Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Φωτογραφίζοντας τον πραγματικό Μπαράκ Ομπάμα

84b7e1992d5586e18a6f782f998903de8c41085b

Κατά τη διάρκεια δύο ιστορικών θητειών, ο επίσημος φωτογράφος του Λευκού Οίκου Πιτ Σόουζα έχει απαθανατίσει τις πιο ανθρώπινες, ειλικρινείς και αστείες στιγμές της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα.

—του Jonathan Jones | Μετάφραση για το dim/art: Γιώργος Θεοχάρης
Ήταν μια ιστορία τυπική για την Αμερική των αντιθέσεων. Από τη μία, ένας μανιασμένος Ντόναλντ Τραμπ κατήγαγε στη Νεβάδα την πλέον σαρωτική νίκη του –μέχρι εκείνη τη στιγμή– για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. Από την άλλη, στην Ουάσινγκτον υπήρχε ακόμα πολιτισμός. Τη βδομάδα που είχε προηγηθεί, ο Τραμπ είχε πλειοδοτήσει σε ξενοφοβική ρητορική στην προσπάθεια του να εξασφαλίσει την υποψηφιότητα για την προεδρία και φαινόταν πλέον ασταμάτητος. Μεταξύ άλλων, είχε αμφισβητήσει το δικαίωμα του σημερινού προέδρου να αναπροσδιορίζεται ως Αμερικανός. Την ίδια στιγμή, ο λοιδορούμενος πρόεδρος υποδεχόταν την υπεραιωνόβια (106 ετών) Βιρτζίνια ΜακΛόριν. Τη συνάντησή τους απαθανάτισε ο Πιτ Σόουζα, επίσημος φωτογράφος του Λευκού Οίκου. Στη φωτογραφία, ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εμφανίζεται να χαμογελάει εγκάρδια την ώρα που η πρώτη κυρία χορεύει με τη ΜακΛόριν, η οποία είχε προσκληθεί στον Λευκό Οίκο σε αναγνώριση της κοινωνικής της προσφοράς στην κοινότητα της πρωτεύουσας των ΗΠΑ. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο του Μήνα Μαύρης Ιστορίας – και η φωτογραφία του Σόουζα καταφέρνει να είναι ταυτόχρονα και ανθρώπινη και ιστορική. Τρεις Αφροαμερικανοί στον Λευκό Οίκο. Το δωμάτιο στο οποίο βρίσκονται –το Μπλε Δωμάτιο– είναι πλούσια διακοσμημένο με χρυσά αστέρια, έπιπλα αυτοκρατορικού στυλ και το πορτρέτο κάποιου ιστορικού πατέρα του έθνους που κρατάει ένα λευκό μαντίλι στο λευκό του χέρι.

Δείτε ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές για πίεση, παλμούς καρδιάς, βάρος και περίμετρο μέσης



Δεν αρκεί να έχει κάποιος μόνο φυσιολογικό βάρος ή να βρίσκεται η πίεσή του μέσα στα ασφαλή όρια.
Η καλή υγεία τώρα και στο μέλλον εξασφαλίζεται συνδυαστικά από την αρτηριακή πίεση, τους παλμούς της καρδιάς, το βάρος, αλλά και την περίμετρο της μέσης.
Δείτε ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές που φανερώνουν εάν η υγεία σας βρίσκεται σε κίνδυνο.


- Αρτηριακή πίεσηΗ πίεση υπολογίζεται με βάση δύο δείκτες, τη συστολική και τη διαστολική πίεση, γνωστούς και ως «μεγάλη» και τη «μικρή» πίεση αντίστοιχα. Συστολική ονομάζεται η πίεση που ασκείται στις αρτηρίες όταν η καρδιά χτυπά, συστέλλεται και ωθεί το αίμα προς το υπόλοιπο σώμα. Διαστολική ονομάζεται η πίεση που ασκείται στις αρτηρίες όταν η καρδιά «ξεκουράζεται» μετά τη συστολή, δηλαδή μεταξύ δύο παλμών.

Η διαφορά ανάμεσα σε υβρίδια και σε παραδοσιακές ποικιλίες

από τον καθηγητή του ΤΕΙ Πελοποννήσου, Κώστα Δελή

Η διαφορά ανάμεσα σε υβρίδια και σε παραδοσιακές ποικιλίες, από τον καθηγητή του ΤΕΙ Πελοποννήσου, Κώστα Δελή
Επικίνδυνος περιορισμός της γενετικής βάσης παρατηρείται τα τελευταία 30 χρόνια σε όλες σχεδόν τις σημαντικές καλλιέργειες. Για πολλές από αυτές δεν χρησιμοποιούνται στη βελτίωση περισσότερο από το 5-10% της διαθέσιμης παραλλακτικότητας. Και όμως, στην Ελλάδα μόνο, καλλιεργούνταν μέχρι πρόσφατα 111 ντόπιες ποικιλίες και πληθυσμοί μαλακού σιταριού, 139 ντόπιες ποικιλίες και πληθυσμοί σκληρού, 99 ντόπιες ποικιλίες και πληθυσμοί κριθαριού, 294 καλαμποκιού και 39 ντόπιες ποικιλίες και πληθυσμοί βρώμης και 605 ποικιλίες φασουλιού, που έπαψαν πλέον να καλλιεργούνται.
Επίσης, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 1927, η καλλιέργεια του σιταριού περιελάμβανε 100% ντόπιες ποικιλίες, το 1969 μόνο 10%, ενώ σήμερα κυριολεκτικά έχει εκτοπιστεί από την καλλιέργεια το σύνολο των παλιών ποικιλιών.
Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 1% των ντόπιων ποικιλιών σταριού και το 2-3% των ποικιλιών λαχανικών που υπήρχαν πριν 50 χρόνια στην Ελλάδα έχει διασωθεί υπό καλλιέργεια μέχρι τις μέρες μας.Όλα αυτά και χιλιάδες άλλα γίνονται όχι μόνο γιατί τα αποφάσισαν τα "κέντρα εξουσίας", ή γιατί είναι η πολιτική των κρατών. Έγιναν και γιατί ο καθένας μας τα στήριξε και συνεχίζουμε να τα στηρίζουμε. Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς σε αυτό το πρωτοφανές ολοκαύτωμα; Θα μείνουμε απαθείς ή θα πάρουμε την ευθύνη που μας αναλογεί; Οι ντόπιες ποικιλίες είναι η ελπίδα μας και η πρότασή μας.
Τα παραπάνω συνέβαιναν στον 20ο αιώνα, τον 21ο αιώνα όμως συντελείται μια πρωτοφανής αφύπνιση της ανθρωπότητας και αυτή η αρνητική κατάσταση τείνει να ανατραπεί.
Για όλα τα παραπάνω μιλήσαμε με τον Δρ. Κώστα K. Δελή MSc, PhD, Καθηγητής Εφαρμογών Γενετικής Φυτών και Βιοτεχνολογίας, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων ΤΕΙ Πελοποννήσου.

ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΜΕ Α.Τ.Ι.Α ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΡΟΣΓΟΥΕΛ!!!!

Ορισμένοι σκεπτικιστές πιστεύουν ότι η ποιο παλαιά συντριβή Α.Τ.Ι.Α είναι αυτή στην περιοχή Ρόσγουελ οπού είναι και το ποιο διαδεδομένο περιστατικό!!!! Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια!!!!
Τα άγνωστα αντικείμενα πέφτουν από τον ουρανό από τα αρχαία χρόνια  αλλά εμείς θα κοιτάξουμε τα ποιο σύγχρονα χρόνια πριν από αυτό!!!!! Εδώ είναι 6 από τις πιο ενδιαφέροντες περιπτώσεις:
6. Aούρα, Τέξας – 1897
Πριν 50 χρόνια πριν το Ρόσγουελ, ένα μεγάλο UFO φαίνεται να έχει συνετρίβη στη μικρή πόλη Αούρα του Τέξας στις ΗΠΑ!!!!! Το αντικείμενο ήταν ασημένιο στο χρώμα και το σχήμα του ήταν σαν ένα πούρο και όχι δισκοειδές!!!!
ufo1

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Dallas News ( Ντάλας Νιούς –  http://www.dallasnews.com/ ) το Α.Τ.Ι.Α σταθερά έχασε ύψος όταν χτύπησε στον ανεμόμυλο του δικαστή Πρόκτορ!!!!! Η έκρηξη κατέστρεψε τον πύργο του ανεμόμυλου και τα συντρίμμια του Α.Τ.Ι.Α ήταν διάσπαρτα σε ακτίνα αρκετών στρεμμάτων!!!!
Το άρθρο ανέφερε επίσης ότι είχε καταστραφεί για τα καλά  και βρήκαν και ένα αλλόκοτο ανθρωποειδές 1.10 ύψος όπου οι ντόπιοι το θάψανε!!!!
Το άρθρο έχει ως εξής: 
“Ο πιλότος του ΑΤΙΑ υποτίθεται ότι ήταν  μόνος επί του σκάφους και ενώ τα λείψανά του ήταν άσχημα παραμορφωμένα, αρκετό από το πρωτότυπο έχει μείνει για να δείξει ότι δεν ήταν κάτοικος αυτού του κόσμου!!!!”
Μια μικρή τελετή πραγματοποιήθηκε στο τοπικό νεκροταφείο, όπου ο μικρός εξωγήινος θάφτηκε!!!! Η επιτύμβια πλάκα έχει κλαπεί το 2012, αλλά από τις υπάρχουσες φωτογραφίες μπορεί κανείς να δει καθαρά αυτό απεικονίζεται ωμά, σκαλιστά, ως μορφή πούρου, αντικείμενο με φινιστρίνια στις πλευρές του!!!!
ufo 2
Δυστυχώς για όλους, κατά τη στιγμή της συντριβής, μια επιδημία μετά στιγμάτων και υψηλό πυρετό έφερε τον όλεθρο στην περιοχή, ώστε η εκδήλωση να ξεθωριάσει γρήγορα!!!!
Μια άλλη ενδιαφέρουσα πτυχή είναι ότι το 1945, το ακίνητο του Δικαστή Πρόκτορ όπου αγοράστηκε από τον Μπρέβλεϊ και Έττα Οάτες άρχισε να υποφέρει από σοβαρά προβλήματα υγείας επειδή είχε εκ νέου σκάψει το πηγάδι!!!! Πριν από το θάνατό της, η Έτα πείστηκε ότι το νερό ήταν ραδιενεργό!!!!

ΤΟ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ!!!! ΟΠΟΥ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΙΝΙΚΟ ΤΟΙΧΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ!!!!!

ancient wall texas 2
Αν σας έλεγα ότι υπάρχει κάτι μεγαλύτερο του Σινικού τοίχους στις ΗΠΑ της Αμερικής θα με πιστεύατε!;! Όχι βέβαια αν δεν σας έδειχνα αποδείξεις για αυτό έτσι!;! Να όμως που τις έχω …..και θα σας τις παρουσιάσω σε αυτό το άρθρο!!!!
Πρόκειται για έναν τιτάνιο τοίχο ο οποίος φαίνεται να έχει χτιστεί γύρω από τις ΗΠΑ και τον Καναδά και φαίνεται να διαπερνά φαράγγια, βουνά, λίμνες, ποτάμια κτλ. κτλ.!!!! Το 90% αυτού είναι ακόμα θαμμένος πολύ βαθιά και από όσο φαίνεται οι καταραμένοι Μιθσόνιανς ( όσοι θέλετε να διαβάσετε για αυτούς πατήστε ΕΔΩ!!!! ) είναι πίσω από το όλο θέμα και δεν αφήνουν την αρχαιολογική υπηρεσία των ΗΠΑ να κάνει περεταίρω ανασκαφές!!!!
Για ποιο λόγο!;! Τι θέλετε δηλαδή να μάθετε ποιοι έχτισαν αυτό το τεράστιο τοίχος και ότι σας έχουν διδάξει ως σήμερα από ιστορία θρησκεία κτλ. να καταρριφθούν και να μάθετε τι υπήρχε πριν στην γη!;! Άπα πα!!!! Τι λέμε τώρα!!!! Για να δούμε λοιπόν όμως τι είναι αυτό το τοίχος:
Στα μέσα της δεκαετίας του 1850 ενα τεράστιο, κυρίως θαμμένο τείχος από πέτρες και ογκόλιθους καλύπτοντας μια έκταση έως και 20 τετραγωνικά μίλια ανακαλύφθηκε στο Ρόκγουολ, στο Τέξας ή έτσι ονομάστηκε μετά την ανακάλυψη του!!!! Οι άνθρωποι της εποχής εκείνης και μέχρι σήμερα πίστευαν ότι ήταν τα απομεινάρια κάποιου αρχαίου, χαμένου πολιτισμού!!!! Οι γεωλόγοι σήμερα, σε γενικές γραμμές, πιστεύουν ( δασκαλεμένοι και όσοι δεν το έκαναν έχασαν την δουλειά τους ) ότι είναι απλά ένα γεωλογικό χαρακτηριστικό και ας φαίνεται ότι το έχει χτίσει νοήμον πολιτισμός!!!! Μετά από αυτό οι επιστήμονες ως μια μόδα σπασμωδική πλέον συχνά επισημαίνουν ότι αυτά τα είδη των φαινομένων είναι απλά “φυσικά”, χμμμμ δεν ήξερα ότι η φύση ή ο  θεός έφτιαχνε τέτοια έργα τα οποία χρειάζονται γεωμετρικές μετρήσεις…..!!!!
Υπάρχουν βέβαια και οι ανεξάρτητοι αρχαιολόγοι όπου δίνουν ως επισήμανση αυτών των τύπων, των φαινομένων, << απομεινάρια των αρχαίων πολιτισμών >> που κατοίκησαν κάποτε την γη!!!! Αυτό το χαρακτηριστικό για  τον τιτάνιο τοίχο του Τέξας που έχει γίνει γνωστό εδώ και περισσότερο από 150 χρόνια και δεν υπήρξε ποτέ μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον για κάποιο λόγο…..ας είναι καλά οι Μιθσόνιανς για αυτό!!!!
ancient wall texas 1

Ο τείχος που ανασκάφτηκε τότε είναι ένα ορθογώνιο κτίσμα περίπου 3,5 μίλια πλάτους 5,6 μίλια μακρύ καλύπτοντας σχεδόν 20 τετραγωνικά μίλια!!!! Αργότερα έκαναν ανασκαφές σε πολλά μέρη των ΗΠΑ όπου είδαν έκπληκτοι ότι το τείχος συνεχιζόταν και το ξανά έκλεισαν!!!!
Αυτή η συναρπαστική και ασυνήθιστη δομή μετά από την οποία πήρε το όνομά της Ρόκγουολ στο Τέξας θέτει κάποια σημαντικά ερωτήματα:
Είναι αυτός ο τοίχος φυσικός ή τεχνητός!;!
Θα μπορούσε αυτό να είναι το τείχος ενός αρχαίου Κράτους αν ναι για ποιο λόγο φτιάξανε ένα τόσο τεράστιο τοίχος το οποίο από ότι δείχνει είναι μεγαλύτερο του σινικού τοίχους της Κίνας!;!
Μόλις είχε φτάσει να είναι ενα περιπαικτικό στοιχείο σε εφημερίδα που σχετίζεται με το πώς, περίπου 50 χρόνια πριν, ο RF Canup ( ΡΦ Κάνουπ ) ανασκαφεί μέρος αυτού του τοίχου!!!! Έσκαψε 8 πόδια προς τα κάτω και τελικά έφερε στο φως περίπου 100 πόδια του τοίχου!!!! Αυτό ήταν αρκετό για να τον πείσει ότι ήταν η τοιχοποιία μιας αρχαίας πόλης!!!!
Γεωλόγοι, από την άλλη πλευρά, γελοιοποιούν αυτή την ιδέα, λέγοντας ότι είναι μόνο ένα φυσικό πέτρωμα και τίποτα άλλο!!!!
Η ανακάλυψη του ” Πέτρινου Τοίχου”

Επίπεδη κοιλιά σε 1 μέρα! Δέκα tips για να αντιμετωπίσετε άμεσα το φούσκωμα



Επίπεδη κοιλιά σε 1 μέρα! Δέκα tips για να αντιμετωπίσετε άμεσα το φούσκωμα


Μήπως τον τελευταίο καιρό δεν κουμπώνει το παντελόνι σας από το επίμονο φούσκωμα που σας ταλαιπωρεί; Υπάρχει λύση!

Μερικές απλές αλλαγές στις καθημερινές σας συνήθειες θα βοηθήσουν να αποκτήσετε και πάλι επίπεδη κοιλιά.

Δείτε τι προτείνει η διατροφολόγος Δρ Μέριλιν Γκλένβιλ.

1. Περισσότερο νερό

Ακούγεται αντιπαραγωγικό, αφού θα περίμενε κανείς ότι πίνοντας πολύ νερό η κοιλιά θα καταλήξει πιο πρησμένη, όμως αυτό δεν ισχύει. Όταν τα επίπεδα ενυδάτωσης δεν είναι επαρκή, τότε ο οργανισμός κατακρατά υγρά και εκδηλώνεται φούσκωμα στην κοιλιά ή τους αστραγάλους. Χρειάζεται λοιπόν οι άντρες να καταναλώνουν περίπου 2,5 λίτρα νερό την ημέρα και οι γυναίκες 2, πάντα ανάλογα με τα επίπεδα δραστηριοποίησης και τις εκάστοτε θερμοκρασίες που επικρατούν.

Οι 10 συμβουλές για ένα καθαρό σπίτι!

Οι 10 συμβουλές για ένα καθαρό σπίτι!

Πώς θα εξασφαλίσεις ότι ο προσωπικός σου χώρος είνα όσο υγιεινός πρέπει; Ακολούθησε αυτές τις δέκα συμβουλές για ένα καθαρό σπίτι!

Αθλείσαι, τρως σωστά, χρησιμοποιείς αντηλιακό χειμώνα-καλοκαίρι και δεν καπνίζεις, προσπαθώντας να ακολουθήσεις έναν όσο το δυνατόν περισσότερο υγιεινό τρόπο ζωής. Παρ’ όλα αυτά, περνάς ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς σου σε ένα χώρο που δεν είναι και πολύ σίγουρο ότι πληροί τις βασικές προδιαγραφές υγιεινής!
«Η συγκέντρωση πολλών ρυπαντών είναι συνήθως κατά δύο έως πέντε φορές υψηλότερη μέσα στο σπίτι σου παρά σε εξωτερικούς χώρους» λέει ο John Girman, σύμβουλος της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ. Οτιδήποτε, από τις μαξιλαροθήκες μέχρι τα κεριά σου, μπορεί να επηρεάσει τόσο τον αέρα όσο και το πόσο καλά αναπνέεις μέσα στο σπίτι σου. Ευτυχώς, υπάρχουν απλοί τρόποι για να αποκτήσεις ένα σπίτι πιο υγιεινό για σένα αλλά και για το περιβάλλον. Να οι δέκα πιο σημαντικές συμβουλές για ένα καθαρό σπίτι:

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ «ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ» ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ

574b2b04c03c0e692c125730Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ένα πραγματικά εντυπωσιακό κείμενο-σχέδιο νόμου, που έρχεται προς ψήφιση την προσεχή Τετάρτη στην γερμανική βουλή, έχει από τώρα πυροδοτήσει τις άγριες τουρκικές αντιδράσεις και βάζει φωτιά στις γερμανοτουρκικές σχέσεις.
Πρόκειται για ένα κείμενο με το οποίο η Γερμανία αναγνωρίζει την μεγάλη γενοκτονία των Αρμενίων, Ποντίων και άλλων χριστιανών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Μικρά Ασία από τους Οθωμανούς και Κεμαλικούς, γεγονός που βάζει μπουρλότο στις σχέσεις Γερμανίας Τουρκίας στην περίπτωση που παρά τις πολύ έντονες τουρκικές προειδοποιήσεις, περάσει και γίνει νόμος από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Έχεις άγχος το πρωί; Πώς να το διώχνεις και να έχεις μια όμορφη μέρα

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΕΤΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΛΩ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ, ΞΥΠΝΩΝΤΑΣ ΕΧΩ ΚΑΚΗΔΙΑΘΕΣΗ, ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ ΔΙΟΤΙ Η ΜΕΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΓΧΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΜΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ. 
Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος - ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός 

Αγαπητέ αναγνώστη:
 
Για το πολύ άγχος βοηθά πολύ να αποσυμφορήσετε τον οργανισμό σας. Αν καπνίζετε, κόψτε το για λίγες μέρες, μέχρι να νιώσετε ξανά πιο ήρεμος. Πίνετε αρκετό νερό (2 λίτρα την ημέρα), τρώτε καλό πρωινό (λίγο-λίγο αν δεν έχετε όρεξη στην αρχή) και κάντε σωματική άσκηση:

Βρες τους δικούς σου κι αγάπα τους ως το κόκκαλο


Βρες τους δικούς σου κι αγάπα τους ως το κόκκαλο..
vres-tous-dikous-sou-ingolden.gr-photo-selfie

Αγάπα τους γιατί έρχονται να σε βρουν στη δουλειά σου με φρέσκο καϕέ, γιατί πας να τους βρεις στη δουλειά τους με παγωτό και λουκουμάδες.
Αγάπα τους γιατί σε πηγαίνουν σπίτι μετά το μεθύσι, αγάπα τους γιατί τους πηγαίνεις σπίτι μετά το μεθύσι. Γιατί σου φέρνουν φάρμακα τα βράδια που είσαι άρρωστος και περιμένουν να σε πιάσουν τα φάρμακα αμέσως για να βγείτε βόλτα.
Βρες τους δικούς σου κι αγάπα τους ως το κόκκαλο. Για όλες εκείνες τις βραδιές που ξενυχτήσατε στους καναπέδες του σαλονιού κι ήπιατε εκατοντάδες λίτρα κρασί, για όλες τις χαζοκουβέντες που σας πήγαν ώς τα ξημερώματα. Για όλες εκείνες τις ϕορές που πήγες στο διάολο και σε μάζεψαν πίσω και για όλες εκείνες που τους μάζεψες εσύ και κυρίως για όλες εκείνες που σε κρατούσαν με νύχια και με δόντια και δεν σε άϕησαν να πας πουθενά.
Για όλα τα στραβά σου, που έγιναν καλύτερα, για όλα τα μικρά σου που έγιναν μεγάλα, για όλα αυτά που ποτέ δεν πίστευες ότι μπορούσες να κάνεις.
Για όλα τα τραγούδια που σου έμαθαν, για τα ακόμα περισσότερα πού τους έμαθες εσύ και κρυφοκαμαρώνεις. Για όλα τα τσίπουρα και τα τζιν και τις μπύρες του κόσμου, πού ήπιατε και θα πιείτε, πάνω από μικρά προβλήματα και μετά από μια δύσκολη μέρα, αγαπά τους δικούς σου ως το κόκκαλο.

Πώς τα έντονα όνειρα κάνουν καλό στον εγκέφαλό μας

Tον πρώτο αιώνα π.Χ. o Ρωμαίος ποιητής Λουκρήτιος ήταν ένας από τους πρώτους που κατέγραψε γρήγορη κίνηση των ματιών κατά τη διάρκεια του ύπνου (Rapid Eye Movement sleep) όταν παρατήρησε ένα από τα σκυλιά του να συσπάται όσο κοιμόταν. Όσο ο Λουκρήτιος παρατηρούσε τα μάτια του σκύλου του να κινούνται κάτω από κλειστά του βλέφαρα έγραψε “το ζώο έμοιαζε να κυνηγά κάποιου είδους φανταστικό θήραμα”. Αυτή είναι η πρώτη καταγεγραμμένη παρατήρηση γρήγορης κίνησης των ματιών κατά τη διάρκεια του ύπνου (Rapid Eye Movement sleep).
Οι σύγχρονοι επιστήμονες δεν είχαν συνειδητοποιήσει τη σημασία της μέχρι το 1951. Η γρήγορη κίνηση των ματιών (REM) είναι η φάση κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου όταν έχουμε έντονα όνειρα και επαναλαμβάνουμε μέσα από αυτά τα γεγονότα της ημέρας.
Πρόσφατα μια ομάδα ερευνητών απέδειξε για πρώτη φορά γιατί η γρήγορη κίνηση των ματιών κατά τη διάρκεια του ύπνου (theta brain wave) θεωρείται θεμέλιος λίθος για την παγίωση της μνήμης σε όλα τα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων.
Οι ερευνητές στο Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας του Douglas (McGill University) και το Πανεπιστήμιο της Βέρνης χρησιμοποίησαν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην οπτογενετική για να επιβεβαιώσουν μια αιτιώδη σχέση ανάμεσα στην γρήγορη κίνηση των ματιών (REM) κατά τη διάρκεια του ύπνου και το σχηματισμό της μνήμης. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό 'Επιστήμη'.

Μωρέ, μόνο να με αγαπάς ήθελα

Μωρέ, μόνο να με αγαπάς ήθελα.
Όχι όσο εγώ, ούτε καν παράφορα, μόνο να με αγαπάς.
more-mono-na-me-agapas-ithela-ingolden.gr-couple-love
Να σηκώνεσαι το πρωί για τη δουλειά σου. Να με ξυπνάς για να δω το πουκάμισο σου κι αν χτενίστηκες καλά. Να με ρωτάς αν μ’ αρέσεις ακόμα. Κάθε πρωί να με ρωτάς αν μ’ αρέσεις ακόμα. Να περιμένω το βράδυ, στην τηλεόραση, να ισιώσω τα γυαλιά σου.  Να χαζεύω κρυφά την στραβή σου μύτη.
Να με παίρνεις στο γραφείο όταν πνίγομαι. Να μου κάνεις παιδικές φάρσες. Να στο κλείνω κι αμέσως να σε παίρνω πίσω. Μην τύχει και σκεφτείς ότι μεγάλωσα και δε σ’ αγαπώ πια. Να μου στέλνεις μηνύματα με τα χαζοανέκδοτα που σου αρέσουν.
Να μου τραγουδάς τα τραγούδια που μ’ αρέσουν κι εσύ σιχαίνεσαι. Να με παίρνεις στις 5 το πρωί. Να κοιμάσαι στον καναπέ μου με τα ρούχα. Να με χαϊδεύεις με βρεγμένα χέρια. Να μου γελάς το μεσημέρι πριν το φαγητό.

Γιατί όλα είναι «ωραία»..

giati-ola-einai-oraia-ingolden.gr
Η σημερινή μέρα, είναι η απάντηση
στη χτεσινή σου προσευχή.
Άρα, μην το χαλάς!
Είναι ωραίο αυτό που περνάς.
¨Ωραίο¨ ετυμολογικά σημαίνει, ¨το κατάλληλο πράμα, στην ώρα που πρέπει.

DuckieTV βρίσκει και κατεβάζει αυτόματα τις αγαπημένες σας σειρές

To DuckieTV είναι μια εφαρμογή που λειτουργεί σε όλα σχεδόν τα λειτουργικά συστήματα: Windows, Mac, Linux και Chrome. Αναζητεί και κατεβάζει αυτόματα στον σκληρό σας δίσκο, τις αγαπημένες σας τηλεοπτικές εκπομπές με torrents κάθε φορά που συναντάει νέο επεισόδιο.

DuckieTV DuckieTV
Η εφαρμογή έρχεται εντελώς δωρεάν και λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες desktop. Τρέξτε την και θα σας ζητήσει να προσθέσετε τις σειρές που σας ενδιαφέρουν.
Το DuckieTV θα συμπληρώσει ανάλογα ένα προσαρμοσμένο ημερολόγιο και έτσι θα κατεβάζει κάθε νέο επεισόδιο.

Σπάνιος Γορίλλας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε όταν τετράχρονο αγόρι έπεσε στην τάφρο ! (Βίντεο)

γορίλλας

Οι εργαζόμενοι στον ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι σκότωσαν τον Harambe, έναν 180 κιλών αρσενικό δυτικό πεδινό γορίλα αφού θεώρησαν ότι κινδύνευε η ζωή του μικρού αγοριού.
Ο γορίλλας έπαιξε για 10 λεπτά με το μικρό αγόρι το οποίο αργότερα χρειάστηκε νοσηλεία.
γορίλλας Η εφημερίδα Cincinnati αναφέρει:
Η αστυνομία του Cincinnati και τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης ανταποκρίθηκαν σε μία κλήση από τον ζωολογικό και βοτανικό κήπο του Σινσινάτι σύμφωνα με την οποία ένα παιδί βρισκόταν σε απειλητική για την ζωή του κατάσταση περίπου στις 16:00 το Σάββατο. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το παιδί μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο για παιδιά του νοσοκομείου του Σινσινάτι κοντά στον ζωολογικό κήπο, και εξετάστηκε για σοβαρούς τραυματισμούς, που δεν θεωρήθηκαν ότι είναι απειλητικοί για τη ζωή.

«Serial Killer» κεραυνοί στην Ευρώπη – Ένας νεκρός πολλοί τραυματίες

Deadly thunderstorms hit Europe,
Κεραυνός έπεσε σε ποδοσφαιρικό γήπεδο στη δυτική Γερμανία, έπειτα από αγώνα μεταξύ παιδικών ομάδων, τραυματίζοντας 35 ανθρώπους, ανάμεσά τους 3 ενήλικες σοβαρά, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA
Το περιστατικό συνέβη στο Χοπστέντεν, της Ρηνανίας-Παλατινάτου.
Ο κεραυνός κτύπησε κατευθείαν τον διαιτητή του αγώνα, που μεταφέρθηκε επειγόντως με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.
Οι 32 υπόλοιποι, ανάμεσά τους 30 παιδιά ηλικίας από 9 έως 11 ετών, τραυματίσθηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για ιατρικό έλεγχο.

Νομίζετε δεν σας παρακολουθούν; Τώρα οι ιστοσελίδες και με Audio Fingerprinting!

spying-2706-2-1

Ακόμα και αν χρησιμοποιείτε ανώνυμη περιήγηση, μπλοκάρετε τις διαφημίσεις, ή κρύβετε τα ίχνη σας, κάποιες ιστοσελίδες εξακολουθούν να παρακολουθούν κάθε σας κίνηση online, χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνική web-παρακολούθησης που ονομάζεται Audio Fingerprinting
Αυτή η νέα τεχνική Fingerprinting μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εταιρείες για την διανομή στοχευμένων διαφημίσεων, καθώς και από τις αρχές επιβολής του νόμου να ξεσκεπάσουν VPNs ή ανώνυμους χρήστες, χωρίς καν να χρειάζεται η αποκρυπτογράφηση της κυκλοφορίας.
Η τεχνική αυτή, αλλά με μια άλλη ακίνδυνη μορφή, εφαρμόζεται ήδη από την Shazam
Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΥΤΗ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΚΙΝΔΥΝΗ ΜΟΡΦΗ, ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ SHAZAM
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Princeton πραγματοποίησαν μια τεράστια έρευνα και ανακάλυψαν ότι ηGoogle, μέσα από πάρα πολλά domains που χρησιμοποιεί στις υπηρεσίες της, παρακολουθεί τους χρήστες από το 80% του συνόλου των Top 1 εκατομμυρίου domains, χρησιμοποιώντας αρκετές μεθόδους παρακολούθησης και τεχνικές.

15 μαθήματα ζωής που θέλω να δώσω στο γιο μου

Το να μεγαλώνεις παιδιά έτσι κι αλλιώς είναι ευτυχία ανεξαρτήτου φύλου. Το να μεγαλώνεις γιο είναι μια επιπλέον πρόκληση και ένα επιπλέον προνόμιο για μια μαμά! Γιατί σου δίνεται η ευκαιρία να «δημιουργήσεις» έναν ευγενικό και σκεπτόμενο άντρα!mother-son
1. Κάνε μεγάλα όνειρα
Και σκέψου πως θα τα πραγματοποιήσεις
2. Πάντα να πιστεύεις στο στόχο σου και πάντα να προσπαθείς
Και μην αφήσεις τις δυσκολίες από το να κάνεις τη ζωή που θέλεις
3. Είσαι μοναδικός
Όπως άλλωστε κάθε άνθρωπος, και αυτό είναι η ομορφιά του κόσμου
4. Αλλά ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω σου
Γι’ αυτό μην αφήσεις το «εγώ» σου, να καθορίσει τη ζωή σου
5. Μάθε να ετοιμάζεις ένα γεύμα
Και όταν λέμε γεύμα δεν εννοούμε κατεψυγμένη πίτσα
6. Μάθε πώς να χειρίζεσαι ένα κατσαβίδι
Το να επισκευάζεις ή να κατασκευάζεις πράγματα μόνος σου είναι από τα πιο δημιουργικά πράγματα στη ζωή! 
7. Μάθε πώς να πετάς μια μπάλα

ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ TOY BYZANTIOY



Οι ίδιοι οι δραπέτες (ασχέτως με τι τρόπο διέφυγαν) γύρισαν στην Κωνσταντινούπολη και παρουσιάστηκαν ανέλπιστα στη Σύγκλητο και τον αυτοκράτορα και σ’ όλο τον κόσμο. Ύστερα από αυτό, μεγάλωσε το μίσος που έτρεφε η αυτοκράτειρα (ενν. την Ευδοξία) για τον Ιωάννη (ενν. τον Χρυσόστομο), τον επίσκοπο των Χριστιανών. Ήδη από πριν ήταν εξοργισμένη μαζί του επειδή συνήθιζε να την διακωμωδεί στους λόγους που εκφωνούσε στα συγκεντρωμένα πλήθη˙ αλλά τώρα, με την επιστροφή του Ιωάννη και των υπολοίπων, εκδήλωνε πλέον ανοιχτά την έχθρα της, και εκμεταλλευόμενη της εξουσία της παρότρυνε όλους τους επισκόπους να τον καθαιρέσουν. Πρώτος και κορυφαίος μεταξύ των επισκόπων που κινήθηκαν εναντίον του Ιωάννη ήταν ο Θεόφιλος Αλεξανδρείας της Αιγύπτου, εκείνος που είχε πρωτοστατήσει στον πόλεμο εναντίον των ναών και της πατρογονικής θρησκείας...

Ο Ιωάννης, προβλέποντας ότι το δικαστήριο που συγκλήθηκε για την υπόθεσή του δεν θα τον έκρινε αμερόληπτα, εγκατέλειψε οικειοθελώς την Κωνσταντινούπολη [Καλοκαίρι 403]. Όμως το πλήθος ξεσηκώθηκε (γιατί ο άνθρωπος ήταν ικανότατος στο να χειραγωγεί τον ανόητο όχλο), και η πόλη έγινε ανάστατη. Ωστόσο, τον έλεγχο της χριστιανικής εκκλησίας είχαν πάρει στα χέρια τους οι αποκαλούμενοι «μοναχοί».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα