Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Γι 'αυτό θα πρέπει να έχετε πάντα μια βελόνα στην τσέπη σας!



Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μια βελόνα είναι κάτι που θα πρέπει να έχετε πάντα στην τσέπη σας; 

Ίσως δεν έχετε, αλλά μετά την ανάγνωση αυτού του άρθρου θα αισθανθείτε διαφορετικά. 

Μια βελόνα μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να σώσετε τη δική σας ή κάποιου άλλου τη ζωή και θα σας δείξουμε πώς. 

Το απλό τέχνασμα που είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε μπορεί να σας βοηθήσει σε περίπτωση εγκεφαλικού επεισοδίου και μπορεί να κάνει τη διαφορά, τουλάχιστον έως ότου φτάσει το ασθενοφόρο. 

Όταν κάποιος έχει ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, τα τριχοειδή αγγεία του εγκεφάλου αρχίζουν να σχίζουν και ο εγκέφαλος σταματά να λαμβάνει την απαραίτητη ποσότητα οξυγόνου.

Αυτό προκαλεί τον θάνατο των εγκεφαλικών κυττάρων και απαιτεί άμεση ιατρική βοήθεια, σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να έχει θανατηφόρες συνέπειες.
Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που βρεθείτε σε μια τέτοια κατάσταση, εάν εσείς ή κάποιος κοντά σε σας υποστεί ένα εγκεφαλικό επεισόδιο;

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να μείνετε ήρεμοι και να καλέσετε το 166 αμέσως. 


Στη συνέχεια, μέχρι να φτάσουν οι διασώστες μην μετακινήσετε το άτομο που έχει υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά απλά αρπάξτε μια βελόνα.

Χάστε βάρος με τρεις τροφές: λεμόνι, βρώμη και σπιρουλίνα

Οι νιφάδες βρώμης είναι μια πολύ υγιεινή επιλογή που σας χορταίνει και σας κάνει να αποφεύγετε τις λαχτάρες για γλυκά. Μπορούμε να τις καταναλώνουμε στο πρωινό γεύμα και έτσι να εξασφαλίζουμε ενέργεια χωρίς να πάρουμε βάρος.



Το μυστικό για να αδυνατίσουμε με υγιεινό τρόπο, σταδιακά και χωρίς να πεινάμε είναι να συμπεριλαμβάνουμε στο καθημερινό μας μενού μερικές τροφές οι οποίες, χάρη στις φυσικές τους ιδιότητες, θα μας βοηθήσουν να χάσουμε βάρος γρήγορα. Σε αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσουμε πώς μπορείτε να το πετύχετε αυτό με τρεις θεραπευτικές τροφές: το λεμόνι, τη βρώμη και τη σπιρουλίνα. Μάθετε τον τρόπο!

Λεμόνι

Το λεμόνι αποτελεί μια εξαιρετική τροφή για να χάσετε βάρος και για να διατηρήσετε μια καλή υγεία. Το λεμόνι δρα στον οργανισμό ως θαυμάσιο καθαριστικό των τοξικών ουσιών. Μας βοηθάει να χωνέψουμε και να αποβάλουμε τα λίπη καθώς και να απορροφήσουμε καλύτερα τις θρεπτικές ουσίες χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι έχει ξινή γεύση, το λεμόνι έχει την ικανότητα να εξουδετερώνει την υπερβολική οξύτητα μόλις φτάνει στο στομάχι. Με άλλα λόγια λειτουργεί ως αλκαλοποιητής, κάτι που συμβάλλει στην καλή υγεία.
Πώς το συμπεριλαμβάνουμε στη διατροφή μας;

Είναι καλό να πίνουμε νερό όταν τρώμε;

Η κατανάλωση νερού την ώρα του φαγητού μπορεί να επιβραδύνει την πέψη. Είναι καλύτερα να πίνουμε νερό πριν το φαγητό. Πέρα από το ότι αυτό προστατεύει τα τοιχώματα του στομάχου, αισθανόμαστε περισσότερο χορτάτοι κι έτσι αποφεύγουμε την υπερφαγία.


Οι απόψεις διίστανται σχετικά με το αν είναι καλό να πίνουμε νερό την ώρα που τρώμε. Αν και είναι αλήθεια ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό το υγρό και ότι το σώμα μας αποτελείται κυρίως από νερό, λέγεται ότι η κατανάλωση νερού την ώρα του φαγητού μπορεί να παρεμποδίσει τη διαδικασία της πέψης. Μάθετε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα στο παρακάτω άρθρο.
Νερό, το απαραίτητο υγρό
Όλοι γνωρίζουν τις ωφέλειες του νερού, όπως το ότι αποβάλλει τις τοξίνες, ενυδατώνει τα όργανα, μεταφέρει μέταλλα στα κύτταρα και συμβάλλει σε όλες τις διεργασίες του μεταβολισμού. Γι’αυτό συνιστούμε να πίνετε δύο με δυόμισι λίτρα τη μέρα.
Εδώ και κάποιο καιρό επικρατεί διαμάχη σχετικά με το αν είναι καλό να πίνουμε νερό την ώρα που τρώμε. Μας βοηθάει να χάσουμε βάρος ή όχι; Επηρεάζει τη διαδικασία της πέψης; Μας κάνει να παρουσιάζουμε κατακράτηση υγρών; Υπάρχουν πολλοί μύθοι και προκαταλήψεις πάνω σε αυτό το θέμα.
nero-10
Καταρχάς το νερό, όταν πίνεται μόνο του, δεν έχει θερμίδες. Αν πιείτε νερό πριν το μεσημεριανό ή το βραδινό γεύμα, το στομάχι σας θα γεμίσει και αυτό θα σας κάνει να φάτε λιγότερο, όμως δεν θα χάσετε βάρος λόγω αυτού.
Μια μελέτη από την American Chemical Society of Boston ανέφερε ότι οι άνθρωποι που έπιναν δύο ποτήρια νερό πριν το φαγητό κατανάλωναν 75% ως 90% λιγότερες θερμίδες. Αυτό οφείλεται στο ότι το νερό δημιουργεί κορεσμό ή στο ότι μερικές φορές πιστεύουμε ότι πεινάμε ενώ στην πραγματικότητα διψάμε.

«Ο Δρόμος που δεν ήταν Εκεί…»


Ο Δρόμος που δεν ήταν Εκεί
Θυμόταν εκείνο το μικρό δρομάκι όλη του την ζωή.

Παράξενο … μιας και πριν λίγο το είδε για πρώτη φορά στη ζωή του. Και ακόμη πιο παράξενο ήταν το ότι ακριβώς απέναντι από το δρομάκι εκείνο βρισκόταν το σπίτι του.

«Πώς είναι δυνατόν;» σκέφτηκε. «Αυτόν τον δρόμο τον έχω βαδίσει άπειρες φορές … αλλά δεν τον έχω περπατήσει καμία».

Η λογική του τού φώναζε πως δεν μπορεί να υπάρχει ένας δρόμος που δεν έχει δει ποτέ του, απέναντι ακριβώς από το σπίτι που ζούσε εδώ και κοντά 40 χρόνια. 
Ένας δρόμος όπου τα πόδια του, με την δική τους αυτόνομη θέληση, τον οδηγούσαν ήδη προς τα εκεί που βρισκόταν.
Κοντοστάθηκε στην αρχή του δρόμου. Η ανατριχίλα που ξεκινούσε από χαμηλά στην πλάτη του και διέτρεχε την σπονδυλική του στήλη, ήταν μια ένδειξη πως βρισκόταν μπροστά σε κάτι Αλλόκοσμο …

Έναν δρόμο που απλωνόταν ΖΩΝΤΑΝΟΣ μπροστά του …

Έναν δρόμο που ένιωθε πως ΠΡΕΠΕΙ να πάρει …

Έναν δρόμο που φοβόταν να πάρει, γιατί βαθιά μέσα του ήξερε που καταλήγει …

«Δεν βαριέσαι;» σκέφτηκε. «Σάμπως έχω να χάσω τίποτα; Κανείς δεν με περιμένει στο σπίτι. Σε κανέναν δεν θα λείψω. Και σίγουρα και εγώ δεν έχω τίποτα απολύτως για να μου λείψει. Ας πάω … και όπου βγει…»

Αφού διαβάσετε αυτό, δεν θα ξαναβάλετε χαρτί υγείας στο κάθισμα της τουαλέτας - ποτέ ξανά!!

After Reading This, You Will Never Put Toilet Paper on the Toilet Seat – Ever Again

Χαρτί υγείας στο κάθισμα της τουαλέτας είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι κάνουν κάθε φορά που πηγαίνουν σε δημόσια τουαλέτα.

Αν είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους, ίσως το κάνετε αυτό για να αποτρέψετε μια ασθένεια από τις ''πιτσιλιές'' κάποιου άλλου που μπορεί να έμειναν στο κάθισμα της τουαλέτας, έτσι δεν είναι;

Σίγουρα αισθάνεστε ότι κάνετε το σωστό πράγμα, αλλά σε αυτό το άρθρο πρόκειται να σας πω ότι δεν πρέπει ποτέ να βάλετε χαρτί υγείας στο κάθισμα της τουαλέτας, ποτέ ξανά! 


Ρίξτε μια ματιά παρακάτω και θα δείτε γιατί συμβαίνει αυτό!


Στην πραγματικότητα, η τοποθέτηση χαρτιού ενδέχεται να έχει να κάνει περισσότερο με την παροχή άνεσης και σιγουριάς στον χρήστη παρά με την πρόληψη ασθενειών. 

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα καθίσματα τουαλέτας δεν αποτελούν όχημα για τη μετάδοση τυχόν μολυσματικών παραγόντων, έτσι, δεν μπορείτε να κολλήσετε κάποια ασθένεια. 

Τα καθίσματα τουαλέτας είχαν κατηγορηθεί κάποτε ως ένας τρόπος μετάδοσης γαστρεντερικών ή σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων. 

Παρ 'όλα αυτά, έρευνες επιβεβαίωσαν ότι το γεγονός αυτό δεν είναι αλήθεια.

Αν έχετε καλύψει το κάθισμα τουαλέτας με ένα χαρτί τουαλέτας, θα κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό. 

Γιατί συμβαίνει αυτό; 

Τεράστιος Στόλος Από UFO Περνάει Μπροστά Από Τον Ήλιο; (Βίντεο)


Στις 29 Μαΐου UFO θεάθηκαν μπροστά από ένα δορυφόρο της NASA κατά το πέρασμά τους μπροστά από τον Ήλιο.
 Ήταν απλά αντανακλάσεις, ή πραγματικά εξωγήινα οχήματα που διέρχονται από το διάστημα;

1. Ο Κόσμος της Σκιάς


Εισαγωγική Σημείωση.

Το χρονικό διάστημα ανάμεσα στο θερινό ηλιοστάσιο (20 ή 21 Ιουνίου) και τη φθινοπωρινή ισημερία (22 ή 23 Σεπτεμβρίου), αυτό που στο ημερολόγιο ονομάζουμε θέρος ή καλοκαίρι, στην ΑΡΧΑΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ, στους Ορφικούς Κύκλους, στους Δελφούς, στην Ελευσίνα και στα άλλα λατρευτικά κέντρα της Αρχαίας Ελλάδας ήταν αφιερωμένο στον εξωτερικό κόσμο και στις εξωτερικές δραστηριότητες και προετοίμαζε για την Μεγάλη Επιστροφή στο Θεό που ξεκινούσε στην φθινοπωρινή ισημερία με τα Μεγάλα Μυστήρια της Ελευσίνας κι ολοκληρωνόταν στο χειμερινό ηλιοστάσιο με τις Μυστικές Τελετές στους Δελφούς.

Αυτό το χρονικό διάστημα (από τις 21 Ιουνίου μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου) θα ασχοληθούμε, κάνοντας αρχή από σήμερα, με τον ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ.


1. Ο Κόσμος της Σκιάς

Υπάρχει ΜΙΑ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΥΣΑ ΟΥΣΙΑ, Χωρίς Ιδιότητες. Κι Εντός Αυτής της Ουσίας Υφίστανται (σαν Δραστηριότητες) όλες οι Εμπειρίες της ύπαρξης.

Αυτό που Αναδύεται πρώτα είναι η Αντίληψη της Δραστηριότητας, της Διαφοροποίησης. Όσο η Αντίληψη Αντανακλά την Ακινησία της Ουσίας, Αντιλαμβάνεται την Ουσία. Είναι Αυτοσυνειδησία.

 Όταν η Αντίληψη συλλαμβάνει την Διαφοροποίηση αναδύονται τα φαινόμενα της ύπαρξης. Ενώ, όλα αυτά, είναι μονάχα δραστηριότητες, φαινόμενα, καθώς η Αντίληψη απορροφιέται  στα φαινόμενα, σταματά να τα βλέπει σαν απλές δραστηριότητες της Ουσίας, παροδικά φαινόμενα, και τα βιώνει σαν απόλυτες ξεχωριστές πραγματικότητες.

Όταν η Αντίληψη Αντιλαμβάνεται Άμεσα την Πραγματικότητα, χωρίς επεξεργασία,  Αντιλαμβάνεται την Ενότητα της Ύπαρξης, Βιώνει την Φωτεινή Όψη της Ύπαρξης, «Κατοικεί» στις Ουράνιες Περιοχές.

Όταν η Αντίληψη δεν περιορίζεται σε αυτό που συμβαίνει, αλλά επεξεργάζεται, διορθώνει, συμπληρώνει, φτιάχνει μια εικόνα της Πραγματικότητας στο νοητικό πεδίο. Δομεί ένα νοητικό πυρήνα ύπαρξης στο νοητικό πεδίο και χτίζει γύρω του ένα εγώ, που συντίθεται από προσωρινά χαρακτηριστικά, μια προσωπικότητα. «Κατοικεί» στους τρεις κατώτερους κόσμους, σαν νους, ψυχή, ή ενσωματωμένη οντότητα, ανάλογα την καθαρότητα της ύπαρξής του.

Τα «ανθρώπινα κουτάβια»: Η νέα διαστροφή

forever_in_the_dog_house_these_men_live_their_lives_as_39human_pups39_m9.jpg.png

Αν πάρετε μια γερή δόση σαδομαζοχισμού, την αναμίξετε με ομοφυλοφιλία, στη συνέχεια την πασπαλίσετε με μπόλικο απωθημένο κτηνοβασίας, τότε έχετε τη νέα διαστροφή του ήδη ταραγμένου αιώνα μας, που λέγεται:

Τα «ανθρώπινα κουτάβια»

secret-life-human-pups
Η διαστροφή παίζεται με δύο ομάδες – αυτούς που παριστάνουν τα κουτάβια και τους “ιδιοκτήτες” τους, που είναι οι “χειριστές” τους. 
Τα ανθρώπινα κουτάβια στην πλειοψηφία τους είναι άνδρες, γκέι, τους αρέσει να ντύνονται με δέρμα, φορούν σκυλίσιες μάσκες, απολαμβάνουν το τρίψιμο στο στομάχι ή το γαργάλημα στο αυτί, παίζουν με παιχνίδια, τρώνε από κύπελλα και βρίσκονται συχνά σε σχέση με τους «χειριστές» τους.
Μιας και άρχισε η φόρα αναγνώρισης της “διαφορετικότητας” δεν θα μπορούσε να λείψει και το ανάλογο κίνημα το οποίο διεκδικεί κι αυτό μερτικό στη συμπάθεια και αναγνώριση του γούστου του.
Πρόκειται για ένα κίνημα που γεννήθηκε μέσα από την σαδομαζοχιστική κοινότητα BDSM και όλο και φουντώνει τα τελευταία 15 χρόνια, χάρη στο διαδίκτυο, το ίδιο ακριβώς διαδίκτυο που αυτή τη στιγμή επιβλέπεται άγρυπνα από την Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις για τυχόν περιπτώσεις «ρητορικής μίσους». Εν ολίγοις, επιτρέπεται να προμοτάρεις μια τέτοια διαστροφή και να καλείς κόσμο να την ενστερνιστεί, απαγορεύεται να την κρίνεις!
dog-mantal-illness-750x500.jpg
Άρθρο της Guardian με τίτλο:

Η «παρένκλισις» των ατόμων

post-286
Το προγενέστερο ατομικό σύστημα του Δημόκριτου, δεν αναγνώριζε κανενός είδους «αποκλίνουσα συμπεριφορά» των ατόμων. Η δημοκρίτεια κοσμολογία είναι απόλυταντετερμινιστική: σύμφωνα μ’ αυτήν, κάθε τι που συμβαίνει στο σύμπαν είναι η αναπόδραστησυνέπεια όσων συνέβηκαν προηγουμένως. Η τροχιά κάθε ατόμου, που διαφοροποιείται μόνο από τις κρούσεις του με άλλα άτομα, όλα τα γεγονότα, παρελθόντα, παρόντα και μελλοντικά, περιλαμβανομένου και του γεγονότος πως εσείς υπάρχετε και διαβάζετε αυτή τη φράση τούτη τη στιγμή, υπαγορεύονται από την αναγκαιότητα – ή ειμαρμένη. Ο Επίκουρος, αντίθετα, υποστήριξε την υπόθεση ότι, καθώς τα άτομα διασχίζουν το κενό, είναι δυνατό «σε τόπο και χρόνο απροσδιόριστο» να αποκλίνουν από την ευθύγραμμη πορεία. Αυτές οι τυχαίες αποκλίσεις είναι πολύ μικρές και συμβαίνουν ανεξάρτητα από τη συμπεριφορά των άλλων ατόμων. Με φιλοσοφικούς όρους, ο Επίκουρος τάσσεται υπέρ της απροσδιοριστίας – που σημαίνει πως, ο,τιδήποτε συμβαίνει μέσα στο σύμπαν είναι τυχαίο περισσότερο, παρά αναπόφευκτο.
Οι σύγχρονοι φυσικοί εξακολουθούν να διαφωνούν για το αν η ύλη συμπεριφέρεται με θεμελιωδώς ντετερμινιστικό ή μη ντετερμινιστικό τρόπο. Η ανακάλυψη της αρχής της αβεβαιότητας το 1927 από τον Βέρνερ Χάιζενμπεργκ ήταν ένα βαρυσήμαντο γεγονός με καταλυτικό ρόλο στη διαμάχη αυτή. Το δίλημμα που παρουσιάζει η αρχή αυτή, είναι πως αδυνατούμε να εξακριβώσουμε ταυτόχρονα με απόλυτη ακρίβεια, τη θέση και την ορμήοποιουδήποτε σωματιδίου: όσο πιο ακριβής είναι ο προσδιορισμός της μιας, τόσο θα πρέπει αυτό να συνεπάγεται μια λιγότερο ακριβή μέτρηση της άλλης.

Ο Τυχαίος Θάνατος 209.999.999 Σπερματοζωαρίων

woody
«Επειδή ο ήλιος βγαίνει κάθε πρωί, δεν σημαίνει ότι θα βγει κι αύριο».
Tractatus Logico-philosophicus, Λ. Βιτγκενστάιν
«I’ll live to see another day».
Stayin’ alive, Bee Gees
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Δεν ξέρω αν φταίνε τα σαράντα χρόνια που κουβαλάω στην πλάτη μου. Ή μήπως είναι η υπέρμετρη σοφία μου.
Αλλά κάθε μέρα που ζω, κάθε μέρα που περνάει, νιώθω να πλησιάζω περισσότερο σε μια κατάσταση του νου θυμοσοφική, μια κατάσταση ευγνωμοσύνης.
Ίσως να είμαι κοντά στο θάνατο, γι’ αυτό και να αισθάνομαι έτσι, σαν μια προφητεία του τέλους. Όμως όλοι είμαστε κοντά στον θάνατο, πάντα και κάθε μέρα.
Το παράξενο είναι ότι χρειάζεται να πεθάνεις (σχεδόν) για να καταλάβεις πόσο τυχερός ήσουν που έζησες.
~~
Είχα γνωρίσει έναν άνθρωπο που τον χτύπησε κεραυνός -κι επέζησε. Έτρεχε με τη μηχανή του, κάπου στην ύπαιθρο της Ξάνθης, όταν ένιωσε τις τρίχες του να σηκώνονται και «μία πολύ άσχημη αίσθηση». Έπειτα μια λάμψη. Και σκοτάδι.
Όταν ξανάνοιξε τα μάτια είχαν περάσει δυο μήνες. Δυο μήνες σε κώμα.
Δεν έγινε μοναχός ούτε έκανε κάτι διαφορετικό και μετά από αυτή την εμπειρία. Συνέχισε να δουλεύει στη δουλειά του, να αγχώνεται, να τρέχει.
Μάλλον δεν αρκεί ένας κεραυνός, μια περιθανάτια εμπειρία (near death experience) για να «δεις τη ζωή μ’ άλλο μάτι». Η συνήθεια είναι η πιο εθιστική ουσία.
«Πρώτα συνηθίζεις, τα πάντα, και μετά πεθαίνεις».
Κάπως έτσι το είχε πει ο Καμύ.

Αποσιωπείται Εξωγήινη Τεχνολογία στις Πυραμίδες που βρήκε ο Sir William Petrie

Αποσιωπείται Εξωγήινη Τεχνολογία στις Πυραμίδες που βρήκε ο Sir William Petrie

«Εξωγήινοι», ΑΤΙΑ και άλλες περίεργες παραστάσεις σε μοναδικά αρχαία αιγυπτιακά αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι του διάσημου αιγυπτιολόγου Sir William Petrie, στην Ιερουσαλήμ, θα μπορούσαν να ξαναγράψουν όχι μόνο την αρχαία αιγυπτιακή ιστορία αλλά και την ιστορία του κόσμου.
Ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε από την ιστοσελίδα Paranormal Crucible δείχνει αρχαία Αιγυπτιακά αντικείμενα που βρέθηκαν αρχικά στη Πυραμίδα της Γκίζας, αλλά φέρεται να έχουν μεταφερθεί πρώτα στο σπίτι του Petrie στην Ιερουσαλήμ και κατόπιν να έχουν παρθεί από εκπροσώπους του Αρχαιολογικού Μουσείου Ροκφέλερ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα UFO Sightings Daily.
Σύμφωνα με τον Shepard Ambellas, αρχισυντάκτη της ιστοσελίδος Intellihub News, τα «εξωγήινης» τεχνοτροπίας Αιγυπτιακά έργα τέχνης που βρέθηκαν κρυμμένα σε ένα μυστικό δωμάτιο πίσω από τη βιβλιοθήκη του Petrie, αποδεικνύουν προφανώς την ύπαρξη εξωγήινης ζωής στη Γη και επέλεξε να τα κρύψει στο σπίτι του στην Ιερουσαλήμ, μέχρι τον θάνατο του το 1942. Τώρα που το Μουσείο Ροκφέλερ έχει στην κατοχή του τα αντικείμενα, φοβάται ότι δεν θα είναι προσβάσιμα για το κοινό.

ΥΠΕΡΒΑΤΙΣΜΟΣ & ΜΑΓΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Υπερβατισμος & Μαγικη Φιλοσοφια: Κάθε Φιλοσοφία, δόγμα και πεποίθηση που έχει εμφανιστεί στην ανθρωπότητα εμπεριέχει τρεις ιδεολογικές παραμέτρους. Την υπερβατική, την Υλική και την Μαγική, παράμετροι που συνδέονται σχετικά μεταξύ τους.

Υπερβατισμος & Μαγικη Φιλοσοφια

Ο Υπερβατισμος και Οι Υπερβατικές Φιλοσοφίες είναι στην βάση τους Θρησκευτικές και εκδηλώνονται μέσα από ένα φάσμα που αγγίζει τα όρια του Πρωτόγονου Πνευματισμού, του παγανιστικού Πολυθεισμού, μονοθειστικών θρησκειών αλλά και θεωρητικών Αθειστικών Συστημάτων (Βουδισμός και Ταοισμός). Σε κάθε περίπτωση πιστεύεται πως μία μορφή Συνειδητότητας δημιουργείται και διατηρεί το Σύμπαν και εμφυσεί στο Ανθρώπινο είδος και τους άλλους ζωντανούς οργανισμούς ένα μικρό κομμάτι αυτής της Πνευματικής Συνειδητότητας που βρίσκεται κάτω από το πέπλο της ύλης. Η ουσία του Υπερβατισμού είναι η πίστη σε ανώτερα πνευματικά όντα ή πνευματικές καταστάσεις ανώτερες από αυτές που βιώνει ο άνθρωπος τώρα. Η Ζωή στην Γη βιώνεται ως μία μορφή διαλόγου μεταξύ του ανθρώπου και των θεοτήτων στις οποίες πιστεύει, ή ακόμαι και με κάποια απρόσωπη ανώτερη πνευματική μορφή. Ο Υλικός κόσμος είναι το θέατρο της ψυχής και της Συνειδητότητας που τον δημιούργησε. Το Πνεύμα είναι η υπέρτατη πραγματικότητα για τον Υπερβατικό άνθρωπο.
Κατά τον Υλισμό, το Σύμπαν πιστεύεται πως αποτελείται θεμελιωδώς και εξ’ολοκλήρου από ύλη. Η ενέργεια δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία μορφή ύλης και μαζί υπόκεινται στον χώρο και τον χρόνο, έννοιες από τις οποίες πηγάζουν οι αλλαγές λόγω του αίτιου και του αιτιατού. Η Ανθρώπινη συμπεριφορά βασίζεται σε όρους Βιολογίας, η βιολογία βασίζεται σε όρους της Χημείας, η χημεία βασίζεται σε όρους Φυσικής που με τη σειρά της βασίζεται στα Μαθηματικά. Ο Νους και η Συνειδητότητα αποδίδονται έτσι ως ηλεκτροχημικές διαδικασίες στον εγκέφαλο και το πνεύμα είναι μία λέξη δίχως περιεχόμενο. Τα αίτια ορισμένων γεγονότων παραμένουν θολά, όμως υπάρχει μία πεποίθηση πως απαιτείται αρκετή ύλη για την ύπαρξη οποιουδήποτε γεγονότος. Κάθε ανθρώπινη πράξη μπορεί έτσι να κατηγοριοποιηθεί ώς η έκφραση της βιολογικής ανάγκης του ανθρώπου.

Μπορούμε να φοβόμαστε λιγότερο;

O φόβος έχει διαφορετικά πρόσωπα: την ανησυχία, το άγχος, την αγωνία. Όλοι μας τα νιώθουμε λιγότερο ή περισσότερο. Tι κρύβεται πίσω από τους φόβους μας και πώς μπορούμε να τους μετριάσουμε;
homem_lendo_no_campo
Φόβος: ένα συναίσθημα μισητό και ταυτόχρονα τόσο οικείο όσο ίσως κανένα άλλο. Aκόμη κι όταν η ψυχή κουραστεί τόσο που πολλά συναισθήματα φαίνονται απρόσιτα, όταν η χαρά, η απόλαυση, η επιθυμία αλλά και η θλίψη και η οργή -και ο πόνος ακόμη- με δυσκολία διακρίνονται, ο φόβος κάνει αισθητή την παρουσία του με τη μορφή ανησυχίας, άγχους, αγωνίας ή πανικού. Kαι μας καταδυναστεύει.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Mπορούμε άραγε να τον περιορίσουμε, να φοβόμαστε λιγότερο;
«Φοβάμαι» σημαίνει «μπορώ»!
O φόβος μάς είναι απαραίτητος. Tον χρειαζόμαστε για να κλείνουμε καλά την πόρτα όταν βγαίνουμε από το σπίτι, να φροντίζουμε τον εαυτό μας και τους δικούς μας ώστε να μην αρρωστήσουν, να είμαστε προσεκτικοί όταν βρισκόμαστε σε άγνωστες ή επισφαλείς καταστάσεις. Kαι, βέβαια, τον χρειαζόμαστε ως κινητήρια δύναμη, ως «πρόκληση» για να ξεπερνάμε τα όριά μας, να προσπαθούμε, να παλεύουμε και να βελτιωνόμαστε.

Το πίνετε με άδειο στομάχι για μια εβδομάδα! Τα αποτελέσματα θα σας καταπλήξουν!

Πίνετε αυτό με άδειο στομάχι για μια εβδομάδα!  Τα αποτελέσματα θα σας καταπλήξουν!
Μερικές φορές, είναι απλά αδύνατο να προσπαθήσεις να απαλλαγείς από το περιττό βάρος. Φαίνεται ότι δεν θα καταφέρεις να το πετύχεις όσο κι αν προσπαθήσεις.
Διαβάστε το ρόφημα παρακάτω επειδή είναι η λύση που ψάχνετε για να ξεπεράσετε τα προβλήματά σας!
Το λεγόμενο θαυματουργό ρόφημα απώλειας βάρους έχει εκπληκτικά αποτελέσματα.
Βοηθά τον οργανισμό να αφαιρέσει την περίσσεια νερού, εξαλείφοντας την ίδια στιγμή το φούσκωμα. Η προετοιμασία δεν θα σας πάρει περισσότερο από 5 λεπτά, γιατί είναι περισσότερο από εύκολο να προετοιμαστεί αυτό το σπουδαίο ρόφημα.
Έτσι, εάν είστε τεμπέλης και δεν σας αρέσει να γυμνάζεστε, μη διστάσετε ούτε  ένα λεπτό. Δοκιμάστε το!

Ο αυταρχικός βασιλιάς



Βασίλευε κάποτε σε μια μακρινή χώρα ένας πολύ αυταρχικός βασιλιάς.
Ό,τι έλεγε ήθελε να εκτελείται χωρίς αναβολή και χωρίς αντίρρηση. Όλοι και
όλα έπρεπε να υπακούουν τυφλά στις εντολές και τις επιθυμίες του. Κι όταν
λέμε όλα, εννοούμε ακριβώς αυτό: όχι μόνο οι άνθρωποι, αλλά το καθετί, τα
ζώα, η φύση, τα πάντα.


Οι αυλικοί με τον τρόπο τους καλλιεργούσαν αυτό τον αυταρχισμό του
βασιλιά τους. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, κάποια μέρα που περπατούσε
στον κήπο να δει ένα δέντρο που δεν του άρεσε και να πει: «Άντε χάσου,
παλιόδεντρο!». Την επόμενη φορά που θα περνούσε από εκεί το δέντρο θα
είχε εξαφανιστεί, γιατί οι αυλικοί θα το είχαν κόψει, φροντίζοντας να
υλοποιήσουν την επιθυμία του βασιλιά, κάνοντάς τον έτσι να πιστεύει ότι
μπορούσε να δώσει οποιαδήποτε διαταγή.


Το παλάτι είχε έναν τεράστιο κήπο τον οποίο διέσχιζε και πότιζε ένα
γραφικό ποταμάκι. Το ποταμάκι αυτό ξεκινούσε ψηλά από το βουνό, περνούσε
μέσα από την πόλη και τα ανάκτορα, κατέβαινε στον κάμπο και χυνόταν
τελικά στη θάλασσα. Ήταν το καμάρι της πόλης και του παλατιού και η
λατρεία της μονάκριβης κόρης του βασιλιά.


Μια μέρα όμως που ο βασιλιάς έκανε βόλτα κοντά στο ποτάμι,
παραπάτησε, γλίστρησε, έπεσε στο νερό και λέρωσε την καινούργια στολή του.
Οργισμένος άρχισε να χτυπά με το σκήπτρο του το ποτάμι, αλλά αυτό τον
πλατσούριζε και τον κατάβρεχε πιο πολύ.


— Εξαφανίσου παλιοπόταμο! Να μη σε ξαναδώ στα μάτια μου! είπε όλο
θυμό εκείνος, όταν οι αυλικοί τον βοήθησαν να βγει από το νερό.
Οι σύμβουλοί του συνεδρίασαν για να δουν πώς θα υλοποιήσουν τη
νέα εντολή του βασιλιά, αλλά δεν εύρισκαν εύκολα λύση όπως με τις άλλες
διαταγές. Το ποτάμι ήταν η ζωή της πόλης: πότιζε τους κήπους, κινούσε τους
νερόμυλους, ήταν γενικά η ομορφιά της πρωτεύουσας. Σκέφτηκαν λοιπόν να
μην κάνουν τίποτα, ελπίζοντας ότι ο βασιλιάς θα το ξεχνούσε. Μάταιες
ελπίδες! Το πρώτο πράγμα που ρώτησε ο βασιλιάς όταν ξύπνησε το επόμενο
πρωί ήταν αν είχε εξαφανιστεί «το παλιοπόταμο». Με τρόμο οι αυλικοί του
είπαν ότι το ποτάμι ήταν ακόμα εκεί.


— Πώς τολμάει και παρακούει τη διαταγή μου; ούρλιαξε ο βασιλιάς.
Αδειάστε το από το νερό.


Όλοι ρίχτηκαν να αδειάσουν το ποτάμι, αλλά σε λίγο κατάλαβαν ότι
ήταν μάταιος κόπος.


— Κάψτε το! ούρλιαξε ο βασιλιάς που είχε αρχίσει να χάνει την
υπομονή του με την υπόθεση.


Δυστυχώς η φωτιά δεν είχε καμιά επίδραση στο νερό και το ποτάμι
συνέχισε να κυλά σαν να μην έτρεχε τίποτα.


— Παραχώστε το! ξανάβαλε τις φωνές ο βασιλιάς.

Επιταχύνετε τον Μεταβολισμό σας, αφαιρέστε τις τοξίνες από το σώμα σας και χάσετε βάρος... Δοκιμάστε αυτή την απλή και αποτελεσματική συνταγή και δείτε εκπληκτικά αποτελέσματα σε 72 ώρες!

Speed-Up-σου-Μεταβολισμός-και-Κατάργηση-τοξίνες-από-σου-σώματος

Κατά την περίοδο των διακοπών το μόνο που δεν προσέχουμε είναι η διατροφή μας με αποτέλεσμα την εισαγωγή τοξινών στο σώμα μας από τις τροφές που καταναλώνουμε.
Για να αφαιρέσετε όλες αυτές τις τοξίνες από το σώμα σας, αλλά και να χάσετε βάρος κατά τη διαδικασία, αυτή η συνταγή είναι μια πολύ καλή λύση.
Τι θα χρειαστείτε
  • Μισό λεμόνι
  • Σέλινο, δύο κοτσάνια
  • Ένα φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • Μια καυτερή πιπεριά (τσίλι σε σκόνη είναι επίσης μια επιλογή)
  • Τριμμένο τζίντζερ δύο κουταλιές της σούπας

ΠΩΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ

Ο Σερ Κεν Ρόμπινσον κάνει μια διασκεδαστική και έντονα συγκινητική πρόταση για τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος που να γαλουχεί (αντί να υπονομεύει) τη δημιουργικότητα.
0:11
Καλημέρα. Πως είστε; Ήταν υπέροχα, έτσι δεν είναι; Έχω μείνει άναυδος από το όλο εγχείρημα.Στην πραγματικότητα φεύγω. (Γέλια) Υπήρχαν τρεις θεματολογίες, έτσι δεν είναι, στο όλο συνέδριο, οι οποίες είναι σχετικές με αυτά που θέλω να πω. Μία από αυτές είναι η εντυπωσιακή απόδειξη της ανθρώπινης δημιουργικότητας σε όλες τις παρουσιάσεις που είχαμε και σε όλους τους ανθρώπους εδώ. Μόνο και μόνο η ποικιλία και το εύρος της. Η δεύτερη είναι οτι μας έβαλε σε μια θέση όπου δεν έχουμε ιδέα για το τι πρόκειται να συμβεί, όσο αφορά το μέλλον. Καμία ιδέα για το πώς μπορεί να εξελιχθεί αυτό.
0:56Ενδιαφέρομαι για την εκπαίδευση- στην πραγματικότητα, βρίσκω ότι όλοι έχουν κάποιο ενδιαφέρον για την εκπαίδευση. Εσείς δεν έχετε; Το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον. Αν είστε σε ένα πάρτι, και πείτεοτι δουλεύετε στην εκπαίδευση- στην πραγματικότητα, δεν πάτε συχνά σε πάρτι, αν δουλεύετε στην εκπαίδευση. (Γέλια) Δεν σας καλούν. Και δεν ανταποδίδουν την πρόσκληση, παραδόξως. Αυτό μου φαίνεται περίεργο. Αλλά εάν είστε σε πάρτι, και πείτε σε κάποιον, ξέρετε, σας ρωτάνε: «Τι δουλειά κάνεις;» και πείτε οτι δουλεύετε στη εκπαίδευση, βλέπετε το αίμα να φεύγει από το πρόσωπό τους. Σκέφτονται: «Ω Θεέ μου, γιατί σε μένα; Τη μοναδική βραδιά εξόδου μου όλη τη βδομάδα». (Γέλια) Αλλά αν τους ρωτήσετε για τη δική τους εκπαίδευση, σας καρφώνουν στον τοίχο. Διότι είναι ένα από αυτά τα πράγματα που πάει βαθιά στους ανθρώπους, δεν έχω δίκιο;Όπως η θρησκεία και το χρήμα και άλλα πράγματα. Έχω μεγάλο ενδιαφέρον για την εκπαίδευση, και νομίζω ότι όλοι έχουμε. Έχουμε τεράστιο δικαιωματικό ενδιαφέρον γι' αυτή, εν μέρει επειδή η εκπαίδευση είναι προορισμένη να μας πάει σε ένα μέλλον που δεν μπορούμε να συλλάβουμε. Αν το σκεφτείτε, τα παιδιά που ξεκινούν το σχολείο φέτος θα συνταξιοδοτηθούν το 2065. Κανένας δεν έχει την παραμικρή ιδέα- παρ' όλη τη γνώση που παρελαύνει εδώ τις τελευταίες τέσσερις ημέρες -για το πώς θα είναι ο κόσμος σε πέντε χρόνια. Ωστόσο, πρέπει να τα εκπαιδεύσουμε γι' αυτόν. Έτσι η μη προβλεψιμότητα, νομίζω, είναι εντυπωσιακή.
2:24Και το τρίτο μέρος της είναι αυτό, στο οποίο όλοι συμφωνήσαμε, οι πραγματικά εντυπωσιακές ικανότητες που έχουν τα παιδιά- οι ικανότητές τους για καινοτομία. Η Σερίνα, για παράδειγμα, χθες το βράδυ ήταν θάυμα, δεν ήταν; Και μόνο το να βλέπεις τι μπορούσε να κάνει. Και είναι ξεχωριστή, αλλά νομίζω οτι δεν είναι, θα λέγαμε, ξεχωριστή μέσα σε ολόκληρη την παιδική ηλικία. Αυτό που έχετε είναι ένα άτομο εξαιρετικής αφοσίωσης που βρήκε ένα ταλέντο. Και ο ισχυρισμός μου είναι οτι όλα τα παιδιά έχουν τρομερά ταλέντα. Και τα σπαταλάμε αλύπητα. Έτσι θέλω να μιλήσω για την εκπαίδευση και θέλω να μιλήσω και για τη δημιουργικότητα. Ο ισχυρισμός μου είναι ότι η δημιουργικότητα είναι σήμερα τόσο σημαντική για την εκπαίδευση όσο και ο αλφαβητισμός, και πρέπει να την αντιμετωπίζουμε με την ίδια τακτική. (Χειροκρότημα) Ευχαριστώ. Αυτό ήταν, λοιπόν.Ευχαριστώ πάρα πολύ. (Γέλια) Λοιπόν, έχω ακόμη 15 λεπτά. Που λέτε, γεννήθηκα--όχι εντάξει. (Γέλια)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα