Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Η ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΓΝΩΣΗΣ

(Στο Άδυτο του ΙΕΡΟΥ)


Επίγνωση (στην Πραγματική Βιωματική Προσέγγισή της – άσχετα πως το αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος) Είναι Αυτοαναβλύζουσα Αντίληψη της Ύπαρξης, που στην Βάση της, στην Πλήρη Λειτουργία της και στην Αληθινή Κατάστασή της, Είναι Αντίληψη Παρουσίας Χωρίς Ιδιότητες, Χωρίς Όρια, Χωρίς Περιεχόμενο – Μια Αδιαφοροποίητη Αντίληψη Συνέχειας, Αιωνιότητας, Πληρότητας κι Ολοκλήρωσης.

Όταν η Επίγνωση Συσχετίζεται με Περιεχόμενο τότε αποκτά ένα Απεριόριστο Βάθος, σαν Χώρος Αντίληψης, Βάθρο Αντίληψης πάνω στο Οποίο μπορεί να θεωρηθεί, (να θεμελιωθεί, να παρατηρηθεί και να αναλυθεί) το ιδιαίτερο. Η Επίγνωση του Χώρου Ύπαρξης, της Ενότητας του Αδιαφοροποίητου, όχι μόνο Προηγείται αλλά και Προϋποτίθεται σε κάθε επίγνωση του ιδιαίτερου. Η επίγνωση του ιδιαίτερου δεν είναι παρά μια πολύ μερική επίγνωση-αντίληψη, μια εξαρτημένη κατάσταση αντίληψης και ποτέ (ποτέ) η πλήρης ολοκληρωμένη επίγνωση. Η Επίγνωση Είναι το Λευκό Φόντο που είτε Υπάρχει Από Μόνο του, στην Καθαρή Κατάστασή του, είτε χρησιμοποιείται σαν Φόντο, Βάση πάνω στην Οποία σχηματίζεται οποιοδήποτε σχήμα, που αποτελεί είτε ένα ολοκληρωμένο «νόημα», είτε στοιχείο κάποιου νοήματος (ύπαρξης, δραστηριότητας, κατάστασης, κλπ.)… Αυτό το Λευκό Φόντο είναι Πλήρες Δυνάμεως Δυνατότητας και Ζωής κι όχι «κενός» «ανύπαρκτος» «χώρος»… Επιτέλους, είναι θέμα απλής κοινής λογικής: για να γράψεις κάτι χρειάζεσαι χαρτί, ή κάποιο άλλο υλικό σαν βάση.

Συνήθως οι άνθρωποι (από τους φιλοσόφους, επιστήμονες, μέχρι τους απλούς ανθρώπους) αντιλαμβάνονται την «Επίγνωση» και την ορίζουν σαν «επίγνωση του κάτι» (επειδή ακριβώς δεν έχουν «εμπειρία» κάποιας άλλης κατάστασης επίγνωσης). Παραβλέπουν, τόσο την  Ουσιαστική Παρουσία (τους) που Συνιστά την Επίγνωση, όσο και το Πλαίσιο Χώρο Αντίληψης και προσδιορίζουν και ορίζουν σαν επίγνωση μόνο την άμεση παρούσα συμβαίνουσα αντίληψη του συγκεκριμένου (δηλαδή δεν έχουν αντίληψη του πλήρους φαινομένου αλλά μόνον του «περιεχομένου»). 

Αυτή είναι μια πολύ επιφανειακή προσέγγιση ενός Φαινομένου, που έχει τις Αιτίες του, τις Ρίζες του, την Ουσιαστική Λειτουργία του, πολύ βαθιά (μεταφυσικά), πολύ μακριά (μέσα στην ποικιλία των καταστάσεων επίγνωσης που είναι δυνατές), και πολύ ψηλότερα από το απλό «κοίταγμα» του αφελούς ανθρώπου, και ασφαλώς (γελάμε με αυτό ακόμα κι αν διατυπώνεται από δήθεν επιστήμονες και) δεν μπορούμε να πάρουμε μια τέτοια αντίληψη στα σοβαρά…

ΠΡΙΑΜΟΣ

Ο θάνατος του Πρίαμου, 1861, Jules Joseph Lefebvre.
Ο Πρίαμος, ο τελευταίος Βασιλέας της Τροίας, ήταν εγγονός του Ίλου, γιος του Λαομέδοντα και της Στρυμούς. Ήταν υπερήλικας όταν έγινε ο Τρωικός Πόλεμος. Σκοτώθηκε από το γιο του Αχιλλέα, τον Νεοπτόλεμο, κατά την άλωση της Τροίας, στο βωμό του ερκείου Δία, όπου είχε καταφύγει ως ικέτης. Ο Πρίαμος ξανάχτισε το κατεστραμμένο Ίλιο και νικώντας τους Φρύγες και τις Αμαζόνες μεγάλωσε το βασίλειο του πατέρα του και απέκτησε τεράστια δύναμη και αμύθητα πλούτη. Προειδοποιημένος από τον ονειροκριτή γιο του Αίσακο για τις συμφορές που θα προκαλούσε στην Τροία ο Πάρης, προσπάθησε να τον εξαφανίσει, μη καταφέρνοντάς το όμως είχε την πικρή μοίρα γέρος και ανίκανος να πάρει μέρος στις μάχες, να δει τους γιούς του να σκοτώνονται ένας ένας και το βασίλειό του να ερειπώνεται.
Το πρώτο του όνομα ήταν Ποδάρκης, που σημαίνει δυνατός στα πόδια, τον είπαν όμως Πρίαμο μετά την άλωση της Τροίας από τον Ηρακλή, γιατί η αδερφή του Ησιόνη πέτυχε και τον εξαγόρασε (επρίατο), όταν ο αδερφός της βρέθηκε ανάμεσα στους αιχμαλώτους. Στον καιρό του η Τροία έγινε μεγάλη και δυνατή. Το βασίλειο του Πριάμου, έλεγαν, έφτανε ανατολικά ως τη Φρυγία, δυτικά ως τη Λεσβο και βόρεια ως τον Ελλήσποντο.
Η "Ιλιάδα" αναφέρει ότι κάποτε πολέμησε στις όχθες του Σαγγάριου τις Αμαζόνες ως σύμμαχος του Φρύγιου Οτρέα. Παντρεύτηκε πρώτα την Αρίσβη, κόρη του Μέροπα, κι απέκτησε τον Αίσακο. Ο Πρίαμος, όμως, την εγκατέλειψε αφήνοντάς την στον Υρταίο, και παντρεύτηκε την Εκάβη. Από αυτήν απέκτησε τα πιο πολλά και διάσημα παιδιά του. Πρωτότοκος ήταν ο Έκτορας, δεύτερος ο Πάρης. Ακολούθησαν η Κρέουσα, η Λαοδίκη, η Πολυξένη και η Κασσάνδρα. Τέλος γεννήθηκαν ακόμα πολλοί γιοι, ο Δηίφοβος, ο Έλενος, ο Πάμμων, ο Πολίτης, ο Άντιφος, ο Ιππόνοος, ο Πολύδωρος και ο Τρωϊλος, που θεωρούνταν και γιος του Απόλλωνα.

Το Ροκ - Το πουλί που μπορεί να μεταφέρει ελέφαντα

(τής Αρετής Μαρκέλλου)
Γνωστό ως ο Βασιλιάς των Γιγάντιων πουλιών, το Ροκ (ή Ρούχ) είναι τόσο μεγάλο, που, όταν πετάει, καλύπτει τον ήλιο σαν σύννεφο. Αυτό το τέρας έχει εντοπιστεί από την Μαδαγασκάρη ως τη θάλασσα τής Κίνας. Οι ναυτικοί λένε ότι μπορεί να μεταφέρει ολόκληρο πλοίο με το ράμφος του.

Ο Σεβάχ ο Θαλασσινός συνάντησε ένα Ροκ πάνω σε ένα ερημονήσι, όπου είχε ναυαγήσει. Κατόρθωσε να φύγει, δένοντας τον εαυτό του στο πόδι τού τεράστιου πουλιού, που τον μετέφερε μακριά, καθώς πέταξε προς αναζήτηση τροφής. Σ’ ένα άλλο του ταξίδι, αυτός και οι σύντροφοί του έφαγαν μικρά Ροκ. Οι γονείς των μικρών πουλιών τούς κατδίωξαν, πετώντας ογκόλιθους πάνω στο πλοίο τους. Κάποιοι λένε ότι όποιος φάει κρέας από μικρό Ροκ γίνεται πάλι νέος και δεν γερνάει ποτέ.

Ένας άλλος ¨Αραβας περιηγητής, ο Ιμπν Μπατούτα, συνάντησε στη θάλασσα τής Κίνας κάτι που θα μπορούσε να ήταν Ροκ. Οι ναύτες εντόπισαν ένα βουνό στη θάλασσα, που δεν υπήρχε σε κανένα χάρτη. Όταν αυτό το βουνό ξαφνικά άρχισε να σηκώνεται πάνω από τα νερά, προκαλώντας τρόμο στο πλήτωμα, άλλαξαν πορεία και απομακρύνθηκαν ταχύτατα. Οι κάτοικοι τής Ινδικής Θάλασσας διηγούνται ότι βρέθηκε κάποτε ένα νεκρό Ροκ τόσο μεγάλο, που από το ράμφος του έφτιαξαν πλοίο !!!

Σε επίπεδο πολέμου DEFCON 3 οι Αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις τα ξημερώματα


 Στις 9:43 μ.μ. Ανατολική ΗΠΑ χθες το βράδυ (Κυριακή 19 του Ιουνίου) οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ πήραν διαταγή να ανεβάσουν το επίπεδο επιφυλακής τους σε "DEFCON 3." 

  Αυτό είναι μια σοβαρότατη εξέλιξη που προσδιορίζει ότι ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να απαιτηθεί ταχεία στρατιωτική αντίδραση.  


 Η κατάσταση άμυνας των ΗΠΑ με το σύστημα DEFCON, σηματοδοτεί την αμυντική ετοιμότητα του στρατεύματος, αναπτύχθηκε από τους Γενικού Επιτελείου Στρατού (JCS) και περιέχει πέντε βαθμίδες συναγερμού. 


Αυξάνει σε...
σοβαρότητα από DEFCON 5 (λιγότερο σοβαρή) για να DEFCON 1 (πιο σοβαρή) για να ταιριάζει με διαφορετικές στρατιωτικές καταστάσεις. Ο παρακάτω πίνακας εξηγεί το σύστημα. 



Για να κατανοήσουμε τη σοβαρότητα της DEFCON 3,

Τι θα συμβεί αν εκραγούν όλα τα ηφαίστεια του κόσμου την ίδια στιγμή

Θα μετέτρεπε τον πλανήτη μας σε μια πραγματική κόλαση

Τι θα συμβεί αν εκραγούν όλα τα ηφαίστεια του κόσμου την ίδια στιγμή
Ένα εφιαλτικό σενάριο: Τι θα γίνει αν όλα τα ηφαίστεια της Γης αρχίσουν ταυτόχρονα να εκρήγνυνται; Φυσικά, είναι περιττό να γράψουμε ότι αυτό θα μετέτρεπε τον πλανήτη μας σε μια πραγματική κόλαση. 
Στη Γη υπάρχουν 1.500 ενεργά ηφαίστεια που σημαίνει ότι έχουν εκραγεί τουλάχιστον μια φορά τα τελευταία 10.000 χρόνια. Αυτό δεν αφορά στην συνεχή ζώνη των ηφαιστείων στον πυθμένα των ωκεανών, περίπου 500 εκ των οποίων έχουν εκραγεί κάποια ιστορική στιγμή. 
Ο Δρ. Matthew Watson, ειδικός στην ηφαιστειολογία από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, ανέφερε σχετικά στην MailOnline: "Η διαφορά στην δραστικότητα της έκρηξης ελέγχεται κυρίως από το ιξώδες του μάγματος. Όσο πιο παχύρρευστο είναι το μάγμα, τόσο πιο δύσκολο είναι να υπάρξει εκροή αερίων...". 
Καταστροφές στις περιοχές γύρω από τα ηφαίστεια  
Καταρχάς, οι άνθρωποι που ζουν στη ζώνη πυρός της έκρηξης, θα επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο από το μάγμα, αλλά και από τα τεράστια σύννεφα τέφρας.

Έφαγες πολλά γλυκά; Αν κάνεις αυτό… είναι σαν να μην τα έφαγες

polla_glika_an_efage.jpg
Λίγο η στενοχώρια, η βαρεμάρα, η αδυναμία σου φυσικά στην ζάχαρη και κατ’ επέκταση στους γλυκούς πειρασμούς μάλλον σε έκαναν να μην καταφέρεις να κρατηθείς και να φας περισσότερα γλυκά από ότι είχες εντάξει στο διαιτολόγιο σου.
Από το να τιμωρείς τον εαυτό σου και να νιώθεις απίστευτες τύψεις καλύτερα να εξιλεωθείς απλά και μόνο από την διατροφή σου και συγκεκριμένα, από μυστικά μικρά αλλά πολύ σημαντικά.

Πόσα χρόνια σεξουαλικής ζωής έχει ο άνδρας;

sexoualiki_zoi_andron.jpg
Ο άνδρας διεκδικεί τη σεξουαλική του έκφραση και την υγιή σεξουαλική λειτουργία από την εφηβεία μέχρι και τα πολύ βαθιά γεράματα.
Οι βιολογικές αλλαγές που συνοδεύουν αναπόφευκτα το πέρασμα των χρόνων, είναι αναμενόμενο να επηρεάσουν τη σεξουαλική ανταπόκριση και απαντητικότητά του.
Συνεπώς, όπως το πέρασμα των χρόνων διαγράφεται στο πρόσωπό μας και αφήνει τα σημάδια του, έτσι διαγράφεται και στη σεξουαλική μας λειτουργία, αφήνοντας και εκεί σημάδια. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι γίνεται χειρότερο, αλλά απλά ότι αλλάζει.
Ποιοι παράγοντες επιδρούν αρνητικά στη σεξουαλική υγεία του άνδρα;
Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι το περιβάλλον και ο τρόπος ζωής του άνδρα επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη σεξουαλική του λειτουργία.
Με σειρά προτεραιότητας, οι παράγοντες που απειλούν την υγιή σεξουαλική του ζωή παράλληλα με την ηλικία και την οργανικότητα, είναι:
- το άγχος,
- το κάπνισμα,
- η έλλειψη φυσικής άσκησης και
- οι κακές διατροφικές συνήθειες.
Γενικότερα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οποιαδήποτε συμπεριφορά συμβάλλει θετικά στην υγεία μας, επηρεάζει θετικά και το σεξ. Άλλωστε η σεξουαλική μας υγεία αποτελεί μέρος της γενικότερης υγείας μας. Ειδικά το στρες, αποτελεί ίσως τον πιο κοινό ψυχογενή, και όχι μόνο, αιτιοπαθογενετικό παράγοντα σεξουαλικής δυσλειτουργίας και φαίνεται να προτιμάει τον άνδρα, ο οποίος είναι περισσότερο ευάλωτος από ότι η γυναίκα στην εκδήλωση σεξουαλικών προβλημάτων εξαιτίας του.
Ο ρόλος της συντρόφου

Γιατί δεν πρέπει να μένουμε με το βρεγμένο μαγιό πάνω μας;

vregmeno_magio.jpg
Η μυκητιασική κολπίτιδα αποτελεί το 20% περίπου των κολπίτιδων. Ειδικά το καλοκαίρι, η συχνότητα των μυκητιάσεων είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού η ζέστη και η τοπική υγρασία που αυξάνεται από την έντονη εφίδρωση, είναι παράγοντες που ευνοούν την υπερανάπτυξη των μυκήτων.
H ζεστή άμμος της θάλασσας περιέχει μικροοργανισμούς (μύκητες, παράσιτα, κόκκους), τα οποία μπορεί να προέρχονται από ούρηση και αφόδευση ζώων (σκύλοι, γάτες, πουλιά), που μπορεί να μεταφερθούν στα εξωτερικά και εσωτερικά όργανα της γυναίκας με άσχημες συνέπειες.
Οι μύκητες είναι ένα από τα πλέον συνηθισμένα γυναικολογικά προβλήματα, με το οποίο όλες οι γυναίκες θα έρθουν κάποια στιγμή αντιμέτωπες. Σύμφωνα με μελέτες μάλιστα, τρεις στις τέσσερις γυναίκες παρουσιάζουν κολπική μυκητίαση τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.
Γίνονται αντιληπτοί από τη φαγούρα, το τσούξιμο και τον ερεθισμό στην περιοχή του κόλπου και συνήθως, οφείλονται στη μακροχρόνια λήψη αντιβιοτικών, στη μείωση της άμυνας του οργανισμού και σε ορμονικές διαταραχές, επίσης εμφανίζεται συχνά σε γυναίκες που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.
Ωστόσο, το καλοκαίρι, πίσω από τους μύκητες κρύβονται τα στενά και συνθετικά ρούχα και εσώρουχα, τα βρεγμένα μαγιό που στεγνώνουν πάνω μας, καθώς και τα σερβιετάκια σε καθημερινή βάση.
Οι μυκητιασικές κολπίτιδες οφείλονται συνήθως στον μύκητα Candida albicans. Η τοπικά αυξημένη υγρασία και η θερμοκρασία του καλοκαιριού δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για ανάπτυξη κολπικής μυκητίασης.
 Είναι λανθασμένη η εντύπωση ότι οι γυναίκες ‘κολλούν’ τους μύκητες από τη θάλασσα. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η περιοχή όπου κολυμπούν να είναι πολύ μολυσμένη, ουσιαστικά δηλαδή να απαγορεύεται η κολύμβηση. Υπάρχουν βέβαια και συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη μυκήτων, όπως η λήψη αντιβιοτικών ή αντισυλληπτικών.
Τι τις προκαλεί

Συνείδηση-Μαρτυρία-Επίγνωση



Συνείδηση είναι η γνώση που προκύπτει από την σχέσηδυο υλικών στοιχείων της εκδήλωσης του κόσμου. Είναι η λειτουργία με την οποία ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται τον κόσμο και στη συνέχεια τον εαυτό του, μέσα και σε σχέση με την όλη  εκδήλωση. Είναι τέλος τα πάντα μέσα στον κόσμο, μια και  το άλλο όνομα  της συνείδησης είναι, ο Λόγος, ο οποίος υπεισέρχεται παντού μέσα στην ύλη, από τον μικρόκοσμο μέχρι τα αστρικά συστήματα.

Με άλλα λόγια:   
Συνειδέναι=Σχετίζεσθαι   


Έτσι όταν ψηλαφούμε  ένα αντικείμενο,  επιφάνεια του χεριού μας έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια του αντικειμένου  και μέσω της λειτουργίας της αφής, συνειδητοποιούμε την ύπαρξή  του. Όλα τα αισθητήρια που διαθέτει ο άνθρωπος λειτουργούν βάσει της αρχής του: 

Συνειδέναι= Σχετίζεσθαι
Γενικεύουμε χωρίς κίνδυνο αλλοίωσης της αλήθειας ότι:
Σε όλον τον ζωικό κόσμο, ακόμη και στον φυτικό βασίλειο,  όταν διατίθενται  αισθητήρια όργανα, η Φύση αντιλαμβάνεται τον εκδηλωμένο εαυτό της, μέσω της αρχής
Συνειδέναι = Σχετίαζεσθαι
Αυτή είναι η ερμηνεία της συνείδησης στον υλικό κόσμο θα δούμε όμως ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει και όταν αναφέρόμαστε στην έννιοα της συνείδησης, στον πνευματικό χώρο.
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ=ΣΧΕΣΗ=ΛΟΓΟΣ   (1)   



=  Σχέση με το ΕΙΝΑΙ           




Σχέση εξ Επαφής
    ΔηλαδήΑρμονία
= Λογος

Ο Ιωάννης της Πάτμου έλεγε:
Εν αρχή ην ο Λόγος και Λόγος ην προς τον Θεόν και Θεός ην ο Λόγος.
Στον κλάδο της  Φιλοσοφίας με το όνομα Οντολογία της οποίας αντικείμενο είναι το ερώτημα: 

«Τι το Ον».

Έρπης: Φυσικό «φρένο» στην εμφάνισή του!

Ένας ιός που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αποτέλεσμα συχνά του στρες που τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται πολύ αυξημένο. Ωστόσο, η Φύση έχει προβλέψει και γι’ αυτό, δίνοντας λύσεις πέρα από τις ευρέως χρησιμοποιημένες χημικές αλοιφές του εμπορίου...
του Μάριου Δημόπουλου
Ο απλός έρπητας είναι ένας ιός που είναι υπεύθυνος για τον επιχείλιο έρπητα και για τον έρπητα των γεννητικών οργάνων. Υπάρχουν δύο τύποι απλού έρπητα: ο τύπος 1 (HSV-1) είναι ο συχνότερα υπεύθυνος για τον επιχείλιο έρπητα, ενώ ο τύπος 2 (HSV-2) είναι υπεύθυνος για σχεδόν το 90% των περιπτώσεων του έρπητα των γεννητικών οργάνων.

Σημάδια και συμπτώματα
Σε μερικούς ανθρώπους (κυρίως παιδιά), μια αρχική μόλυνση με HSV-1 μπορεί να προκαλέσει πυρετό, επώδυνο πρήξιμο και ανοικτές πληγές στα ούλα και μέσα στα μάγουλα, ή επώδυνο πονόλαιμο. Τα συμπτώματα αυτά του έρπητα, συνήθως ξεκινούν 2 έως 12 ημέρες μετά την έκθεση κάποιου στον ιό HSV-1.
Τα συμπτώματα του πρώτου επεισοδίου του HSV-2 συνήθως εμφανίζονται μέσα σε 2 με 10 μέρες μετά την έκθεση στον ιό, και διαρκούν, κατά μέσο όρο, 2-3 εβδομάδες. Τα αρχικά συμπτώματα περιλαμβάνουν μια αίσθηση τσουξίματος ή καψίματος, πόνο στα πόδια, στους γλουτούς και στην περιοχή των γεννητικών αδένων, κολπικό έκκριμα ή μια αίσθηση πίεσης στην περιοχή της κοιλιάς.
Μέσα σε λίγες μέρες εμφανίζονται πληγές στην περιοχή της μόλυνσης. Οι βλάβες μπορούν να συμβούν στον τράχηλο της μήτρας της γυναίκας ή στο πέρασμα του ουροποιητικού του άνδρα. Αυτά τα μικρά κόκκινα οιδήματα μπορούν να εξελιχθούν σε φουσκάλες ή σε επώδυνες ανοικτές πληγές. Με την πάροδο των ημερών, οι πληγές γίνονται κάκαδο και έπειτα θεραπεύονται χωρίς να αφήσουν ουλές. Άλλα συμπτώματα που μπορούν να συνοδεύουν το πρώτο επεισόδιο του έρπητα των γεννητικών οργάνων περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, μυικούς πόνους ή δυσκολία στην ούρηση, κολπική έκκριση και πρησμένους αδένες στη βουβωνική χώρα.
Μετά την αρχική μόλυνση του δέρματος ή των βλεννωδών μεμβρανών, ο ιός ταξιδεύει με τα αισθητήρια νεύρα στην κατάληξη της σπονδυλικής στήλης. Στους περισσότερους ανθρώπους ο ιός γίνεται αδρανής. Σε άλλους, όμως, ο ιός μπορεί να επανεργοποιηθεί από τραυματισμό ή στρες, ή όπου αλλού το ανοσοποιητικό σύστημα αποτυγχάνει να τον διατηρήσει υπό έλεγχο. Όταν ο ιός επανεργοποιηθεί, ταξιδεύει μέσω των νεύρων στο δέρμα, όπου πολλαπλασιάζεται στην επιφάνεια ή κο­ντά στο σημείο της αρχικής πληγής του ιού, εμφανίζοντας νέες πληγές. Μπορεί, επίσης, να επανεργοποιηθεί χωρίς να προκαλέσει κάποια σοβαρή πληγή.
Αιτίες
Ο έρπης προκαλείται από μια φλεγμονή με τον απλό ιό έρπητα και μεταδίδεται μέσω άμεσης επαφής στις μολυσμένες περιοχές.
Διατροφική αντιμετώπιση

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΠΤΕΡΩΤΑ ΟΝΤΑ!



Ο Ουαλλλός John Rutledge, έλαβε πρόσφατα μερικές φωτογραφίες της βρεττανικής υπαίθρου, στις οποίες φαίνονται σμήνη από ασυνήθιστα πλάσματα που μοιάζουν με μικροσκοπικά ανθρωποειδή με φτερά. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα όντα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο, παρά οι μυθολογικές νεράιδες.

Για τις ελληνικές νεράιδες, ο Νικόλαος Γ. Πολίτης δημοσίευσε πλήθος από θαυμάσιες παραδόσεις στον πρώτο τόμο των Παραδόσεών του (1904): "Έχουν εξαίσια όμορφα, μακριά ξανθά μαλλιά - κάποτε πράσινα - που τα χτενίζουν με χρυσό χτένι, μάτια αμυγδαλωτά, και είναι κατά κανόνα ασπροντυμένες· ζουν σε όλα τα σημεία της φύσης, σε νεραϊδόκηπους και νεραϊδόσπηλιους, όπου απάγουν εκείνους που ερωτεύονται..

fairy

Τι είναι η αλήθεια;


Προηγούμενα...

Τεχνικές που ενεργοποιούν και πειθαρχούν τη διαίσθηση



Αλήθεια  είναι εκείνο που δεν σε μολύνει, αλλά σε ενδυναμώνει. Επομένως, υπάρχουν βαθμοί αλήθειας, αλλά γενικά αλήθεια είναι εκείνο που δεν μπορεί να σε βλάψει. Δεν μπορεί να κάνει κακό.

Η σύνδεση του φυσικού εαυτού με μη φυσικούς δασκάλους παράγει ένα επίπεδο αλήθειας που είναι αληθινό όχι μόνο για μας, αλλά για όλους όσοι έρχονται σε επαφή μαζί του. 

Αν αφαιρούσαμε όλα τα προσωπικά μας στοιχεία από την καθοδήγηση που λαμβάνουμε μέσα από διαισθητικά κανάλια, θα παρέμενε ένας πυρήνας αλήθειας που θα ίσχυε και για τους άλλους, ή τουλάχιστον θα παρέμενε η παρουσία της χωρίς όρους αγάπης, ενώ ένα μεγάλο μέρος των πληροφοριών που λαμβάνουμε μέσα από τη δική μας διαισθητική  διαδικασία θα ισχύει μόνο για μας. 

Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στην προσωπική και στην απρόσωπη αλήθεια. Είναι και τα δύο αλήθεια, αλλά η προσωπική αλήθεια είναι δική μας, ενώ η απρόσωπη αλήθεια ανήκει σε όλα όσα υπάρχουν, σε κάθε άνθρωπο. Χρειαζόμαστε την αλήθεια για να αναπτυχθούμε με τον ίδιο τρόπο που χρειαζόμαστε βιταμίνες, στοργή και αγάπη.

Μερικές φορές, η αλήθεια που έρχεται μέσα από διαισθητικές διαδικασίες ή μέσα από διαισθητικά κανάλια μπορεί να μολυνθεί από το φόβο μας. 

Σε αυτό το σημείο πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη διάνοιά μας. Με άλλα λόγια, μπορεί να νομίζουμε ότι λαμβάνουμε μια καθαρή διαίσθηση, αλλά αν την εξετάσουμε λογικά, αν την αναλύσουμε, θα δούμε ότι απλώς ανταποκρινόμαστε σε κάποια ανασφάλεια, όπως ακριβώς το ερώτημα '' Η εμπειρία μου με τη γυναίκα μου στηρίζει την υποψία μου;'' θα επέτρεπε στον σύζυγο να δει ότι η προέλευση της συναισθηματικής αντίδρασής του ήταν μια ανασφάλεια και όχι η ενεργειακή δυναμική της γυναίκας του.

Γιατί οι πλανήτες έχουν αρχαία ελληνικά ονόματα

mx39EADΟι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 8 .

Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας

Και έχουνε όλοι αρχαία ελληνικά ονόματα προς τιμήν των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων που θεμελίωσαν την αστρονομία. Ας γνωρίσουμε λοιπόν τα μυθικά πρόσωπα των οποίων τα ονόματα πήραν οι πλανήτες.

Ο ΗΛΙΟΣ

sunstormΟ Ήλιος είναι το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος. Όλοι οι πλανήτες του συστήματος περιστρέφονται σε τροχιές γύρω από αυτόν. Ο ήλιος βρίσκεται πολύ πιο κοντά σε εμάς από οποιοδήποτε άλλο αστέρι, έτσι η ενέργεια που φτάνει σε εμάς από αυτόν με την μορφή ακτινοβολίας (ορατού φωτός) είναι πολύ μεγαλύτερη από όλα τα άλλα αστέρια. Η σημασία του Ήλιου στην εξέλιξη και την διατήρηση της ζωής στην Γη είναι καίρια, καθώς με τη θεμελιώδη διαδικασία της φωτοσύνθεσης προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια για την ανάπτυξη των ζωντανών οργανισμών, και διατηρεί την επιφανειακή θερμοκρασία της Γης σε ανεκτά για τη ζωή επίπεδα. Η ηλικία του εκτιμάται γύρω στα 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια από σήμερα, 100 χιλιάδες χρόνια περ’ιπου πριν τη δημιουργία τησ Γης. Το κέντρο του Ήλιου είναι μία πραγματική κόλαση με θερμοκρασία που φτάνει τα 20 εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου. Αν το κεφάλι μιας καρφίτσας ήταν δυνατόν να θερμανθεί στη θερμοκρασία αυτή, η θερμότητα που θα εξέπεμπε θα μπορούσε να σκοτώσει άνθρωπο σε απόσταση 160 χιλιομέτρων. Αν τοποθετούσαμε δηλαδή την ίδια καρφίτσα στην Τρίπολη, κάθε είδος ζωής, κάθε φυτό ζώο ή άνθρωπος σε ολόκληρη τη Πελοπόννησο, θα πέθαινε ακαριαία.Η συνολική, άλλωστε, ενέργεια που απελευθερώνει ο Ήλιος κάθε δευτερόλεπτο είναι ίση με 400 δισεκατομμύρια τρισεκατομμυρίων κιλοβατώρες.

 ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

 ΜυθολογίαΣτην ελληνική μυθολογία ο θεός του Ήλιου ήταν ο Απόλλων, δίδυμος αδελφός της Άρτεμης και γιος του Δία και της Λητούς. Τον φαντάζονταν να ιππεύει ένα άρμα που το έσερναν άλογα διασχίζοντας τον ουρανό, φέρνοντας φως στη γη. Το ταξίδι του Ηλίου ξεκινούσε, όπως ήταν φυσικό, από την Ανατολή και τελείωνε στη Δύση, όπου ο Ήλιος ολοκλήρωνε τους καθημερινούς του κύκλους κι επέστρεφε πίσω στο παλάτι του στην ανατολή, σε ένα χρυσό δοχείο. Λεπτομέρειες αυτής της επιβλητικής περιγραφής του ρόλου του Ηλίου ως θεότητα παρουσιάζονται στους μύθους, τη λογοτεχνία, την ποίηση και την τέχνη. Σύμφωνα με τον Έλληνα ποιητή Ησίοδο, ο Ήλιος ήταν ο γιος των δύο Τιτάνων – Θείας και Υπερίωνα. Στη Θεογονία του , επομένως, και ο Ήλιος με την Ηώ (θεότητα της αυγής) και τη Σελήνη (θεότητα του φεγγαριού) ήταν αδέρφια. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θεότητα της αυγής Ηώ ξεκινούσε την ημέρα, ενώ ακολουθούσε αμέσως ο αδερφός της, ο Ήλιος. Ο Ήλιος όπως και οι υπόλοιποι θεοί είχε αρκετά παιδιά. Η πιο γνωστή του κόρη είναι η Πασιφάη, η γυναίκα του βασιλιά της Κρήτης Μίνωα, η οποία γέννησε αργότερα τον μινώταυρο. Ο πιο γνωστός του γιος είναι ο Φαέθωνας, ο οποίος προσπάθησε να οδηγήσει μια μέρα το άρμα του πατέρα του, αλλά δεν κατάφερε να το ελέγξει. Έχασε τον έλεγχο και πέρασε τόσο κοντά στην γη που την έκαψε. Βλέποντάς τον ο Δίας , έστειλε τον κεραυνό του και τον γκρέμισε από το άρμα. Το φλεγόμενο σώμα του έπεσε στον Ηριδανό ποταμό.Βλέποντας τον οι αδελφές του οι Ηλιάδες άρχισαν να τον πενθούν και από την ένταση του πένθους τους με τα πολλά τους δάκρυα,μεταμορφώθηκαν σε λεύκες και τα δάκρυά τους να έγιναν το ρετσίνι που τρέχει από τα δέντρα. 

Το νησί της Ρόδου είναι συνδεδεμένο με πλούσια και πανέμορφη μυθολογία. Σύμφωνα με τον μύθο, όταν ο Δίας νίκησε τουςΤιτάνες και έγινε κυρίαρχος της γης, αποφάσισε να χαρίσει στους θεούς του Ολύμπου.Ο θεός Ηλιος όταν γινόταν η μοιρασιά έλειπε. Οταν επέστρεψε στα καθήκοντά του, παραπονέθηκε στο Δία για αυτή τηναδικία . Ο πατέρας των θεών το αναγνώρισε και υποσχέθηκε να ξανακάνει την μοιρασιά ,αλλά ο Ηλιος δεν το δέχτηκε.Του ζήτησε μόνο να του υποσχεθεί ότι η γη που θα βγει από το νερό, θα είναι δική του.Και έτσι ο μεγαλοδύναμος Ηλιος μίλησε…και σιγά σιγά από τα βάθη της θάλασσας ξεπρόβαλλε ένα πανέμορφο νησί,γεμάτο με λουλούδια. Ήταν η Ρόδος , που μέχρι τότε έμενε κρυμμένη μέσα στην απέραντη θάλασσα. Στον θεό Ήλιο ήταν αφιερωμένος ο Κολοσσός της Ρόδου.

Τραγωδία στη Ρωσία με νεκρά παιδιά σε ναυάγιο λόγω κακοκαιρίας

5766f985c36188de358b4580

Τουλάχιστον 14 παιδιά νεκρά και ένας ενήλικος είναι ο ως τώρα απολογισμός της τραγωδίας στη Ρωσία, όταν τουριστικά πλοία βυθίστηκαν στη λίμνη Σιαμοζέρο στη ρωσική Δημοκρατία της Καρελίας, εν μέσω καταιγίδας
Όπως μεταδίδει το RT, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η επιτροπή που ερευνά το δυστύχημα, υπήρχαν 47 παιδιά και 4 ενήλικες πάνω στα 3 πλεούμενα, δυο μεγαλύτερες βάρκες και ένα σκάφος για ράφτνγκ.
Όπως έγινε γνωστό, όλα τα νεκρά παιδιά είναι ηλικίας μεταξύ εννέα και έντεκα ετών και προέρχονταν από τη Μόσχα.
36 άτομα έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής, ενώ 4 ακόμα αγνοούνται. 

Μόνο Οι Ηλίθιοι Είναι Έντιμοι (;)

«Είναι θλιβεροί οι καιροί, όταν η εντιμότητα ονομάζεται αφέλεια και η ειλικρίνεια λέγεται ηλιθιότητα».
Πσέρβα-Τετμάιερ Κ.
«Σε μια παρέα μεθυσμένων όλοι απεχθάνονται εκείνον που δεν πίνει».
Κινεζική παροιμία
«Ο ἀναμάρτητος ὑμῶν πρῶτος βαλέτω λίθον ἐπ’ αὐτήν». 
Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο, 8,7
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ζούμε σ’ έναν διεφθαρμένο κόσμο. Ένας απόλυτα έντιμος άνθρωπος, αν καταφέρει να επιβιώσει, θα χαρακτηριστεί από όλους ηλίθιος. Όμως υπάρχουν τέτοια «παράξενα όντα», απόλυτα έντιμα;
Υπάρχουν άνθρωποι αδιάφθοροι, αναμάρτητοι; Τίμιοι άνθρωποι που όχι μόνο δεν έχουν κάνει κάτι ανέντιμο, αλλά τους δόθηκε η ευκαιρία να το κάνουν και το απέφυγαν;
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πει ποτέ ψέματα -ή τουλάχιστον δεν είπαν όλη την αλήθεια, που δεν έχουν αγνοήσει έναν νόμο ή κανόνα (οδικής κυκλοφορίας έστω), που δεν έχουν κρύψει κάτι απ’ την εφορία -έστω μια απόδειξη;
Ίσως το πρόβλημα να είναι πιο φιλοσοφικό. Να κλέβεις απ’ το κράτος, όταν εκείνο προσπαθεί να σε εξοντώσει προς όφελος των «κοτζαμπάσηδων», είναι ανέντιμο ή αυτοάμυνα;
Κι αν νόμος είναι η δουλεία, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, η ιδιωτικοποίηση κάθε φυσικού πόρου, τότε η εναντίωση σου σ’ αυτά είναι ανεντιμότητα;
Έντιμο είναι το νόμιμο; Ποιος ορίζει τι είναι αμαρτία; Το κράτος; Η ιδεολογία και η θρησκεία; Κάποιος υπέρτατος ηθικός νόμος που βρίσκεται μέσα στην καρδιά κάθε ανθρώπου, όπως ισχυριζόταν ο Καντ;
Μήπως η «εντιμότητα» είναι άλλη μια λέξη που καθένας ερμηνεύει διαφορετικά και που έχει σημασία μόνο σε κλειστά συστήματα, θρησκευτικά, κρατικά, ιδεολογικά, καλλιτεχνικά;
Μήπως έντιμοι υπάρχουν μόνο στις ταινίες;

Έμμεσες μορφές κακοποίησης που πρέπει να αποβάλετε από τη ζωή σας

Οι έμμεσες μορφές κακοποίησης μπορούν να προκαλέσουν πόνο, ανασφάλεια και χαμηλή αυτοεκτίμηση - πρέπει να προστατεύετε τον εαυτό σας από αυτές. Πείτε κάτι αν κάποιος σας πληγώσει ακόμη και αν υπάρχει κίνδυνος να αναστατώσετε το σύντροφό σας. Αν δεν σας κατανοούν τότε πιθανότατα δεν διαθέτουν τη συναισθηματική ωριμότητα και κατανόηση που χρειάζεται για να διατηρήσουν μια υγιή σχέση.
pligomeni kardiaΌταν μιλάμε για κακοποίηση, το μυαλό μας πηγαίνει αμέσως στη σωματική ή ψυχολογική κακοποίηση όπου ο δράστης κακομεταχειρίζεται το θύμα του. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες πιο έμμεσες μορφές κακοποίησης που μπορεί να μην γνωρίζετε αλλά σιγά-σιγά μπορούν να καταστρέψουν εσωτερικά έναν άνθρωπο.
Αναφερόμαστε στις κρυφές και παθητικές επιθέσεις που συνήθως δεν προκαλούν αντίδραση επειδή η επιθετικότητα δεν είναι άμεση ή δεν φαίνεται εκείνη τη στιγμή να πληγώνει κάποιον τόσο πολύ. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα μπορεί να καταστρέψει την αυτοεκτίμησή σας και την εμπιστοσύνη που έχετε στον εαυτό σας. Και προσέξτε – δεν αναφερόμαστε μόνο στη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει ο  σύντροφός σας.  Ορισμένες φορές προέρχεται και από τα μέλη της οικογένειάς μας.
Σήμερα, θα σας μάθουμε πώς να αναγνωρίζεται αυτή τη μορφή κακοποίησης και να πώς προστατεύετε τον εαυτό σας από αυτή.
Πώς μπορείτε να αναγνωρίσετε τις έμμεσες μορφές κακοποίησης;
Για να κατανοήσετε τι πραγματικά είναι η έμμεση κακοποίηση, θα σας δώσουμε μερικά παραδείγματα στα οποία θα μπορέσετε εύκολα να την αναγνωρίσετε. Φανταστείτε ένα παιδί το οποίο από πολύ μικρή ηλικία ήταν αδέξιο ή άγαρμπο.Έχει μια τάση να του πέφτουν πράγματα και κάθε φορά που γίνεται κάτι τέτοιο οι γονείς του το επιπλήττουν για να προσέχει. Αν  από λάθος σπάσει κάτι, είναι λόγω της έμφυτης αδεξιότητάς του.

8 θεραπευτικά, αρωματικά νερά που πρέπει να δοκιμάσετε

aromatika nera

Χωρίς αμφιβολία, το πιο υγιεινό ρόφημα που μπορείτε να πίνετε κάθε μέρα είναι το νερό. Η καθημερινή κατανάλωση νερού είναι ζωτικής σημασίας για να παραμένετε ενυδατωμένοι και θα σας προσφέρει μια μεγάλη ποσότητα υγιεινών ωφελειών.Ωστόσο, μερικές φορές καταντά κουραστικό να πίνουμε μόνο νερό και θέλουμε να απολαύσουμε κάτι πιο αρωματικό. Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω αρωματικά νερά· είναι πολύ γευστικά!
Προκειμένου να αποφύγετε την κατανάλωση ροφημάτων που περιέχουν ζάχαρη ή καφεΐνη, μια καλή επιλογή είναι να φτιάξετε βιταμινούχα νερά. Τα έχετε ακουστά;
Τα βιταμινούχα νερά είναι σπιτικά ροφήματα που περιέχουν αναρίθμητες βιταμίνες, τέλεια γεύση και μπορείτε να τα απολαμβάνετε καθημερινά. Αποτελούν ιδανική επιλογή όταν θέλετε να κάνετε πιο γευστικό το νερό που πίνετε ενώ παράλληλα επωφελείστε από τις ιδιότητες που διαθέτει και προσφέρετε στο σώμα σας επιπλέον οφέλη.
Αυτά τα γευστικά ροφήματα μπορείτε να τα φτιάξετε πολύ εύκολα, χωρίς τη χρήση χρωστικών ή αρωματικών ουσιών και θα σας προσφέρουν τα οφέλη των φρούτων και των βοτάνων.

Αγαπήστε τον εαυτό σας όπως είναι και αποδεχτείτε τον γιατί ο καθένας μας είναι διαφορετικός και μοναδικός ανεξάρτητα από το αν έχει κώφωση ή οτιδήποτε άλλο.

γράφει η  Ισμήνη  Πολίτη *





Ευγνωμονώ την κώφωση που με έκανε και με κάνει να αγαπάω την «διαφορετικότητα» και να είμαι πιο υπομονετική και πιο «ανοιχτή» ως προς αυτήν.

 
Διάφορες σκέψεις σχετικά με την αποδοχή και αυτοαποδοχή της κώφωσης και των κωφών γενικά.

Στην εποχή μας που η τεχνολογία έχει αλματώδη πρόοδο, τα κινητά έχουν σημαντική παρουσία στην ζωή μας. Όλοι μας πλέον επικοινωνούμε με τα κινητά, είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω γραπτών μηνυμάτων (sms). Η δημιουργία των συγκεκριμένων μηνυμάτων έδωσε στους κωφούς – βαρήκοους την «πολυτέλεια» της απευθείας επικοινωνίας. Οι παλιοί κωφοί-βαρήκοοι που έζησαν πριν την εποχή του φαξ αλλά και την εποχή του φαξ θα καταλάβουν γιατί έβαλα σε εισαγωγικά την λέξη πολυτέλεια. Διότι μπορεί η νέα γενιά κωφών – βαρηκόων να θεωρεί αυτονόητο το κινητό με γραπτά μηνύματα, κάποτε όμως μόνο αυτονόητο δεν ήταν.

Δεν θέλω όμως να μιλήσω για τα κινητά. Για άλλο θέμα θέλω να μιλήσω. Ωστόσο το κινητό είναι η αφορμή για το θέμα που μιλάω εδώ. Μέσω του κινητού μπορώ πλέον να ανταλλάσσω ιδέες και απόψεις σχετικά με διάφορα γεγονότα κι ας είναι μικρή η έκταση των γραπτών μηνυμάτων.

Πριν αρκετό καιρό μιλούσα μέσω sms με έναν κωφό φίλο μου σχετικά με έναν άλλο κωφό που είχε γνωρίσει διαδικτυακά και που του έκαναν εντύπωση οι απόψεις του συγκεκριμένου ανθρώπου. Η συζήτηση μεταξύ μας στο κινητό με έκανε να κάνω διάφορες σκέψεις τόσο για την έννοια της αυτοαποδοχής όσο και της αποδοχής της κώφωσης και των κωφών γενικά.

Ο συγκεκριμένος κωφός που γνώρισε ο φίλος μου διαδικτυακά, έλεγε ότι επειδή μεγάλωσε σε περιβάλλον ακουόντων δεν έτυχε ποτέ του να κάνει παρέα με άλλους κωφούς στην ζωή του και ότι ο μοναχικός αγώνας επιβίωσης στον κόσμο των ακουόντων του είναι ευχάριστος. Ο φίλος μου εξεπλάγην με τις απόψεις του συγκεκριμένου ατόμου διότι πίστευε ότι όλοι οι κωφοί – βαρήκοοι σε διαφορετικό βαθμό ο καθένας συναναστρέφονται κάποια στιγμή με άλλους κωφούς – βαρήκοους.

Οι πρώτες μου σκέψεις, τις οποίες και τις είπα αμέσως στον φίλο μου, ήταν ότι εξαρτάται από το που μένει κάποιος κωφός – βαρήκοος. Αν για παράδειγμα μένει στην επαρχία, τότε κατά πάσα πιθανότητα να μην υπάρχουν εκεί άλλοι κωφοί – βαρήκοοι ούτως ώστε να έχει ευκαιρίες συναναστροφής μαζί τους. Αν όμως απλά δεν θέλει γενικώς καμία συναναστροφή με άλλους κωφούς – βαρήκοους και κατά κάποιο τρόπο διαχωρίζει τον εαυτό του από τους κωφούς, είναι άλλο θέμα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα