Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Πού ζουν οι περισσότεροι καταθλιπτικοί Ευρωπαίοι;

Το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων που πάσχουν από κατάθλιψη στην Ευρώπη το έχει η Φινλανδία. Ναι, παρά το γεγονός ότι το επίπεδο ζωής στη χώρα είναι πολύ ικανοποιητικό, οι Φινλανδοί φαίνεται να βασανίζονται από σκοτεινές σκέψεις…
Οι επιστήμονες το αποδίδουν κυρίως στο κλίμα (μεγάλες περίοδοι με κρύο και σκοτάδι).
Γενικότερα οι

Αυτός ο ειλικρινά ''σκληρός'' οδηγός απώλειας βάρους έχει γίνει απολύτως viral!

απώλεια βάρους-πριν-μετά
Αν και όλοι ψάχνουν για γρήγορους και αποτελεσματικούς τρόπους για να χάσουν βάρος, ποτέ αυτό δεν επιτυγχάνεται εύκολα. 
Στην πραγματικότητα, η όλη διαδικασία της απώλειας βάρους απαιτεί πολλή δύναμη, προσπάθεια και αποφασιστικότητα.
Σε αυτό το άρθρο,  σκοπός μας είναι να παρουσιάσουμε έναν οδηγό 4 βημάτων απώλειας βάρους, που σίγουρα θα σας δώσει το σώμα των ονείρων σας, αν τον ακολουθήσετε σωστά.
Αυτά είναι τα βήματα:

Τι ζητάμε; Ένα χάπι για να είμαστε εντάξει…

Ως πολιτισμένοι άνθρωποι έχουμε… εκτροχιαστεί. Σε όλα τα επίπεδα. Λέμε, κάνουμε, τρώμε ό,τι μας… καπνίσει και μετά κλαιγόμαστε γιατί μας βρίσκουν αναπάντεχα κακά. Ειδικά στην υγεία, που είναι το υπέρτατο αγαθό. Χωρίς αυτό, είναι γεγονός, η ζωή μας μπορεί να εξελιχθεί σε μαρτύριο.
Βρήκαμε ένα απόσπασμα από συνέντευξη του Richard Veech – είναι βιοχημικός, επικεφαλής του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου για την Κατάχρηση Οινοπνευματωδών και τον Αλκοολισμό – που με δυο λόγια λέει τα στραβά μας και τον ανορθόδοξο τρόπο, με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τη ζωή μας:

Ασυνήθιστη 48ωρη διατροφή που απομακρύνει τις τοξίνες και λιώνει το λίπος με απίστευτη ταχύτητα!

Με αυτή την καταπληκτική μέθοδο, θα είστε σε θέση να χάνετε περίπου 3-4 kg ανά ημέρα, χωρίς να πεθαίνετε από την πείνα τον εαυτό σας ή την τήρηση αυστηρών καθεστώτων δίαιτα.
ΕΚΤΑΚΤΗ-48-ΩΡΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΟΤΙ-αφαιρεί τις τοξίνες-ΚΑΙ-λιώνει-FAT-ΜΕ-SUPER - SPEED
Αυτό το ρόφημα είναι πλούσιο σε λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που παρέχει τεράστια οφέλη στην γενική υγεία.
Τα λαχανικά και τα ροφήματα θα ενισχύσουν σημαντικά τη διαδικασία της αποτοξίνωσης.
Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε τα ροφήματα, όταν έχετε περισσότερο χρόνο, όπως κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Δημιούργησε τις περιστάσεις που χρειάζεσαι

Οι άνθρωποι πάντα γκρινιάζουν για τις περιστάσεις μέσα στις οποίες βρίσκονται. Δεν πιστεύω στις περιστάσεις. 
Οι άνθρωποι που γίνονται σημαντικοί στον κόσμο είναι αυτοί που ψάχνουν για τις περιστάσεις που χρειάζονται.

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΟΡΟΦΗΣ: ΑΞΙΖΕΙ;

Ξεκίνησαν οι ζέστες και ψάχνεσαι για λίγη δροσιά; Τσέκαρε αν αξίζει να αγοράσεις ανεμιστήρα οροφής.


Ο ανεμιστήρας οροφής είναι καλή εναλλακτική λύση του κλιματιστικού για την αντιμετώπιση της ζέστης, κοστίζει σαφώς λιγότερο, ενώ δεν χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση. 
Καταναλώνει λιγότερο ρεύμα, δεν ξηραίνει την ατμόσφαιρα και είναι φιλικό προς το περιβάλλον. 
Αποτελεί φυσική πηγή δροσιάς και η λειτουργία του στηρίζεται στην ανακατανομή του αέρα στο χώρο και την εξάτμιση του ιδρώτα, μειώνοντας τη θερμοκρασία σου, αλλά όχι και του περιβάλλοντος. 

Ποιες είναι οι απρόσμενες σπιτικές χρήσεις του ταλκ;


Το ταλκ είναι άοσμο, άγευστο, αδιάλυτο και ελαφρά λιπαρό υλικό σε μορφή πούδρας, που προέρχεται από το μαλακότερο ορυκτό της Γης, τον τάλκη. Για χρόνια το τρώμε ή το βάζουμε επάνω στο σώμα μας – χωρίς να λείπουν οι υποψίες για την αθωότητά του σε σχέση με την υγεία μας. Είναι το μυστικό συστατικό πολλών προϊόντων, όπως για παράδειγμα καλλυντικών (ρουζ, μέικαπ, σκιές, κραγιόν), φαρμακευτικών (είδη με απολυμαντική, στυπτική και δροσιστική δράση, κατά της φαγούρας και των συγκαμάτων και μέσα σε χάπια ως λιπαντικό), καθώς και ειδών διατροφής (τσίχλες, τυριά, καρυκεύματα, αποξηραμένα τρόφιμα, επιτραπέζιο αλάτι, ρύζι, λουκάνικα). Επίσης χρησιμοποιείται στην παραγωγή του ελαιόλαδου. Η κύρια ιδιότητά του είναι ότι απορροφά την υγρασία. Όσοι/ες γνωρίζουν τα πολλά του πρόσωπα, το χρησιμοποιούν σε διάφορες απρόσμενες σπιτικές εφαρμογές. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να προσέχεις ώστε να μην το εισπνέεις σε μεγάλη ποσότητα, διότι δεν είναι ό,τι καλύτερο για τους πνεύμονες.

ΑΠΟΦΥΓΕ ΤΟ ΤΣΙΜΠΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Τσέκαρε μερικά tips που θα σε προστατεύσουν από τα επώδυνα τσιμπήματα της μέλισσας.


Το τσίμπημα από έντομα όπως η μέλισσα και η σφήκα είναι αρκετά δυσάρεστο και σε περίπτωση αλλεργίας μπορεί να απειλήσει ακόμα και τη ζωή σου. 
Μια μέλισσα θα σε τσιμπήσει μόνο αν αισθανθεί ότι απειλείται, οπότε για να μην έχεις προβλήματα πρέπει -αν βρεθεί τριγύρω σου- να μην την κάνεις να αισθανθεί ότι κινδυνεύει. 
Για να μη σε περιτριγυρίζουν οι μέλισσες, φρόντισε να μη σε μπερδεύουν με λουλούδια, γι’ αυτό πρέπει να αποφεύγεις τα έντονα χρώματα κι αρώματα. 

ΑΠΟΦΥΓΕ ΤΙΣ ΚΡΑΜΠΕΣ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΠΙ

Παρόλο που οι κράμπες στο κολύμπι είναι συχνό φαινόμενο, υπάρχει τρόπος να τις αποφύγεις. Μάθε πως.

Ενα από τα σοβαρότερα προβλήματα του καλοκαιριού είναι οι μυϊκές κράμπες που εμφανίζονται απροειδοποίητα, ιδιαίτερα στα κάτω μέλη. 
Από τις βασικότερες αιτίες τους είναι η μεγάλη απώλεια άλατος από τον ιδρώτα (1-2 γραμμ. ανά λίτρο) και η έντονη καταπόνηση των μυών. 

Όλα όσα γνωρίζετε είναι ψέμα





ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ


Αν ήρθε ο θεός εδώ στην Γη είναι δυνατόν να άφησε μαζί με τους αγίους του που τον εκπροσωπούν τόσα μα τόσα αναπάντητα ερωτήματα και να μην μας εξηγούν τα πιο βασικά όπως τι είναι αυτός ο υλικός κόσμος τι είναι ή σάρκα τι είναι ή λογική τι είναι η ψυχή τι είναι ή νοητή ουσία της ψυχής για ποιον λόγο βρισκόμαστε εδώ στην Γη τι είναι το σύμπαν και τα τρις πλανήτες που υπάρχουν και τι είναι αυτός ο πλανήτης Γη που σε σύγκριση με το σύμπαν και το πλήθος των πλανητών ισοδυναμεί με έναν κόκκο άμμου.

Και για ποιον λόγο έφτιαξε όλα τα υπόλοιπα αφού μόνον στην Γη υπάρχει ή ζωη;

Τι είναι η ζωή;




Τι είναι ή Ζωή;
Ζούμε σε έναν παρόμοιο γαλαξία μεταξύ δισεκατομμυρίων άλλων, οι αποστάσεις είναι τεράστιες μεταξύ τους, κάθε γαλαξίας έχει δισεκατομμύρια άστρα σαν τον ήλιο μας, και κάθε άστρο έχει γύρω του πλανήτες όπου γεννάται ο χώρος για να υποδεχτεί την ζωή από ύλη.

Αλλά τι είναι ή Ζωή; Ύλη; Σώμα; Χώρος;
Νους;
Και τι σημαίνει θάνατος;
Της ύλης; του σώματος; του χώρου; της συνειδητότητας;

ΝΑ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΣΑΝΑ – ΚΑΘΕ ΒΑΣΑΝΟ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ



(και προσθέτω εδώ ότι με κάθε βάσανο ξεφορτωνόμαστε κακό κάρμα, οπότε μην παραπονιέστε, να χαίρεστε, με τη βοήθεια του διαλογισμού και του Γκουρού μπορείτε να έχετε βάσανα και να ΜΗΝ υποφέρετε)

Ήταν ένας οικογενειάρχης γιόγκι, στην Ινδία, του οποίου η σύζυγος ήταν μια ζωντανή ενσάρκωση της οργής, ακόμα πιο οξύθυμη κι από τη γυναίκα του Σωκράτη.


 Ό,τι κι αν έκανε ο γιόγκι δεν την ευχαριστούσε, ούτε της φαινόταν σωστό. 

Ακόμα και οι γείτονες συχνά παραπονούνταν για την αψιθυμία της. 

Ο γιόγκι, με τη φυσική καλοσύνη του και ασφαλής στην εσωτερική του ηρεμία, υπομονετικά δεν της αντιμιλούσε, ελπίζοντας ότι με τον καιρό θα διορθωνόταν.

 Όμως αυτή δεν είχε καμία υπομονή μαζί του και ήταν πεισματικά αποφασισμένη να δώσει τέλος σ’ αυτό που θεωρούσε «παράλογη πνευματικότητα».

 Αφού όλοι οι σατανικοί τρόποι που είχε σκαρφιστεί απέτυχαν, έκαψε όλα τα βιβλία του και μετά έκαψε και το σπίτι τους. 

ΑΝΑΣΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΡΩΣΤΙΑΣ




Μετά έρχεται το ζήτημα της ανάστασης του εαυτού σας από τη ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ της αρρώστιας. Αυτό είναι πιο σημαντικό ακόμα κι από το να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε τον διαλογισμό ή φυσικά μέσα για να βρείτε ένα φάρμακο όταν είστε άρρωστοι. Σύμφωνα με πειράματα που διεξήχθησαν από Γερμανούς επιστήμονες, πολλοί άνθρωποι είναι καλύτερα όταν δεν αναλύουν συνεχώς τη σωματική τους κατάσταση ή όταν υποφέρουν από νοητική αποθάρρυνση εξαιτίας των ασθενειών τους. Υπάρχει στενή σχέση μεταξύ του νου και του σώματος, οπότε η καταστροφή της συνειδητότητας της αρρώστιας είναι ζωτικά σημαντική. Πολλές φορές γίναμε καλά από αρρώστιες, αλλά η συνειδητότητα της ασθένειας τις έκαναν να επανεμφανιστούν.
Καθώς διαλογιζόταν αργά ένα βράδυ, κάποιος άγιος είδε το φάντασμα της φοβερής ασθένειας της ευλογιάς να μπαίνει στο χωριό όπου ζούσε. «Σταμάτα κύριε Φάντασμα!», φώναξε. «Φύγε. Δεν πρέπει να ενοχλήσεις μια πόλη στην οποία προσκυνώ τον Θεό».
«Θα πάρω μόνον τρεις ανθρώπους», απάντησε το φάντασμα, «σύμφωνα με το συμπαντικό καρμικό μου καθήκον». Σ’ αυτό ο άγιος έγνεψε συναινώντας λυπημένα.
Την επόμενη μέρα τρία άτομα πέθαναν από ευλογιά. Την επόμενη μέρα όμως πέθαναν αρκετοί ακόμα και κάθε μέρα από τότε υπέκυπταν στη φρικιαστική αρρώστια.

ΑΝΟΙΞΤΕ «ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ» – ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΑΝΑΣΤΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ




Το περασμένο Πάσχα γιορτάστηκε η ανάσταση του Ιησού, του οποίου η ζωή αποτέλεσε τόσο μεγάλο παράδειγμα. Μερικοί άνθρωποι, στους οποίους κάνετε καλό, μπορεί να γυρίσουν και να σας χαστουκίσουν. Η προσδοκία να σας αποζημιώσουν για το καλό που κάνατε είναι κακία, είναι μικροπρέπεια. Κάντε το καλό και ρίξτε το στο γιαλό. Αν ο διπλανός σας σας χαστουκίσει, απλώς σκεφτείτε ότι τόσο του κόβει. Αλλά μην το πείτε φωναχτά. Αναστήστε τον εαυτό σας από τη μικροπρέπεια της ζωής, τα ασήμαντα πράγματα που σας ενοχλούν.
Τυχαίνει να σκέφτεστε ότι η ζωή σας φέρθηκε πολύ άσχημα – νιώθετε ταραγμένοι, διαλυμένοι, μαστιγωμένοι, αδύναμοι? Εξαφανίστε τέτοιες σκέψεις! Έχετε δύναμη. Δεν τη χρησιμοποιείτε. Έχετε όλη τη δύναμη που χρειάζεστε. Δεν υπάρχει τίποτα πιο μεγάλο από τη δύναμη του νου. Αναστήστε τον νου σας από τις μικρές ασήμαντες συνήθειες που σας κρατούν όλη την ώρα δεμένους με τον γήινο κόσμο. Χαμογελάστε μ’ αυτό το αιώνιο χαμόγελο – αυτό το χαμόγελο του Θεού. Χαμογελάστε μ’ αυτό το πανίσχυρο, ισορροπημένα αμέριμνο χαμόγελο – αυτό το χαμόγελο των εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο κανείς δεν μπορεί να σας κλέψει.
Πριν από αρκετά χρόνια, όταν ήμουν σ’ ένα τρένο για το Λος Άντζελες, συνάντησα έναν άντρα του οποίου ο τρόπος και το γενικότερο παρουσιαστικό αμέσως μου τράβηξε την προσοχή. Ήταν ένας καλοντυμένος, προφανώς πλούσιος επιχειρηματίας, κι όλα έδειχναν ότι είχε την ευλογία να έχει όλα τα καλά πράγματα της ζωής και είχε κάθε λόγο να είναι ευτυχισμένος. Παρ’ όλα αυτά τον λυπήθηκα γιατί ήταν βαθιά μελαγχολικός. Αναρωτήθηκα: «Σι συμβαίνει μ’ αυτόν τον άνθρωπο? Φαίνεται να έχει θαφτεί κάτω από την αφύσικη συνήθεια της μελαγχολίας. Πρέπει να τον αναστήσω».

Παιδί και φόβος – Οι φόβοι στις διάφορες ηλικίες και τρόποι αντιμετώπισης



Παιδί και φόβος – Οι φόβοι στις διάφορες ηλικίες και τρόποι αντιμετώπισης
Γενικά
 «Ένα φάντασμα βρίσκεται κάτω από το κρεβάτι μου», «Φοβάμαι το σκοτάδι», «Θα πέσει κεραυνός και θα μας κάψει», «Όλοι θ΄αρχίσουν να γελάνε μαζί μου αν κάνω κάποιο λάθος», «Δεν θέλω να πάω κατασκήνωση», και άλλα πολλά. Τα παιδιά μπορεί να ανησυχούν και να φοβούνται για πολλά πράγματα και καταστάσεις -πραγματικές ή μη- και αυτό δεν είναι, κατ΄ανάγκην, κάτι το ανησυχητικό, παρόλη την ταλαιπωρία που προκαλεί τόσο στα ίδια όσο και στους γονείς τους.
Ο φόβος είναι το πλέον κυρίαρχο απ΄όλα τα αισθήματα που βιώνει στη ζωή του ο άνθρωπος, ασχέτως ηλικίας. Ίσως υπάρχουν άτομα που ποτέ τους να μην έχουν βιώσει κάποια χαρά, ευτυχία ή ευχαρίστηση, κανένας, όμως, που να μην έχει βιώσει, έστω και μία φορά, φόβο και τη συνακόλουθη ψυχική οδύνη που προκαλεί.
Ο φόβος για το θάνατο, την ασθένεια, το σοβαρό τραυματισμό, τη φτώχεια και τόσα άλλα πιθανά δεινά διαμορφώνουν και καθορίζουν πολλές σημαντικές επιλογές και την καθημερινότητά μας, π.χ. τον τρόπο που τρεφόμαστε, που οδηγούμε, το είδος των δραστηριοτήτων που επιλέγουμε κ.ά. Μπορεί να είναι οδυνηρό το αίσθημα του φόβου, όμως, σε αυτό οφείλουμε, σε μεγάλο βαθμό, την επιβίωσή μας, καθώς προετοιμάζει σώμα και ψυχή ώστε να προβλέπουν, να αποφεύγουν και να προσπαθούν να αντιμετωπίζουν κάθε είδους κίνδυνο που τυχόν προκύψει.
Όταν μιλούμε για τον παιδικό φόβο γενικώς, εννοούμε το φόβο εκείνο που προκαλείται, ουσιαστικά, χωρίς κάποια πραγματική αιτία.

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι

Υπάρχουν τροφές που ενισχύουν την ενέργεια, οξύνουν τη μνήμη και εξαφανίζουν τα παχάκια.
Αλλά αυτά τα αφροδισιακά σνακ εξυπηρετούν ένα πιο σέξι σκοπό: Μπορούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική σας ζωή. Απόλαυσε αυτά τα τρόφιμα, για να έχετε περισσότερη παιχνιδιάρικη διάθεση.
Καυτό τσίλι: Η καψαϊκίνη , μια χημική ουσία που βρίσκεται στις καυτερές πιπεριές , αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και διεγείρει τις νευρικές απολήξεις, έτσι θα έχτε πιο έντονο το αίσθημα της ερωτικής επιθυμίας.
Σπαράγγια και τα αβοκάντο: Η βιταμίνη Ε σε αυτά τα πράσινα τρόφιμα βοηθά το σώμα σας να εκκρίνει ορμόνες όπως η τεστοστερόνη , τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη , που κυκλοφορούν στο αίμα σας και τονώνουν τη σεξουαλική επιθυμία, όπως η κλειτοριδική διόγκωση και τη λίπανση του κόλπου .
Μπανάνες: προσφέρουν κάλιο , ένα θρεπτικό συστατικό κλειδί για τη μυϊκή δύναμη . Έτσι, όταν θα είστε σε οργασμό , οι μυϊκές συσπάσεις συσπάσεις θα είναι σούπερ έντονες.

Δροσερό καλοκαιρινό γλυκό με ζελέ και κρέμα!

Δροσερό καλοκαιρινό γλυκό με ζελέ και κρέμα!

Τι καλύτερο από ένα δροσερό γλυκό για τις ζεστές μέρες του Αυγούστου! Εντάξει ωραία και τα παγωτά, αλλά κάτι διαφορετικό δεν βλάπτει. Ειδικά όταν πρόκειται για κάτι τόσο νόστιμο!


Υλικά


125 γρ θρυμματισμένα μπισκότα (τύπου digestive)
80 γρ βούτυρο λιωμένο
1 πακέτο ζελέ (γεύση της επιλογής σας, κεράσι, φράουλα, λεμόνι)
2 πακέτα τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια των 200 γρ. το κάθε ένα
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί και παγωμένη για 3-4 ώρες στο ψυγείο
2 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη των 10 γρ. το κάθε ένα

Μέση ηλικία – Η εμπειρία του να περνάμε πλέον απαρατήρητοι


Μέση ηλικία – Η εμπειρία του να περνάμε πλέον απαρατήρητοι
Γενικά
Όλοι μας έχουμε ανάγκη για προσοχή, εκτίμηση και επιβεβαίωση, και ο καθένας μας προσπαθεί να τα εισπράξει με το δικό του προσωπικό τρόπο, π.χ. διαμέσου της εργασίας, της εξωτερικής εμφάνισης, των φιλικών και κοινωνικών του σχέσεων, των παιδιών του, του σεξ κ.ά. Έρχεται, όμως, πάντα η στιγμή όπου αυτές οι πηγές επιβεβαίωσης αρχίζουν να στερεύουν, ακόμα και να εξαφανίζονται πλήρως, π.χ. εξαιτίας της συνταξιοδότησης, της φυσικής φθοράς του σώματος, της μετακόμισης των παιδιών σε δικό τους σπίτι κ.τ.λ.
Το να μην είμαστε πλέον στον ίδιο βαθμό γοητευτικοί, ελκυστικοί και ερωτεύσιμοι είναι οδυνηρό για τους περισσότερους ανθρώπους, ασχέτως φύλου. Οι συνέπειες είναι, συνήθως, εντονότερες και εμφανέστερες όσο λιγότερες αλλά και εκ των έξω προερχόμενες είναι οι πηγές επιβεβαίωσής μας γιατί έτσι μετατρεπόμαστε σε όμηρούς τους. Στην περίπτωση αυτή, η ανάγκη μας για επιβεβαίωση μετατρέπεται σε μια μόνιμη πηγή άγχους που συρρικνώνει αισθητά την ποιότητα και τις δυνατότητες της ζωής μας.
Η είσοδος στη λεγόμενη μέση ηλικία, με όλες τις αλλαγές που αυτό συνεπάγεται, αποτελεί μια νέα και πολύ σημαντική εμπειρία για τον καθένα που, όμως, δεν την αποδέχονται όλοι στον ίδιο βαθμό ή ακόμα και καθόλου. Για αρκετούς, και μόνον οι αλλαγές στο σώμα τους -που αρχίζει να γερνά, χάνοντας τη φρεσκάδα του- αποτελεί σοβαρό ναρκισσιστικό πλήγμα και με ποικίλες συνέπειες στην ψυχική υγεία.
Η επίδραση του περιβάλλοντος

Η ΠΟΡΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

Σε μία αγορά που πουλάει ψηλοτάκουνες γόβες για μωρά και τάνγκα για προέφηβες, δεν χρειάζεται να είναι κανείς μεγαλοφυΐα για να δει πως το σεξ -για να μην πούμε το πορνό- εισβάλει στις ζωές μας.



...Σε μία αγορά που πουλάει ψηλοτάκουνες γόβες για μωρά και τάνγκα για προέφηβες, δεν χρειάζεται να είναι κανείς μεγαλοφυΐα για να δει πως το σεξ -για να μην πούμε το πορνό- εισβάλει στις ζωές μας. ...


Τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια έχουν μπερδευτεί εντελώς σε σχέση με το τι είναι επιτρεπτό και τι όχι. Ίσως να είναι όλο και πιο επείγον να βοηθήσουμε τα παιδιά να κάνουν αυτή τη διάκριση.

Η ιδέα για ένα βιβλίο που να αφορά την κουλτούρα του πορνό ήρθε στον Κέβιν Σκοτ (Kevin Scott) τη μέρα που η κόρη του αποφάσισε πως έπρεπε απαξάπαντος να αποκτήσει ένα πόνι «Μπρατζ».

Επί μήνες το πεντάχρονο κορίτσι τον παρακαλούσε να της πάρει μία κούκλα «Μπρατζ» -με τακούνι-στιλέτο, δικτυωτό καλτσόν, μίνι φούστα, και πελώρια κουταβίσια μάτια στο υπερμέγεθες κεφάλι.

Αλλά το βλέμμα της κούκλας φαινόταν στον Σκοτ κάπως υπερβολικά σέξι για ένα προνήπιο, κι έτσι αποφάσισαν με τη σύζυγό του να πάρουν στην κόρη τους μία άλλη κούκλα, που ικανοποίησε τη μικρή μια χαρά. Μόνο που λίγους μήνες αργότερα, η «Μπρατζ» έβγαλε τη σειρά της «μωρά Μπρατζ». «Αν οι κούκλες Μπρατζ έμοιαζαν με εκπορνευόμενες Μπάρμπι, αυτά τα "μωρά" έμοιαζαν επίσης να εκπορνεύονται!» ξεσπάει ο Σκοτ.
Για μία ακόμα φορά κατάφερε να πείσει την κόρη του να της πάρει ένα «μικρό μου πόνι» και προς στιγμή, κάθε σχετική συζήτηση σταμάτησε. Έως ότου, όπως ήταν αναμενόμενο, η Μπρατζ έβγαλε τα «πόνι Μπρατζ».

Και τότε, λέει ο Σκοτ, που είναι καθηγητής αγγλικών σε ένα μικρό κολέγιο της Τζόρτζια, «συνειδητοποίησα πως η πορνο-κουλτούρα και εγώ βρισκόμαστε σε αγώνα μέχρι θανάτου για την ψυχή της κόρης μου».

Σε μία αγορά που πουλάει ψηλοτάκουνες γόβες για μωρά και τάνγκα για προέφηβες, δεν χρειάζεται να είναι κανείς μεγαλοφυΐα για να δει πως το σεξ -για να μην πούμε το πορνό- εισβάλει στις ζωές μας.

Το Αρχαίο DNA... Μιλάει

Το αρχαίο DNA... μιλάει



ΓΙΩΤΑ ΜΥΡΤΣΙΩΤΗ

Οι σύγχρονοι ερευνητές του αρχαίου DNA «ξαναγράφουν» ένα από τα βασικά κεφάλαια της ευρωπαϊκής προϊστορίας. Νέα μελέτη διεθνούς διεπιστημονικής ομάδας αποδεικνύει με βεβαιότητα ότι οι πρώτοι νεολιθικοί Βορειοευρωπαίοι αγρότες, στους οποίους οφείλεται η εξάπλωση της γεωργίας σε όλη την Ευρώπη, ήταν μετανάστες από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Δυτική Τουρκία. Μετακινήθηκαν μαζικά μέσω των Βαλκανίων πριν από 7.500 χρόνια, εγκαταστάθηκαν σε βόρειες περιοχές τις οποίες μέχρι τότε κατοικούσαν κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες, διέδωσαν ιδέες, νέες στρατηγικές επιβίωσης και έβαλαν τον πρώτο «σπόρο» για την εξέλιξη της αγροτικής οικονομίας.


Τα πρώτα πλήρη γονιδιώματα νεολιθικών αγροτών, τρία από την Ελλάδα και δύο από την Τουρκία, κλείνουν κάθε χαραμάδα αμφιβολίας. Τα αποτελέσματα των αναλύσεών τους που αποδεικνύουν γενετικά την ενιαία καταγωγή των πρώτων Ευρωπαίων νεολιθικών αγροτών και των αγροτών του Αιγαίου, δημοσιεύει το επιστημονικό περιοδικό «Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America». Κυκλοφορεί αύριο με την υπογραφή 40 επιστημόνων (30 ξένων και 10 Ελλήνων) που διενέργησαν την έρευνα με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο του Μάιντς (Γερμανία) και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

«Την τελευταία πενταετία, με τη ραγδαία εξέλιξη της παλαιογενετικής έρευνας, η μία δημοσίευση διαδέχεται την άλλη, που αναθεωρεί ή επιβεβαιώνει παλαιές και πρόσφατες θεωρίες», αναφέρει στην «Κ» η Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

 «Η πρόσφατη», εξηγεί, «όχι μόνο επιβεβαιώνει ότι οι πρώτοι Βορειοευρωπαίοι αγρότες ήταν μετανάστες από το Αιγαίο, δείχνει ταυτόχρονα ότι ο δρόμος της μετανάστευσης προς την Ευρώπη παραμένει ίδιος επί εκατοντάδες αιώνες, με την Ελλάδα να αποτελεί σταυροδρόμι. Και μια τρίτη διαπίστωση που απασχολεί τους ερευνητές περισσότερο από έναν αιώνα: Τελικά, μετακινούνταν οι άνθρωποι μεταφέροντας τις ιδέες». 

Η συνεχής ανάγκη θαυμασμού, συμπάθειας και επιβεβαίωσης από τους άλλους



παιδι και επιβεβαίωση


Γενικά
Η συνεχής ανάγκη επιβεβαίωσης και συμπάθειας από τους άλλους είναι, στην ουσία, σαν να λέμε στον εαυτό μας πως η γνώμη των άλλων για εμάς είναι σημαντικότερη και εγκυρότερη από αυτήν  που εμείς οι ίδιοι έχουμε για τον εαυτό μας. Η κατασπατάληση χρόνου και ενέργειας, στην περίπτωση αυτή, είναι τεράστια, τα δε αποτελέσματα σχεδόν πάντα ανεπαρκή καθώς μόνο προσωρινή ανακούφιση παρέχουν…
Το πρώτο σημαντικό βήμα, για όσους νιώθουν έτσι, είναι η συνειδητοποίηση πως η αναζήτηση της συμπάθειας των άλλων δεν είναι μία ανάγκη αλλά μία επιθυμία. Όλοι μας νιώθουμε ικανοποίηση όταν εισπράττουμε το θαυμασμό, το χειροκρότημα ή τα θετικά σχόλια των άλλων, και αυτό είναι κάτι το απόλυτα φυσιολογικό. Σε πρόβλημα μετατρέπεται όταν ανάγεται σε αυτοσκοπό, όταν, δηλαδή, μετατρέπεται σε ανάγκη που, αν δεν ικανοποιηθεί, μπορεί να οδηγήσει κάποιον σε απόγνωση, θλίψη και αυτοαμφισβήτηση.
Οι αποχρώσεις μιας τέτοιας ανάγκης είναι πολλές, αγγίζοντας τα όρια του τραγικού, όταν κάποιος αναζητά απεγνωσμένα τη συμπάθεια και επιβράβευση ΟΛΩΝ για οτιδήποτε κάνει. Στην περίπτωση αυτή, μιλάμε για μια πραγματική θυσία του εαυτού στο βωμό της γνώμης και των προτιμήσεων των άλλων. Πιστεύω πως, στην ομάδα αυτή, ανήκει ένα μεγάλο μέρος των πολιτικών, γενικώς. Η ανάγκη τους για αποδοχή και συμπάθεια είναι απύθμενη και, χωρίς αυτά, θα ήσαν, στην κυριολεξία, άνεργοι. Για το λόγο αυτό, δεν μιλούν, συνηθέστατα, τη γλώσσα της αλήθειας αλλά λένε και υπόσχονται πράγματα, πέραν των πεποιθήσεών τους, με μοναδικό σκοπό την απόκτηση της συμπάθειας και εύνοιας αυτών στους οποίους απευθύνονται, δηλαδή, των μελλοντικών τους ψηφοφόρων.
Αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι πολύ εύκολα αναγνωρίσιμη στους πολιτικούς από τους περισσότερούς μας. Πόσο εύκολο είναι, όμως, να την εντοπίσουμε στους εαυτούς μας, ιδίως εάν έχει γίνει στοιχείο του χαρακτήρα μας, δυσχεραίνοντας κατά πολύ τη δυνατότητα αυτοπαρατήρησής μας; Δεν υπάρχει άλλος τρόπος απαλλαγής από αυτήν τη μέγγενη, πέραν της αυτογνωσίας και του εντοπισμού των αιτιών της, εντός μας.

Μοιάζει με μικροσκοπική ντουλάπα, όμως, περιμένετε μέχρι να τραβήξει το πόμολο - Απίστευτο! (Βίντεο)

Το Παρίσι, όπως και οι περισσότερες μεγάλες πόλεις, μπορούν να υπερηφανεύονται για τις πολύ υψηλές τιμές ενοικίασης.

Τα ενοίκια κυμαίνονται από  € 4.000 το μήνα για τα πολύ μικρά δωμάτια, και φτάνουν έως και τα 10 εκατομμύρια για αυτούς που θέλουν όμορφη θέα στον Πύργο του Άιφελ.

Για την καταπολέμηση αυτού του real estate εφιάλτη, μια γυναίκα αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Αυτό που έκανε για να βελτιστοποιήσει το χώρο είναι μεγαλοφυές.

Με την πρώτη ματιά ο χώρος φαίνεται κάθε άλλο παρά κατοικήσιμος.

At first, this space looks anything but livable.

Αλλά το μόνο που χρειάζεται είναι ένα εφευρετικό μυαλό για να δώσει νέα πνοή σε κάτι που εμείς οι υπόλοιποι  δεν μπαίνουμε στον κόπο να ασχοληθούμε καν.

Πώς να μεγαλώσετε μια ανεξάρτητη γυναίκα

Όλα τα κορίτσια είναι μικρές πριγκίπισσες! Μ’ αυτό το σκεπτικό, όμως, αρκετοί γονείς πέφτουν στην «παγίδα» και τα μεγαλώνουν με τέτοιο τρόπο που, από την αγάπη τους, τους τα προσφέρουν όλα έτοιμα και πιθανώς τα… «κακομαθαίνουν». Αυτό που πετυχαίνουν είναι να κρατούν προσκολλημένη πάνω τους την κόρη τους, όσο είναι παιδί, και να την εμποδίζουν να στηριχθεί στον εαυτό της όταν ενηλικιωθεί. Γι’ αυτό, προσπαθήστε να μην κάνετε και εσείς το ίδιο λάθος! Αντίθετα, δείτε πώς θα τη βοηθήσετε να εξελιχθεί σε μια ανεξάρτητη γυναίκα που θα θαυμάζετε.
Πώς να μεγαλώσετε μια ανεξάρτητη γυναίκα

Αφήστε τη να έχει τη δική της γνώμη!

Προτρέψτε την κόρη σας να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη της, χωρίς να την κρίνετε, έστω και αν πολλές φορές διαφωνείτε. Ρόλος σας είναι να της μάθετε ότι μπορεί να λέει ελεύθερα ό,τι πιστεύει, εφόσον φυσικά δεν προσβάλλει κανέναν και δεν μιλά άσχημα. Ο καλύτερος τρόπος να της το διδάξετε είναι να την ακούτε, να τη σέβεστε και να μην υποτιμάτε την άποψή της, ακόμα και αν σας φαίνεται λάθος ή ακόμα και αν πρόκειται για κάποιο ασήμαντο για εσας θέμα.  Έτσι, θα μάθει από μικρή να έχει το θάρρος της γνώμης της και να μην «δειλιάζει».

«Μην απολογείσαι για τα συναισθήματά σου!»

Κάποιες φορές θεωρούμε υπερβολικές τις αντιδράσεις της κόρης μας, θεωρώντας ότι είναι πολύ ευαίσθητη και υποτιμώντας το πώς νιώθει. Ακόμα και αν το κάνουμε ασυναίσθητα, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να την κάνουμε να «πνίγει» τα συναισθήματά της ή ακόμα και να νιώθει «ένοχη» γι’ αυτά.

Όσο δύσκολο και αν είναι, θα πρέπει να της μάθουμε να είναι ειλικρινής με τον εαυτό της και να συμφιλιώνεται κάθε φορά με το πώς νιώθει. Όλοι μας έχουμε καλές και κακές στιγμές, το θέμα είναι να τις αποδεχτούμε και να προχωρήσουμε παρακάτω!

Η πίστη θέλει, ενώ η αγάπη έχει



Η πίστη κλονίζεται, η πίστη ταλαντεύεται μεταξύ του υπάρχω και δεν υπάρχω. Η πίστη πάντα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι.
Η αγάπη αντίθετα υπάρχει χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς να ζητάει τίποτε, χωρίς να περιμένει τίποτε.


Γιατί η αγάπη είναι μία ενέργεια που ενεργεί από τον εαυτό της για τον εαυτό της.
Ενώ η πίστη ενεργεί από τους άλλους για τους άλλους και πάντα θα ζητά αποδείξεις.
Πάντα αγαπάς κάτι που δεν το ξέρεις, μέσα από το νιώθω σου. Όπως είναι το παιδί σου, το οποίο το αγαπάς πριν ακόμη το δεις. Όπως είναι ο σύντροφος που μέσα από το νιώθω σου τον αγαπάς και τον έλκεις για να τον γνωρίζεις. Όπως είναι ένα σου όνειρο μέσα από το νιώθω σου το αγαπάς χωρίς να το ξέρεις.
Αγαπάς το αόρατο, αγαπάς αυτό που δεν βλέπεις.
Ενώ η πίστη θέλει να δει, θέλει να αγγίξει.
Η πίστη θέλει, ενώ η αγάπη έχει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα