Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΓΝΩΣΗ



«Οπότε, τι εννοείται με την επίγνωση», ρώτησε ο επισκέπτης.

«Επίγνωση σημαίνει κατανόηση χωρίς να ταυτίζεσαι. Όταν η σκέψη αποδέχεται ή απορρίπτει, συγκρίνει ή κρίνει, τότε αρχίζει η αναλυτική διαδικασία κι έτσι, ο σκεπτόμενος απλώς παρακολουθεί τις σκέψεις του. 
Στην ανάλυση, ο σκεπτόμενος και οι σκέψεις του είναι δύο χωριστά πράγματα, ενώ η επίγνωση είναι σιωπηλή και δεν κάνει επιλογές και σ’ αυτήν, η σύγκριση και η κριτική έχουν σταματήσει· και παρόλο που έχουμε χωρίσει την σκέψη από τον σκεπτόμενο, μέσα από την διαρκή επίγνωση, ο σκεπτόμενος και οι σκέψεις του γίνονται, βιώνονται ως ένα. 
Όπως δεν μπορείς να χωρίσεις τη θερμότητα από τη φωτιά, έτσι και ο σκεπτόμενος και οι σκέψεις του δεν χωρίζονται.
 Η επίγνωση είναι η κατανόηση της αιτίας και του αποτελέσματος και της διαδικασίας του δυισμού. 
Όταν υπάρχει επίγνωση χωρίς επιλογές αυτών των διαδικασιών, τότε ο σκεπτόμενος και η σκέψη του βιώνονται ως ένα. 

Μήπως το μυαλό μας είναι επαναλαμβανόμενο;

Κρισναμούρτι: Πριν δούμε αυτές τις ερωτήσεις που έχω εδώ θα ή­θελα να κάνω μια ερώτηση: Πώς προσεγγίζουμε ένα ερώτημα, μια κρίση, μια πρόκληση, κάτι που πρέπει να το ερευνήσουμε; Πώς το προσεγγίζουμε; Νομίζω ότι η προσέγγιση ίσως έχει μεγα­λύτερη σημασία και από την ίδια την ερώτηση, γιατί αν την προ­σεγγίσουμε αδιάφορα, τυχαία, τότε η ερώτηση έχει πολύ λίγη ση­μασία. Αν την προσεγγίσουμε χωρίς καμιά προσωπική προκατάληψη, χωρίς καμιά επιθυμία για μια λύση παρηγοριάς ή για μια αίσθηση υπερηφάνειας από την απάντησή της, τότε νομίζω ότι κάνουμε την ερώτηση μάλλον επουσιώδη κι όχι και πολύ σοβα­ρή. Η προσέγγιση, λοιπόν, παίζει μεγάλο ρόλο. Έτσι, νομίζω ότι πρέπει να συζητήσουμε πώς δεχόμαστε, πώς προσεγγίζουμε μια κρίση, μια ερώτηση, με τι κίνητρο. Σωστά; Ας το ψάξουμε, λοιπόν.
Ας υποθέσουμε ότι έχω κάποιο πρόβλημα. Πρώτα θα ρωτή­σω τι είναι ένα πρόβλημα; Ετυμολογικά η σημασία της λέξης «πρόβλημα» στα αγγλικά είναι: «Κάτι που σου πέταξαν»· αυτή είναι η πραγματική σημασία της λέξης «πρόβλημα» – κάτι που σου πέταξαν ή κάτι που σε προκαλεί. Και πώς αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα; Αποτραβιόμαστε από αυτό ή προσπαθούμε να το κατανικήσουμε; Προσπαθούμε να βρούμε μια απάντηση για το πρόβλημα που θα μας είναι ευχάριστη, ικανοποιητική, ή κοιτάζουμε το πρόβλημα σαν να είναι κάτι καινούργιο, φρέσκο;
Είναι κάθε πρόβλημα κάτι καινούργιο ή είναι ένα πρόβλημα που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά; Εάν είναι ένα επαναλαμβανό­μενο πρόβλημα, γιατί έχει γίνει «επαναλαμβανόμενο»; Μήπως το μυαλό μας είναι επαναλαμβανόμενο; Είμαστε, έστω κάπως, «μαζί» σε όλο αυτό; Από σας εξαρτάται…

«Εάν ήξερες τι είναι αληθινό δεν θα υπήρχε το ψεύτικο»


15 Σεπτεμβρίου 1961
Ήταν ένα υπέροχο βράδυ ο ουρανός ήταν καθαρός και σε πείσμα των φώτων της πόλης τα αστέρια ήταν λαμπερά.Παρόλο που όλες οι πλευρές του Πύργου* ήταν πλημμυρισμένες από φώτα, μπορούσε να δει κανείς μακριά τη γραμμή του ορίζοντα και κάτω χαμηλά, φωτεινά μπαλώματα στο ποτάμι.

Παρ’ όλη την ασταμάτητη φασαρία της κυκλοφορίας ήταν ένα ήσυχο βράδυ. Ο διαλογισμός γλίστρησε πάνω του σαν το κύμα που σκεπάζει την άμμο. Δεν ήταν ο διαλογισμός που μπορεί να πιάσει το μυαλό με τα δίχτυα της μνήμης.Ήταν κάτι στο οποίο ολόκληρο το μυαλό παραδόθηκε χωρίς καμιά αντίσταση. Ήταν διαλογισμός που πήγε πολύ πιο μακριά από κάθε φόρμουλα, μέθοδο. 
Η μέθοδος, η φόρμουλα και η επανάληψη καταστρέφουν το διαλογισμό. Στην κίνησή του πήρε μέσα του τα πάντα: τ’ αστέρια, το θόρυβο, την ησυχία και το ξεδίπλωμα των νερών. Αλλά δεν υπήρχε διαλογιζόμενος.Ο διαλογιζόμενος, ο παρατηρητής, πρέπει να σταματήσει για να υπάρξει διαλογισμός. Διαλογισμός είναι επίσης και η διάλυση του διαλογιζόμενου- αλλά όταν ο διαλογιζόμενος σταματά, υπάρχει ένα εντελώς διαφορετικό είδος διαλογισμού.
Ήταν πολύ νωρίς το πρωί.Ο Ωριων ανέβαινε πάνω από τον ορίζοντα και οι Πλειάδες ήταν σχεδόν από πάνω του. Η φασαρία της πόλης είχε κοπάσει κι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε φως σε κανένα από τα παράθυρα και φυσούσε ένα ευχάριστο δροσερό αεράκι.

Στην πλήρη προσοχή δεν υπάρχει ζήσιμο εμπειρίας. Στην απροσεξία υπάρχει- η απροσεξία είναι που μαζεύει εμπειρίες, πολλαπλασιάζει τις μνήμες, χτίζει τοίχους άμυνας.Αυτή η απροσεξία είναι που στηρίζει τις εγωκεντρικές δραστηριότητες. Απροσεξία είναι η συγκέντρωση που σημαίνει αποκλεισμό, απομόνωση. Η συγκέντρωση ξέρει την καταστροφή και την ατέλειωτη σύγκρουση που φέρνει ο έλεγχος κι η πειθαρχία.

Τροφές που δεν έχουν ημερομηνία λήξης

Ιδού οι τέσσερις τροφές που δεν έχουν ημερομηνία λήξης και μπορείς να τις καταναλώσεις υπό όρους μεν, χωρίς φόβο δε.


Ποιες τροφές δεν έχουν ημερομηνία λήξης και μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις χωρίς φόβο; Ιδού!
Υπάρχουν τρόφιμα που θεωρούνται “αθάνατες”, με την έννοια ότι διατηρούν τις θρεπτικές τους αξίες και τα γευστικά χαρακτηριστικά τους ανεξάρτητα από το πέρασμα του χρόνου, στις οποίες η ημερομηνία λήξης είναι απλά… ένας αριθμός. Αντίστοιχα, δεν αλλοιώνεται η εμφάνισή τους.
Ποιες είναι μερικές από αυτές;

Οδηγός 66 ημερών: Έτσι θα κόψεις οποιαδήποτε κακιά συνήθεια!

Συνεργάστηκε ο Πάτροκλος Παπαδάκης, ψυχολόγος, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Κρήτης (psychologos-papadakis.gr).
Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις συνήθειες, ούτε και γίνεται γρήγορα. Είναι όμως εφικτό! Σε νέα έρευνα διαπιστώνεται πως χρειάζονται περίπου 66 ημέρες για να γίνει καθημερινή συνήθεια έστω και μια μικρή αλλαγή. Και αυτοί είναι οι τρόποι για να το πετύχεις:

Ημέρες 1-14

Παρατήρησε τις συνήθειές σου
Αφού πάρεις την απόφαση ότι κάτι πρέπει να κάνεις για να απαλλαγείς από την κακή συνήθεια, άσε 2 εβδομάδες προετοιμασίας προτού εφαρμόσεις οποιαδήποτε αλλαγή. «Στη διάρκεια αυτών των ημερών σημείωσε τι είναι ακριβώς αυτό που κάνεις, πότε και σε ποιες συνθήκες, καθώς πολλές από τις συνήθειές μας επηρεάζονται από τις συνθήκες που επικρατούν» επισημαίνει ο ψυχολόγος Πάτροκλος Παπαδάκης.
Shape tip
Κατάγραφε καθημερινά (ή και συχνότερα) κάθε περίπτωση ανεπιθύμητης συμπεριφοράς. Αν θέλεις, για παράδειγμα, να επιλέγεις πιο υγιεινά σνακ, γράφε ό,τι ανθυγιεινό σνακ τρως κάθε μέρα. Σημείωνε, επίσης, τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη η ανεπιθύμητη συμπεριφορά. Τι ώρα ήταν; Τι έκανες προηγουμένως; Ποια ήταν η διάθεσή σου ακριβώς πριν; Πώς ένιωσες μετά; Με ποιον ήσουν μαζί; Οι απαντήσεις θα σε βοηθήσουν να αντιληφθείς τις καταστάσεις που σε κάνουν επιρρεπή στη συμπεριφορά που θέλεις να αφήσεις πίσω σου και θα είναι πιο εύκολο να τους αντισταθείς στο μέλλον. Έχε πάντα μαζί σου ένα ημερολόγιο όπου θα καταγράφεις κάθε συμπεριφορά που θέλεις να αλλάξεις.

ΣΠΑΝΙΑ ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ



Μία Σπανια Αποκρυφη Βιβλιοθηκη – συλλογή βιβλίων σχετικά με Μάγισσες αλλά και το απόκρυφο ανακαλύφθηκε στην Τσεχία.
Τα βιβλία αυτά είχε συγκεντρώσει ο Αρχηγός των Ναζιστικών SS Heirich Himmler κατά την διάρκεια του Πολέμου.

Σπανια Αποκρυφη Βιβλιοθηκη των Ναζι Ανακαλύφθηκε στην Τσεχια

Heinrich Himmler - 1918 - SS - Himmler - Occult Third Reich
Ο Himmler είχε εμμονή με το Απόκρυφο και τον Μυστικισμό, πιστεύοντας πως οι Μαγικές διδαχές έκρυβαν τομυστικό για την Άρεια κυριαρχία στον Κόσμο. Τα βιβλία είναι ένα μόνο μέρος από μία συλλογεί 13.000 βιβλίων που ανακαλύφθηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Τσεχίας κοντά στην Πράγα, μία συλλογή που δεν είχε παρατηρηθεί από την δεκαετία του 1950.
Ο Νορβηγός Ερευνητής Τεκτονισμού Bjørn Helge Horrisland ανέφερε στην Νορβηκική Εφημερίδα Verdens Gang πως μερικά από τα βιβλία που ανακαλύφθηκαν στην Βιβλιοθήκη του Νορβηγικού Τάγματος των ΕλευθεροΤεκτόνων  στο Oslo, εξαφανίστηκαν κατά την Γερμανική Κατοχή της Χώρας.

Το τραύμα...τι τραύμα...ποιο τραύμα;


Ηλιόλουστες μέρες

Ηλιόλουστες μέρες που αιμορραγούν, σέρνονται κάτω από το δέρμα του υποκειμένου. Έξω από αυτό, συναντώνται πρόσωπα που προσπαθούν μέσα από χαμόγελα να φέρουν στην επιφάνεια την έκφραση μιας περίσσειας οδύνης που χάνεται εκεί που η σκέψη δεν μπορεί να διεισδύσει, πάρα μόνο με την βοήθεια ακροβατών της ψυχαναλυτικής σχολής . 

Ηλιόλουστες μέρες που αιμορραγούν θρονιάστηκαν στην άκρη του μυαλού και χαίρονται την έλλειψη της ηδονής και την ύπαρξη της οδύνης. Ατελείωτα συμβάντα που έρχονται να επιτελέσουν το έργο του παρελθόντος στο παρόν. Τρίζουν τα δόντια τους μέσα στο βαθύ σκοτάδι του ονείρου, που το υποκείμενο περιδιαβαίνει στα τυφλά, χωρίς ένα χέρι μητρικό να οδηγεί τις ευαίσθητες αρτηρίες του μακριά από τις αιμορραγικές κρίσεις του φοβισμένου μυαλού. 

Το μητρικό χέρι σαν μια διαφάνεια. Δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της παρουσίας του. Μένει μια απατηλή οπτασία που χάνεται αφήνοντας το υποκείμενο να φαντασιώνεται την απουσία του. Να νομίζει ότι αυτό φταίει για αυτή. Η αίσθηση ενός μετεώρου, απροσδιόριστου σχήματος που εξαφανίζεται μόλις το υποκείμενο πλησιάζει, δεν μπορεί να δημιουργήσει την σιγουριά μιας ύπαρξης που νομίζει ότι εξαφανίζεται όταν την πλησιάζουν.

Ηλιόλουστες μέρες που αιμορραγούν μπροστά στην τεράστια και απειλητική πραγματικότητα των εσωτερικών, σιωπηλών συμβάντων της οικογενειακής ζωής και των εκκρίσεων γονεϊκών μοναχικών κρίσεων, πάνω στο άνθος της ηλικίας του υποκειμένου. Η εγκατάλειψη που ποτέ δεν συνειδητοποιήθηκε το εύρος της, διότι η διαφορετικότητα της παρουσίας της, μπερδεύει τα μαθηματικά σαΐνια μιας αυταρχικής οικογενειοκρατίας, είναι εδώ και παίρνει μορφές και διαστάσεις που κανείς δεν μπορεί να τις προλάβει. Ο φόβος, και αυτός εδώ! Σκάβει τα λαγούμια του μέσα στο χρόνο και ξοφλάει τα διαγεννεολογικά γραμμάτια με υπογραφές πάνω στο δέρμα της ψυχής του. 

Οι 7 συνήθειες των ζευγαριών που δεν τσακώνονται

Κάθε μακροχρόνια σχέση έχει τις δυσκολίες της και κάθε ζευγάρι έχει τις δικές του «ζώνες κινδύνου», εντός των οποίων οι διαφωνίες μεταβάλλονται εν ριπή οφθλμού σε λογομαχίες και τσακωμούς. Δεν είναι αφύσικο για ένα ζευγάρι να φιλονικεί, δεν είναι όμως και ο ενδεδειγμένος δρόμος προς μία ευτυχή και ανταποδοτική συμβίωση, πόσο μάλλον όταν αφετηρία είναι η αμοιβαία αγάπη. Υπάρχουν, βέβαια, και ζευγάρια που τσακώνονται σπάνια και τείνουν να «τσεκάρουν» πολλές απ’ τις παρακάτω πρακτικές...
Οι 7 συνήθειες των ζευγαριών που δεν τσακώνονται

Έχουν αποδεχτεί ο ένας τον άλλον

Αν ένα ζευγάρι έχει αντέξει στο χρόνο, δεν πρέπει να είναι επειδή τα μέλη του δεν είχαν άλλη εναλλακτική, αλλά επειδή πήραν μία ξεκάθαρη απόφαση να μοιραστούν τη ζωή τους με τον άνθρωπο που έχουν δίπλα τους. Τα ζευγάρια που τσακώνονται αραιά και πού, έχουν συνήθως αποδεχτεί ο ένας τον άλλον με τις ιδιαιτερότητες και τις παραξενιές του και γνωρίζουν τι να παραβλέψουν και τι να προλάβουν με μία απλή παραίνεση, πριν οδηγήσει σε περαιτέρω ένταση.

Προστατεύουν τον «χώρο» τους

Σε μία σχέση που εξελίσσεται ομαλά χωρίς σκαμπανεβάσματα και τριγμούς, τα μέλη του ζευγαριού μαθαίνουν με τον καιρό να μη φέρνουν στο σπίτι εντάσεις που προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες και αφορούν τρίτους με τέτοιο τρόπο που να τις φορτώνουν στον σύντροφό τους. Η σχέση είναι καταφύγιο και ως τέτοιο πρέπει να διαφυλάσσεται για να μας παρέχει ηρεμία και δύναμη να αντιμετωπίσουμε τον κόσμο γύρω μας.

Ξέρουν να ζητούν συγνώμη και να συγχωρούν

Πώς να κάνετε την κουζίνα σας πιο οργανωμένη και πρακτική

Η κουζίνα είναι ίσως ένα από τα πιο «απασχολημένα» δωμάτια του σπιτιού. Εκεί μαγειρεύει η νοικοκυρά, μαζεύεται όλη η οικογένεια να φάει γύρω απ’ το τραπέζι και είναι ίσως το πιο αγαπημένο δωμάτιο… συζητήσεων όταν η μαμά προσκαλεί την φίλη της για να πιουν καφέ. Ένα δωμάτιο που χρησιμοποιείται τόσο πολύ είναι απαραίτητο να είναι πρακτικό και λειτουργικό για τους ιδιοκτήτες του.
Πώς να κάνετε την κουζίνα σας πιο οργανωμένη και πρακτική
Είτε έχετε μικρή κουζίνα που ακόμα και κάθε εκατοστό μετράει είτε θέλετε να την οργανώσετε έξυπνα, αν εφαρμόσετε τις παρακάτω ιδέες θα κάνετε την πολύωρη –ίσως- παραμονή σας σ’ αυτήν πολύ πιο εύκολη. Εμπνευστείτε και πιάστε δουλειά!

1. Εκμεταλλευτείτε τους τοίχους

Κρατήστε άδειο τον πάγκο για να μην χρειάζεται να κάνετε χώρο κάθε φορά που θέλετε να τον χρησιμοποιήσετε, εκμεταλλευόμενη τον τοίχο. Στερεώστε ένα κουρτινόξυλο στο οποίο θα κρεμάσετε γερούς γάντζους και σιδερένια, ανοιχτά ραφάκια, στα οποία θα τοποθετήσετε όλα τα βάζα που τώρα καταλαμβάνουν πολύ χώρο στην άκρη της κουζίνας σας. Εναλλακτικά, προμηθευτείτε μία αντίστοιχη, «έτοιμη» κατασκευή του εμπορίου. 
 

2. Μαγνητικά βάζα για τα μπαχαρικά σας 

Χρησιμοποιήστε βάζα που κολλάνε με μαγνήτη για τα μπαχαρικά σας και εξοικονομήστε ακόμα περισσότερο χώρο. Μπορείτε να τα κολλήσετε σε οποιαδήποτε επιφάνεια σας βολεύει.

12 απίθανες χρήσεις ενός παλιού τζιν

Το πιθανότερο είναι πως αν ανοίξουμε –τουλάχιστον οι γυναίκες- την ντουλάπα μας, θα βρούμε ένα ή και περισσότερα παλιά τζιν, που τώρα δεν φοράμε αλλά «ποιος ξέρει… Μπορεί κάποια να τα χρειαστούμε». Φυσικά αυτή η στιγμή δεν έρχεται ποτέ και έτσι τα τζιν μας καταλήγουν να πιάνουν έναν αξιοσέβαστο χώρο στην ντουλάπα μας. Για να μην τα αφήνετε απλώς να «κάθονται» (κι αν δεν τα δωρίσετε), δείτε πώς μπορείτε να τα μεταποιήσετε στα πιο απίθανα και χρηστικά αντικείμενα για το σπίτι.

1. Ένα ξεχωριστό σου- πλα

12 απίθανες χρήσεις ενός παλιού τζιν
Δεν έχετε σου πλα; Αν κρατάτε ακόμα το παλιό σας τζιν, πλύντε το, κόψτε-ράψτε και στρώστε το στο τραπέζι.

Μέλι για τα μαλλιά, το πρόσωπο, το μπάνιο!

Αν ψάχνετε για ακόμα περισσότερους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το μέλι, εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε εκτός κουζίνας.



1. Γυαλίστε τα μαλλιά σας: Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα λίτρο ζεστό νερό, στη συνέχεια βουτήξτε τα μαλλιά σας στο μείγμα, αφού έχετε λουστεί με σαμπουάν (δεν χρειάζεται να το ξεπλύνετε, δεδομένου ότι είναι ήδη αραιωμένο). Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κατ 'ευθείαν το μέλι στις άκρες για να αποφύγετε το φριζάρισμα.

2. Πλύνετε το πρόσωπό σας:  Φτιάξτε απλά ένα μείγμα με μια μικρή κουταλιά μέλι με λίγο ζεστό νερό στην παλάμη του χεριού σας, κάντε μασάζ σε όλο το πρόσωπο.

Δείτε πόσα πραγματάκια μπορείτε να κάνετε με τα φακελάκια από σιλικόνη!

Αυτά τα φακελάκια σιλικόνης που συναντάμε σε κουτιά συσκευασιών, όπως μέσα στα καινούργια μας παπούτσια, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους!


Η γέλη που περιέχουν τα φακελάκια είναι ένα αποξηραντικό, μια ουσία που απορροφά την υγρασία και δεν είναι τοξική παρά μόνο αν συνδυαστεί με ορισμένες χημικές ουσίες.


1. Προστατέψτε τα προσωπικά σας έγγραφα βάζοντας φακελάκια με γέλη στο σημείο που τα αποθηκεύετε.


2. Προστατεύεστε τις φωτογραφίες από την υγρασία. Ρίξτε ένα φακελάκι στο πίσω μέρος των 
πλαισίων για την προστασία τους, ακόμη και σε αυτές που κρέμονται στους τοίχου.

3. Αφήστε δύο φακελάκια στην εργαλειοθήκη σας για να μην σκουριάζουν.

Οι δάσκαλοι της ζωής μου...

Ποιον θεωρείς δάσκαλό σου;
-Δηλαδή τι δάσκαλος; Τι με δίδαξε;
-Βρε παιδί μου, ποιος σου άφησε στάμπα στην ζωή σου;
-Μα δεν είναι ένας, είναι πολλοί...


Είναι η μητέρα μου που μ' αγάπησε και φρόντισε να μεγαλώσω ανεξάρτητη. Θυμάμαι δάκρυσε όταν μου είπε ότι δεν έδειξε την αγάπη που έπρεπε. Που να 'ξερε. Που να 'ξερε πως η αγάπη της φαινόταν στην εμπιστοσύνη της, στα μάτια της, στα χάδια της, στην αγκαλιά της. Που να 'ξερε πως όταν παγώνει η ψυχή μου, ζητάω την ζεστασιά της δικής της ψυχής.

Είναι ο πατέρας μου που συνέχεια μου έδειχνε ότι δεν ήμουν αρκετή. Πάντα κάτι έλειπε ή περίσσευε. Μα μ' αγαπούσε. Το έβλεπα στα μάτια του όταν μου έλεγε να προσέχω πριν βγω από το σπίτι. Ακόμα δηλαδή μ' αγαπάει. Το καταλαβαίνω από τα παράπονα που κάνει στην μητέρα μου ότι δεν τον παίρνω τηλέφωνο. Άξιζε να γίνω καλύτερη γι' αυτόν.

Είναι τ' αδέλφια μου...
Ο μεγάλος μου έμαθε πως να συμβουλεύω, να μοιράζομαι, να αγαπάω αδελφικά. Ακόμα θυμάμαι εκείνο το κλάμα που έριξα όταν του φώναξε ο πατέρας μου σοβαρά για πρώτη φορά.
Ο μικρός μου έμαθε τι θα πει να είσαι μάνα. Να νοιάζεσαι, να δίνεσαι, να αγαπάς, να προσέχεις, να αγωνιάς, να θυσιάζεσαι.

O δεκάλογος της Susan Sontag για να μεγαλώσεις σωστά ένα παιδί

Η Νεοϋορκέζα Σούζαν Σόνταγκ (1933-2004) ήταν μια ιδιοφυής και αιρετική διανοούμενη, φιλόσοφος, λογοτέχνιδα και σκηνοθέτης. Ο κόσμος και η σκέψη της Susan Sontag έγιναν γνωστά στον κοινό μέσω των ημερολογίων της. Στον δεύτερο τόμο βρίσκεται μια καταχώρηση από τον Σεπτέμβριο του 1959 όπου γράφει δέκα κανόνες για τη σωστή ανατροφή ενός παιδιού.
Sontag
  1. Να είσαι συνεπής
  2. Μη μιλάς γι’ αυτόν μπροστά σε άλλους (π.χ. να λες αστεία γεγονότα). Μην του προκαλείς αμηχανία.
  3. Μην τον επαινείς για πράγματα που δεν θα χαρακτήριζε πάντα θετικά.
  4. Μην τον επιπλήττεις αυστηρά για κάτι που του έχεις δώσει την άδεια να κάνει.
  5. Καθημερινή ρουτίνα: φαγητό, διάβασμα για το σχολείο, μπάνιο, δόντια, δωμάτιο, παραμύθι, κρεβάτι.
  6. Μην του επιτρέπεις να σε μονοπωλεί όταν είσαι με άλλους ανθρώπους.
  7. Πάντα να λες καλά λόγια για τον πατέρα του (όχι γκριμάτσες, αναστεναγμούς, ανυπομονησία κλπ)

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ: ΑΠ’ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Going to a different dimension.
Το Ταξιδι στον Χρονο: Από την Αρχαία Μυθολογία στην Σύγχρονη Επιστήμη και οι χρονομηχανές έχουν υπάρξει το κεντρικό ζήτημα της Επιστημονικής Φαντασίας και αναρίθμητων ταινιών για αρκετές δεκαετίες τώρα.
Για την ακρίβεια, φαίνεται πως η πιθανότητα ενός ταξιδιού στο χρόνο, είτε στο παρελθόν είτε στο μέλλον, ιντριγκάρει την φαντασία της ανθρωπότητας για αρκετούς αιώνες. Ενώ αρκετοί θεωρούν πως είναι απίθανο να πιστέψεις πως μπορούμε να ταξιδέψουμε μέσα στον χωροχρόνο, μερικοί από τους σπουδαιότερους επιστήμονες έχουν ερευνήσει αν η πιθανότητα ενός τέτοιου ταξιδιού θα μπορούσε να μετατραπεί σε πραγματικότητα.

Ταξιδι στον Χρονο: Από την Αρχαία Μυθολογία στην Σύγχρονη Επιστήμη

Για παράδειγμα ο Albert Einstein συμπέρανε στα τελευταία χρόνια του πως το παρελθόν,το παρόν και το μέλλον συνυπάρχουν ταυτόχρονα, και οι περισσότεροι γνωρίζουμε την έννοια της σχετικότητας που λέει πως ο χρόνος είναι σχετικός και όχι απόλυτος όπως υποστήριξε ο Newton. Με την κατάλληλη τεχνολογία, που θα σήμαινε ένα πολύ γρήγορο όχημα, ο άνθρωπος θα μπορούσε να βιώσει αρκετές ημέρες χρονικά μέσα σε ένα Ταξιδι στον Χρονο ενώ κάποιος άλλος θα βίωνε μονάχα μερικές ώρες ή λεπτά. Όμως η Σοφία του Einstein είχε πολύ μικρή επίδραση στην Κοσμολογία αφού στην πλειοψηφία τους οι Φυσικοί εξακολουθούν να λαμβάνουν την έννοια του χρόνου γραμμικά και όχι σύμφωνα με την παράλληλη ύπαρξή του.
Αν ένα τέτοιο Ταξιδι στον Χρονο ήταν εφικτό, θα ήταν δύσκολο να κατανοήσουμε τι θα σήμαινε αυτό για την ανθρωπότητα, μιας και όποιος κατείχε την δύναμη να μετακινείται στον χρόνο θα είχε και την δύναμη να μεταλάσσει την ιστορία. Και αν κάτι τέτοιο ακούγεται ελκυστικό, θα ήταν αδύνατο να γνωρίζουμε τις συνέπειες τέτοιων ιστορικών μεταβολών και τον τρόπο με τον οποίο θα επηρέαζε το μέλλον.

Λέξεις και φράσεις «κλειδιά».


«θα σε κάψει ο Θεός».
Μία φράση την οποία την ακούμε συχνά και μας προκαλεί φόβο και τρόμο. Μία φράση που μας οδηγεί σε απόσταση από τον Θεό, με οδηγό τον φόβο.
Κι όμως αυτή η φράση δεν έχει μέσα της το κάψιμο έτσι όπως τοποθετείτε ως φράση εκφοβισμού, αλλά ακριβώς το αντίθετο.
Καθώς ο Θεός τι μας λέει ?


Μας λέει ότι Εκείνος ενεργεί σαν φλόγα που κατακαίει τα πάθη μας. Πότε ? Όταν εμείς μέσα από την μελέτη και την προσευχή ανάψουμε την φλόγα- ζέση ως προς Εκείνον. Να τον αγαπήσουμε δηλαδή όπως λέει και ο Ιησούς με όλη την καρδιά μας, με όλη την διάνοιά μας, με όλη την ψυχή μας. ( Προς Εβραίους Κεφάλαιο 12 εδάφιο 29).
Οπότε όταν ένας άνθρωπος ανάψει μέσα του τη φλόγα προς τον Θεό και τον Λόγο του τότε η καρδιά του θερμαίνεται και αυτή η θέρμη οδηγεί στην κάθαρση από τα πάθη, που τόσο μας ταλαιπωρούν.
Έτσι ο κάθε άνθρωπος είτε θα έρθει σε ζέση από τον Λόγο του Θεού και λειτουργεί μέσα από τον Λόγο Του. Που σημαίνει ότι η καρδιά του είναι γεμάτη από την Πνευματική οδό. Ή θα σκλαβωθεί από κάθε τι γήινο η καρδιά του και τότε θα έρχεται το καίγομαι.
Αυτό δηλαδή που μας οδηγεί στο κάψιμο του πόνου είναι το εγώ μας και από τις επιθυμίες τις καρδιάς μας.

Πότε τα εξωτικά Κιριμπάτι θα σβηστούν από τον χάρτη της Γης;


Αποτέλεσμα εικόνας για Πότε τα εξωτικά Κιριμπάτι θα σβηστούν από τον χάρτη της Γης;

Οι 113.000 κάτοικοι των εξωτικών νησιών Κιριμπάτι της Μικρονησίας ζητούν επειγόντως να αλλάξουν πατρίδα. Απειλούμενοι από τη συνεχή άνοδο της στάθμης της θάλασσας, επιδιώκουν να μετεγκατασταθούν το συντομότερο δυνατό στα νησιά Φίτζι αγοράζοντας εκεί γη προς 9,6 εκατομμύρια δολάρια. Η θάλασσα έχει ήδη σκεπάσει κάποιες από τις 32 ατόλες (κοραλλιογενή νησιά με δακτυλιοειδές σχήμα και λιμνοθάλασσα στο κέντρο τους) που αποτελούν το νησιωτικό αυτό σύμπλεγμα του Ειρηνικού Ωκεανού. Χωρίς διέξοδο, η μοναδική τους λύση είναι να εγκαταλείψουν άμεσα έναν από τους τελευταίους επίγειους παραδείσους.

Σύντομα θα αποτελούν παρελθόν

Οι κάτοικοι το φοβόντουσαν εδώ και χρόνια. Στην άνιση μάχη ξηράς και ωκεανού ήξεραν ότι κάποια μέρα νικητής θα βγει η θάλασσα. Τα πανέμορφα παρθένα νησιά (κατοικήσιμα είναι μόνο τα 12) είχαν την τιμή να καλωσορίσουν πρώτα τον 21ο αιώνα, όμως αναμένεται ότι σύντομα θα αποτελούν παρελθόν στο βιβλίο της γήινης ιστορίας. Απομονωμένα στον χάρτη και πλέοντας στη μέση του πουθενά διαθέτουν ένα από τα μεγαλύτερα – και προστατευόμενα ως παγκόσμια φυσική κληρονομιά – οικοσυστήματα κοραλλιών στον κόσμο. Τα Κιριμπάτι μπορεί να μάγεψαν τον θαλασσοπόρο Κουκ και τον Δαρβίνο, δεν κατόρθωσαν όμως να συγκινήσουν και την παγκόσμια κοινότητα με το πρόβλημα της επιβίωσής τους.

Νέα ανακάλυψη: Επιστήμονες ξεκλειδώνουν τα μυστικά του DNA και ευελπιστούν στην δημιουργία νέων φαρμάκων

20160606_FENs-enzymes300x340
Επιστήμονες ξεκλείδωσαν ένα βασικό τμήμα του μυστηρίου για το πώς το DNA μας μπορεί να αντιγράφεται και να επισκευάζεται μόνο του – κάτι το οποίο είναι βασικό για όλες τις μορφές της ζωής. Η νέα έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από κορυφαίους επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Sheffield, αποκάλυψε πώς διακλαδωμένα μόρια DNA αφαιρέθηκαν από την διπλή ελικοειδή δομή – μια διαδικασία την οποία οι επιστήμονες αναζητούν να ξεκλειδώσουν για πάνω από 20 χρόνια. Τα αποτελέσματα της πρωτοποριακής μελέτης δημοσιεύθηκαν σήμερα (Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016) στο Nature Structural & Molecular Biology.
«Στην πραγματικότητα, διακλαδωμένο DNA διαμορφώνεται κάθε μέρα στα σώματά μας», λέει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Sheffield, Jon Sayers. «Συμβαίνει κάθε φορά που τα κύτταρά μας διαιρούνται. Αυτές οι διακλαδώσεις είναι βασικοί ενδιάμεσοι που διαμορφώνονται κατά τη διάρκεια της αντιγραφής του DNA μας».
Η διαθεματική ομάδα από δυο τμήματα του Πανεπιστημίου, κατέγραψε στιγμιότυπο των μοριακών γεγονότων με απίστευτη λεπτομέρεια που ποτέ πριν δεν είχε φανεί. Δείχνει πώς ειδικά ένζυμα (Flap EndoNuclease enzymes – FENs) περικόπτουν διακλαδωμένα μόρια DNA αφού τα κύτταρα έχουν διαιρεθεί. Η ομάδα έκανε την ανακάλυψη χρησιμοποιώντας το Diamond Light Source, το σύχνοτρον του Ηνωμένου Βασιλείου το οποίο λειτουργεί ως γιγάντιο μικροσκόπιο που εκμεταλλεύεται την ισχύ των ηλεκτρονίων για να παραχθούν έντονες ακτίνες-Χ, τις οποίες οι επιστήμονες μπορούν να χρησιμοποιούν για τη μελέτη από απολιθώματα και στροβιλοκινητήρες μέχρι ιούς και εμβόλια.

Αν δείτε αυτόν τον κύκλο μανιταριών κάπου στο δάσος και μπείτε μέσα, θα διαπράξετε μεγάλο λάθος! - ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΝΕΡΑΪΔΩΝ!

A mushroom ring creating a circle on the grass. These rings were believed to be portals to the fairy realm, and areas of danger.

Για χιλιάδες χρόνια πιστευόταν πως η ξαφνική εμφάνιση του κύκλου των μανιταριών, ήταν σημάδι απόκοσμης παρουσίας ή προειδοποίηση των σκοτεινών δυνάμεων. Έτσι δημιουργήθηκε ο θρύλος πως ο κύκλος αυτός είναι μια "πύλη" που οδηγεί στο βασίλειο των νεράϊδων και των ξωτικών. Για κάποιους άλλους το συναπάντημα αυτό είναι μεγάλη τύχη και καλός οιωνός.

Οι κύκλοι των μανιταριών είναι γνωστοί σε όλη την Ευρώπη. Στις γαλλικές παραδόσεις αναφέροντο σαν "δαχτυλίδια των μάγων" ενώ στις γερμανικές σαν "δαχτυλίδια των μαγισσών". Στις αγγλικές, σκανδιναβικές και κελτικές παραδόσεις εκφράζονταν οι πεποιθήσεις πως οι δακτύλιοι αυτοί προκλήθηκαν από τους χορούς των νεράιδων ή των ξωτικών. Τα γεγονότα αυτά ελάμβαναν χώραν κυρίως σε φεγγαρόλουστες βραδιές και η ξαφνική εμφάνιση των δακτυλίων το πρωί ήταν απόδειξη για τον χορό που προηγήθηκε το βράδυ εκεί.

Το συστατικό που καταπολεμά την τριχόπτωση και πού θα το βρείτε

Το συστατικό που καταπολεμά την τριχόπτωση και πού θα το βρείτε
Η τριχόπτωση αφορά άνδρες και γυναίκες και εκδηλώνεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με την αιτία που την προκαλεί.
Η απώλεια μέχρι 100 τριχών την ημέρα θεωρείται φυσιολογική, καθώς τα μαλλιά ανανεώνονται καθημερινά και η απώλεια αναπληρώνεται.
Όταν όμως πάρει μεγαλύτερη έκταση, μπορεί να είναι παθολογική και είναι σκόπιμο να επισκεφθείτε έναν ειδικό που θα εντοπίσει τα αίτια και θα σας συστήσει την καλύτερη θεραπεία.
Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Οργανισμό Τριχόπτωσης, μέχρι την ηλικία των 50 ετών περίπου το 85% των ανδρών θα έχουν σημαντική αραίωση του τριχωτού της κεφαλής. Και οι γυναίκες όμως αντιμετωπίζουν με το πέρασμα του χρόνου αραίωση των μαλλιών σε ποσοστό 40%.
Οι επιστήμονες αναφέρουν τώρα πως η κηρήθρα των μελισσών μπορεί να κρύβει μια πιθανή νέα θεραπεία για την τριχόπτωση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα