Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Η ανακάλυψη του Εαυτού

ισορροπία

Το να ανακαλύψεις τον Εαυτό σου είναι εύκολο…
αρκεί κάθε φορά να ξεπερνάς τα όρια που σου θέτει αυτός που ΝΟΜΙΖΕΙΣ πως είναι ο εαυτός σου.

Ο πρώτος Φύλακας που θα αντιμετωπίσεις στο Ταξίδι προς τον βαθύτερο πυρήνα της Ύπαρξης σου είναι το πρόσωπο που βλέπεις στον καθρέφτη… το πρόσωπο που ΝΟΜΙΖΕΙΣ πως είσαι και σε εμποδίζει να γίνεις αυτός που Είσαι.
Η χειρότερη συμβουλή που μπορεί να ακολουθήσει ένας Αναζητητής του Εαυτού είναι το «κάνε ειρήνη με τον εαυτό σου».
Η Εξέλιξη έρχεται ΜΟΝΟΝ διά του Πολέμου, η Αίσθηση του Ανικανοποίητου είναι αυτό που μεταστοιχειώνεται σε Ενέργεια Δημιουργίας… ο Πολεμιστής για να επικρατήσει του αντιπάλου του τον μελετά βαθιά, μελετά κάθε του κίνηση και όταν βρει την Στιγμή της αδυναμίας του τον υποτάσσει, γίνεται ΕΝΑ μαζί του σε ένα σφιχταγκάλιασμα Θανάτου και Αναγέννησης, απορροφώντας όλη του την Δύναμη.

Και ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Πολεμιστή είναι ο ίδιος του ο εαυτός, μελετώντας τον γνωρίζει όλες του τις αδυναμίες.

Οι παράξενοι δαίμονες της Ρόδου - Τελχίνες

telxines
Την ιδιότητα των αποστόλων των αρχαίων μυστηρίων, δηλαδή να ‘‘θέλγουν’’ με τα λόγια τους άτομα προς μύηση, την κατείχαν οι Τελχίνες, πού ήταν δάσκαλοι του Ηφαίστου στον τομέα της μεταλλουργίας και παιδιά της Γαίας και του Πόντου˙αν και άλλες παραδόσεις λένε ότι ήταν παιδιά του Πλούτου και της Γης ή του Τάρταρου και της Νέμεσης. Ίσως εξαιτίας της Νέμεσης να θεωρούνταν βάσκανοι˙ μάλιστα είχαν τόσο ‘‘κακό μάτι’’ που είχε βγει κι η παροιμία: «Τελχίνος ην βασκαίνων βαρύτερος». Και επειδή οι αρχαίοι θεωρούσαν την φώκια βάσκανο ζώο έλεγαν πώς οι Τελχίνες είχαν χέρια φώκιας. Επίσης πίστευαν ότι οι φώκιες πηγαινοέρχονταν μεταξύ του κόσμου των νεκρών και του κόσμου των ζωντανών,
ενώ το βάδισμά της συνέδεε τους Τελχίνες με τον θεό Ήφαιστο, πού είναι κουτσός διότι ο σιδηρουργός για να κυριαρχήσει πάνω σε δυνάμεις, όπως η φωτιά,ο άνεμος και τα μεταλλεύματα, πρεπει η νόηση κι η τεχνική του να είναι πιο ευκίνητες, πιο πολύμορφες και να εμπέριέχουν τις ιδιότητες της λοξότητας και της καμπυλότητας.
 
Σύμφωνα με τον J.P.Vernant: «όταν η γη γεννά τον Πόντο, το πέλαγος, αυτό έρχεται και την συμπληρώνει και εισχωρεί στο εσωτερικό της και την ορίζει με τις τεράστιες υγρές επιφάνειες του(…)το πέλαγος ενσαρκώνει το άμορφο και ασύλληπτο υγρό και ρευστό στοιχείο, τα νερά του ανακατεύονται, δεν έχουν όρια, είναι συγκεχυμένα. Στην επιφάνειά του ο Πόντος είναι φωτεινός, αλλά στα βάθη του είναι εντελώς σκοτεινός˙ συνδέεται κι αυτός, όπως κι η γη, κατά κάποιον τρόπο, με το Χάος». Ίσως δεν είναι τυχαίο το ότι ο Στησίχορος ταύτιζε τους Τελχίνες με τις Κήρες, που ήταν δαίμονες του Άδη ή ψυχές νεκρών πού όντας ένα πλήθος από σκιές φόβιζαν τους αρχαίους Αθηναίους. 

Ποια καθημερινή σου συνήθεια σε κάνει να μυρίζεις άσχημα;



Ίσως το ξανασκεφτείς την επόμενη φορά που θα σου έρθει η όρεξη να επαναλάβεις αυτή την αγαπημένη σου συνήθεια.
Αποτέλεσμα εικόνας για Ποια καθημερινή σου συνήθεια σε κάνει να μυρίζεις άσχημα;
Κάθε πρωί που ξυπνάς, τον αναζητάς. Η μυρωδιά του και ειδικά η γεύση του είναι το ναρκωτικό σου και φυσικά είμαστε όλες εθισμένες στον καφέ. Λίγο να αργήσεις να τον πιειςκι αμέσως ο πονοκέφαλος και άλλα συμπτώματα του στερητικού συνδρόμου θα κάνουν την εμφάνισή τους.
Πώς θα σου φαινόταν όμως αν σου έλεγα ότι ο αγαπημένος σου καφές, μπορεί να σε κάνει να μυρίζεις άσχημα;

Νερό και Πιπέρι! Προλαμβάνει πολλές ασθένειες και καίει τα λίπη!

Pepper Water Recipe and Use! Prevention of Many Diseases and Burning the Fats!

Το πίνετε δύο φορές την ημέρα και προλαμβάνεται πολλές ασθένειες. 

Να πώς να το προετοιμάσετε.

Το νερό με πιπέρι είναι ένα από τα καλύτερα ροφήματα που μπορείτε να καταναλώνετε αν θέλετε να χάσετε βάρος και να απαλλαγείτε από αρκετές ασθένειες.

Ήταν ευρέως γνωστό στην αρχαία Ινδία και συντελεί στην οικοδόμηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος. 

Έτσι, καταπραΰνει ασθένειες όπως ο διαβήτης και κάποια έρευνα έδειξε ότι έχει τη δύναμη να θεραπεύει τον καρκίνο.

Πώς να προετοιμάσετε το νερό με πιπέρι;

Σε ένα μπολ, ρίξτε δύο φλιτζάνια νερό. 

Προσθέστε δύο κουταλάκια του γλυκού σκόνη πιπεριού.

Αφήστε να βράσει σε μέτρια φωτιά. 

Η ΑΝΙΚΗΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΣΤΟΝ ΤΡΩΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ - Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ


Από το βιβλίο του Β.Ι.Λυκιαρδοπουλου
Ι Λ Ι Α Δ Α
Η α λ η θ ι ν ή ι σ τ ο ρ ί α
Η αποκωδικοποίηση του βιβλίου ΑΛΦΑ της Ιλιαδας
Στίχος Α1 της ΙΛΙΑΔΑΣ – ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ και ΕΡΜΗΝΕΙΑ του, σύμφωνα με την εκδοχή που αφορούσε τους απογόνους των Δωριέων του 840 π.χ.
Α1.- Μηνιν αειδε ,θεα , Πηληιαδεω Αχιληος ουλομενην ,
[Την καταραμένη οργή του Αχιλλέα , του γιου του Πηλέα, τραγουδούσε η θεά]
Ερμηνεία του στίχου [Α1] σύμφωνα με την ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ πως η ΙΛΙΑΔΑ είναι μήνυμα εξωγήινου πολιτισμού, προς την ανθρώπινη κοινωνία του σήμερα.
Η ΑΝΙΚΗΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΣΤΟΝ ΤΡΩΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ
ΓΝΩΣΗ - Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ
Α1.- Μηνιν αειδε ,θεα , Πηληιαδεω Αχιληος ουλομενην ,
[Την καταραμένη οργή του Αχιλλέα , του γιου του Πηλέα, τραγουδούσε η θεά]
Όπως όλοι, όσοι έχουμε διαβάσει την Ιλιαδα, γνωρίζουμε, η υπόθεση της έχει να κάνει με την καταραμένη οργή του Αχιλλέα, εναντίον του αρχηγού της εκστρατείας Αγαμέμνονα.
Η αποκωδικοποίηση του Ομηρικού κειμένου, από τον πρώτο στιχο, μας εξηγεί ,πως δεν πρόκειται για τίποτα άλλο, παρα την απόκτηση, κατοχή και χρήση ,ενός γενετικού κωδικα του Δια [βρισηίδα ]*, που τα δεδομένα της αναβαθμίζουν προς το καλύτερο την ηδη υπάρχουσα νοημοσύνη εξωγήινων, ανδρων –ηρώων- θεών , όπως ο Αχιλλέας.
*Βρισηίδα είναι κόρη του Βρισεα. Ο Αχιλλέας την άρπαξε όταν κυρίεψε την Τρωική πόλη Λυρνησσο.
Τόσο απλά, μαλώνουν για την ποιοτική τους αναβάθμιση. Για τον ίδιο λόγο έγινε και ο Τρωικός πόλεμος . Η ωραία Ελένη ,δεν είναι τίποτα άλλο παρα γενετικό υλικό, που κλάπηκε και χρησιμοποιήθηκε παράνομα από κάποιους άρχοντες του Τριγωνικού γαλαξία.
Η γνώση περιέχεται μέσα σε ένα νάνο- βίο-υπολογιστή, αόρατο και αθάνατο .Μια συμπαντική εγκυκλοπαίδεια, που χρειάζεσαι ηλεκτρονικό μικροσκόπιο για την δεις .
Οι δημιουργοί του, Έλληνες, Κρονιοι, Ολύμπιοι θεοί * ,κράτησαν για τον εαυτό τους τον ΔΙΑ τον μοναδικό τέλειο νάνο-βίο-υπολογιστή , αυτόν με όλα τα δεδομένα και μοίρασαν στους υπόλοιπους λαούς, που δημιουργούσαν,τα «παιδιά» του.
Γενετικούς κώδικες, δηλαδή, με διαφορετικά δεδομένα – πληροφορίες .Έτσι, ηδη γνωρίζουμε πως στο γαλαξία Αργο ο καλύτερος και πληρέστερος Γ.Κ. του Δια έχει δοθεί στον Μενέλαο ,τον Αγαμέμνονα και τους λαούς που αντιπροσωπεύουν. Αυτό είναι το σύστημα αξιών που κυριαρχεί στο γαλαξία μας.
Εμείς ,όταν απαλλαγούμε από την διττή μας υπόσταση, θα γίνουμε ισοι με τους υπόλοιπους λαούς του Αργου, όχι όμως με τους Δαναούς του Μενέλαου.
Αυτή είναι η κατάρα του παρόντος σύμπαντος, κατά τον Όμηρο ,όλοι προσπαθούν να αναβαθμιστούν με ένα καλύτερο γενετικό κωδικα, σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται, όπως ένας γαλαξιακός πόλεμος .
Ακόμη και ο ίδιος ο Αγαμέμνονας προσπάθησε να κλέψει την Χρυσηίδα, που στην ουσία είναι ο γενετικός κώδικας του Απόλλωνα ,αλλα όπως ηδη γνωρίζουμε δεν του βγήκε η προσπάθεια.
Ας δούμε πιο αναλυτικά τον πρώτο στιχο με οδηγό τον άριστο στην κωδικοποίηση Όμηρο.
Υπάρχουν δυο θηλυκά ονόματα στον πρώτο στιχο της Ιλιαδος «μήνιν» και «θεά» . Το επίθετο « καταραμένη» απευθύνεται και στα δυο .
Η καταραμένη οργή [Μήνις] και η καταραμένη θεϊκή διπλή έλικα Βρισηίδα [θεά] που την προκάλεσε.

Ο ΤΡΑΓΟ –ΚΕΦΑΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ- Η ΤΑΦΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΟΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟ


Οι 40 αναγραμματισμοί του [αγορησατο] καθηλώνουν.
Οι πληροφορίες ,που απορρέουν από τον συγκεκριμένο όρο, δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης για την ταυτότητα του ηγεμόνα του γαλαξία Αργου και ταυτοχρονα του ταπεινού πλανήτη Ιθάκη 33.
Ύμνος στην Ελληνική διπλή βίο-νάνο-έλικα.
Πρόκειται για την πηγή όλων των πληροφοριών που υπάρχουν στο παρόν σύμπαν.
Οι Έλληνες, Κρονιοι, ολύμπιοι θεοί,κατέχουν τον πατερα όλων των γενετικών κωδίκων , τον ΔΙΑ ,όλοι οι άλλοι πηγάζουν από αυτόν.
Έως το σημείο που γράφονται αυτές οι γραμμές αγνοώ ποιος είναι ο στόχος της εξελικτικής πορείας των Ελλήνων θεών .
Π.χ. είναι σε θέση να δημιουργήσουν το δικό τους σύμπαν ;;;
Μπορούν να «δραπετεύσουν» από το παρόν σύμπαν ;;;
Τους το επιτρέπει η φυσιολογία του οι όροι δόμησης του ;;;
Τι άλλο υπάρχει μετά από αυτή την κατάκτηση ;;;
Και ναι ,υπάρχουν διαβαθμίσεις της συμπαντικής πηγής από την στιγμή που αναδιαρθρώθηκε σε εργαστήριο, από τους πρώτους διδάξαντες Έλληνες, Κρονιους, Ολύμπιους θεούς.
Και ναι, όλοι οι γενετικοί κώδικες στο γαλαξία δεν είναι ίδιοι, περιέχουν διαφορετικά δεδομένα.
Και ναι, όλοι οι λαοί του παρόντος σύμπαντος ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γενετικούς κώδικες που θα τους αναβαθμίσουν πνευματικά.
Πρόκειται για ένα συνεχή αγώνα, των λαών του παρόντος σύμπαντος, με σαφείς Όρους που όλοι σέβονται. Επιτρέπονται ακόμη και οι αγοροπωλησίες τους.
Ο Τρωικός πόλεμος, μεταξύ των γαλαξιών Αργος και Τριγωνικός γαλαξίας, έγινε ακριβώς για την κλοπή γενετικού υλικού [ ωραία Ελένη].
Η καταραμένη οργή, του Αχιλλέα προς τον Αγαμέμνονα, που παραλίγο θα τους στοίχιζε τον πόλεμο, είχε σαν αιτία τους γενετικούς κώδικες με το κωδικό όνομα «Χρυσηίδα» και «Βρισηίδα» .
Φυσικά γίνεται κατανοητό πως η πληροφορία είναι το σημαντικότερο αγαθό του παρόντος σύμπαντος.
Και ο φέρων οργανισμός είναι η αορατη στο γυμνό μάτι Ελληνική, διπλή , βίο-νάνο-έλικα.
Κάθε μονάδα της φέρει τα γράμματα αναγνώρισης της [ ε.ε . = ελληνική έλικα η ε3 = 5+3 = 8 = η οπτική της εικόνα ] 150.000.000 εκ. φορές.
Είναι, δηλαδή, πατενταρισμένη.
Ο Όμηρος, με την ποικιλία των όρων που χρησιμοποίει, μας δίνει να καταλάβουμε την ευρεία έννοια του ορού [αμοθεν = εμαθον] .

Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ – Ο ΘΡΗΝΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟ-ΡΟΜΠΟΤ ΤΑΛΩΣ



Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ 
Η αποκωδικοποίηση της Ομηρικής Οδύσσειας.
βιβλίο Βήτα
Βασίλης .Ι.Λυκιαρδοπουλος
Στιχος β23 της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ – ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ και ΕΡΜΗΝΕΙΑ του στιχου σύμφωνα με την εκδοχή που αφορούσε τους απογόνους των Δωριέων του 840 π.χ.
[β23].- αλλ’ουδ’ ως του ληθετ’ οδυρόμενος και αχευων .
[ αλλα ούτε αυτόν λησμόνησε κλαίγοντας και όντας λυπημένος]
Ερμηνεία του στίχου β23 σύμφωνα με την ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ πως η ΟΔΥΣΣΕΙΑ είναι μήνυμα εξωγήινου πολιτισμού προς την ανθρώπινη κοινωνία του σήμερα.
Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ – Ο ΘΡΗΝΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟ-ΡΟΜΠΟΤ ΤΑΛΩΣ
[β23].- αλλ’ουδ’ ως του ληθετ’ οδυρόμενος και αχευων .
[ αλλα ούτε αυτόν λησμόνησε κλαίγοντας και όντας λυπημένος]
Στο στιχο β23 ,ο Αιγύπτιος γέροντας συνεχίζει να μας αποκαλύπτει τις συνθήκες που κυριαρχούσαν στον πλανήτη μας την εποχή πριν το 2320 π.χ. Είναι αποκαλυπτικά τα όσα προκύπτουν και για το βίο-ρομπότ ΤΑΛΩΣ του Μίνωα ,όπως και για τους νοητικούς μηχανισμούς α].- των αντιθέτων και β] .- απόκτησης και αναδιανομής του συμπαντικού πλούτου .
Το κλειδί της αποκωδικοποίησης του στίχου βρίσκεται στην ερμηνεία της λέξης [του].
Για ποιον δεν ξέχασε να θρηνεί ο Αιγύπτιος γέροντας ;;;
Του = για τον πλανήτη ΓΗ και το αστρικό του σύστημα προσδοκώντας και αλλα δώρα !!!
Του = για τον Αντιφο που καλοπερνούσε για 2.592.000 χρόνια στη ΓΗ !!!
Ουτ’ = η θρηνούσε για το ότι στάθηκε αδύνατο να εφαρμόσει τις επιταγές – Νομούς των Ελλήνων Αθανάτων σε ότι αφορά τον εποικισμό πλανητών με την εε του ΔΙΑ και τωρα έπρεπε να πληρώσει για την ανοησία του ;;;
Η πρώτη ερμηνεία της λέξης [του].
«Όμως ποτέ δεν ξέχασε να θρηνεί και να λυπάται για τον πλανήτη που του δώρισε ο Δίας»
Ο σοφός γέροντας παρα το ότι είναι αρχηγός της γειτονιάς μας, διότι στο αστρικό σύστημα Μέγας Κύων ο διαστημικός χιτώνας είναι κυρτωμένος και έτσι ελέγχει όλους τους Ουράνιους ποταμούς που δημιουργούνται στην περιοχή μας.
Παρα το γεγονός ότι του δόθηκε σαν δωρο από τον Δια το αστρικό μας σύστημα, εξακολουθεί να θρηνεί και να λυπάται προσδοκώντας και αλλα.
Η δεύτερη ερμηνεία της λέξης [του] αφορά τους απογόνους των Δωριέων του 840 π.χ.
Η τρίτη ερμηνεία της λέξης [του = ουτ’ ] προκύπτει από τον αναγραμματισμό της και είναι αυτή που μαζί με την πρώτη θα μας βοηθήσει στην αποκωδικοποίηση του στίχου β23.
Ο Όμηρος αποδίδει ένα πλήθος κατηγοριών, εναντίον του Αιγύπτιου γέροντα , κάνοντας χρήση του ρήματος [λανθάνω = ξεχνώ – κανω λάθος επιλογή ].
Ξέχασες ,πως σε κανένα πλανήτη δεν συνέβη ποτέ αυτό που συνέβη στη ΓΗ και τωρα κλαις και λυπάσαι ;;;
Ξέχασες ,πως απαγορεύεται η χρήση της διπλής έλικας του ΔΙΑ για την δημιουργία ανθρώπων υβριδίων και τεράτων και τωρα κλαις και λυπάσαι ;;;
Ξέχασες , πως ο δούλος καταστρέφει τα πάντα – κάθε έννοια δικαίου καταρρίπτεται όταν δημιουργείς δούλους και τωρα κλαις και λυπάσαι ;;;
Ξέχασες ,πως ο δούλος απελευθερώνει το κακό –την τιμωρία –την βλαβη – την σύγχυση του νου και τωρα κλαις και λυπάσαι ;;;
Ξέχασες ,πως το πνευματικό φως έδυσε στον τρίτο πλανήτη Ιθάκη 33 – σκοτάδι σκέπασε τον τρίτο πλανήτη ΓΗ και τωρα κλαις και λυπάσαι ;;;

Μήπως τελικά ο κόσμος μας είναι...μια μεγάλη κουφάλα;


"το πολικό άνοιγμα στο βόρειο πόλο"

"Μα γίνεται να εξηγηθεί επιστημονικά μία κούφια γη;"

 Ως εισαγωγή στη σχετικά σύντομη μας περιήγηση(σε σχέση με όλα όσα έχουν γραφτεί ή ειπωθεί) σε αυτή την, αν μη τι άλλο, γοητευτική θεωρία, ας ξεκινήσουμε με την παραπομπή σε ένα εντυπωσιακό βίντεο, πριν προχωρήσουμε στο αμέσως επόμενο: National Geographic - The world's biggest cave 

"Αν η Γη ήταν συμπαγής μάζα και όχι Κούφια, η ταχύτητα της περιστροφής της γύρω από τον άξονα της θα την έσπαγε σε χιλιάδες κομμάτια" Δ. Κούγκουλος 



" This is the First Movie ever to be seen of the Polar entrance & the powerful Aurora Borealis like energy field that is occurring at the entrance. This is literally looking into the 5th Dimension from the Russian MIR space station. A truly Celestial vision more beautiful than we could have ever imagined, simply breathtaking.( Both POLES are -No Flight Zones- so this extraordinary document has been made accessible by a courageous russian Whistle Blower)"
περισσότερα στοιχεία (στα αγγλικά) διαβάστε στο youtube στα σχετικά με το παραπάνω βίντεο... 

...το ιδιαιτέρως ενδιαφέρον θέμα της "κοίλης (ή κούφιας)γης"Παραθέτω αρχικά κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες που αναφέρει ένας γνώστης επί του θέματος, όπως αποδεικνύεται, σε κάποιο φόρουμ. Όσοι ενδιαφέρονται για αυτό ζήτημα μπορούν να δουν το όσα γενικά ακολουθήσουν ως αφετηρία για τις δικές τους έρευνες. Εδώ να επισημάνουμε επίσης ότι η υπέροχη, αλληγορική ισπανική ταινία "ο λαβύρινθος του Πάνα" (από τις αγαπημένες μας) έχει να πει κάποια πράγματα, με το δικό της τρόπο,  πάνω σε όλα αυτά και ειδικά όσον αφορά το θρύλο για το "βασιλιά του κόσμου" απ'το θρυλικό υπόγειο βασίλειο της "Αγκάρτι" ή Αγκάρθα 

Το σπήλαιο του Πλάτωνα

post-276
Μετά από αυτά όμως, είπα, φαντάσου την ανθρώπινη φύση ως προς την παιδεία και την απαιδευσία, σαν μια εικόνα που παριστάνει μια τέτοια κατάσταση. Δες λοιπόν με τη φαντασία σου ανθρώπους που κατοικούν μέσα σε μια σπηλιά κάτω από τη γη, που να έχει την είσοδό της ψηλά στην οροφή, προς το φως, σε όλο το μήκος της σπηλιάς μέσα της να είναι άνθρωποι αλυσοδεμένοι από την παιδική ηλικία στα πόδια και στον αυχένα, έτσι ώστε να είναι καρφωμένοι στο ίδιο σημείο και να μπορούν να βλέπουν μόνο μπροστά τους και να μην είναι σε θέση, εξαιτίας των δεσμών, να στρέφουν τα κεφάλια τους ολόγυρα. Κι οι ανταύγειες της φωτιάς που καίει πίσω τους να είναι πάνω και μακριά από αυτούς. Και ανάμεσα στη φωτιά και στους δεσμώτες, προς τα πάνω, να υπάρχει ένας δρόμος που στο πλάι του να είναι χτισμένο ένα τοιχάκι, όπου τα παραπετάσματα που τοποθετούν οι θαυματοποιοί μπροστά από τους ανθρώπους, και πάνω απ’ αυτά τους επιδεικνύουν τα ταχυδακτυλουργικά τους.
Βλέπω, είπε.
Φαντάσου λοιπόν κοντά σε τούτο το τοιχάκι, ανθρώπους να μεταφέρουν αντικείμενα κάθε είδους, που προεξέχουν από το τοιχάκι, καθώς και ανδριάντες και κάποια άλλα αγάλματα ζώων, πέτρινα και ξύλινα και κατασκευασμένα με κάθε είδους υλικό, και, όπως είναι φυσικό, από αυτούς που τα μεταφέρουν άλλοι μιλούν και άλλοι μένουν σιωπηλοί.
Παράδοξη εικόνα περιγράφεις, και παράδοξους συνάμα δεσμώτες, είπε.

ΜΗΠΩΣ ΤΟ BIG BANG ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ

Μήπως κατά τη διάρκεια των πρώτων στιγμών του Κόσμου μας γεννήθηκε ένας τεράστιος αριθμός μαύρων οπών; Είναι μια πολύ παράξενη ιδέα, που γίνεται πιθανή από τις ακραίες πυκνότητες που συνδέονται με το big bang. Μέχρι τώρα, δεν υπάρχει κανένα σοβαρό στοιχείο ότι τέτοιες αρχέγονες μαύρες τρύπες (PBHs) υπήρξαν ποτέ, αλλά νέες παρατηρήσεις για αυτή την εποχή θα μπορούσαν να αλλάξουν ό,τι ξέραμε.
bubblesΑρχέγονες μαύρες τρύπες
Η ανίχνευση τους θα είχε τεράστιο όφελος, επειδή αυτές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εξετάσουμε τον πολύ πρώιμο Κόσμο ένα μικρό μόνο μέρος του ενός δευτερολέπτου αφότου άρχισαν όλα, όταν δηλαδή οι συνθήκες ήταν τόσο ακραίες, που και οι καλύτερες θεωρίες της φυσικής μας έχουν πρόβλημα να τις περιγράψουν. Οι αρχέγονες μαύρες τρύπες επίσης μπορεί να αποτελούν μέρος της μυστήριας αόρατης ουσίας της γνωστής σκοτεινής ύλης, που φαίνεται να αποτελεί το μεγαλύτερο τμήμα της ύλης στο σύμπαν.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορεί να σχηματίστηκαν μέσα στην κόλαση του πρώιμου Κόσμου οι αρχέγονες μαύρες τρύπες (PBH). Παραδείγματος χάριν, οι τότε πυκνές συγκεντρώσεις της ενέργειας συνδεδεμένες με εξωτικά ενεργειακά πεδία θα μπορούσαν να καταρρεύσουν κάτω από τη βαρύτητά τους – σύμφωνα με τη σχετικότητα του Einstein, η ενέργεια ασκεί βαρύτητα ακριβώς όπως η ύλη – για να κάνουν μαύρες τρύπες. Ένα τέτοιο ενεργειακό πεδίο είναι πιθανά υπεύθυνο για τη γρήγορη διαστολή του πρώιμου Κσμου, ένα φαινόμενο που καλούμαι πληθωρισμό.
Είναι δε δυνατή μια ευρεία ποικιλία μαζών για τις PBH, ανάλογα με το σενάριο του σχηματισμού τους. Οι μαύρες τρύπες με την ελάχιστη δυνατή μάζα, με μικρότερη από τη μάζα ενός κομήτη, ή 1 τρισεκατομμύριο κιλά, θα εξατμιζόταν γρήγορα μέσω της κβαντικής διαδικασίας γνωστής ως ακτινοβολία Hawking.
Εκρηκτικές μαύρες οπές

Γιατί τα ‘καλά παιδιά’ δεν κερδίζουν στον έρωτα

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι κάνουν τα πάντα για τους άλλους. Κάνουν ό,τι πιστεύουν ότι ‘επιβάλλεται’ να κάνουν για τους εραστές τους. Ωστόσο, συχνά δεν εισπράττουν εκείνο που δίνουν.
bed-woman
Ο Dr Jeremy Nicholson M.S.W., αναφέρεται με ένα ενδιαφέρον άρθρο σ’ αυτό ακριβώς. Κάνοντας ένα flash back θυμάται :
"Ήμουν ένας συμπαθητικός τύπος. Νομίζω ότι ήμουν το καλό παιδί. Ο τύπος που κάνει ό,τι του υπέδειξαν να κάνει (τόσο η κοινωνία όσο και οι ρομαντικές κωμωδίες). Έδωσα τα πάντα και δυστυχώς έμαθα από πρώτο χέρι ότι μια τέτοια συμπεριφορά δεν έχει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Τελικά οι καλοί ‘τερματίζουν’ τελευταίοι".
Αν διαβάζετε το συγκεκριμένο άρθρο πιθανώς έχετε κάποια δική σας ανάλογη εμπειρία. Γιατί τελικά συμβαίνει κάτι τέτοιο;
Το ‘δόσιμο’ δεν σημαίνει απαραίτητα δέσμευση
Όταν κάνουμε ωραία πράγματα για τους άλλους, επενδύουμε σ’ εκείνους και στη σχέση. Με την πάροδο του χρόνου σταδιακά αρχίζουμε να νιώθουμε ότι τους αγαπάμε και είμαστε δεσμευμένοι στη σχέση αυτή.
Ωστόσο, δεν ισχύει απαραίτητα και το αντίστροφο. Ο δέκτης δεν αισθάνεται πάντα αγάπη. Στην πραγματικότητα, μπορεί να αισθάνονται ότι χειραγωγείται ή μπορεί απλώς να είναι γενικά αγνώμων. Εξάλλου η αγάπη δεν μπορεί να εξαγοραστεί.

Από την εμπειρία στο... άπειρο



Σου είπαν θα μεγαλώσεις και θα βρεις τον δρόμο σου. Έβλεπες τη σιγουριά και την αισιοδοξία στα μάτια των μεγαλύτερων και έλεγες από μέσα σου "ξέρει τι κάνει αυτός... θα 'θελα μια μέρα να φαίνομαι και 'γω τόσο πετυχημένος."

Όμως τα φαινόμενα απατούν. Η αλήθεια που αντιμετωπίσαμε όλοι καθώς μεγαλώναμε, κοιτώντας τις "κοτσάνες" του παρελθόντος και προσπαθώντας να σχεδιάσουμε το μέλλον μας είναι ότι όχι μόνο δεν έχουμε ιδέα πως θα καταφέρουμε αυτά που θέλουμε, αλλά πολλές φορές δεν ξέρουμε καν τον επιθυμητό στόχο. Η πρώτη, γερή, αλλά ευχάριστη θα 'λεγα, σφαλιάρα της ζωής έρχεται "κρυμμένη" πίσω από τη μεγάλη αλλαγή της εφηβικής μας ζωής... την αποφοίτηση από το Λύκειο! Εκεί που ο δρόμος είναι ανοιχτός! Είμαστε ελεύθεροι επιτέλους να ζήσουμε τη ζωή χωρίς δεσμεύσεις, τη δικιά μας ζωή! Νιώθεις τη δύναμη σου;

Ξαφνικά όμως μπαίνεις στον κόσμο των μεγάλων. Είσαι ενήλικας πλέον και κανείς δεν πρόκειται να σου χαρίσει την "αποβολή" αν κάνεις τα αθώα ματάκια ή φωνάξεις τη μαμά. Πλέον, με την εισαγωγή σου ή όχι σε κάποια σχολή είσαι εσύ και οι δεξιότητες σου. Ο κόσμος γύρω σου αλλάζει. Άγχος, ανασφάλειες και φόβος. Ξύπνα! Δεν πρέπει να ανταπεξέλθεις και 'συ; Δεν πρέπει να συμβάλεις στην αρμονική λειτουργία ενός οργανωμένου όλου; Δεν θες να σταθείς στα πόδια σου όπως νόμιζες παιδί ότι θα είναι η ενήλικη ζωή;

Μπορείς να ανοίξεις επιτέλους το μυαλό σου αλλά πρόσεχε, καμία δράση δεν έρχεται χωρίς αντίδραση. Σ' αυτή τη μεγάλη και ατελείωτη μουτζούρα όσο απαισιόδοξο και να ακούγεται, είσαι μόνος σου. Σίγουρα υπάρχουν παράγοντες που θα σε βοηθήσουν και θα κάνουν το ταξίδι προς την επιτυχία πιο ευχάριστο αλλά η πίεση για το αποτέλεσμα και η δράση για την επιτυχία πέφτουν καθαρά σε εσένα. Είναι απίστευτο το πόσο απότομα από κάτι σχεδόν ανούσιο, μπορείς να πέσεις, όπως ένα λάθος πρόσημο σε μια ατελείωτη μαθηματική πράξη.Μόνο που σ' αυτή την περίπτωση μπορείς και πρέπει να ξανασηκωθείς!

ΣΚΕΠΤΟΜΟΥΝ, ΑΠΛΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ…. ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ





Ένα από τα αγαπημένα μου ρητά για τη σημασία των ονείρων προέρχεται από τον Oscar Hammerstein, του οποίου οι μουσικές συνεργασίες περιλαμβάνουν: «Ο Βασιλιάς και Εγώ», «Νότιος Ειρηνικός», «Οκλαχόμα!», και «Ο Ήχος της Μουσικής», και ο οποίος,όπως υπολογίζεται, έγραψε 850 τραγούδια: «Αν δεν ονειρεύεσαι, πώς θα κάνεις ένα όνειρο να πραγματοποιηθεί;»
Lewis Timberlake
«Αν μπορείς να το φανταστείς, μπορείς να το έχεις. Αν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς να γίνεις αυτό. Αν μπορείς να το οραματιστείς, μπορείς να το καταφέρεις. Αν μπορείς να το δεις, μπορείς να το κατορθώσεις». - William Arthur Ward
«Τα όνειρα είναι ψίθυροι από την ψυχή» - Marcia Wieder
«Όλοι οι άνθρωποι ονειρεύονται, αλλά όχι εξ ίσου. Εκείνοι που ονειρεύονται τη νύχτα στις σκονισμένες εσοχές του μυαλού τους, ξυπνούν την ημέρα για να διαπιστώσουν ότι ήταν ματαιοδοξία. Αλλά οι ονειρευτές της ημέρας είναι επικίνδυνοι άνθρωποι, γιατί μπορούν να δράσουν για τα όνειρα τους με τα μάτια ανοικτά, να τα κάνουν δυνατά.» - T.E. Lawrence

ΠΩΣ ΟΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ


Το να βάζουμε στόχους αποτελεί πού δυνατή άσκηση για να αποκτήσουμε ευτυχία, αγάπη και σταθερότητα στη ζωή μας.

Από το φαγητό που τρεφόμαστε, μέχρι τα μονοπάτια της καριέρας που ακολουθούμε, όλες οι αποφάσεις ξεκινούν με έναν στόχο. Το να βάζουμε στόχους είναι το πρώτο βήμα στην δημιουργία της δικής μας μοίρας, και μπορεί να μας βοηθήσει να κρατήσουμε μια θετική στάση καθώς κινούμαστε προς τους στόχους μας.

Όπως λέει ο πνευματικός δάσκαλος Gary Zukav, «Κάθε σκοπός θέτει σε κίνηση ενέργεια, είτε το συνειδητοποιείτε, είτε όχι».

Η θεραπευτική δύναμη των κρυστάλλων μπορεί να βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία. Όπως και οι λίστες που γράφουμε, οι κρύσταλλοι εξυπηρετούν σαν οπτικές υπενθυμίσεις των στόχων που θέτουμε, και μπορούν εύκολα να συμπεριληφθούν σε έναν προ-υπάρχων διαλογισμό ή μια ρουτίνα τοποθέτησης στόχων.

Ακολουθείστε αυτήν την απλή διαδικασία τεσσάρων βημάτων για να δημιουργήσετε ξεκάθαρους σαν κρύσταλλους στόχους:

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ


Μια φορά κι ένα καιρό τα ζώα αποφάσισαν να κάνουν κάτι ηρωικό για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα με τα προβλήματα του «νέου κόσμου». Και οργάνωσαν ένα σχολείο.
Υιοθέτησαν ένα πρόγραμμα με διάφορες δραστηριότητες που περιλάμβανε τρέξιμο, σκαρφάλωμα, κολύμπι και πτήση. Για εύκολη εφαρμογή του προγράμματος, όλα τα ζώα γράφτηκαν σ’ όλα τα μαθήματα.
Η πάπια ήταν εξαιρετικά καλή στο κολύμπι, καλύτερη στην πραγματικότητα κι από τον εκπαιδευτή της, αλλά στην πτήση οι βαθμοί της ήταν κοντά στη βάση και στο τρέξιμο ήταν πολύ αδύνατη. Κι αφού ήταν τόσο αδύνατη στο τρέξιμο έπρεπε να μένει μετά το σχολείο για να ασκείται και, για να βρίσκει τον απαιτούμενο χρόνο για το σκοπό αυτόν, να παρατήσει το κολύμπι. Αλλά ο μέσος όρος ήταν αποδεκτός στο σχολείο, γι’ αυτό κανείς δεν ανησυχούσε για το ζήτημα εκτός από την πάπια.
Το κουνέλι ήταν πρώτο στην τάξη στο τρέξιμο, αλλά τελικά έπαθε νευρικό κλονισμό από την πολλή δουλειά που χρειάστηκε να κάνει για να τα βγάλει πέρα με το κολύμπι.
Ο σκίουρος ήταν καταπληκτικός στο σκαρφάλωμα, μέχρι τη στιγμή που τον απογοήτευσε το μάθημα της πτήσης κατά το οποίο ο δάσκαλος του τον ανάγκαζε να ξεκινά από το έδαφος και να πετά προς τα πάνω κι όχι από το δέντρο προς τα κάτω. Έπαθε επίσης υπερκόπωση από την πολλή προσπάθεια και τελικά πήρε Γ ακόμα και στο σκαρφάλωμα, και Δ στο τρέξιμο.

Θανατηφόρα έκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ στην Ινδονησία – τουλάχιστον 6 νεκροί

sinabung-eruption-kills-3-may-21-2016-5

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι βρήκαν το θάνατο ενώ τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ξέσπασε το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ στη Σουμάτρα της Ινδονησίας, στις 21 Μαΐου 
Η έκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ στη δυτική Ινδονησία έχει στοιχίσει τις ζωές σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους, δήλωσε αξιωματούχος την Κυριακή. Εκτός αυτού, ακόμα τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση όταν το ηφαίστειο εξερράγη το Σάββατο στην επαρχία της Βόρειας Σουμάτρα εκτοξεύοντας στάχτες ψηλά στα 2 μίλια στον ουρανό.
Η τέφρα έχει χυθεί κάτω από τις πλαγιές κάπου 3 μίλια δυτικά σε ένα ποτάμι, είπε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών, Sutopo Purwo Nugroho.
Όλα τα θύματα της έκρηξης ήταν γεωργοί από το χωριό Gamber που βρίσκεται στην κόκκινη ζώνη γύρω από την ηφαιστειακή κορυφή.
Εννέα άνθρωποι χτυπήθηκαν από τα καυτά σύννεφα. Έξι πέθαναν και τρεις άλλοι παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση από τα εγκαύματα, είπε ο Nugroho στο Agence France-Presse(AFP).
Το θερμό αέριο και τα πετρώματα, τα οποία κινούνται με γρήγορη ταχύτητα, μπορεί να φτάσουν τους 700 βαθμούς Κελσίου (1292 Φαρενάιτ) καθώς πέφτουν κάτω από τις πλευρές του ηφαιστείου, πρόσθεσε.

Κοιμήθηκε με ένα κόκκινο κρεμμύδι στο λαιμό του: Όταν ξύπνησε έμεινε έκπληκτος από το αποτέλεσμα!!


Γνωρίζετε ότι το κρεμμύδι λειτουργεί ως ένας καταπληκτικός καθαριστής αίματος, δολοφόνος βακτηρίων και καθαριστικό δέρματος;
Επιπλέον, ότι παρέχει και άλλα οφέλη για την υγεία, όπως την διατήρηση της υγείας του δέρματος, την βελτίωση της διάθεσης, την βελτίωση της ποιότητας των μαλλιών και την μείωση του κινδύνου ορισμένων τύπων καρκίνου.

Ανεξάρτητα από το αν τα καταναλώνετε ωμά ή μαγειρεμένα, τα κρεμμύδια είναι εξαιρετικά υγιή. Μπορείτε να τα φάτε ψητά, σοταρισμένα ή καραμελωμένα, οι επιλογές είναι απεριόριστες. Ωστόσο, τα ωμά κρεμμύδια είναι πλούσια σε θείο, ένα ορυκτό που προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Προσθέτοντας τα κρεμμύδια στα γεύματά σας λαμβάνετε μια καταπληκτική γεύση, χωρίς την προσθήκη επιπλέον λίπους, νατρίου ή θερμίδων.
He-Κοιμήθηκε-Με-A-Red-κρεμμύδι-Around-His-Neck-Όταν-Ο-Ξύπνησε-Up-Ο-Ήταν-Έκπληκτος-By-The-Αποτέλεσμα
Περιέργως, το κρεμμύδι είναι ευεργετικό, όσον αφορά τις διαταραχές του θυρεοειδούς αδένα. 

Ο Ρώσος ιατρός Δρ Igor Knjazkin από την Αγία Πετρούπολη κατέληξε σε μια αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση του θυρεοειδούς αδένα, η οποία χρησιμοποιεί τα κόκκινα κρεμμύδια, ως βασικό συστατικό. 

Αυτή η μέθοδος είναι πραγματικά εξαιρετικά απλή και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τηρήσουμε τις παρακάτω οδηγίες:

Αρχαίο Γερμανικό Φάρμακο για τον καθαρισμό των αρτηριών

old-german-θεραπεία-για-καθαρισμό-αρτηρίες-600x333
Σας παρουσιάζουμε μία καταπληκτική αρχαία Γερμανική συνταγή που θα καθαρίσει αποτελεσματικά τις αρτηρίες σας και θα καταστείλει την ασβεστοποίηση. 
Θα επηρεάσει θετικά την γενική υγεία σας χάρη στα ισχυρά φυσικά συστατικά του.
Συστατικά:
  • Ένα μικρό κομμάτι  ρίζας τζίντζερ
  • 4 αξεφλούδιστα λεμόνια
  • 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 2 λίτρα νερό
Μέθοδος παρασκευής:

Το «βγάλσιμο» από το ποτάμι


Κάθε ανθρώπινο πλάσμα ψυχολογικά είναι ίδιο με όλα τα άλλα ανθρώπινα πλάσματα. Ψυχολογικά, επειδή κάθε ανθρώπινο πλάσμα περνάει μέσα από λύπη, πόνο, χαρά, ανησυχία, μοναξιά, απελπισία, θλίψη, ενοχές, βιαιότητα, είτε ζει στην άκρη της Ανατολής είτε στην άκρη της Δύσης. Παντού, κάθε ανθρώπινο πλάσμα το καίνε τα ίδια πράγματα μέσα του, γι’ αυτό είμαστε ίδιοι. Υπάρχει αυτή η τεράστια κίνηση ενέργειας, που είναι σαν ένα τεράστιο ποτάμι. Και είτε συνεισφέρεις σ’ αυτή την ενέργεια, σ’ αυτό το ποτάμι που είσαι εσύ, είτε σταματάς. Δηλαδή, συνεισφέρεις σ’ αυτό το τεράστιο ποτάμι ενέργειας όταν δεν δίνεις τέλος στις προσκολλήσεις σου, στους φόβους σου, στις ανησυχίες σου, στις ενοχές σου, στη βία σου, κι έτσι εκείνο συνεχίζει. Δείτε τη λογική αυτού του πράγματος. Δεν μιλάμε για κάποια πίστη, για παρηγοριές, δεν κάνουμε τίποτα τέτοιο. Παρατηρούμε πολύ προσεκτικά, δεν προσφέρουμε παρηγοριά γιατί αυτό οδηγεί σε ψευδαισθήσεις, δεν έχει κανένα νόημα. Όλες οι θρησκείες έχουν προσφέρει παρηγοριά στους ανθρώπους, αλλά δεν έχουν διεισδύσει βαθιά στο πρόβλημα.

Υπάρχει, λοιπόν, αυτό το ανθρώπινο ποτάμι της συλλογικής σύγχυσης και θλίψης. Και όσο δεν έχεις τελειώσει την προσωπική σου θλίψη, σύγχυση και όλα τα υπόλοιπα εξακολουθείς να είσαι μέρος του ποταμού. Όσο τα ανθρώπινα πλάσματα δεν δεν βάζουν τέλος στη σύγχυσή τους, τους φόβους τους, τις ενοχές τους, όσο εξακολουθούν να είναι προσκολλημένα στον πόνο, στο φόβο μη χάσουν όσα έχουν συσσωρεύσει ψυχολογικά μέσα τους, όσο δεν το τελειώνουν όλο αυτό, θα συνεισφέρουν στο ποτάμι.

Και όταν πεθάνεις, αν πεθάνει μόνο το σώμα σου και όχι όλο το περιεχόμενο της συνείδησής σου –γιατί η συνείδηση είναι το περιεχόμενό της– συνεχίζεις να είσαι μέρος του ποταμού που εξακολουθεί να υπάρχει. Το ποτάμι, που είναι όλα όσα είναι ψυχολογικά ο άνθρωπος, εκδηλώνεται στον Χ, στον Ψ στον Ω... με διάφορα χαρακτηριστικά του και ιδιότητές του. Ρωτάμε, λοιπόν: μπορείς εσύ, ως ένα ανθρώπινο πλάσμα, να έχεις επίγνωση του ποταμού όπου ανήκεις και να μη συνεισφέρεις το παραμικρό στο ποτάμι; Καταλαβαίνετε την ερώτηση; Όταν συνεισφέρεις είσαι μέρος του· αν όμως δεν συνεισφέρεις ούτε το παραμικρό από τα προβλήματά σου, από τις θλίψεις σου, τους φόβους σου, τη μοναξιά σου, τις επιθυμίες σου, τίποτε από όλα αυτά, τότε είσαι έξω από το ποτάμι. Το καταλαβαίνετε αυτό;[i]

Η σιωπή είναι η αρχή της σοφίας

7071c9280346ef47ca46c318bb13f1f5

Η σκέψη είναι απλώς συσσώρευση μνήμης, συναισθημάτων, εμπειριών και γνώσεων, κι έτσι δεν μπορεί ποτέ να υπάρχει στη σκέψη αληθινή σοφία. Σοφία υπάρχει μόνο όταν υπάρχει σταμάτημα  της διαδικασίας της σκέψης χωρίς να έχει άμεσο, πρακτικό λόγο να το κάνει· και αυτό το σταμάτημα  της σκέψης μπορεί να υπάρξει μόνο όταν πάρει τέλος η διαδικασία της συσσώρευσης όσων αναγνωρίζονται από το «εγώ» ως «εγώ» και «δικό» μου. Όσο ο νους λειτουργεί στο πεδίο του «εγώ» και του «δικού μου», που είναι απλώς αντίδραση της συσσωρευμένης μνήμης, δεν μπορεί να υπάρξει σοφία. Η σοφία είναι μια κατάσταση αυθορμητισμού που δεν έχει κέντρο, όπου δεν υπάρχει καμιά οντότητα που να συσσωρεύει.

Για ν’ ανακαλύψει κανείς την αλήθεια ενός ερωτήματος, ενός προβλήματος, η μηχανική διαδικασία σκέψης που ξέρουμε πρέπει να πάρει τέλος. Οπότε αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει απόλυτη εσωτερική σιωπή και μόνο τότε θα γνωρίσεις εκείνη τη δημιουργικότητα που δεν είναι μηχανική, που δεν είναι απλώς μηχανική αντίδραση. Η σιωπή, λοιπόν, είναι η αρχή της σοφίας.

Όταν έχεις κάποιο πρόβλημα, η πρώτη σου αντίδραση είναι να σκεφτείς γι’ αυτό· να το αποφύγεις ή να το αρνηθείς, να το αποδεχτείς όπως είναι ή να το εξηγήσεις εντελώς, έτσι δεν είναι; Πάρτε όποιο πρόβλημα σας εμφανιστεί και θα δείτε ότι η άμεση αντίδρασή σας είναι είτε να του αντισταθείτε είτς να το αποδεχτείτε· και αν δεν κάνετε κανένα από τα δύο, το δικαιολογείτε ή το ξεφορτώνεστε με μια εξήγηση. 

Όταν λοιπόν μπαίνει (τίθεται) ένα ερώτημα, ο νους σας μπαίνει αμέσως σε κίνηση· αντιδρά αυτόματα σαν μηχανή. Αν όμως θέλετε να λύσετε πραγματικά το πρόβλημα, τότε η άμεση αντίδραση είναι σιωπή, όχι σκέψη. Όταν εμφανίζεται το πρόβλημα και η αντίδρασή σου είναι σιωπή, απόλυτη σιωπή, όντας σιωπηλός βλέπεις αμέσως ότι όπου υπάρχει συσσώρευση γνώσης και εμπειρίας, μνήμη, δεν μπορεί να υπάρξει σοφία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα