Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Ρόδι: Πώς ωφελεί το δέρμα

Το ρόδι είναι ένα πολύ υγιεινό φρούτο, αλλά τα οφέλη του γίνονται φανερά και στην επιδερμίδα μας! Δείτε τους λόγους που θα το αγαπήσετε περισσότερο…

Ρόδι: Πώς ωφελεί το δέρμα

 

Το ρόδι χρησιμοποιείται σαν φυσικό φάρμακο εδώ και πολλά χρόνια—από την αρχαία Αίγυπτο, για να είμαστε ακριβείς. Στην αρχαία Ελλάδα, το ρόδι χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία ασθενειών όπως η αρθρίτιδα, τα προβλήματα στο κυκλοφορικό και στην πέψη, αλλά και σε περιπτώσεις λοιμώξεων. Σήμερα χρησιμοποιείται για τη φροντίδα του δέρματος και αποτελεί συστατικό αρκετών καλλυντικών. Ας δούμε μερικούς τρόπους με τους οποίους το φρούτο αυτό κάνει καλό στο δέρμα μας…

Βοηθά στην ακμή

Η ακμή συνήθως είναι το αποτέλεσμα πεπτικών προβλημάτων ή ορμονικής ανισορροπίας και το ρόδι μπορεί να βοηθήσει. Μπορεί να προλάβει την ακμή καταστρέφοντας την πηγή του κακού, καθώς μπορεί να διορθώσει τα προβλήματα με την πέψη, βοηθώντας στη σωστή κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσουμε χυμό ροδιού στις περιοχές που βγαίνουν σπυράκια, καθώς θα βοηθήσει στη δημιουργία ιστών, προλαμβάνοντας τα σημάδια.

Τι θέλουν (επιτέλους) οι γυναίκες από μια σχέση;

Το προαιώνιο ερώτημα που ταλαιπωρεί γενιές και γενιές ανδρών, βρίσκει επιτέλους τις απαντήσεις του –οι οποίες είναι πολύ απλούστερες απ’ όσο φαντάζεστε.
Τι θέλουν (επιτέλους) οι γυναίκες από μια σχέση;

Αγάπη, ειλικρίνεια, αλληλοκατανόηση. Όσο βαρετό ακούγεται, άλλο τόσο ανεπαρκές είναι. Προφανώς, καμία σχέση δεν πήγε μακριά στηριγμένη σε μυστικά και ψέματα, αλλά τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται, και το μυστήριο παραμένει: Τι είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες, και το ήξερε μόνο ο Mel Gibson στην ομώνυμη ταινία; Σε μια παγκόσμια αποκλειστικότητα, το in2life μοιράζεται μαζί σας τις πέντε βασικότερες (από τις εκατοντάδες) απαντήσεις-SOS, για να ξέρετε πού βαδίζετε, ή έστω από πού να ξεκινήσετε.

Μέτρο: Θυμάστε εκείνο το e-mail που έλεγε διάφορα πράγματα του τύπου «αν την ρωτάς πού ήταν είσαι καταπιεστικός και ζηλιάρης, αν δεν την ρωτάς είσαι αδιάφορος και δεν την αγαπάς» και κατέληγε στο συμπέρασμα ότι απλά οι γυναίκες είναι τρελές; Ε λοιπόν, έχουμε νέα: Υπάρχει μια ενδιάμεση κατάσταση ανάμεσα στην πλήρη αδιαφορία για το πώς πέρασε τη μέρα της, και στην ανάκριση με μεθόδους τύφλα-να-‘χει-η-ΚαΓκεΜπε για το πόσες φορές και με ποιον έκανε διάλειμμα στη δουλειά, τι ώρα πήγε για καφέ και πόσες φορές διασταυρώθηκε το βλέμμα της με εκείνο του μπάρμαν το βράδυ. Μια-δυο ερωτήσεις από ενδιαφέρον (και ει δυνατόν ένα-δυο σχόλια που να δείχνουν ότι ακούς τι λέει και συμμετέχεις στην κουβέντα) είναι καλές, περισσότερες είναι κουραστικές. Τόσο απλό.

«Κλιματική Αλλαγή» και χρήμα με ουρά: ΑΕΠ και Παράγωγα Καιρού

climategate

Η Κλιματική Αλλαγή για κάποιους έχει αποδειχθεί η καλύτερη μπίζνα του 21ου αιώνα. Το ράλι των πράσινων επενδύσεων, οι πράσινοι φόροι, αλλά και τα παράγωγα καιρού, φέρνουν τα πάνω κάτω όχι μόνο στις οικονομίες, αλλά και τις κοινωνίες, αφού… money makes the world go round….


Για να πάρετε μια μικρή γεύση των μεγάλων συμφερόντων που διακυβεύονται δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στο σημερινό άρθρο της DW, από το οποίο παραθέτω αποσπάσματα:

 Οι δέκα εταιρείες, οι οποίες πρόσφατα συνενώθηκαν και δημιούργησαν το Investment Leaders Group έχουν ένα τεράστιο βάρος στην αγορά. Διαχειρίζονται από κοινού τέσσερα τρισεκατομμύρια δολάρια. Ανάμεσα τους βρίσκεται η γερμανική Allianz Global Investors, η Standard Life Investment από την Σκωτία και η ελβετική ασφαλιστική Zurich.
Όταν αυτές οι εταιρείες αγοράζουν μετοχές και δια μέσω αυτών μετακινούνται τεράστια ποσά παγκοσμίως. Οι μάνατζερ όμως είναι όλο και πιο διστακτικοί όσον αφορά τις μετοχές που αφορούν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ή τα διυλιστήρια πετρελαίου ή την παραγωγή φυσικού αερίου.

Στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Παρίσι, τον περασμένο Δεκέμβριο, η διεθνής κοινότητα δεσμεύθηκε να πράξει περισσότερα για την προστασία του κλίματος. Παράλληλα η ΕΕ από τη δική της πλευρά έθεσε σαφείς στόχους για την ενέργεια και το κλίμα μέχρι το 2030, η Κίνα πειραματίζεται στο εσωτερικό της αναφορικά με την εμπορία δικαιωμάτων εκπομπών αερίων ρύπων και οι ΗΠΑ θέλουν να μειώσουν τους ρύπους των εργοστασίων με βάση τη διάσημη συμφωνία «Clean Air Act» […]

῎Ανδρα μοι ἔννεπε….




Ομήρου Οδύσσεια
α Αγορά Θεών. Αθηνάς παραίνεσις προς Τηλέμαχον. ῎Ανδρα μοι ἔννεπε, Μοῦσα, πολύτροπον, ὃς μάλα πολλὰ:
πλάγχθη, ἐπεὶ Τροίης ἱερὸν πτολίεθρον ἔπερσε•
πολλῶν δ᾽ ἀνθρώπων ἴδεν ἄστεα καὶ νόον ἔγνω,
πολλὰ δ᾽ ὅ γ᾽ ἐν πόντῳ πάθεν ἄλγεα ὃν κατὰ θυμόν,
5 ἀρνύμενος ἥν τε ψυχὴν καὶ νόστον ἑταίρων.
ἀλλ᾽ οὐδ᾽ ὣς ἑτάρους ἐρρύσατο, ἱέμενός περ•
αὐτῶν γὰρ σφετέρῃσιν ἀτασθαλίῃσιν ὄλοντο,
νήπιοι, οἳ κατὰ βοῦς ῾Υπερίονος ᾿Ηελίοιο
ἤσθιον• αὐτὰρ ὁ τοῖσιν ἀφείλετο νόστιμον ἦμαρ.
10 τῶν ἁμόθεν γε, θεά, θύγατερ Διός, εἰπὲ καὶ ἡμῖν.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
 

Ποια είναι η πρώτη λέξη της πρώτης ραψωδίας της Οδύσσειας;
 

Τι αντιπροσωπεύει η Μούσα;
 

Γιατί την επικαλείται ο ποιητής;
 

Τι συμβολίζει το νησί του Ήλιου;
 

Γιατί η Τροία αποκαλείται Ιερά;
 

Γιατί χάνονται όλοι οι σύντροφοι του Οδυσσέα στο νησί του Ήλιου;
 

Γιατί ο ποιητής δεν αποκαλύπτει το όνομα του Οδυσσέα;
 

Ποιος είναι ο Απόλλων;

Ποια είναι η σημασία της μοναδικής ομηρικής λέξης  «αμόθεν»
Ποιες είναι οι βασικές δομές της ομηρικής  επαγωγικής και αναγωγικής σκέψης και αρχιτεκτονικής των 10 πρώτων στίχων;


Ποιοι θεοί και θεές είναι παρόντες με τις κύριες ιδιότητες τους;


Που βρίσκονται τα 4 στοιχεία , νερό, αέρας γη και φωτιά, στην πεμπτουσία του κειμένου και σε ποια αναλογία;


Ποιο ειναι το σύστημα αναφοράς του Ομήρου και οι συντεταγμένες του;
Ποιο είναι το κέντρο του κύκλου του και η περιφέρεια του;


Που θέλει να φθάσει και πως το δηλώνει;


Σε ποιους απευθύνεται ο ποιητής έμμεσα και άμεσα;


Τι  αντιπροσωπεύει  το καμπύλο και τι το ευθύ;


Πως ενώνει ο ποιητής και τις δύο αντιληπτικές ιδιότητες των ημισφαιρίων του εγκεφάλου διευρύνοντας την  Σκέψη και την Αντίληψη;


Πως ευθυγραμμίζει τα ενεργειακά πεδία  των εξωτερικών και εσωτερικών κοιλοτήτων και σφαιρών;


Πως κρατά την Ασπίδα;


Πως λυγίζει το ΤΟΞΟ; 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ - «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΨΥΧΗ» ΑΛΛΑ...

 
Όλοι οι δρόμοι είναι δρόμοι προς τον Θεό γιατί, εν τέλει, δεν υπάρχει άλλο μέρος για να πάει η ψυχή. Είτε μέσω διαλογισμού είτε όχι, όλοι οι άνθρωποι θα λυτρωθούν. Αυτή είναι όμως μια συνηθισμένη ζωή κατά την οποία εξελίσσεται αργά – βραδυκίνητα, μ’ έναν ρυθμό που, στην καρδιά που αγωνιά να πετάξει σαν τον αετό, μοιάζει με πορεία σαλιγκαριού.

Η ενδοσκόπηση ή «το να κάθεται κάποιος στη σιωπή» είναι αντιεπιστημονικός τρόπος προσπάθειας να αποσυνδεθεί ο νους από τις αισθήσεις, αφού και τα δύο είναι δεμένα μεταξύ τους με τη ζωική δύναμη. Ο νους που βρίσκεται σε περισυλλογή, προσπαθώντας να επιστρέψει στη θεϊκή του φύση, συνεχώς σύρεται βίαια πίσω προς τις αισθήσεις από τα ζωικά ρεύματα. Η Κρίγια, ελέγχοντας τον νου ΑΜΕΣΑ μέσω της ζωικής δύναμης, είναι η πιο εύκολη, η πιο αποτελεσματική και η πιο επιστημονική λεωφόρος προσέγγισης του Απείρου. Σε αντίθεση με το αβέβαιο θεολογικό μονοπάτι προς τον Θεό, που είναι τόσο αργό σαν μια «βοϊδάμαξα», η Κρίγια Γιόγκα μπορεί δίκαια να χαρακτηριστεί ως «διαδρομή με αεροπλάνο».

Οι Γραφές διακηρύσσουν ότι ο άνθρωπος χρειάζεται ένα εκατομμύριο χρόνια φυσιολογικής, ΧΩΡΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, εξέλιξης, για να τελειοποιήσει τον εγκέφαλό του και να φτάσει στη συμπαντική συνειδητότητα (στην τελική ένωση με τον Θεό).

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΚΥΚΛΟΣ του CERN στην ΕΛΒΕΤΙΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ (Βίντεο)




κύκλος ραντέρ ελβετια

Γράφει ο Σπύρος Μακρής,

Ένα παράξενο φαινόμενο εμφανίστηκε στους μετεωρολογικούς χάρτες την περασμένη Κυριακή, 8 Μαΐου 2016. Ένα τέλειος κύκλος από βροχή μετακινήθηκε πάνω από την Λωζάνη, στο Vallorbe λίγα χιλιόμετρα νότια της Γενεύης στην Ελβετία. Το παράδοξο είναι ότι εκείνο το διάστημα δεν έβρεχε!


Το κέντρο αυτού του μυστηριώδη κύκλου -ο οποίος είχε διάμετρο 80 χιλιόμετρων- βρισκόταν ακριβώς πάνω από την κορυφή του βουνού La Dole στο Jura Vaudois. Εκεί είναι τοποθετημένος ένας από τους πέντε σταθμούς μετεωρολογικών ραντάρ του Meteo Ελβετίας, το οποίο και «έπιασε» τον περίεργο σχηματισμό.

Η προσευχή γίνεται με 3 οδηγούς

 
Το μυαλό, την καρδιά και την ψυχή.
 
Η εκπομπή της προσευχής ανάλογα από ποιον οδηγό γίνεται έχει και ανάλογη μορφή.

Όταν το μυαλό προσεύχεται, σχηματίζει. Δίνει δηλαδή το μυαλό στην ελπίδα σχήμα, μέγεθος. 
 
Όταν η καρδιά προσεύχεται ανάλογα με το τι έχει μέσα της η καρδιά θα δώσει και το ανάλογο χρώμα, είτε σκούρο= θλίψη, πόνος, φόβος, είτε ανοιχτό = πίστη ακατάπαυστη. 
 
Ενώ όταν η ψυχή προσεύχεται η προσευχή μεταφέρεται αυτόματα στα ουράνια και μετατρέπεται σε ευλογία. 
 
Όταν η ψυχή συνεργαστεί με την ανοιχτή καρδιά τότε ο άνθρωπος γεμίζει από φως και η προσευχή του γίνεται μέσα από το Άγιο Πνεύμα. Το Άγιο Πνεύμα έχει την ιδιότητα να ζεσταίνει τον πιστό και να τον μετασχηματίζει αργά και σταδιακά. Αφού το Άγιο Πνεύμα γίνεται ο Πνευματικός σύμβουλος που διαπαιδαγωγεί τον πιστό, μέσα από καθοδήγηση στο τι να μελετήσει και ποιες προσευχές να λέει. 

Αν το στρες σου φέρνει…πέρασε στην πράξη

ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ
Συνήθως, η κεφαλαλγία που προέρχεται από το στρες, επικεντρώνεται στον αυχένα. Γίνεται δηλαδή περισσότερο αισθητή σαν <μάγκωμα> στη βάση του αυχένα και των ώμων. Αυτή η δυσκαμψία, οδηγεί συχνά και σε χρόνιους πόνους στην πλάτη.
ponokefalos gynaika orizontia
Τι να κάνεις: Θα σε ανακουφίσουν οι μαλάξεις στον αυχένα και τους ώμους, όπου τείνει να συσσωρεύεται η ένταση. Ακόμα, θα νιώσεις σημαντική ανακούφιση, αν πιέσεις τους δείκτες σου στην αρχή των φρυδιών και τους κινήσεις αργά και κυκλικά.
ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΙΕΣΗ
Μία υψηλή αρτηριακή πίεση αυξάνει τον κίνδυνο να υποστείς κάποιο καρδιακό επεισόδιο. Επίσης, το άγχος αυξάνει τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης στο αίμα, γεγονός που συνδέεται κι αυτό, άμεσα, με την εμφάνιση καρδιακών επεισοδίων, λόγω αποφραγμένων αρτηριών.

15 πράξεις ψυχολογικής φροντίδας του εαυτού

Τι μπορούμε να κάνουμε; Μικρά ψήγματα καθημερινής φροντίδας για τον καθένα.
1) Πηγαίνετε έξω: Ασκηθείτε, πηγαίνετε μια βόλτα, πηγαίνετε στην παραλία, στην  πισίνα, πεζοπορία ή όπου αλλού σας αρέσει. Πάρτε λίγο καθαρό αέρα. Ο φρέσκος αέρας μας γεμίζει με μια φρέσκια νέα διάθεση τη ζωή. Όταν βγαίνουμε έξω χαλαρώνουμε. Χρησιμεύει ως μια απελευθέρωση από όλες τις πιέσεις που μερικές φορές αισθανόμαστε προσπαθώντας να είμαστε τα πάντα για όλους.
enoxi
2)  Βρείτε χρόνο για να είσαστε μόνοι σας: Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάθε μέρα τουλάχιστον 30 λεπτά για να είσαστε μόνοι . Είτε είναι στο μεσημεριανό σας διάλειμμα, μισή ώρα πριν κοιμηθείτε ή 30 λεπτά το πρωί πριν σηκωθούν όλοι οι άλλοι. Ο χρόνος που είστε μόνοι είναι αποτοξινωτικός και αναζωογονητικός.
3) Πυροδοτείστε τη δημιουργικότητά σας: Με ότι σας κάνει δημιουργικούς όπως το γράψιμο, διάβασμα, δημιουργώντας κάτι, το μαγείρεμα, επισκευάζοντας ένα αυτοκίνητο, χτίζοντας κάτι, το ράψιμο, την τέχνη. Όταν είμαστε δημιουργικοί νιώθουμε ζωντανοί και με πάθος.
4) Περάστε χρόνο με τους φίλους σας: Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ωραίο διάλειμμα από τις ευθύνες της ζωής, περνώντας ελεύθερο χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάμε και που μας κάνουν να αισθανόμαστε ελεύθεροι. Η επαφή και το δέσιμο είναι ένας από τους υγιέστερους τρόπους για να φροντίσουμε τον εαυτό μας.

Πώς να χτίζεις εμπιστοσύνη

post-268

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι νακρατάς τις υποσχέσεις σου και να μένεις πιστή στις δεσμεύσεις σου».
«Έχεις ακούσει ποτέ την ιστορία του ξυλουργού που πλησίαζε να βγει στη σύνταξη;» συνέχισε ο Τζούλιαν.
«Όχι, δεν νομίζω».
«Ήταν λοιπόν έτοιμος να συνταξιοδοτηθεί αφού για πολλά χρόνια ήταν αφοσιωμένος στην καριέρα του, χτίζοντας σπίτια με μεράκι. Όταν στην αρχή της λαμπρής του σταδιοδρομίας άρχισε να συνεργάζεται με έναν επιφανή εργολάβο, του ζητήθηκε να δώσει μια πολύ σοβαρή υπόσχεση».
«Τι υπόσχεση;»
«Ο ξυλουργός έπρεπε να υποσχεθεί στον εργολάβο ότι κάθε σπίτι που αναλάμβανε να χτίσει θα το αντιμετώπιζε σαν να ήταν το σημαντικότερο έργο που είχε αναλάβει ποτέ. Έπρεπε να υποσχεθεί πως θα έχτιζε κάθε σπίτι με αφοσίωση, φροντίδα και αγάπη.

Μια σύγχρονη Βαβέλ αυτή που ζω

Οι ανθρώπινες σχέσεις αναζητούν ολοένα και πιο επιτακτικά να βρουν μια διέξοδο λύτρωσης σε μια εποχή που βάλλεται από συναισθηματικούς κλυδωνισμούς και παγιωμένες ανασφάλειες. Σχέσεις σιωπής, σχέσεις οργής, σχέσεις στέρφες, σχέσεις που εγκαταλείπονται πριν καν δοκιμάσουν τις αντοχές τους.
Μια νέα Βαβέλ το οικοδόμημα της συνύπαρξης, μόνο που, ενώ αυτήν τη φορά μιλάμε την ίδια γλώσσα, οι ψυχές είναι αυτές που αδυνατούν να βρουν έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας.


Πολλά της μοναξιάς τα άλλοθι… Πληγές που ακόμα αιμορραγούν, παιδιά που διεκδικούν τη δική τους πρωτιά στη ζωή μας, γενικεύσεις που βρίσκουν έμψυχο αντίκρισμα… Μια ζωή στερείται την πληρότητά της και ευθύνονται τόσοι άλλοι! Εξοστρακίζοντας με τον τρόπο αυτό τις ανασφάλειες και τα απωθημένα μας από τη σφαίρα τη δικής μας υπαιτιότητας, επιλέγουμε να κρατάμε τα πόδια σταθερά καρφωμένα σ’ ότι ονοματίζουμε «ασφάλεια» και επιλέγουμε τη σιωπή εγκλωβισμένη σ’ αυτό που αποκαλούμε «ασυμφωνία».

Και στο μεταξύ η ψυχή να σπαρταρά για τον έρωτα, να εκλιπαρεί για την αγάπη και να πάλλεται με πάθος αναζητώντας την άλλη «εκείνη» που θα σταθεί δίπλα της για να ξεδιπλώσει τα όνειρά της. Τα συναισθηματικά εμπόδια που εμείς οι ίδιοι θέτουμε μπροστά της οδηγούν σε εσωτερική σύγκρουση κι αυτή η σύγκρουση κάνει με τη σειρά της την καθημερινότητα πιο δύσκολη, φέρνει αυτό το ακαθόριστο «κενό» που καμιά φορά το νιώθουμε να μας πνίγει και αναρωτιόμαστε γιατί...

ΚΛΕΦΤΗΣ ΣΤΙΓΜΩΝ … (;)

!!

Τι άλλο ειν’ ο άνθρωπος πέρα από αστραπιαίος κλέφτης στιγμών; Πέρα από δυστυχισμένος πεζοπόρος στο ατέλειωτο μονοπάτι του χρόνου, που υπάρχει μονάχα για να τον βοηθάει να ταξινομεί τις στιγμές που κλέβει; Γιατί τι άλλο ειν’ ο άνθρωπος πέρα από μοναχικός αναζητητής του νοήματος της μυστήριας ύπαρξης του; Πέρα από ένα εγωκεντρικό πλάσμα το οποίο έχει μάθει να καταστρέφει ως απόδειξη της ανωτερότητας και της ανθεκτικότητας του; Πέρα από μεταμφιεσμένος ηθοποιός στην παράσταση της ίδιας του της ζωής;
Τι άλλο ειν’ ο άνθρωπος, λοιπόν, πέρα από τιμωρός του εαυτού του και δικαστής των ονείρων του; Πέρα από τον χειρότερο εχθρό του και ταυτόχρονα τον καλύτερο φίλο του; Πέρα από συλλέκτης αναμνήσεων και εμπειριών στο κυκλικό ταξίδι μιας ανακυκλώμενης ζωής; Τι άλλο ειν’ ο άνθρωπος, πέρα από την πιο θαυμαστή μα καταραμένη δημιουργία του μοιραίου ‘λάθους’ της ζωής που γέννησε τα πάντα; Μια δημιουργία καταδικασμένη να κυνηγάει την αλήθεια στις ψευδαισθήσεις, τη γαλήνη στον πόνο και την εξέλιξη στους πιο σκιερούς τόπους;

"Τα βράχια του θανάτου"

Мрачные-картинки-красивые-картинки-1903689


...Αλυσοδεμένος πάνω στην κρύα πέτρα του θανάτου. Δίχως καρδιά, δίχως κορμί κι ανάσα. Με μάτια που δεν έμαθαν ποτέ πως μοιάζει το φως. Μονάχα στις σκιές του πίστεψαν. Μόνος... Με μια ψυχή δίχως ψυχή, που έγινε στάχτες απ'της μοίρας της το μακελειό. Καταδικασμένος να ζω αιώνια στο μεταίχμιο του ονείρου και του εφιάλτη. Να ακούω τη ραγισμένη μου πνοή να ουρλιάζει αθόρυβα, σαν να σέρνεται καταγής εκλιπαρώντας για ζωή: 'ελέησον μεεε...ελέησον μεεε...' . Μια ποιος να με ακούσει; Ποιος να λυπηθεί την κατάρα μου; Που οι θεοί γλεντούν τη μέρα κάπου κλεισμένοι στις σελίδες ξεχασμένων δημιουργημάτων που υμνούν τη φαντασία; Μόνο σάπιες αναμνήσεις κι εύθραυστες ελπίδες απέμειναν... Όλα τους, αγνοί πόθοι μιας μοναχικής καρδιάς... Πικρές σαν δηλητήριο στάζουν πάνω στο ασώματο 'είναι' μου, οι μάχες που έδωσα στο όνομα του φωτός. Σε όλες εγώ... Πρώτος εγώ. Ο αμαρτωλός. Ο Άγιος. Ο αγνός. Ο δαίμονας. Ο υφαντής της αλήθειας. Ο μάγος. Ο ηγέτης. Ο τρελός...

ΔΑΝΕΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ στην ζωή μας!

ΝΑΙ, ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ή περισσότερο χρόνο, για να κρατήσουμε τις ισορροπίες μας - παίρνοντας κάποια εμπειρικά μαθήματα, με κάποιο πάντα ΤΙΜΗΜΑ ! ΟΛΑ στην ζωή μας βασίζονται στις συναισθηματικές, επαγγελματικές ή κοινωνικές συναλλαγές, για την φυσική πρόοδο + αυτοεξέλλιξη μας, με την αλληλοβοήθεια των άλλων! ΚΑΝΕΝΑΣ μόνος του δεν μπορεί να γεννηθεί, μα ούτε ανά πάσα στιγμή ν’ αναγεννηθεί, χωρίς την αλληλοβοήθεια των άλλων !
ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ή ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ή ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΟΡΑΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ, ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΟΝΤΑ + ΜΕΤΑ, τους απομακρύνει για να συνεχίσουν την πορεία τους εν ζωή! ΑΝΘΡΩΠΟΙ έρχονται + φεύγουν από την ζωή μας + μείς από την δική τους! Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ διεύρυνση γνωριμιών είναι μέσα από την δουλειά μας, τα χόμπι + τις οικογενειακές {κατεπέκταση} - κοινωνικές αναζητήσεις μας για κάτι πιο ουσιαστικό + συνεχόμενα για όλους μας καλύτερο!

Αγάπη, φόβος.. Παρατήρηση, Παρατηρητής.. Τι θέλω να είμαι?

Αγάπη, 
φόβος,
παρατήρηση, 
παρατηρητής..
Τι θέλω να είμαι?

Παρατήρησε τη συγχρονικότητα των γεγονότων που σου συμβαίνουν..
• Η συχνή επανάληψη 
κάτι προσπαθεί να πει..

• Άκου, νιώσε
και βρες το θάρρος να βγεις από τη φουσκάλα που μπήκες..
• Υπάρχει περίπτωση και να μην είναι έτσι ακριβώς όπως νομίζεις..
Κάτι προσπαθεί να πει η επανάληψη..
• Εστίασε στην επανάληψη των γεγονότων που συμβαίνουν,
όχι στα ίδια γεγονότα..
Ψάξε στη σύνδεση ανάμεσα τους,
όχι στο τι χρώμα είναι..
Όχι στο αν σ αρέσει κάτι η όχι.. 
αλλά στο Γιατί συμβαίνει..
Κι όταν βρεις Που αληθινά ανήκει η σκέψη του "Τώρα σου,
τότε θα βρεις το "Τώρα που θέλεις να ανήκεις.

• Εστίασε στο "Γιατί συμβαίνει κάτι ξανά και ξανά,
όχι στο Αν σου αρέσει αυτό που υλοποίησες, 
με τις σκέψεις ή τα συναισθήματα..

• Κι αν τελικά ανακαλύψεις πως κάτι δεν πάει σωστά, 
κάτι που δεν ακολουθεί τα πιστεύω της καρδιάς
και που γίνεται από εσένα τον ίδιο,α...
• Τότε μη φοβηθείς, 
αντικατέστησε τις σκέψεις του φόβου με σκέψεις φωτεινές, 
σκέψεις από αγάπη προς τον εαυτό σου και τη ζωή που επέλεξες να ζήσεις.

• Τίμησε το μονοπάτι που περπατάς γιατί 
εσύ και μόνο εσύ 
ξέρεις πως να το περπατήσεις.

• Τίμησε το με γεύσεις αγάπης, 
αξίωσε το με το φως της πρωταρχικής Επιλογής,
της πρωταρχικής ιδέας.
• Αξίωσε το με το Φως που είχες τη στιγμή εκείνη που πρωτοσκέφτηκες 
να ζήσεις το όνειρο σου.
• Γιατί,  ξέρεις..
Οι φόβοι είναι αυτοί που κλέβουν τα όνειρα..
 
• Κι εσύ κι εγώ
είμαστε δω για να τους μάθουμε να μην φοβούνται 
το φως της αγάπης μέσα μας. 
Γιατί το φως μέσα μας είναι αυτό που κιλά μαζί με κάθε μικρό 
και μεγάλο φόβο..

• Είναι μαζί 
για να μάθουν ότι είναι μαζί.

• Εστίασε σε αυτό που θέλει η καρδιά,
όχι εκεί που σε πάει το μυαλό,
ακολούθησε το μονοπάτι της καρδιάς,
γίνε ο Παρατηρητής,
όχι ο κριτής σου.

• Κι ύστερα,
 το Πρωταρχικό όνειρο που κάποτε σκέφτηκες να ζήσεις θα χει πάει λίγο πιο κάτω 
με τη Πίστη σου στο μονοπάτι της καρδιάς σου.

...Και έτσι είναι 

Ιωάννης Χαραλαμπίδης ~ Spiritual guidance & healer
Ενεργειακή_Κουνταλίνι © Ελλάδα 6/3/2015
(Βιώματα)


Αγάπη,
φόβος,
παρατήρηση,
παρατηρητής..
Τι θέλω να είμαι?


Παρατήρησε τησυγχρονικότητα των γεγονότων που σου συμβαίνουν..
• Η συχνή επανάληψη
κάτι προσπαθεί να πει..

• Άκου, νιώσε
και βρες το θάρρος ναβγεις από τη φουσκάλα που μπήκες..

• Υπάρχει περίπτωση και να μην είναι έτσι ακριβώςόπως νομίζεις..
Κάτι προσπαθεί να πει η επανάληψη..

• Εστίασε στην επανάληψητων γεγονότων που συμβαίνουν,
όχι στα ίδια γεγονότα..
Ψάξε στη σύνδεση ανάμεσατους,
όχι στο τι χρώμα είναι..
Όχι στο αν σ αρέσει κάτιη όχι..
αλλά στο Γιατίσυμβαίνει..
Κι όταν βρεις Πουαληθινά ανήκει η σκέψη του "Τώρα σου,
τότε θα βρεις το "Τώρα που θέλεις να ανήκεις.

• Εστίασε στο "Γιατί συμβαίνει κάτι ξανά και ξανά,
όχι στο Αν σου αρέσειαυτό που υλοποίησες,
με τις σκέψεις ή τασυναισθήματα..

• Κι αν τελικά ανακαλύψειςπως κάτι δεν πάει σωστά,
κάτι που δεν ακολουθείτα πιστεύω της καρδιάς
και που γίνεται απόεσένα τον ίδιο,α...
• Τότε μη φοβηθείς,
αντικατέστησε τιςσκέψεις του φόβου με σκέψεις φωτεινές,
σκέψεις από αγάπη προςτον εαυτό σου και τη ζωή που επέλεξες να ζήσεις.

ΟΙ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


Καθρέφτες

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΣΤΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ μέσα στο
Όνειρο του Πλανήτη, η ζωή σας στρέφεται γύρω από άλλους ανθρώπους. Αδιάκοπα
συναλλάσσεστε και ανταλλάσσετε, ενέργεια με άλλους, χρησιμεύοντας ως
"καθρέφτης’’ για να βλέπουν τον εαυτό τους, ενώ οι άλλοι γίνονται
καθρέφτες για σας. Η ανταλλαγή της ενέργειας είναι το θεμέλιο για το
Παραμόνεμα, και οι καθρέφτες φωτίζουν και καθοδηγούν αυτό που εσείς
Παραμονεύετε.

Ο σκοπός σας είναι να είστε παρών κάθε στιγμή για τον κύκλο
της ψυχής σας, που είναι μια πορεία η οποία περιλαμβάνει χιλιάδες βίους. Το
κάθε τι που συμβαίνει, η κάθε κατάσταση που σας παρουσιάζεται στον βίο σας
αυτό, έχει υπάρξει και σε προηγούμενους βίους, και κάθε περιβάλλον, με τα
δέντρα του, τις πέτρες του, τα κτίριά του και τους ανθρώπους του υπήρξε μέρος
της ζωής σας σε προηγούμενους βίους. Κάθε τι στη ζωή σας είναι ένας καθρέφτης
που σας εμφανίζεται ξανά για να δείτε πώς θα δράσετε ή πώς θα αντιδράσετε, στον
σημερινό σας βίο, και έτσι σας παρέχει μια ευκαιρία για πνευματική εξέλιξη.

Κάθε τι στη ζωή σας είναι αντανάκλαση του εαυτού σας. Κάθε,
τι που βλέπετε γύρω σας προέρχεται μόνο από τα δικά σας μάτια, από τις δικές
σας αντιλήψεις και από τα δικά σας συναισθήματα. Όποια και αν είναι τα συναισθήματά
σας, είναι δικά σας και μόνο δικά σας, όχι του διπλανού σας. Δεν υπάρχει κανείς
που να μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ό,τι νιώθετε, και να αντιδράτε όπως
αντιδράτε. Μπορεί να κουνάτε το δάχτυλο σας σε άλλους και να λέτε ότι είναι
θυμωμένοι ή ότι σας βγάζουν από τα ρούχα σας, η αλήθεια, όμως, είναι ότι τα
συναισθήματά σας αναφέρονται σε σας, και οι καθρέφτες απλά σας επιστρέφουν τα
συναισθήματά σας αντανακλώντας τα. Όταν βλέπετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη που
χτενίζεστε, δεν σας χτενίζει ο καθρέφτης. Εσείς χτενίζεστε και ο καθρέφτης
αντανακλά αυτή την κίνηση. Κάθε τι στη ζωή σας σάς επιστρέφει αντανακλαστικά
τον τρόπο που βλέπετε εσείς τη ζωή σας και το πώς παρουσιάζεστε στον κόσμο.

Φορές



Για όσες φορές 
σε είδα να φεύγεις.
Για όσες φορές 
ήρθες να με δεις.
Για όσες φορές 
έχασα τον ύπνο μου.
Για όσες φορές έζησα, 
αυτό που ονειρεύτηκα
και για όσες φορές
ονειρεύτηκα να ζήσω.

Να μην περιμένεις



Να μην περιμένεις τι θα πει ο κόσμος
όταν μια γυναίκα έχεις αγαπήσει
όταν τα φιλιά της σ' έχουν αναστήσει
και το όνομα της, είναι ένας δρόμος.

Έρχεται φωτιές να σου ανάψει
και δεν φεύγει αν δε σε κάψει
έχει μάθει να πουλάει ελπίδες
και να μη θυμάται όσα είπες.

Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος. Και αυτό είναι η κορυφαία πολιτική μάχη.

Ολιστική οικολογική φιλοσοφία, σκέψη, πράξη, συμπεριφορά!



 

 Όταν συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να αλλάξω το σύστημα, άρχισα να αγωνίζομαι να μην με αλλάξει αυτό. Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος. Και αυτό είναι η κορυφαία πολιτική μάχη. Να μπορείς να αποφύγεις τη βαρβαρότητα αυτής της εποχής. Να μπορείς να παραμείνεις άνθρωπος με τρυφερότητα. Με το δικό σου βλέμμα.
Η ζωή είναι ένα δώρο που μας δίνεται μία φορά.  

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν ξημερώνει λένε «άντε να τελειώσει κι αυτή η κωλομέρα». Και δεν καταλαβαίνουν ότι κάνουν άλλο ένα βήμα προς το θάνατο.”  

Χρόνης Μίσσιος


«Πιστεύω ότι ο μόνος δρόμος, η τελευταία έξοδος προς την ελευθερία του ανθρώπου και του πλανήτη είναι

Έλληνας σημαίνει να πετάς εκεί που όλοι πασχίζουν να απομακρύνουν τον ουρανό από τον δρόμο σου



Στην Ελλάδα άπαντες οι έχοντες ονύχια αγωνίζονται
να σπαράξωσιν τους έχοντες πτερά.
Εμμανουήλ Ροΐδης

Σε πείσμα των όρνεων με τα γαμψά τους νύχια να κατασπαράξουν όσους έχουν φτερά, οι έχοντες φτερά συνεχίζουν τις άστατες πτήσεις τους στον κόσμο φέρνοντας ακόμα λίγο φως στην σκληρή πραγματικότητα.
Στην πραγματικότητα που απαιτεί να σταματήσεις το πέταγμα, να συμβιβαστείς, να ακυρώσεις την αγνότητα της ανθρώπινης φύσης που βαθιά της επιθυμία είναι η πτήση, το σπάσιμο των αλυσίδων της θνητότητας, το ξεκλείδωμα των πυλών της γνώσης, το άνοιγμα στην αλήθεια, είναι η βαθιά επιθυμία να ζήσεις ελεύθερος, με ομορφιά και ήθος, με αρετές και Γνώση.
Σε μια Ελλάδα που έχει απωλέσει την ταυτότητά της προς χάριν μιας ψευδεπίγραφης ευδαιμονίας, το να συνεχίζεις να πετάς σημαίνει να επιμένεις να μάχεσαι με πρότυπα τα ηρωικά αρχέτυπα του γένους των Ελλήνων, να χαρίζεις το απολλώνιο φως στην νύχτα της ελληνικής ημιμάθειας και των στυγνών της εκπροσώπων.

ΖΗΣΕ ΟΛΙΣΤΙΚΑ


Στην κρίσιμη καμπή ενός κόσμου που αλλάζει ριζικά, στο μεταίχμιο των καινοφανών εξελίξεων που οδηγείται η ανθρωπότητα, στον ριζικό μετασχηματισμό που επιφέρει η συνειδησιακή επανάσταση, σήμερα πιο πολύ από ποτέ προβάλλει αδήριτη η ανάγκη ενός διαφορετικού τρόπου σκέψης που θα οδηγεί σε λύσεις και ευκαιρίες.
Ενός μοναδικού τρόπου θέασης των πραγμάτων που δεν θα έχει λόγο ύπαρξης η μονοδιάστατη ανάγνωση, ενός ολιστικού τρόπου αντίληψης με τον οποίο ο άνθρωπος θα κατανοεί την μορφή και την ουσία, το φαίνεσθαι και το Είναι, την ύλη και το πνεύμα, την ψυχή και το σώμα, την λογική και την φαντασία, όχι σαν τα δίπολα ενός κατακερματισμένου κόσμου αλλά ως τις διαφορετικές πτυχές ενός ενιαίου συνόλου, στο οποίο η αντίθεση γίνεται το απαραίτητο κύμα για την μεταπήδηση στην αρμονία.
Από την παλίντονο αρμονία του Ηράκλειτου, την αρμονία μέσω των αντιθέσεων του γιν και γιανκ στον ταοϊσμό, την φιλότητα και το νείκος στον Εμπεδοκλή, στον Πόρο και στην Πενία ως οι γεννήτορες της αρμονίας του Έρωτα, παντού από τις καταβολές της ανθρώπινης ύπαρξης φωτίζεται ο άνθρωπος από την Γνώση της ολιστικής θέασης ως την μόνη θέαση που δεν οδηγεί σε αδιέξοδα και συγκρούσεις αλλά σε λύσεις και σε μια ουσιαστική και πηγαία ειρήνη.
Ολιστικός τρόπος ζωής σημαίνει αναγνώριση της μοναδικότητας σου και της μοναδικότητας όλων των όντων, αντίληψη προέκτασης και εμβάθυνσης κι όχι επιφανειακής και επιδερμικής ανάγνωσης, σημαίνει ειρήνη μεταξύ νου και σώματος, σημαίνει πλήρη ισορροπία με την φύση και την δική της σοφία.

Ο «ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ! Αυτό είναι το πραγματικό σχήμα του «εξωγήινου» δορυφόρου (Βίντεο)




Συνεχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον των ερευνητών, το μυστηριώδες αντικείμενο που υποτίθεται είναι σε τροχιά εδώ και πάνω από 65 χρόνια που παρατηρήθηκε για πρώτη φορά.



Ο Μαύρος Ιππότης είναι ένα μυστηριώδες αντικείμενο-δορυφόρος που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη πριν από τη σύγχρονη διαστημική εποχή, με πολλούς να λένε ότι έχει ηλικία 13.000 έτη! Η προέλευσή του, καθώς και η λειτουργία του, είναι άγνωστη.

Στο παρακάτω βίντεο που ανέβασε ο χρήστης του you tube mundodesconocido προσπαθεί να δείξει το πραγματικό σχήμα του παράξενου αντικειμένου, αναλύοντας δεκάδες φωτογραφίες που είναι παρμένες από κάθε γωνία του περιβόητου «Μαύρου Ιππότη».

Πως μιλας;


Η ομιλία είναι η πιο σημαντική ιδιότητα του ανθρώπου. Ετσι, αυτό που λες και το πώς το λες θα επηρεάσει σημαντικά την επιτυχία σου και στην πνευματική και στην επαγγελματική σου ζωή. 
Είναι, επομένως, καλό να ακολουθεί κανείς τη σχετική οδηγία της Μπαγκαβαντ-γκιτα:
«Η ασκητικότητα στην ομιλία έγκειται στο να λέει κανείς λόγια ειλικρινή, ευχάριστα, ωφέλιμα, λόγια που δεν προκαλούν στους άλλους αναστάτωση, και επίσης στο να αφηγείται τακτικά αποσπάσματα από τη Βεδική γραμματεία.» (Μπ.γκ. 17.15)
Θα πρέπει να προσπαθούμε να μιλάμε κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μην αναστατώνουμε τον νου των άλλων. Εκτός αυτού, δεν θα πρέπει να κάνουμε συζητήσεις ανόητες, ούτε σχετικές με πράγματα εγκόσμια. Η μέθοδος συζήτησης σε πνευματικούς κύκλους είναι να λέει κανείς πράγματα που υποστηρίζονται από τις Γραφές. Θα πρέπει να παραθέτουμε αμέσως εδάφια από αυθεντίες των Γραφών για να στηρίζουμε αυτά που λέμε. Ταυτοχρόνως, τέτοιες συζητήσεις θα πρέπει να είναι πολύ ευχάριστες στο αυτί.
Με τέτοιου είδους συζητήσεις, μπορούμε να αντλήσουμε το ύψιστο όφελος για τον εαυτό μας, και συγχρόνως, να εξυψώσουμε την ανθρώπινη κοινωνία. Εχουμε τόσα πολλά βιβλία του Σρίλα Πραμπουπάντα, και θα πρέπει να τα μελετούμε, να τα μαθαίνουμε, να τα διδάσκουμε και να τα συζητούμε τακτικά.
Έστω και αν δεν σου αρέσει, κάνε το. Να είσαι βέβαιος ότι ο Κρίσνα θα είναι ευχαριστημένος και ότι σιγά-σιγά θα αρχίσει να σου αρέσει.Δοκίμασέ το για μια εβδομάδα και δες τι θα συμβεί. Γνωρίζω πολλούς αφοσιωμένους υπηρέτες που το έκαναν και ωφελήθηκαν.

Η επιχείρηση της Γέννας

Έχει αναρωτηθεί άραγε καμία γυναίκα τι σημαίνει γέννα? Πραγματικά τι σημαίνει να γεννήσεις?Εσωτερικά και εξωτερικά. 
αρχείο λήψης.jpg
Σίγουρα το να γεννήσει μια γυναίκα με καισαρική όταν είναι αναγκαίο και κρίσιμο είναι το καλύτερο. Δεν θα φτάσουμε σ αυτό το άκρο υπερβολής.Η γέννα, η φυσική γέννα είναι κάτι μαγικό. Γιατί την στιγμή της γέννας η γυναίκα μπορεί να συνειδητοποιήσει την δύναμη της. Την εσωτερική της δύναμη. Το πόσο δύναμη κρύβει μέσα της. Αυτό όμως δεν συμφέρει το σύστημα. Καθώς η κοινωνία θέλει την γυναίκα ελεγχόμενα ''δυνατή'' δηλαδή business woman που αφήνει το σπίτι για την καριέρα και τα παιδιά της σε ξένους όλο και περισσότερο στις μέρες μας, που γίνεται πλέον άντρας. Γιατί το να είσαι γυναίκα πλέον με όλη την σημασία της λέξης και να εκπληρώνεις τον σκοπό σου ως γυναίκα θεωρείται αδυναμία. Γιατί άραγε? Γιατί το σύστημα το βολεύει η γυναίκα να είναι υποχείριο του. Η γυναίκα είναι η κολώνα του σπιτιού. Και εάν την βγάλεις από το σπίτι αυτό θα πέσει και μετά θα μπορέσεις να εισχωρήσεις παντού σε όλα τα επίπεδα. Αυτό κάνει και το σύστημα. Με τα διαζύγια να παίρνουν μεγάλα ποσοστά στην κοινωνία. Γιατί η γυναίκα έχασε τον προορισμό της. Σίγουρα είναι και άλλοι παράγοντες και δεν λέμε ότι όταν είναι αναγκαίο μία γυναίκα δεν πρέπει να βγει στην κοινωνία να δουλέψει και ότι πρέπει να πεινάσει η οικογένεια της ή ότι η γυναίκα μόνο ευθύνεται για το διαζύγιο.
o-BUSINESSWOMAN-MOTHER-facebook.jpg
Σίγουρα όμως το σύστημα καταφέρνει πλέον να αποδυναμώνει την γυναίκα, να την ευτελίζει, να της παίρνει την δύναμη της και η "ευφυία" του συστήματος είναι ότι την κάνει να νιώθει ότι έτσι είναι το σωστό. Ότι το σωστό είναι να φέρεται όπως οι "ηρωίδες" του sex and the city" να γεννάει σαν μηχανή σε συγκεκριμένο χώρο, χρόνο "ελεγχόμενο" φυσικά από το σύστημα, να μην θηλάζει το παιδί της ή να λέει προσπάθησα αλλά δεν πέτυχε και φυσικά να χρησιμοποιεί την πλέον διαδεδομένη φράση "το ότι γέννησα με καισαρική και δεν θήλασα το μωρό μου δεν με κάνει κακή μητέρα" "δεν θα νιώσω τύψεις" "είμαι δυνατή" και είναι πλέον πολύ "γυναικείο" να μην γεννάς φυσικά να μην θηλάζεις το παιδί σου, να χάνεις τα κιλά της γέννας σαν αστραπή για να χωρέσεις στο παλιό σου τζιν και να συνεχίσεις την ζωή σου σαν να μην έγινε τίποτα. Σαν ρομπότ... Να συνεχίσεις να δουλεύεις από το πρωί μέχρι το βράδυ γιατί τώρα έχεις άλλο ένα στόμα να θρέψεις και το σύστημα σου λέει ότι αυτό το πλασματάκι για το οποίο σαν μητέρα πλέον νιώθεις ευάλωτη, χρειάζεται καρότσι κούνια,καθισματάκι φαγητού και χίλια δυο πράγματα που δεν καταλαβαίνεις γιατί αλλά πρέπει να τα αποκτήσεις όπως και τόσα άλλα σ αυτή την ζωή.

Δαλάι Λάμα-Επίγνωση του Θανάτου




alt

''Ακριβώς όπως όταν υφαίνει κανείς
 με πολλά λεπτά πλεγμένα νήματα φθάνει κάποτε στο τέλος,
 έτσι γίνεται και με την ζωή των ανθρώπων.''
-Βούδας

''Είναι σημαντικό να θυμάστε τον θάνατο- να στοχάζεστε ότι δεν θα παραμείνετε για πολύ σε αυτήν την ζωή. Αν δεν έχετε επίγνωση του θανάτου, δεν θα καταφέρετε να εκμεταλλευθείτε αυτή την ιδιαίτερη ανθρώπινη ζωή την οποία έχετε ήδη αποκτήσει. Είναι σημαντικό επειδή, με βάση αυτό, σπουδαία αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν.

Η ανάλυση του θανάτου δεν γίνεται για να γεμίσετε φόβο, αλλά για να εκτιμήσετε αυτήν την πολύτιμη ζωή, στην διάρκεια της οποίας μπορείτε να εφαρμόσετε πολλές χρήσιμες πρακτικές. Αντί να τρομοκρατηθείτε, είναι αναγκαίο να συλλογιστείτε πως όταν έλθει ο θάνατος, θα χάσετε αυτήν την καλή ευκαιρία για άσκηση. Με αυτόν τον τρόπο ο στοχασμός του θανάτου θα χαρίσει περισσότερη ενεργητικότητα στην άσκησή σας.

Πρέπει να αποδεχθείτε ότι ο θάνατος έρχεται στην φυσιολογική πορεία της ζωής. Όπως είπε ο Βούδας:

''Δεν υπάρχει μέρος
όπου μπορείς να σταθείς ανέγγιχτος από τον θάνατο'
Δεν υπάρχει στο διάστημα, δεν υπάρχει στο ωκεανό,
ούτε κι αν σταθείς στο μέσον ενός βουνού.''



Αν δεχθείτε τον θάνατο σαν μέρος της ζωής, τότε όταν έλθει πραγματικά, θα μπορείτε να τον αντιμετωπίσετε πιο εύκολα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα