Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Μη ζητάς την υπέρβαση όταν εσύ δεν την κάνεις



Οι σχέσεις είναι εξ ορισμού κτητικές και εγωιστικές. Σε κάνουν να τα θες όλα ή τίποτα. Δε συμβιβάζεσαι με ημίμετρα, δε χορταίνεις με μικρές τζούρες, δε γεμίζεις μέσα σου με συμβιβασμούς. Είναι ο έρωτας που σε κάνει άπληστο και αδηφάγο. 
Κάπως έτσι έρχεται η στιγμή, που ζητάς στον άλλον να κάνει την υπέρβαση. Να περάσει τα προσωπικά του όρια και τείχη, να κάνει κάτι, που ίσως δε θα τον εκφράζει. Από το να παρατήσει τη δουλειά του, να σε ακολουθήσει στο εξωτερικό, να χωρίσει την άλλη για σένα, αλλά και πιο απλά όπως το να σε γνωρίσει στους φίλους του, στους γονείς του, να μείνετε σε άλλη περιοχή μακριά από τους φίλους του, να αλλάξει χρώμα στα μαλλιά και στυλ ντυσίματος.
Να ξεκαθαρίσουμε, πως όταν εσύ ζητάς το κάτι παραπάνω από τον άλλον, έχεις κάποιου είδους, ας το πούμε πρόβλημα. Δηλαδή, δεν αγαπάς τον άλλον για αυτό που είναι, αλλά για αυτό που μπορεί να γίνει δίπλα σου. Τον θες στα δικά σου μέτρα και σταθμά. Να ταιριάζει στην ιδεατή εικόνα που έχεις στο μυαλό σου. Λάθος. 
Ακόμα πιο λάθος είναι όταν εσύ που ζητάς από τον άλλον την υπέρβαση, δεν είσαι διατεθειμένος να κουνήσεις το μικρό σου δαχτυλάκι. Εγωιστικό να το βαφτίσουμε, παρτάκια να σε πούμε, τι απ’ όλα σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα; 

Αδέρφια, συνεχίζουμε να νικάμε!

lixiprothesma xrei

Σήμερα συμπληρώνονται έξι χρόνια από το πρώτο Μνημόνιο και το αξέχαστο Καστελόριζο, και, καθώς πάμε για το τέταρτο και το πέμπτο Μνημόνιο και το δημόσιο χρέος έχει πια εκτοξευτεί, θέλω να στείλω ένα αισιόδοξο μήνυμα σε όλους τους Έλληνες, αφού τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ιδιωτών προς το Δημόσιο έφτασαν στο επίπεδο ρεκόρ των 87,71 δισεκατομμυρίων.
Μαζί με τα χρέη των ιδιωτών από εισφορές και πρόστιμα στα ασφαλιστικά ταμεία και τα χρέη προς τις Τράπεζες, φτάνουμε σε ένα τεράστιο ποσό· δεν το γράφω το ποσό, γιατί δεν θέλω να το πάρετε πάνω σας και να σταματήσετε τον αγώνα για περισσότερα χρέη.

Εννοείται πως αυτά τα χρέη δεν θα πληρωθούν ΠΟΤΕ. Οι Έλληνες έχουν κάνει στάση πληρωμών -χωρίς να το ξέρουν- και πληρώνουν μόνο τα κορόιδα.

Δεν θα αργήσει η μέρα που οι Έλληνες θα καταφέρουν να φτάσουν το ιδιωτικό χρέος στο ύψος του δημοσίου χρέους.

ΕΙΝΑΙ ο ΗΛΙΟΣ… ΨΕΥΤΙΚΟΣ; – Μία ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ που ΞΕΣΗΚΩΝΕΙ… (Βίντεο)

σκια στον ήλιο
Γράφει ο Σπύρος Μακρής,
Μία πολύ περίεργη παρατήρηση που έχει καταγραφεί στα επίσημα όργανα παρατήρησης της NASA, έρχεται να αναστατώσει τα μυαλά μας: Ο ήλιος εξαφανίζεται και… έχει σκιά…
Αν αυτό μας το έλεγαν δεν θα το πιστεύαμε. Αντίθετα θα γελούσαμε. Πώς είναι δυνατόν ο ήλιος να χάνεται χωρίς να το πάρουμε είδηση όλοι εμείς οι κάτοικοι της Γης;
Πώς γίνεται ο Ήλιος να σχηματίζει σκιά μόνο στο ένα ημισφαίριο; Και πως γίνεται να έχει σκιά, γενικώς;…
Δεν γνωρίζουμε αν θα μπορούσε να υπάρχει κάποια επιστημονική εξήγηση για όλα αυτά, αν πρόκειται για κάποιο πολύ σπάνιο φυσικό φαινόμενο… Ωστόσο, όλα αυτά φαίνεται πως είναι αποτυπωμένα:
Στο video που ακολουθεί θα δείτε τον Ήλιο να εξαφανίζεται προς στιγμή. Παραδόξως, σύμφωνα με τον youtuber, myunhauzen74, που το εντόπισε στις 12/4/2016, τα αστέρια εξακολουθούν να φαίνονται, άρα δεν ήταν κάποια προσωρινή βλάβη της κάμερας ή των μέσων μετάδοσης από το solar NASA observatory.

Νάητ Κρόουλς...Τα Ξυλοπόδαρα Πλάσματα!

Αποτέλεσμα εικόνας για The Fresno Nightcrawler



Ξέρετε τι μου αρέσει στο θέμα του παράξενου του μεταφυσικού και του περίεργου!;! Όταν προτρέχουν κάποιοι ερευνητές  και λένε ότι αυτό δεν υπάρχει εκείνο δεν υπάρχει το άλλο δεν στέκει κτλ. κτλ.!!!! Το έχουν πει για όλα!!!! Από τα ΑΤΙΑ ως την πιο μικρή παραξενιά!!!! Και όταν κάτι δεν ευσταθεί λένε με απάθεια….φτιαχτό, πλαστό, το ένα το άλλο!!!! Κάποιες φορές ακόμα και εμείς οι ερευνητές αυτών των γεγονότων μπορούμε να την πατήσουμε θεωρώντας πλαστά κάποια πράγματα αλλά όταν επιβεβαιώνονται τότε εμείς χαιρόμαστε πιο πολύ από όλους και ας είχαμε κάνει λάθος!!!! Έτσι λοιπόν και με τα περίεργα πλάσματα Νάητ Κρόουλς όπου από μόνα τους είναι τόσο περίεργα αλλά και αλλόκοτα που όποιο τα δει θα πει σίγουρα είναι φάρσα!!!! Είναι!;! Είμαστε σίγουροι όλοι ότι είναι φάρσα!;! Να σας πω την αλήθεια και εγώ όταν τα πρώτο είδα πίστεψα ότι πρόκειται για κάποια φάρσα και δεν έδωσα και τόσο σημασία….μάλλον καμία να λέμε την αλήθεια!!!! Ώσπου θυμήθηκα μια ιστορία των Αμερικάνων αυτόχθονων Ινδιάνων όπου μιλούσαν για τα περίεργα ψηλά πνεύματα του δάσους όπου κατεβαίναν από τον ουρανό μέσα από τα άστρα όπου ταξίδευαν!!!!
Υπάρχουν πολλές φυλές Ινδιάνων στην Αμερική όπου πιστοποιούν τις ιστορίες αυτές αν και σήμερα τις θεωρούν απλός φαντάστηκες εκτός από τους γηραιότερους …!!!!! Τι γίνεται όμως όταν έρχονται αποδείξεις από το παρελθόν όπου πιστοποιούν ότι όχι μόνο ήξεραν για την ύπαρξη των Νάητ Κρόουλς οι Ινδιάνοι αλλά τους είχαν φτιάξει και σε αγάλματα από ξύλα!!!! Σαν ένα είδος τοτέμ όπου μέχρι και η αναζήτηση του ξύλου ήταν μια τιτάνια αναζήτηση για να αποδοθεί η μορφή των Νάητ Κρόουλς!!!! Πολλές φυλές ινδιάνων στην Αμερική μιλάνε για αυτά τα τόσο παράξενα πλάσματα και λένε ότι ήλθαν από τον  βαθύ ουρανό με όχημα ένα άστρο!!!!

ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ – ΦΡΙΚΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ – ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ – ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΗ ΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ??


ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟ ΚΔ:23-28
«Τότε εάν κάποιος είπη προς υμάς: “Ιδού, εδώ είναι ο Χριστός, ή εδώ”, μή πιστεύσητε. Διότι θα εγερθούν ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται, και θα δείξει μεγάλα σημάδια και θαύματα, ώστε να πλανήσωσιν, αν είναι δυνατόν, και τους εκλεκτούς. Ιδού, προείπα προς υμάς. Εάν λοιπόν είπωσι προς υμάς: “Ιδού, εν τή ερήμω είναι”, μή εξέλθητε. “Ιδού, σε μυστικά δωμάτια”, μή πιστεύσητε. Διότι, καθώς η αστραπή εξέρχεται από ανατολών, και φαίνεται έως δυσμών, ούτω θα είναι και η παρουσία του Υιού του ανθρώπου. Διότι όπου είναι το πτώμα, εκεί θα συναχθούν οι αετοί» (κατά Ματθαίο ΚΔ:23-28).
Παράλληλη αναφορά:
Είπε δε προς τους μαθητάς: «Θα έλθουν ημέραι, όταν θα επιθυμήσετε να ίδητε μίαν των ημερών του Υιού του ανθρώπου· και δεν θα δείτε. Και θα σάς πουν: “Ιδού, εδώ είναι, ή, Ιδού εκεί”· μή υπάγητε, μηδ’ ακολουθήσητε. Διότι όπως η αστραπή η αστράπτουσα στον ουρανό λάμπει στον ουρανό, έτσι θα είναι και ο Υιός του ανθρώπου στην ημέρα του. Πρώτον όμως πρέπει αυτός να πάθη πολλά, και να καταφρονηθή από της γενεάς ταύτης» (κατά Λουκά ΙΖ:22-25).
«Θα έρθει καιρός όταν θα έχω φύγει κατά τον οποίο θα αδημονείτε να δείτε έναν Υιό του ανθρώπου, ή ανθρώπινο σώμα, όπου η κατά Χριστόν Συνειδητότητα θα είναι εκδηλωμένη όπως είναι η μορφή μου. Δεν πρόκειται όμως να το δείτε (επειδή μια τέτοια πλήρης εκδήλωση της κατά Χριστόν Συνειδητότητας όπως είναι ενσαρκωμένη στο σώμα μου συμβαίνει σπάνια, κατά μακρά διαστήματα πολλών, πολλών χρόνων ή αιώνων).
Ο Ιησούς μιλά για τον θεϊκό νόμο της αφοσίωσης στον γκουρού καθώς είναι ο αγγελιοφόρος του Θεού
Αδαείς λάτρεις θα σας πουν: “Κοιτάξτε, έχουμε βρει έναν μεγάλο δάσκαλο εδώ, ή εκεί σε εκείνο τον τόπο”. Βεβαιωθείτε ότι δεν θα ακολουθήσετε αυτούς τους ψευδοπροφήτες ακόμα κι αν επιδεικνύουν εντυπωσιακά σημάδια και θαύματα. Μείνετε προσκολλημένοι στον θεόσταλτο Γκουρού-σωτήρα σας μέσω του οποίου θα λάβετε τη λύτρωση σύμφωνα με το θεϊκό θέσφατο».
Ο Ιησούς επανέλαβε ότι οι αληθινοί πιστοί του θα πρέπει να φυλάγονται από τον πειρασμό να ακούν τους ψευδοπροφήτες που ισχυρίζονται ότι είναι δάσκαλοι όμοιοι με τον Χριστό και επιχειρούν να παρασύρουν οπαδούς με μαγικά ή υπνωτιστικά τεχνάσματα και «θαύματα» που στην πραγματικότητα δεν είναι παρά πνευματικά άχρηστα ασυνήθιστα επιτεύγματα.
[Τα θαύματα δεν είναι απαραίτητα σημάδι θεϊκής συνειδητοποίησης, όπως αυτό φαίνεται από τα εκπληκτικά επιτεύγματα αρκετών διάσημων θαυματοποιών που ωστόσο στερούνται των βασικών προαπαιτούμενων αληθινής αγιότητας και θεϊκής συνειδητοποίησης. Στην Αυτοβιογραφία Ενός Γιόγκι έγραψα: «Η επιδεικτική χρησιμοποίηση ασυνήθιστων δυνάμεων αποδοκιμάζεται από τους Δασκάλους. Ο Πέρσης μυστικιστής Αμπού Σαΐντ (Abu Said) κάποτε γέλασε με κάποιους φακίρηδες (Μουσουλμάνους ασκητές), οι οποίοι ήταν περήφανοι για τις θαυμαστές τους δυνάμεις πάνω στο νερό, τον αέρα και τον χώρο.
»“Κι ένας βάτραχος νιώθει σαν στο σπίτι του μέσα στο νερό!”, είπε ο Αμπού Σαΐντ με ελαφρά περιφρόνηση. “Ο κόρακας και ο γύπας εύκολα πετούν στον αέρα· ο Διάβολος είναι ταυτόχρονα παρών και στην Ανατολή και στη Δύση! Αληθινός άνθρωπος είναι εκείνος που είναι πάντα ενάρετος ανάμεσα στους συνανθρώπους του, που μπορεί να αγοράζει και να πουλά και παρ’ όλα αυτά ποτέ να μην ξεχνά ούτε για μια στιγμή τον Θεό!”».]
Εντούτοις, αν και ο Ιησούς αποκήρυξε τους απατεώνες, ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι η κατά Χριστόν Συνειδητότητα ήταν εκδηλωμένη μόνο στο δικό του σώμα, με το όνομα Ιησούς, και ότι αυτή δεν μπορούσε να είναι εκδηλωμένη σε οποιαδήποτε άλλη όμοια με τον Χριστό ψυχή κάθε εποχής.

Συμπεριφέρεσαι αδύναμα, όμως δεν είσαι αδύναμος.


Μερικοί ανθρώποι συμπεριφέρονται τόσο αδύναμα όσο ένα μικρό ποντίκι.
Εγώ λέω, "Σταμάτα το αυτό!"
Δεν είσαι αδύναμος.
Συμπεριφέρεσαι αδύναμα, όμως δεν είσαι αδύναμος.
Η αδυναμία του σώματός σου δεν είμαι μια ερμηνεία του πνεύματος. 

Κάπου υπάρχουν άνθρωποι, λίγοι, πολύτιμοι!

κάπου υπάρχουν άνθρωποι

Κάπου υπάρχουν άνθρωποι, δεν μπορεί!

Πότε άραγε άρχισαν όλα;
Από όταν ξεκίνησε η ιστορία με την κρίση;  Απ΄ όταν πάψαμε να έχουμε τη ζωή που μας είχαν μάθει να έχουμε, προσφέροντας μας τα πάντα και εμείς σαν άπληστα και πεινασμένα όντα πέσαμε με τα μούτρα στο να τα αρπάζουμε και πίσω να μη κοιτάμε; Ή μήπως ακόμα και πιο πίσω, όταν αποκτούσαμε αυτή την περίφημη «νοοτροπία του Έλληνα» (ξέρετε αυτή του » je m΄en fous«, της «φραπεδιάς και του ωχ αδερφέ»), που ο καθένας προσάπτει με αμέριστη ευκολία στο διπλανό του, αποβάλλοντας την από πάνω του σαν μίασμα, ξεχνώντας ότι του κρέμεται κι εκείνου σαν ουρά από πίσω και με το περίφημο επίσης στρουθοκαμηλισμό που  μας δέρνει,  κάνουμε πώς δεν είναι εκεί αφού είναι πίσω μας και δεν τη βλέπουμε.
Δεν ξέρω πότε και πραγματικά ούτε και με νοιάζει.
Αυτό είναι πίσω στο χρόνο, έγινε και τώρα από αυτό το πίσω, την ιστορία,  καλό είναι να κρατάμε αυτά που θα μας πάνε μπροστά.
Αλλά κι αυτά τελικά δεν ξέρω ποια είναι. Ακόμα και να ήξερα όμως δεν γνωρίζω  τον τρόπο να τα χρησιμοποιήσω για το μπροστά κι όχι για τη μιζέρια που μας δέρνει! Δεν γνωρίζω και κάποιον ικανό να μου δείξει. Γιατί όλους εν τέλει  ίδια μιζέρια μας δέρνει! Για διαφορετικούς λόγους, με διαφορετικούς τρόπους, αλλά η ίδια. Ακόμα και τους τάχα μου γκλαμουράτους! Αυτούς που ζουν μέσα στην ασημένια και αστραφτερή ζωή  τους και κλαίγονται κι αυτοί για τους δικούς τους πόνους. Κι αυτοί μίζεροι είναι.

Απλά μείνε ως ο μάρτυρας όλων

Αποτέλεσμα εικόνας για Δεν πρέπει να εμπλέκεσαι συναισθηματικά

Δεν πρέπει να εμπλέκεσαι συναισθηματικά
με τα φαινόμενα που αντιλαμβάνεσαι μέσω του νου.
Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ένα προσωρινό πεδίο. Αντιστάθου και μην ταυτιστείς τώρα.
Όλα περνούν, κινούνται σύμφωνα με το δικό τους νόμο.
Να είσαι ήσυχος. Μην κρίνεις ούτε να ερμηνεύεις τίποτα προσωπικά. 
Εδώ υπάρχει απόλυτη σιωπή, κενότητα—να είσαι ένα μαζί της.
Εάν υπάρχει μια τάση να κρίνεις ή να ερμηνεύεις οτιδήποτε, αυτό παρατηρείται επίσης.
Απλά μείνε ως ο μάρτυρας όλων. Σιγά σιγά φτάνεις να αναγνωρίσεις το γαλήνιο και σιωπηλό υπόβαθρο σε όλα όσα εμφανίζονται ως κινήσεις μέσα σ' αυτό το συνειδητό πεδίο. 

Αυτό το υπόβαθρο δεν είναι ο παρατηρητής αλλά η παρατήρηση συμβαίνει μέσα σ' αυτό. 
Απλά η παρατήρηση συμβαίνει φυσικά σ' αυτό το χώρο της ουδετερότητας. 

7 ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ “ΑΝΤΙΛΗΨΗ” ΣΟΥ

Η Πραγματικότητα δεν είναι τόσο απλή όσο θα θέλαμε να πιστεύουμε. Αρκετά πράγματα που θεωρούμε αληθινά και δεδομένα είναι στην ουσία ψευδή. Οι Επιστήμονες αλλά και οι Φιλόσοφοι έχουν κάνει ότι μπορούν για να εισάγουν αυτές τις Θεωριες στην κοινή λογική – όπως θα δείτε από τα επτά παραδείγματα παρακάτω:

7 Θεωριες που θα αλλαξουν την “αντιληψη” σου: Ο Μεγάλος Παγετώνας

Ο Μεγάλος Παγετώνας είναι η θεωρία που εξηγεί το τελευταίο στάδιο στο οποίο θα εισχωρήσει τελικά το σύμπαν μας, επειδή ξεμένει από αποθέματα ενέργειας. Καθώς αυτή η ενέργεια εξασθενεί – αναφέρει η θεωρία – το Σύμπαν χαμηλώνει ταχύτητα. Με άλλα λόγια υπάρχει μία χαμηλή απώλεια θερμότητας , καθώς η θερμότητα αυτή παράγεται από την κίνηση των σωματιδίων ενέργειας. Υπάρχει βραδύτητα στην κίνηση, και σύμφωνα με την θεωρία υποτίθεται πως το σύμπαν θα σταματήσει. Κάτι που μας κάνει να θυμηθούμε αυτό που έγραψε ο T.S.Eliot: ” Αυτός είναι ο τρόπος που θα καταστραφεί ο κόσμος: Όχι με μία έκρηξη, αλλά με ένα κλαψούρισμα..

Η Θεωρία του Σολιψισμού / Εγωμονισμού

Η Θεωρία του Σολιψισμού είναι μία Φιλοσοφική θεωρία που αναφέρει πως τίποτα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί πέρα από την ύπαρξη του ατομικού Νου. Ακούγεται λιγάκι υπερβολικό, καθώς θεωρούμε πως υπάρχουν όλα όσα βλέπουμε – αγγίζουμε – νιώθουμε, όμως η θεωρία αναφέρει πως είναι ουσιαστικά αδύνατο να επιβεβαιώσεις την ύπαρξη των πάντων, παρά μονάχα της ίδιας σου της Συνειδητότητας.Αν σχετίσουμε την πραγματικότητα με όλα τα ζωντανά όνειρα που έχουμε δει στην ζωή μας, τότε ίσως μπορέσουμε να αναρωτηθούμε αν και η πραγματικότητα στην οποία ζούμε δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ολοζώντανο όνειρο..

10 ψέματα που πρέπει να πάψουμε να λέμε στον εαυτό μας

Το μυαλό μας παίζει ύπουλα παιχνίδια και τις περισσότερες φορές, η τυφλή εμπιστοσύνη που έχουμε στον εαυτό μας, μας κάνει να μην βλέπουμε το λάθος στο οποίο ο ίδιος μας εκθέτει. Ο φόβος, ο πανικός, οι εδραιωμένες συνήθειες και αντιλήψεις είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι στην προσωπική μας εξέλιξη και πρόοδο και αξίζει ο καθένας να αφιερώσει λίγο χρόνο για να «δει» την πραγματική αλήθεια πίσω από τα ψέματα που αραδιάζουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας και όχι μόνο μας κρατάνε πίσω, αλλά μας σπρώχνουν προς τελείως λάθος κατευθύνσεις.
woman1
Κάθε φορά λοιπόν, που θα είστε έτοιμοι να πάρετε την «κατηφόρα» θυμηθείτε σε πόσες λάθος αντιλήψεις στηρίζεται η διάθεσή σας και κάντε στροφή 180ο για την «ανηφόρα»…

1. «Είσαι όλα όσα σκέφτεσαι και νιώθεις»

Δεν είμαστε οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας και τη στιγμή που θα το πιστέψουμε αυτό θα κάνουμε το μεγαλύτερο κακό στον εαυτό μας. Οι κακές σκέψεις που κάνουμε όταν είμαστε πεσμένοι ψυχολογικά και η ζήλεια που νιώθουμε όταν βλέπουμε την νυν του πρώην, δεν μας κάνουν ούτε κακούς ούτε και ζηλόφθονες. Οι σκέψεις φεύγουν και τα συναισθήματα είναι παροδικά και δεν αποδεικνύουν τίποτα για τον πραγματικό μας χαρακτήρα.

2. «Δεν αξίζει το ρίσκο»

Οι περισσότεροι αναζητούμε την ασφάλεια στη ζωή μας, αλλά το μεγαλύτερο ψέμα είναι η πεποίθηση ότι θα τη βρούμε. Το μόνο σίγουρο στη ζωή είναι οι αλλαγές που πρόκειται να συμβούν και το αποτέλεσμα της κάθε πράξης μας, όσο σίγουροι και να είμαστε για την επιλογή μας, θα είναι πάντα αβέβαιο. Το μόνο πράγμα για το οποίο πρέπει να είστε σίγουροι είναι πως η μοναδική προτεραιότητά σας πρέπει να είναι και πάντα θα είναι ο εαυτός σας και κανείς άλλος.

Λάο Τσε

post-216
Ανάμεσα στον Λάο Τσε των Κινέζων και τον δικό μας Όμηρο υπάρχουν μύριες ομοιότητες αλλά και διαμετρικές αντιθέσεις. Η συζήτηση για το αν στ’ αλήθεια υπήρξε ο Λάο Τσε δεν έχει ακόμα σιγάσει, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τον Όμηρο. Ακόμα και τα ονόματά τους με ορολογία μάλλον μοιάζουν παρά με δήλωση συγκεκριμένου ατόμου. Όμηρος σημαίνει «ο μη ορών», ο τυφλός τροβαδούρος. Λάο Τσε θα πει «ο Γέρο Δάσκαλος».
Αν όμως ο Όμηρος απηχεί την τάξη των ραψωδών που περιφέρονταν από αυλή σε αυλή και τραγουδούσαν τα κατορθώματα των προγόνων, η λέξη Λάο Τσε αποδίδεται σε κάποιον που τα βρόντησε κι έφυγε μακριά.
Ο ιστορικός Σούμα Τσιέν διηγείται ότι ο Λάο Τσε ήταν συντηρητής της βασιλικής βιβλιοθήκης κι από το καθόλου ευκαταφρόνητο αυτό πόστο μπορούσε να γνωρίσει όλη τη χυδαιότητα της πολιτικής. Ένιωσε αηδία, παραιτήθηκε και πήγε να ζήσει στην πέρα από τα σύνορα έρημο. Στο συνοριακό φυλάκιο, ο φύλακας Γιν Χσι του είπε:
«Αφού αποτραβήχτηκες από τη ζωή, κάτσε και γράψε ένα βιβλίο για μένα».

Το ένα και μόνο κόλπο που πρέπει να ακολουθήσεις αν θέλεις να αδυνατίσεις!

Ιδού τι συμβουλεύουν οι διαιτολόγοιΤο ένα και μόνο κόλπο που πρέπει να ακολουθήσεις αν θέλεις να αδυνατίσεις!
Βρισκόμαστε στα μέσα του Απρίλη και όλες μας έχουμε ήδη στο μυαλό μας το καλοκαίρι! Σε λίγες εβδομάδες θα απολαμβάνουμε και πάλι τα μπάνια μας στη θάλασσα και αυτό εκτός από απεριόριστη χαρά, δυστυχώς μας γεμίζει και άγχος.
Για μία ακόμη φορά δεν τηρήσαμε την υπόσχεσή μας να προσέχουμε τη διατροφή μας και να γυμναζόμαστε εντατικά, με αποτέλεσμα να τρέχουμε τελευταία στιγμή να χάσουμε τα περιττά κιλά που μας ταλαιπωρούν. Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτή την κατηγορία, πάρε θάρρος και συνέχισε να διαβάζεις.
Οκ, γνωρίζεις πως πρέπει να καταναλώνεις πολλά φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και ω3 λιπαρά οξέα, καθώς και ότι πρέπει να πίνεις πολύ νερό. Υπάρχει άραγε κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις την κατάσταση;

Ελεύθερη ψυχή!

eleftheri psixi

Ζήσε τη ζωή σου ελεύθερα. Κι όταν τσακίζεσαι, να 'χεις το θάρρος και να λες, με γεια μου με χαρά μου. Φτου κι από την αρχή. Όχι κακομοιριές και κλαψούρες.
Οι φόβοι και οι ανασφάλειες μοιάζουν πολύ με τα σκυλιά. Αν καταλάβουν πως τρέμεις, σου χυμούν. Αν δείξεις αδιαφορία, χοροπηδούν γύρω σου, κάνουν χαρούλες και απομακρύνονται κουνώντας την ουρά τους.

Πανάδες στο πρόσωπο: Μυστικά υγείας για να τις αντιμετωπίσετε

πανάδες

Oι πανάδες ή μελάσματα είναι σκουρόχρωμες κηλίδες, που εμφανίζονται στα μάγουλα, στο μέτωπο, στο άνω χείλος, στο πιγούνι ή στο λαιμό.

Ιδιαίτερα το καλοκαίρι οι πανάδες αποτελούν τον τρόμο και τον φόβο των γυναικών αφού ο ήλιος ενοχοποιείται γαι την εμφάνισή τους. Τις περισσότερες φορές οι πανάδες έχουν διάμετρο μεγαλύτερη από 1 εκατοστό και δεν προκαλούν αλλοίωση στην υφή του δέρματος.
Οι πανάδες οφείλονται σε κληρονομική προδιάθεση, ορμονική διαταραχή ή χρήση για μεγάλο διάστημα φαρμάκων που αυξάνουν την ευαισθησία του δέρματος στον ήλιο.
Αντιμετώπιση
Για να απαλλαγείτε από τις πανάδες μπορείτε να κάνετε τις ειδικές θεραπείες που θα σας συστήσει ο δερματολόγος ή να ξεκινήστε κάποιοα τοπική αγωγή, δηλαδή με κάποια κρέμα αποχρωματισμού.

Οι top λόγοι που οι άνδρες δεν έχουν…αντοχές στο σεξ μετά τα 40!

σεξ

Όσο και αν δεν είναι ευρύτερα αποδεκτό από το ισχυρό φύλο μετά την ηλικία των 40 χάνουν τις αντοχές τους στο σεξ.

Εκτός όμως από την ηλικία υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να σαμποτάρουν τις αντοχές στο σεξ όπως απέδειξε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Central European Journal of Urology.
Διαβάστε τι έδειξαν τα πορίσματα της έρευνας!

Όταν κάποιος λέει κάτι υποτιμητικό ή κάτι που μας πληγώνει, έχουμε επιλογή για το πώς να αντιδράσουμε.


Όταν κάποιος λέει κάτι υποτιμητικό ή κάτι που μας πληγώνει, έχουμε επιλογή για το πώς να αντιδράσουμε. 
Πρόσφατα μου συνέβη κάτι τέτοιο και έμεινα τόσο εμβρόντητος από το σχόλιο που δεν ήμουν σίγουρος πώς να αντιδράσω.
Στην αρχή, το χλεύασα. Ήταν σχεδόν κωμικό το πόσο αγενές ήταν. Στη συνέχεια άρχισε να κατακάθεται, και εγώ άρχισα να πιστεύω ότι πραγματικά ΗΜΟΥΝ αυτό που το άτομο είπε ότι ήμουν. Είχα ταπεινωθεί, καθώς το σχόλιο έγινε μέσα σε μια ομάδα ανθρώπων.
Και τότε, κατάλαβα .. το σχόλιο που έγινε δεν έχει καμία αντανάκλαση πάνω μου απολύτως. Όταν έριξα μια καλή και αυστηρή ματιά στον εαυτό μου, δεν ήμουν τίποτα σαν αυτό που αυτός ο άνθρωπος περιέγραφε ότι είμαι. Γνωρίζω τον εαυτό μου, και ξέρω ότι δεν είμαι έτσι. Μια επιπόλαια, αλόγιστη παρατήρηση είπε περισσότερα σχετικά με το πρόσωπο που το είπε από μένα, έτσι κατάλαβα ότι δεν υπήρχε απολύτως κανένας λόγος να ντρέπομαι και να σκύβω το κεφάλι.

Θεραπεία των αιμορροΐδων στο σπίτι με ένα μόνο συστατικό από την κουζίνα σας που θα τις ωριμάσει σε 24 ώρες!


Θεραπεία αιμορροΐδες στο σπίτι 1

Σας παρουσιάζουμε μια θεραπεία για τις αιμορροΐδες που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι. Με ένα μόνο συστατικό, θα σας βοηθήσει μέσα σε 24 ώρες.
Οι ειδικοί εξηγούν ότι όταν εφαρμόζουν μηλόξυδο στις αιμορροΐδες, απορροφάται ακριβώς όπως όταν πίνετε κάποια χάπια.
Είναι σημαντικό ότι αυτή η θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εσωτερικές και εξωτερικές αιμορροΐδες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και όταν οι αιμορροΐδες αιμορραγούν, καθώς είναι σε θέση να σταματήσει την αιμορραγία.

Το ετοιμάζετε σε 5 λεπτά, το πίνετε για 5 ημέρες και χάνετε 5 κιλά!

Ετοιμάστε αυτό σε 5 λεπτά, ποτό για 5 ημέρες και να χάσουν 5 κιλά!

Η περίσσεια σωματικού βάρους περιγράφεται ως υπέρβαρη αποθήκευση λίπους στον οργανισμό.
Η εναπόθεση λιπών απειλεί τη γενική υγεία και επηρεάζει σημαντικά την λειτουργία των οργάνων, όπως: την καρδιά, το συκώτι, τα νεφρά, τις αρθρώσεις, ως επί το πλείστον τα γόνατα και τα ισχία .
Οι άνθρωποι που πάσχουν από παχυσαρκία συνήθως έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να επηρεαστούν από διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις, διατάραξη της λειτουργίας της χοληδόχου κύστης, ουρική αρθρίτιδα κλπ
Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με περίσσεια κιλά και θέλετε να τα αποβάλετε , δοκιμάστε αυτό το απλό ποτό.

Κακόμοιρε Παπαλάνγκι, που πήγε η Ζωή που σου τάξανε;

Τ ουιαβίι :

Οι λόγοι του φυλάρχου
Από το νησί Τιαβέα του Ειρηνικού.

Παπαλάνγκι είναι ένας άνθρωπος με εντελώς δική του λογική.
Κάνει πολλά που δεν έχουν νόημα και τον αρρωσταίνουν κι όμως τα εξυμνεί και τραγουδά τραγούδια γι’ αυτά του τα κατορθώματα

…Ένας άλλος λόγος που κάνει τον Παπαλάνγκι να ξεχωρίζει, είναι ότι λέγοντας πολλά λόγια, προσπαθεί να μας πείσει ότι είμαστε φτωχοί και άθλιοι, και ότι χρειαζόμαστε πολλή βοήθεια,
γιατί δεν έχουμε πράγματα.

Αφήστε με να σας περιγράψω, αδέρφια μου των Πολλών Νησιών, τί είναι πράγμα. Η καρύδα είναι ένα πράγμα, η βεντάλια είναι ένα πράγμα, το πανί, το όστρακο, το δαχτυλίδι, το πιάτο, το κόσμημα, όλα αυτά, είναι πράγματα. Υπάρχουν όμως δυό ειδών πράγματα. Αυτά που έφτιαξε το μεγάλο Πνεύμα, χωρίς εμείς να το βλέπουμε, και που δεν κοστίζουν σ’εμάς τους ανθρώπους κανέναν κόπο και δουλειά, όπως η καρύδα, το μύδι, η μπανάνα. Υπάρχουν και τα πράγματα που φτιάχνουν οι άνθρωποι, με πολύ κόπο και δουλειά, όπως το δαχτυλίδι, το πιάτο, η βεντάλια.

Ω, αδέρφια μου, αν μπορούσατε να με πιστέψετε! Μπήκα μέσα στην σκέψη του Παπαλάνγκι, και είδα την βούλησή του τόσο καθαρά, σαν να την φώτιζε ο μεσημεριάτικος ήλιος.

Επειδή καταστρέφει τα πράγματα του μεγάλου Πνεύματος, όπου κι αν βρεθεί, θέλει, αυτό που σκοτώνει, να το ξαναζωντανέυει, με την δική του δύναμη. Έτσι πείθει τον εαυτό του, ότι επειδή φτιάχνει τα πολλά πράγματα, είναι ο ίδιος το Μεγάλο Πνεύμα.

Εκεί όπου βρίσκονται οι πολλές καλύβες του Παπαλάνγκι, στα μέρη που οι ίδιοι ονομάζουν πόλεις, ο τόπος είναι έρημος όπως η παλάμη… γι αυτό ο Παπαλάνγκι τρελλάθηκε και παριστάνει το Μεγάλο Πνεύμα, για να μπορέσει έτσι να ξεχάσει όλα αυτά, που τού λείπουν.

Δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο λαός ποιος θα περάσει το τέταρτο Μνημόνιο προκήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας

tsiprasmitsotakis

Σε δημοψήφισμα θα προχωρήσει η κυβέρνηση, για να αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός αν θέλει το τέταρτο Μνημόνιο να το ψηφίσει ο Αλέξης Τσίπρας ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μετά την απαράδεκτη ενέργεια του Αλέξη Τσίπρα να φέρει το τέταρτο Μνημόνιο που ανήκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη -και τη μήνυση Μητσοτάκη κατά Τσίπρα-, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να προκηρύξει δημοψήφισμα.

Σε εθνικό τηλεοπτικό διάγγελμα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως η Αριστερά σέβεται τους αγώνες των Ελλήνων για περισσότερα Μνημόνια και είναι δημοκρατικό δικαίωμα των Ελλήνων να αποφασίσουν αν το τέταρτο Μνημόνιο θα το ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας.

«Αγαπάω τα Μνημόνια αλλά δεν μπορώ να στερήσω από τους Έλληνες το δικαίωμα να αποφασίσουν ποιος θέλουν να τους φορέσει το επόμενο Μνημόνιο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και τους αριστερούς αγωνιστές που έδωσαν το αίμα τους για να μπορούμε σήμερα εμείς να έχουμε Μνημόνια.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμα πως έχει πλεονέκτημα έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού ο ίδιος έχει ήδη περάσει ένα Μνημόνιο και έχει την εμπειρία, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι άπειρος με τα Μνημόνια.

Μετά το τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στο μνημείο της Καισαριανής.

ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

Της Dimitra Papanastasopoulou
Φίλες και φίλοι,
Ένα από τα ωραιότερα παιγνίδια άσκησης του μυαλού στον κόσμοι, η ιστορία του οποίου χάνεται στα βάθη των αιώνων, είναι το σκάκι.
Οι ιστορικές πηγές αναφέρουν ότι διάφορα παιγνίδια, που έχουν σχέση με το σκάκι,παίζονταν από τη μακρινή αρχαιότητα σ’ όλες τις περιοχές ανάμεσα στην Κίνα, την Αίγυπτο και την Ελλάδα, και είναι πολλές αυτές που διεκδικούν την καταγωγή του. Είναι γνωστό ότι ένα τέτοιο παιγνίδι είχε φτάσει και στους Κέλτες, πριν την Ρωμαϊκή τους κατάκτηση.
Μέχρι τις μέρες μας δεν έχει κατορθωθεί να βρεθεί ούτε ο εφευρέτης του ούτε ο χρόνος εμφάνισής του, ενώ είναι πολλές οι θεωρίες που θέλουν την αρχική του μορφή να παίζεται στις Ινδίες γύρω στην ελληνιστική περίοδο.
Το όνομα του παιγνιδιού στην Ινδία εκείνων των χρόνων ήταν τσατουράγκα, δηλαδή τετραπλή σύνθεση, παιγνίδι που παιζόταν με τα τέσσερα όπλα που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Ινδοί (ελέφαντες, ιππικό, άρματα και πεζικό). Το παιγνίδι παιζόταν με τέσσερις παίκτες και ο κάθε παίκτης κατείχε από μία γωνία της σκακιέρας.
Αν δεχτούμε ότι το σκάκι προέρχεται από την Ινδία, τότε εφευρέτης του θα θεωρηθεί ο βραχμάνος Σίσσα, που όμως έζησε σε μια απροσδιόριστη εποχή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα