Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Η Τέχνη των Μικρών Βημάτων


Αυτή η ελάχιστα γνωστή προσευχή γράφτηκε από τον πατέρα του Μικρού Πρίγκιπα, Antoine de Saint-Exupéry σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής του.
μικρος πρίγκιπας
«Κύριε, δεν προσεύχομαι για θαύματα και οράματα, ζητώ μόνο τη δύναμη των ημερών μου.
Δίδαξέ με την τέχνη των μικρών βημάτων.
Κάνε με έξυπνο και πολυμήχανο, ώστε να ανακαλύπτω το καινούργιο και να αποκτώ εμπειρία μέσα από τη διαφορετικότητα των ημερών μου.
Βοήθησέ με να χρησιμοποιώ το χρόνο μου καλύτερα. Δείξε μου πώς να αναγνωρίζω τι είναι σημαντικό και τι όχι.
Προσεύχομαι για τη δύναμη της πειθαρχίας και της ταπεινότητας, όχι μόνο για να οδηγήσει τη ζωή μου, αλλά και για να ζήσω τις μέρες μου με φρόνηση, ατάραχος μπροστά στην απρόσμενη ικανοποίηση και στα απροσδόκητα ύψη.
Σώσε με από την αφελή πεποίθηση ότι όλα στη ζωή πρέπει να γίνουν ομαλά. Βοήθα με νηφάλια να αναγνωρίζω ότι οι δυσκολίες, οι αποτυχίες και η υποτροπή μας δόθηκαν από την ίδια τη ζωή, για να μας κάνουν να μεγαλώσουμε και να ωριμάσουμε.

Η ακεραιότητα είναι μια θεραπεία του Είναι.

Δεν υπάρχει πόλεμος πιο δυνατός από το να νικήσεις τον εαυτό σου, δεν υπάρχει πιο μεγάλη νίκη από την υπέρβαση των ορίων μας. Η ακεραιότητα είναι μια θεραπεία του Είναι. Απαιτεί την ανατροπή αιώνιων πεποιθήσεων, τη μεταμόρφωση αρνητικών συναισθημάτων και καταστροφικών σκέψεων, την επίτευξη της κυριαρχίας επάνω στον εαυτό μας [...]

Παράξενο Σύννεφο με τη μορφή UFO έτοιμο να καταπιεί το Μέμφις του Τενεσί!

Ω ΘΕΕ ΜΟΥ! Κοιταξτε αυτο το παραξενο συννεφο να  αιωρειται ΒΔ της πολης.

Ο ταραγμένος αυτός σχηματισμός νεφών μοιάζει σαν να είναι έτοιμος να καταπιεί τουλάχιστον ένα τμήμα της πόλης! Φοβερό!



ufo σύννεφο Μέμφις, ufo σύννεφο Μέμφις εικόνες, ufo σύννεφο Μέμφις 2 Μαΐου 2016, φωτογραφίες UFO σύννεφο Μέμφις δύναται 2016, ufo σύννεφα Μέμφις 2 Μαΐου 2016 φωτογραφίες
Instagram / aonekwreg3
ufo σύννεφο Μέμφις, ufo σύννεφο Μέμφις εικόνες, ufo σύννεφο Μέμφις 2 Μαΐου 2016, φωτογραφίες UFO σύννεφο Μέμφις δύναται 2016, ufo σύννεφα Μέμφις 2 Μαΐου 2016 φωτογραφίες
Instagram / aonekwreg3

Άγριο ξύλο στην τουρκική εθνοσυνέλευση

Άγριο ξύλο στην τουρκική εθνοσυνέλευση
Δεκάδες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και του κουρδικού κόμματος επιχείρησαν σήμερα να λύσουν τις διαφορές τους ανταλλάσσοντας γροθιές στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση της επιτροπής συνταγματικών υποθέσεων να διακοπεί για μία ακόμη φορά, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Σύμφωνα με το NTV, πολλοί βουλευτές εξήλθαν από την αίθουσα του τουρκικού κοινοβουλίου έχοντας τραυματιστεί στα χείλη τους ή έχοντας σκίσει τα βλέφαρά τους και να αιμορραγούν.
Η επιτροπή είχε συγκληθεί για να συζητήσει την αμφιλεγόμενη πρόταση που στηρίζει η κυβέρνηση περί άρσης της ασυλίας των κοινοβουλευτικών.
Η συνεδρίαση της επιτροπής έχει διακοπεί ήδη δύο φορές την περασμένη εβδομάδα καθώς ξέσπασαν συμπλοκές στην αίθουσα μεταξύ των βουλευτών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Προσπάθεια χωρίς προσκόλληση..

Η καθημερινότητα της ζωής μας άγεται και διέπεται από συγκεκριμένα μοτίβα συμπεριφοράς, είναι μια δράση που αυτοπεριορίζεται από συναισθήματα και την συνήθεια της επανάληψης. Στο στίβο της ζωής η καθημερινή μας δράση, στην πλειοψηφία των ανθρώπων, περιορίζει το σκοπό στη διεκπεραίωση των καθημερινών καταστάσεων και όχι στην ανάδειξη και την αξιοποίηση των εμπειριών που συνοδεύουν αυτές τις καθημερινές καταστάσεις.
prospatheia-xvris-proskollhsh1-ingolden.gr
Αντί να δούμε τη δράση μας κάθε μέρα ως ένα σύνολο στιγμών με πολλές και διαφορετικές εμπειρίες για αυτοπραγμάτωση, αντί να δούμε τη δράση της κάθε ημέρας και την ίδια τη ζωή ως ένα σχολείο με εμάς ως μαθητές και τις εμπειρίες ως διδάγματα, περιοριζόμαστε στην αντίληψη αυτών που συμβαίνουν μέσω των αισθήσεων.Περιοριζόμαστε δηλαδή στο «ζην» και όχι στο «ευ ζην».
Ο κόσμος των αισθήσεων, τα αρνητικά συναισθήματα και κυρίως το καθημερινό στρες αλλά και η ψευδαίσθηση των προσδοκιών με τις οποίες φορτώνουμε την καθημερινή μας δράση, υπονομεύουν και μας στερούν τη δυνατότητα να γευτούμε την αληθινή και αυθεντική εμπειρία. Με αυτό τον τρόπο παράγουμε μοτίβα συμπεριφοράς και ξοδεύουμε άσκοπα τη ζωτική μας ενέργεια, σε έναν αέναο κύκλο άσκοπης καθημερινότητας που μας εγκλωβίζει σε μια εικονική πραγματικότητα.

Να αγαπάς!

Να αγαπάς όπως πίνεις νερό τα βράδια τον Αύγουστο.
Όπως διαβάζεις την εφημερίδα σου την Κυριακή το πρωί.
Να αγαπάς, όπως αναπνέεις, αυτόματα. Φυσικά και γρήγορα.
Με μόνη έγνοια να μην ξεχάσεις. Να μην ξεχάσεις να αγαπάς και να αναπνέεις.
na-agapas-delogiannh-gogo-ingolden.gr-love-golden-poetry-couple
Να αγαπάς με τη λαχτάρα που πας να δεις τους αγαπημένους σου.
Να αγαπάς με τη χαρά της πρώτης άνοιξης και του τελευταίου χειμώνα.
Έτσι να αγαπάς, καθαρά και με σθένος.
Με όλη τη δύναμη της αναπνοής σου και με κάθε αναπνοή.
Να είσαι ανοιχτός στην αγάπη, όπως στο πρώτο σου φιλί.
Να είσαι ανοιχτός στην αγάπη, όπως στην ανυπομονησία της μεγάλης μέρας.
Να είσαι ανίκητος.
Να αγαπάς πιο πολύ από τους άλλους.
Πιο πολύ από χθες και λιγότερο από αύριο.
Μόνο εσύ να αγαπάς έτσι.

Ο φόβος της Αλλαγής

change

Το να αφαιρείς από την ζωή σου βλαβερές συνήθειες και ανθρώπους, είναι σαν να κόβεις κάτι εθιστικό, κάτι χωρίς το οποίο δεν μπορείς να φανταστείς την ζωή σου.
Στην αρχή η απουσία τους είναι αισθητή και σου λείπουν, αλλά όταν ο οργανισμός σου καθαρίσει από τις τοξίνες της παρουσίας τους

Να κάνεις ξεκάθαρες τις κόκκινες γραμμές σου


deviantart.com

Όρια! Μια λέξη που προσπαθεί να βρει τη σωστή θέση της από πολύ νωρίς στη ζωή μας, χωρίς πάντα να το πετυχαίνει. Ήδη το παιδί από τη βρεφική και νηπιακή ηλικία προσπαθεί να τα ανακαλύψει κι εμείς ως γονείς το θεωρούμε σημαντικό να τους τα προσδιορίσουμε.

Οι ίδιοι, ωστόσο, ως ενήλικες δεν καταφέρνουμε πάντα να οριοθετήσουμε τις προσωπικές μας σχέσεις με τρόπο που να διασφαλίζει την ισορροπία που έχουμε ανάγκη. Τα φυσικά όρια (αυτά του προσωπικού χώρου) είναι πάντα τα πιο εύκολα να τεθούν, όπως και τα διανοητικά όρια. Οι περισσότεροι νομίζω αντιστεκόμαστε όταν ο άλλος αμφισβητεί τη νοημοσύνη μας και υποτιμά τη δύναμη του λογικού μυαλού μας. Όταν αντιλαμβανόμαστε ότι μας συμπεριφέρονται ως ένα αφελές και εύκολα διαχειρίσιμο άτομο αντιδρούμε με τρόπο επιθετικό πολλές φορές, γιατί εδώ που τα λέμε κανένας δε θέλει να τον περνάνε για ανόητο.

Τα όρια όμως που συχνά τα κάνουμε «λάστιχο» είναι τα συναισθηματικά όρια. Κι αυτό γιατί είναι τα μόνα που παραπαίουν ανάμεσα στις ανάγκες μας και στα πρέπει που τις εγκλωβίζουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να θεωρούμαστε μερικές φορές συναισθηματικά δεδομένοι από τον άλλον, κυρίως όταν αυτός ο άλλος δεν δε μοιράζεται τα ίδια συναισθήματα με εμάς. Αυτό με τη σειρά του μας δημιουργεί το αίσθημα του ανικανοποίητου και το αίσθημα του συναισθηματικά αδικημένου.

Ο,ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑΤΙΚΟ

post-233

Ό,τι έχεις μέσα σου παιδιάτικο
σα θησαυρό να το φυλάξεις·
τους λογισμούς, τους πόθους σου άλλαξε,
μα αυτό ποτέ να μην τ’ αλλάξεις.

Όποτε της ζωής τα ψεύτικα
κι άσχημα σφίγγουν την καρδιά σου,
μες σ’ ό,τι φύλαξες παιδιάτικο
θα βρίσκεις την παρηγοριά σου.

Πώς να φτιάξεις το χαλασμένο φερμουάρ σε δευτερόλεπτα!



Τα φερμουάρ είναι μια πολύ έξυπνη και χρήσιμη εφεύρεση. Γρήγορα και εύκολα κρατάει τα ρούχα στη θέση τους και κλείνει τα μπουφάν όταν κάνει κρύο.
Ωστόσο όταν χαλάνε μπορούν να γίνουν ένας εφιάλτης. Αν σας συμβεί το απευχόμενο ατύχημα και δεν μπορείτε να βρείτε άμεσα άλλη λύση, αντικατάστασής τους δηλαδή, το βίντεο σας δείχνει έναν εύκολο τρόπο να το επιδιορθώσετε σε λίγα δευτερόλεπτα.
Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να αφαιρέσετε ένα από τα «δόντια» του φερμουάρ κοντά στο κάτω μέρος του. Βεβαιωθείτε ότι το «δόντι» που θα βγάλετε δεν είναι από την πλευρά που είναι στερεωμένο το φερμουάρ αλλά από την αντίθετη.
Παρακολουθήστε στο βίντεο πόσο γρήγορα θα το επαναφέρετε στη θέση του σαν να μην χάλασε ποτέ!

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου…

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου. Πήγαινε σπίτι σου, ακόμα και αν δεν σε περιμένει κανείς εκεί. Φύγε από ένα φανταχτερό πάρτι, χωρίς να πιεις ένα τελευταίο ποτό. Αφήστε πίσω τις σχέσεις που δεν χρειάζεστε, απαλλαγείτε από κακές συνήθειες, από την κατάθλιψη, από τους λάθος ανθρώπους, από ανθρώπους που δεν αγαπάτε πια.
remark
Δώστε στον πρώην αγαπημένο σας την ευκαιρία να νιώσει καλύτερα με μια αδερφή ψυχή, που θα κάνει την ζωή τους πιο άνετη. Αν δεν μπορείτε να κάνετε ο ένας τον άλλον ευτυχισμένο, κάντε ένα βήμα πίσω και δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να βρει την αγάπη κάπου αλλού.
Μην είστε άπληστοι. Μην στερείτε από κάποιον άλλον την ευκαιρία να βρει την ευτυχία και μην στερείτε και από τον εαυτό σας την ευκαιρία να ευτυχίσετε. Ο καθένας ζει την ζωή του διαφορετικά. Οι εμπειρίες είναι δικές σας, άσχετα από το αν έχουν την έγκριση των άλλων ή όχι.
Αν ταιριάζουν οι ρυθμοί σας, τότε έχετε βρει την αδελφή ψυχή σας. Αν δεν ταιριάζουν οι ρυθμοί σας, τότε δείτε αυτές τις σχέσεις ως πολύτιμες εμπειρίες, ευχαριστείστε τους και απομακρυνθείτε. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας.
Μην περιμένετε μέχρι να γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Αν δεν αισθάνεστε καλά τώρα, δεν πρόκειται να φτιάξουν τα πράγματα στο μέλλον. Μην περιμένετε μέχρι τα πράγματα να φτάσουν στο απροχώρητο και θα πρέπει να πάρετε μια απόφαση υπό πίεση.
Δώστε χρόνο στον εαυτό σας. Μην μολύνετε τον εαυτό σας με ενοχές. Οι ενοχές μπορούν να καταστρέψουν όχι μόνο την ψυχή σας, αλλά και το μυαλό και το σώμα σας. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας και μην χαλάτε την ζωγραφική της ζωής σας.

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ: Αλλάξτε το χρώμα των ματιών σας αλλάζοντας την διατροφή σας (Βίντεο)

AMAZING CHANGE THE COLOR OF YOUR EYES NATURALLY- VIDEO
Η Kristina Carrillo-Bucaram έχει μια ιστοσελίδα και ένα κανάλι στο You Tube που είναι αφιερωμένα στην υγιεινή διατροφή. Ανέβασε ένα βίντεο σχετικά με τα οφέλη της υγιεινής διατροφής.

Αλλάζοντας το χρώμα των ματιών σας με τη διατροφή σας

Τα μάτια της Kristina Carrillo-Bucaram άλλαξαν το χρώμα τους έπειτα από την μετάβασή της σε μια διατροφή βασισμένη σε ακατέργαστες (ωμές) τροφές. Φυσικά, αυτό δεν ήταν το μόνο αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε με την αλλαγή της διατροφής της - η γενική υγεία της βελτιώθηκε και αυτό, όπως λέει, της επέτρεψε να αλλάξει τον τρόπο που έβλεπε τον κόσμο.
Πριν μεταβεί σε μια διατροφή που περιελάμβανε μόνο φρέσκα, ωμά τρόφιμα, τα μάτια της Kristin είχαν ένα σκούρο καφέ χρώμα, παρόμοιο με αυτό του καφέ.

Απαλλαγείτε από την Ανεπιθύμητη Τριχοφυΐα για Πάντα με Μόνο 2 Συστατικά

Ενοχλήστε από δυσάρεστη τριχοφυΐα σε ορισμένα μέρη του σώματός σας που θέλετε άμεσα να την εξαφανίσετε; Λοιπόν έχουμε μια συνταγή για σας που θα σας βοηθήσει να την αφαιρέσετε.
Απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα για πάντα με μόνο 2 Συστατικά

Μάσκα Προσώπου Ζελατίνης 

Θεωρείται ως μία από τις καλύτερες σπιτικές θεραπείες, για την αφαίρεση της τριχοφυΐας του προσώπου.

Συστατικά Που Απαιτούνται:
  • 1 κουταλιά της σούπας μη αρωματισμένη ζελατίνη
  • 1 1/2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας (προαιρετικό)
  • Ξυλάκι Παγωτού
Οδηγίες:

Ανακατέψτε τα υλικά μαζί και βάλτε τα στον φούρνο μικροκυμάτων για 10-15 δευτερόλεπτα. Όταν κρυώσουν λίγο, απλώστε το μείγμα στο δέρμα σας με ένα ξυλάκι παγωτού. Περιμένετε μερικά λεπτά μέχρι να στεγνώσει η μάσκα, κατόπιν αφαιρέστε την.

Πώς καθαρίζουμε και αποθηκεύουμε σωστά τα χαλιά;

Έφτασε, λοιπόν η εποχή του χρόνου για να αρχίσουμε να μαζεύουμε σιγά-σιγά τα χαλιά και τις μοκέτες μας. Κάποιοι από εσάς θα τα δώσετε έξω για καθαρισμό και φύλαξη, ενώ κάποιοι άλλοι, εφόσον έχετε τον απαραίτητο χώρο για την αποθήκευσή τους, θα αναλάβετε να τα καθαρίσετε στο σπίτι. Δείτε όσα πρέπει να ξέρετε, ανεξάρτητα με τη λύση που θα επιλέξετε!

Πώς καθαρίζουμε και αποθηκεύουμε σωστά τα χαλιά;


Καθαρισμός χαλιού στο σπίτι


Οποιοδήποτε χαλί ή μοκέτα μπορεί να καθαριστεί σχετικά εύκολα στο σπίτι. Ιδιαίτερα αν αυτό είναι «αντίκα», κάποιας αξίας ή πολύ ευαίσθητο, είναι ασφαλέστερο να το καθαρίσετε μόνοι σας, με την ηλεκτρική σκούπα ή με ειδικό μηχάνημα για καθαρισμό χαλιών με ατμό.
Αν το χαλί σας δεν έχει έντονους, δύσκολους λεκέδες και χρειάζεται απλά ένα καλό καθάρισμα πριν το αποθηκεύσετε, δείτε πώς θα το κάνετε σωστά:
- Σκουπίστε καλά το χαλί με την ηλεκτρική σκούπα.
- Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ 3 μέρη χλιαρού νερού και 1 μέρος λευκού ξυδιού. Βουτήξτε ένα μαλακό βουρτσάκι στο διάλυμα, τινάξτε το για να φύγουν τα πολλά νερά και βουρτσίστε με αυτό το χαλί σας, μόνο προς μία κατεύθυνση (ιδανικά την φυσική κατεύθυνση του πέλους). Το ξύδι, πέρα από αντιμικροβιακές ιδιότητες, βοηθά στο να διατηρούνται τα χρώματα του χαλιού ζωντανά.
- Για να στεγνώσει το χαλί, τοποθετήστε το σε ένα σκιερό και δροσερό μέρος και όχι κάτω από τον ήλιο, γιατί θα αλλοιωθούν τα χρώματα.
Κρόσσια: Το πλύσιμο στα κρόσσια πρέπει να γίνεται προσεκτικά μόνο στην περιοχή τους, χωρίς να βραχεί το πέλος του χαλιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρή ποσότητα απορρυπαντικού και ένα μαλακό βουρτσάκι, όπως αυτό που προορίζεται για το τρίψιμο στους γιακάδες των πουκαμίσων.

Γιατί βαδίζουμε και παραμιλάμε; Είναι ανησυχητικό;




Παραμιλάμε. Όχι με την έννοια ότι μιλάμε πολύ, αλλά ότι μιλάμε φωναχτά στον εαυτό μας.
Οι καταστάσεις μας τρελαίνουν. Οι άνθρωποι μας τρελαίνουν. Όλο και περισσότεροι πλέον βαδίζουμε και παραμιλάμε. Θα μας βγει σε καλό; Ή θα τρέχουμε σε ψυχιάτρους, για να βρούμε γιατρειά;

Όπλο κατά της μοναξιάς!

Μην ανησυχείς. Σύμφωνα με την ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια (ειδικευμένη στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία παιδιών και ενηλίκων) Φωστηρία Αμανατίδου, μπορούμε να μιλάμε στον εαυτό μας άφοβα!

Τι λέει η «Θεωρία του Πυγμαλίωνα» και γιατί αξίζει να τη δοκιμάσεις;



Ας κάνουμε ένα πείραμα και, αν επιτύχει, τότε θα αρχίσουμε να βλέπουμε γύρω μας ανθρώπους πιο χαρούμενους και πιο δημιουργικούς. Ας ξεχάσουμε για λίγο τα ελαττώματά τους και ας επικεντρωθούμε στα χαρίσματά τους. Ας τα αναδείξουμε εφαρμόζοντας επάνω τους την επιστημονική Θεωρία του Πυγμαλίωνα, η οποία έρχεται να αποδείξει ότι οι θετικές μας προσδοκίες έχουν εξαιρετική ψυχολογική επίδραση στους γύρω μας.

Πιστεύω σ΄ εσένα

Δεκάδες μελέτες έχουν καταδείξει ότι οι υψηλές ή χαμηλές προσδοκίες που έχουμε για τους ανθρώπους που μας περιστοιχίζουν επηρεάζουν αποφασιστικά την απόδοσή τους. Για παράδειγμα, αν πιστεύουμε ότι κάποιος είναι πολύ ικανός και προικισμένος, είναι σαν να τον σπρώχνουμε να κάνει σπουδαία πράγματα.

8. ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ...Το Πνευματικό μας Μονοπάτι‚


Η ιδέα της ανάστασής μας σε όντα που ανήκουν σε κάποιο βασίλειο αιωνιότητας ανάγεται στις απαρχές της ανθρώπινης ύπαρξης. Από την απαρχή της ύπαρξής μας στη Γη πιστέψαμε ότι η ζωή εδώ καθώς και η ζωή μετά το θάνατο συντηρούνται ως ένα μοναδικό, ενοποιημένο σύνολο από μία θεία ευφυΐα. Τα αισθήματα αυτά εκδηλώθηκαν μέσα από τις μνήμες πολλών ανθρώπων τους οποίους η αναδρομή μετέφερε στη Λίθινη Εποχή. Από τότε και για ολόκληρους αιώνες, θεωρούσαμε τον κόσμο των ψυχών περισσότερο ως μία διαφορετική κατάσταση της συνειδητότητας παρά ως μία αφηρημένη τοποθεσία.
Η ζωή μετά το θάνατο θεωρείτο απλώς μία προέκταση της φυσικής μας ζωής. Πιστεύω ότι ο κόσμος επιστρέφει σ' αυτές τις ιδέες, οι οποίες εκφράστηκαν εξαιρετικά από τον Σπινόζα, που είπε: «Ολόκληρο το σύμπαν είναι μία μοναδική ουσία της οποίας αποτελούμε μέρος. Ο Θεός δεν είναι μία εξωτερική εκδήλωση, αλλά όλα όσα υπάρχουν.»
Μύθοι όπως η Ατλαντίδα και η Σανγκρι-Λα θεωρώ ότι αντλούν τις ρίζες τους από διακαή μας επιθυμία να επανακτήσουμε μία Ουτοπία, η οποία κάποτε υπήρχε, σήμερα όμως έχει χαθεί. Στο υπερσυνείδητο όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων που έχω υποβάλλει σε βαθιά ύπνωση, κείται η μνήμη μιας Ουτοπικής κατοικίας. Αρχικά, η έννοια της Ουτοπίας προοριζόταν να εκφράζει ιδέες, όχι μία κοινωνία. Οι πελάτες μου βλέπουν τον πνευματικό κόσμο ως μία κοινότητα ιδεών. Υπό αυτή την έννοια, η ζωή μετά το θάνατο συνεπάγεται την αυτο-κάθαρση της σκέψης. Τα όντα, που εξακολουθούν να ενσαρκώνονται, απέχουν πολύ από την τελειότητα, όπως δείχνουν οι Περιπτώσεις μου. Παρ' όλα αυτά δικαιολογημένα θεωρούμε την ύπαρξή μας στον πνευματικό κόσμο ως Ουτοπική καθώς χαρακτηρίζεται από μία πνευματική συμπαντική αρμονία. Η δικαιοσύνη, η εντιμότητα, το χιούμορ και η αγάπη είναι τα πρωταρχικά θεμέλια της ζωής μας μετά τη ζωή.

7. ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ...Ο Στίβος του Πεπρωμένου‚

Η Αίθουσα Προβολής των Μελλοντικών Ζωών
Ο χώρος επιλογής της μελλοντικής ζωής φαίνεται σαν μια σφαίρα που περιέχει πεδία με δυνατή και υψηλή συγκέντρωση από ενεργειακές οθόνες, οι οποίες ακτινοβολούν. Οι άνθρωποι αποκαλούν τη διαδικασία αυτή: σάρωση των γραμμών του χρόνου, ενώ οι πιο εξελιγμένοι μου λένε ότι μπορούν να ελέγξουν με το νου τους την ακολουθία των γεγονότων που ξετυλίγονται μπροστά τους. Η ακολουθία των γεγονότων μπορεί, σε κάποιο βαθμό, να ρυθμιστεί με την παύση της δράσης και την τμηματική εξέταση μιας μελλοντικής ζωής που η ψυχή επιθυμεί να εξετάσει πιο προσεκτικά.
Κατά τη διάρκεια της προβολής, οι εικόνες πλησιάζουν και αποτραβιούνται σαν παλιρροϊκό κύμα. Μια γυναίκα χρησιμοποίησε μια εύστοχη παρομοίωση για να εκφράσει τα συναισθήματά της από την εμπειρία, λέγοντας:

«Καθώς ζωντανεύουν οι οθόνες, μοιάζουν με ένα τρισδιάστατο υποβρύχιο ενυδρείο. Όταν κοιτώ μία ζωή είναι σαν να παίρνω βαθιά ανάσα και να βουτάω κάτω από το νερό. Άνθρωποι, τόποι, γεγονότα - τα πάντα πλέουν δίπλα σου μέσα στο αναβόσβημα ενός φλας στα μάτια σου, σαν να πνίγεσαι. Μετά επιστρέφεις ξανά στην επιφάνεια. Στην πραγματικότητα, ο χρόνος που δειγματίζεις μια σκηνή από τη ζωή που σου δείχνουν, αντανακλά το χρόνο που ένα άτομο είναι ικανό να παραμείνει κάτω από το νερό.»
Το κεφάλαιο αυτό περιλαμβάνει μία τελευταία ειδίκευση της ψυχής, που θα προσθέσω στον κατάλογό μου. Αυτοί είναι οι Κύριοι του Χρόνου, δηλαδή οι συντονιστές που ασχολούνται με τις γραμμές του χρόνου του παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος, ανθρώπων και γεγονότων. Οι Κύριοι του Χρόνου είναι εμπειρογνώμονες με υψηλού επιπέδου δεξιότητες και οι οποίοι σου δίνουν την εντύπωση ότι όντως σκηνοθετούν τις παρουσιάσεις στο κυκλικό μας θέατρο. Αυτές οι ψυχές δάσκαλοι είναι μέλη μιας τεράστιας ομάδας προγραμματιστών η οποία περιλαμβάνει οδηγούς, Αρχειοθέτες και Πρεσβύτερους των συμβουλίων, που ασχολούνται με το σχεδιασμό του μέλλοντός μας.
Ένα μεγάλο ποσοστό των πελατών μου δεν βλέπει ποτέ τους Κυρίους του Χρόνου στην αίθουσα προβολής. Μερικοί αισθάνονται ότι είναι μόνοι τους στο Στίβο μαζί με τον «υπεύθυνο προβολής». Άλλοι θα εισέλθουν στο Στίβο με ένα προσωπικό οδηγό ή ίσως ένα Πρεσβύτερο, που είναι και ο μοναδικός σύμβουλος για τον οποίο έχουν ενημερωθεί ότι θα τους βοηθήσει κατά τη διάρκεια της επιλογής της ζωής.

6. ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ...Η Εξελισσόμενη Ψυχή‚

Αποφοίτηση
Έρχεται κάποτε η στιγμή στη ζωή της ψυχής, που είναι πια έτοιμη να εγκαταλείψει την κύρια ομάδα της. Η επόμενη Περίπτωση προέρχεται από μία ψυχή η οποία μετά από χιλιάδες χρόνια ενσαρκώσεων στη Γη, κατέκτησε πρόσφατα το επίπεδο III. Η γυναίκα αυτή ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένη από τις εικόνες αυτού του πρόσφατου γεγονότος στον πνευματικό κόσμο, εικόνες που είδε στο μυαλό της. Στην τρέχουσα ζωή της είναι δασκάλα παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.

Περίπτωση 54
Δρ. Ν: Φαίνεσαι πολύ ευτυχισμένη που θα εμφανιστείς μπροστά στο συμβούλιό σου.

Α: Ναι, έχω ξεφλουδίσει και αποβάλει και τα τελευταία ίχνη της σωματικής μου πανοπλίας.

Δρ. Ν: Σωματικής πανοπλίας;

Α: Ναι, η προστατευτική μου πανοπλία - για να αποφεύγω να πληγώνομαι. Μου πήρε αιώνες για να μάθω να εμπιστεύομαι και να είμαι ανοιχτή σε ανθρώπους, που έτειναν να με πληγώνουν εξ αιτίας του δικού τους θυμού. Αυτό ήταν και το τελευταίο μου μείζον εμπόδιο.

5. ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ...Η Δυναμική των Κοινοτήτων

Αδελφές Ψυχές
Ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη συνάντηση με το συμβούλιο των Πρεσβυτέρων παρεμβάλλεται μία περίοδος ανανέωσης για την ψυχή. Ένα ζωτικό κομμάτι της πνευματικής ζωής μεταξύ των ενσαρκώσεων είναι αφιερωμένο στις σχέσεις αλληλοκατανόησης των ψυχών. Έτσι, η εξέλιξή μας ως ψυχές καθίσταται συλλογική υπόθεση. Μέρος της έκφρασης αυτής της συλλογικότητας είναι η σύνδεση που έχουμε με αυτές τις ψυχές σε μία υλική πραγματικότητα, όπως είναι η Γη. Στη διάρκεια των ενσαρκώσεων, η εγγύτητα, που αισθάνονται μεταξύ τους οι ψυχές σε ένα πνευματικό πεδίο, δοκιμάζεται σοβαρά από τις καρμικές προκλήσεις μέσα στα ανθρώπινα σώματα που τις φιλοξενούν.
Έχω ακούσει πολλές συναρπαστικές ιστορίες αγάπης αδελφών ψυχών από προηγούμενες ζωές, οι οποίες διέσχισαν το χώρο και το χρόνο για να ξανασυναντηθούν στην παρούσα ζωή τους, για μία ακόμα φορά. Παραθέτω μερικά παραδείγματα:

Όταν η αγάπη είχε καταντήσει μαρτύριο: από τον φιλήδονο αρχηγό μιας φυλής κατά τη Λίθινη εποχή, ο οποίος έκλεβε σε τακτική βάση την αγαπημένη του πελάτη μου και μετά την επέστρεφε.

Όταν η αγάπη υπέφερε τη στέρηση: από μια γυναίκα, σκλάβα στην αρχαία Ρώμη, που σέρβιρε γεύματα στους μονομάχους και ήταν ερωτευμένη με έναν από αυτούς. Ο αιχμάλωτος πολεμιστής τής εκμυστηρεύτηκε τον έρωτά του μια νύχτα πριν σκοτωθεί την επόμενη μέρα στην αρένα.

Όταν η αγάπη ήταν βάναυση: από έναν ευγενή, κατά τον Μεσαίωνα, ο οποίος «έπιασε» την κόρη του με τον πελάτη μου στην κρυψώνα όπου συναντιόντουσαν και έβαλε τον σταβλάρχη του να τον μαστιγώσει μέχρι θανάτου στο μπουντρούμι ενός κάστρου.

Όταν η αγάπη ήταν ηρωική: από έναν νιόπαντρο Πολυνήσιο, ο οποίος πνίγηκε στην προσπάθειά του να σώσει την αγαπημένη του - την πελάτισσά μου - όταν το κανό τους χτυπήθηκε από ξαφνική καταιγίδα, πριν από τρεις αιώνες.

Όταν η αγάπη ήταν θανατηφόρα: από τον πελάτη μου, ένα Γερμανό σύζυγο κατά τον 18ο αιώνα στην Ευρώπη, ο οποίος μαχαίρωσε τη γυναίκα του σε μια σκηνή ζήλειας εξ αιτίας μιας υποτιθέμενης σχέσης της. Άδικο θύμα των κουτσομπολιών της τοπικής κοινωνίας αυτή, πέθανε διαλαλώντας την αθωότητά της και την αγάπη της αποκλειστικά για εκείνον.

Όταν η αγάπη ήταν ασυγχώρητη: από έναν βετεράνο που επέστρεψε από τον Εμφύλιο, η μοναχική γυναίκα του οποίου - η πελάτισσά μου - είχε παντρευτεί τον αδελφό του ένα χρόνο μετά την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του.

Όλα τα ζευγάρια που αναφέρονται παραπάνω είναι σήμερα παντρεμένα μεταξύ τους και ευτυχισμένα. Οι δοκιμασίες τους σε κάθε ζωή τούς προετοίμασαν για την επόμενη και ισχυροποίησαν τον δεσμό τους ως αδελφές ψυχές. 

4. ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ...Το Συμβούλιο των Πρεσβυτέρων‚


Ο Ανθρώπινος Φόβος της Κρίσης και της Τιμωρίας
Λίγο μετά την επιστροφή τους στις πνευματικές τους ομάδες, οι ψυχές καλούνται ενώπιον μιας ομάδας σοφών οντοτήτων. Ένα ή δύο επίπεδα πάνω από τους οδηγούς μας, αυτοί οι αναληφθέντες διδάσκαλοι είναι οι πιο εξελιγμένες οντότητες από όσες μπορούν να δουν και να αναγνωρίσουν στον πνευματικό κόσμο οι πελάτες μου που εξακολουθούν να ενσαρκώνονται.
Οι Πρεσβύτεροι συνδυάζουν πολλά χαρακτηριστικά μαζί, μοιάζουν με στοργικούς αλλά σταθερούς γονείς, με διευθύνοντες συμβούλους, με δασκάλους που μας ενθαρρύνουν, μας συμβουλεύουν και μας καθοδηγούν. Αυτό που αισθάνονται οι ψυχές απέναντι στο συμβούλιό τους είναι η ευλάβεια. Στην πραγματικότητα, οι ίδιες οι ψυχές είναι οι πιο αυστηροί κριτές του εαυτού τους. Θεωρώ ότι η κριτική των συντρόφων της πνευματικής μας ομάδας, παρ' όλο που ασκείται με χιούμορ, είναι πολύ πιο αιχμηρή από την κριτική οποιουδήποτε συμβουλίου Πρεσβυτέρων.
Οι Πρεσβύτεροι έχουν τον τρόπο ώστε οι ψυχές που εμφανίζονται ενώπιόν τους να νιώθουν ευπρόσδεκτες απ' την πρώτη στιγμή. Μία από τις πιο προφανείς διαφορές μεταξύ μιας αίθουσας δικαστηρίου στη Γη και μιας πνευματικής συνάθροισης μεγάλων διδασκάλων είναι το γεγονός ότι εδώ όλοι επικοινωνούν μεταξύ τους τηλεπαθητικά. Έτσι, όλοι όσοι παρίστανται γνωρίζουν όλη την αλήθεια για κάθε πτυχή της συμπεριφοράς μας και τις επιλογές μας κατά την τελευταία ζωή. Η παραπλάνηση είναι αδύνατη. Δεν υπάρχει ανάγκη αποδεικτικών στοιχείων, συνηγόρων υπεράσπισης ή ενόρκων. Προκειμένου να μπορέσουν να σχεδιάσουν σωστά το μέλλον μας, οι Πρεσβύτεροι θέλουν να βεβαιωθούν ότι καταλαβαίνουμε απόλυτα τις συνέπειες που έχουν οι πράξεις μας και ιδιαίτερα πάνω στους άλλους.

3. ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ...Αποκατάσταση Πνευματικής Ενέργειας‚

Η Ενέργεια της Ψυχής
Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε την ψυχή με φυσικό τρόπο γιατί αυτό θα έθετε όρια σε κάτι που φαίνεται να είναι απεριόριστο. Θεωρώ την ψυχή μία νοήμονα ενέργεια φωτός. Η ενέργεια αυτή φαίνεται να λειτουργεί με τη μορφή δονητικών κυμάτων παρόμοιων με την ηλεκτρομαγνητική δύναμη αλλά χωρίς τους περιορισμούς των φορτισμένων σωματιδίων της ύλης. Η ενέργεια της ψυχής δεν παρουσιάζεται ομοιόμορφη. Όπως και κάθε δακτυλικό αποτύπωμα κάθε ψυχή έχει μία μοναδική ταυτότητα ως προς τον σχηματισμό της, τη σύνθεσή της και τη δονητική κατανομή.
Έχω αποκτήσει την ικανότητα να διακρίνω τις ιδιότητες εξέλιξης της ψυχής από τις αποχρώσεις των χρωμάτων, ωστόσο τίποτα από αυτά δεν προσδιορίζει τι είναι η ψυχή ως οντότητα.

Μετά από χρόνια ερευνών σχετικών με την αλληλεπίδραση της ψυχής με ποικίλα ανθρώπινα μυαλά σε πολλές ενσαρκώσεις, και την συμπεριφορά της συνεπώς, στον πνευματικό κόσμο, έχω φτάσει στο σημείο να γνωρίζω κάτι από τον πόθο που έχει για την τελειότητα. Αλλά ούτε κι αυτό είναι αρκετό για να μου πει τι είναι η ψυχή. Προκειμένου να κατανοήσουμε πλήρως την ενέργεια της ψυχής, θα έπρεπε να γνωρίζουμε όλες τις πλευρές της δημιουργίας της και μάλιστα, τη συνειδητότητα της πηγής της. Αυτή είναι μία τελειότητα την οποία δεν μπορώ να γνωρίζω, παρ' όλες τις προσπάθειές μου να ερευνήσω τα μυστήρια της μετά θάνατον ζωής.

Η Καθιερωμένη Αγωγή στην Πύλη
Έχω κατατάξει τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι οδηγοί μας στην αρχική τους επαφή μαζί μας, όταν περνάμε στην άλλη πλευρά και τους συναντάμε, σε δύο γενικές κατηγορίες:

2. ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ...Θάνατος, Θλίψη και Παρηγοριά‚


Άρνηση και Αποδοχή

Η βίωση της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου είναι από τις πιο σκληρές δοκιμασίες της ζωής. Είναι γνωστό ότι η διαδικασία του πένθους περιλαμβάνει το ξεπέρασμα του αρχικού σοκ, την αντιμετώπιση της άρνησης στη συνέχεια, του θυμού και της κατάθλιψης, και καταλήγει μια μορφή αποδοχής. Τα στάδια των συναισθηματικών αυτών διεργασιών ποικίλουν σε ένταση και η διάρκειά τους κυμαίνεται από κάποιους μήνες μέχρι και χρόνια. Η απώλεια ενός προσώπου με το οποίο είχαμε στενό δεσμό μπορεί να οδηγήσει σε τέτοια απόγνωση ώστε να νιώθουμε σαν να βρισκόμαστε σ' ένα βαρέλι δίχως πάτο, από όπου η απόδραση είναι αδύνατη καθώς ο θάνατος μοιάζει αμετάκλητος.
Στη Δυτική κοινωνία, η πεποίθηση της οριστικότητας του θανάτου αποτελεί εμπόδιο για την ίαση. Έχουμε έναν δυναμικό πολιτισμό, βάσει του οποίου η πιθανότητα να χάσουμε την προσωπικότητά μας φαντάζει αδιανόητη. Οι δυναμικές του θανάτου σε μια αγαπημένη οικογένεια μπορούν να παρομοιαστούν με ένα επιτυχημένο θεατρικό έργο που διασαλεύεται εξαιτίας της απώλειας ενός από τους πρωταγωνιστές του. Ο υπόλοιπος θίασος κλυδωνίζεται από την ανάγκη να γίνουν αλλαγές στο σενάριο. Το τεράστιο αυτό κενό στην ιστορία που άφησε εκείνος που αναχώρησε επηρεάζει τους μελλοντικούς ρόλους των παικτών που έμειναν πίσω. Φυσικά, εδώ υπάρχει μία αντίφαση γιατί όταν οι ψυχές βρίσκονται στον πνευματικό κόσμο και προετοιμάζονται για μία νέα ενσάρκωση, γελούν κάνοντας πρόβες για το νέο μεγάλο θεατρικό έργο που θα ανεβάσουν στη Γη. Γνωρίζουν ότι όλοι οι ρόλοι είναι προσωρινοί.

1. ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ...Ο Πνευματικός Κόσμος‚


Από τη στιγμή που ένας άνθρωπος σε ύπνωση περάσει μέσα από τη σκηνή του θανάτου μιας προηγούμενης ζωής και φθάσει στην πύλη του πνευματικού κόσμου, η γέφυρά μου είναι πλήρης. Η συνεχόμενη ύπνωση, η οποία βαθαίνει κατά τη διάρκεια της πρώτης ώρας, ενισχύει την αποσύνδεση των ανθρώπων από το γήινο περιβάλλον τους. Τους έχει, επίσης, ζητηθεί να απαντούν με λεπτομέρειες σε ένα εκτεταμένο ερωτηματολόγιο σχετικά με την πνευματική τους ζωή, διαδικασία που διαρκεί δύο ακόμα ώρες.
Όλοι όσοι επανέρχονται από την ύπνωση, έχοντας προηγουμένως επιστρέψει νοερά στο σπίτι τους, έχουν ένα βλέμμα γεμάτο δέος, πολύ βαθύτερο από το αν βίωναν απλώς μία αναδρομή σε προηγούμενη ζωή. Για παράδειγμα, κάποιος μου είπε: «Το πνεύμα έχει μία ποικιλομορφία και μια σύνθετη υγρή ποιότητα, η ερμηνεία του υπερβαίνει τις δυνατότητές μου». Πολλοί προηγούμενοι πελάτες μου, μου γράφουν για το πώς η βίωση της αθανασίας τους άλλαξε τη ζωή τους. Παραθέτω ένα τέτοιο δείγμα:

Για πεντακάθαρο ανοξείδωτο νεροχύτη!


Έχετε ανοξείδωτο νεροχύτη και θέλετε να καθρεφτίζεται το πρόσωπό σας σε αυτόν! Μη διστάσετε να ακολουθήσετε την παρακάτω συμβουλή!

ΧΟΥΒΑΡΝΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ


Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Αν πιστέψει κανείς τον Γ. Κατρούγκαλο, οι Έλληνες είναι ένας αχάριστος λαός. Διαμαρτύρονται παρότι γνωρίζουν ότι το 90% κερδίζουν από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Υπάρχει, όμως, ακόμη ένα στοιχείο που κάνει την αχαριστία τους πρωτοφανή ...γαιδουριά. Τους διαφεύγει ότι έχουν αφάγωτη ακόμη την 13η σύνταξη, για την οποίαν φρόντισε η καλή κυβέρνηση. Λέγαμε, όμως για την πλουσιοπάροχη ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Καιρός να κατονομάσουμε τους ευεργετούμενους.
- Νέοι συνταξιούχοι. Χάνουν μόνο το 30% της σύνταξης τους , που σημαίνει ότι τους μένει το υπόλοιπο 70%.
- Εργαζόμενοι. Ευγνώμονες – πρέπει να είναι- για το γεγονός ότι οι εισφορές τους αυξάνονται μόνο κατά 40%.
- Ανάπηροι. Σκάνδαλο. Τους μένει μέχρι και το 60% της σύνταξης τους.
- Επικουρικές. Διαψεύδεται μετά βδελυγμίας ότι κόβονται κατά 80%. Το σωστό είναι 40% κατ’ ανώτατο όριο.

Γιατί οι ψυχές τείνουν προς τον «μονοθεϊσμό» και όχι προς τον «πολυθεϊσμό» : οντολογικά αίτια


«οι ψυχές λησμονούν γρηγορότερα τις αρχές που βρίσκονται πιο κοντά τους, ενώ θυμούνται περισσότερο τις ανώτερες αρχές. Γιατί οι ανώτερες αρχές λόγω της υπεροχής της δυνάμεως τους επιδρούν περισσότερο στις ψυχές, και λόγω των ενεργειών τους φαίνεται να είναι παρούσες στις ψυχές. Το ίδιο γίνεται και με την όρασή μας. Γιατί, ενώ δεν βλέπουμε πολλά από όσα βρίσκονται πάνω στην γη, ωστόσο πιστεύουμε ότι βλέπουμε την ίδια την σφαίρα των απλανών και τους ίδιους τους αστέρες, επειδή με το φώς τους φωτίζουν την όρασή μας. Το μάτι, λοιπόν, της ψυχής ξεχνά και δεν βλέπει περισσότερο τις πλησιέστερες αρχές παρά τις ανώτερες και θεϊκότερες. Έτσι όλες οι θρησκείες και οι αιρέσεις συμφωνούν ότι υπάρχει η πρώτη αρχή και όλοι οι άνθρωποι αποκαλούν κάποιον θεό βοηθό, δεν πιστεύουν όλες, όμως, ότι μετά τις αρχή αυτή υπάρχουν θεοί και πρόνοια από τους θεούς στο σύμπαν. Γιατί βλέπουν ξεκάθαρα το “ένα” από ότι το “πλήθος”. Άλλες πιστεύουν ότι υπάρχουν Θεοί και, θεωρώντας ότι υπάρχει γένος δαιμόνων μετά τους θεούς, αγνοούν την τάξη των ηρώων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα