Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ

Η «δεύτερη ευκαιρία» σε όσους έχουν προσληφθεί-από τους προηγούμενους- με πλαστά απολυτήρια, είναι μια ακόμα απόδειξη πως το ελληνικό κράτος έχει συνέχεια,ανεξαρτήτως του ποια στάνη είναι στα πράγματα. Μπλε,πράσινη,ροζ,κλπ.
Συμφωνώ απολύτως λοιπόν,με την απόφαση του κοιμίση Φίλη να εφαρμόσει τον νόμο Γιαννάκου-Κουτσίκου επί ΝουΔου και να δώκει την ευκαιρία στα «γαλανόλευκα» παιδιά να παραμείνουν στον δημόσιο τεμπελχανείο, δίνοντας «πανελλήνιες» εξετάσεις,έστω και στα 30 τους. Μετατρέποντάς έτσι έναν μεγάλο αριθμό δυνητικά επιτυχόντων,από «μπλε» και «πράσινα» σε «ροζ» ψηφαλάκια. Μάζευε και ας είν’ και ρώγες.
Αλλωστε «περιουσία» του συριζα είναι και αυτοί. Οπως και το 95% των αερομεταφερόμενων ψηφοφόρων του οι οποίοι βαφτίστικαν από Καθολικοί Πασοκοτεμπελχανέδες σε «αριστερούς» αγανακτισμένους Διαμαρτυρόμενους».
Αν υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία στις δεξαμενές των ψηφοφόρων,γιατί να μην είναι όμοιες και οι δεξαμενές-κόμματα και να μην έχουν κοινούς «κατασκευαστές»; Ενίοτε συγκυβερνάνε κιόλας,όταν υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η «κουτάλα» της εξουσίας.
Τί είναι οι Νεοδημοκράτες;  Τί νοείται ως «Δεξιά» στην Ελλάδα;Δεν είναι πρώην Βασιλικοί; Πως «ξεφύτρωσε» αίφνης,με την κατάργηση της Βασιλείας,το θεόρατο ποσοστό της ΕΡΕ του Καραμανλή,της μετέπειτα δηλαδή Ν.Δ; Από παρθενογένεση; Ποια «δεξιά» λοιπόν»; Υπάρχει αστική τάξη στην Ελλάδα; Πως δημιουργήθηκε η Ν.Δ.,αν όχι από τα «ορφανά» των Γλύξμπουργκ, που τους έταξαν Ευρώπες,ΕΟΚ,πακέτα,και ξεκοκκαλίσματα;
Και το ΠΑΣΟΚ πως προήλθε; Αίφνης ο Αντρέας «έφτιαξε» το ποσοστό, ή έφερε μετανάστες; (αυτό το δευτερο,το επιχείρησε με Πακιστανούς ο γιός του, πρόσφατα, ο καραφλομαλάκας ΓΑΠ.) Από το λεγόμενο «κέντρο» δεν μεταπήδησε το 90% των ψηφοφόρων του «έξω οι βάσεις»; Μερικές μοίρες απλά χρειάστικαν να μεταφερθούν οι ψηφοφόροι, προκειμένου να κάνουν το μεγαλο ταξίδι της μάσας και της συνρεμούλας με τους «ζιβαγκοφόρους».
Και που βρέθηκαν οι «κεντρώοι» επί «γέρου» Παπανδρέου παλαιότερα; Υπήρχε κέντρο πολιτικό παραδοσιακά; Ποσώς. Ηταν απλά οι άρτι αφηχθέντες από Δεξιά και Αριστερά (κυρίως), οι μεν κουρασμένοι οι δε κυνηγημένοι, όλοι μάζι  αποστασιοποιήθηκαν από τα «άκρα». Κάτι που ορθά οσμίστηκε ο γεροΠαπανδρέου και έτσι έφτιαξε την στάνη της Ενωσης κέντρου.

Δε χάνω ποτέ: Ή κερδίζω ή μαθαίνω


«Εγώ με αυτόν; Ούτε καν!», είπες, ενώ είχε ήδη αναπαραχθεί η ιδέα για ένα κοινό μέλλον μαζί του. Το στοίχημα δόθηκε πρώτα με τον εαυτό σου. 


Αν και η βραδιά δεν προμήνυε τίποτα απ᾽ ό,τι έμελλε να συμβεί. 
Είναι μωρέ που βρίσκεσαι σε εκείνη την φάση που δεν σε αγγίζει τίποτα πια. Ναι, ναι! Έχεις ήδη ανακοινώσει πως εσύ με αυτά τελείωσες. Θα ζήσεις για την πάρτη σου και κακό φίδι που τον έφαγε τον επόμενο, τον άτυχο τον γκόμενο.

Μέχρι που η ματιά σου κάνει ένα γύρο στο χώρο και σκαλώνει στα μάτια εκείνου του παλικαριού απέναντι. Σε κοιτάζει επίμονα, σχεδόν σου ζητά κάτι. Στην πραγματικότητα, θα ήθελες να μάθεις τι είναι αυτό που θέλει από εσένα. Τελικά, επιλέγεις να πλανάσαι με το βλέμμα στο χώρο.

Για κακή σου τύχη, οι κολλητές σου παρατήρησαν το σκηνικό και δεν το άφησαν ασχολίαστο. 
Ακολουθεί ολική άρνηση από την μεριά σου, ενώ όντως ο τυπάς απέναντι σου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον. 

Οι συστάσεις δεν άργησαν να γίνουν και το παιχνίδι ξεκίνησε με ταχύτατους ρυθμούς. 
Εσύ, σχεδιάζεις πλάνα περίτεχνης στρατηγικής προκειμένου να τον κατακτήσεις και να νικήσεις. 
Τα εφαρμόζεις σε κάθε συνάντηση σας και πράγματι, όλα δείχνουν πως κερδίζεις.

Θυμήσου... Ζήσε!

Illustrator%3A%20Anton%20Abo
Illustrator: Anton Abo


Υπάρχουν άνθρωποι που μόλις "μαυρίσει" το είναι τους, μαυρίζει και το φαίνεσθαι τους. Μα σα λάμπει το είναι τους, τότε το φαίνεσθαι τους ακτινοβολεί. Και είναι η επαφή μας με όμορφους ανθρώπους και όμορφα τοπία που μας κάνει και λάμπουμε. Γιατί η ασχήμια της ψυχής δε συγκρίνεται με καμία άλλη. Ο άνθρωπος σαν καλλιεργήσει την ψυχή του, ξαφνικά και μαγικά σβήνει κάθε εμφανισιακή του ατέλεια. Όποιος ομορφαίνει τις ψυχές των άλλων, κάνει το πιο μεγάλο και σπουδαίο δώρο και ως "αντάλλαγμα" παίρνει το πιο λαμπερό δώρο, τα χαμόγελά τους.

Α! Και πρόσεξε... Όχι ψεύτικη ομορφιά, ούτε υποκριτική.
Αληθινή ομορφιά. Η αληθινή ομορφιά απαιτεί ειλικρίνεια.
Ειλικρίνεια... Τι ωραίο δώρο, το σπουδαιότερο.

Ναι ξέρω. Ίσως να μην σου χάρισαν σήμερα ομορφιά.
Ίσως να σου πρόσφεραν ασχήμια και κακία.
Θυμήσου, όμως! Σίγουρα μπορείς...
Θυμήσου μια στιγμή από τα παλιά που σου πρόσφεραν απλόχερα μια ειλικρινή και όμορφη κουβέντα. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι βαρύγδουπο και πολύ σημαντικό. Το πιο απλό που μπορείς θυμήσου...

Κανείς δεν αξίζει την αγάπη σας περισσότερο από εσάς τους ίδιους

Για να αποκτήσετε το σεβασμό των άλλων, είναι πολύ σημαντικό να μάθετε πρώτα να αγαπάτε και να σέβεστε τον εαυτό σας. Αν πραγματικά αγαπάτε τον εαυτό σας τότε οι άλλοι δεν θα μπορούν να σας βλάψουν τόσο εύκολα.

Κανείς δεν αξίζει την αγάπη σας περισσότερο από εσάς τους ίδιους

Κανείς δεν αξίζει περισσότερη υποστήριξη, στοργή και εκτίμηση από αυτή που εσείς μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας.
Ένα μεγάλο λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι είναι ότι συνεπαίρνονται από τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω τους, που τους αγαπούν και τους χαρίζουν μια θέση στη ζωή τους, προσφέροντάς τους ασφάλεια και προστασία.
Αν και μπορεί να αληθεύει το γεγονός ότι όλοι αξίζουμε να μας αγαπούν, να μας σέβονται και να μας εκτιμούν θα πρέπει να μάθετε πρώτα να στρέφετε αυτά τα συναισθήματα προς τα μέσα, σε εσάς. Κανείς δεν αξίζει περισσότερη αγάπη από αυτή που μπορούμε να δώσουμε στον εαυτό μας – με αυτό τον τρόπο δημιουργείται η αυτοεκτίμηση, η δύναμη και η αποφασιστικότητα.
Για να είμαστε ευτυχισμένοι, θα πρέπει αρκετοί  τομείς της ζωής μας να πηγαίνουν καλά,  αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να καταλάβουμε τι αξίζουμε. Να κατανοήσετε ότι αν δεν αγαπήσετε εσείς οι ίδιοι τον εαυτό σας τότε κανείς δεν πρόκειται να το κάνει.
Κανείς δεν αξίζει περισσότερο σεβασμό από αυτόν που προσφέρετε στον εαυτό σας
monaxia
Αν δεν σεβαστείτε τον εαυτό σας, θα ανοίξετε την πόρτα στους ανθρώπους που θα σας χειραγωγήσουν, θα σας κατευθύνουν στο δικό τους δρόμο και όλα αυτά θα σας κάνουν να νιώθετε σαν να είστε ένας δευτερεύων χαρακτήρας στη δική σας ζωή.
Από τη στιγμή που θα κατανοήσετε ότι αξίζετε περισσότερα από την αναγνώριση των άλλων στην καθημερινή σας ζωή, θα κατανοήσετε και πόσο σημαντικό είναι να καλλιεργήσετε μερικές εσωτερικές αξίες όπως είναι η αυτοεκτίμηση, η αυτοπεποίθηση και η αυτογνωσία.

Πράσινο σχέδιο για υγιεινό αδυνάτισμα σε 15 μέρες

Η κατανάλωση πράσινων τροφών σε τακτική βάση βοηθάει το σώμα σας να κάψει περισσότερες θερμίδες από όσες περιέχουν, έτσι συνιστάται ιδιαίτερα για τις δίαιτες.

Πράσινο σχέδιο για υγιεινό αδυνάτισμα σε 15 μέρες

Θέλετε να αδυνατίσετε με ασφαλή τρόπο; Χωρίς να κάνετε μεγάλες θυσίες ή να λιμοκτονήσετε, ενώ εξακολουθείτε να παρέχετε στο σώμα σας όλη τη θρέψη που χρειάζεται; Αν επιλέγετε τις σωστές τροφές, θα αδυνατίσετε σε δύο εβδομάδες, θα μειώσετε το περιττό λίπος, θα λεπτύνετε τη μέση σας και θα αισθάνεστε ελαφρύτεροι και με περισσότερη ενέργεια.
Επιπλέον το αδυνάτισμα με υγιεινό τρόπο μπορεί να σας βοηθήσει να αλλάξετε μερικές παλιές συνήθειες, να ανακαλύψετε καινούργιες τροφές και συνταγές και, ταυτόχρονα, να αποφύγετε να ξαναπάρετε τα κιλά που χάσατε. Μάθετε σε αυτό το άρθρο πώς να χάσετε βάρος σε δύο μόλις εβδομάδες απολαμβάνοντας όλες τις μεγάλες ωφέλειες των πράσινων τροφών.

Γιατί να επιλέξετε ένα πράσινο σχέδιο για αδυνάτισμα;
Τα πράσινα λαχανικά αναμφίβολα είναι εξαιρετικά για το συκώτι σας, που είναι ένα ζωτικό όργανο για την υγεία σας το οποίο απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα και σας βοηθάει να επεξεργαστείτε τα λίπη. Τα πράσινα λαχανικά εξασφαλίζουν επίσης υψηλές ποσότητες φολικού οξέος, μαγνησίου και χλωροφύλλης, που βελτιώνουν τη διατροφή και την υγεία χάρη στις παρακάτω ιδιότητες:
  • Βελτιώνουν τη λειτουργία του συκωτιού και την πέψη γενικά.
  • Προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα.
  • Προλαμβάνουν την καρδιαγγειακή νόσο.
  • Καθαρίζουν το σώμα από τις τοξίνες.
  • Βελτιώνουν την όραση.
  • Εξασφαλίζουν την καλή υγεία του εμβρύου κατά την εγκυμοσύνη.
  • Διατηρούν τη δύναμη των μυών, των οστών και των δοντιών σας.
Επιπλέον, αν τις καταναλώνετε τακτικά, οι τροφές αυτές στην πραγματικότητα καίνε περισσότερες θερμίδες από όσες περιέχουν, επομένως θα πρέπει να τις περιλαμβάνετε σε όλα σας τα γεύματα.

Κάτι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ κοντά ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (Βίντεο)

Κάτι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ κοντά ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Γράφει ο Σπύρος Μακρής,
Μερικές φορές κάποια πράγματα προκαλούν δέος, ή τρόμο. Κάποιες από αυτές, τα προκαλούν το «αόρατο άγνωστο» που, όμως, καταγράφεται από σύγχρονα μηχανήματα…
Είναι γεγονός ότι πολλά από τα «μυστήρια» που κυκλοφορούν γύρω μας ή συνυπάρχουμε μαζί τους, δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε, ούτε να τα αντιληφθούμε ούτε να τα διανοηθούμε.
Τι μπορεί να συμβαίνει με αυτό που καταγράφηκε από μετεωρολογικά ραντάρ πάνω από το Osijek, μία πόλη στην Κροατία;
Ο χρήστης UFOvni2012 του youtube που κατέγραψε το περίεργο φαινόμενο, δεν μας δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Ίσως και να μην γνωρίζει. Το μόνο που μας διευκρινίζει είναι πως ο παράξενος κύκλος έχει διάμετρο 470 χλμ., περίπου.
Δείτε πρώτα το βίντεο:

Ποια από τις 5 αισθήσεις μας λειτουργεί και όταν κοιμόμαστε;



Όταν κοιμόμαστε, έχουμε κλειστά τα μάτια μας, άρα δεν βλέπουμε. Επίσης δεν τρώμε κάτι, οπότε δεν λειτουργεί και η αίσθηση της γεύσης. Η ακοή απενεργοποιείται, το ίδιο και η αφή. Η αίσθηση που δεν παύει να λειτουργεί και κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι η όσφρηση.

Όλοι γίναμε δέσμιοι αθώων ψεμάτων


Όλοι γίναμε δέσμιοι αθώων ψεμάτων
Πάντα καταλάβαινα την ανάγκη κάποιων «ψεμάτων» σε ένα κοινωνικό επίπεδο. Υπάρχει ο Άγιος Βασίλης για τα παιδιά, το «διάβασε για να πας καλά στη ζωή σου» για τους έφηβους, «κάνε υπομονή και οι κόποι σου θα ανταμειφθούν» για τις ηλικίες 25-50, «υπάρχει παράδεισος για τις ηλικίες 80+. Διάφορα «white lies», χωρίς σκοπό να εξαπατήσουν, αλλά να θρέψουν το πιο ανθρώπινο συναίσθημα. Την ελπίδα.
Ψεματάκια που σε λίγες περιπτώσεις βγαίνουν αληθινά. Κάποια παιδάκια «είδαν» τον Άγιο Βασίλη, κάποιοι έφηβοι όντως πήγαν καλά στη ζωή τους επειδή διάβαζαν, κάποιοι άλλοι ανταμείφτηκαν για τους κόπους τους. Για παράδεισο δεν ξέρω, με κανέναν που να γύρισε από τους νεκρούς δεν έχω μιλήσει ακόμα.
Αυτό το μικρό ποσοστό που αυτά τα «socially correct ψέματα» βγήκαν αληθινά είναι ο λόγος που συνεχίζουν να υπάρχουν. Για να παρακινούν, να δίνουν ελπίδα, να σε βγάζουν από τη λούπα του «όλα μάταια». Εδώ, όμως, είναι το εύκολο σημείο παρανόησης, που μπορεί να συνθλίψει άτομα όλων των ηλικιών. Όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με τη πραγματικότητα.
Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ μιας ιδέας και μιας πράξης. Η ιδέα είναι εύκολη, όλοι μπορούν να την έχουν αδάμαστα, χωρίς καν να βγουν από το σπίτι τους. Μια απλή συζήτηση αρκεί να σου αλλάξει την οπτική και να σε γεμίσει αυτοπεποίθηση, να νιώθεις ότι προχωράς και σείονται τα κτήρια δίπλα σου.
Η ευκολία της ιδέας, όμως, την κάνει βαρύ ναρκωτικό. Μπαίνει μέσα σου και γίνεται αυτοσκοπός σου. Είμαστε φτιαγμένοι για να πιστεύουμε σε ιδανικά και ιδέες, για να πιανόμαστε από αυτές και να προσπαθούμε να τις υλοποιήσουμε.

Γιατί δεν υπάρχει «Υπ΄αριθμόν ένας»;



Πρόκειται για ένα πολύ συχνό λάθος που κάνουμε τόσο στον γραπτό όσο και στον προφορικό λόγο:

Γιατί όταν κλαίμε «τρέχει» και η μύτη μας;



Θα έχεις παρατηρήσει πως, όταν τα δάκρυα πέφτουν βροχή από τα μάτια σου, αρχίζει να στάζει και η μύτη σου. Πού οφείλεται αυτό το φαινόμενο;
Η εξήγηση βρίσκεται στον μηχανισμό παραγωγής δακρύων και στην άμεση σύνδεση ματιών και μύτης:

Πόσο αλάτι στη διατροφή κάνει τελικά καλό στην υγεία μας;

Ερίζουν οι επιστήμονες

Πόσο αλάτι στη διατροφή κάνει τελικά καλό στην υγεία μας;

Οντάριο, Καναδάς

Η μέτρια ποσότητα αλατιού στο φαγητό είναι υγιεινότερη από την λίγη, υποστηρίζουν καναδοί ερευνητές, αντικρούοντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα και προκαλώντας αντιδράσεις. Μάλιστα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός τάσσεται τόσο κατά του επιστημονικού εντύπου The Lancet που δημοσίευσε τη μελέτη, όσο και κατά του Δρ Άντριου Μέντε και των συνεργατών του που την εκπόνησαν. 

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου ΜακΜάστερ του Καναδά, με επικεφαλής τον
αναπληρωτή καθηγητή Κλινικής Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής, Άντριου Μέντε, ανέλυσαν στοιχεία για περισσότερους από 133.000 ανθρώπους, κατά μέσο όρο 55 ετών, σε 49 χώρες, εκ των οποίων οι 63.550 έπασχαν από υπέρταση.

Οι επιστήμονες συσχέτισαν την ποσότητα κατανάλωσης νατρίου (αλατιού) με την πιθανότητα καρδιοπάθειας, εγκεφαλικού επεισοδίου και πρόωρου θανάτου. Συμπέραναν ότι οι μόνοι τελικά που πρέπει να ανησυχούν για το αλάτι που καταναλώνουν, είναι αφενός όσοι ήδη έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση και αφετέρου όσοι τρώνε πάρα πολλά αλμυρά τρόφιμα. 

Η μουσική είναι το καταφύγιο της ψυχής μας

Η μουσική είναι το καταφύγιο της ψυχής μας
Υπάρχει άραγε μεγαλύτερη χρονοκάψουλα από τη μουσική; Όλες εκείνες οι στιγμές που συνδυάσαμε με τραγούδια και έμειναν χαραγμένα ανεξίτηλα για πάντα στην ψυχή μας. Μνήμες που στο άκουσμα ενός τραγουδιού γίνονται χαμόγελα, δάκρυα, λησμονιά, θυμός, τύψεις, πόνος. Εκεί που νομίζουμε πως το παρελθόν έχει ξεκολλήσει από πάνω μας έρχεται ένας ήχος ή μια μελωδία να μας υπενθυμίσει πως στο υποσυνείδητό μας υπάρχει ακόμη ένα πικ απ και χιλιάδες δίσκοι εικόνων πατημένων πάνω σε νότες και ακούσματα.
Υπάρχουν έντονες στιγμές στη ζωή μας, είτε χαράς είτε λύπης, που η μουσική αποτελεί τη μοναδική διαφυγή των σκέψεών μας. Όλοι λίγο πολύ έχουμε συνδυάσει ένα χωρισμό μας με μία τεράστια γκάμα λυπημένων τραγουδιών. Εκεί που τα αυτιά τρέφουν το ξέσπασμα της ψυχής και τα μάτια αφήνονται σε δάκρυα που περνούν στην αιωνιότητα του είναι μας. Όσα χρόνια και να περάσουν πάντα στο άκουσμα αυτών των ήχων και στίχων, κάτι θα ανατριχιάζει μέσα μας και θα πονάει. Σε περιπτώσεις χαράς και έντονου ενθουσιασμού χρειαζόμαστε και τις κατάλληλες μελωδίες για να εκτονωθούμε και να νιώσουμε ακόμη καλύτερα.
Ο τραγουδιστής, ο τρόπος ερμηνείας του, η μελωδία, οι στίχοι και η διάθεση που βγάζει το τραγούδι είναι αρκετά για να επηρεάσουν την ψυχολογία μας και να μας μεταφέρουν στο χρόνο. Στη διάσταση του χρόνου αποτυπώνονται όλα μας τα συναισθήματα αναμεμειγμένα με διάφορα τραγούδια. Νύχτες αξημέρωτες που είχαμε το ραδιόφωνο να παίζει αλλά εμείς δεν είμασταν εκεί. Είχαμε κλείσει απαλά τα μάτια και βρισκόμασταν στο παρελθόν μας, εξερευνώντας όλες εκείνες τις στιγμές που αντιστοιχούσαν στη μελωδία. Λένε πως ο γιατρός των πάντων είναι ο χρόνος, μα ο γιατρός της ψυχής είναι σίγουρα η μουσική.

Περίπτωση 49χρονης ασθενούς φέρνει πιο κοντά το τέλος των αντιβιοτικών

Περίπτωση 49χρονης ασθενούς φέρνει πιο κοντά το τέλος των αντιβιοτικών
Δυσοίωνο νέο

Δυσοίωνο νέο αποτελεί η ανακοίνωση αμερικανών γιατρών ότι υπάρχει ασθενής όπου και το ισχυρότερο αντιβιοτικό είναι αναποτελεσματικό. Η είδηση έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους των επιστημόνων ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται ενώπιον μιας εποχής χωρίς επαρκή και κατάλληλα αντιβιοτικά.
Νέα Υόρκη

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, πρόκειται για μια 49χρονη γυναίκα που μολύνθηκε με ένα στέλεχος του βακτηρίου E.coli, το οποίο αποδείχθηκε ανθεκτικό ακόμη και στην κολιστίνη, ένα ισχυρό αντιβιοτικό τελευταίας καταφυγής, το οποίο χορηγείται όταν όλα τα άλλααντιβιοτικά έχουν φανεί αναποτελεματικά. Ωστόσο, και η κολιστίνη απεδείχθη ανίκανη να εκκαθαρίσει τη λοίμωξη.

Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο πώς η ασθενής -η οποία δεν είχε κάνει κάποιο ταξίδι το προηγούμενο πεντάμηνο- μολύνθηκε από το εν λόγω υπερ-ανθεκτικό μικρόβιο, το οποίο ανιχνεύθηκε στα ούρα της τον προηγούμενο μήνα. Το ίδιο μικρόβιο είχε εντοπισθεί αρχικά, στο τέλος του 2015, σε ένα μικρό αριθμό ζώων και ανθρώπων στην Κίνα και, στη συνέχεια, στην Ευρώπη.

Οι αμερικανικές αρχές εικάζουν ότι η γυναίκα μπορεί να το κόλλησε από τρόφιμο ή από κάποιον άλλο που ήταν μολυσμένος.

Οι συναισθηματικές πρώτες βοήθειες


Οι συναισθηματικές πρώτες βοήθειες
Τι κάνουμε όταν το σώμα ασθενεί; Εκ πρώτοις θορυβούμαστε. Κατά δεύτερο λόγο, ψάχνουμε να απευθυνθούμε στον αρμόδιο γιατρό. Ο ψυχολόγος και συγγραφέας Guy Winch μας δίνει μια εκπληκτική επιχειρηματολογία σχετικά με το πόσο μεγάλη είναι η διάκριση που γίνεται μεταξύ σωματικής και ψυχικής υγείας. Τί κάνουμε όταν τραυματιζόμαστε; Στρεφόμαστε αμέσως στις πρώτες βοήθειες. Γιατί όταν υπάρχει ψυχικός τραυματισμός (θλίψη, απώλεια, πένθος) δεν αναζητάμε συναισθηματικές πρώτες βοήθειες;
Σε ομιλία του  ο συγγραφέας του «Emotional First Aid» μας αναφέρει το εξής χαρακτηριστικό γεγονός. Ένα παιδί πέντε χρονών βρίσκεται ανεβασμένο σε ένα σκαμπό μπροστά στο νιπτήρα του μπάνιου του και πλένει τα δόντια του. Ξαφνικά γλιστράει και πέφτει από αυτό και γρατζουνάει το γόνατό του. Αμέσως αναζητά στο κουτί του μπάνιου με τις πρώτες βοήθειες ένα χανζαπλάστ. Είναι μόνο πέντε χρονών και έχει πλήρη συνείδηση ότι εάν η πληγή του μείνει ακάλυπτη στα μικρόβια θα μολυνθεί. Γνωρίζει επίσης τα πάντα περι στοματικής υγιεινής. Γιατί, όμως, δε γνωρίζει τίποτα απολύτως περί συναισθηματικής ... υγιεινής;
Δεν διδάσκουμε στα παιδιά μας τίποτα που να αφορά την όποια συναισθηματική φροντίδα των ίδιων αλλά και άλλων ανθρώπων. Στο σημείο αυτό καταλήγει ο γνωστός ψυχολόγος. Ασχολούμαστε με τα δόντια τους άπειρες ώρες, μα ελάχιστα εώς καθόλου με το μυαλό τους. Κι όμως! Οι τραυματισμοί που δεχόμαστε στην ψυχή από μικρά παιδιά έως ενήλικες είναι απείρως περισσότεροι από τους σωματικούς τραυματισμούς.

Οι νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας

Οι νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας
Στη σύγχρονη κοινωνία στην οποία είμαστε αφομοιωμένοι, δυστυχώς η ηλιθιότητα αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα ορισμένων συνανθρώπων μας. Είναι ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης και το σύνολο των ενεργειών τους προκαλούν πλήγμα στον κοινωνικό ιστό. Η κλίση μάλιστα που δημιουργείται μεταμορφώνει τις πράξεις τους σε επιβλαβείς και εν τέλει τις καθιστά επικίνδυνες.
Σε αυτό το σημείο ίσως να μπορεί να προσδιοριστεί ότι η ηλιθιότητα δεν είναι μόνο θέμα βιολογικό αλλά συνάμα και κοινωνικό. Η μαθηματική απεικόνιση του Ευάγγελου Λεμπέση την οποία και παρουσίασε μέσα από τα έργα του «Η Τεραστία Σημασία των Βλακών εν τω Συγχρόνω Κοινωνικώ Βίω» και «De Imbecilitate» δικαιώνει πλήρως το προαναφερθέν συμπέρασμα. Στο «σταυρό» που σχηματίζουν οι άξονες συντεταγμένων, ο οριζόντιος άξονας μετρά το κέρδος που αποκομίζει το άτομο από τη δική του δράση και ο κάθετος το κέρδος που αποκομίζουν οι άλλοι από τη δράση του ατόμου αυτού. Το σημείο τομής των δύο αξόνων είναι το μηδέν, που σημαίνει ότι οι άξονες έχουν και αρνητικές τιμές, δηλαδή, απεικονίζουν και απώλειες.
Στον τόπο που ορίζουν οι αρνητικές τιμές και των δύο αξόνων βρίσκονται οι ηλίθιοι, στον τόπο που ορίζουν οι θετικές τιμές βρίσκονται οι ευφυείς, στον τόπο που ορίζουν οι θετικές τιμές του άξονα ιδίου οφέλους και οι αρνητικές τιμές του άξονα οφέλους των άλλων είναι οι κακοποιοί και στον τόπο των αρνητικών τιμών του άξονα ιδίου οφέλους και των θετικών τιμών του άξονα οφέλους των άλλων βρίσκονται οι αμαθείς. Στην παρούσα απεικόνιση στηρίχθηκε και ο Κάρλο Τσιπόλα για να μιλήσει για τους νόμους της ανθρώπινης ηλιθιότητας.
Ως ζήτημα θα έλεγε κανείς πως απαιτεί ιδιαίτερο χειρισμό γιατί κανένας δεν είναι εξ ολοκλήρου σίγουρος ότι μπορεί να εξαιρέσει τον εαυτό του από αυτή την κατηγορία ατόμων. 

Ξέρετε ότι με τον τρόπο αυτό μπορείτε να χάσετε έως και 7,5 κιλά;

Ξέρετε ότι με τον τρόπο αυτό μπορείτε να απαλλαγείτε έως 16 κιλά

Το Παχύ έντερό μας είναι εκτεθειμένο σε πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια της καθημερινής πολυάσχολης ζωής μας 

Απόβλητα αρχίζουν να δημιουργούνται κατά μήκος των τοιχωμάτων των εντέρων εάν αυτά επιβαρύνονται με οποιονδήποτε τρόπο 

Αυτό προκαλεί πολλά διαφορετικά άσχετα συμπτώματα, όπως:
  • δυσκοιλιότητα,
  • φούσκωμα,
  • κούραση,
  • δυσκολία συγκέντρωσης,
  • ασταθή διάθεση,
  • λιπαρό δέρμα,
  • εξάνθημα,
  • συχνή ασθένεια,
  • χαμηλή σεξουαλική ορμή,
  • ακμή και
  • ξινή μυρωδιά του σώματος.
Μερικές από τις πιο σημαντικές διαδικασίες στο σώμα είναι ένα μέρος του έργου του παχέος εντέρου.

Απορροφά τις θρεπτικές ουσίες και στη συνέχεια ξεφορτώνεται ό, τι δεν χρειαζόμαστε, αλλά τι γίνεται με την πνευματική διαύγεια, την λειτουργία του ανοσοποιητικού και την λίμπιντο; 

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε κάποιο από τα συμπτώματα μιας κακής λειτουργίας του παχέος εντέρου, σίγουρα θα πρέπει να εξετάσετε την καθαρότητα του κόλον.

Οι Έλληνες είναι οι πρώτοι που ανέπτυξαν τον καθαρισμό του παχέος εντέρου σε μια πραγματική ιατρική διαδικασία, και κατά την πάροδο του χρόνου έχει αποδειχθεί ότι έχει πολλά οφέλη, όπως:
  • αύξηση των επιπέδων ενέργειας,
  • τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος,
  • ενίσχυση της δύναμης του εγκεφάλου,
  • ενίσχυση της λίμπιντο,
  • χάσιμο βάρους και
  • πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου

Το  “Master Cleanse” είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικούς τρόπους για να επιτευχθεί αυτό. 

Τα συστατικά είναι πολύ απλά. 

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ


Φίλες και φίλοι,
Οι Μυθολόγοι σας καλημερίζουν με μια μικρή αναφορά στον μεγάλο, στον άριστο φιλόσοφο Αριστοτέλη, με την ευκαιρία της εύρεσης του τάφου του στην γενέτειρά του, τα Στάγειρα της Χαλκιδικής.

Δύσκολο να μιλήσεις γι’ αυτόν, σε ένα περιορισμένο «καλημέρισμα». Γι΄αυτό, σκέφθηκα να αφήσω τον ίδιο να μας μιλήσει, επιλέγοντας από την Ποιητική του, το υποκεφάλαιο στο οποίο αναφέρεται στην «αιτιώδη εσωτερική συνοχή του μύθου» των ποιημάτων.
«Το έργο του ποιητή δεν είναι να λέει όσα απλώς έγιναν, αλλά όσα μπορούσαν να γίνουν, δηλαδή, τα δυνατά κατά πιθανή ή αναγκαία συνέπεια. Ο ποιητής και ο ιστορικός δεν διαφέρουν κατά το ότι ο ένας χρησιμοποιεί μέτρα και ο άλλος δεν χρησιμοποιεί. Θα μπορούσαμε να βάλουμε το έργο του Ηρόδοτου σε μέτρα, αλλά και πάλι θα ήταν ένα είδος έμμετρης ιστορίας, όχι διαφορετικής από το αν ήταν σε πεζό λόγο. Διαφέρουν στο εξής:

Ο ιστορικός λέει εκείνα που έγιναν, ενώ ο ποιητής εκείνα που θα μπορούσαν να γίνουν, γι’ αυτό η ποίηση είναι πιο φιλοσοφημένη και σπουδαιότερη από την ιστορία, επειδή η ποίηση έχει θέμα της μάλλον τα καθόλου και η ιστορία τα καθ’ έκαστον. Λέγοντας καθόλου εννοούμε όσα ένας άνθρωπος με τέτοιο ή άλλο χαρακτήρα λέει ή πράττει κατά πιθανή ή αναγκαία συνέπεια και σ’ αυτό αποσκοπεί η ποίηση, βάζοντας ύστερα ονόματα σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Λέγοντας καθ’ έκαστον, εννοοούμε τι έπραξε ο Αλκιβιάδης ή τι έπαθε.
Στην κωμωδία είναι φανερό ότι έγινε τούτο. Αφού συνέθεσαν το μύθο με τα πιθανά γεγονότα, έβαλαν και ονόματα που τα πήρανε στην τύχη, γιατί οι κωμικοί ποιητές δεν συνθέτουν ποιήματα για τα άτομα, όπως οι ιαμβοποιοί.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΔΥΝΑΤΗ ΠΛΑΤΗ


Διάβασε για την άσκηση που θα ενεργοποιήσει τους μυς της πλάτης σου.
Αν θέλεις να αποκτήσεις εκρηκτική δύναμη, δοκίμασε την κωπηλατική με μπάρα στο ένα χέρι. «Αυτή η άσκηση ενδυναμώνει τους μυς της πλάτης σου, κάτι που θα σταθεροποιήσει τους ώμους σου» σου λέει ο BJ Gaddour, καθηγητής φυσικής αγωγής. «Η αυξημένη σταθερότητα σε βοηθάει να σηκώνεις περισσότερα κιλά με μεγαλύτερη ασφάλεια σχεδόν σε κάθε άσκηση για τον άνω κορμό. Επίσης, γυμνάζει όλο το σώμα σου, μιας και πρέπει να κρατήσεις τον κορμό σου ίσιο» προσθέτει ο ίδιος. Στο γυμναστήριο, στήριξε την μπάρα πάνω σε μια πλάκα μεγάλου βάρους ή προσπάθησε να την σφηνώσεις σε μια γωνία. 
Οδηγίες

ΜΑΥΡΟ VS ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ


Και τα δύο είναι ευεργετικά για τον οργανισμό. Ποιό είναι όμως το καλύτερο;
«Παρόλο που και οι δύο τύποι περιέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα, το μαύρο ρύζι περιέχει ανθοκυανίνες, δηλαδή αντιοξειδωτικά που μπορούν να περιορίσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και διαφόρων τύπων καρκίνου» υποστηρίζει ο Zhimin Xu, αναπληρωτής καθηγητής επιστήμης τροφίμων στο Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνας. 
Μια άλλη σημαντική διαφορά είναι ότι

Οταν σου ανοίγει την καρδιά της, καλό είναι να μην κλείνεις τα αυτιά σου.


ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΣ ΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΤΗ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ



«Πολλοί άντρες δίνουν την εντύπωση ότι δεν τους απασχολεί το πώς νιώθει η σύντροφός τους. Αθελά τους, όταν η συζήτηση σοβαρεύει, κλείνονται στον εαυτό τους. Η αλήθεια είναι πως τέτοιου είδους συζητήσεις έχουν μεγάλη σημασία για τις γυναίκες» λέει η Sue Johnson, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα. 
«Είναι άσχημο να βλέπεις την κοπέλα σου συναισθηματικά ευάλωτη κι αυτό το άγχος μπορεί να σε κάνει να μην καταλαβαίνεις τι ακριβώς σου λέει» συνεχίζει. 
Ποια είναι άλλη μια συνηθισμένη γκάφα που μπορεί να κάνεις; 
«Στην προσπάθειά σου να την κάνεις να νιώσει καλύτερα, ίσως κατευθύνεις τη συζήτηση σε πιο ευχάριστα θέματα» λέει η Johnson. Παρόλο που οι προθέσεις σου μπορεί να είναι καλές, με αυτήν τη συμπεριφορά νομίζει ότι δεν την ακούς ή δεν σε νοιάζει (ή και τα δύο). 
Επομένως, κάθε φορά που ξεκινάει να σου λέει κάτι που την απασχολεί,

10 βασικοί κανόνες για να είναι το σεξ ικανοποιητικό και στους δύο συντρόφους



Πολλές φορές ακούμε από τα ζευγάρια οτι δεν απολαμβάνουν το σεξ, οτι ο ένας πιέζει τον άλλον να κάνει πράγματα που δεν θέλει, οτι αποφεύγουν με διάφορες δικαιολογίες την σεξουαλική συνεύρεση... Έρχονται στο χώρο μας και ζητάνε όχι μόνο βοήθεια αλλλά και συμμαχία στο πόσο δίκιο έχουν που ο σύντροφός τους τους απορρίπτει σεξουαλικά ή σε αντίθετες περιπτώσεις τους γίνεται φορτικός ζητώντας διαρκώς σεξ, ενώ άλλοι αναρωτιούνται για το πόσο σημαντικό είναι τέλος πάντων αυτό το σεξ που γίνεται τόσος λόγος και όλοι μιλούν γι αυτό! 
Σύμφωνα λοιπόν με το The EFS και ESSM Syllabus of Clinical Sexology (2013), οι ειδικοί κατέληξαν οτι για να είναι η σεξουαλική πράξη απολαυστική και ικανοποιητική και για τους δύο συντρόφους, χρειάζεται να ισχύουν τα ακόλουθοι:
  1. Το καλό σεξ πρέπει να αποτελεί βασικό συστατικό σε μια σχέση και τρόπο διατήρησης της οικειότητας, του ερωτισμού και της εμπιστοσύνης ανάμεσα στους συντρόφους.
  2. Η σεξουαλική ικανοποίηση βοηθά στο καλύτερο «δέσιμο» του ζευγαριού.
  3. Για να υπάρξει σεξουαλική ικανοποίηση πρέπει να προϋπάρχει ρεαλιστική, έγκυρη και σύμφωνη με την ηλικία σεξουαλική γνώση.

​Το πολύ σεξ, μεγαλώνει το πέος!



Ποιος άνδρας δεν θα χαρεί με αυτά τα νέα; Και μάλιστα για δύο λόγους, καθώς νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Exeter που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Evolution Journal, δίνει το πράσινο φως στο «πολύ σεξ» - στις συχνές δηλαδή σεξουαλικές επαφές από τη μία, ενώ από την άλλη οι συχνές αυτές επαφές βοηθούν στο να μεγαλώνει το πέος στον άνδρα!
Οι ερευνητές μελέτησαν βέβαια όχι ανθρώπους αλλά …σκαθάρια! Ναι, σκαθάρια, όπου τα γεννητικά τους όργανα μεγάλωναν σε μέγεθος με εκείνα των σκαθαριών που δεν είχαν σεξουαλικές επαφές. Πέρα όμως από τα οφέλη στα αρσενικά σκαθάρια, επωφελήθηκαν και τα θηλυκά, καθώς και σε εκείνα παρατηρήθηκαν αλλαγές στα γεννητικά τους όργανα.
Όπως συμπλήρωσε και ο επικεφαλής της συγκεκριμένης βρετανικής μελέτης, καθηγητής Μέγκαν Χεν, «Όταν συμβαίνει μία αλλαγή στο ένα φύλο, συμβαίνει και στο άλλο. Συνήθως τα δύο φύλα εξελίσσονται μαζί… Χρειάζονται δύο για να χορέψουν ταγκό. Κατ' αυτό τον τρόπο, όταν συντελούνται αλλαγές στο αναπαραγωγικό σύστημα του ενός φύλου, εντοπίζονται αλλαγές και στο άλλο φύλο. Αυτό στην επιστημονική κοινότητα είναι γνωστό και ωςσυνεξέλιξη».

ΕΧΕΤΕ ΒΑΣΑΝΑ?? ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΚΑΚΟ ΚΑΡΜΑ – ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΚΑΤΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ?? ΝΑΙ, ΚΙ ΑΝ ΣΑΣ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ – Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ? – ΝΑΙ, ΚΑΙ Ο ΚΡΙΣΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕ – ΓΙΑΤΙ? ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΕΞΙΛΕΩΣΗ –ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ?? – ΔΙΑΒΑΣΤΕ


«Είναι γραμμένο στη Βίβλο (στο Βασιλειών Β’ ή Δ’, Β:24) ότι ένα πλήθος παιδιών χλεύασε τον προφήτη Ελισαίο. Τότε αυτός “τα καταράστηκε στο όνομα του Κυρίου, και ιδού βγήκαν δύο θηλυκές αρκούδες από τον δρυμό και κατασπάραξαν απ’ αυτά σαράντα δύο παιδιά”. Ως προφήτης του Θεού, ο Ελισαίος ενήργησε ως όργανό Του. Η κατάρα ήταν καρμικά εντεταλμένη μέσω του νόμου του Θεού, επομένως ο Ελισαίος δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι προκάλεσε τον ακρωτηριασμό των παιδιών. Υπέφεραν εξαιτίας της αχρειότητάς τους, τη συσσώρευση των λανθασμένων σκέψεων και πράξεων των προηγούμενων ζωών. Ο φαινομενικά παιδιάστικος χλευασμός ήταν η έγκαιρη καρποφορία της παλιάς φαυλότητάς τους, η οποία επέσπευσε την αναπόφευκτη συνέπειά της. Η “κατάρα” που προήλθε από τον Ελισαίο ως όργανο του Θεού ήταν το “ρεύμα υψηλής τάσης” της πνευματικής του δόνησης, που λειτούργησε χωρίς εγωιστική πρόθεση να κάνει κακό.
»Αν ένας άνθρωπος αγνοήσει την προειδοποίηση να μην ακουμπήσει ένα γυμνό ηλεκτροφόρο σύρμα και πάθει ηλεκτροπληξία, δεν φταίει το ηλεκτροφόρο σύρμα για τον θάνατό του, αλλά η ανοησία του. Η ίδια αλήθεια ισχύει και στην περίπτωση των αχρείων παιδιών που χλεύασαν τον Ελισαίο. Είναι η ιστορία της εναντίωσης όλης της φαυλότητας στο ενάρετο θέλημα του Θεού: Η φαυλότητα τελικά προκαλεί την ίδια της την καταστροφή». – God Talks With Arjuna: The Bhagavad Gita (Ο Θεός μιλά με τον Αρτζούνα: Η Μπάγκαβαντ Γκίτα – δίτομο έργο του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, αδημοσίευτο)
Αν πράγματι, σύμφωνα με τις αφηγήσεις, κάποιοι κεραυνοβολήθηκαν ή τυφλώθηκαν ή πέθαναν όταν συνάντησαν το παιδί Ιησού, ήταν μέσω της προσταγής του που μετρίασε έτσι ένα μέρος από τις συνέπειες των φαύλων πράξεών τους στις προηγούμενες ζωές τους. Αντίστοιχα, τα παιδιά που χλεύασαν τον Ελισαίο σκοτώθηκαν από αρκούδες που πρόσταξε ο προφήτης να έρθουν από τα δάση, όχι ως μια οργισμένη πράξη, αλλά ως αναγνώριση μιας παρούσας αιτίας που έδωσε την ευκαιρία για την εξιλέωσή τους για φαύλες πράξεις του μακρινού παρελθόντος – η καρποφορία του νόμου του κάρμα, της αιτίας και του αποτελέσματος, του νόμου της δικαιοσύνης του Θεού.

Ποιο τραγούδι ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία την χρονιά που γεννηθήκατε...;

TheBeatles 1966 00765

Εσείς ποια χρονιά γεννηθήκατε; Δείτε στην παρακάτω λίστα που συγκέντρωσε το businessinsider, ποιο τραγούδι ήταν επιτυχία από το 2015 έως και το 1946... >>


2015: Mark Ronson feat. Bruno Mars - Uptown Funk!

2014: Pharrell Williams - Happy


2013: Macklemore and Ryan Lewis feat. Wanz - Thrift Shop
2012: Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used To Know
2011: Adele - Rolling In The Deep
2010: Ke$ha - TiK ToK
2009: Black Eyed Peas - Boom Boom Pow
2008: Flo Rida feat. T-Pain - Low
2007: Beyonce - Irreplaceable
2006: Daniel Powter - Bad Day
2005: Mariah Carey - We Belong Together
2004: Usher feat. Lil Jon and Ludacris - Yeah!
2003: 50 Cent - In Da Club
2002: Nickelback - How You Remind Me
2001: Lifehouse - Hanging By A Moment
2000: Faith Hill - Breathe

1999: Cher - Believe

Ό,τι και αν συνέβη στο παρελθόν, το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν υφίσταται στο παρόν

post-255
Οι άνθρωποι πιστεύουν τόσα ψέματα που ακόμη και το πιο ασήμαντο γίνεται ένας μεγάλος δαίμονας που μας καταστρέφει τη ζωή. Συνήθως, αυτός ο δαίμονας προέρχεται από μια αντίληψη, ιδίως από μια αντίληψη που έχουμε για τον εαυτό μας. «Είμαι ένας αποτυχημένος. Κοίτα τι μου συνέβη όταν ήμουν εννιά ετών. Κοίτα τι έπαθα χθες το βράδυ!» Ό,τι και αν συνέβη στο παρελθόν, το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν υφίσταται στο παρόν. Μπορεί να βιώσατε τις πιο τραυματικές εμπειρίες, τώρα όμως ζείτε στο παρόν, και η μόνη αλήθεια που υπάρχει είναι το παρόν. Ό,τι και αν συνέβη στην εικονική πραγματικότητα του παρελθόντος, ό,τι και αν συνέβη στο σώμα μας, έχει επουλωθεί προ πολλού. Εντούτοις, ο νους μπορεί να μας κάνει να υποφέρουμε και να ζούμε με ενοχές και ντροπή για πολλά χρόνια.
Ζούμε τη ζωή κουβαλώντας το φορτίο του παρελθόντος μας. Και αυτό το φορτίο είναι λες και κουβαλάμε ένα βαρύ πτώμα. Για κάποιους, το φορτίο δεν είναι βαρύ. Ωστόσο, για την πλειονότητα των ανθρώπων, αυτό το πτώμα είναι ασήκωτο. Και δεν είναι απλώς πολύ βαρύ, αλλά και ιδιαίτερα δύσοσμο. Πολλοί από εμάς μοιραζόμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα το πτώμα που κουβαλάμε. Με την ανεξίτηλη μνήμη μας, ξαναζούμε τις εμπειρίες μας συνεχώς, επιτρέποντάς τους να χρωματίσουν το παρόν μας. Όποτε ανακαλούμε αυτές τις εμπειρίες, τιμωρούμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας, ξανά και ξανά και ξανά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα