Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

«Μετάνοια»


RegretΓια να λάβει Συγχώρεση ένας άνθρωπος που έχει σφάλει, πρέπει να ζητήσει Συγγνώμη…
και η Συγγνώμη ισχύει ΜΟΝΟΝ όταν συνοδεύεται από ΑΛΗΘΙΝΗ Μετάνοια.
Αλλιώς η άσχημη πράξη μένει ασυγχώρητη από το Σύμπαν, ακόμη και αν το θύμα της έχει συγχωρέσει τον θύτη.
Για κάθε τι ασυγχώρητο, έρχεται κάποια στιγμή ένα Συμπαντικό Μάθημα

Όχι άλλα δάκρυα για την Ελλάδα

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΟΞΟ 15 15
Ομηρικά Ερωτήματα και   Μεταομηρικές Απαντήσεις
» Η αρχαία Ελλάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει σαν στείρο πρότυπο και μοντέλο μίμησης όπως και κάθε παρελθόν έργο, αλλά σαν σπέρμα δυνατό κέντρισμα πηγή έμπνευσης και εφαλτήρι»
Κ. Καστοριάδης
Οι σωστές ερωτήσεις είναι το ανοιχτήρι της ζωής.
Ας ξεκινήσουμε από αυτές για να μη μένουμε σε μια στείρα προγονολατρεία και αποστήθιση αρχαίων ρητών, χωρίς άμεση εφαρμογή και ουσία.
Τι θα έκανε ο Οδυσσέας σήμερα;
Τι θα  έκανε ο Όμηρος σήμερα;
Τι θα  έκανε ο Αλέξανδρος;
Ο Θεμιστοκλής;
Ο  Νέστορας;
Ο Μενέλαος;
Ο Αχιλλέας;
Ο Λάερτης;
Ο Τηλέμαχος;

ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ Vs ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΗ

Η ανθρωπότητα και η επιστήμη μπροστά στην θρησκευτική απάτη και αυταπάτη

ή

«Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά»,

Ρήγας Φεραίος-Βελεστινλής

 76BC87CFB542A0E780C86C8589E90566


Γράφει ο Κώστας Λάμπος
lampos

«Πιθανόν εσείς, κριτές μου, να ανακοινώνετε
την καταδίκη εναντίον μου με μεγαλύτερο
φόβο απ’ ό,τι τη δέχομαι εγώ»
Giordano Bruno

«Η πίστη είναι για τον άνθρωπο ό,τι και η
άμμος για τη στρουθοκάμηλο»
Τοιχογράφημα

«Καμιά ψευτιά δεν είναι τόσο καταστροφική
όσο εκείνη που γίνεται αντικείμενο πίστης»
Thomas Paine, αμερικανός φιλόσοφος.

«Όλες οι μεγάλες αλήθειες ξεκινούν ως βλασφημίες»
George Bernard Shaw Νόμπελ Λογοτεχνίας

*
Ένας άνθρωπος που στοχάζεται κι εργάζεται κάνει περισσότερα θαύματα, από χίλιους που προσεύχονται σε ανύπαρκτους ‘θεούς’

«Οι κάτοικοι της γης είναι δύο ειδών: εκείνοι με μυαλά, αλλά
χωρίς θρησκεία, και εκείνοι με θρησκεία, αλλά χωρίς μυαλά»
Al-Ma’arri Άραβας φιλόσοφος
185304g-spiegel-mutter-angela
«Μία από τις πιο θλιβερές διδαχές της ιστορίας», έγραφε ο διάσημος Αμερικανός αστρονόμος και αστροφυσικός Carl Sagan «είναι η εξής: Αν μας έχουν κοροϊδέψει για αρκετά μακρύ χρονικό διάστημα, τείνουμε να απορρίπτουμε κάθε ένδειξη της κοροϊδίας. Δεν μας ενδιαφέρει πλέον να μάθουμε την αλήθεια. Η κοροϊδία μας έχει καταστήσει δέσμιους. Απλά, παραείναι οδυνηρό να παραδεχθούμε, ακόμα και στους εαυτούς μας, ότι υπήρξαμε τόσο ευκολόπιστοι»[1].

Αποδεδειγμένοι τρόποι για να χάσεις το λίπος της κοιλιάς

Εάν έχετε περίσσεια λίπους γύρω από τη μέση σας, ακόμα κι αν δεν είστε πολύ βαρύς, τότε θα πρέπει να λάβετε κάποια μέτρα για να απαλλαγείτε από αυτό.
Το κοιλιακό λίπος συνήθως εκτιμάται με τη μέτρηση της περιφέρειας γύρω από τη μέση σας. Αυτό μπορεί εύκολα να γίνει στο σπίτι με μία απλή μεζούρα. Οτιδήποτε πάνω από 102cm σε άνδρες και 88cm σε γυναίκες, είναι γνωστή ως κοιλιακή παχυσαρκία. Υπάρχουν πράγματι μερικές δοκιμασμένες στρατηγικές που έχουν δειχθεί να στοχεύουν στο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς περισσότερο από άλλες περιοχές του σώματος.
Εδώ είναι 6 τρόποι για να χάσετε το λίπος της κοιλιάς...
  1. Μην τρώτε ζάχαρη και αποφύγετε σακχαρούχα ποτά. Οι μελέτες δείχνουν ότι η ζάχαρη έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στο μεταβολισμό. Η ζάχαρη είναι δισακχαρίτης που αποτελείται από γλυκόζη και φρουκτόζη και μπορεί να μεταβολιστεί μόνο από το ήπαρ. Όταν τρώτε μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, το ήπαρ πλημμυρίζει με φρουκτόζη, και αναγκάζεται να τα μετατρέψει όλα σε λίπος. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η περίσσεια της ζάχαρης, κυρίως λόγω των μεγάλων ποσοτήτων φρουκτόζης, μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά, στο ήπαρ, γεγονός που οδηγεί σε αντίσταση στην ινσουλίνη και σε μια σειρά από μεταβολικά προβλήματα. Η υγρή ζάχαρη είναι ακόμη χειρότερη από αυτή την άποψη. Οι υγρές θερμίδες δεν καταχωρούνται από τον εγκέφαλο με τον ίδιο τρόπο όπως οι στερεές θερμίδες, έτσι ώστε όταν πίνετε σακχαρούχα ποτά, θα καταλήξετε να προσλαμβάνετε περισσότερες θερμίδες. Παρεμπιπτόντως, αν θέλετε να περικόψετε την επεξεργασμένη ζάχαρη, τότε θα πρέπει να αρχίσετε να διαβάζετε τις ετικέτες. Ακόμη και τρόφιμα που διατίθενται στην αγορά ως υγιεινές τροφές μπορεί να περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης. Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να είναι η κύρια κινητήρια δύναμη της συσσώρευσης λίπους στην κοιλιά.

Τι να προσέξουμε στο Πασχαλινό τραπέζι;

Αποτελεί προβληματισμό: πως θα αντισταθώ στους «πειρασμούς» του Πάσχα;
Λίγο τα τσουρέκια, λίγο τα τσιμπολογήματα της... σούβλας και πολύ τα... καλέσματα και η παρέα των ημερών,
Τα αποτελέσματα και αυτά, ίδια όπως κάθε χρόνο. Αύξηση βάρους, «μετάνοιες» και φυσικά δίαιτες express γιατί το καλοκαίρι είναι προ των πυλών!
Φέτος λοιπόν, ας κάνουμε κάτι διαφορετικό. Ας «μετανοήσουμε» πριν το... μεγάλο φαγοπότι αποφεύγοντας όλα τα «καταστροφικά» αποτελέσματα.
Και ας δούμε με άλλη μάτια αυτές τις μέρες ας ξεκινήσουμε πρώτα από την νηστεία. Η νηστεία αποτελεί μια καλή ευκαιρία για «φυσική» αποτοξίνωση από τρόφιμα ζωικής προέλευσης και κατ' επέκταση από κορεσμένα λίπη και ποσότητες χοληστερόλης που αυτά περιέχουν, που μπορεί:
  • να βελτιώσει το λιπιδαιμικό μας προφίλ,
  • να βελτιώσει την αρτηριακή μας πίεση μέσα από την μεγαλύτερη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών,
  • να βελτιώσει το βάρος μας.
Έτσι, τη Μεγάλη Παρασκευή που απέχουμε και από λάδι, μπορούμε να τραφούμε:

Εννιά μυστικά για να μην σε παχύνει το Πάσχα

Το Πάσχα, σκεπτόμαστε τα γεμάτα εδέσματα τραπέζια και τον οβελία.
Πως να συγκρατηθούμε για να μην πάρουμε κιλά; Κάθε χρόνο γίνεται το ίδιο λάθος. Μόλις αντικρίσουμε όλους τους πειρασμούς, δεν αντιστεκόμαστε και μετά ανεβαίνουμε στη ζυγαριά και αντικρίζουμε ένα νούμερο που δεν μας αρέσει. Η σκέψη είναι ότι του χρόνου πρέπει να ακολουθήσαμε ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής. Ε... λοιπόν του χρόνου είναι φέτος!!!
Γι' αυτό σας αποκαλύπτουμε μερικά μυστικά, προκειμένου να γλυτώσετε όσο το δυνατόν περισσότερα περιττά κιλά.
  1. Το Μεγάλο Σάββατο εθιμοτυπικά το βράδυ τρώμε την μαγειρίτσα. Το βράδυ εκείνο πρέπει να καταναλώσουμε ένα πιάτο μαγειρίτσα με 1 φέτα ψωμί, σαλάτα και 2-3 ελιές. Καλό είναι να αποφύγουμε την κατανάλωση αυγού διότι θα δυσκολέψει την πέψη του γεύματος. Δεν πρέπει να κάνουμε υπερβολή στο γεύμα μας. Η μετάβαση από την νηστεία στο κυριακάτικο τραπέζι πρέπει να είναι ομαλή.
  2. Το πρωί της Κυριακής μην μείνετε νηστικοί, για να φάτε περισσότερο το μεσημέρι. Καταναλώστε ένα ελαφρύ πρωινό, όπως ένα φλιτζάνι γάλα ή ένα γιαούρτι με 1 μικρή φέτα τσουρέκι, αφού αποτελεί ένα από τα εδέσματα των ημερών.

Ο Λιαντίνης για τον Επίκουρο

post-154

Ο Επίκουρος δεν ακούστηκε στον καιρό του, αλλά ούτε και οι υστερινοί τον άκουσαν. Κατάκτησε χώρες μεγάλες όσο και οι χώρες του Αριστοτέλη και του Αλέξανδρου, και μας έφτασαν μόνο μισόλογα γι’ αυτόν. Κανείς δεν έγραψε την ιστορία του. Εξαίρεση έξοχη ξεχωρίζει ξεχασμένος ο εξαίσιος Λουκρήτιος.
Οι μισοί από τους ανθρώπους που άκουσαν το όνομα του Επίκουρου, αγαθοί σαν τους μηλοκόπους στη θάλασσα, τόνε πήρανε για ακαμάτη.
Οι άλλοι μισοί, πονηροί και μπαλντατζήδες, ανιχνέψανε σωστά τον επαναστατικό του γόμο. Είδαν και τρόμαξαν τη μελλοντική του συγκομιδή. Και λάβανε μέτρα. Ο αδιάβαγος, είπανε. Ο χοιροβοσκός, ο βοϊδολάτης.
Γρήγορα άρπαξαν τα αξίνια τους και τα άλλα σύνεργα του νεκροθάφτη. Και σκέπασαν το τίμιο σώμα της γνώσης του Επίκουρου στα μαγιάπριλα και στους αηδονισμούς της σιωπής. Η χειροπιαστή στιγμή για τον άνθρωπο χάθηκε μέσα στα μάτια του.
Έτσι στερήθηκε η ανθρωπότητα τη μεγάλη ευκαιρία να εισέλθει στην τροχιά της ειλικρίνειας, της ευθύνης, της εντιμότητας και της εμορφιάς.

Αριθμολογία Μαΐου: Κάνε ένα διάλλειμα από το δύσκολο πρόγραμμα σου

Αριθμολογία Μαΐου: Κάνε ένα διάλλειμα από το δύσκολο πρόγραμμα σου
Οι αριθμολογικές τάσεις του Μαΐου από τον Athan. 
Ένας μήνας που μας δίνει αρκετές ανάσες σε σχέση με τον προηγούμενο. Η ανάγκη να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε μπορεί να ικανοποιηθεί μέσα από μικρές διαδρομές και εξόδους σε μέρη όμορφα που ικανοποιούν τις αισθήσεις μας ή μέσω του προγραμματισμού κάποιας άδειας από την δουλειά. Η περίοδος που αρχίζει μας αναζωογονεί και μας γεμίζει ενέργεια για να εφαρμόσουμε τα σχέδια και τις ιδέες που οργανώσαμε, που σκεφτήκαμε  ή που διερευνήσαμε τον προηγούμενο μήνα. Τώρα έρχεται  η στιγμή που χρειάζεται η εφαρμογή και το πρώτο πρακτικό τεστάρισμα της ιδέας σε πράξη.  Ο μήνας είναι διερευνητικός βέβαια και μπορεί να χρειαστεί να αναπροσαρμόσουμε τα σχέδιά μας στις εξελίξεις, βελτιώνοντας λεπτομέρειες και κάνοντας τροποποιήσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αναβάλουμε την δράση για αργότερα. Λαμβάνουμε υπόψιν επίσης το γεγονός ότι ο μήνας έχει στοιχεία μεταβλητότητας και αλλαγής, οπότε δεν είναι σοφό να προγραμματίσουμε κάτι πολύ σημαντικό κατά τον Μάιο, ειδικότερα κάτι που αν ακυρωθεί, τροποποιηθεί ή αν αλλάξει ημερομηνία,  τότε θα έχουμε σημαντικό πρόβλημα. 
Προσοχή σε εντάσεις και δυσκολίες στις 2, 5, 8, 11, 13, 14, 16, 19, 22, 26 και 30 του μήνα. 
  • Αισθηματικά 
    Η ανανεωτική ενέργεια του μήνα βοηθάει τις σχέσεις που έχουν εγκλωβιστεί στην καθημερινότητα και στο τρέξιμο της ζωής να ζωντανέψουν και οι σύντροφοι να απολαύσουν ελεύθερα και με λιγότερες υποχρεώσεις την σχέση τους, κάνοντας ίσως κάποιο ταξιδάκι μαζί. Οι ελεύθεροι έχουν αρκετές ευκαιρίες για γνωριμίες που θα τους συναρπάσουν, αλλά ας μην βάλουν όλα τα αυγά σε ένα καλάθι. Οι ημέρες που κινούν τα θέματα του έρωτα είναι στις 1, 6, 7, 10, 15, 16, 19, 24, 25 και 28 του μήνα. 

  • Επαγγελματικά 
    Στις επαγγελματικές σχέσεις κατά την διάρκεια του μήνα θα φανεί σε ποιους συνεργάτες μας μπορούμε όντως να βασιστούμε και σε ποιους τελικά ενώ περιμέναμε, δεν βλέπουμε την υποστήριξη ή την συνεργατικότητα τους. Παρότι η άνοιξη έχει μπει και το μυαλό μας είναι κουρασμένο και σχεδιάζει τις διακοπές του καλοκαιριού, είναι κατάλληλος μήνας για να εφαρμόσουμε επαγγελματικά πλάνα και να διορθώσουμε λεπτομέρειες και σημεία που δημιουργούν δυσλειτουργία στην δουλειά μας. Σε περίπτωση που είναι ο μήνας που σκοπεύετε να πάρετε άδεια, φροντίστε πριν φύγετε να έχετε επιμεληθεί κάθε λεπτομέρεια και να μην αφήσετε εκκρεμότητες, γιατί μπορεί να σας απασχολήσουν κατά την διάρκεια των διακοπών σας. Οι μέρες που κινούν τα επαγγελματικά ζητήματα είναι στις 5, 8, 9, 14, 17, 18, 23, 26 και 27. 
Πώς θα κυλήσει αυτός ο μήνας για σένα; 

Τον θεμέλιο λίθο της ημερομηνίας σου τον βρίσκεις αφού προσθέσεις την ημέρα και το μήνα της γέννησής σου και ανάγεις το αποτέλεσμα σε μονοψήφιο αριθμό. Αν για παράδειγμα έχεις γεννηθεί 25 Σεπτεμβρίου οποιουδήποτε έτους τότε προσθέτεις 25+9=34 και με αναγωγή καταλήγεις 3+4=7. Είναι βασικό να σημειωθεί εδώ ότι τα παρακάτω είναι φυσικά μια γενική αριθμολογική προσέγγιση η οποία σε μεγάλο ή μικρό βαθμό μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την ακριβή ημερομηνία της γέννησής σου και τον συνδυασμό της με τον ονομαστικό σου αριθμό, τους μεγαλύτερους κύκλους της ημερομηνίας σου και την τετραμηνία που διανύεις. 

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν έχει κανένα “Σημείο του Θεού”

Ορισμένοι ειδικοί πρότειναν πριν από λίγο καιρό ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να έχει μια ξεχωριστή περιοχή που είναι υπεύθυνη για την υποκείμενη πνευματικότητα και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, την οποία ονόμασαν το Σημείο του Θεού (God Spot). Μια μελέτη όμως που διεξήχθη από ειδικούς του Πανεπιστημίου του Μισούρι, λέει ότι δεν υπάρχει τέτοια περιοχή του εγκεφάλου.
god-spot
Αντίθετα, η τελευταία ομάδα υποστηρίζει, ότι ο εγκέφαλος κατασκευάζει πνευματικές πεποιθήσεις και εμπειρίες βασιζόμενες στις συμβολές πολλών περιοχών του εγκεφάλου. Το ίδιο το φαινόμενο είναι πολύ σύνθετο, προσθέτουν οι επιστήμονες.
Ο καθηγητής και Διευθυντής της μονάδας Κλινικής Ψυχολογίας Υγείας και Νευροψυχολογίας Brick Johnstone, αναφέρει ότι η ομάδα του βρήκε ουσιαστικά μια νευροψυχολογική βάση για την πνευματικότητα. Η νέα έρευνα δείχνει ότι κανένα κέντρο για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν υπάρχει στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

4 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ


Δεν είναι μόνο η καθιστική ζωή του γραφείου που καταστρέφει το σώμα σου. Τσέκαρε 4 ακόμα παράγοντες, που κλειδώνουν το σώμα σου.

1. ΠΑΤΑΣ ΣΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ
«Οι πιο πολλοί άντρες στηρίζουν το βάρος του σώματος στο ένα πόδι όταν στέκονται όρθιοι. Αυτό οδηγεί σε μυϊκές ανισορροπίες» λέει ο Reinold. «Οταν είσαι όρθιος πολλή ώρα, προσπάθησε να μετατοπίζεις το κέντρο βάρους σου από πόδι σε πόδι. Το ίδιο ισχύει κι όταν κάθεσαι με σταυρωμένα πόδια: μην έχεις συνεχώς το ίδιο πόδι από πάνω».
2. ΟΔΗΓΕΙΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ
Το πιο πιθανό είναι ότι δεν ακουμπάς την πλάτη σου στο κάθισμα όταν οδηγείς. «Η πιο συνηθισμένη στάση οδήγησης είναι να ακουμπάς το ένα χέρι στο τιμόνι και να ρίχνεις το βάρος του σώματος στη μια πλευρά» σου λέει ο Reinold. «Την επόμενη φορά που θα οδηγήσεις, άλλαζε συνεχώς στάση στο σώμα σου. Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, αλλά αυτό είναι το σωστό».

Oι δώδεκα θεοί του Ολύμπου στο ζωδιακό κύκλο



Η μυθολογία μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους συμβολισμούς της αστρολογικής γνώσης. Θυμάμαι, χρόνια πριν, είχα ακούσει ένα γνώστη της αστρολογίας να υποστηρίζει πως όταν γνωρίζουμε μυθολογία, τότε μπορούμε να μάθουμε κι αστρολογία. Κι είχε απόλυτα δίκιο. Οι σημαντικοί αστρολόγοι ανά τον κόσμο, ασχολούνται και βασίζουν την μελέτη τους, στα στοιχεία της ελληνικής μυθολογίας, για να προχωρήσουν σε κάθε έρευνα. Πώς θα μπορούσαμε λοιπόν, να τοποθετήσουμε τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου, μέσα στα δώδεκα ζώδια? Ποια θα ήταν η καλύτερη αντιστοιχία τους; Οι απόψεις δεν συμπίπτουν πάντα, αλλά θα παραθέσω την προσωπική μου, με τις επεξηγήσεις που ταιριάζουν περισσότερο ως προς τη συσχέτιση των Ολύμπιων θεών και του ζωδιακού κύκλου.

ΚΡΙΟΣ

Στο ζώδιο του Κριού, εκείνη που τοποθετείται είναι η Παλλάδα Αθηνά. Η θεά με την πανοπλία και το ακόντιο, ετοιμοπόλεμη και ισχυρή, αυτόνομη κι αυτοκέφαλη, στοιχεία έντονα του ζωδίου του Κριού. Η γέννηση της Αθηνάς είναι περίεργη. Λέγεται, πως ο Δίας, πριν την Ήρα είχε παντρευτεί τη θεά Μήτυ, που ήταν γεμάτη σοφία και γνώση. Όταν εκείνη έμεινε έγκυος στην Αθηνά, την ξεγέλασε κι έριξε μέσα στη κοιλιά του την Αθηνά. Η Αθηνά μεγάλωσε μέσα στον πατέρα της. Όταν ήταν η ώρα να γεννηθεί, ο Δίας είχε πονοκεφάλους και ζήτησε από τον Ήφαιστο να τον βοηθήσει. Εκείνος με ένα τσεκούρι, άνοιξε το κεφάλι του Δία και ξεπήδησε πάνοπλη η Αθηνά.

Το κεφάλι, είναι σε αντιστοιχία με το ζώδιο αυτό. Η έλλειψη της παρέμβασης μίας μητέρας, της προσδίδει περιορισμένα θηλυκά χαρακτηριστικά. Είναι γνωστό πως η Αθηνά ήταν ένα άτομο με ιδιαίτερες νοητικές ικανότητες, στρατηγικό μυαλό και δυναμισμό. Δεν φοβόταν να υπερασπιστεί τους πολεμιστές, τους ανδρείους και τους πολυμήχανους. Θεωρείτο θεά του πολέμου. Στα αρχαία κείμενα, μαθαίνουμε πως βοήθησε τον Διομήδη, τον Οδυσσέα, τον Τηλέμαχο, τον Ορέστη, τον Θησέα, τον Ηρακλή κι άλλους ήρωες. Θαύμαζε τους γενναίους. Λέγεται πως εκείνη ίδρυσε τον ’ρειο Πάγο κάτω από την Ακρόπολη (Άρης - κυβερνήτης του Κριού) κι έθεσε τις βάσεις για το ανθρώπινο δίκαιο (απέναντι ζώδιο - Ζυγός).

Το ματωμένο αστέρι

Παραμύθι

alt

 Άνθρωποι, ζώα και πουλιά, ζούσαν ευτυχισμένοι και αγαπημένοι όλοι μαζί σε μια όμορφη χώρα, μέχρι την στιγμή που πήρε την εξουσία ένας κακός βασιλιάς, που μισούσε τη φύση.
     Έλεγε πως ήταν αλλεργικός και πως δήθεν το φυσικό περιβάλλον τον αρρώσταινε. Τα δέντρα του προκαλούσαν αναγούλα, η θάλασσα και τα ποτάμια τον ζάλιζαν, τα λουλούδια του έφερναν εμετό, τα πουλιά του ανέβαζαν τον πυρετό, και τα ζώα τον έκαναν και έβγαζε σπυράκια.
     Γι' αυτό και συνήθως απέφευγε να κυκλοφορεί πολύ έξω και ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι. Κυκλοφορούσε παντού μόνο με το βασιλικό αυτοκίνητο.
     Μια μέρα λοιπόν που το βασιλικό αυτοκίνητο χάλασε, ο κακός βασιλιάς αποφάσισε να πάει με τα πόδια από το σπίτι στο παλάτι. Ήταν χειμώνας, μα έτσι καθώς περπατούσε , ξαφνικά μπήκε η Άνοιξη!
     Μια καταπληκτική ανοιξιάτικη μέρα! Τα δέντρα έγιναν μονομιάς καταπράσινα και γεμάτα πουλιά που τραγουδούσαν, τα βουνά σκεπάστηκαν με χιλιάδες χρώματα από τα πολλά λουλούδια και γέμισαν με χαρούμενες φωνές από τα πολλά ζώα που ξύπνησαν και άρχισαν να τριγυρνούν πέρα δώθε ευτυχισμένα, ενώ τα νερά της θάλασσας και των δύο ποταμών, έλαμπαν σαν γαλάζιο ασήμι κάτω από τον ζεστό ήλιο.
     Με το που τα είδε όλα αυτά ο κακός βασιλιάς, έπαθε αλλεργία βαριάς μορφής και έπεσε βαριά άρρωστος με όλα τα συμπτώματα μαζί. Ζαλάδες, πονοκέφαλο, πυρετό, αναγούλες και εμετό.
     Ο γιατρός που τον εξέτασε, του είπε πως όλα αυτά τα έπαθε από το κακό του, και αν ήθελε να γίνει καλά έπρεπε επειγόντως να γίνει καλός, γιατί μόνον έτσι θα χαιρόταν τη φύση και θα ένιωθε υγιής και ευτυχισμένος. Θα μπορούσε λοιπόν να του κάνει στη στιγμή μια μεταμόσχευση καρδιάς. Να του βγάλει την μαύρη που έχει μέσα του και να την αντικαταστήσει με μια ολοκαίνουργια χρυσή καρδιά.
     Ο κακός βασιλιάς πλήρωσε τον γιατρό, τον ευχαρίστησε και αμέσως μετά τον σκότωσε με το βασιλικό περίστροφο, γιατί ήταν πολύ δύσκολο να γίνει ξαφνικά καλός, σ'αυτή την ηλικία.
     Το ίδιο βράδυ, μάζεψε στην κρεβατοκάμαρά του τις τηλεοπτικές κάμερες και ξαπλωμένος στο κρεβάτι του πόνου, απηύθυνε ένα βασιλικό διάγγελμα στο λαό του, λέγοντάς τους, πως για την φοβερή αρρώστια του φταίει η καταραμένη ανοιξιάτικη φύση και πως αν τον αγαπούν και ήθελαν να σώσουν αυτόν και τη χώρα, θα έπρεπε να εξαφανίσουν και την άνοιξη και τη φύση.
     Με τα πολλά λόγια, τις παροχές και τα ρουσφέτια, τους έπεισε και έτσι από την επόμενη κιόλας μέρα, οι κάτοικοι της πόλης άρχισαν να ξεριζώνουν τα δέντρα και τα λουλούδια και να κυνηγούν τα ζώα και τα πουλιά. Για κάθε δέντρο ή λουλούδι που έκοβαν, έπαιρναν ένα χρυσό φλουρί και για κάθε ζώο ή πουλί που σκότωναν, ένα πλατινένιο.
     Σε λίγες μέρες, ο βασιλιάς είχε γίνει εντελώς καλά και οι κάτοικοι εντελώς ..πλούσιοι! Τώρα τους είχαν μείνει μόνο τα δύο ποτάμια και η θάλασσα Ο βασιλιάς πρότεινε και άδειασαν τα ποτάμια όλοι μαζί με κουβάδες και έφτιαξαν ο καθένας από δύο πισίνες, μία για να πλένονται αυτοί και μία για να πλένουν τα χρήματά τους. Το μαύρο χρήμα. 
     Τη θάλασσα την κράτησαν όπως ήταν, για να ρίχνουν μέσα τα σκουπίδια τους και έτσι μέσα σε λίγο καιρό, μετατράπηκε σε μια τεράστια χωματερή.
     Επίσης ο βασιλιάς παράγγειλε και του φτιάξανε έναν τεράστιο γυάλινο θόλο, που σε περίπτωση βροχής, άνοιγε και σκέπαζε την πόλη, για να αποφευχθεί έτσι ο κίνδυνος δημιουργίας νέων ποταμών, λιμνών η θαλασσών.
     Σε δύο μόλις μήνες, η Όμορφη Χώρα μετατράπηκε σε Έρημη Χώρα, γεμάτη με άνυδρες, έρημες εκτάσεις, και σε άλλους δυο μήνες, μετατράπηκε σε Τσιμεντένια Χώρα, αφού ο κακός βασιλιάς προχώρησε ακόμα περισσότερο και διέταξε να ασφαλτοστρωθούν και να γίνουν τσιμέντο τα πάντα. 

Το παιδί και τα καρφιά (..μία ιστορία για τον θυμό..)



Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένα παιδί που θύµωνε µε το παραµικρό και είχε πολύ κακούς τρόπους. Ο πατέρας του, του έδωσε ένα σακούλι µε καρφιά και του είπε ότι κάθε φορά που θα φέρεται άσχηµα θα πρέπει να καρφώνει ένα καρφί στο φράχτη. Την πρώτη µέρα το παιδί κάρφωσε δεκαέξι καρφιά. Όµως, καθώς περνούσαν οι εβδοµάδες, όλο και κατάφερνε να χαλιναγωγεί τη συµπεριφορά του και τα καρφιά ολοένα λιγόστευαν.

Είχε καταλάβει ότι του ήταν προτιµότερο να ελέγχει τις τάσεις του παρά να τρέχει να καρφώνει καρφιά στο φράχτη. Και τελικά έφτασε η µέρα που το παιδί δεν έχασε καθόλου την ψυχραιµία του. Το είπε λοιπόν στον πατέρα του και τότε εκείνος του είπε ότι τώρα θα έπρεπε να ξεκαρφώνει ένα καρφί για κάθε µέρα που δεν θα ξεσπούσε σε οργή. Οι µέρες πέρασαν και ο νεαρός τελικά είπε στον πατέρα του ότι είχε βγάλει όλες τις πρόκες. Τότε ο πατέρας πήρε το γιο του απ’ το χέρι και τον πήγε κοντά στο φράχτη, κι εκεί του είπε:

"Πολύ καλά τα κατάφερες γιε µου, για δες όµως τις τρύπες στο φράχτη. Ποτέ πια ο φράχτης µας δεν θα είναι όπως πριν.

Όταν είσαι θυµωµένος και λες άσχημα λόγια, αυτά αφήνουν πληγές. Μπορείς να µαχαιρώσεις κάποιον, και µετά να τραβήξεις το µαχαίρι, αλλά, όσες φορές κι αν θα ζητήσεις συγγνώµη, η πληγή θα µείνει εκεί. Κι ένα τραύµα µε λόγια είναι τόσο κακό όσο κι ένα τραύµα στο σώµα."

Το Αλφα Πι που με στοιχειώνει..


Το τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότερες λέξεις που ξεκινούν με ΑΠ με στοιχειώνουν.
Νιώθω ΑΠογοήτευση, ατενίζοντας το ΑΠειρο, ΑΠογυμνωμένος από όλους και όλα, αντικρίζοντας την ΑΠοτυχία. Βλέπω έναν ΑΠοπροσανατολισμένο ΑΠάνθρωπο κόσμο, που στέκεται ΑΠαθής στους διπλανούς του, την ΑΠαισιοδοξία σύμμαχο, την ΑΠόλυση καθημερινότητα συνοδευόμενη από μία ανύπαρκτη ΑΠοζημίωση. Και όμως, ποτέ δεν ΑΠολύθηκα, ούτε παραιτήθηκα, απλά πίστεψα σε ΑΠατεώνες, όπου η ΑΠληστία τους, ήταν ΑΠέναντι μου. Συνάντησα την ΑΠόρριψη, στο όνομα μου και στην υπόληψή μου, όταν δέχτηκαν να ΑΠοποιηθούν τους όρους εργασίας μου, και να με κάνουν να νιώθω τύψεις που δεν έπεσα στο επίπεδο τους. Χωρίς παιδεία δεν υπάρχει μέλλον. Και όμως, όλοι οι ΑΠαιδευτοι έχουν την εξουσία.

Νουθετώντας την κλεψιά





Τρεις ιστορίες έχω να σας πω. Μία από το παρελθόν, και δύο πρόσφατες. Όλες αφορούν ανθρώπους που είχαν ή έχουν την τάση να κλέβουν. Σε όλους μας έχει συμβεί, κάποιος γνωστός μας, να κλέψει ασυναίσθητα ή επίτυδες κάτι δικό μας, έναν αναπτήρα, κάτι αγαπημένο μας, ένα βιβλίο, κάτι που να μην το αντιληφθούμε σχετικά γρήγορα..

Η πρώτη ιστορία έχει πρωταγωνιστή έναν θείο μου και τον παππού μου που δυστυχώς τον έζησα λίγο, αλλά έχει μείνει ζωντανός μέσα από τις αφηγήσεις στο πρόσωπό του. Ο θείος μου λοιπόν είχε κλέψει ένα σαλάμι. Μιλάμε για μέσα της δεκαετίας του 50. Ο παππούς μου, τίμιος άνθρωπος πάνω από όλα, τον πήρε, τον έβαλε να το επιστρέψει, να ζητήσει συγγνώμη και .. να φιλήσει τα πόδια του χασάπη. Ο τελευταίος δέχτηκε με μεγάλη ευχαρίστηση. Φυσικά από τότε δεν ξαναέκλεψε ποτέ του.

Η δεύτερη ιστορία είναι πιο πρόσφατη. Ο γιος ενός φίλου, είχε την συνήθεια να "δανείζεται" παιχνιδάκια από τον παιδικό σταθμό. Όταν ο πατέρας του, τον ρωτούσε που τα βρήκε τα εκάστοτε παιχνιδάκια, του έλεγε "μου τα έδωσε ένα παιδί" ή "το πήρα από τον παιδικό σταθμό". Ο φίλος μου, το έψαξε, είδε ότι τα παιχνίδια τα "δανείστηκε" χωρίς να το γνωρίζουν οι προκάτοχοί του με αποτέλεσμα να τον επιπλήξει σοβαρά.
-Την επόμενη φορά θα σε πάω στην αστυνομία.

Και η επόμενη φορά ήρθε. Και όπως ήταν από το σχολείο, τον έντυσε και τον πήγε στην αστυνομία. Είχε κυριολεκτικά χάσει τον κόσμο κάτω από τα πόδια του. Στην αστυνομία συνάντησε τρεις αστυνόμους και πάλι καλά ο ένας κατάλαβε αμέσως τι είχε παιχτεί.

Η θεική κουκουβάγια Πουέο (παραμύθι από την Χαβάη)





      Κάποτε στο νησί Οάχου της Χαβάης, ένας πεινασμένος άντρας που τον έλεγαν Καπόι, σκαρφάλωσε σε ένα δέντρο, στη φωλιά μιας κουκουβάγιας και πήρε μερικά αυγά. Καθώς τα τύλιγε μέσα σε φύλλα και ετοιμαζόταν να τα μαγειρέψει στη φωτιά, μια κουκουβάγια τον πλησίασε και κάθησε σ' ένα δέντρο παραδίπλα.


     "Σε παρακαλώ, μην καταστρέψεις τα αυγά μου, Καπόι", έσκουξε η κουκουβάγια.


     Το στομάχι του νεαρού, γουργούριζε από την πείνα. Γιατί να τα επιστρέψει, αφού τα είχε βρει αφύλαχτα?


     "Είναι δικά μου τώρα", αποκρίθηκε.


     "Σε ικετεύω Καπόι, μην σκοτώσεις τα παιδιά μου", είπε η κουκουβάγια φτερουγίζοντας.


     Ο Καπόι ντράπηκε για τον εγωισμό του. Ξαφνικά, δεν ένοιωθε πια τόσο πεινασμένος. Πως μπορούσε να φάει τα αυγά, με την κουκουβάγια να τον παρακολουθεί?


     "Έλα, λοιπόν, να τα πάρεις. Δεν μπορώ να περνάω εγώ καλά σε βάρος κάποιου άλλου", είπε.


     Η κουκουβάγια κάθησε στον ώμο του και ψιθύρισε, "Σ' ευχαριστώ, Καπόι. Το όνομά μου είναι Πουέο και είμαι ένας θεός, που εσείς οι θνητοί δεν γνωρίζετε ακόμη. Χτίσε μου ένα βωμό και εγώ θα σας προστατεύω απ' όλα τα κακά".

Ο Ντα Βίντσι, ο Χριστός, ο Ιούδας και η αλαζονεία...




Η αλαζονεία είναι το γνώρισμα της συμπεριφοράς του ανθρώπου, που πηγάζει από την υπερτίμηση του εαυτού του. Η αλαζονεία απομονώνει ουσιαστικά το άτομο από τους συνανθρώπους του. Ο αλαζόνας θεωρεί τους άλλους κατώτερους, τους χρησιμοποιεί πολλές φορές σαν αντικείμενα και τους ταπεινώνει. Το πιο προσφιλές του μέσον είναι η ειρωνεία.



Ο αλαζόνας βρίσκεται ψηλά στην συνείδηση του, αλλά χαμηλά στην συνείδηση των συνανθρώπων του.



Ο εγωισμός είναι η τάση του ατόμου να προβάλει και να αγαπά τον εαυτό του. Ο ατομισμός, η έπαρση, η υπεροψία και φυσικά η αλαζονεία είναι αποχρώσεις του ίδιου του εγωισμού.



Έκανα όλο αυτόν τον πρόλογο για να σας διατυπώσω μία ιστορία, που δεν γνωρίζω αν είναι μύθος ή πραγματικότητα, αλλά θεωρώ μία όμορφη ιστορία για παιδιά και μεγάλους που διδάσκει μέσα από τα νοήματα της.

Οι ΗΠΑ «πιέζουν» να αλλάξουμε τις ταυτότητες




Δεδομένος θεωρείται ο εκσυγχρονισμός των ελληνικών ταυτοτήτων έως το 2017, έπειτα από «πιέσεις» που ασκεί η Ουάσινγκτον

«Αφόρητες» χαρακτηρίζουν ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. τις πιέσεις της Ουάσιγκτον για τον εκσυγχρονισμό των αστυνομικών ταυτοτήτων στην Ελλάδα.
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι οι ελληνικές ταυτότητες πλαστογραφούνται εύκολα, γεγονός που τους προκαλεί προβλήματα στους ελέγχους στα σύνορά τους, όπου κατά καιρούς έχουν συλληφθεί άτομα που εξέδωσαν ταξιδιωτικά έγγραφα με τη χρήση πλαστών ελληνικών ταυτοτήτων. 
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ήδη ξεκινήσει να τρέχει τη διαδικασία με τη σύσταση δύο επιτροπών, εκ των οποίων η μία ασχολείται με το νομοπαρασκευαστικό κομμάτι και η άλλη με τις τεχνικές προδιαγραφές.
Η Ουάσιγκτον ζητά επιτακτικά να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο δυνατό η διαδικασία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση από το 2017 μπορεί να υπάρξει αποπομπή της Ελλάδας από το πρόγραμμα απαλλαγής έκδοσης βίζας (Visa Waiver Program) για τους Έλληνες που ταξιδεύουν στην Αμερική.

Ο Θεός Ενέκρινε Το Αίτημα Σας Να Γίνεται Μέλος Της Ομάδας

 Του Παύλου Αμπεριάδη

1
Περνούσα από την εκκλησία της γειτονιάς
Και λέω δε μπαίνω να καθαρίσω και εγώ
λίγο
Τη βρωμιάρα την ψυχή μου;
Κόσμος  πολύς
Πρέπει  να’ταν  λόγω των εκπτώσεων.
Πανικός για μια θέση
στον παράδεισο.
Μουσικές καρέκλες παίζανε…

ΟΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΥΠΟΓΕΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

Inner Earth to Reveal themselves to Humanity
Η απόφαση πάρθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 σε μια μυστική βάση στην Ζώνη Αστεροειδών Kuiper από εκπροσώπους επτά Αποσχισθέντων Πολιτισμών στο Εσωτερικό της Γης οι οποίοι συναντήθηκαν με εκπρόσωπο των Όντων της "Συμμαχίας των Σφαιρών" (Sphere Beings Alliance)
ΟΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΥΠΟΓΕΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ
Στις 26 Απριλίου ο Corey Goode παρείχε πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τους υπόγειους πολιτισμούς στο Εσωτερικό της Γης, η οποία είχε αρχικά περιγραφεί στις 14 Ιανουαρίου στην ιστοσελίδα του.
Ο Goode αναφερόμενος στην επίσκεψή του στις αρχές Ιανουαρίου σε μια φουτουριστική υπόγεια πόλη που ανήκει σε έναν από τους Πολιτισμούς στο Εσωτερικό της Γης, αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά ως ο "Anshar", ο οποίος υφίστατο για 18 εκατομμύρια χρόνια (!) και ότι μπορούσε να αισθανθεί τον ενθουσιασμό στους κατοίκους της πόλης στην είδηση ότι οι ηγέτες τους είχαν αποφασίσει να αλλάξουν την πολιτική του αυστηρού διαχωρισμού και να αρχίσουν τις προετοιμασίες για να αποκαλύψουν τον εαυτό τους ανοιχτά στην ανθρωπότητα.
Σε προηγούμενες περιπτώσεις ο Goode έχει περιγράψει τα Όντα της "Συμμαχίας των Σφαιρών" ως Όντα 6ης έως 9ης διάστασης τα οποία ανέπτυξαν Πολιτισμό τύπου ΙΙΙ της κλίμακας Kardashev τα οποία έχουν μετατρέψει τις σχέσεις μεταξύ των διαφόρων Μυστικών Διαστημικών Προγραμμάτων και των εξωγήινων πολιτισμών που λειτουργούν στο δικό μας και σε παρακείμενα ηλιακά συστήματα.
Εκτός από τη δημιουργία ενός "φράχτη συχνότητων" ή καραντίνας γύρω από το Ηλιακό Σύστημα, η "Συμμαχία των Σφαιρών" βοήθησε στην δημιουργία ενός πιο ηθικού "Μυστικού Διαστημικού Προγράμματος" της Συμμαχίας και στην επίτευξη τεχνολογικής ισοτιμίας με λιγότερο ηθικά Διαστημικά Προγράμματα διαφόρων εξωγήινων ομάδων.
Όλοι οι πολιτισμοί στο Εσωτερικό της Γης σέβονται τα Όντα της "Συμμαχίας των Σφαιρών" ως μια πολύ αρχαία φυλή, που περιγράφονται ως οι "Οικοδόμοι," οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τη δημιουργία των πρώτων πολιτισμών στη Γη και αλλού στο Ηλιακό μας Σύστημα. ο Goode έχει επίσης περιγράψει αρχαίες τεχνολογίες δόμησης διασκορπισμένες σε όλη τη Γη και το Ηλιακό Σύστημα. Αυτές οι μυστηριώδεις τεχνολογίες είναι περιζήτητες από διάφορες εξωγήινες ομάδες.
Για πολλές χιλιετίες, αν όχι εκατομμύρια χρόνια, η "Συμμαχία των Σφαιρών" προφανώς δεν ήρθε σε επαφή με τους πολιτισμούς στο Εσωτερικό της Γης, αλλά επέλεξε να το πράξει τώρα. Ο Goode φαίνεται να έχει διοριστεί ως ο ενδιάμεσος τους με τους Πολιτισμούς στο Εσωτερικό της Γης, καθώς και με όλες τις άλλες ομάδες.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: ΛΕΥΚΟΠΕΤΡΑ 146 π.Κ.Ε

Πριν τη Λευκόπετρα
Το 168 π.Κ.Ε (προ Κοινής Εποχής) οι Ρωμαίοι υπό το στρατηγό τους Αιμίλιο Παύλο, νίκησαν τους Μακεδόνες στην μάχη της Πύδνας και υπέταξαν τη Μακεδονία. Το 167 π.Κ.Ε ένας ρωμαιόφιλος στρατιωτικός της Αχαϊκής Συμπολιτείας, ο Καλλικράτης ο Αχαιός παρέδωσε στους Ρωμαίους 1.000 από τους πιο εξέχοντες πολίτες της.
Μετά από 17 χρόνια αιχμαλωσίας, (150 π.Κ.Ε) ξαναγύρισαν στην πατρίδα τους, από τους 1.000 όμως μόνον 300, γιατί οι άλλοι είχαν είχαν πεθάνει. Τελικά ο Καλλικράτης ο Αχαιός πέθανε και την εξουσία στη Συμπολιτεία την ανέλαβαν οι αντιρωμαϊκοί που κήρυξαν πόλεμο στη Σπάρτη.
Η Σπάρτη είχε έριδες με την Αχαϊκή Συμπολιτεία και ζήτησε βοήθεια από τη Ρώμη. Οι Ρωμαίοι στην αρχή δεν φάνηκαν πρόθυμοι επειδή είχε κηρυχτεί ο Γ΄ Ρωμαιο-Καρχηδονιακός Πόλεμος και επίσης ήταν σε εξέλιξη το κίνημα του Ανδρίσκου στη Μακεδονία. Παρολαυτά έστειλαν πρέσβεις στη Συμπολιτεία και της ζήτησαν να αποχωρήσουν από αυτή, η Κόρινθος, ο Ορχομενός και άλλες πόλεις. Οι Αχαιοί δεν δέχτηκαν.
Κατόπιν αυτού μια πρώτη σύγκρουση έγινε στη Σκάρφεια όπου ο αρχηγός των Αχαιών, Κριτόλαος, έπαθε πανωλεθρία και ο αρχηγός των Ρωμαίων, Μέττελος, προχώρησε ακάθεκτος προς την Πελοπόννησο. Μετά το θάνατο του Κριτόλαου, στρατηγός στη Συμπολιτεία αναγορεύθηκε ο Διαίος, που μισούσε βαθύτατα τους Ρωμαίους.
Η μάχη

ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΗΛΙΘΙΕ!!!

Nikos Prandekas
Ο κισσός είναι κισσός. Κυπαρίσσι δεν είναι και ούτε μπορεί να γίνει ποτέ. Άλλο DNA. Είναι ένα παρασιτικό φυτό που μπορεί να αναπτυχθεί και να μακροημερεύσει εκμεταλλευόμενο το κυπαρίσσι. Ενίοτε και να το αρρωστήσει, ακόμη και να το "πνίξει". Το γενναιόψυχο κυπαρίσσι, ενίοτε "επιτρέπει" στον κισσό την αναρρίχησή του. Και ο κισσός αποκτά τη δυνατότητα μίας θέασης που ποτέ δε θα φανταζόταν ότι μπορεί να κατακτήσει δίχως τον ξενιστή του. Κι από 'κει ψηλά, με εφόδιο την κάλυψη, τη βοήθεια, τη συμπαράσταση και συνολικά τη μεγαλόψυχη αποδοχή του κυπαρισσιού, ο κισσός μπορεί να ευχαριστήσει την Αγαθή Τύχη και όσο κι αν ποτέ δε θα γίνει κυπαρίσσι, εν τούτοις, να λάβει επίκτητα στοιχεία που μπορούν να το βοηθήσουν να γίνει καλύτερος κισσός. Αλλά αυτό προϋποθέτει τη ρημάδα την αυτογνωσία. Αν αυτή απουσιάζει τότε ο κισσός, ζαλισμένος από τα ύψη από τα οποία αποκτούσε εξαιρετικά προνομιούχα θέαση των πραγμάτων, μεταφράζοντας την αποδοχή του ξενιστή του σε παροχή ανοικτής επιταγής θεωρεί εαυτόν κάτοχο ξεχωριστής αυταξίας και με τα χρόνια αρχίζει να ρωτά κάθε πρωί, "καθρέφτη καθρεφτάκι μου, υπάρχει δυνατότερο... κυπαρίσσι από εμένα;" Κι εκεί εκδηλώνεται ραγδαία πλέον ο τραγέλαφος. Το φιλόξενο γενναιόδωρο κυπαρίσσι είναι πια για τον κισσό ένα όρθιο γερασμένο ξύλο που πρέπει να υπακούει στο μεταλλαγμένο κισσό που είναι φύσει "ευέλικτος", μέχρι που η μόνη του χρησιμότητα σύμφωνα με τον κισσό, είναι η στήριξή του και θα πρέπει μάλιστα να ευχαριστεί το παράσιτο επειδή έχει την τιμή να το φιλοξενεί στο κορμό και τα κλαδιά του. Είναι πια ο κισσός το πραγματικό κυπαρίσσι ενώ το άλλο είναι πια μόνον ένα κούτσουρο χρήσιμο κάνα τζάκι...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα