Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ.


Για το ελληνικό χρέος μίλησε Γερμανός καθηγητής Ιστορίας-Οικονομίας στο Spiegel σε σκληρή γλώσσα για τη Γερμανία. Ο Γερμανός καθηγητής της Ιστορίας της Οικονομίας Albrecht Ritschl (LSE) τα λέει έξω από τα δόντια για το ελληνικό χρέος στο έξ αλλα ανθελληνικό Spiegel, ο δημοσιογράφος του οποίου δεν πιστεύει στα αυτιά του.


Spiegel: Κύριε Ritschl, η Γερμανική κυβέρνηση ενεργεί με ακαμψία στο θέμα της Ελλάδας, στη λογική «λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε ό,τι σας λέμε». Κρίνετε δίκαιη αυτή τη συμπεριφορά;

Ritschl: Όχι, είναι απολύτως αδικαιολόγητη. Η Γερμανία έζησε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες της νεότερης ιστορίας. Την σημερινή οικονομική ανεξαρτησία της και το ρόλο του «Δασκάλου της Ευρώπης» η Γερμανία τα χρωστάει… στις ΗΠΑ, οι οποίες μετά τον Α΄ αλλά και τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο παραιτήθηκαν από το δικαίωμά τους για τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό το ξεχνούν όλοι.


Spiegel: Θα μας πείτε τι ακριβώς συνέβη τότε;


Ritschl: Η δημοκρατία της Βαϊμάρης κατόρθωσε να επιζήσει από το 1924 μέχρι το 1929 αποκλειστικά με δανεικά. Μάλιστα για τις αποζημιώσεις του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου δανείστηκε από τις ΗΠΑ. Επρόκειτο για μια «δανειακή Πυραμίδα», η οποία κατέρρευσε με την κρίση του 1931. Τα χρήματα των δανείων των ΗΠΑ είχαν εξαφανιστεί, η ζημιά για τις ΗΠΑ ήταν τεράστια, οι συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία καταστροφικές. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο οι ΗΠΑ φρόντισαν να μην θέσει κανείς από τους συμμάχους αξιώσεις για αποζημίωση. Εκτός από μερικές εξαιρέσεις, ματαιώθηκαν όλες οι αξιώσεις μέχρι μια μελλοντική επανένωση της Ανατολικής με τη Δυτική Γερμανία. Αυτό ήταν πολύ ζωτικό για την Γερμανία. Στην ουσία πάνω σε αυτό στηρίχθηκε το περίφημο γερμανικό μεταπολεμικό θαύμα! Παράλληλα όμως, τα θύματα της γερμανικής κατοχής όπως οι Έλληνες, ήταν αναγκασμένα να αποποιηθούν τα δικαιώματα τους για αποζημίωση.


Spiegel: Πόσο μεγάλα ήταν τότε τα ποσά από τις γερμανικές χρεοκοπίες;


Ritschl: Με βάση την οικονομική επιφάνεια που είχαν οι ΗΠΑ κατά την εποχή εκείνη, αναλογικά τα γερμανικά χρέη της δεκαετίας του ‘30 ισοδυναμούν με το κόστος της κρίσης του 2008. Αν τα συγκρίνουμε λοιπόν με τα ελληνικά χρέη, τότε, πιστέψτε, με τα χρέη της Ελλάδας είναι μηδαμινά. Σε σχέση με την οικονομική επιφάνεια της χώρας, η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος αμαρτωλός του 20ου αιώνα και ίσως της νεότερης οικονομικής ιστορίας.


Spiegel: Πόσες φορές έχει χρεοκοπήσει η Γερμανία;


Ritschl : Εξαρτάται πως το υπολογίζει κανείς. Τον τελευταίο αιώνα τουλάχιστον τρεις φορές. Μετά την τελευταία στάση πληρωμών στη δεκαετία του ‘30, ανακουφίστηκε η Γερμανία από τις ΗΠΑ με το γνωστό πλέον haircut, σαν να μετατρέπεις ένα afro look σε φαλάκρα. Από τότε κρατάει η χώρα την οικονομική λάμψη της. Στο ίδιο διάστημα όμως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δούλευαν σαν τα σκυλιά για να σηκώσουν κεφάλι από τις καταστροφές του πολέμου και τη γερμανική κατοχή. Κι ακόμη το 1990 είχαμε επίσης μια στάση πληρωμών.
Spiegel: Είστε βέβαιος;

Όταν εκτελούνται εγκληματίες, συνεχίζουν να δρουν στα λεπτοφυή πεδία




Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι, όταν εκτελούνται εγκληματίες, απομακρύνονται μόνο από το φυσικό επίπεδο· στην πραγματικότητα συνεχίζουν να ζουν στα λεπτοφυή πεδία, γιατί η ψυχή τους εξακολουθεί να υφίσταται, και ως εκ τούτου και τα κακά τους ένστικτα συνεχίζουν και αυτά. Μόλις πεθάνουν, αυτοί οι εγκληματίες πηγαίνουν στο χαμηλότερο αστρικό και νοητικό πεδίο, όπου συνεχίζουν τους κακούς τους τρόπους και διεισδύουν στις καρδιές και στο νου αυτών των ανθρώπων στη γη που συνδέονται με εκείνους, με το να έχουν την ίδια εγκληματική φύση. Μέσα από αυτούς, κάνουν ό, τι μπορούν για να προωθήσουν τα δικά τους κακά σχέδια. Κατά κάποιο τρόπο έχουν ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για δράση από ό, τι πριν από το θάνατό τους, δεδομένου ότι δεν περιορίζονται πλέον από το φυσικό σώμα τους.

Αρσενική φύση - Θηλυκή φύση



Η αρσενική φύση θέλει να κυριαρχεί· Η θηλυκή φύση θέλει να περικλείει και να συμπεριλαμβάνει.

Η αρσενική φύση λειτουργεί με την ύλη και το νου· η θηλυκή φύση λειτουργεί με τα συναισθήματα και τη διαίσθηση.

Η αρσενική φύση λειτουργεί με τη δύναμη της θέλησής· η θηλυκή φύση λειτουργεί με τη δύναμη της αγάπης.

Η αρσενική φύση είναι το μονοπάτι· η θηλυκή φύση είναι το πεδίο.

Η αρσενική φύση απαιτεί· η θηλυκή φύση δίνει.

Τα άγνωστα έπη (συνέχεια) της Ιλιάδας και της Oδύσσειας




Όλοι γνωρίζουμε την Ιλιάδα και την Oδύσσεια, αλλά πόσοι έχουν αναρωτηθείαπό που προέρχεται η γνώση μας π.χ. για τον θάνατο του Αχιλλέα, αφού η Ιλιάδα τελειώνει με τον θάνατο του Έκτορα; 

Ίσως πολλοί να υποθέτουν ότι τα υπόλοιπα επεισόδια, τα πριν και τα μετά τον θυμό του Αχιλλέα, είναι κατασκευάσματα των νεότερων τραγικών ποιητών, αλλά στην πραγματικότητα υπήρχε ένα πλήθος επών με θέμα τα πριν, τα μετά και τα της Τρωικής εκστρατείας.

Όλα αυτά τα έπη ήταν κοινό κτήμα των Ελλήνων (και των Ρωμαίων, που απ’ αυτά εμπνεύστηκαν τη δική τους επική ποίηση) και διασώζονταν μέχρι τα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού. 

Σήμερα δεν υπάρχουν παρά αποσπάσματα, αλλά έχουμε αρκετές έμμεσες πληροφορίες για να μπορούμε ν’ ανασυγκροτήσουμε μια γενική εικόνα τους. 
Όλα τους είναι προγενέστερα του 600 π.Χ. κι αυτό δείχνει τον τεράστιο πλούτο επικής ποίησης πάνω στον οποίο «ακούμπησε» η κλασική Ελλάδα.

α. Τα Κύπρια 

Σαν συγγραφέας τους φέρεται ο ίδιος ο Όμηρος, αλλά κι ο Κύπριος Στασίνος ή ο Σαλαμίνιος ή ο Ηγεσίας ο Αλικαρνασσεύς. Η ημερομηνία συγγραφής τους είναι άγνωστη, αλλά εκτείνονταν σε έντεκα βιβλία (η Ιλιάδα ως γνωστόν σε 24). 

Περιέγραφαν τα του γάμου του Πηλέα, την κρίση του Πάρη, την εκπαίδευση του Αχιλλέα από τον κένταυρο Χείρωνα, την συγκέντρωση των Αχαιών στην Αυλίδα και την θυσία τής Ιφιγένειας και τέλος τον φόνο του Τρωίλου από τον Αχιλλέα δίπλα στον βωμό του Απόλλωνα. 

Ο μυθικός Πήγασος



 Πήγασος,  Powerscourt Gardens, Co. Wicklow (Ireland).

Κατά τον Ησίοδο (Θεογονία 276-282), ο Πήγασος ήταν καρπός της ένωσης του Ποσειδώνα με τη Γοργώ Μέδουσα και ξεπήδησε από τον λαιμό της όταν την αποκεφάλισε ο Περσέας με τη συνδρομή της Αθηνάς. Κατά μια άλλη μαρτυρία, ο Πήγασος γεννήθηκε από το αίμα που έπεσε στη θάλασσα. Τότε ο Περσέας ιππεύοντας αυτόν κατάφερε να διαφύγει τη καταδίωξη των άλλων δύο γοργόνων, αδελφών της Μέδουσας ή, με την πιο συνηθισμένη μορφή του μύθου, με τα φτερωτά σανδάλια του.

Γόνος του θεού των υδάτων ο Πήγασος, επόμενο ήταν και το όνομά του να παραπέμπει στο υγρό στοιχείο, στην πηγή, αφού μάλιστα γεννήθηκε κοντά στις πηγές του Ωκεανού, του μυθικού ποταμού που περιβάλλει τον κόσμο (Θεογονία 281-283).

Όταν ο Περσέας αποκεφάλισε τη Μέδουσα, που είχε καταστήσει έγκυο ο Ποσειδώνας, ξεπήδησαν από τη τομή ο Χρυσάωρας, πατέρας του Γυριόνη και ο Πήγασος το φτερωτό άλογο. Κατά μια μαρτυρία, ο Πήγασος γεννήθηκε από το αίμα που έπεσε στη θάλασσα. Τότε ο Περσέας ιππεύοντας αυτόν κατάφερε να διαφύγει τη καταδίωξη των άλλων δύο γοργόνων, αδελφών της Μέδουσας ή, με την πιο συνηθισμένη μορφή του μύθου, με τα φτερωτά σανδάλια του. Ο Πήγασος ήταν συνεπώς γιος του Ποσειδώνα και της Μέδουσας.
Κατά τον Ησίοδο το όνομά του οφείλεται στις "Πηγές" του Ωκεανούόπου είχε γεννηθεί, έτσι το όνομα φέρεται να έχει σχέση με πηγές. Ο Πήγασος, φτερωτός όπως ήταν, ανήλθε στον Όλυμπο, στην έδρα των Αθανάτων και διέμενε στην υπηρεσία του Δία χρησιμοποιούμενος για την μεταφορά των κεραυνών από το εργαστήριο του Ηφαίστου στον Όλυμπο.
Σύμφωνα με τη μυθολογική παράδοση που επικρατούσε στη Κόρινθο ο Πήγασος ήταν κατ΄ εξοχήν Κορινθία θεότητα, για τον οποίο είχαν κοπεί και νομίσματα με τη παράστασή του. Λέγονταν ότι μόλις ο Πήγασος ξεπήδησε από τη Μέδουσα, πέταξε στην Ακροκόρινθο και ξεδίψασε στα νερά της Πειρήνης πηγής εξ ού και "Πειρήνιος πώλος" το από τότε όνομά του. Στη συνέχεια οι παραδόσεις των Κορινθίων συσχετίζουν τον Πήγασο με τη παράδοση του Βελεροφόντη και της Χίμαιρας.

Χαρά και θεραπεία




Μια φορά ένας άνθρωπος του οποίου το δεξί χέρι είχε παραλύσει ήρθε στο μοναστήρι μας. Ο Δάσκαλος τον ρώτησε τι συνήθιζε να κάνει με το δεξί του χέρι. Μετά από παύση λίγων λεπτών, είπε, "Συνήθιζα με το δεξί μου χέρι να σφάζω ταύρους και πρόβατα για πολλά χρόνια".
"Πόσα έσφαξες"; ρώτησε ο Δάσκαλος.
"Χιλιάδες."

Δεν άκουσα το υπόλοιπο της συνομιλίας επειδή ξαφνικά χτύπησε το κουδούνι για το δείπνο. Αργότερα ρώτησα τον Δάσκαλο πώς η θανάτωση των ζώων θα μπορούσε να παραλύσει το χέρι κάποιου. Είπε, “Κάθε φορά που ο άνθρωπος αισθανόταν τον πόνο και τον βασανισμό των ζώων, η ζωοποιός ενέργεια μειωνόταν στα χέρια, και τελικά εξαφανίστηκε. Η έλλειψη χαράς προκαλεί παράλυση.

Σε μια τέτοια εξελιγμένη εποχή, οι άνθρωποι μπορεί να γελούν με αυτή τη δήλωση και να το θεωρούν αυτό μια δεισιδαιμονία. Αλλά ο Δάσκαλος μου θεράπευσε τη παράλυση αυτού του ανθρώπου μέσα σε έξι μήνες, κάνοντάς τον να ασκήσει τη χαρά τέσσερις ώρες την ημέρα. Μια φορά αντέγραψα μία από τις ασκήσεις:

Έως ότου η ανθρωπότητα μάθει πώς να χρησιμοποιεί το χρόνο, δεν θα έχει ελεύθερο χρόνο



Ο Θιβετανός Δάσκαλος γράφει ότι οι άνθρωποι τελικά θα δουλεύουν τρεις μέρες την εβδομάδα. Η ανθρωπότητα θα αφιερώσει τις άλλες τέσσερις ημέρες σε δημιουργική σκέψη και δράσεις. Αλλά μέχρι να έρθει αυτή η μέρα, οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν την αξία του χρόνου. Για παράδειγμα, εάν ορισμένοι άνθρωποι έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, θα καταστρέψουν τον εαυτό τους. Αλλά όταν η συνειδητότητα της ανθρωπότητας ανέβει, θα χρησιμοποιεί το χρόνο που δεν εργάζεται για την πνευματική πρόοδο.

Για παράδειγμα, εάν έχετε μια μέρα αργίας, τι θα κάνετε με αυτή την ημέρα; Θα κάτσετε να διαλογιστείτε, ή να κάνετε δημιουργική ζωγραφική ή άλλο έργο τέχνης;

Ιατρικοί μύθοι που πρέπει να πάψουμε να πιστεύουμε

Θα πάθουμε αρθρίτιδα αν ''σπάμε'' τα δάχτυλά μας; Οι άνδρες μπορούν να πιούν περισσότερο από τις γυναίκες; Μύθοι και αλήθειες.


Ιατρικοί μύθοι που πρέπει να πάψουμε να πιστεύουμε

Ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά σχετικά με την υγεία μας. Πολλές φορές δεν έχουμε χρόνο να ψάξουμε περισσότερο, ή απλά εμπιστευόμαστε το άτομο που μας είπε ότι δεν είναι σωστό να κάνουμε “σπάμε” τα δάχτυλά μας, γιατί αυτό προκαλεί αρθρίτιδα. Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια ματιά σε μερικούς μύθους που δεν βγάζουν νόημα και ας σταματήσουμε να τους αναπαράγουμε μια και καλή.

Μύθος 1: Δεν χρησιμοποιούμε όλο τον εγκέφαλό μας

Είναι η κλασική θεωρία ότι αν καταφέρναμε να “ανοίξουμε” τον εγκέφαλό μας και να αξιοποιήσουμε ένα μεγαλύτερο ποσοστό του, θα μπορούσαμε να κάνουμε πράγματα ανείπωτα. Και όμως, χρησιμοποιούμε όντως το 100% του εγκεφάλου μας, απλά όχι ταυτόχρονα. Θα ήταν τεράστια χάσιμο ενέργειας αν δεν χρησιμοποιούσαμε κάθε περιοχή του εγκεφάλου μας, απλά η κάθε μία έχει διαφορετική λειτουργία.

Μύθος 2: Το να κάνουμε “σπάμε” τα δάχτυλά μας προκαλεί αρθρίτιδα

Τεράστιο λάθος. Όσο ενοχλητικός και απειλητικός και αν ακούγεται αυτός ο ήχος, δεν πρόκειται να προκαλέσει βλάβη στα οστά, στις αρθρώσεις ή στους μύες μας. Είναι απλά αέρας που αποβάλλεται καθώς μετακινούνται οι αρθρώσεις μας.

Μύθος 3: Η προπόνηση για μαραθώνιο είναι υγιεινή

Λάθος. Ασκείται τεράστια πίεση στις αρθρώσεις μας και αποτελεί γυμναστική πολύ πιο έντονη από ό,τι μπορεί να αντέξει ο μέσος όχι-και-τόσο-γυμνασμένος άνθρωπος. Μπορεί όντως να αυξήσει τις πιθανότητες για οστεοαρθρίτιδα.

Η επανεκτίμηση των σκέψεών μας

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Σε προηγούμενο άρθρο μου είχα εξηγήσει πως χωρίς την αντίδραση του #στρες που προκαλείται από τις διάφορες απειλές της ζωής, δεν έχει το σώμα αρκετή ενέργεια για να προχωρήσει σε δημιουργία. Η ενέργεια του στρες, δηλαδή, το λεγόμενο δημιουργικό ή θετικό στρες είναι κάτι καλό για την ζωή και την υγεία.

Προκειμένου όμως τα στρες που συνεχώς απειλούν τον οργανισμό μας  στην σημερινή κοινωνία να μη μας βλάψουν και να μας οδηγήσουν σε δημιουργία, είναι απαραίτητο να αυξήσουμε την αντοχή μας σε αυτά.  Η αντοχή απέναντι στα στρες της ζωής, όπως πολλές φορές σας έχω εξηγήσει, αυξάνεται με όλους τους τρόπους που περιλαμβάνονται στην μέθοδο «Έψιλον» που διδάσκεται στο ΕΛ.ΙΝ.Α.Σ

Οι τρόποι αυτοί είναι η σωστή διατροφή, η τακτική άσκηση και γείωση, το γέλιο, η χαλάρωση και η σωστή διαχείριση των συναισθημάτων.

Ανάμεσα σε αυτούς, η διαχείριση των συναισθημάτων, παίζει ίσως τον σημαντικότερο ρόλο, γιατί τα συναισθήματα προέρχονται από σκέψεις που συνεχώς κάνει ο νους μας και δυστυχώς αυτές οι σκέψεις είναι στην πλειοψηφία τους αρνητικές, γιατί εξαρτώνται από τις αρνητικές μνήμες που κατά καιρούς έχουν αθροιστεί στο υποσυνείδητό μας, προκειμένου να προφυλαχτούμε από παρόμοιες εμπειρίες στο μέλλον.
Οι αρνητικές σκέψεις και τα αρνητικά συναισθήματα που μας προκαλούν, αποτελούν δηλαδή τον φύλακα άγγελο του οργανισμού μας και υπάρχουν για την ασφάλειά μας. Ωστόσο γίνονται τελικά καταστροφικά για την υγεία μας, γιατί μας γεμίζουν φόβους και ανασφάλειες.

Η επανεκτίμηση, λοιπόν, των σκέψεών μας είναι κάτι που πρέπει απαραίτητα να κάνει ο καθένας μας συνεχώς. 

Τι μας οδηγεί στην πλήξη ;


Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Η αναγνώριση και σωστή διαχείριση των συναισθημάτων μας (συναισθηματική νοημοσύνη) αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, (ίσως το πιο σημαντικό απ’ όλα) στην σωστή αντιμετώπιση του στρες στη ζωή.

Το να μπορεί να αναγνωρίσει κάποιος το τι αισθάνεται σε κάποια συγκεκριμένη κατάσταση και στη συνέχεια να αποστασιοποιηθεί λίγο από αυτό και να πράξει ότι καλύτερο μπορεί τόσο για τον ίδιο όσο και για τους άλλους που
υπάρχουν γύρω του, είναι κάτι που χρειάζεται εξάσκηση πολλή, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για αρνητικά συναισθήματα που έχουν όλα τους σαν βάση τον φόβο.

Η αυτόματη αντίδραση του φόβου, που έχει φτιάξει ο οργανισμός των ζώων για προστασία από τις απειλές της ζωής, θα οδηγήσει σε ασθένειες ή βίαιες συμπεριφορές εάν αφεθούμε σε αυτήν να μας οδηγεί στη ζωή μας, γιατί οι απειλές που στην εποχή μας υπάρχουν γύρω μας δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με αυτήν. Δεν είναι άγρια θηρία, που θα παλέψουμε μαζί τους για να καταναλώσουμε τις ορμόνες του στρες.

Ωστόσο, η αντίδραση αυτή του φόβου, με την παραγωγή των ορμονών αδρεναλίνης και κορτιζόνης, γεμίζει τον οργανισμό με ενέργεια. Αν αυτή την ενέργεια την χρησιμοποιήσουμε δημιουργικά, οι φόβοι μας θα μετατραπούν σε ενθουσιασμό, και θα παράξουμε έργο. 
Και όσο σε αυτή τη δημιουργία θα υπάρχει κάποιος φόβος για να υπερνικηθεί, τόσο η ενέργειά μας θα διατηρείται, η δημιουργικότητά μας θα απογειώνεται και οι ικανότητές μας θα εξελίσσονται.
Όταν θα έχουμε εξελιχθεί τόσο ώστε αυτή η δημιουργία να μην μας φοβίζει πια καθόλου, η ενέργειά μας θα πέφτει σιγά-σιγά και στο τέλος θα οδηγηθούμε στην πλήξη…

Οι γονείς «κέρβεροι» και ο υπερβολικός έλεγχος – Νέες έρευνες για τις επιπτώσεις στα παιδιά’

Ποιοι είναι οι γονείς “κέρβεροι”;
Οι γονείς “κέρβεροι” έχουν μανία με τον έλεγχο, είναι υπερβολικά αυστηροί, έχουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες και απαιτούν την τελειότητα, δεν σέβονται την προσωπική ζωή του παιδιού, εκφοβίζουν ή δημιουργούν ενοχή στο παιδί έτσι ώστε να το χειραγωγήσουν και να επιβάλουν τις απόψεις τους.
dete-svađa
Αυστηρός έλεγχος. Οι γονείς μπορεί να ελέγχουν και να κρίνουν κάθε λεπτομέρεια της ζωής του παιδιού – τους βαθμούς του, τις γενικές επιδόσεις του, το βάρος του, το αν έχει πολλούς ή καθόλου φίλους, τα ενδιαφέροντά του, τις ιδέες του. Το αποτέλεσμα είναι τα παιδιά να αισθάνονται ότι δεν είναι ποτέ επαρκή και ότι η αγάπη των γονιών τους είναι κάτι που δίνεται υπό όρους, θα πρέπει να κερδηθεί και μόνο όταν ο γονιός ευχαριστηθεί με αυτό που βλέπει θα την έχει.
Μη ρεαλιστικές προσδοκίες. Πολλοί γονείς έχουν μεγάλες φιλοδοξίες ή και προσδοκίες για τα παιδιά τους, όμως οι γονείς που θέλουν να ελέγχουν τα πάντα δεν δέχονται τίποτα λιγότερο από την τελειότητα. Θέλουν τα παιδιά τους να κερδίζουν σε όλα και δεν ανέχονται ατέλειες. Επίσης οι τελειομανείς γονείς μπορεί να θέλουν τα παιδιά τους να διατηρούν το τέλειο βάρος και να έχουν την τέλεια εμφάνιση ορίζοντας το ντύσιμο τους. Τα παιδιά βιώνοντας μια τέτοια κατάσταση μπορεί να ξοδέψουν όλη τους τη ζωή προσπαθώντας να ικανοποιήσουν τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες των γονιών τους.
Έλλειψη σεβασμού της προσωπικής ζωής. Μερικοί γονείς θέλουν να ξέρουν κάθε λεπτομέρεια της ζωής του παιδιού και δεν μπορούν να το εμπιστευτούν όταν είναι έξω με φίλους ή ακόμα και όταν ασχολείται με τα πράγματα που αφορούν το σχολείο. Σε άλλες περιπτώσεις οι γονείς μπορεί να καταπιέσουν ακόμα περισσότερο το παιδί μη επιτρέποντας να λείψει καθόλου από το σπίτι εκτός από τις ώρες που μπορούν να ελέγξουν οι ίδιοι.

Στοματικό διάλυμα μετά την εξαγωγή δοντιού .

        Για το στοματικό μας διάλυμα χρειαζόμαστε 3 κουταλιές της σούπας χαμομήλι η 3 φακελάκια, μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και 2 κουταλιές της σούπας χονδρό ακατέργαστο αλάτι .

       Τρόπος παρασκευής : Βράζουμε για 3 λεπτά το χαμομήλι και το ρίχνουμε μέσα σε ένα σκεύος αφού έχουμε τοποθετήσει το αλάτι με την μαγειρική σόδα .

ΤΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ! Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ "ΑΝΙΜΑ", ΕΞ' ΟΥ ΚΑΙ ANIMAL


Οι Πλειάδειοι δεν τρώνε πολλά τρόφιμα, χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο ελιξίριο, ένα συγκεκριμένο είδος ποτού καθημερινά και αυτό είναι αρκετό για τις ανάγκες τους. Κάποιοι από αυτούς εξακολουθούν να τρώνε ορισμένα είδη φρούτων, τα οποία όμως δεν είναι απαραίτητα για την επιβίωσή τους.
COBRA: ΤΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ! Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ "ΑΝΙΜΑ", ΕΞ' ΟΥ ΚΑΙ ANIMAL
Ακολουθούν τα κύρια σημεία μιας ομολογουμένως εκπληκτικής συνέντευξης του Cobra που έδωσε στις 2 Ιουνίου 2016, στην οποία διαφαίνεται η απαράδεκτη συμπεριφορά των ανθρώπων στα ζώα.
- Όλα τα ζώα είναι όντα που αισθάνονται σε όλο το φάσμα των συναισθημάτων όπως και οι άνθρωποι και πρέπει να τυγχάνουν συμπεριφοράς και μεταχείρισης όπως τα ανθρώπινα όντα.
- Κάποια από αυτά είναι εγγενή σ' αυτόν τον πλανήτη που ακολούθησαν την διαδικασία της εξέλιξης και κάποια άλλα μεταφέρθηκαν στην Γη από άλλους πλανήτες.
- Για παράδειγμα τα δελφίνια και οι φάλαινες προέρχονται από το αστρικό σύστημα του Σειρίου, με σκοπό να εδραιωθεί εδώ κάποιο συγκεκριμένο ενεργειακό δίκτυο αναγκαίο για τον πλανητικό μετασχηματισμό.
- Όλα τα αισθανόμενα όντα προέρχονται από την Πηγή και ακολουθούν διαφορετικά ρεύματα εξέλιξης, έχουν διαφορετική ιστορία και βιώνουν αυτά που βιώνουν σ' αυτόν τον πλανήτη με τον δικό τους τρόπο, ενώ επιδίωξη τους είναι η επανασύνδεση με την Πηγή, εκτός από αυτά που έχουν επιλέξει με ελεύθερη βούληση να έλθουν εδώ.
- Η ανάγκη των ανθρώπων να τρώνε κρέας χειραγωγείται με τρόπο που επιτρέπει σε ορισμένες αρνητικές δυνάμεις να συνεχίζουν την πρακτική της θυσίας(!) με κοινωνικά αποδεκτό τρόπο.

10 απλοί τρόποι να κάψετε λίπος κατά τη διάρκεια της μέρας

Να θυμάστε ότι το πρωινό γεύμα είναι απαραίτητο για να ξεκινήσει ο οργανισμός τις λειτουργίες του και ο μεταβολισμός το έργο της καύσης του λίπους. Επιπλέον, μας εξασφαλίζει ενέργεια για να αντιμετωπίσουμε τη μέρα μας.
Καύση του λίπους… Ένας ανέφικτος στόχος; Κάθε άλλο. Γνωρίζουμε ότι κάθε άτομο έχει ένα συγκεκριμένο είδος μεταβολισμού, που κάνει το αδυνάτισμα περισσότερο ή λιγότερο εύκολο. Αν όμως συνηθίσετε τον οργανισμό σας στις παρακάτω απλές συνήθειες, θα δείτε ότι λίγο-λίγο μπορείτε να τα καταφέρετε!Ακολουθούν δέκα απλοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να κάψετε περισσότερο λίπος κατά τη διάρκεια της μέρας.

1. Ξεκινήστε τη μέρα με ένα έγχυμα με πιπέρι καγιέν, λεμόνι και πράσινο τσάι

prasino-tsai-me-kokkino-piperi-500x427
Αυτή η απλή θεραπεία είναι κάτι περισσότερο από ιδανική για να επιταχύνετε το μεταβολισμό σας. Έχουμε ήδη μιλήσει για τις ιδιότητες και τις ωφέλειες του πράσινου τσαγιού σε άλλα άρθρα του ιστολογίου μας, έτσι θέλουμε να σας ενθαρρύνουμε να θέσετε τις συμβουλές μας σε εφαρμογή. Ποιο είναι το μυστικό; Πολύ απλό. Το έγχυμα με πράσινο τσάι, πιπέρι καγιέν και λεμόνι ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματός μας, επιταχύνοντας το μεταβολισμό, αναγκάζοντας τον οργανισμό να κάψει λίπος ενώ ταυτόχρονα μας εξασφαλίζει μια αίσθηση κορεσμού. Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι καίμε θερμίδες σχεδόν χωρίς να το συνειδητοποιούμε, κάτι που είναι γνωστό ως θερμογενετική επίδραση (ή αλλιώς θερμογένεση).
Να θυμάστε ότι είναι περισσότερο ευεργετικό να πίνετε αυτό το έγχυμα κρύο, αφού η χαμηλή θερμοκρασία αναγκάζει το σώμα να χρησιμοποιήσει περισσότερη ενέργεια. Χρειάζεστε απλώς ένα φακελάκι πράσινο τσάι, μια μικρή πρέζα πιπέρι καγιέν και ένα φλιτζάνι βραστό νερό. Ανακατέψτε καλά το μείγμα και έπειτα προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού. Αφήστε το στο ψυγείο σας για δέκα λεπτά περίπου πριν το πιείτε, αφού είναι καλύτερα να το πίνετε δροσερό.

7 λόγοι για να χρησιμοποιείτε μαγειρική σόδα στο δέρμα και στα μαλλιά

Όταν αναμειγνύετε μαγειρική σόδα με λάδι καρύδας, όχι μόνο συμβάλλετε στη λεύκανση του δέρματος στους αγκώνες και στα γόνατα αλλά αποκτάτε και μια εξαιρετική ενυδατική που θα κάνει το δέρμα σας λείο και απαλό.

mageiriki soda

Σήμερα υπάρχουν χιλιάδες θεραπείες και τεχνικές για τη διατήρηση υγιούς δέρματος και λαμπερών μαλλιών, οι οποίες είναι γεμάτες με θρεπτικά συστατικά που σας βοηθούν να φαίνεστε υγιείς και σε εξαιρετική κατάσταση.
Ωστόσο, αυτά τα προϊόντα δεν είναι προσιτά για όλους και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να έχουν ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως για παράδειγμα αλλεργικές αντιδράσεις.
Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μερικές φυσικές και ανέξοδες εναλλακτικές, όπως είναι η μαγειρική σόδα, που μπορεί να βοηθήσουν το δέρμα και τα μαλλιά σας να φαίνονται απίστευτα όμορφα.
Γι’ αυτό το λόγο, σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας 7 καταπληκτικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη μαγειρική σόδα στο πρόγραμμα περιποίησης της ομορφιάς σας. Μετά από αυτό το άρθρο είμαστε σίγουροι ότι δεν θα αποχωριστείτε ποτέ ξανά τη μαγειρική σόδα!

1. Μαγειρική σόδα ως φυσικό απολεπιστικό

apolepisi

Η μαγειρική σόδα συμβάλλει αποτελεσματικά στην απομάκρυνση από το δέρμα τυχόν συσσωρευμένων νεκρών κυττάρων τα οποία συγκεντρώνονται με την πάροδο του χρόνου.

Υλικά
  • Μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα (10 γραμμάρια)
  • Νερό (όσο χρειαστεί)

Δείτε πως το Euro 2016 επηρεάζει το σεξ!

skor


«Όχι απόψε αγάπη μου έχει μπάλα»…

Για το χρονικό διάστημα που διαρκεί το Euro 2016 η ερωτική ζωή των γυναικών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και εξαρτημένη από τις νίκες ή τις ήττες της αγαπημένης ομάδας των συντρόφων τους.
Μάλιστα όλο και περισσότερες έρευνες τεκμηριώνουν ότι η νίκη της αγαπημένης μας ομάδας είναι άκρως αφροδισιακή ενώ η ήττα ρίχνει τη λίμπιντο!
Και για του λόγου του αληθές μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικόBritish Medical Journal κατέληξε στο συμπέρασμα όταν η ομάδα σκοράρει τότε και οι άνδρες…σκοράρουν στο κρεβάτι.
Οι ερευνητές μελέτησαν τον αριθμό των γεννήσεων την περίοδο 2007-2011 στην Καταλονία και διαπίστωσαν πως η αύξηση ήταν εμφανέστερη το Φεβρουάριο του 2010 σε σύγκριση με τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου.

Καύσωνας: Τι μέτρα μπορείτε να πάρετε για μέσα στο σπίτι

καύσωνας

Από σήμερα το θερμόμετρο αναμένεται να ανέβει σε πολύ υψηλά επίπεδα, με τους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι πρόκειται για το πρώτο κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού.

Ο καύσωνας μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα επικίνδυνος για ορισμένες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Είναι γνωστό ότι όλοι μας πρέπει να αποφεύγουμε να βγαίνουμε έξω χωρίς σοβαρό λόγο από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 5 περίπου το απόγευμα.
Αλλά ακόμα και αν είμαστε στο σπίτι, υπάρχουν ορισμένα απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε πιο εύκολα τις επιπτώσεις που έχει ο καύσωνας.
Δείτε ποια είναι αυτά:

Ενδοοικογενειακή βία & Κακοποίηση

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ


Tα τελευταία 10 χρόνια οι ευρωπαϊκές τηλεφωνικές γραμμές έχουν δεχθεί περισσότερες από 3 εκατ. κλήσεις μόνο για κακοποίηση και παραμέληση παιδιών, με κύριους υπαίτιους τους γονείς.
Tα τελευταία 10 χρόνια οι ευρωπαϊκές τηλεφωνικές γραμμές έχουν δεχθεί περισσότερες από 3 εκατ. κλήσεις μόνο για κακοποίηση και παραμέληση παιδιών, με κύριους υπαίτιους τους γονείς.
Από τη Βασιλική Παπαδοπούλου MSc, Ψυχολόγο (Κλινική Ψυχολογία – Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Επιστημονική Συνεργάτης της Διεπιστημονικής & Ερευνητικής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιών & Ενηλίκων – ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.
Όταν η Άννα παντρευόταν τον Γιάννη δε φανταζόταν ότι εκείνος θα ασκούσε βία επάνω της. Ένα απόγευμα είχαν συμφωνήσει να πάνε μαζί σε μια δουλειά, μέχρι που η Άννα τηλεφώνησε στο σύζυγό της και τον ενημέρωσε ότι θα αργούσε λίγο να γυρίσει σπίτι, λόγω φόρτου εργασίας.
«Με το που έφτασα στο σπίτι…ήταν στο σαλόνι και κάπνιζε…δεν ήταν ντυμένος. Του είπα να ντυθεί για να φύγουμε. Μου είπε ότι δεν έχει να πάει πουθενά και ότι είμαι ανεύθυνη, μαλακισμένη και αδιάφορη. Προσπάθησα να δικαιολογηθώ λέγοντας του ότι είχα πολλή δουλειά και ότι σε τελική ανάλυση τον είχα ειδοποιήσει. Του είπα ότι αφού αυτός αποφάσισε να μην έρθει θα πήγαινα μόνη μου. Τότε με βούτηξε από το λαιμό και με χτύπησε στην πόρτα φωνάζοντας «σκύλα, δε θα πας πουθενά». Τον έσπρωξα με όση δύναμη είχα αλλά είναι τόσο δυνατός που με είχε κολλήσει στην πόρτα. Ούρλιαζα να με αφήσει…» (Σουλή, 2010).
«Ο Σταύρος ερχόταν στο σχολείο με τα ίδια ρούχα για εβδομάδες, μύριζε τόσο που οι συμμαθητές του κάθονταν δύο θρανία πίσω και τον κορόιδευαν. Εκείνος καθόταν κολλητά με τον πίνακα, είχε προβλήματα όρασης, για τα οποία δεν είχε λάβει ιατρική φροντίδα» (Πρεκατέ & Γιωτάκος, 2005).
«Ο Χρήστος ήταν αρκετά ήσυχος και φιλικός στους συμμαθητές του. Μια μέρα ήρθε στο σχολείο με μελανιασμένο αποτύπωμα παλάμης στο μάγουλό του» (Πρεκατέ, & Γιωτάκος, 2005).
Η κακοποίηση των γυναικών και των παιδιών έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στις μέρες μας. Τα αποτελέσματα στατιστικών ερευνών και οι καταγγελίες που καταγράφονται καθημερινά στα αστυνομικά τμήματα και στα Ειδικά Συμβουλευτικά Κέντρα για θέματα βίας σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες μαρτυρούν την αναγκαιότητα της καταπολέμησης του φαινομένου.
Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί τη βασική αιτία θανάτου κι αναπηρίας για τις γυναίκες 16-44 ετών κι ευθύνεται για περισσότερους θανάτους και προβλήματα υγείας από ότι ο καρκίνος, τα τροχαία δυστυχήματα κι ο πόλεμος μαζί.

Καρκίνος του οισοφάγου: Τι ρόλο παίζει ο καυτός καφές – Δείτε τι λένε οι επιστήμονες!

καφές

Η κατανάλωση καυτών αφεψημάτων προκαλεί «πιθανόν» καρκίνο του οισοφάγου, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος αντίθετα ήρε τις υποψίες σχετικά με τον καφέ και το ματέ (λατινοαμερικανικό ρόφημα) που καταναλώνονται σε κανονικές θερμοκρασίες.
καφές

"Τα αποτελέσματα αυτά υποδηλώνουν ότι η κατανάλωση πολύ ζεστών αφεψημάτων είναι πιθανή αιτία καρκίνου του οισοφάγου και ότι η θερμοκρασία δείχνει να είναι η αιτία παρά τα ίδια τα αφεψήματα", δήλωσε ο Κρίστοφερ Γουάιλντ, διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο (CIRC/IARC), στο τέλος μιας εργασίας επαναξιολόγησης από επιτροπή 23 ειδικών.
Μελέτες που διεξήχθησαν στην Κίνα, το Ιράν, την Τουρκία και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής όπου το τσάι ή το ματέ καταναλώνονται κατά παράδοση πολύ ζεστά (σε σχεδόν 70 βαθμούς Κελσίου), έδειξαν ότι ο κίνδυνος καρκίνου του οισοφάγου αυξάνεται με την θερμοκρασία στην οποία καταναλώνεται το αφέψημα, υπογραμμίζει η υπηρεσία για τον καρκίνο του ΠΟΥ.
"Οι κανονικές θερμοκρασίες για τον καφέ και το τσάι στις ευρωπαϊκές χώρες και τη Βόρεια Αμερική είναι μέσα στο όριο αυτό, καταναλώνονται κάτω από τους 60 βαθμούς", εξηγεί ο δρ Ντάμα Λούμις, επιδημιολόγος του CIRC.

Κατακράτηση υγρών και αδυνάτισμα: 7 τρόποι για να χάσετε κιλά γρήγορα και με ασφάλεια

κατακράτηση υγρών

Το ανθρώπινο σώμα περιέχει περίπου 60% νερό, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο σε όλες τις πτυχές της ζωής ενός ατόμου. Ωστόσο, η κατακράτηση υγρών από το σώμα (οίδημα) είναι μια κοινή παρενέργεια της χρόνιας φλεγμονής.

Αυτή η κατακράτηση υγρών είναι μπελάς σε κάθε προσπάθεια για αδυνάτισμα. Μπορεί να προκληθεί από δυσανεξίες σε κάποιες τροφές, από την κακή διατροφή, από την έκθεση σε κάποιες τοξίνες και από ορισμένες ασθένειες, όπως η νεφρική ανεπάρκεια.
Οι γυναίκες μπορεί επίσης να έχουν κατακράτηση υγρών κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού τους κύκλου και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Για τους περισσότερους ανθρώπους, το περιττό βάρος από τα παραπάνω υγρά στο σώμα δεν αποτελεί σοβαρό ζήτημα υγείας. Ωστόσο, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την εμφάνιση και την ποιότητα της ζωής σας.
Δείτε 7 τρόπους για να μειώσετε την κατακράτηση υγρών στο σώμα σας γρήγορα και με ασφάλεια:
1. Άσκηση σε τακτική βάση
Η σωματική άσκηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μειώσετε το βάρος από το περιττό νερό βραχυπρόθεσμα. Οποιαδήποτε μορφή άσκησης παράγει ιδρώτα, το οποίο σημαίνει ότι θα χάσετε υγρά.
Η μέση απώλεια υγρών κατά τη διάρκεια 1 ώρας άσκησης είναι μεταξύ 0,5-2 λίτρα ανά ώρα, ανάλογα με παράγοντες, όπως η θερμοκρασία και η ένδυση.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης, το σώμα σας μετατρέπει, επίσης, πολύ νερό σε μυς. Αυτό μειώνει το νερό που βρίσκεται έξω από τα κύτταρα και κατά συνέπεια σας κάνει να φαίνεστε άμεσα λιγότερο “πλαδαροί” αφού μειώνει την υπερβολική κατακράτηση υγρών.
Ωστόσο, θα πρέπει να πίνετε και άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της άσκησής σας! Αυτό είναι σημαντικό και δεν πρέπει να το αμελείτε.
Μια άλλη καλή επιλογή για να αυξήσετε τον ιδρώτα και την απώλεια νερού είναι η σάουνα, κάτι που μπορείτε να προσθέσετε στο πρόγραμμά σας μετά την επίσκεψη στο γυμναστήριο.

Το σύμπαν είναι μια ψευδαίσθηση ;


Το 1982 μια ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου του Παρισιού υπό την διεύθυνση του φυσικού Alain Aspect, πραγματοποίησε ίσως το σπουδαιότερο πείραμα του 20.ου αιώνα. Οι παραπάνω ερευνητές ανακάλυψαν ότι υπό  κατάλληλες συνθήκες υποατομικά σωμάτια όπως τα ηλεκτρόνια, μπορούν να επικοινωνούν ακαριαία  με άλλα υποατομικά σωμάτια ανεξάρτητα από την απόσταση που τα χωρίζει τόσο αν πρόκειται για απόσταση 5 εκατοστών ή για απόσταση 100 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων, ως να ήξερε κάθε ανεξάρτητο σωμάτιο ακριβώς τι κάνουν τα άλλα.

Το φαινόμενο αυτό μπορεί να εξηγηθεί μόνο  με δύο τρόπους  :  ή θεωρία του Einstein, που αποκλείει τη δυνατότητα επικοινωνίας με ταχύτητες μεγαλύτερες του φωτός, είναι λανθασμένη, ή μεταξύ των υποατομικών σωματίων υπάρχουν συνδέσεις που δεν έχουν μόνο τοπική σχέση μεταξύ των.

 Η συντριπτική πλειοψηφία των φυσικών  αρνείται την δυνατότητα ύπαρξης φαινομένων που εξελίσσονται με ταχύτητες μεγαλύτερης εκείνης του φωτός αλλά το πείραμα  που αναφέρεται προηγουμένως ανατρέπει το αξίωμα αυτό αποδεικνύοντας ότι μεταξύ των υποατομικών σωματίων υπάρχει δεσμός που δεν είναι τοπικού χαρακτήρα.

Ο διεθνούς φήμης Άγγλος φυσικός  David Bohn , του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, υποστήριζε ότι οι ανακάλυψη του Aspect συνεπιφέρει την μη ύπαρξη της αντικειμενικής πραγματικότητας. Δηλαδή ότι το σύμπαν παρά την φαινομενική του  στερεότητα  στην πραγματικότητα είναι ένα φάντασμα, ένα γιγαντιαίο φαντασμαγορικό ολόγραμμα . 

Για να αντιληφθούμε τον εκπληκτικό ισχυρισμό του Bohm ας δούμε για λίγο τι είναι ένα ολόγραμμα.

 Ένα ολόγραμμα είναι μια τρισδιάστατη φωτογραφία που γίνεται με τη βοήθεια ενός Laser. Η τρισδιάστατη απεικόνιση  δεν είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό ενδιαφέρον ενός ολογράμματος. Εάν το ολόγραμμα ενός αντικειμένου κοπεί στα δύο και ύστερα το φωτίσομε πάλι με φως Laser, ανακαλύπτομε ότι το κάθε μισό περιέχει ακόμη ολόκληρη την εικόνα του αντικειμένου.

Ακόμη, συνεχίζοντας να διαιρούμε τα δύο μισά θα δούμε ότι κάθε τεμάχιο από αυτά τα κομμάτια του φωτογραφικού φιλμ θα περιέχει πάντοτε μια έκδοση μικρότερη μεν αλλά ανέπαφη του αντικειμένου. Σε αντίθεση με τις κοινές φωτογραφίες κάθε μέρος του ολογράμματος περιέχει όλες τις πληροφορίες του ακέραιου αρχικά ολογράμματος.

Σχεδόν καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας της η δυτική επιστήμη ενεργούσε με την προϋπόθεση ότι ο καλύτερος τρόπος για την κατανόηση ενός φυσικού φαινομένου, τόσο  αν επρόκειτο για ένα βάτραχο ή για ένα άτομο, είναι να το διαιρέσει  και να μελετήσει τα επί μέρους τεμάχια. Τα ολογράμματα μας λένε ότι μερικά φαινόμενα είναι δυνατόν να μην ακολουθούν αυτή την προσέγγιση. Ο Bohn  το αντιλήφθηκε, ανοίγοντας έτσι ένα δρόμο για την κατανόηση της θεωρίας του καθηγητή  Aspect.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα