Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Η ΠΛΗΓΗ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ



Όλο και περισσότερες ενδείξεις από έρευνες σημαντικών ερευνητών μας δείχνουν ότι ο πόνος μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην καρδιά. Ειδικότερα, τα ανεπίλυτα αρνητικά συναισθήματα που βρίσκονται κάτω από τον χρόνιο πόνο – οι πεποιθήσεις μας – έχουν την δύναμη να δημιουργούν τις σωματικές συνθήκες που αναγνωρίζουμε ως καρδιαγγειακή νόσο: ένταση, φλεγμονή, υψηλή αρτηριακή πίεση, και φραγμένες αρτηρίες.
Αυτή η σχέση νου / σώματος τεκμηριώθηκε πρόσφατα σε μια μελέτη ορόσημο στο Πανεπιστήμιο Duke που διηύθυνε ο James Blumenthal. Προσδιόρισε μακροχρόνιες εμπειρίες φόβου, απογοήτευσης, άγχους, και αναστάτωσης, ως παραδείγματα του είδους αυξημένων αρνητικών συναισθημάτων τα οποία είναι καταστροφικά για την καρδιά και μας βάζουν σε κίνδυνο. Το κάθε ένα από αυτά είναι μέρος μιας ευρύτερης ομπρέλας που συνήθως χαρακτηρίζουμε ως «πληγή/πόνος».
Και άλλες έρευνες στηρίζουν την ύπαρξη της σχέσης αυτής. Ο θεραπευτής Tim Laurence, συν-διευθυντής του Ινστιτούτου Hoffman στην Αγγλία, περιγράφει τον πιθανό αντίκτυπο της αποτυχίας μας να θεραπεύσουμε και να συγχωρήσουμε παλιές πληγές και απογοητεύσεις. «Το λιγότερο», λέει, «σε αποκόβει από την υγεία σου». Υποστηρίζει την δήλωση αυτή με αναφορά σε έναν αριθμό μελετών οι οποίες δείχνουν, όπως και του Blumenthal, ότι οι σωματικές συνθήκες του θυμού και της έντασης μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα τα οποία περιλαμβάνουν υψηλή αρτηριακή πίεση, πονοκεφάλους, μειωμένη ανοσία, στομαχικά προβλήματα, και, τελικά, καρδιακή προσβολή.

Ποια είναι τα οφέλη της υγείας από τις μπάμιες

mpamia

Οι μπάμιες είναι ένα κλασικό λαχανικό που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους και προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Αν δεν σας αρέσουν οι μπάμιες, αυτό πιθανότατα συμβαίνει επειδή δεν τις έχετε μαγειρέψει σωστά.

Οι βλέννες που έχει το συγκεκριμένο λαχανικό, είναι αυτό που δεν επιτρέπει σε πολύ κόσμο να τις αγαπήσει όπως κάνει με άλλα λαχανικά. Ομως, αν έχετε παραιτηθεί από τη συγκεκριμένη τροφή, οι ειδικοί συνιστούν να τής δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία γιατί τα οφέλη της για την υγεία είναι μεγάλα.
Οι μπάμιες είναι χαμηλής θερμιδικής αξίας και αποτελούν μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, καλίου και βιταμίνης C, φυλλικού οξέος και μαγνησίου. Ενδείκνυνται για διαβητικούς (ο χαμηλός γλυκαιμικός τους δείκτης, που είναι κάτω από 20, τις κάνει ιδανικές για διαβητική δίαιτα), για όσους θέλουν να χαμηλώσουν τα επίπεδα της χοληστερόλης τους αλλά και για όσους θέλουν να χάσουν βάρος.
Είναι χαμηλής ενεργειακής πυκνότητας
Η ενεργειακή πυκνότητα αναφέρεται στον αριθμό των θερμίδων που περιέχει ένα τρόφιμο κατά βάρος. Τα τρόφιμα με χαμηλή ενεργειακή πυκνότητα έχουν λιγότερες θερμίδες ανά γραμμάριο βάρους, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να φάτε μεγαλύτερη ποσότητα χωρίς να καταναλώσετε πολλές θερμίδες. Ενάμιση φλιτζάνι μπάμιες που είναι περίπου 80 γραμμάρια βρασμένες και στραγγισμένες, έχει μόλις 25 θερμίδες, 0,3 θερμίδες ανά γραμμάριο. Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος ή να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, πρέπει να τρώτε χαμηλής ενεργειακής πυκνότητας τροφές όπως οι μπάμιες για να δείτε αποτελέσματα.

Πώς επηρεάζει ο καφές την υγεία ενός ατόμου;

hot  coffee

















Τα τελευταία χρόνια η έρευνα έχει καταρρίψει κάποιους μύθους που ίσχυαν στο παρελθόν για τον καφέ. Δεν συμβάλλει σε καρδιακές προσβολές, ανάπτυξη καρκίνου ή μειωμένη οστική πυκνότητα όπως πιστευόταν παλιά.
Αντίθετα, μάθαμε ότι ο καφές με μέτρο, δηλαδή 1-2 φλιτζάνια την ημέρα δεν κάνει κακό, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να προσφέρει οφέλη για την υγεία, με πιο αξιοσημείωτο τη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2.
Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι ο καφές μειώνει τον κίνδυνο για ανάπτυξη διαβήτη τύπου 2. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Annals of Internal Medicine, έδειξε πως η σημαντική προστατευτική επίδραση του καφέ αυξάνεται με την κατανάλωση μέχρι 4 φλιτζανιών την ημέρα. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο τόσο για τον ντεκαφεϊνέ όσο και για τον κανονικό καφέ.
Αυτή η μελέτη όπως και άλλες σχετικά με τις επιπτώσεις του καφέ στην υγεία τονίζουν ότι υπάρχει κάτι περισσότερο στον καφέ από την καφεΐνη. Οπου έχουν καταγραφεί τα οφέλη και οι κίνδυνοι, οι ερευνητές δεν γνωρίζουν απαραίτητα ποια συστατικά του καφέ συνδέονται με τις επιπτώσεις (θετικές ή αρνητικές) για την υγεία. Ενα φλιτζάνι καφέ μπορεί να έχει 2.000 διαφορετικά συστατικά συμπεριλαμβανομένων των ιχνοστοιχείων όπως το μαγνήσιο, το κάλιο, η νιασίνη και η βιταμίνη Ε. Ο καφές μπορεί να αποτελέσει τη μεγαλύτερη πηγή αντιοξειδωτικών, των ουσιών δηλαδή που προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούν τα ασταθή μόρια που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες.
Οι μελέτες έχουν τεκμηριώσει και άλλα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση του καφέ, όπως:

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

305283_4190018841922_935782175_n
Είχες ξεκολλήσει από το 0. Μηδέν. Έτσι πίστευες. Πίστευες ότι, πλέον, όλα θα είναι καλύτερα. Ότι το όνειρο σου, έστω και στα σπάργανά του, είχε μπει σε μια ροή. Ζόρικη. Ίσως, αργή. Αλλά ανοδική. Η δουλειά που ήθελες τόσο, πλέον, φαινόταν πιο κοντά από ποτέ. Και μάλιστα σε διπλή επιλογή. Πίστευες ότι, του πούστη, μία ή άλλη θα έχεις αυτό που θέλεις. Και, όντως, πρακτικά, πλησίασες πολύ. Και με τον άνθρωπο που είχες επιλέξει να έχεις στην καρδιά σου και το μυαλό σου, συνεχίζατε να προσφέρετε ανιδιοτελώς ομορφιά ο ένας στον άλλο. Είχες φτάσει σε σημείο να έχεις, σχεδόν, απορρίψει το δρόμο της φυγής που σκεφτόσουν πολύ σοβαρά όταν ήσουν ακόμα στο 0. Σκεφτόσουν ότι, ποτέ μέχρι τότε, δεν ένιωθες τόσο πλήρης, παρά τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπήρχαν.
«Καλησπέρα σας, τηλεφωνώ από την …….. Α.Ε. Η θέση για την οποία εκδηλώσατε ενδιαφέρον καλύφθηκε. Ευχαριστούμε, καλή συνέχεια». Τουλάχιστον, αυτοί σου απάντησαν λες. Οι άλλοι δεν ασχολήθηκαν καν, παρ’ ότι το ήξερες ότι ήσουν ο πλέον κατάλληλος. Λες, δεν πειράζει. Δίσκος και πάλι δίσκος. Και ψεύτικα χαμόγελα. Έχεις διδακτορικό σε αυτό.
Με τους ανθρώπους που τα έφερε η ζωή να μοιράζεστε το ίδιο όνειρο, αντιλαμβάνεσαι ότι πλέον η καθημερινότητα θα είναι τα προβλήματα και η μιζέρια. Με εξαίρεση τρία τέταρτα μια φορά το μήνα και αν. Αντιλαμβάνεσαι ότι δεν πιστεύετε όλοι στο ίδιο όνειρο και ότι δεν είστε διατεθειμένοι όλοι να προσπαθήσετε το ίδιο. Το υποψιαζόσουν, αλλά δεν έδινες σημασία στην προσπάθεια διατήρησης του όμορφου κλίματος. Πλέον έχεις καταλάβει ότι απλά δεν υπάρχει η απαραίτητη αυταπάρνηση για να συνεχιστεί η ανοδική πορεία.
Ο άνθρωπος που νοιάζεσαι τόσο, που σου προσέφερε τόσα πολλά, περνάει μία από τις πιο δύσκολες φάσεις της ζωής της. Θέλεις να της δείξεις ότι δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό για σένα, από το να την κάνεις να νιώθει όμορφα, να νιώθει προστατευμένη από την ασχήμια των ανθρώπων. Ότι, στην τελική, για αυτό είσαι εδώ. Ξέρεις ότι μπορείς. Κάθε σου προσπάθεια, όμως, πέφτει σε έναν στολισμένο με τυπικά γλυκόλογα τοίχο. Όμορφα στολισμένος. Αλλά δεν παύει να είναι τοίχος. Σκληρός και κρύος.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

nai
Η ζωή μας αλλάζει καθημερινά. Κάποιες φορές τόσο γρήγορα, που μοιάζουμε σαν απλοί παρατηρητές της. Είναι σαν να συμβαίνει μια αλληλουχία γεγονότων, που παίζει μπροστά στα μάτια μας σαν σποτάκι διαφήμισης. Είναι τόσο γρήγορο, που δεν καταλαβαίνουμε πότε άρχισε και πότε τελείωσε.
Το μόνο σίγουρο είναι πως κάποια πράγματα αλλάζουν, επειδή αλλάζουμε εμείς.
Κόσμος πολύς και ασήμαντος μπαινοβγαίνει καθημερινά στη ζωή μας, κι όμως, υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που έγιναν το σημείο αναφοράς μας. Άνθρωποι που μηδένισαν τις αποστάσεις για εμάς, που θυσίασαν Σαββατόβραδα ολόκληρα πάνω από ένα τηλέφωνο για να μας ακούσουν ή να μείνουν σπίτι μαζί μας, πίνοντας εκείνο το τελευταίο μπουκάλι κρασί για συμπαράσταση.
Κι είναι κι εκείνες οι φορές που φοβάσαι, που η καρδιά σου τρέμει σαν μικρό παιδί που το μάλωσαν και τότε έρχονται, σε παίρνουν αγκαλιά και σου λένε «δε ζεις». Μέσα σε δύο λέξεις κατάφεραν να συμπεριλάβουν όλα όσα είσαι. Τους ξέρεις καλά αυτούς τους ανθρώπους γιατί ήταν δίπλα σου πάντα.
Για να σε μαλώσουν. Να σε αγκαλιάσουν. Να σου θυμώσουν. Να κλάψουν με τη λύπη σου. Να χαρούν με τη χαρά σου. Να σου δείξουν με όποιο τρόπο έμαθαν και οι ίδιοι, πως σε αγαπάνε.
Ήταν οι μόνοι που σήκωσαν το τηλέφωνο και σε πήραν μόνο για να ακούσουν τη φωνή σου. Μόνο για να σε ακούσουν να ξεσπάς, να γελάς, να κλαις, να ηρεμείς.

Το παιχνίδι με τα νήματα

pillowfights.gr

Πολλές φορές λέμε ότι συμπονούμε κάποιον χωρίς να τον νιώθουμε.
Ζητάμε συγγνώμη χωρίς πραγματικά να καταλαβαίνουμε το λόγο.
Κοροϊδεύουμε τους ανθρώπους που είναι γύρω μας, τους πληγώνουμε. Οδηγημένοι πολλές φορές είτε από κάποιο αίσθημα, είτε για το κενό που νιώθουμε μέσα μας. Τους αγαπάμε, μα δε το δείχνουμε. Φοβόμαστε να το δείξουμε!

Εμπιστευόμαστε ανθρώπους, λάθος ανθρώπους τις περισσότερες φορές. Ανθρώπους που στις δύσκολες στιγμές μας εγκαταλείπουν, μας αγνοούν. Δημιουργούν μέσα μας το φόβο της εγκατάλειψης, της μοναξιάς, το φόβο να εμπιστευτείς ξανά.

Σημάδια και συμπτώματα της δυσανεξίας στη γλουτένη

gluten

Η δυσανεξία στη γλουτένη, επίσης γνωστή ως κοιλιοκάκη, συμβαίνει όταν το σώμα δεν μπορεί να ανεχθεί τη γλουτένη που βρίσκεται στο σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη.

Η γλουτένη προκαλεί μια αυτοάνοση αντίδραση στο σώμα που βλάπτει τα τοιχώματα του λεπτού εντέρου. Η μόνη θεραπεία για δυσανεξία στη γλουτένη είναι να ακολουθήσετε μια δίαιτα με προϊόντα χωρίς γλουτένη.
Τα συμπτώματα της δυσανεξίας στη γλουτένη είναι παρόμοια με άλλες ιατρικές παθήσεις, γι’ αυτό δείτε το γιατρό σας για τη διάγνωση, αν νομίζετε ότι έχετε αυτή την κατάσταση.
Γαστρεντερικά συμπτώματα
Τα συμπτώματα της δυσανεξίας στη γλουτένη μπορεί να εμφανιστούν στο πεπτικό σύστημα. Τα παιδιά μπορεί να εμφανίσουν περισσότερα γαστρεντερικά συμπτώματα από τους ενήλικες. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κοιλιακές κράμπες, φούσκωμα, εντερικά αέρια και αλλαγές στις συνήθειες του εντέρου. Διάρροια ή δυσκοιλιότητα μπορεί να συμβεί με ανοιχτόχρωμα, δύσοσμα και λιπαρά κόπρανα. Τα πεπτικά συμπτώματα της δυσανεξίας στη γλουτένη μπορεί να μιμηθούν τα συμπτώματα άλλων ασθενειών, όπως το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου ή της νόσου του Crohn.

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΗΣ ΑΦΥΠΝΗΣΗΣ





 ''Ο Μποντιντάρμα είπε:
- Η ουσία του Ντάρμα είναι απόσπαση. Και ο σκοπός εκείνων που ασκούνται είναι η απελευθέρωση από τα φαινόμενα. Τα Σούτρα λένε:' Η απόσπαση είναι φώτιση, επειδή αρνείται τα φαινόμενα '. Βουδότητα σημαίνει επίγνωση. Οι θνητοί των οποίων ο νους αποκτά επίγνωση, φθάνουν στον Δρόμο της Φώτισης, και γι' αυτό ονομάζονται Βούδες. Τα Σούτρα λένε:' Εκείνοι που ελευθερώνονται από όλα τα φαινόμενα, ονομάζονται Βούδες '. Η παρουσία των φαινομένων σαν μη παρουσία δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή οπτικά, αλλά μπορεί να γίνει γνωστή μόνο μέσω της σοφίας. Όποιος ακούσει και πιστέψει αυτήν την διδασκαλία, ανεβαίνει στο Μεγάλο Όχημα και εγκαταλείπει τις τρεις περιοχές. 

Οι τρεις περιοχές είναι: απληστία, οργή και πλάνη. Η εγκατάλειψη των τριών περιοχών σημαίνει να πάμε από την απληστία, την οργή και την πλάνη πίσω στην ηθικότητα, τον διαλογισμό και την σοφία. Η απληστία, η οργή και η πλάνη δεν έχουν δική του φύση. Εξαρτώνται από τους θνητούς. Και όποιος είναι ικανός να συλλογιστεί, θα δει ότι η φύση της απληστίας, της οργής και της πλάνης είναι η βουδική φύση. Πέρα από την απληστία, την οργή και την πλάνη δεν υπάρχει άλλη βουδική φύση. Τα Σούτρα λένε:' Οι Βούδες  έγιναν Βούδες μόνο, ενώ ζούσαν με τα τρία δηλητήρια και τρέφονταν με τον αγνό Ντάρμα '. Τα τρία δηλητήρια είναι: απληστία, οργή και πλάνη.

Το Μεγάλο Όχημα είναι ανώτερο όλων των οχημάτων. Είναι το μεταφορικό μέσον των Μποντισάτβα, οι οποίοι χρησιμοποιούν το κάθε τι χωρίς να χρησιμοποιούν τίποτε και ταξιδεύουν όλη μέρα χωρίς μετακίνηση. Τέτοιο είναι το όχημα των Βουδών. Τα Σούτρα λένε:'Το μη όχημα είναι το όχημα των Βουδών '. 

Εκείνος που αντιλαμβάνεται ότι οι έξι αισθήσεις δεν είναι πραγματικές, ούτε οι πέντε συσσωρεύσεις είναι φανταστικές και ότι κανένα πράγμα τέτοιου είδους δεν μπορεί να εντοπιστεί στο σώμα, αυτός κατανοεί την γλώσσα των Βουδών. Τα Σούτρα λένε:' Η σπηλιά των πέντε συσσωρεύσεων είναι η αίθουσα του Ζεν. Το άνοιγμα του εσωτερικού ματιού είναι η πύλη του Μεγάλου Οχήματος '. Τι θα μπορούσε να είναι πιο σαφές; 

Η μη σκέψη για τίποτε, είναι Ζεν. Από την στιγμή που θα το μάθεις, τότε το περπάτημα, η ορθοστασία, το κάθισμα ή το ξάπλωμα, το κάθε τι που θα κάνεις, θα είναι Ζεν. Το να μάθεις ότι ο νους είναι κενός, σημαίνει να δεις τον Βούδα. Οι Βούδες των δέκα κατευθύνσεων δεν έχουν νου. Το να δεις τον μη νου, σημαίνει να δεις τον Βούδα.

Η ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ



Η Ειμαρμένη είναι το πεπρωμένο, το αναπόφευκτο, που πολύ συχνά ταυτίζεται με την Ανάγκη σε έναν Κόσμο συνύπαρξης Θεών και ανθρώπων, ο οποίος διέπεται από αυστηρή νομοτέλεια. Η Ειμαρμένη αποτελεί το καθορισθέν υπό της Μοίρας, τον «Λόγο του Κόσμου». Θεωρείται ως μία αδιάσπαστη αλυσίδα αιτιοτήτων, την οποία οι Στωικοί αντιλαμβάνονται ως φυσική και ηθική δύναμη, σχεδόν ταυτιζόμενη με τον Θεό, αλλά και με την Δικαιοσύνη και την Πρόνοια, σύμφωνα και με τις απόψεις του Παρμενίδη και του Δημοκρίτου. Την επικράτηση της αναγκαιότητος και της Ειμαρμένης σε όλον τον Κόσμο, δέχονται και οι Ατομικοί Λεύκιππος και Δημόκριτος. (Διογένης Λαέρτιος, 9, 33 και 45)
Η Ειμαρμένη δημιουργεί γεγονότα όχι όμως ανθρώπινες ποιότητες, οι οποίες είναι αποτέλεσμα αποκλειστικώς της ανθρώπινης ελεύθερης βούλησης. Οι Πυθαγόρειοι τοποθετούν τον ανθρώπινο βίο ανάμεσα σε δύο πόλους, την εξαναγκαστική Ανάγκη και την ελευθεροβουλητική Δύναμη (Ιεροκλής, «Χρυσά Έπη», 8), ενώ η Ειμαρμένη, απαντάται και στον Ηράκλειτο, κατά τον οποίο τα πάντα γίνονται «καθ' ειμαρμένην», υπό την έννοια όμως του «κατ' αναλογίαν». Οι Στωικοί ορίζουν από την πλευρά τους την Ειμαρμένη, ως μία ταυτοχρόνως φυσική και θεϊκή οργανωτική δύναμη του Κόσμου, που αποτελεί τον Λόγο και την νομοτέλεια του Παντός, δύναμη, που διατηρεί και διατηρείται κυβερνώντας και περιλαμβάνοντας τα ενάντια, ταυτόσημη με την Μοίρα, την Πρόνοια, την Φύση, το Σύμπαν, και εν τέλει με τον ίδιο τον Θεό Δία.
Οι Ίωνες φιλόσοφοι και ο Πυθαγόρας την αντιλαμβάνονται ως παγκόσμιο νόμο, που επηρεάζει και τον άνθρωπo από τη γέννηση ως τον θάνατό του.

ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ



ΟΙ  μαγοι της γενιας του δον Χουαν πιστευαν οτι  υπαρχει  ενα  εγγενες  αποθεμα ενεργειας  μεσα στον καθενα  μας, ενα αποθεμα  που δεν υποκειται σε επεμβασεις εξωτερικων δυναμεων  που επιδιωκουν  ειτε την αυξηση  ειτε τη μειωση του. Πιστευαν  οτι  αυτη η ποσοτητα ενεργειας ηταν αρκετη   για να πετυχει κανεις αυτο που, για κεινους,  αξιζε να ειναι  αυτοσκοπος  καθε ανθρωπου που ζει πανω στη Γη:  να  σπασει  τους φραγμους  της φυσιολογικης  αντιληψης.


Ο  δον Χουαν  Ματους  ηταν πεπεισμενος   οτι η ανικανοτητα μας να σπασουμε αυτους  τους φραγμους ειναι αποτελεσμα του πολιτισμου  και του κοινωνικου μας περιβαλλοντος. Υποστηριζε  οτι η κουλτουρα μας και το κοινωνικο περιβαλλον  επιστρατευει και το τελευταιο ψηγμα της εμφυτης ενεργειας μας στην πραγματωση θεμελιωμενων  προτυπων συμπεριφορας  που μας εμποδιζουν  να σπασουμε τους φραγμους της φυσιολογικης αντιληψης

Το  γκρεμισμα  αυτων των αντιληπτικων  φραγμων ειναι η αναποδραστη διεξοδος της ανθρωποτητας.

Θα  σημαινε  την εισοδο  μας σε ασυλληπτους  κοσμους, των  οποιων  η πρακτικη ουσια δεν υστερει καθολου  απο εκεινη του γνωστου κοσμου της καθημερινης μας ζωης.Ανεξαρτητα απο το αν δεχομαστε η οχι αυτο το σκεπτικο, ταλανιζομαστε ολοι απο την εμμονη να σπασουμε αυτους τους φραγμους και αποτυγχανουμε οικτρα στην προσπαθεια--εξ ου και η αφθονια  των ναρκωτικων και των διεγερτικων και των θρησκευτικων  τελετουργικων στη συγχρονη ανθρωποτητα.


Η αποτυχια  μας  να εκπληρωσουμε  αυτη την υποσυνειδητη επιθυμια, οφειλεται  στο γεγονος οτι την αντιμετωπιζουμε  με εναν ατακτο, ανοργανωτο τροπο. Τα εργαλεια μας ειναι πολυ προχειροφτιαγμενα. Ειναι κατι αναλογο σαν να προσπαθεις  να γκρεμισεις εναν τοιχο  χτυπωντας τον με το κεφαλι σου. Ο ανθρωπος  δεν επιχειρει ποτε αυτη την καταρριψη με οπλο του την ενεργεια.
Για τους  μαγους   η επιτυχια εξαρταται αποκλειστικα απο το ποσο διαθεσιμη  ειναι η οχι στον ανθρωπο  η ιδια η ενεργεια.

Αρνητικές σκέψεις : Γιατί όταν σκέφτομαι κάτι κακό γίνεται ;

Μπορούν οι αρνητικές σκέψεις να γίνουν γεγονότα;
Οι αυτόματες αρνητικές σκέψεις είναι οι σκέψεις οι οποίες μεταμφιέζονται σε γεγονότα, όπως: «Δεν είμαι πολύ έξυπνη» και «Αυτό δεν μπορώ να το κάνω». Είναι αυτόματες επειδή έρχονται απρόσκλητες και περνάγε από το μυαλό σας τόσο γρήγορα, που δεν έχετε τον χρόνο να τις συνειδητοποιήσετε. Εμφανίζονται και εξαφανίζονται με την ταχύτητα της αστραπής, αφήνοντας πίσω τους ανείπωτες ζημιές. Οι αρνητικές σκέψεις είναι υπεύθυνες για τη διατήρηση της παγιωμένης αρνητικής άποψης που έχετε για τον εαυτό σας, καθώς δημιουργούν ιδέες που διαστρεβλώνουν τις πληροφορίες και τις κάνουν να ταιριάζουν με τους φόβους και τη διστακτικότητά σας.
Το πρόβλημα με τις αρνητικές σκέψεις είναι ότι, ενώ πολλές φορές είναι ευλογοφανείς (για παράδειγμα, μπορεί όντως να αγωνίζεστε να τα βγάλετε πέρα με κάτι), είναι πάντοτε παράλογες και ουτοπικές (υπάρχουν τρόποι και μέσα για να τα καταφέρετε). Αν πιάσετε μια Αυτόματη Αρνητική Σκέψη πριν προλάβει να εξαφανιστεί και την αναλύσετε, θα συνειδητοποιήσετε ότι είναι εντελώς γελοία. Το πιθανότερο ωστόσο είναι εκείνη τη στιγμή να σας φανεί λογική, κι αυτό λόγω της κακής γνώμης που έχετε για τον εαυτό σας. Η σκέψη «Και βέβαια δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα, είμαι αδύναμος και βλάκας» θα σας κάνει να νιώσετε πολύ άσχημα τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά, με συνέπεια η συμπεριφορά σας να μην είναι ιδιαίτερα σωστή (π.χ., θα αποφύγετε να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα ή θα αρχίσετε να κρύβεστε).
Οι ακόλουθες είναι μερικές από τις χαρακτηριστικές (αλλά συχνά εντελώς ασυναίσθητες) αντιδράσεις στις Αρνητικές σκέψεις

Ο δρόμος της Αλήθειας και της Ζωής, ο λιγότερο ταξιδεμένος και ο περισσότερο παρεξηγημένος…


Η εικόνα μας δεν έχει καμία σχέση με την Προσωπικότητά μας, έχει σχέση με τον εγωκεντρισμό μας. Υπάρχει μια θεωρία που παροτρύνει να διαλύσουμε την Προσωπικότητά μας για να ανοίξουμε στο Πνεύμα μας. Και τούτο είναι λίγο φοβιστικό, γιατί δεν εξετάζει τους μηχανισμούς του «εγώ» που χρειάζεται να διαλυθούν, αλλά επιδρά περισσότερο στην «αγιοποίηση» σαν μέσον προσέλκυσης του Πνεύματος.
Αυτό που χρειάζεται να καταρριφθεί είναι ο φόβος. Μετά όλα γίνονται πολύ απλά...
Γιατί και αυτή ακόμα η εικόνα που χρησιμοποιούμε στον υλικό κόσμο, προς χάρη του φόβου την υιοθετήσαμε...
Όμως είναι σχεδόν αδύνατον να καταρριφθεί ο φόβος, αν δεν γνωρίζουμε γιατί εξαναγκαστήκαμε να υιοθετήσουμε αυτήν την εικόνα και τι σκοπούς εξυπηρετεί.
Αν αντιληφθούμε ότι δεν μας ήταν ποτέ χρήσιμη, ότι ποτέ αυτή η εικόνα δεν μας έκανε πλήρεις και ευτυχισμένους και ότι μόνο από έναν παιδικό φόβο (τραύμα) δημιουργήθηκε, είναι πιο εύκολο να γκρεμίσουμε εκείνα τα στοιχεία στην Προσωπικότητά μας που δημιουργούν άμυνες και να ωριμάσουμε συναισθηματικά, ανοίγοντας τον δρόμο στον αληθινό μας Εαυτό και να επιτρέψουμε σε όλες τις ανθρώπινες ποιότητες να αναδυθούν με τον σωστό τρόπο της Φύσης μας.
Αυτήν την στιγμή υπάρχει μεγάλη πνευματική κακοποίηση στον άνθρωπο, λόγω των θρησκειών... Ακόμα και εκείνοι που δεν πιστεύουν σε μία θρησκεία, δεν ξέρουν ότι η αληθινή τους Φύση είναι βαθιά συνδεδεμένη με τον Θεό και δεν καταλαβαίνουν αυτήν την βαθιά ανάγκη της Ψυχής τους να έρθει σε επαφή με το Θείο... Αλλά και όσοι πιστεύουν σε μια θρησκεία, νομίζουν ότι με κάποια τυπολατρικά στοιχεία που τους έχουν δοθεί, έρχονται σε επαφή με τον θεό...

Δίαιτα της λεμονάδας: Τι είναι και πώς λειτουργεί

lemon-d

Η δίαιτα της λεμονάδας ή η «απόλυτη αποτοξίνωση» όπως ονομάζεται είναι μια δίαιτα που αγαπούν και ακολουθούν πολλές διασημότητες του Χόλιγουντ, όπως η Μπιγιονσέ, ωστόσο είναι μακριά από τις αρχές της υγιεινής διατροφής.

Εκτός αυτού, ακόμα και τα αποτελέσματά της αν και υπαρκτά και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεν παρουσιάζουν μεγάλες πιθανότητες να διαρκέσουν.
Η συγκεκριμένη δίαιτα είναι μια υγρή δίαιτα που αποτελείται από τρία πράγματα: Τη λεμονάδα ως ρόφημα, φυτικό καθαρτικό τσάι από βότανα και θαλασσινό διάλυμα.
Τι υπόσχεται; «Μέσα σε 10 ημέρες (ή λίγο παραπάνω) θα χάσετε κιλά, θα απεξαρτήσετε το πεπτικό σας σύστημα και θα αισθανθείτε ενεργοί, ευτυχισμένοι και υγιείς, ενώ θα περιορίσει την επιθυμία σας για ανθυγιεινές τροφές».
Ολα ξεκίνησαν με το βιβλίο του Stanley Burroughs, η «Απόλυτη Αποτοξίνωση (The Master Cleanser), που πλέον υπάρχει σε αρκετές παραλλαγές από άλλους συγγραφείς που ισχυρίζονται πως θα νοιώσετε ευτυχισμένοι και γεμάτοι ζωντάνια μέσα σε 10 ημέρες.

Είναι Οι Γυναίκες Το Ισχυρό Φύλο;

inferior1

«I never realized until lately that women were supposed to be the inferior sex». Katharine Hepburn
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Μέχρι πριν λίγα χρόνια οι μουσικοί της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης, μιας απ’ τις σημαντικότερες του κόσμου, ήταν κυρίως άντρες (με ποσοστό που έφτανε το 90% υπέρ των αντρών κάποιες φορές).
Οι ακροάσεις για τη φιλαρμονική ήταν πολύ αυστηρές και απαιτητικές και καθόλου αντι-φεμινιστικές. Άντρες και γυναίκες είχαν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις όταν έπαιρναν μέρος σε αυτές. Και οι κριτές (άντρες και γυναίκες στο ίδιο ποσοστό) σίγουρα δεν ήταν σεξουαλικά προκατειλημμένοι. Έτσι νόμιζαν.
Γιατί οι γυναίκες δεν τα κατάφερναν τόσο καλά στη κλασική μουσική (και στη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης); Για τον ίδιο λόγο που δεν καταφέρνουν αρκετά καλά στις επιστήμες, στις τέχνες, στα μαθηματικά, στην πολιτική και στις επιχειρήσεις: Όχι επειδή παίζουν ένα αντρικό παιχνίδι, αλλά επειδή παίζουν στο γήπεδο των αντρών.
Πρόσφατα αποφασίστηκε να γίνονται τυφλές ακροάσεις στη φιλαρμονική της Νέας Υόρκης. Αυτό σημαίνει ότι οι κριτές ακούνε τον μουσικό να παίζει και δεν τον βλέπουν ούτε γνωρίζουν το όνομά του και το φύλο του. Έτσι (ξαφνικά και «αδικαιολόγητα») το ποσοστό αντρών-γυναικών μουσικών στην ορχήστρα όχι μόνο εξισορροπήθηκε, αλλά πλέον υπάρχουν περισσότερες γυναίκες από άντρες.
Συμπέρασμα: Ακόμα κι όταν προσπαθούσαν να είναι απροκατάληπτοι, οι κριτές (άντρες-γυναίκες) λειτουργούσαν σεξιστικά: Μια γυναίκα δεν είναι τόσο καλή μουσικός όσο ένας άντρας (όλοι το ξέρουν αυτό).

«Νικήθηκε» ο καρκίνος – Ελπίδα για εκατομμύρια ανθρώπους

καρκινος
Παγκόσμιος ενθουσιασμός για την επαναστατική ανακάλυψη αμερικανών επιστημόνων
Με μια απλή ένεση εξαφάνισαν τα συμπτώματα λευχαιμίας στους 9 από τους 10 ασθενείς
H ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ μέτρηση για την οριστική θεραπεία του καρκίνου φαίνεται ότι άρχισε μετά την επαναστατική ανακάλυψη Αμερικανών επιστημόνων, οι οποίοι κατάφεραν να θεραπεύσουν τη συντριπτική πλειοψηφία ασθενών με λευχαιμία που βρίσκονταν μάλιστα στο τελευταίο στάδιο και τους απέμεινε ένας με δύο μήνες ζωής.
Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα κάνει λόγο για μια πολύ σπουδαία ανακάλυψη που σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για την επάρατη νόσο που χτυπάει δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο.
Η γενετική τροποποίηση των λεμφοκυττάρων είχε σαν αποτέλεσμα να εξαφανιστούν τα συμπτώματα καρκίνου από ασθενείς που είχαν προσδόκιμο ζωής δύο έως πέντε μήνες. Η τεχνική αυτή αναμένεται να εφαρμοστεί σε όλες τις μορφές καρκίνου και σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μέσα στο χρόνο θα υπάρξουν σημαντικές επιστημονικές ανακοινώσεις.
Για επανάσταση στη θεραπεία του καρκίνου κάνουν λόγο Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι στο πλαίσιο της έρευνάς τους, είδαν να εξαφανίζονται πλήρως τα συμπτώματα σε ασθενείς με λευχαιμία τελικού σταδίου.

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΜΙΝΙ-ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΗΜΙ-ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ

Αμερικανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν ένα πολύ μικρό αστεροειδή, ο οποίος ακολουθεί κατά πόδας τη Γη στην πορεία της γύρω από τον Ηλιο. Ο αστεροειδής «2016 ΗΟ3» εκτιμάται ότι έχει μέγεθος 40 έως 100 μέτρων και είναι πολύ μακρινός για να θεωρηθεί πραγματικός δορυφόρος της Γης, γι’ αυτό οι επιστήμονες τού απέδωσαν το χαρακτηρισμό του «ημι-δορυφόρου».
semi-satelite
Ανακαλύφθηκε στις 27 Απριλίου από το τηλεσκόπιο Pan-STARRS 1 στη Χαβάη και η σχετική ανακοίνωση έγινε τώρα από το Κέντρο Μελετών Κοντινών στη Γη Αντικειμένων του Εργαστηρίου Αεριοπροώθησης (JPL) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA).
Οπως δήλωσε ο επικεφαλής του Κέντρου Πολ Τσόντας, ο «2016 ΗΟ3» αποτελεί το καλύτερο και πιο σταθερό παράδειγμα ενός πιστού συντρόφου της Γης, ο οποίος αναμένεται να παραμείνει ημι-δορυφόρος της για αρκετούς αιώνες ακόμη.

Ρεβυθάλευρο για την ακμή!



Η ακμή εμφανίζεται όταν το νεκρό δέρμα, τα έλαια και τα βακτήρια συσσωρεύονται στους πόρους του δέρματος. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την αφαίρεση σημαδιών ακμής, είναι να το τρίψετε για να απομακρύνετε το νεκρό δέρμα.
Κάντε απολέπιση στο σπίτι μόνη σας. Πάρτε 2 κουταλιές της σούπας ρεβυθάλευρο.  Προσθέστε επαρκή ποσότητα πηγμένο γάλα για τυρί για να κάνετε μια κόλλα. Προσθέστε μερικές σταγόνες ροδόνερο και το χυμό λεμονιού σε αυτό.

Σησαμέλαιο για να την ανάπτυξη των μαλλιών!


Με τη ρύπανση, τον ήλιο και τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής δημιουργούμε την καταστροφή για τα μαλλιά και το δέρμα μας, τουλάχιστον 8 στους 10 ανθρώπους αναζητούν τρόπους για να ενισχύσουν την υγεία των μαλλιών τους.

Οι σπόροι του σουσαμιού περιέχουν υψηλά επίπεδα μαγνησίου, καθώς και ασβέστιο. Αυτά τα ιχνοστοιχεία βοηθούν την προώθηση της καλής υγείας του τριχωτού της κεφαλής, καθώς και την πρόληψη και τη θεραπεία αραίωση μαλλιών. Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη των λοιμώξεων στις ρίζες των μαλλιών και ως εκ τούτου έχει ως αποτέλεσμα την ορθή και ταχεία ανάπτυξη των μαλλιών.



Σησαμέλαιο σε Μάσκες μαλλιών:

Αναμίξτε μια καλή ποιότητα σησαμέλαιου σε οποιαδήποτε σπιτική μάσκα μαλλιών, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη τους.


Πρόσθετα οφέλη του σουσαμιού για την ανάπτυξη των μαλλιών
Προλαμβάνει και αντιμετωπίζει το γκριζάρισμα των μαλλιών με το κανονικό μασάζ.
Βελτιώνει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και έτσι προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών.
Προστατεύει τα μαλλιά από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.
Διώχνει τις ψείρες
Φέρνει λάμψη στα μαλλιά
Προλαμβάνει και θεραπεύει την απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής.
Ενισχύει τις ρίζες των μαλλιών και βοηθά στην ανάπτυξη τους
Μειώνει τις πιθανότητες ψαλίδας

-Αξίζει λες να υπάρχεις για ένα όνειρο;



Δύσκολος ο κόσμος μας, ή εμείς τον κάνουμε δύσκολο.
Ίσως αν καταφέρναμε να κάνουμε το αδύνατο δυνατό ή απλά πιστεύαμε στον εαυτό μας πιο εύκολα, θα μπορούσαμε να κατακτήσουμε τα πάντα.

Δεν ζω με ψευδαισθήσεις, ζω όμως για όνειρα. 
Γεμάτη είμαι, ναι! 
Ονειρεύομαι, κακό είναι;
Και αν με πουν ονειροπόλα, κι αν με πουν παράλογη.
Τι με νοιάζει;
Έμαθα να πατάω στα πόδια μου τη μέρα και να ονειρεύομαι τη νύχτα.
Να ελπίζω, να περιμένω, να πληγώνομαι, να δίνω αγάπη, να παίρνω.
Δεν έμαθα όμως, να τα παρατάω πριν τα επιδιώξω μέχρι εσχάτων.
Ελπίζω, ναι.
Ονειρεύομαι, ναι.
Παλεύω, ναι.
Γιατί αν τα παρατήσω τώρα μάτια μου, χάθηκα.
Πώς θα επιβιώσω; Πως θα αντεπεξέλθω σε έναν μουντό κόσμο δίχως όνειρα;
Κόντρα εκείνοι, κόντρα εγώ.
Με έλεγαν πάντα πνεύμα αντιλογίας, νευρική, οξύμωρη.
Ποτέ όμως, δυνατή.
Ίσως αυτά τα μειονεκτήματα που μου πρόσθεσαν κάποιοι να είναι ο τρόπος αντιμετώπισης μου για τη ζωή..
Για τη ζωή μου.
Παίχτης είμαι, όχι πιόνι.
Αυτή η διαφορά μας.
Βρες και εσύ τι είσαι. Ψάξου.

τι είναι αυτό που τον λένε έρωτα;

του λαμπε ρατ
 
στην  χ.
στον π. για τον Πόρτσια
στον π. για την ιδέα του συγχρονισμού (στην πολιτική)
last but not least, στον θ. για τη σχολή των κακοτεχνών

Αργόσυρτα είναι τα βιώματα όλων των βαθιών πηγαδιών: οφείλουν να περιμένουν πολύ ώσπου να μάθουν τι πέφτει στα βάθη τους.
Φρίντριχ Νίτσε
Οι βεβαιότητες μονάχα με τα πόδια πλησιάζονται.
Αντόνιο Πόρτσια

Πώς καταλαβαίνει, πώς νιώθει κανείς ότι είναι ερωτευμένος-η; Υπάρχει κάτι που να μας το βεβαιώνει; Σκαλώνει το μυαλό μας, δεν μπορούμε να κοιμηθούμε, δεν μπορούμε να φάμε; Βλέπουμε όνειρα, βλέπουμε εφιάλτες, τραγουδάμε, χορεύουμε, γελάμε, κλαίμε; Δεν έχουμε διάθεση να κάνουμε τίποτα, κοιτάζουμε όλο το απόγευμα το ταβάνι, θα προτιμούσαμε να δουλεύουμε σε ένα κάτεργο όλη μέρα για να μη σκεπτόμαστε, να μη φαντασιωνόμαστε, να μην γράφουμε σενάρια επί σεναρίων; Αναπλάθουμε λεπτό προς λεπτό τις κουβέντες μας μαζί της-του, κολλάμε σε κάθε λέξη που είπε ή δεν είπε, διαβάζουμε δεκάδες φορές τα μηνύματα που έστειλε; Φλυαρούμε με τις ώρες με τους φίλους-ες μας για Εκείνη-ον; Γράφουμε ποιήματα ή wannabe ποιήματα, δεν μπορούμε να συγκεντρωθούμε να διαβάσουμε ούτε μισή αράδα από το βιβλίο που περιμέναμε πώς και πώς να διαβάσουμε; Δεν μπορούμε να προσαρμοστούμε με τίποτα στη δουλειά, κοιτάζουμε συνέχεια το ρολόι για να δούμε πότε θα σχολάσουμε; Καρφωνόμαστε στο κινητό περιμένοντας κλήση, αδειάζουμε τασάκια το ένα πίσω από το άλλο, πίνουμε σαν μην υπάρχει αύριο; Δεν μας παρηγορεί καμία συνήθειά μας, καμία ρουτίνα μας, κανένα drug μας; Μας φαίνονται όλα μαύρα; Μας φαίνονται όλα τέλεια;

“Ο Διάβολος είναι…”


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ο Διάβολος είναι μουσουλμάνος
Ο Δάντης ήξερε πως ο Μωάμεθ ήταν τρομοκράτης. Γι’ αυτό και τον τοποθέτησε σε έναν από τους κύκλους της Κόλασης, να τον σουβλίζουν αιώνια. Ο ποιητής γράφει στη Θεία Κωμωδία: «Τον είχαν τρυπήσει, από το πιγούνι μέχρι κάτω χαμηλά…»
Στο Βατικανό, οι πάπες είχαν διαπιστώσει πως οι μουσουλμανικές ορδές που ταλαιπωρούσαν τη χριστιανοσύνη δεν ήταν πλάσματα από σάρκα και οστά, αλλά ένας τεράστιος στρατός από δαίμονες που θέριευε, όσο κι αν δεχόταν επίθεση με λόγχες, σπαθιά και αρκεβούζια.
Γύρω στο 1564, ο δαιμονολόγος Γιόχαν Βίερ είχε υπολογίσει τους διαβόλους που είχαν πλήρη απασχόληση στη γη, και δούλευαν για το χαμό των χριστιανικών ψυχών: ήταν εφτά εκατομμύρια τετρακόσιοι εννέα χιλιάδες εκατόν είκοσι εφτά διάβολοι, και δρούσαν χωρισμένοι σε εβδομήντα εννέα λεγεώνες.
Από εκείνη την καταγραφή είχαν κυλήσει πολλά κοχλάζοντα νερά κάτω από τις γέφυρες της Κόλασης. Πόσοι να είναι σήμερα οι απεσταλμένοι της;
Η τέχνη της υποκριτικής δυσκολεύει την καταμέτρηση. Αυτοί οι κατεργάρηδες εξακολουθούν να φορούν σαρίκι για να κρύβουν τα κέρατά τους, και μακριά καφτάνια, για να κρύβουν την ουρά του δράκου, τα φτερά της νυχτερίδας και τη βόμβα κάτω από τη μασχάλη.

Χόρχε Μπουκάι: Είμαστε περαστικοί.. ένα ταξίδι η ζωή μας, ας το ζήσουμε κι ας το ταξιδέψουμε

Χρειάζεται δουλειά για να μπορέσεις να αφήσεις πίσω αυτό που δεν έχεις πια. Να αποδεσμευτείς και ν’ αρχίσεις να σκέφτεσαι αυτό που ακολουθεί. Πρόκειται, κατά τη γνώμη μου για τη χειρότερη πρόκληση με την οποία βρίσκεσαι αντιμέτωπος όταν είσαι ένας υγιής ενήλικος. Να ξέρεις ότι μπορείς πραγματικά να αντιμετωπίσεις την απώλεια οποιουδήποτε πράγματος.
lady

Αυτό είναι το κουράγιο, η δύναμη της ωριμότητας: να έχεις την πεποίθηση ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις ό,τι και να σου συμβεί, ακόμη και την ιδέα ότι κάποια στιγμή κι εσύ ο ίδιος δεν θα υπάρχεις.
Ίσως έτσι, μέσω της συνειδητοποίησης πως όλοι μου οι δεσμοί είναι προσωρινοί, μπορέσω να δεχτώ και ορισμένα άλλα πράγματα που είναι από τα δυσκολότερα να δεχτεί κανείς:
Ότι δεν είμαι αιώνιος, ότι είναι ορισμένος ο χρόνος για το πέρασμά μου από αυτόν τον κόσμο, από τον τόπο αυτό, το συγκεκριμένο διάστημα.
Λένε πως ήταν κάποιος μια φορά που πήγε να επισκεφτεί έναν διάσημο ραβίνο, να τον συμβουλευθεί για κάποιο θρησκευτικό ζήτημα.
Μπαίνει στο σπίτι του ραβίνου και το βλέπει τελείως άδειο. Υπήρχαν μόνο δύ σκαμνάκια, ένα στρώμα ριγμένο στο πάτωμα κι ένα απλά τραπεζάκι.
Ο επισκέπτης αφού πήρε τις απαντήσεις που ήθελε στο ζήτημα που τον απασχολούσε, ρωτάει τον ραβίνο:
«Με συγχωρείτε, ραβίνε… Πού είναι τα έπιπλά σας;»
Ο ραβίνος του λέει:
«Τα δικά σου που είναι;»

«Τα Λόγια του Έρωτα»

love-matters
Ο Ήχος δημιουργεί Πραγματικότητες…
η Λύρα του Ορφέα σαγήνευε τους ακροατές Της μεταφέροντάς τους σε Άλλες Πραγματικότητες μέσω της Μελωδίας, την ίδια στιγμή που οι Ύμνοι του περιέγραφαν μια ολόκληρη Κοσμογονία για την Επιστήμη.
Η Χορδή της Λύρας του Μουσηγέτη Απόλλωνα πάλλεται για να τραγουδήσει την Ζωή, την ίδια στιγμή που η Χορδή του Τόξου του Απολλ(ύ)ωνα (Καταστροφέα) Φοίβου εξαπολύει το βέλος του Θανάτου.
Το ίδιο πράγμα που ειπωμένο με την στριφνή γλώσσα ενός επιστήμονα σου προκαλεί αποστροφή, ειπωμένο με τη γλώσσα ενός ποιητή θα σε μαγέψει.
Ο έρωτας είναι απλά η απελευθέρωση του νευροδιαβιβαστή από τον προσυναπτικό νευρώνα στο συναπτικό κενό, που με τη μορφή ηλεκτρικής εκκένωσης περνάει στον εγκέφαλο για να απελευθερώσει τις κατάλληλες ενδορφίνες”, θα δήλωνε χωρίς χροιά στην φωνή του ο τεχνοκράτης Επιστήμονας.
Καλά…
Πείτε το αυτό στον ερωτευμένο που λιώνει στη λατρεμένη αγκαλιά του Πόθου του, έτοιμος να παραδώσει αμαχητί ολάκερη την ύπαρξή του για ένα Της φιλί.

Οι ίδιοι Νόμοι που διέπουν την Επιχειρηματικότητα, διέπουν και την Ζωή.

business-life

Οι ίδιοι Νόμοι που διέπουν την Επιχειρηματικότητα, διέπουν και την Ζωή.
Ας δούμε μερικούς:
1.
Οι «part-time» δουλειές χαλάνε την Ανταγωνιστικότητα της Οικονομίας μιας κοινωνίας.
Οι «part-time» σχέσεις χαλάνε την Ευτυχία της…
Η Επιτυχία είναι θέμα Πίστης… η Απιστία είναι το θεμέλιο της Αποτυχίας.
Αν δεν ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ με όλη σου την Δύναμη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε μια σου σχέση, όποια μορφή και αν αυτή έχει, δεν μπορεί αυτή να είναι δυνατή.
2.
Για να ανθίσει μια Συνεργασία, είτε αυτή είναι επαγγελματική, είτε μια απλή Φιλία ή ένας μεγάλος Έρωτας, πρέπει να ξεριζωθούν τα ζιζάνια της Ζήλειας και του Ανταγωνισμού. Ο συνεργάτης ή ο σύντροφός θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν Συναγωνιστής… όχι σαν Ανταγωνιστής.
3.
Η επιτυχία σε μια διαπροσωπική σχέση, επαγγελματική, ερωτική, φιλική κ.ο.κ., βρίσκεται στο να μην απαιτείς από τον άλλον να εκπληρώνει τα «Θέλω» σου και μόνο, αλλά να μπορείς παράλληλα να καλύπτεις τα «Έχω ανάγκη» του…
4.
Τόσο στον Κόσμο των Επιχειρήσεων, όσο και στην Ζωή, ισχύει ο Νόμος του 1%. Στις Πωλήσεις, στους 100 ανθρώπους που θα επικοινωνήσεις ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, οι 10 θα ενδιαφερθούν, ο ένας θα αγοράσει.
Στην Ζωή, στους 100 ανθρώπους με τους οποίους θα επικοινωνήσεις, θα βρεις 10 με τους οποίους θα ενδιαφερθείς να ξανα-επικοινωνήσεις, με τον έναν θα γίνεις φίλος.
Αν προσπαθείς να γίνεσαι αρεστός σε όλους, θα πάψεις να αρέσεις στον εαυτό σου…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα