Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Η αλήθεια για τον Χριστόφορο Κολόμβο



Christopher_Columbus3
«Το χίλια τετρακόσια ενενήντα δύο ο Κολόμβος διέπλευσε τον Γαλάζιο Ωκεανό ....
Σήμερα, ο Χριστόφορος Κολόμβος γιορτάζεται ως ένας μυθικός ήρωας από κάποιους - με τραγούδια, ποιήματα, και φανταστικές ιστορίες σχετικά με τη μεγάλη περιπέτεια του πέρα από τον Ατλαντικό για να εξερευνήσει την μαγευτική γη που θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι γνωστή ως Αμερική. Υπάρχουν πενήντα τέσσερις κοινότητες που έχουν πάρει το όνομά τους από τον εξερευνητή στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης και της Περιφέρειας της Κολούμπια.  "Χαίρε, Κολούμπια" ήταν ο ανεπίσημος εθνικός ύμνος των Ηνωμένων Πολιτειών μέχρι το 1931 . Μια ομοσπονδιακή αργία, "Ημέρα του Κολόμβου," γιορτάζεται κάθε δεύτερη Δευτέρα τον Οκτώβριο.
Παρ 'όλα αυτά, οι ιστορικοί έχουν αρχίσει να γκρεμίζουν τον μύθο του Κολόμβου:  Αυτός ανακάλυψε την Αμερική.  Αυτός απέδειξε ότι ο κόσμος δεν ήταν επίπεδος. ( που ήταν γνωστό για περισσότερο από μία χιλιετία πριν από την εποχή του Κολόμβου ».  Στην πραγματικότητα, οι μελετητές είχαν μια αρκετά καλή ιδέα για το ποια ήταν η περιφέρεια της Γης, κάτι που ήταν μέρος της διαφωνίας τους με το ταξίδι του Κολόμβου- ο Κολόμβος πίστευε ότι η Ασία ήταν μεγαλύτερη από ό, τι είναι και ο κόσμος πολύ μικρότερος, με αποτέλεσμα να ανατεθεί, από τη μοναρχία, σε έναν από τους μελετητές, να διερευνήσει την αληθοφάνεια του ταξιδιού του Κολόμβου φτάνοντας στο συμπέρασμα, ότι ήταν «αδύνατο για κάθε μορφωμένο άνθρωπο»). Ότι ήρθε στην Αμερική στο όνομα της εξερεύνησης. Και, τέλος, ότι ήρθε ειρηνικά.
Πολύ απλά, τα περισσότερα από αυτά τα «γεγονότα» είναι κατηγορηματικά ψευδείς ή μισές αλήθειες. 

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΥ ΤΡΩΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ «ΟΙ ΕΨΙΛΟΝ»
...Μείναμε άφωνοι μπροστά στο θέαμα που αντίκριζαν τα μάτια μας: οι δύο Αίαντες, τεράστιοι σαν γίγαντες, ο Αίας ο Οϊλήος (ο Λοκρός) και ο Αίας ο Τελαμώνιος, ο Διομήδης, ο Σθένελος, ο σοφός Νέστορας, ο ξανθός Μενέλαος, ο Αγαπήνορας, ο Μέγης και ο Θόας, ο Αμφίμαχος, ο Πρωτεσίλαος, ο Εύμηλος, ο Φιλοκτήτης, ο Μαχάονας. Κι ανάμεσά τους να ξεχωρίζει με την ψηλή κορμοστασιά του, ατρόμητος, σ' όλο το κλέος που του είχε προσδώσει ο Όμηρος, ο
γρηγοπόδαρος Αχιλλέας. Την παρουσία του σ' αυτή τη συνάντηση είχε εξασφαλίσει κι ο πανούργος Οδυσσέας, ο γιος του Λαέρτη.

Παρόντες κι άλλοι πολλοί, πρίγκιπες και βασιλιάδες, πιότεροι από σαράντα. Όλοι μέσα σας αστραφτερές πανοπλίες τους, αρματωμένοι με τα πελώρια, βαριά ξίφη τους με τις χρυσόδετες, στολισμένες με πολύτιμες πέτρες λαβές τους. Στο ένα χέρι κρατούσαν τις ασπίδες, στο άλλο τις περικεφαλαίες τους. Από τη μέση τους κρέμονταν εγ-χειρίδια με διάφορες παραστάσεις ως ενθετική διακόσμηση.
Η Υβόν κι εγώ κινούμασταν ανάμεσά τους χωρίς αυτοί να μας αντιλαμβάνονται.
Αυτό μας έδινε την άνεση να θαυμάζουμε τη μεγαλοπρέπεια και τη δύναμη των φοβερών εκείνων πολεμιστών. Στο μεταξύ, αμείλικτα τα ερωτήματα βομβάρδιζαν το μυαλό μου. Ονειρευόμουν; Επρόκειτο για ψευδαίσθηση; Ήταν εξωσωματική εμπειρία ή είχα φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μπορώ να επισκέπτομαι τα Ακκασικά Αρχεία* και να λαμβάνω απευθείας πληροφορίες; Όμως,
σ' αυτή την περίπτωση, πώς ήταν δυνατό να είναι μαζί μου και η Υβόν; Προσπαθούσα να αξιολογήσω αντικειμενικά την κατάσταση.
Αλλά όσο περισσότερο σκεφτόμουν τόσο ένιωθα την αλήθεια να γλιστρά σαν ευέλικτο χέλι μέσα από τα χέρια μου. Αποφάσισα ν' αφήσω αυτό το γρίφο για αργότερα - τώρα προείχε η συγκέντρωση, το πώς είχαμε βρεθεί εκεί ήταν άλλη υπόθεση. Είχα την ακλόνητη αίσθηση πάντως πως επρόκειτο για μια σπάνια συνάθροιση, που έδειχνε να είχε συνενώσει τους Έλληνες. Το θέμα φαινόταν σοβαρό και πολύπλοκο. Ο δε προβληματισμός των βασιλέων πολύ μεγάλος.
Διακυβευόταν η ίδια η ύπαρξη του Ελληνισμού. Ο κίνδυνος προερχόταν από τους φίλους-συμμάχους και αδελφούς Τρώες.

Πολυμορφικοί Εξωγήινοι Στην Αρχαία Ελλάδα!


Ήταν πολύ σοφοί και μπορούσαν να προφητεύουν κοντινά γεγονότα, αλλά ήταν απρόθυμοι να αποκαλύψουν τα μυστικά του μέλλοντος ...

Μίλησαν και συμπεριφέρθηκαν σαν άνθρωποι, αλλά δεν ήταν ανθρώπινης προέλευσης ...


Ήταν εξωγήινοι πολυμορφικοί που επισκέφτηκαν τον πλανήτη μας εδώ και πολύ καιρό ...


Το ταξίδι και η αναζήτηση μας για την αλήθεια, μας μεταφέρει στην αρχαία Ελλάδα, όπου συναντάμε μια αξιοσημείωτη εξωγήινη φυλή που αργότερα  λατρεύτηκε ως θεϊκή ...


* * *


Τα ψάρια ήταν ιερά στους κλασσικούς Έλληνες και Ρωμαίους. Στην ελληνική μυθολογία μπορούμε να διαβάσουμε για ορισμένα αμφίβια όντα που αποκαλούνταν «Οι Παλαιοί Της Θάλασσας».


Είναι πράγματι πολύ συναρπαστικό. Λέγεται ότι αυτά τα όντα με ουρά ψαριού και   ανθρώπινα σώματα, ήταν απίστευτα σοφά. Μπορούσαν να προφητεύουν κοντινά γεγονότα, αλλά ήταν απρόθυμα να αποκαλύψουν μυστικά του μέλλοντος. 


Χαρακτηριστικό αυτών των όντων ήταν η ικανότητά τους να αλλάζουν το σχήμα τους σε κάτι άλλο, όπως ένα λιοντάρι, έναν αετό ή ένα φίδι. Μιλούσαν σαν τους ανθρώπους, αλλά δεν ήταν ανθρώπινης προέλευσης ... Ήταν εξωγήινοι ...

Τα σύνορα του εγώ και η διαφορά του ερωτικού αισθήματος από την αληθινή αγάπη

post-309

Η λαθεμένη αντίληψη ότι ο έρωτας είναι ένας τύπος αγάπης είναι τόσο δυνατή, ακριβώς επειδή περιέχει έναν κόκκο αλήθειας.
Η εμπειρία της αληθινής αγάπης έχει και αυτή να κάνει με σύνορα του εγώ, μιας και συνεπάγεται μιαν επέκταση των ορίων μας. Τα όρια μας είναι τα σύνορα του εγώ μας. Όταν επεκτείνουμε τα όριά μας μέσω της αγάπης, το κάνουμε προσπαθώντας, σαν να λέμε, να τεντωθούμε για να φτάσουμε ως το αγαπημένο μας πρόσωπο, του οποίου επιθυμούμε να βοηθήσουμε την ανάπτυξη. Για να είμαστε σε θέση να το κάνουμε πρέπει πρώτα το αντικείμενο της αγάπης μας να γίνει αγαπημένο σε μας: με άλλα λόγια πρέπει να γοητευτούμε απ’ αυτό, να επενδύσουμε τον εαυτό μας σ’ αυτό και να δεσμευτούμε με αυτό το αντικείμενο που είναι έξω από μας, πέρα από τα δικά μας σύνορα. Οι ψυχίατροι ονομάζουν αυτή τη διαδικασία της προσέλκυσης, επένδυσης και δέσμευσης «κάθεξη», και λέμε ότι εμείς «κατέχουμε» το αγαπημένο αντικείμενο. Αλλά όταν κατέχουμε ένα έξω από μας αντικείμενο, ψυχολογικά ενσωματώνουμε επίσης μιαν ιδέα αυτού του αντικειμένου μέσα μας.
Για παράδειγμα, ας πάρουμε έναν άνθρωπο που έχει πάθος την κηπουρική. Είναι ένα πάθος ικανοποιητικό και πολυέξοδο. Ο άνθρωπος αυτός «αγαπά» να καταγίνεται με τον κήπο του. Ο κήπος του σημαίνει πολλά γι’αυτόν. Αυτός ο άνθρωπος έχει «καθέξει» τον κήπο του. Τον βρίσκει ελκυστικό, έχει «επενδύσει» τον εαυτό του σ’ αυτόν, είναι «δεσμευμένος» με αυτόν – σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να πηδάει από το κρεβάτι χαράματα την Κυριακή για να ξαναγυρίσει σ’ αυτόν και ακόμα μπορεί να παραμελήσει τη γυναίκα του γι’ αυτόν. Στη διάρκεια της «κάθεξής» του, και για να καλλιεργήσει τα λουλούδια και τους θάμνους του, μαθαίνει ένα σωρό πράγματα. Αποκτά πολλές γνώσεις σχετικά με την κηπουρική – για τα χώματα, λιπάσματα, για εμφύτευση και κλάδεμα. Και γνωρίζει τον δικό του συγκεκριμένο κήπο: την ιστορία του, τον τύπο των λουλουδιών και των φυτών που έχει, το σχεδιάγραμμά του, τα προβλήματά του και το μέλλον του. Παρά το γεγονός ότι ο κήπος υπάρχει έξω απ’ αυτόν, ωστόσο διαμέσου της κάθεξης έφτασε να υπάρχει μέσα του. Η γνώση που έχει για τον κήπο του και η σημασία που ο κήπος του έχει γι’ αυτόν αποτελούν μέρος του εαυτού του, μέρος της ταυτότητάς του, μέρος της ιστορίας του, μέρος των γνώσεών του. Με το να αγαπά και να κατέχει τον κήπο του, έχει πραγματικά ενσωματώσει τον κήπο μέσα στον εαυτό του και, με αυτή την ενσωμάτωση, ο εαυτός του μεγάλωσε και τα σύνορα του εγώ του επεκτάθηκαν.

ΥΠΗΡΞΕ ΤΕΛΙΚΑ ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΚΑΙ ΣΩΚΡΑΤΗ;



Ό,τι κι αν λέει ο Πλούταρχος, πολλές απ’ αυτές τις φιλίες ανάμεσα σ’ έναν άντρα και σ’ έναν έφηβο μπόρεσαν να μείνουν αγνές. Είδαμε λίγο πριν τον Αλκιβιάδη να κάνει σκηνή ζηλοτυπίας στον Σωκράτη, μα ο ίδιος διηγείται αμέσως μετά σε μια τολμηρή σελίδα του «Συμπόσιου» του Πλάτωνα (217α – 219ε) αυτό που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε «ο πειρασμός του Σωκράτη», όπου οι συνήθεις όλοι αντιστρέφονται: εδώ ο νέος άντρας – μα που είναι ήδη διεφθαρμένος από ένα σωρό ερωτικές περιπέτειες – είναι αυτός που κάνει τις προτάσεις – και ποιες προτάσεις! – στον ώριμον άντρα, που τον θαυμάζει για την επιστήμη του και τη σοφία του:

«Και επειδή είχα σχηματίσει την ιδέα πως ο Σωκράτης ενδιαφερόταν σοβαρά για τα θέλγητρα της νιότης μου, το θεώρησα εύρημα απροσδόκητο και ευτυχή σύμπτωση ότι είχα τη δυνατότητα να χαρίσω την εύνοιά μου στον Σωκράτη κι έτσι να μάθω όλα όσα εκείνος γνώριζε».
Ο Αλκιβιάδης λοιπόν τα βολεύει έτσι ώστε να μείνει μόνος με τον Σωκράτη, αλλά ο Σωκράτης δεν επωφελείται καθόλου απ’ αυτή την ευκαιρία για να του μιλήσει για έρωτα. Τότε τον προκαλεί να παλέψει μαζί του (βλέπουμε εδώ να ξαναεμφανίζεται πάλι η σημασία της γυμναστικής και της παλαίστρας στην παιδεραστία): ο Σωκράτης δέχεται, μα δεν εγκαταλείπει την επιφυλακτική του στάση. Τότε ο νέος άντρας χρησιμοποιεί τα μεγάλα μέσα:

Η πραγματική φιλία έχει αυτά τα 11 χαρακτηριστικά

Ο Αριστοτέλης είχε χαρακτηρίσει τους αληθινούς φίλους ως «μία ψυχή, σε δύο σώματα», αλλά τι είναι αυτό που διαχωρίζει τις παντοτινές φιλίες από τις πιο περιστασιακές; Διαβάστε ποιες είναι οι έντεκα αρετές που έχουν οι πραγματικοί φίλοι, αυτοί που θα μείνουν κοντά μας μια ζωή.
n-FRIENDS
1. Πιέζουν να αποδεχτούμε τον εαυτό μας
Πολλές φορές κάνουμε το λάθος να κρίνουμε πολύ σκληρά και αρνητικά τον εαυτό μας. Όταν έρχεται εκείνη η ώρα, οι φίλοι μας είναι εκείνοι που μας είναι έτοιμοι να μας «ανεβάσουν» όταν είμαστε πεσμένοι. Οι άνθρωποι νιώθουν καλύτερα όταν έχουν κοντά τους ανθρώπους που τους στηρίζουν και τους ενθαρρύνουν. Είτε νιώθετε άσχημα επειδή μία συνέντευξη για δουλειά δεν πήγε όπως θα θέλατε, είτε δεν σας αρέσει αυτό που βλέπετε στον καθρέφτη, οι κοντινοί σας φίλοι θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή σας και θα σας «αναγκάσουν» με τον τρόπο τους να νιώσετε καλύτερα.
2. Λένε πότε κάνουμε λάθος
Όλοι κάνουμε λάθη, και όταν φτάνει εκείνη η στιγμή οι αληθινοί φίλοι είναι αυτοί που πρώτοι θα το εντοπίσουν και με καλοπροαίρετο τρόπο θα μας το πουν. Μαζί με τα θετικά που κάνουμε, είναι έτοιμοι να μιλήσουν και για τα αρνητικά αλλά να μας στηρίξουν και στα δύο. Σε μία επιφανειακή σχέση, κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί με αυτά που κάνετε λάθος, αλλά ο πραγματικός φίλος θα σας πει πάντοτε αυτό που έχει στο μυαλό του χωρίς περιστροφές.
3. Είναι παρόντες
Το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να προσφέρει ο φίλος είναι η προσοχή του και η παρουσία του. Ο αληθινός φίλος είναι εκείνος που θα βρεθεί κοντά σας όταν τον έχετε ανάγκη και θα βάλει το κινητό του στο αθόρυβο προκειμένου να ακούσει απερίσπαστος το πρόβλημά σας.

Οι Ελβετοί σήμερα ψηφίζουν αν θέλουν ρομπότ και πρόσφυγες να δουλεύουν κι αυτοί να κάθονται

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι Ελβετοί σήμερα ψηφίζουν αν θέλουν ρομπότ και πρόσφυγες να δουλεύουν κι αυτοί να κάθονται
Κάποιοι καμαρώνουν την Ελβετία για τα «δημοκρατικά» της δημοψηφίσματα, αλλά πόσο «δημοκρατικά» είναι όταν υπάρχει παραπληροφόρηση και αοριστία;
Αφού φάγανε τη σατανιστική τους τελετή και δεν πήραν πρέφα, τώρα τα ζόμπι της Ελβετίας καλούνται να πάρουν τρεις πολύ σοβαρές αποφάσεις.

Τριπλό δημοψήφισμα σήμερα για τους Ελβετούς, με τριπλή παγίδα!

Το ένα αφορά στο… «ελάχιστο» εγγυημένο βασικό εισόδημα, σε εργαζόμενους και ανέργους.
Ντυμένοι σαν ρομπότ οι υποστηρικτές του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος διαδηλώνουν στην Ζυρίχη, για να στείλουν το μήνυμα ότι εάν υπερισχύσει η άποψή τους, οι Ελβετοί “δεν θα αναγκάζονται να κάνουν ανόητες δουλειές”.
«Θα βοηθήσει στον επανασχεδιασμό της οικονομίας καθώς και την αγορά εργασίας. Περισσότεροι άνθρωποι θα κάνουν αυτό που πραγματικά θέλουν», δηλώνει ο επικεφαλής της καμπάνιας υπέρ του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
Ποιος θα κάνει αυτό που οι Ελβετοί δεν θα θέλουν; Τα ρομπότ, υπονοεί η στολή και… οι πρόσφυγες!

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΖΗΣΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ

zacharias and friends dejavu

Η ιδέα έρχεται σε σύγκρουση με θεμελιώδη τρόπο με πολλές δυτικές σχολές πνευματικότητας και θρησκείας. Μια ψυχή που συνεχίζει να επιστρέφει στη γη για διαφορετικούς λόγους, να κατοικήσει διαφορετικές μορφές ζωής έχει σίγουρες ομοιότητες σε παγκόσμια κλίμακα. Ο τρόπος που η ψυχή μπορεί να βρεθεί σε επαφή με πολλές διαφορετικές ζωές έχει παρόμοια χαρακτηριστικά ανεξαρτήτως των συνθηκών.

Εάν κάποια από τα κάτω χαρασκτηριστικά σας έχουν συμβεί τότε πολύ πιθανόν ναί έχετε ζήσει ξανά
Ανεξήγητες φοβίες, φόβοι ή συμπεριφορές
Αν δεν υπάρχει σχεδιασμένη εξέλιξη μιας συμπεριφοράς, φοβίας ή ιδιομορφία προσωπικότητας με εξαίρεση τις ψυχολογικές διαταραχές, μπορεί να έχετε πάρει αυτόν τον σχηματισμό από μια προηγούμενη ζωή. Για παράδειγμα αν κατασπαραχτήκατε μέχρι θανάτου από ένα άγριο ζώο σε μια περασμένη ζωή, ίσως να μην σας αρέσουν τα σκυλιά σε αυτή τη ζωή. Σε ένα λιγότερα ακραίο παράδειγμα, ο προηγούμενος εραστής σας, μπορεί να αγαπούσε τις πετούνιες.
Σε αυτή τη ζωή είστε αλλεργικoί σε αυτές αλλά πάντα αισθάνεστε ζεστασιά και ευτυχία στην παρουσία τους. Οι πιθανότητες είναι απεριόριστες και το βασικό θέμα σε όλα αυτά είναι η έλλειψη μιας αυθεντικής αιτίας και η μη ευδιάκριτη ανάπτυξη ή ενίσχυση. Βασικά, ένας σχηματισμός εμφανίστηκε μια μέρα και συνέχισε να υπάρχει χωρίς καμιά βοήθεια.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ 24ΩΡΟ

zacharias and friends gete

Καμία μέρα δεν έχει πάνω από 24 ώρες ενώ δε μπορούμε να συγκεντρωθούμε ταυτόχρονα σε 2 πράγματα που συμβαίνουν την ίδια στιγμή.

Τα πάντα είναι “υπερβολικά”… Κανείς δεν γνωρίζει πιά τον εαυτό του, κανείς δεν αντιλαμβάνεται το περιβάλλον στο οποίο ζει και εργάζεται… Οι νέοι άνθρωποι… παρασύρονται στη δίνη του χρόνου. Ο πλούτος και η ταχύτητα είναι αυτά που ο κόσμος θαυμάζει και αγωνίζεται για να τα αποκτήσει. Όλοι οι τρόποι της επικοινωνιακής δυνατότητας γίνονται αυτοσκοπός προκειμένου ο πολιτισμένος κόσμος να ξεπεράσει τον εαυτό του…
Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε 6 Ιουνίου 1825
Σε ένα γράμμα που έστειλε ο Γκαίτε στον φίλο του συνθέτη Ζέλτερ, ο Γκαίτε παραπονιόταν για τα τραίνα, το εξπρές ταχυδρομείο και τα ατμόπλοια.
Έκτοτε, τα ταξίδια έγιναν εκατό φορές ταχύτερα και η επικοινωνία με τη διάδοση πληροφοριών επιταχύνθηκε κατά 10 εκατομμύρια φορές. Το γράμμα που πήρε μια εβδομάδα να φτάσει στον Ζέλτερ στο Βερολίνο, σήμερα θα έφτανε σαν ηλεκτρονικό μήνυμα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ενώ τα ατμόπλοια έδωσαν τη θέση τους στα αερόπλανα και τα γρήγορα αυτοκίνητα.
Οι περισσότεροι λαοί των αναπτυγμένων χωρών θεωρούν «τους διαρκώς γρήγορους ρυθμούς και το άγχος» σαν την κυριότερη αιτία του στρες τους.

Τι είναι η θλίψη; και κάθε συναίσθημα;




Τι είναι η θλίψη; 


Πολλοί θεωρούν το συναίσθημα της θλίψης ως πηγή προερχόμενη εκ του φωτός. 
Άλλοι την θεωρούν ως πηγή άγνοιας της αλήθειας του φωτός.

Αλλά τι είναι στ'αλήθεια η θλίψη; 
Ας εξετάσουμε και τις δύο όψεις του νομίσματος με ένα παράδειγμα για να κατανοήσουμε από που πηγάζει η θλίψη: 

1. Θλίβομαι γιατί τιμώ τους αγαπημένους μου ανθρώπους και την αγάπη που μου έδωσαν γιατί έφυγαν από αυτή την ζωή και μου λείπουν.

Στο πρώτο περάδειγμα (1):
1. Η θλίψη πηγάζει από το αγαθό της νοητής ουσίας της ψυχής, είναι η ολότητα του ενός, η αγαθή αγάπη που μας έδωσε και δώσαμε, όπου νιώθουμε ως ένα με το πρόσωπο που αγαπάμε, το οποίο μεν μας λείπει, γι'αυτό και το τιμούμε, γνωρίζοντας όμως την αλήθεια της ζωής.

Αυτή η αγαθή αγάπη μεταβιβάζεται από την ψυχή στο σώμα, το οποίο σωματοποιεί σε διττά συναισθήματα, των δύο πόλων, αλλά στο κέντρο, της αρμονίας, της ισορροπίας, γιατί η ψυχή εξουσιάζει το υλικό σώμα, και δεν φέρει τα άκρα, τα οποία φέρουν την οδύνη, τον ένα πόλο, ο οποίος είναι αιτία πολλών δεινών. Και οι οδύνες επειδή φέρουν πάντα το κακό, δεν προέρχονται από την ψυχή.



2. Θλίβομαι γιατί φοβάμαι να αντιμετωπίσω μόνος μου την μοναξιά, το μέλλον μου, τον μάταιο τούτο κόσμο, που έχει αρχή και τέλος. 

Διατηρείστε τα Δάκτυλά σας σε Αυτές τις Θέσεις κ δεν θα Πιστεύετε το Αποτέλεσμα …

Από: Μαρία Πέππα –
Moyntra-i-Giogka-twn-Daktylwn
Διατηρείστε τα Δάκτυλά σας σε Αυτές τις Θέσεις κ δεν θα Πιστεύετε το Αποτέλεσμα. Αυτές οι θέσεις αφορούν την Γιόγκα των Δακτύλων ή Μούντρα, η οποία μεταφράζεται από τα σανσκριτικά ως στάση ή συμβολική χειρονομία, ως “αυτό, που φέρνει ευθυμία” …
Γενικά συνδυάζουμε με τη μούντρα συγκεκριμένες θέσεις και κινήσεις ολόκληρου του σώματος (άσανες) ή μεμονωμένων μερών του όπως τα μάτια, τη γλώσσα και τα χέρια …
Η Μούντρα ή η Γιόγκα των Δακτύλων, εμπεριέχει αποτελεσματικές, αλλά απλές ασκήσεις που γίνονται σύντομα και άνετα παντού …
Σύμφωνα με την παράδοση της ανατολικής ιατρικής κατέχει μεγάλη επιρροή και έλεγχο πάνω στο Φυσικό, Ενεργειακό και Νοητικό σώμα …  Οι λεπτές συνδέσεις που προκαλεί στην ροή της ενέργειας μέσα στο σώμα και στον εγκέφαλο, η Ανακούφιση Σωματικών όπως και Ψυχικών Ασθενειών είναι μόνο μερικοί λόγοι που την κάνουν δικαίως να χαρακτηρίζεται στο δυτικό κόσμο σαν Μίνι-Γιόγκα …
Είναι ιδανική για την καθημερινή ζωή και εύκολη στην εκτέλεσή της …
Γενικές συμβουλές εφαρμογής …
Αρχικά εισπνέουμε αργά και βαθιά. Κρατάμε την αναπνοή περίπου για 2 δευτερόλεπτα και εκπνέουμε χαλαρώνοντας το σώμα. Επανάληψη μετά από μικρό διάλειμμα …
Τα χέρια είναι πάντα χαλαρωμένα. Τα δάκτυλα ακουμπούν ελαφρά, η πίεση τους δεν προκαλεί ποτέ κούραση ή πόνο. Τις θέσεις δακτύλων τις κρατάμε από 1 – 15 λεπτά, αρκεί να αισθανόμαστε άνετα …
Για καλύτερα αποτελέσματα επαναλαμβάνουμε τις ασκήσεις αρκετές φορές την ημέρα …
Syrya Mudra …
Surya-Mudra
Αυτή η στάση προάγει την απώλεια βάρους και βελτιώνει την πέψη. Επίσης, μπορεί να θεραπεύσει προβλήματα όρασης και είναι αποτελεσματική για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την κυκλοφορία του αίματος και τρέμουν …
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα