Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Αρτηριακή πίεση: Τα νέα όρια για τη συστολική πίεση

Αρτηριακή πίεση: Τα νέα όρια για τη συστολική πίεση
Νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του 31ου Επιστημονικού Συνεδρίου της Αμερικανικής Εταιρίας Υπέρτασης (ASH) υποδεικνύουν ότι το ανώτατο συνιστώμενο όριο για τη συστολική πίεση πρέπει να μειωθεί ώστε να εξασφαλιστεί μείωση των δεικτών υπέρτασης και αποτελεσματικότερη πρόληψη των περιστατικών καρδιοπάθειας.
Αρκετές από τις μελέτες που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο άντλησαν δεδομένα από τη δοκιμή-ορόσημο SPRINT (Systolic Blood Pressure Intervention Trial – Δοκιμή Παρέμβασης για τη Συστολική Πίεση), η οποία χρηματοδοτείται από τα Αμερικανικά Ινστιτούτα Υγείας (ΝΙΗ).
bigstock Medical worker checking blood 15688532
Τα αποτελέσματα της δοκιμής συναινούν προς τη μείωση του ανώτατου ορίου συστολικής πίεσης από 140 mmHg που ήταν μέχρι τώρα σε 120 mmHg ή και χαμηλότερα.
Η δοκιμή SPRINT ξεκίνησε προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσο η διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε επίπεδα χαμηλότερα από τα συνιστώμενα μειώνει περαιτέρω τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων, παθήσεων των νεφρών ή ηλικιακής γνωστικής κατάπτωσης.

Μεσημεριανός ύπνος: Πώς επηρεάζει την πίεση

Μεσημεριανός ύπνος: Πώς επηρεάζει την πίεση
Ο μεσημεριανός ύπνος θεωρείται σε γενικές γραμμές αποκαταστατικός και ευεργετικός για την υγεία, ωστόσο αρκετές είναι οι επιστημονικές μελέτες που αμφισβητούν τα οφέλη του αναφορικά με τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.
Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι όσοι συνηθίζουν να κοιμούνται το μεσημέρι διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο υπέρτασης, ενώ άλλες ότι ο μεσημεριανός ύπνος συνδέεται με αύξηση στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.
bigstock Blue toned sphygmomanometer an 28258727
Προκειμένου να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα σχετικά με το ρόλο του μεσημεριανού ύπνου στα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, ερευνητές από τη Mayo Clinic των ΗΠΑ πραγματοποίησαν επισκόπηση (μετα-ανάλυση) που περιελάμβανε δεδομένα από 9 παλαιότερες μελέτες σε συνολικό δείγμα 112.267 ατόμων.

10 σημάδια που δείχνουν ότι μια δίαιτα είναι απλώς… μοδάτη

fad

Οι δίαιτες με χαμηλή κατανάλωση υδατανθράκων έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλείς τα τελευταία πέντε χρόνια χάρη στα best seller βιβλία του δρα Ατκινς, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να συζητά συνεχώς γι’ αυτές.

Μια δίαιτα της μόδας όπως είναι η δίαιτα Ατκινς είναι αυτή η δίαιτα που η δημοτικότητά της έρχεται και παρέρχεται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η παραπάνω δίαιτα, για παράδειγμα, μπορεί να περιγραφεί ως δίαιτα της μόδας και μόνο. Χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο, δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1970 και έπεσε σε δυσμένεια στη συνέχεια, για να γίνει δημοφιλής και πάλι τα τελευταία χρόνια.
Ο δρ Ατκινς δεν έκανε τίποτα παραπάνω, από το να αναθεωρήσει το παλιό του βιβλίο και να το αναδημοσιεύσει. Η δημοτικότητα της δίαιτάς του, ωστόσο ήταν και πάλι βραχύβια και είναι χαρακτηριστικό ότι η Atkins Nutritionals Inc κατέθεσε αίτηση προστασίας από την πτώχευση τον Ιούλιο του 2005.
Εσείς, όμως, δεν χρειάζεται να πέφτετε κάθε φορά σε δίαιτες-παγίδες που όχι μόνο κάνουν πολύ λιγότερα απ’ αυτά που υπόσχονται αλλά, το κυριότερο, μπορεί να αποβούν επικίνδυνες για τον οργανισμό σας.
Διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα 10 σημάδια που πρέπει να προσέχετε για να ξεχωρίζετε μια δίαιτα της μόδας από κάποια που έχει πράγματι μια επιστημονική βάση.

Μακριά μαλλιά μέχρι να βγεις στην παραλία; Πήγαινε μια βόλτα μέχρι την κουζίνα σου



Θες μακριά μαλλιά και το θέμα σου γίνεται ακόμα πιο δύσκολο γιατί τα θες άμεσα. Δεν αντέχεις άλλο να περιμένεις. Θες τα μαλλιά σου να μακρύνουν μέχρι να βγεις στην παραλία καθώς στόχος σου είναι να μαγέψεις τους πάντες.
Μπορεί ο χρόνος σου να λιγοστεύει αλλά αν έχεις βάλει αυτό τον στόχο οφείλουμε να σε φέρουμε όσο πιο κοντά του γίνεται.
Αν θες, λοιπόν, μακριά μαλλιά ένα από τα πράγματα τα οποία πρέπει να κάνεις είναι να πας μια βόλτα μέχρι την κουζίνα σου και να πιάσεις αμέσως δουλειά.
Με τη βοήθεια του κρόκου του αυγού θα φτιάξεις μια μάσκα μαλλιών η οποία θα κάνει τα μαλλιά σου να λάμψουν και να μακρύνουν πολύ πιο γρήγορα απ΄όσο φαντάζεσαι.

Τι θα χρειαστείς για την μάσκα που θα σου χαρίσει μακριά μαλλιά;

  • 2 κρόκους αυγών
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Ελαιόλαδο

Κι όμως ο σκόρος «διαβάζει» εφημερίδα



Η δύσκολη περίοδος του χρόνου ξεκίνησε! Πρέπει να μαζέψεις τα χειμωνιάτικα ρούχα σου και να τα πακετάρεις έτσι ώστε να τα χρησιμοποιήσεις ξανά το χειμώνα. Όπως κατάλαβες έχεις πολύ δουλειά και σαφώς αυτό που φοβάσαι είναι ο σκόρος. 
Μην αγχώνεσαι! Δεν υπάρχει λόγος και τρελαίνεσαι! Από τη στιγμή που έχεις εφημερίδες μπορείς να της χρησιμοποιήσεις έτσι ώστε να απωθήσεις τον σκόρο και να κρατήσεις τα ρούχα σου σαν καινούργια για να τα φορέσεις την επόμενη σεζόν.
Όχι, δεν θα δώσεις την εφημερίδα στον σκόρο να την διαβάζεις! Θα τυλίξεις με αρκετά κομμάτια της τα ρούχα σου και θα δεις πως κάνουν θαύματα.

Το μυστικό μακροζωίας της Ικαρίας που κρύβεται στον ελληνικό καφέ




Οι κάτοικοι της Ικαρίας συγκαταλέγονται ανάμεσα στους μακροβιότερους ανθρώπους στον κόσμο. 
Για το λόγο αυτό επιστήμονες αναζητούν τα φυσικά ελιξίρια νεότητας που κάνουν τους κατοίκους αυτού του νησιού να ζουν περισσότερο. Προς την κατεύθυνση αυτή, μια από τις πιο σημαντικές μελέτες που διεξάγονται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας είναι η μελέτη της Ικαρίας.
Η εν λόγω μελέτη πραγματοποιείται από την 1η Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής Αθηνών στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και έρχεται να διερευνήσει την επίδραση συστατικών της διατροφής στα επίπεδα υγείας αυτού του πολύ ιδιαίτερου πληθυσμού. Κάποια από τα πολύ σημαντικά ευρήματα της μελέτης έχουν να κάνουν με ένα πολύ αγαπημένο ρόφημα για εμάς τους Έλληνες, τον ελληνικό καφέ. 

Ο ελληνικός καφές είναι ταυτισμένος με την παράδοση και την κουλτούρα μας. Πέρα όμως από τη συναισθηματική σύνδεση φαίνεται ότι κάνει καλό και στην υγεία μας. Αποτελεί αντικείμενο έντονου ερευνητικού ενδιαφέροντος, λόγω της παρουσίας σε αυτόν ουσιών με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, τα χλωρογενικά οξέα. Τα ισχυρά αυτά αντιοξειδωτικά συστατικά σχετίζονται με σημαντικά οφέλη, όπως καλή λειτουργία των αγγείων, προστασία από το διαβήτη τύπου ΙΙ και πολλά άλλα. 

Καθαρίστε μπάνιο και κουζίνα ανέξοδα!


Δεν χρειάζεστε μια περιουσία για να καθαρίσετε το μπάνιο και την κουζίνα σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι τα παρακάτω κολπάκια με υλικά που διαθέτεται ήδη στα ντουλάπια σας!

1. Κάντε φίλο σας αυτό το μαγικό λευκό σφουγγαράκι που διώχνει όλους τους λεκέδες 
Με αυτό θα μειώσετε το χρόνο καθαρισμού στο μισό για μπανιέρες, νεροχύτες, και βρώμικους τοίχους.


2. Με ένα φίλτρο του καφέ
Για να καθαρίσετε το γυαλί και τους καθρέφτες, χρησιμοποιήστε τα φίλτρα του καφέ , όχι χαρτοπετσέτες. Δεν αφήνουν ίχνη ή χνούδι - και είναι φθηνά.

3. Δοκιμάστε το ξίδι και το νερό για το μπάνιο σας
Το ξύδι και το νερό είναι ένα σπουδαίο αποσμητικό για το μουχλιασμένο μπάνιο.
Ψεκάστε τη ντουζιέρα σας προς τα κάτω. Απορροφά πραγματικά τις μυρωδιές, ενώ η μυρωδιά του ξιδιού φεύγει τελείως σε μια ώρα.

4. Πιάστε μια ελαφρόπετρα
Μια υγρή ελαφρόπετρα θα καθαρίσει ένα βρώμικο φούρνο γρηγορότερα από οποιοδήποτε άλλο προϊόν.

Φτιάξε το δικό σου αφρόλουτρο με γάλα και αποξηραμένα άνθη!


Το βασικό συστατικό που θα χρειαστείτε είναι το γάλα και πιστέψτε μας είναι ότι καλύτερο για την περιποίηση του δέρματος.

Συνταγή:

Βράστε σε κατσαρόλα 600 ml γάλα με 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα άνθη λεβάντας ή καλέντουλας. 

Ian Curtis: Η Σκοτεινή Ψυχή των Joy Division και το Σύμβολο μιας «Καταραμένης Γενιάς»

Ian Curtis
Ian-Curtis
Η Σκοτεινή Ψυχή των Joy Division και το Σύμβολο μιας «Καταραμένης Γενιάς»
maxresdefault
Στις 18 Μαΐου του 2016 συμπληρώνονται 36 χρόνια από την ημέρα που αυτοκτόνησε ο IanCurtiso 23χρονος τραγουδιστής των Joy Division. Το αγόρι με την μπλε απόκοσμη ακεραιότητα στο βλέμμα και την κατατονική φιγούρα έφυγε από τη ζωή και η αυτοκτονία του σόκαρε ίσως όσο καμία άλλη στη ροκ σκηνή. Ήταν μόλις 23 χρόνων –παράξενη σύμπτωση, αν σκεφτεί κανείς τι ισχυρίζονται ορισμένοι για αυτόν τον αριθμό. Δεν πρόλαβε να ξεδιπλώσει όλες τις πτυχές του αλλόκοτου ταλέντου του, που εκδηλωνόταν στη βίαιη μελαγχολία της φωνής του, στους λυγμούς των στίχων του, στις εκρηκτικές χορευτικές κινήσεις του στη σκηνή και στην πολυπλοκότητα των συνθέσεων του που έμοιαζαν να βυθίζονται σε μια πρώιμη ωριμότητα…
Ian-Curtis-joy-division-16972121-1280-868
Γράφει η Εύα Κουσιοπούλου
Η απώλεια του Curtis ήταν τεράστια για τους χιλιάδες μαυροντυμένους φαν της μπάντας. Η απώλεια του όμως ήταν εξίσου μεγάλη, κατά γενική ομολογία, για την παγκόσμια μουσική, καθώς όλοι αναγνωρίζουν ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο ποιητή του 20ού αιώνα, που θα στεκόταν υπερβολικά ευαίσθητος αλλά και σκληρός κριτής των καιρών μας.

Αλλόκοτοι Σκελετοί Ανακαλύφθηκαν Στο Υπόγειο Ενός Σπιτιού Στο Λόνδίνο!

Merrylin Αντικείμενα Συλλογή Τύπος

Το 2006, ένα σφραγισμένο υπόγειο αποκαλύφθηκε κάτω από ένα ορφανοτροφείο του Λονδίνου. 

Μέσα ήταν εκατοντάδες μεγάλα κιβώτια που περιείχαν συνολικά χιλιάδες εφιαλτικά αντικείμενα, απόκοσμα είδη και μυστηριώδη ημερολόγια. 

Τα αντικείμενα χαρακτηρίζονται από παράξενα έως ενοχλητικά και μπορείτε να δείτε μερικά από αυτά στις φωτογραφίες που ακολουθούν. 

Ωστόσο, σας προειδοποιώ! Είναι αρκετά ανατριχιαστικά. 

Τα αντικείμενα είναι τώρα γνωστά ως Merrylin Cryptid Collection

Το όνομα προέρχεται από τον άνθρωπο στον οποίο ανήκε, έναν κρυπτο-φυσιοδίφη, περιθωριακό Ζωολόγο και Αρχαιολόγο με το όνομα  Thomas Theodore Merrylin

Γεννημένος στην Αγγλία (Hellingshire. Που αλλού;) το 1782, ο Merrylin αφιέρωσε τη ζωή του στη συλλογή και μελέτη αυτών των παράξενων και υπέροχων αντικειμένων. 

Είναι πραγματικά; Είναι ψεύτικα; Δεν έχουμε ιδέα. 

Το μόνο που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι είναι αλλόκοτο είδος.

UPDATE: Όπως αποδεικνύεται αυτά τα ανατριχιαστικά αντικείμενα είναι στην πραγματικότητα δημιουργίες του Alex CF, ενός εικονογράφου, συγγραφέα και γλύπτη με έδρα το Λονδίνο. 

Μπορείτε να δείτε περισσότερα από την καταπληκτική δουλειά του εδώ. 

Περισσότερες πληροφορίες:  Merrylin Cryptid Museum

Η Θεοκτόνα Δύναμη του Ανδρόγυνου

Η Θεοκτόνα Δύναμη του Ανδρόγυνου

«Τι είν’ αυτό που ζητάτε άνθρωποι, ο ένας από τον άλλον;»
Ο Ερμαφρόδιτος παρουσιάζεται στην Ελληνική και Ρωμαϊκή μυθολογία και τέχνη ως το ον που έχει ταυτόχρονα τα χαρακτηριστικά και των δύο φύλων. Ήταν γιος του Ερμή και της Αφροδίτης τον οποίο ανέθρεψαν οι νύμφες στις σπηλιές του όρους Ίδη της Φρυγίας. Στο πρόσωπό του αντιφέγγιζε η χάρη και η ομορφιά και των δύο γονέων του, από τους οποίους πήρε και το όνομά του, Ερμαφρόδιτος.
Όταν έγινε δεκαπέντε χρόνων, εγκατέλειψε το βουνό όπου μεγάλωσε για να περιπλανηθεί στη Μικρά Ασία και να γνωρίσει καινούργια μέρη. Πέρασε από πόλεις της Λυκίας, καθώς και από την Καρία, όπου σταμάτησε να ξεκουραστεί σε μια πηγή που ονομαζόταν Σαλμακίς, τα νερά της οποίας σχημάτιζαν λίμνη. Η ομώνυμη νύμφη της πηγής, η φιλάρεσκη Σαλμακίς, μαγεύτηκε από την ομορφιά του νέου και τον ερωτεύτηκε παράφορα.
Ο Ερμαφρόδιτος όμως έμεινε ασυγκίνητος και αδιάφορος μπροστά στο ερωτικό πάθος της. Όταν εκείνη ένιωσε πως οι προσπάθειές της να τον κατακτήσει απέβαιναν μάταιες, προσποιήθηκε την αδιάφορη και απομακρύνθηκε από την πηγή. Ο Ερμαφρόδιτος, νομίζοντας ότι έμεινε μόνος, βούτηξε στο νερό της πηγής. Η Σαλμακίς όμως, που είχε κρυφτεί σε ένα γειτονικό θάμνο και παρακολουθούσε τις κινήσεις του νέου, βλέποντάς τον ανυπεράσπιστο μέσα στο βασίλειό της, βούτηξε κι αυτή στην πηγή.
Ο Ερμαφρόδιτος, όσο και αν προσπάθησε, δεν κατάφερε να ξεφύγει από την αγκαλιά της νύμφης, που τυφλωμένη από το πάθος παρακάλεσε τους Θεούς να μη χωρίσουν ποτέ οι δυο τους. Οι Θεοί πραγματοποίησαν την επιθυμία της και συνένωσαν τα δύο σώματα σε ένα, δημιουργώντας ένα καινούργιο ον με διττή φύση, ούτε ξεκάθαρα γυναικεία ούτε ξεκάθαρα ανδρική, το Ανδρόγυνο. Ο Ερμαφρόδιτος, καθώς ένιωθε το σώμα του να αφομοιώνεται με το θηλυκό, καταράστηκε την πηγή και παρακάλεσε τους γονείς του όποιος άντρας πέφτει στα νερά της να χάνει τον ανδρισμό του και να εκθηλύνεται. Ο Ερμής και η Αφροδίτη εισάκουσαν την παράκληση του γιου τους και έδωσαν στην πηγή τη μυστηριώδη αυτή δύναμη.

Το Ανδρόγυνο στην «εσωτερική παράδοση»

Όπου γίνεται συμβολικά αναφορά στο αρχέγονο ερμαφρόδιτο στάδιο τόσο της κοσμογονίας όσο και της «ανθρωπογονίας».

Προ-Σέλληνες, Έλληνες και η σχέση τους με τους Λυκάωνες - Λυκάνθρωπους!



Οι ιστορικοί συνήθως επισημαίνουν ότι η ελληνική μυθολογία είναι η πηγή αυτού του μύθου για τους Λυκάωνες !!!! Αλλά κατά τον Montague Summers ( Μόνταγκ Σάμερς – http://www.globalgreyebooks.com/Pages/the-history-of-witchcraft-and-demonology.html  ) , στο ευρέως αναγνωρισμένο βιβλίο του 1928  << Ο Λυκάνθρωπος >> , ανέφερε ότι οι Έλληνες θα μπορούσαν να έχουν υιοθετήσει την ιδέα της lycanthropy από την αρχαία φοινικική λατρεία ( Λές και οι Φοίνικες δεν ήταν ελληνικά φύλα αλλά τέλος πάντων )!!!! Η λατρεία προέρχεται από το 1200 π.Χ. και υπήρχε μέχρι το 539 π.Χ.!!!! Με αίτημα του καλοκαιριού και την ηλικία του λατρείας, στο σύνολό τους, θα βρούμε την προέλευση του μύθου των Λυκάων, ίχνη που υπάρχουν πίσω μερικές χιλιάδες χρόνια!!!! Κατά μέρος, αυτό  είναι πιο μοναδικό, είναι πως κάθε πολιτισμός έχει τη δική του ευθύνη και αναλάβει σχετικά το μύθο του λυκάνθρωπου!!!!
Αυτό όμως που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι οι Λυκάωνες ως πλάσματα πραγματικά έχουν αναγνωριστεί από όλα τα αλλα πλάσματα ως διεθνή ιστορικό μυστήριο!!!! Όσο για τον Μόνταγκ τους Λυκάωνες τους βλέπει ως δαιμονικά πλάσματα και κάνει τραγικό λάθος για το από πού προέρχονται!!!! Διότι ο Μύθος του βασιλιά Λυκάων έρχεται πριν τους προσελήνιους κάτι που κάνει την  ιστορία αυτή να είναι πάνω από 700.000 χρόνια πίσω!!!! Και τι εννοούμε προσελήνιους!;! Αν και τα έχω ξανά γράψει δείτε:
Ενδείξεις από αναφορές σε αρχαία ελληνικά κείμενα μας λένε ότι κάποτε η Σελήνη δεν υπήρχε στον ουρανό!!!! Μάλιστα για να δηλώσουν την πανάρχαια εποχή που ιδρύθηκε η Λυκόσουρα, στην ορεινή Αρκαδία της Ελλάδας, η πρώτη πόλη που είδε το φως του ήλιου στη Γη, λένε ότι << ιδρύθηκε τότε που δεν υπήρχε Σελήνη στον Ουρανό >>!!!! Γενικά τους αρχαίους Αρκάδες τους αποκαλούσαν << προσέληνους >>, επειδή υπήρξαν στην περιοχή αυτή πριν εμφανιστεί η Σελήνη στον ουρανό, κάτι βέβαια που πολλοί απορρίπτουν αλλά δεν μας εξηγούν γιατί τους ονόμαζαν προσελήνιους!!!!
-<< Προσέληνοι οι Αρκάδες και προσεληνίς το θηλυκόν >>, γράφει ο Στέφανος Βυζάντιος!!!!
– << Αι νύμφαι της Αρκαδίας απεκαλούντο και αυτές προσελήνιδες >>, αναφέρει το λεξικό του Ησυχίου Αλεξανδρέως!!!!
– << Προσέληνοι Ηρόδοτος τους Αρκάδας ούτω λέγει, τουτέστιν αρχαίους προ της σελήνης >>, γράφει το λεξικό του Σουίδα!!!!
– Αργοναυτικά του Απολλώνιου του Ρόδιου: << Αρκάδες οι και πρόσθε σεληναίης υδέονται ζώειν, φηγόν έδοντες εν ούρεσιν… >>!!!!
Ο Απολλώνιος αναφέρεται σε μία εποχή στην οποία << δεν υπήρχαν όλες οι ουράνιες τροχιές >>, πριν από τη γενιά του Δευκαλίωνα και της Πύρας, δηλαδή πριν τον κατακλυσμό!!!! Τότε που δεν υπήρχε Σελήνη, οι μόνοι άνθρωποι που υπήρχαν ήταν οι Πελασγοί ή Πελάσγιοι για τους μυημένους οι οποίοι ζούσαν στα βουνά της Αρκαδίας!!!! Και ένας λόγος που ήρθαν τόσοι κατακλυσμοί στην γη ευθύνεται ο ερχομός της σελήνης!!!!
– Ο Δημόκριτος και ο Αναξαγόρας δίδασκαν ότι υπήρξε εποχή όπου η Γη δεν είχε τη Σελήνη!!!!

ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ!!!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για Ναζί και των εξωγήινων

Ας πούμε κάποια πράγματα με αποδείξεις στο τι έχει γίνει αλλά και το τι υπάρχει!!!! Σε πολλούς δεν θα αρέσουν αυτά που θα γράψω διότι ανήκουν σε όλους αυτούς που θα αναφέρω στο άρθρο αυτό!!!! Κάποιοι νομίζοντας ότι με το να βρουν φωτογραφίες στο διαδίκτυο και να τις ανακοινώσουν πιστεύουν ότι κατάφεραν κάτι!!!! Καλά κάνουν ενημερώνουν τον κόσμο όπως και να έχει!!!!
Όπως έχω ξανά πει μπορεί κάποιες φορές να κάνουμε μεγάλες παύσεις στο να γράψουμε ένα άρθρο και ιδιαίτερα άρθρα τα οποία δεν έχουν ξανά ειπωθεί πουθενά!!!! Χρειάζεται χρόνος πολύ να μαζέψουμε πληροφορίες και πρέπει να τις ερευνήσουμε στο αν είναι αληθινές ή όχι!!!! Όταν είμαστε έτοιμοι όπως τώρα σας το παρουσιάζουμε!!!! Πολλοί θα περιμένατε σίγουρα άρθρα για τους Λυκάωνες αλλά λόγο των εξελίξεων πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος για κάποια θέματα αλλά τα οποία μπορώ να σας πω ότι είναι ποιο απίστευτα από τους Λυκάωνες!!!! Θα υπάρξουν πολλά τέτοια άρθρα σαν και αυτό πρωτοποριακά τα οποία όχι μόνο θα σας ξαφνιάσουν αλλά και θα σας αφήσουν με πολλά ερωτηματικά με το ποιος οι ποιοι κυβερνούν την γη αλλά και για τα σημερινά χάλια του πλανήτη και τις χώρας μας!!!!
Ας ξεκινήσω λοιπόν: 
Οι << νικηφόρες >> συμμαχικές δυνάμεις (που αποκαλούν τους εαυτούς τους ως Ηνωμένα Έθνη, που έγινε επίσης το επίσημο όνομα του νέου διεθνούς οργανισμού για την αντικατάσταση της Κοινωνίας των Εθνών το 1945 ) σχηματίστηκαν από τα θεμέλια μιας εντολής μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ως απάντηση σε γεγονότα που είχαν γίνει πριν και κατά τη διάρκεια του πολέμου!!!! Το πιο σημαντικό γεγονός εκτός από την επίσκεψη των εξωγήινων όπου ήταν κοινό μυστικό ήταν επίσης οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις όπου επιτεύχθηκαν από τους επιστήμονες της ναζιστικής Γερμανίας, ως αποτέλεσμα της χορηγίας απόκρυφης επικοινωνίας με εξωγήινες φυλές!!!!
Θα μου πείτε τι λέω τώρα ε!;! Χμμμμ έχετε δίκιο είναι απίστευτα!!!! Διαβάστε παρακάτω και στο τέλος του άρθρου έχω βάλει και πάλι πηγές…πολλές πηγές…!!!!
Τα πρωτογενείς διδάγματα από τη σύνδεση των Ναζί και των εξωγήινων ήταν η ακόλουθη:
  • Εξωγήινες φυλές αλλά και κάποιες εσωγήινες φυλές επισκέπτονται τη Γη πρόθυμοι να καθιερώσουν συνεχή επικοινωνία με τις πολιτικές ηγεσίες των μεγάλων εθνικών κυβερνήσεων της γης!!!!
  • Ψυχικές τεχνικές επικοινωνίας με τους εξωγήινους έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ταχεία τεχνολογική πρόοδο της ναζιστικής Γερμανίας!!!!
  • Εξωγήινα άγνωστης ταυτότητας αντικείμενα που χρονολογούνται από την αρχαιότητα θα μπορούσαν να βρεθούν σε απομακρυσμένες τοποθεσίες σε όλο τον πλανήτη, όπου με την υπόδειξη των εσωγήινων πέτυχαν την τέλεια ταχεία τεχνολογική πρόοδο από τους εξερευνητές τους!!!!
  • Μια ή περισσότερες εξωγήινες τεχνολογικές επιτεύξεις αποχτήθηκαν σιωπηρά ως προγράμματα απόκτησης όπλων της ναζιστικής Γερμανίας!!!!
  • Κάποιοι όμως εξωγήινοι κατευθύναν  με παρεμβάσεις σε βίαιες εθνικές συγκρούσεις και φάνηκε να διαδραματίζουν σοβαρό ακόμη ρόλο στην παροχή βοήθειας σε εμπόλεμα μέλη ώστε να αναπτύξουν τεχνολογίες είτε για επιθετικό σκοπό ή για αμυντικό σκοπό!!!!
  • Η ελίτ της ναζιστικής Γερμανίας επέζησε του πολέμου σε απομακρυσμένες περιοχές στην Ανταρκτική και τη Νότια Αμερική όπου ακόμα παίζουν συνέχει ρόλο στα περιφερειακά και παγκόσμια θέματα!!!!
Τα θεμέλια λοιπόν για την παγκόσμια διαχείριση εξωγήινων υποθέσεων, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν μια σειρά από πολιτικές με βάση τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου!!!!

Επιστήμονες δημιουργούν «υγρό νήμα» – νέο υλικό με έμπνευση από τον ιστό της αράχνης (Βίντεο)


20160516_Hybrid_material_inspired_from_spiders300x340
Το φαινόμενο που παρατηρήθηκε από επιστήμονες των Πανεπιστημίων της Οξφόρδης, στο Ηνωμένο Βασίλειο και των Pierre et Marie Curie, στο Παρίσι, στη Γαλλία, προέρχεται από το χώρο της βιολογίας και έχει να κάνει με τη συμπεριφορά τμημάτων του ιστού ενός εντόμου, της αράχνης. Αυτό που θα μπορούσε να παρατηρήσει και ο κάθε μελετητής αυτού του εντόμου και κάνει εντύπωση είναι η συμπεριφορά του: Τεντώνοντας ένα κολλώδες νήμα από τον ιστό της αράχνης και αφήνοντάς το επανέρχεται γρήγορα, αποκαλύπτοντας ότι το νήμα ποτέ δεν χαλαρώνει, αλλά μένει πάντα τεντωμένο, ακόμη και όταν τεντώνεται πολλές φορές το κανονικό του μάκρος.
Αυτό συμβαίνει επειδή οποιοδήποτε αποκομμένο τμήμα του ιστού αμέσως τυλίγεται στο εσωτερικό μικρών σταγόνων υδαρούς κόλλας που καλύπτουν και περιβάλλουν τον «πυρήνα» των ινών του σπιράλ του ιστού που ύφανε η αράχνη [δείτε το video – περισσότερα video θα βρείτε στη δημοσιευμένη  εργασία]. Οι ερευνητές μελέτησαν τις λεπτομέρειες αυτής της τεχνικής του «υγρού νήματος» στους ιστούς της αράχνης και τη χρησιμοποίησαν για να δημιουργήσουν στο εργαστήριο συνθετικές ίνες, που όπως ακριβώς το υλικό που παράγουν οι αράχνες, εκτείνεται όπως ένα στερεό και συμπιέζεται όπως ένα υγρό. Αυτή η νέα γνώση μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα τεχνολογία εμπνευσμένη από τη βιολογία.

Θαύματα στην άσφαλτο



Θα κινηθώ στα όρια δημιουργικής και σχολιαστικής γραφής.

Άνοιξε το παράθυρο, σήκωσε το ρολό παντζούρι. Γύρισε προς το δωμάτιο, άνοιξε την τηλεόραση. Άλλη μια κίνηση στην καθημερινή πρωινή συνήθεια. Μεταξύ ζάπινγκ στα πρωινάδικα, προετοιμασίας πρωινού γεύματος για τον τετράχρονο γιο της και πρώτης γουλιάς καφέ, έπεσε πάνω σε μια συνέντευξη. Γνωστός αστέρας της εγχώριας μουσικής σκηνής, φανερά συγκινημένος, σχεδόν βουρκωμένος, εκμυστηρευόταν στην πρόσχαρη συνεντευξιάζουσα ότι δεν ήταν έτοιμος να μιλήσει ακόμα για τον Παντελή.

Κάτι τη διαπέρασε στο άκουσμα του ονόματός του. Το ρίγος της ντροπής για κάτι που δήλωσε πως θα κάνει και αμέλησε. Σκέφτηκε ότι αυτό ήταν η αφορμή. Μετά τις πρωινές και μεσημεριανές υποχρεώσεις, κατά το απογευματάκι και πριν επιστρέψει ο σύζυγος, θα πήγαινε. Ήθελε από την πρώτη στιγμή να επισκεφθεί το σημείο της υπέργειας γέφυρας εξόδου προς την κεντρική λεωφόρο, εκεί που συνέβη το μοιραίο. Να αφήσει ένα λουλούδι, ασχέτως αν τον άκουγε ή όχι. Απλά έτσι για το άδικο του πράγματος. Το σκεφτόταν από καιρό τώρα. Άφησε το πρώτο διάστημα που πήγαιναν όλοι, κάμερες, θαυμαστές, περίεργοι. Τότε ένιωθε και εκείνη συντετριμμένη, πνιγμένη από μια απρόσμενα βαθειά θλίψη. Ίσως εξαιτίας της δημοσιότητας.

Κατά τις 17.00, έντυσε βιαστικά το γιο της, βούτηξε νευρικά κλειδιά και κινητό, έκλεισε χωρίς να κοιτάξει την πόρτα πίσω της. Έμοιαζε να λειτουργεί μηχανικά, το μυαλό της ήταν κάπου αλλού. Μπήκε στο αμάξι, κατευθύνθηκε προς το σημείο. Ακόμα υπήρχαν λίγες ανθοδέσμες με κορδέλες, άλλες φρέσκες, άλλες ταλαιπωρημένες. Άφησε το λουλούδι και το δάκρυ της.

Στην επιστροφή ένιωσε ανακούφιση, έκλεισε πια με τον εαυτό της αυτή της την υπόσχεση. Στη διαδρομή όμως επέστρεψαν οι σκέψεις που την ταλάνιζαν για το άλλο θέμα, όλο αυτό το διάστημα. Έπρεπε να ενημερωθεί. Ήξερε ότι λίγα πράγματα θα είχαν αλλάξει, αλλά την έτρωγε η αγωνία, σαν τρωκτικό την έξυνε από τα μέσα. Ταράχτηκε πάλι, δεν έδινε πολύ σημασία στο τιμόνι. Εκατό μέτρα πριν το υπόγειο πέρασμα της Χαμοστέρνας κάτω από την Πειραιώς, έπιασε το κινητό. Εκεί που η δύση του ήλιου σε τυφλώνει λίγο πριν την κάθοδο στη γέφυρα. Εκεί που τα πρώτα μέτρα της εισόδου στο υπόγειο κομμάτι του δρόμου παίζουν ένα παράξενο παιχνίδι με το φως, γίνονται σκοτεινά και δυσδιάκριτα, σαν βουτιά σε άγνωστα σκουρόχρωμα νερά. Εκεί που ακολουθεί μια απότομη, δύσκολη στροφή που σε πετάει σαν να σε σκουντάει κάποιος, λίγο έξω από τη λωρίδα σου.

Οδηγούσε στα αριστερά, κοιτώντας την οθόνη, ψάχνοντας την προηγούμενη κλήση, να ξανακαλέσει. Στο πίσω κάθισμα, το τετράχρονο, όρθιο, χοροπηδούσε χαμογελαστό και ανέμελο σε μια ονειρική κινούμενη "παιδική χαρά".

Αλήθεια ποιος μπορεί να είναι σίγουρος για τη συνέχεια;

O ΝΟΗΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ





Νομίζετε ότι το σώμα σας είναι όντως φτιαγμένο από ύλη; πιστεύετε ότι ο χώρος ο οποίος μας περιβάλλει είναι υλικός;

Καλώς ήρθατε στον κόσμο του ονείρου


Ότι περιβάλλει το "υλικό" σώμα μας και ονομάζουμε "υλικό χώρο" δεν είναι ούτε ενέργεια ούτε αποτελείται από άλλες παρόμοιες δυνάμεις.

Ότι μας περιβάλλει μαζί και αυτό που ονομάζουμε "σώμα μας" είναι νοητό. 
Γι'αυτό έχει μεγάλη σημασία στο τι πιστεύουμε εμείς ως αλήθεια και δεδομένο στην ζωή μας.
Μην θεωρείτε τίποτα ως προκαθορισμένο και λογικό, αφού κάθε τι αυτοπροσδιορίζεται και δημιουργείται από το τι πιστεύουμε εμείς.

Στα όνειρα μας αν προσέξατε βλέπουμε τον ίδιο αισθητό εαυτό μας.
Αλλά γνωρίζετε πολύ καλά ότι στα όνειρα μας δεν υπάρχει ούτε χώρος υλικός μα ούτε σώμα υλικό, μα όλα απλά είναι νοητά και αισθητά.
Επίσης στα όνειρα που βλέπουμε οι δυνάμεις του σώματος μας είναι απεριόριστες, μπορούμε να πετάξουμε χωρίς να υπάρχει η αίσθηση του χρόνου, έχουμε άτρωτο σώμα και αθάνατο.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΗΤΗ - ΝΟΥΣ





Άνθρωπος είναι αυτός που "άνω θρώσκει" εκ τον "άνω Νου" τον πυρήνα της ανθρώπινης ψυχής, ο οποίος επιφέρει την νόηση ενός μη διαιρετού κόσμου, δεν γίνεται ένα με το γήϊνο πεδίο στο οποίο δεν ενυπάρχει η ζωή μέσα από την κίνηση στην εικόνα της ζωής αλλά μέσα από την επανάληψη στην εικόνα της ζωής.


Είναι αυτός ο κόσμος η εικονική πραγματικότητα των νοητών εικόνων-σκέψεων, όπου όλα έχουν αρχή και τέλος μέσα από την αέναη επανάληψη της ίδιας της εικόνας, και την αέναη διαμάχη μεταξύ των αντιθέτων, όπου τίποτα δεν κινείται και ότι δεν κινείται πηγάζει από την έλλειψη του Λόγου του πυρήνα της ψυχής ο οποίος είναι ο μόνος που κινεί την σκέψη και η σκέψη κινεί την εικόνα το είδωλο του φωτός.





Ο Άνθρωπος είναι Ζωή και Φως και από την στιγμή που εισήλθε μέσα στον διττό χώρο και συνειδητότητα, γεννήθηκε μέσα σε μία δημιουργία με χώρο χωρίς κίνηση από διττό πυρ και συνειδητότητα το διττό πνεύμα, ένας χώρος διττός με λογική διττή,(πυρ και πνεύμα).

Ο Άνθρωπος αμέσως έγινε το είδωλο της ζωής αφού απέκτησε σώμα την ενεργειακή ψυχή των δυνάμεων της αρμονίας.
Οι ενεργειακές ψυχές δημιουργήθηκαν με σκοπό να κινούνται μόνον και αποκλειστικά μέσα στην διττή δημιουργία για να επιφέρουν την ζωή στον αισθητό χώρο (υλικός κόσμος).

Δεν ήμουν ποτέ τίποτε παραπάνω από τα ίχνη και το ομοίωμα του εαυτού μου.


Ζω πάντα στο παρόν. Το μέλλον δεν το γνωρίζω. Το παρελθόν δεν το έχω πια. 

Το ένα με βαραίνει σαν τη δυνατότητα για όλα, και το άλλο σαν την πραγματικότητα του τίποτα. 

Δεν έχω ούτε ελπίδες ούτε νοσταλγίες. 

Γνωρίζοντας τι ήταν η ζωή μου μέχρι σήμερα -τόσες φορές και τόσο έντονα αντίθετη προς τις επιθυμίες μου- δεν μπορώ να προβλέψω για την αυριανή ζωή μου, παρά ότι θα είναι ακριβώς αυτό που δεν μπορώ να προβλέψω, αυτό που δεν επιθυμώ, αυτό που θα μου επιβληθεί εκ των έξω, μέχρι και με τη μεσολάβηση της ίδιας μου της βούλησης. 

Δεν υπάρχει τίποτε στο παρελθόν μου που να φέρνω ξανά στη μνήμη μου με μάταιη επιθυμία να επαναληφθεί. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα