φυσικής μορφής από τις συχνότητες του ήχου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα