Τρίτη 3 Μαΐου 2016

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ
Του Γιάννη Θεοδωρόπουλου.
Η πιο σημαντική και ιστορικά αναλλοίωτη προσφορά των Ελλήνων στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό είναι το αλφάβητο. Όλοι οι θησαυροί, της επιστήμης και της τέχνης του δυτικού κόσμου, έχουν γραφεί με αλφάβητα, που αποτελούν ελάχιστα παραλλαγμένες μορφές του Ελληνικού. ( λατινικά και σλαβικά ). Και η ονομασία αλφάβητο κοινή σε όλες τις Ευρωπαϊκές γλώσσες, μαρτυρεί την κοινή Ελληνική καταγωγή.
Το αλφάβητο που ονομάζουμε Ελληνικό, δεν είναι η παλαιότερη γραφή της Ελληνικής γλώσσας. Με την ανάγνωση της Μυκηναϊκής γραφής (γραμμικής Β), πιστοποιήθηκε ότι αυτή υπήρξε η παλαιότερη γραφή κειμένων, που χρονολογούνται στους Μυκηναϊκούς χρόνους. Ωστόσο τα δυο αυτά συστήματα γραφής, δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, ούτε στη μορφή των συμβόλων ούτε στη λειτουργία τους. Το Μυκηναϊκό είναι συλλαβογραφικό, δηλαδή κάθε σύμβολο εκφράζει μια συλλαβή, ενώ το Ελληνικό είναι φωνητικό, κάθε δηλαδή σύμβολο-γράμμα εκφράζει έναν ιδιαίτερο φθόγγο-φωνή.
Αυτή η ιδιότητα του Ελληνικού αλφαβήτου τόσο απλή και κατανοητή σήμερα, υπήρξε μια κοσμοϊστορική κατάκτηση του ανθρώπου.
Η αρχαία Ελληνική παράδοση απέδιδε την εύρεσή του σε διάφορα μυθικά πρόσωπα, με επικρατέστερο τον Κάδμο, βασιλέα της Τύρου.
Η σύγχρονη έρευνα απέδειξε ότι το Ελληνικό αλφάβητο δεν αντέγραψε αλλά χρησιμοποίησε κατά κάποιον τρόπο ως βάση τη Φοινικική γραφή, που δεν ήταν κατά τη γνώμη μου αλφάβητο, αλλά ένας τρόπος γραφής.

Το έξυπνο κόλπο για να μην δεις ποτέ ξανά σκονισμένα τα ξύλινα έπιπλά σου



Τα ξύλινα έπιπλά σου σκονίζονται πολύ ειδικά από τότε που άνοιξε ο καιρός και ανοίγεις συνεχώς τα παράθυρα. Μην αγχώνεσαι! Όσο σκόνη κι αν μπαίνει στο σπίτι σου εμείς ξέρουμε πως θα μπορέσεις να την απωθήσεις για αρκετό καιρό μ’ ένα μόνο απλό και πολύ γρήγορο κόλπο.
Σύμμαχος σου στον δύσκολο καθάρισμα των ξύλινων επίπλων θα είναι  το μπουκαλάκι του baby oil και όχι ολόκληρο, αλλά μόνο λίγες σταγόνες του.

Ξορκίζοντας τα «ενεργειακά βαμπίρ» : Πώς να γιατρέψετε τις σεξουαλικές σας πληγές

Πολύ συχνά αισθανόμαστε ότι η αξία μας αποδεικνύεται σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητα μας να ευχαριστήσουμε τους ερωτικούς μας συντρόφους. Η πλειοψηφία των ανθρώπων δηλώνει μεγαλύτερη την ανάγκη να έχει υψηλότερη «απόδοση» στο σεξ, από την ανάγκη να βιώσει την δική του/της ευχαρίστηση. Εάν ο σύντροφος μας δεν ανταποκριθεί άμεσα στις προσπάθειές μας, αισθήματα ανεπάρκειας μας κατακλύζουν, με φυσικό επακόλουθο, να οδηγηθούμε σε άγχος και χαμηλή αυτοεκτίμηση.
Το αντίθετο βέβαια ισχύει για ανθρώπους «ενεργειακά βαμπίρ» ή αλλιώς «μαύρες τρύπες». Αυτοί αποτελούν ανθρώπους που έρχονται στη ζωή σου και απορροφούν την θετική σου ενέργεια, ενώ παράλληλα δημιουργούν μια ερωτική σχέση εξάρτησης μαζί σου από την οποία πολύ δύσκολα μπορείς να ξεφύγεις χωρίς σημαντικές απώλειες. Το ενεργειακό βαμπίρ καταφέρνει να σας κρατάει αιχμάλωτους και να τρέφεται από την ενέργειά σας, αφού είναι ανίκανο να δημιουργήσει και να διατηρήσει την δική του.
Με την πρώτη ματιά, τα ενεργειακά βαμπίρ μπορεί να φαίνονται ιδιαίτερα ελκυστικοί άνθρωποι, που χαρακτηρίζονται από έντονο ναρκισσισμό, έλλειψη εμπάθειας και χαρισματικό τρόπο έκφρασης.

Η πόρτα εξόδου από το Matrix.. ΔΙΑΡΡΗΓΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΥΠΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΕΙΣ. ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

Η πόρτα εξόδου από το Matrix..
Της Michelle Walling, CHLC Editor
Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των Ερπετοειδών, που είναι και οι απόκρυφοι ελεγκτές αυτού του πλανήτη, είναι η δυνατότητα τους να χρησιμοποιούν και να επιβάλλουν τις ψευδαισθήσεις μας ενώ βρίσκονται κρυμμένοι σε άλλη διαστατική συχνότητα.
Πολλοί άνθρωποι που περπατούν στη Γη δεν είναι αυτό που φαίνονται. Κάποιοι φορούν βιο-κοστούμια και κάποιοι άλλοι είναι shapeshifters . Καθώς αλλάζει η συνείδησή σας, μπορείτε να δείτε εσοχές ή φυλετικά σημάδια στο λαιμό τους ή στα πρόσωπα τους. Για μια στιγμή, μπορείτε να δείτε τα μάτια τους να στρέφονται προς τα μάτια του ερπετού / φιδιού ή ακόμα μπορεί να τα δείτε μαύρα ή σκούρα χωρίς κόρη. Μπορεί ακόμη και να αναπτύξετε την ικανότητά σας για να μπορείτε να βλέπετε την πλήρη εξωγήινη επικάλυψη όλων αυτών των όντων ή την ρομποτικού τύπου τεχνολογία AI που χρησιμοποιούν.
Μερικοί άνθρωποι ζουν στην πραγματικότητα μαζί με αυτές τις οντότητες στο νοικοκυριό τους, στην εργασία, στην εκκλησία και σε άλλους δημόσιους χώρους, χωρίς να είναι προπαρασκευασμένοι συναισθηματικά να βλέπουν την αλήθεια και την εξαπάτηση τριγύρω τους. Κλώνοι, όντα χωρίς ψυχή και διάφοροι ενσαρκωμένοι με επίγειες και εξωγήινες μορφές όπως οι insectoids και διάφοροι ερπετοειδείς βρίσκονται ανάμεσά μας
Καθώς συνεχίζουμε να οδεύουμε σε υψηλότερες διαστατικές συχνότητες, κάποιοι άνθρωποι έχουν αναφέρει ότι έχουν δει όντα άλλων διαστάσεων και γεωμετρικά σχήματα με τη μορφή του φωτός. Οι πρόσφατες ενέργειες Wave Χ έχουν βοηθήσει για να ενεργοποιηθούν και να ενισχυθούν πολλές ανθρώπινες ψυχικές ικανότητες που συνδέονται με την διόραση. Αυτές οι ενέργειες βοηθούν επίσης τους ανθρώπους για να λάμψει ένα φως στους δικούς τους ενεργειακούς τομείς, ώστε να μπορούν να διασπάσουν τα ενεργειακά φράγματα βλέποντας παραπέρα.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ...


Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

…Η πολιτική "πανούκλα" τής παγκόσμιας κοινωνίας

…Ο πληρωμένος "φονιάς" τού ελληνισμού

…Ο πολιτικός "υπόκοσμος" του Πλανήτη

…Οι φοβεροί "κύνες" τού σύγχρονου "κυνοβουλευτισμού". 







Ο καπιταλισμός νίκησε…
...ζήτω οι σταλινικοί ηγέτες, που θα τον εφαρμόσουν.

Αυτό, το οποίο συμβαίνει σήμερα στον κόσμο είναι εκπληκτικό. Το σοβιετικό "εργοστάσιο" κατέρρευσε και οι τοπικές κομμουνιστικές "αντιπροσωπείες" αντιμετωπίζουν πρωτοφανή "ζήτηση" των προϊόντων τους. Τα κομμουνιστικά καθεστώτα —μετά από εγκλήματα δεκαετιών— κατέρρευσαν και τα στελέχη τους όχι απλά δεν τιμωρήθηκαν, αλλά αντίθετα ανέλαβαν να "οδηγήσουν" τα κράτη και τους λαούς τους στον "θρίαμβο" του καπιταλισμού …Ούτε καν στο κοινωνικό "περιθώριο" δεν μπήκαν ως αποτυχημένοι οπαδοί ενός αποτυχημένου συστήματος. Κυριαρχούν σε όλους τους τομείς σαν να "δικαιώθηκαν" πλήρως για τις επιλογές τους ...Το σύστημα, το οποίο παρήγαγε οργανωμένα υπανθρώπους τύπου Μέρκελ, είναι αυτό το οποίο σήμερα οδηγεί τον φασισμό εναντίον των λαών τής Ευρώπης.

Όλα αυτά δεν είναι τυχαία κι ούτε προέκυψαν από συγκυρίες ...Είναι αποτέλεσμα του σχεδιασμού των σημερινών Κυρίαρχων ...Των Προτεσταντών και των Σιωνιστών συνεταίρων τους. Αυτοί λοιπόν οι δύο ισχυροί παράγοντες, είναι στην κυριολεξία οι "ιδιοκτήτες" τού κομμουνισμού. Με τον κομμουνισμό αυτοί οι πονηροί "συνέταιροι" έκαναν κάτι το πρωτοφανές: Διέσπασαν τις κοινωνίες και τις παρέδωσαν λεία στις "κρεατομηχανές" των σύγχρονων Democracy. Αυτό ήταν το κόλπο τους και σήμερα αυτό το κόλπο αποδίδει τους "καρπούς" του. Παντού στον κόσμο έχει επικρατήσει η ψευδοδημοκρατία που "πουλάνε" οι Προτεστάντες και παντού τη διαχείριση την έχουν πρώην σταλινικοί. Παντού επιβλήθηκε ηDemocracyεγκληματιών τύπου Μπους και Κλίντον και παντού κυβερνάνε σταλινικοί όπως η Μέρκελ, η Ρούσεφ ή ο Τσίπρας. 

Για να καταλάβει κάποιος την "αξία" του κομμουνισμού ως φονικού "εργαλείου" θα πρέπει να γνωρίζει τη χρήση του ...Θα πρέπει να γνωρίζει το "περιβάλλον" μέσα στο οποίο αναπτύσσεται και τις ανάγκες τις οποίες καλείται να καλύψει. Το "περιβάλλον" αυτό ήταν η ψευδοδημοκρατία τής σύγχρονης εποχής, την οποία όλοι μας γνωρίζουμε ως Democracy. Τι ήταν αυτή η προτεσταντική "πατέντα" με το ελληνικό όνομα; ...Μια παρωδία τής ελληνικής Δημοκρατίας ...Μοιάζει στο "τυπικό" με τη Δημοκρατία, αλλά δεν είναι τέτοια ...Μοιάζει με ελληνικό αγώνα, αλλά είναι αγώνας "στημένος". Δίνει το δικαίωμα στον λαό να ψηφίζει, αλλά στην πραγματικότητα δεν του δίνει δικαίωμα επιλογής ...Του δίνει το δικαίωμα να ψηφίσει αποκλειστικά ανάμεσα σ' αυτά, τα οποία έχουν προεπιλέξει --γι' αυτόν, και χωρίς αυτόν-- οι "εκλεκτοί" ...Να ψηφίσει ανάμεσα σ' αυτά, τα οποία ο "ελέω Θεού" βασιλιάς —με τα δικά του κριτήρια και άρα με βάση τα δικά του συμφέροντα— του παρέχει ως επιλογές και άρα θεωρεί νόμιμα. 

Ο "ελέω θεού" Μονάρχης, δηλαδή, είναι αυτός ο οποίος αποφασίζει μόνος του τι επιλογές έχει ο λαός και άρα 
παραμένει υπεράνω του λαού, μετατρέποντας την διαδικασία των εκλογών σε μια παρωδία δημοκρατίας, που μόνο στόχο έχει να του δώσει μια προσχηματική "επικύρωση" των αποφάσεών του ..."Στάχτη" δηλαδή στα μάτια του κόσμου. Σαν την επιλογή που δίνουν κάποιοι χιουμορίστες γονείς στα παιδιά τους ..."Γύρνα ΟΤΙ ΩΡΑ θέλεις ...πριν τις εννιά". Έχεις δηλαδή στη διάθεσή σου όλες τις επιλογές, οι οποίες δεν συγκρούονται με τη βασική επιλογή της εξουσίας. Αυτή η επιλογή στην Democracyανήκει στον Μονάρχη ...Ο Μονάρχης είναι αυτός, ο οποίος ελέγχει απόλυτα την Democracy ...Αυτός την ελέγχει, γιατί μόνος του ορίζει την έννοια της "νομιμότητας" και μέσα σ' αυτήν πρέπει να μπουν όλοι, όπως μπαίνει κάποιος στο κρεβάτι τού Προκρούστη. 

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ζητούν πρόσβαση σε κάθε υπολογιστή του διαδικτύου




Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξέδωσε απόφαση που επιτρέπει στις μυστικές υπηρεσίες να ανοίξει πρόσβαση σε οποιανδήποτε υπολογιστή στον κόσμο. Ιδιαίτερα σε υπολογιστές που βρίσκονται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μέχρι σήμερα, (Μάιος 2, 2016)  η άδεια για παρακολούθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών ίσχυε για αυτούς που βρίσκονταν στη δικαιοδοσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Το νέο σχέδιο που τροποποιεί το νόμο έχει υποβληθεί προς εξέταση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα, ο νέος νόμος σχεδιάζεται να εφαρμοσθεί από το τέλος του 2016.

ΕΑΥΤΕ ΜΟΥ! ΕΣΥ !!!



ΕΑΥΤΕ ΜΟΥ! ΕΣΥ !!! Της ΜΑΡΙΟΝ ΜΙΝΤΣΗ

Αγαπάτε, λέει, αλλήλους ως εαυτόν!
Εαυτόν; Με τρόπο, ποιον; Μήπως σαν βετεράνοι του… ΄΄ξέρεις ποιος είμαι ΕΓΩ’’ στου Λαβείν την απληστία; Με την λαίμαργη ματιά στραμμένη, όχι στα ευλογημένα δώρα που κατέχουμε τούτη την στιγμή, αλλά σ΄εκείνα που μας λείπουν;

Ξημερώνει η καινούργια μέρα! Ανατέλλει η βδομάδα! Μπαίνει ο καινούργιος χρόνος κι αρχίζει η καημός της προσμονής!
Τι θα μας δωρίσει η καινούργια ανατολή!
Το τι θα προσφέρουμε εμείς στην νέα μας αρχή, το σκέφτηκε κανείς;
Μια ενδοσκόπηση, ας πούμε;
Μια κατάδυση στην περιοχή των σφαλμάτων μας, ίσως;
Μια αυτοκριτική για κείνους που πονέσαμε;
Μια άφεση του μίσους που καταστρέφει την υγεία και σαπίζει την καρδιά;
Ένα ‘’ευχαριστώ’’ σαν δωρεά ψυχής, σε όσους μας χάρισαν τα φτερά του θαυμασμού τους;

Όχι εμείς. Λάτρεις της βολικής μας κριτικής, που την δική μας αποτυχία εμψυχώνει.
Τώρα θα μου πεις…εύκολο είναι να απολυμάνεις την καμινάδα, απ΄τα σκουπίδια της μιζέριας, της απόρριψης και της μειονεξίας που παραλύουν το μυαλό και την ψυχή;
Πώς να παραδεχτείς την μεταμέλεια και να γίνει η ζωή σου οδυνηρή;
Έτσι, το άδικο το έχουν πάντα οι άλλοι, για να μην τιμωρηθούμε απ΄των λαθών μας την κατακραυγή. Και τότε, αρχίζει ο σπαραγμός γιατί…
Παραλύει η ψυχή όταν δεν την αφουγκράζεσαι και κυρίως, όταν την αμφισβητείς.

Κοίτα. Ξημέρωσε η μέρα! Δόξασες ποτέ τον ήλιο που φώτισε τα μάτια σου;

Ανίκητος αντίπαλος




Σε καταστρέφω, γιατί έτσι μου αρέσει.
Αυτό γουστάρω, να σε κάνω να υποφέρεις. Συνέχεια.
Μόλις έρθει μια στιγμή ευτυχίας, εγώ θα είμαι πάντα εκεί για να την διαλύσω.
Πάντα θα μετατρέπω το χαμόγελό σου σε θλίψη,
τη χαρά σου σε φόβο, 
την ελπίδα σου σε απελπισία.
Πάντα θα σε γεμίζω ενοχές. Για τα πάντα.
Για ό,τι έκανες... για ό,τι δεν έκανες... για ό,τι είπες... για ό,τι σκέφτηκες.
Για τον αέρα που αναπνέεις.
Θα σε ταϊζω ό,τι μαλακία υπάρχει, πάντα σε τεράστιες ποσότητες...
μέχρι να σε δω να φτάσεις 300 κιλά.

Απαλλαγείτε από αλλεργίες, έκζεμα, άσθμα, αρθραλγίες και μυϊκούς πόνους, ακόμη και από την κολίτιδα ή την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση!



Το ξέρετε ότι...


Εάν αλέσετε κολοκυθόσπορους, τους ανακατέψετε με μέλι, σε ίση ποσότητα, και φάτε 3 κουτ. σούπας από αυτό το μείγμα κάθε πρωί επί 2-3 εβδομάδες πριν από το πρωινό σας,

«Κοιλιά…φέτες»: Πέντε μυστικά υγείας για να την αποκτήσετε

κοιλια



Η κοιλιά…φέτες δεν είναι όνειρο θερινής νυχτός αλλά μπορεί να γίνει πραγματικότητα αρκεί να ακολουθήσετε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Μάθετε τι πρέπει να κάνετε και δε θα χάσετε.
Φαγητό
Ο βασικός κανόνας είναι να μην παραλείπετε ποτέ τα γεύματά σας.

Πως θα καταλάβετε αν ο σύντροφός σας είναι άπιστος! Δείτε το σημάδι sos

apistoi syzygoi

Αν και οι περισσότεροι θεωρούν ότι το σεξ είναι το καλύτερο γιατρικό, μπορεί ωστόσο να προκαλέσει και …επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό και να …εκθέσει τους άπιστους.

Και αυτό διότι οι επιστήμονες αποφαίνονται τώρα πως η σεξουαλική διέγερση ειδικά εάν είναι με το …άγχος της απιστίας μπορεί να φέρει πονοκέφαλο.
Έρευνα που έγινε από τον νευρολόγο καθηγητή Λορέντζο Πινέσι έδειξε πως οι παράνομες εξωσυζυγικές σχέσεις είναι δυνατόν να πυροδοτήσουν στους άπιστους δυνατούς πονοκεφάλους.
Ο ειδικός νευρολόγος καθηγητής Λορέντζο Πινέσι της Ιταλικής Εταιρίας Ημικρανίας σημειώνει πως ένα νέο είδος πονοκεφάλου μπορεί να γίνει αφόρητος εξαιτίας του «παράνομου σεξ» και της απιστίας.

Τα 9 στοιχεία ενός βαρετού ανθρώπου… ή μήπως ενός προβληματισμένου;

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος που δεν έχει ανησυχήσει ποτέ αν είναι βαρετός
Σε μια σειρά μελετών, κοινωνικός ψυχολόγος Mark Leary και τρεις συνεργάτες του διαπίστωσαν ότι μπορούμε να κουράσουμε τους άλλους ανθρώπους με το τι έχουμε να πούμε και πώς θα το πούμε (Το περιεχόμενο και το ύφος). Βρήκαν επίσης ότι θα μπορούσαμε να ανησυχούμε για το αν οι άλλοι άνθρωποι μπορεί να μας κρίνουν ως βαρετούς, μιας και είναι πιθανό να  μας κρίνουν σκληρά και για πολλές άλλες ιδιότητες/δραστηριότητές μας.
179420036 
Στην πρώτη σειρά μελετών, οι ερευνητές ζήτησαν από τους ανθρώπους να περιγράψουν τα πράγματα "που άλλοι άνθρωποι κάνουν και τους κάνει να βαριούνται." Στη συνέχεια, έκαναν μια λίστα με τα 43 είδη πραγμάτων που αναφέρθηκαν πιο συχνά στις απαντήσεις και ζήτησε πολλές εκατοντάδες ανθρώπους να αξιολογήσουν  αυτές τις 43 απαντήσεις, πόσο βαρετές συμπεριφορές έκριναν ότι ήταν. Με τα αποτελέσματα αυτά, βγήκαν 9 κατηγορίες "Των πιο βαρετών πραγμάτων".

Μύθοι και Αλήθειες Διατροφής

Διαβάστε μερικούς από τους πιο κοινούς μύθους της σύγχρονης διατροφής
Μύθος 1:  "Τα αυγά είναι κακό για την καρδιά σας."
Τα αυγά περιέχουν ένα σημαντικό ποσό της χοληστερόλης στον κρόκο, γύρω στα 211mg ανά μεγάλο αυγό. Και ναι, η χοληστερόλη είναι η ουσία στο αίμα μας που συμβάλλει στην απόφραξη των αρτηριών και σε καρδιακές προσβολές. Ωστόσο, η επισήμανση των αυγών ως «ανθυγιεινής συνήθειας για την καρδιά» συνδέεται με λάθος μήνυμα λένε οι ειδικοί. «Επιδημιολογικές μελέτες δείχνουν ότι οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι μπορούν να τρώνε ένα αυγό την ημέρα χωρίς προβλήματα», λέει ο Dr Penny-Etherton,, διακεκριμένος καθηγητής της διατροφής στο πανεπιστήμιο Penn State.
Πως? Για τους περισσότερους από εμάς η χοληστερόλη που τρώμε, στα αυγά ή οποιοδήποτε άλλο τρόφιμο δεν έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην αύξηση της χοληστερόλης στο αίμα μας. Το σώμα αντιστέκεται απλώς με το να κατασκευάζει από μόνο του λιγότερη χοληστερόλη. Οι κύριοι ένοχοι καρδιοπάθειας είναι τα «κορεσμένα και trans λιπαρά, τα οποία έχουν πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στην αύξηση της χοληστερόλης του αίματος», σημειώνει ο Kris-Etherton. Αντίθετα, το αυγό περιέχει μόνο 2 γραμμάρια κορεσμένου λίπους και καθόλου trans λιπαρά οξέα.
Αλλά προτού φτιάξετε μια ομελέτα 3 αυγών, να έχετε στο νου σας τις συστάσεις διατροφής και τρόπου ζωής από τον διεθνούς φήμη οργανισμό American Heart Association που ο Kris-Etherton επισήμανε: Περιορίστε την καθημερινή πρόσληψη χοληστερόλης σε λιγότερο από 300mg την ημέρα, λιγότερο από 200mg εάν έχετε ιστορικό καρδιακών προβλημάτων ή διαβήτη ή είστε άνω των 55 ετών (γυναίκες) ή 45 (άνδρες). «Αν κάνετε τα μαθηματικά, υπολογίζοντας την κατανάλωση έως ένα αυγό την ημέρα από, τότε είστε στα φυσιολογικά πλαίσια» σημειώνει. "Τα αυγά μπορούν να μπουν στη διατροφή σας, εφ 'όσον μπορείτε να δημιουργήσετε χώρο για αυτά στην υπόλοιπη μέρα που τρώτε.
Μύθος 2: Οι υδατάνθρακες σας κάνουν παχύσαρκους

Πήρες κιλά; Πώς να τα χάσεις με τη βοήθεια της ψυχολογίας

Ο άνθρωπος έχει τη λογική αρκετά ισχυρή, ώστε να μπορεί να αντιλαμβάνεται την πείνα και τον κορεσμό του με σύνεση και ψυχραιμία; Ή είναι ένας οργανισμός που γίνεται έρμαιο των ενστίκτων και των επιθυμιών του και χρειάζεται διαρκείς αυστηρούς εξωτερικούς κανόνες για να επιβληθεί στα ερεθίσματα; Αυτά τα ερωτήματα έχουν προκαλέσει μεγάλες διαφωνίες μεταξύ των ειδικών.
Οι διαφωνίες αυτές εκτείνονται ακόμα και στις ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις που ασκούν οι ειδικοί: Θα πρέπει απλώς να γίνει εκμάθηση νέων κανόνων συμπεριφοράς, που θα αντικαταστήσουν τους παλιούς, ή θα πρέπει το άτομο να αναζητήσει τα παλιά μοτίβα συμπεριφοράς στο παρελθόν του, να τα εντοπίσει και να δουλέψει πάνω τους;
Θα χρειάζεται διαρκή επιτήρηση του εαυτού του; Χρειάζεται φόβητρο; Θα υποκινείται πάντα από τα ένστικτά του ή θα μπορεί να κατακτήσει ανώτερες νοητικές λειτουργίες, ώστε να τιθασεύσει μια για πάντα τις ενστικτώδεις αντιδράσεις του;
Για να μπορέσουμε να δώσουμε μιαν απάντηση, ας επιστρέψουμε στην έννοια του κανόνα.

ΜΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ Ή ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ?? – ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΛΩΣ ΜΙΜΟΥΝΤΑΙ

Ο Σουάμι Σρι Γιουκτέσβαρ (ο γκουρού του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα) μου είπε: «Οτιδήποτε κάνεις, προσπάθησε να το κάνεις όπως κανείς άλλος δεν το έχει κάνει πριν από σένα». Οι περισσότεροι άνθρωποι μιμούνται τους άλλους. Θα πρέπει να είστε αυθεντικοί και οτιδήποτε κάνετε, να το κάνετε καλά.
Εκτός από τη μοναδική ικανότητα να γελά, ο άνθρωπος έχει ένα ακόμα ανώτερο χάρισμα, ένα από τα πιο μεγάλα – την πρωτοβουλία. Τι είναι αυτή η μυστηριώδης ικανότητα? Πρωτοβουλία είναι η δύναμη να δημιουργείς. Να δημιουργείς σημαίνει να κάνεις κάτι που κανείς άλλος δεν έχει κάνει. Είναι η προσπάθεια να κάνεις πράγματα με νέους τρόπους και να προσπαθείς να δημιουργήσεις νέα πράγματα.
Η πρωτοβουλία είναι η δημιουργική ικανότητα που πηγάζει απευθείας από τον Δημιουργό σας. Πόσοι άνθρωποι πραγματικά προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργική ικανότητά τους?

Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ – ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ, ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ – ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΑΣΙΤΙΑ – ΤΟ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΩΣ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΝΗΣΤΕΙΑ
Μάθετε να νηστεύετε μια μέρα την εβδομάδα και τρεις συνεχόμενες ημέρες μια φορά το μήνα, μόνο με φρέσκα φρούτα ή χυμούς φρούτων χωρίς γλυκαντικά. Η σωστή απέκκριση είναι πολύ σημαντική. Τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά βοηθούν στον καθαρισμό του σώματος. Όταν νηστεύετε είναι καλό να παίρνετε ένα φυσικό καθαρτικό μέσα σε χυμό πορτοκαλιού. (Εδώ φαίνεται πώς γίνεται η νηστεία – ΔΕΝ είναι ασιτία.)
Εσείς, η ψυχή, είστε κάτι πολύ περισσότερο από το φθαρτό σάρκινο σώμα. Όταν νηστεύετε, ανακαλύπτετε ότι η συμπαντική ενέργεια ή πράνα του σώματος είναι αυτή που σας συντηρεί στην πραγματικότητα. Αυτή η νοήμων ενέργεια, που έχει γίνει εξαρτώμενη από το φαγητό, μαθαίνει να εξαρτάται περισσότερο από τον εαυτό της. Νηστεύοντας εκπαιδεύετε το σώμα να βασίζεται περισσότερο στη συμπαντική ενέργεια. Ο Ιησούς το τόνισε αυτό όταν είπε: «Είναι γραμμένο, με άρτο μόνο δεν θα ζήσει ο άνθρωπος, αλλά με κάθε λόγο εξερχόμενο δια στόματος Θεού» (κατά Ματθαίο Δ:4). Το «στόμα του Θεού» είναι το λεπτοφυές κέντρο στον προμήκη μυελό, μέσω του οποίου η θεϊκή ενέργεια της ζωής, «ο λόγος», ρέει μέσα στο σώμα από τη συμπαντική της πηγή.
Είναι η πράνα ή νοήμων δύναμη της ζωής στο σώμα αυτή που μετατρέπει το φαγητό σε ενέργεια. Αυτή η δύναμη της ζωής έχει υποδουλωθεί τόσο πολύ από την ταύτισή της με το σώμα που νομίζει ότι δεν μπορεί να συντηρήσει το σώμα χωρίς φαγητό. Ο Ιησούς όμως μας είπε το αντίθετο. Η πράνα μπαίνει στο σώμα μαζί με την ψυχή κατά τη στιγμή της σύλληψης, και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής κάποιου ανανεώνεται συνεχώς μέσω του «στόματος του Θεού». Η νηστεία είναι ένας τρόπος να αναπτύξετε την αυτοσυντηρούμενη δύναμη αυτής της εσωτερικής ενέργειας.
Η νηστεία καθαρίζει το αίμα σας και ξεκουράζει τα όργανά σας. Μέσα από τα μάτια σας και τα χέρια σας και τα πόδια σας αρχίζει να ρέει μια αναζωογονητική ενέργεια. Έτσι, όταν νηστεύετε, μπορείτε να μεταδώσετε περισσότερη θεραπευτική ενέργεια στους άλλους όταν προσεύχεστε γι’ αυτούς και εξασκείτε τη θεραπευτική τεχνική του Self-Realization. Μόλις αρχίσετε να συνειδητοποιείτε ότι ζείτε με συμπαντική ενέργεια και όχι με χονδροειδείς ουσίες, το σώμα σας γίνεται μαγνητικό. Μέσα σας αναπτύσσεται μια διαφορετική ποιότητα μαγνητισμού. Αυτά είναι τα σπουδαία πράγματα που μαθαίνετε.

ΧΡΙΣΤΟΣ: ΜΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΕΝΗ ΠΥΛΗ – Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ «ΣΤΕΝΗΣ ΠΥΛΗΣ» ΚΑΙ ΤΗΣ «ΣΤΕΝΗΣ ΟΔΟΥ» – ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


«Μπείτε από τη στενή πύλη. Διότι πλατιά είναι η πύλη και ευρύχωρη η οδός που οδηγεί στην καταστροφή και πολλοί μπαίνουν σ’ αυτήν. Επειδή είναι στενή η πύλη και στενή η οδός που οδηγεί στη ζωή, λίγοι είναι αυτοί που τη βρίσκουν».
(Στην αρχαία Αγία Γραφή καθώς και στη μετάφραση του Νεόφυτου Βάμβα, η οδός αναφέρεται ως «τεθλιμμένη», κάτι που οδήγησε τους σύγχρονους μεταφραστές να τη μεταφράζουν ως «γεμάτη λύπη», από το "θλιμμένη". Όμως στην αγγλική μετάφραση αναφέρεται ως «στενή» και σύμφωνα με μία από τις πολλές ερμηνείες της η λέξη «τεθλιμμένη» πράγματι σημαίνει και «στενή» (βλ. Μέγα Λεξικόν της Ελληνικής Γλώσσης Δ. Δημητράκου). (Σημείωση της Μεταφράστριας)
Η πύλη της αυταπάτης είναι πλατιά, οδηγώντας στο ευρύ μονοπάτι της φαυλότητας. Πολλοί ανόητοι περνούν μακάρια από την πύλη των αδαών παρορμήσεων και διαπιστώνουν ότι έχουν μπει στην ατραπό των φαύλων πράξεων. Είναι εύκολο να διαπραχθεί η φαυλότητα, όπως δεν χρειάζεται καμιά προσπάθεια για να κατρακυλήσει κάποιος από έναν λόφο Κάθε επαναλαμβανόμενη όμως φαύλη πράξη οδηγεί τον άνθρωπο ολοένα και περισσότερο στον πλατύ δρόμο της φαυλότητας όπου βαδίζουν οι μάζες που δεν σκέφτονται.

Ήσουν καλό ρομπότ σήμερα;



Η καθημερινότητα κρύβει μέσα της πολλούς ρόλους. Αν καθίσεις και κοιτάξεις τα πρόσωπα των ανθρώπων, πάντα βρίσκεις μια λεπτομέρεια για να μαντέψεις τη σκέψη αυτού που στέκεται απέναντί σου. Προσπαθείς να μπεις στο μυαλό τους. Όχι στη θέση τους. Ποτέ δεν μπορείς να μπεις στη θέση κάποιου. Τι σκέφτεται; Τι νιώθει; Τι βάρος έχει να σηκώσει σήμερα κι ως πού φτάνουν οι αντοχές του. Είμαστε όλοι πιόνια κάποιου άραγε; Πιόνια δεν ξέρω αν είμαστε, αλλά καλά ρομπότ σίγουρα είμαστε.
Τρέχεις απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ για να τα προλάβεις όλα. Να ευχαριστήσεις όλους τους άλλους εκτός από ‘σένα. Υπάρχουν στιγμές που δεν αντέχεις τίποτα και κανέναν. Κι όμως είσαι υποχρεωμένος να έχεις ένα μόνιμο χαμόγελο στα χείλη σου ακόμα κι αν μέσα σου βράζεις.
Βλέπεις το πλήθος στο μετρό να κατευθύνετε με την ίδια ταχύτητα και το ίδιο βλέμμα κάθε μέρα. Τα πρόσωπα τους σκυθρωπά, αδιάφορα και με μια δόση απογοήτευσης. Δε νοιάζονται ποιος είναι δίπλα τους κι αν αρχίσεις να ουρλιάζεις ούτε που θα σε ακούσουν. Όλες οι κινήσεις είναι μηχανικές. Απλώς εκτελείς εντολές του μυαλού.
Να πας για δουλειά, να μαγειρέψεις, αν έχεις οικογένεια να καλύψεις όλες τις υποχρεώσεις σου και πάει λέγοντας. Απ’ την ενηλικίωσή σου και μετά όλα μπαίνουν σε ένα δρόμο ρουτίνας. Όπου συνηθίζεις μια κατάσταση και μένεις εκεί στάσιμος. Η κοινωνία σε έχει κάνει έτσι ώστε να λειτουργείς με βάση τα κουτάκια και τις υποχρεώσεις σου κι όχι με όσα θέλεις να κάνεις.

3'' TΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ



"ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΕΡΕΟ ΝΟΒΑ;"


 "ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟ". 

ΣΤΙΧΟΜΥΘΙΑ δύο νέων μια ομιχλώδη βραδιά στη Λεωφόρο Στρατού. Μεσάνυχτα Πρωτοχρονιάς του 1997, μισή ώρα μετά την έναρξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Φυσικά και δεν θυμούνται ότι το είπαν. Σάμπως θυμούνται ότι πέρασα δίπλα τους; Σάμπως φαινόμουν;

να από τα πλέον νωπά πορίσματα της νευροψυχολογίας, βασισμένο σε μετρήσιμες κλινικές παρατηρήσεις, είναι πως κάθε άνθρωπος καθημερινά σχηματίζει με τον νου του περίπου 50.000 σκέψεις. Ίσως το νούμερο να φαντάζει κολοσσιαίο. Παρακολουθώντας πειραματικά το μυαλό μου για δέκα συνεχείς - και, όχι ιδιαίτερα συναρπαστικές - ημέρες, κατέληξα στο συμπέρασμα πως περίπου ένα ποσοστό 20% αυτών των σκέψεων είναι αναμνήσεις. Δηλαδή, 10.000 αναμνήσεις ημερησίως. "
...

ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
01 Ο αριθμός των 10.000 αναμνήσεων ανά ημέρα, προσμετράται εξίσου για όλες τις ομάδες του πληθυσμού, καθώς στο εσωτερικό του ισχύουν αντίρροπες ισορροπίες οι οποίες κρατούν τον μέσο όρο των αναμνήσεων σε αυτό το επίπεδο. Για παράδειγμα, νεογνά και γέροντες αντιμετωπίζονται αριθμητικώς ισότιμα (10.000 αναμνήσεις ημερησίως) ως πομποί αναμνήσεων, αφού η υποπαραγωγή αναμνήσεων από τα πρώτα, αντιστοιχίζεται με την υπερπαραγωγή αναμνήσεων από τους δεύτερους. Φυσικά, υπάρχουν γέροντες με άνοια, όμως υπάρχουν και βρέφη που γεννιούνται τίγκα στις αναμνήσεις.


02 Eξαιρούνται οι περαστικοί από την πόλη. Από αυτούς, υπολογίζονται μόνο: α/ εκείνοι που τη διάβηκαν αμίλητοι β/ εκείνοι που τη διάβηκαν παραμιλώντας γ/ εκείνοι που έπεσε πάνω τους η σκιά των δύο προηγουμένων.


03 Ως ανάμνηση λογαριάζεται και το επιφώνημα "αχ!". Ανεξάρτητα αν προκάλεσε χαρά, θλίψη, έκπληξη, απορία, ηδονή, οδύνη, αποτελεί τον αυτοματικό χαιρετισμό του σώματος προς έναν παλιό του γνώριμο: την εμπειρία. Την ώρα του "αχ!" την ανακαλεί, δεν τη βιώνει. Η ψυχή δεν συμμετέχει καθόλου σε όλα αυτά. Ξέρει ότι έχει όλο τον χρόνο μπροστά της για να το στραγγαλίσει αυτό το "αχ!".


04 Οι αναμνήσεις όσων βρίσκονται κάτω από τη γη αυτής της πόλης (τυμβωρύχοι, πωλητές σε υπόγεια καταστήματα, καθαριστές υπονόμων, πανεπιστημιακοί σε εξέλιξη, βριλ, χειριστές σκαπτικών μηχανημάτων που έχασαν εντελώς τον δρόμο τους) λογαριάζονται για διπλές. Η ανάμνηση τους κατά τη στιγμή της έκλυσής της διχοτομείται. Το ένα μέρος παρακρατείται από τις δυνάμεις του σκότους ως οβολός για να επιστρέψουν στην επιφάνεια των ανθρώπινων όντων. Το άλλο τους συνοδεύει κανονικά στην επίγεια ζωή τους. Μα φέρει πάντοτε την ανάμνηση του ομογάλακτου έτερου μέρους. Γι αυτό και οι άνθρωποι αυτοί περπατούν σκυφτοί, κλαίνε αναίτια ή κλέβουν τις αναμνήσεις των άλλων.


05 Οι αναμνήσεις όσων βρίσκονται σωληνωμένοι σε θάλαμο εντατικής, όσων ξεθωριάζουν έγκλειστοι σε σιδερόφρακτο κελί, όσων διαπερνούν ξημερώματα την παραλιακή μ' ένα γκάζι και τα μάτια κλειστά, όσων παρίστανται στην κηδεία προσώπου με το οποίο φιλήθηκαν συνειδητά εν ζωή, ή όσων αντικρίζουν σπαρταριστό δίκιλο ιερισσιώτικο φαγγρί στην αγορά. Σάββατο μεσημέρι, λογαριάζονται για μισές. Η ανάμνηση τους κατά τη στιγμή της έκλυσής της διχοτομείται. Το ένα μέρος το καταπίνουν η πληγή, το κελί, ο δρόμος, ο τάφος, το στόμα του φαγγριού, για να κλείσουν και να επιτρέψουν έτσι στα ανθρώπινα όντα να πορευτούν στη ζωή τους. Το άλλο τους συνοδεύει συνεχώς, όπου κι αν βρίσκονται. Και φέρει τη μνήμη του ομογάλακτου έτερου μέρους. Γι' αυτό και οι άνθρωποι αυτοί περπατούν σκυφτοί, γελούν αναίτια ή δανείζουν τις αναμνήσεις τους στους άλλους.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΟΒΑΣΙΑ!;! ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!;!

 
Ψάχνοντας ή μάλλον καλύτερα ερευνώντας το θέμα της ονειροβασίας όταν ασχολήθηκα με την ονειρική συνείδηση ( όποιος θέλει να διαβάσει το άρθρο μου για αυτό ας πατήσει ΕΔΩ!!!! ) πέτυχα ανθρώπους οι οποίοι πραγματικά είχαν εμπειρία από την ονειροβασίας και αυτά τα οποία έμαθα με έκαναν να αλλάξω γνώμη για το ότι δεν υφίσταται!!!! Μα για να δούμε το λεξικό τι λέει για αυτήν την λέξη:
[δεν έχω συναίσθηση της πραγματικότητας, ζω στον κόσμο των ονείρων και των φαντασιώσεών μου]
αεροβατώ
αιθεροβατώ
νεφελοβατώ
ουρανοβατώ
ονειροβατώ
είμαι αιθεροβάμων
ονειροπολώ
[παύω να έχω αίσθηση της πραγματικότητας]
χάνω τη συναίσθηση της πραγματικότητας (φράση / έκφραση ν.ε.)
χάνω την επαφή με την πραγματικότητα (φράση / έκφραση ν.ε.)
βρίσκομαι εκτός τόπου και χρόνου (φράση / έκφραση ν.ε.)
βρίσκομαι εκτός πραγματικότητας (φράση / έκφραση ν.ε.)
[είμαι μακριά από την πραγματικότητα (επιτατικά)]
πετάω / ζω / βρίσκομαι στα σύννεφα (φράση / έκφραση ν.ε.)
ζω στον Άρη / στη Σελήνη / σε άλλο πλανήτη / σε άλλο κόσμο (φράση / έκφραση ν.ε.)
ζω / βρίσκομαι στον κόσμο μου / στην κοσμάρα μου (φράση / έκφραση ν.ε.)
δεν πατάω στη γη (φράση / έκφραση ν.ε.)
μιλώ / κουβεντιάζω με τ’ άστρα (φράση / έκφραση ν.ε.)
[επηρεάζομαι τόσο πολύ από τα πλάσματα της φαντασίας μου, ώστε χάνω την επαφή με την πραγματικότητα]
φαντασιοκοπώ
παρασύρομαι από τη φαντασία μου
γίνομαι έρμαιο της φαντασίας μου (φράση / έκφραση ν.ε.)
φαντασιώνομαι
[επιδιώκω επίμονα να πραγματοποιήσω ουτοπίες]
κυνηγάω χίμαιρες (φράση / έκφραση ν.ε.)
Το λεξικό της ελληνικής γλώσσας μας δείχνει ότι είναι κάτι το οποίο δεν είναι αληθινό!!!! Είναι όμως έτσι!;! Από όλο όμως αυτό το  κατεβατό εγώ θα κρατήσω τα εξής:
βρίσκομαι εκτός πραγματικότητας (φράση / έκφραση ν.ε.)
[είμαι μακριά από την πραγματικότητα (επιτατικά)]
Βρίσκομαι εκτός πραγματικότητας ή είμαι μακριά από την πραγματικότητα!!!! Ποιος όμως μπορεί να πει ποια είναι η πραγματικότητα!;! Με αποδείξεις πάντα!!!! Τα όνειρα που βλέπουμε!;! Η ζωή που ζούμε εκτός ονείρων!;! Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα λέγανε στο χωριό μου!!!! Θα μου πει κάποιος μα ρε φίλε πας καλά!;! Τι είναι αυτά που λες και φουσκώνεις τα μυαλά των ανθρώπων!;! Η απάντηση μου είναι λίγες αράδες ποιο πάνω…απαντήστε μου με αποδείξεις ποιο είναι το σωστό!!!!
Λοιπόν η ονειροβασία δεν έχει καμία σχέση με την υπνοβασία!!!! Είναι κάτι που πολλοί λίγοι γνωρίζουν και ανήκει ποιο πολύ στον τομέα του σαμανισμού αλλά και σε ανθρώπους με ιδιαίτερες δυνάμεις!!!! Ας πάρουμε όμως μια ιδέα…:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα