Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Τα τέσσερα χαρακτηριστικά του πραγματικού ηγέτη

Η ηγεσία είναι η αρχαιότερη των τεχνών και η νεότερη των επιστημών και, βεβαίως, αποτελεί ένα από τα πιο συζητημένα και αμφιλεγόμενα θέματα των τεχνικών της διοίκησης των επιχειρήσεων.
plan-estrategico
Οι περισσότερες περί την ηγεσία θεωρίες είναι αυτές των χαρακτηριστικών. Είναι θεωρίες που προσπάθησαν να ερμηνεύσουν την αποτελεσματική ηγεσία μέσω προσωπικών χαρακτηριστικών –λόγου χάρη μόρφωση, θέληση, αποφασιστικότητα, εντιμότητα, κλπ– σε μία σειρά ατέλειωτων επιθέτων. Υπέθεταν δηλαδή ότι, όποιος έχει κάποια από αυτά, θα είναι αποτελεσματικότερος.
Κάποια θεωρήθηκαν κληρονομικά και κάποια επίκτητα. Σύμφωνα με την θεωρία αυτή, η περίφημη ερώτηση «γεννιέσαι ή γίνεσαι;» απαντήθηκε: Γεννιέσαι και κάτι μπορεί να γίνει και στον δρόμο.
Πρόσφατη μελέτη συγκέντρωσε τα κοινά χαρακτηριστικά όλων των προηγούμενων μελετών στα εξής τέσσερα:

Η Αληθινή Γνώση των Μυστικών



Τελικά, τι είναι Θρησκεία; Χιλιάδες χρόνια τώρα οι άνθρωποι μιλούν για την Πραγματικότητα, για τον Θεό, έχουν διδασκαλίες, χτίζουν ναούς, ακολουθούν θρησκευτικές συμπεριφορές, αλλά τελικά, τι νόημα έχουν όλα αυτά; Μέχρι που οδηγούν;

Φαίνεται πως, τελικά, η Αλήθεια, δεν έχει να κάνει με την Αντίληψη, με όσα πιστεύουμε, με όσα κάνουμε ή δεν κάνουμε, με όσα πραγματοποιούμε, αλλά με αυτό που είμαστε. Η Αλήθεια δεν είναι γνώση, πληροφορίες, αλλά κατανόηση αυτού που είμαστε.

Συνεπώς η Αληθινή Θρησκεία δεν είναι γνώση για την Πραγματικότητα, για την Αληθινή Ουσία, για αυτό που είμαστε, αλλά είναι μάλλον να Είμαστε Αυτό, να το Ζούμε. Η Αληθινή Θρησκεία είναι η Αληθινή Ζωή, η Φωτισμένη Ζωή, η Αιώνια Ζωή, είναι Τρόπος Ύπαρξης.

Στην πραγματικότητα, η Πραγματικότητα, ο Θεός, η Αληθινή Ουσία, η Ζωή, σαν Εμπειρία Ύπαρξης, σαν Αίσθηση Παρουσίας, είναι Κάτι Ακατάληπτο, Ασύλληπτο. Όσο κι αν προσπαθεί η Αντίληψη να το «χωρέσει» μέσα της Αυτό Ξεπερνά Όλα τα Όρια. Άρα η Αλήθεια, σαν Εμπειρία Αληθινής Ύπαρξης, Ζωής δεν είναι γνώση, εμβάθυνση γνώσης, διαπλάτυνση γνώσης, διαφώτιση, κατάληψη, «εμπειρία». Είναι μάλλον η Άμεση, Ζωντανή, Ρέουσα, Επαφή  με το Πραγματικό. Είναι η Αληθινή Ζωή, σαν Ζωή Χωρίς Όρους και Όρια, πέρα από τα φαινόμενα και πέρα από τον χρόνο.

Σε τελευταία ανάλυση όλες οι ανθρώπινες δραστηριότητες είναι εξωτερικές και παραμένουν σε επιφανειακό επίπεδο. Ακόμα κι όταν η Αντίληψη στρέφεται στον Εαυτό, στην Ουσία, στην πραγματικότητα τα αντιμετωπίζει σαν «αντικείμενο». Κι αυτή η δραστηριότητα παραμένει επιφανειακή.

Ερευνητές του SLAC αναδημιουργούν στο εργαστήριο τις ακραίες συνθήκες του σύμπαντος

20160417_SLAC-lab_astro_highres300x340
Οι συνθήκες στο τεράστιο σύμπαν είναι φανερό πως είναι αρκετά ακραίες: Βίαιες συγκρούσεις αυλακώνουν τις επιφάνειες των πλανητών, πυρηνικές αντιδράσεις σε φωτεινά άστρα δημιουργούν τεράστια ποσά ενέργειας, γιγάντιες εκρήξεις εκτοξεύουν ύλη μακριά μέσα στο διάστημα. Αλλά πως ακριβώς εξελίσσονται διαδικασίες όπως αυτές; Τι μπορούν να μας πούνε σχετικά με το σύμπαν; Θα μπορούσε η ισχύς τους να τιθασευτεί προς όφελος του ανθρώπινου είδους; Για να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως αυτά, ερευνητές από το Εθνικό Εργαστήριο του Επιταχυντή SLAC, του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, πραγματοποίησαν μια σειρά από εξελιγμένα πειράματα και προσομοιώσεις σε υπολογιστές που αναδημιουργούν τις βίαιες κοσμικές συνθήκες στη μικρή κλίμακα του εργαστηρίου.
Το εργαστήριο αστροφυσικής του SLAC έχει αναπτυχθεί ταχύτατα, τροφοδοτούμενο από ένα αριθμό τεχνολογικών καινοτομιών. Υπάρχουν ήδη λέιζερ πολύ μεγάλης ισχύος για να δημιουργούν ακραίες καταστάσεις της ύλης, εξελιγμένες πηγές ακτίνων-Χ για να αναλυθούν αυτές οι καταστάσεις σε ατομικό επίπεδο και υπερ-υπολογιστές υψηλής ικανότητας επεξεργασίας δεδομένων για να γίνει η επεξεργασία πολύπλοκων προσομοιώσεων που θα βοηθήσουν στην ερμηνεία των πειραμάτων. Με τέτοιο εξοπλισμό το SLAC είναι ένα εξαιρετικά γόνιμο έδαφος για τέτοιου τύπου έρευνες.
Κοσμικοί «πολύτιμοι λίθοι» δείκτες για προσκρούσεις μετεωριτών
Η υψηλή πίεση μπορεί να μετατρέψει μια μαλακή μορφή άνθρακα, τον γραφίτη, σε μια εξαιρετικά σκληρή μορφή του άνθρακα, το διαμάντι. Θα μπορούσε να συμβεί το ίδιο όταν ένας , μετεωρίτης χτυπάει γραφίτη στο έδαφος; Οι επιστήμονες προέβλεψαν ότι θα μπορούσε και ότι αυτές οι προσκρούσεις μπορεί να είναι αρκετά ισχυρές για να παραγάγουν μια μορφή διαμαντιού που ονομάζεται λονσντεϊλίτης (lonsdaleite) [εξαγωνικό διαμάντι, πήρε το όνομά του από το όνομα της διάσημης κρυσταλλογράφου Dame Kathleen Lonsdale (Ντέϊμ Καθλιν Λονσντέϊλ)], που είναι ακόμη σκληρότερο [58%] από το διαμάντι [αν και πιο διαταραγμένη δομικά μορφή].

Η δυσφορία μέσα στον πολιτισμό

Sigmund Freud In Home Office At Desk
Η έρευνά μας για την ευτυχία δεν μας έχει  μάθει προσώρας τίποτα που δεν είναι ευρέως γνωστό. Ακόμη κι όταν τη συνεχίζουμε με το ερώτημα γιατί είναι τόσο δύσκολο για τους ανθρώπους να είναι ευτυχισμένοι, η προοπτική να μάθουμε κάτι καινούργιο δεν είναι τόσο μεγάλη. Έχουμε ήδη δώσει την απάντηση, αφού ήδη μνημονεύσαμε τις τρεις πηγές από τις οποίες προέρχονται τα βάσανά μας: την υπεροχή της φύσης, την αδυναμία του σώματός μας, και τις ατέλειες των θεσμών που ρυθμίζουν τις αμοιβαίες σχέσεις των ανθρώπων στην οικογένεια, το Κράτος και την κοινωνία. Σε σχέση με τις δύο πρώτες, η κρίση μας δεν μπορεί να ταλαντεύεται περισσότερο· μας αναγκάζει να αναγνωρίσουμε αυτές τις πηγές πόνου και να παραδοθούμε στο αναπότρεπτο. Δεν θα κυριαρχήσουμε ποτέ ολότελα  πάνω στη φύση, ο οργανισμός μας, κομμάτι κι ο ίδιος αυτής της φύσης, θα παραμείνει πάντα ένα πρόσκαιρο, ένα περιορισμένης προσαρμογής και απόδοσης μόρφωμα. Η επίγνωση αυτή δεν λειτουργεί παραλυτικά· τουναντίον, κατευθύνει τη δραστηριότητά μας. Δεν μπορούμε να εξαλείψουμε όλα τα βάσανά μας, αλλά μπορούμε να εξαλείψουμε πολλά από αυτά, ενώ κάποια άλλα να τα ανακουφίσουμε- η εμπειρία χιλιάδων χρόνων μάς το έχει αποδείξει. Διαφορετικά συμπεριφερόμαστε με την τρίτη πηγή, την κοινωνική πηγή του πόνου. Δεν θέλουμε να την παραδεχτούμε, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί οι θεσμοί που οι ίδιοι δημιουργήσαμε δεν θα έπρεπε να μας προστατεύουν και να μας ωφελούν περισσότερο. Εξάλλου, όταν σκεφτόμαστε πόσο άσχημα έχει λειτουργήσει το ζήτημα της πρόληψης του πόνου, εγείρεται η υποψία ότι πίσω του μπορεί, επίσης, να κρύβεται ένα κομμάτι της ακατανίκητης φύσης, δηλαδή της δικής μας ψυχικής κατασκευής.

Οι άνθρωποι με υψηλή αυτοπεποίθηση…

Η αυτοπεποίθηση είναι πίστη που έχουμε στον εαυτό μας. Είναι ο βαθμός στον οποίο πιστεύουμε είτε στις ικανότητες μας είτε σε αυτό που είμαστε.
Τα άτομα με υψηλή αυτοπεποίθηση :
elfawake

Δεν βρίσκουν δικαιολογίες, 

δεν αποφεύγουν ο,τιδήποτε τους φοβίζει,

δεν ζουν στην άνεση της ασφάλειας τους,

δεν αναβάλλουν να κάνουν πράγματα για την επόμενη εβδομάδα,

δεν εξαρτώνται από την γνώμη των άλλων,

δεν κρίνουν τους άλλους,

δεν εστιάζονται στο πρόβλημα αλλά εστιάζονται στη λύση, 

ΜΙΑ ΝΕΡΑΪΔΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ!


Όλος ο κόσμος γνωρίζει το κόλπο των τριών ευχών: μια νεράιδα έρχεται αίφνης να σας ζητήσει να κάνετε τρεις ευχές που θα εκπληρώσει. Ποιος είναι αυτός που δεν άκουσε και ξανάκουσε αυτή την τραγική ιστορία; Ακόμη κι εγώ, που τα μαρτυρικά παιδικά μου χρόνια κύλησαν σ’ ένα σπιτικό όπου οι γονείς μου, διαδοχικά, μου σφυροκοπούσαν το κρανίο με μια σιδερόβεργα, την έχω ακούσει πάνω από χίλιες φορές.
Τι ξεδιάντροπες αρλούμπες! Πως είναι δυνατόν να ξεστομίζονται τέτοιοι παραλογισμοί; Γνώρισα μια νεράιδα μια φορά, και πιστέψτε με …
Αλλά προτιμώ να σας αφηγηθώ αυτή την περιπέτεια από την αρχή.
Μια μέρα, λοιπόν, που ο πατέρας μου, πιο μεθυσμένος απ’ ό,τι συνήθως, μου ’χε χώσει ένα χοντρό καρφί στο μέτωπο για να κρεμάσει έναν πίνακα που δεν εκτιμούσε ιδιαίτερα, είπα βαθιά μέσα μου;...

«Θα ’ταν αρκετά παρήγορο αν κάποια νεράιδα περνούσε για να μου κάνει το κόλπο των τριών ευχών».
Πριν καλά – καλά πάψω να σκέφτομαι τούτη τη φράση, χτύπησαν στην πόρτα.
Ο πατέρας μου ήταν πεσμένος στο πάτωμα, σκνίπα στο μεθύσι, όσο για τη μάνα μου αυτή έχανε αίμα από την πληγή στην πλάτη (την έβλεπα πάντα μ’ ένα μαχαίρι μπηγμένο ανάμεσα στις ωμοπλάτες) ώστε να ’ναι ικανή για οποιαδήποτε κίνηση˙ πήγα ν’ ανοίξω.
Στο κατώφλι της φτωχικής καλύβας στέκονταν μια γριά που ’χε πολύ άθλια όψη. Μου ’πε:
– Παλικάρι μου, μήπως θα ’χες να μου δώσεις χίλια φράγκα;
Σκεφτόμουν ακόμα τις τρεις ευχές, ακροκάθισα λοιπόν πλάι στον πατέρα μου, έβγαλα σιγά – σιγά το πορτοφόλι του από την εσωτερική τσέπη κι έτεινα ένα χαρτονόμισμα στη γριά.
Την έβλεπα που λοξοκοίταζε ό,τι απόμεινε στο μασούρι.
– Δεν θα μπορούσες να μου δώσεις ακόμη ένα;
– Εντάξει, μα θα ’ναι το τελευταίο.
Κατένευσε αλληθωρίζοντας φριχτά. Τα χαρτονομίσματα εξαφανίστηκαν στις φούστες της. Σκέφτηκα:
– Φέρθηκα πολύ ανόητα. Όσο αυτή είναι νεράιδα άλλο τόσο είμαι κι εγώ!
Την ίδια στιγμή έβγαλε έναν αναστεναγμό και γρύλισε:
– Άντε λοιπόν, νεαρέ. Κάνε δυο ευχές και θα εκπληρωθούν.
– Γιατί δυο ευχές; Τρεις δεν είναι;

Η Αντικαρκινική Δίαιτα του Allan Taylor Που Σώζει Ζωές

αλαν τειλορ
ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΣΠΛΑΧΝΩΝ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΧΕΩΣ ΕΝΤΕΡΟΥ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Ο ΑΛΑΝ ΤΕΥΛΟΡ ΕΙΧΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟ ΠΑΧΥ ΕΝΤΕΡΟ , ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΜΙΣΟ , ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ. ΤΕΛΙΚΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΚΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ  ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ…
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ  ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΝΑ SITE  ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ  ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Την δίαιτα μας έστειλε ο αναγνώστης του diadrastika.com, Μανώλης Πανάρετος, την οποία όπως λέει έχει δοκιμάσει και ο ίδιος με επιτυχία και την προτείνει ανεπιφύλακτα. Τα στοιχεία του βρίσκονται στην διάθεσή μας.
Μας λέει, λοιπόν:
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE YΠΑΡΧΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΑΝ
ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΔΙΑΙΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΣΤΗΣΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑ ΑΠΟ ΦΙΛΟ ΓΙΑΤΡΟ (ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΟΥ ΑΛΑΝ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ). ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΤΡΟΜΕΡΟΙ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΟΣΟ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑ .

Ο 2ος θερμοδυναμικός νόμος και τα βέλη του χρόνου

Το 1856 ο γερμανός φυσικός Hermann von Helmholtz έκανε ίσως την πιο μελαγχολική πρόβλεψη στην ιστορία της επιστήμης. Το σύμπαν, ισχυρίστηκε ο Helmholtz, πεθαίνει. Η βάση αυτής της ζοφερής δήλωσης ήταν ο λεγόμενος δεύτερος Νόμος της θερμοδυναμικής. Ο εν λόγω νόμος διατυπώθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 19ου αιώνα ως μια πρόταση σχετικά με την απόδοση των θερμικών μηχανών. Σύντομα, όμως, αναγνωρίστηκε η σημασία του για ολόκληρο το σύμπαν και οι όντως κοσμικές συνέπειες του.
BrokenGlass2
Στην απλούστερη εκδοχή του, ο δεύτερος Νόμος ορίζει ότι η θερμότητα ρέει πάντα αυθόρμητα από τα θερμά στα ψυχρά σώματα και ποτέ από τα ψυχρά στα θερμά χωρίς να δαπανήσουμε ενέργεια. Φυσικά, αυτή είναι μια γνωστή και προφανής ιδιότητα των φυσικών συστημάτων.
Η ροή της θερμότητας, όμως, έχει μόνο μία κατεύθυνση, και επομένως η παραπάνω διαδικασία παρουσιάζει ασυμμετρία στο χρόνο. Μια ταινία που θα έδειχνε θερμότητα να ρέει αυθόρμητα από ένα ψυχρό σ’ ένα θερμό σώμα θα φαινόταν το ίδιο παράξενο με ένα ποτάμι που ρέει προς την κορυφή ενός λόφου ή με σταγόνες βροχής που ανεβαίνουν προς τα σύννεφα. Μπορούμε, επομένως, να αναγνωρίσουμε μια θεμελιώδη κατεύθυνση στη ροή της θερμότητας, η οποία συχνά αναπαριστάται με ένα βέλος που δείχνει από το παρελθόν στο μέλλον. Αυτό το «βέλος του χρόνου» δείχνει τη μη αντιστρεπτή φύση των θερμοδυναμικών διεργασιών, και η ύπαρξη του έχει γοητεύσει τους φυσικούς τα τελευταία εκατόν πενήντα χρόνια.
Ακολούθως το έργο του Helmholtz, του Rudolf Clausius, και του λόρδου Kelvin οδήγησε στην αναγνώριση της σημασίας μιας ποσότητας που ονομάζεται εντροπία (το μέτρο της αταξίας) και χαρακτηρίζει τις μη αντιστρεπτές μεταβολές στη θερμοδυναμική. Στην απλή περίπτωση ενός θερμού σώματος που βρίσκεται σε επαφή με ένα ψυχρό σώμα, η εντροπία ορίζεται ως η θερμική ενέργεια διηρημένη με τη θερμοκρασία.

S =< dQ/dT

(Η ισότητα ισχύει στις λεγόμενες αντιστρεπτές μεταβολές. Δηλαδή σε εκείνες που αν κάνουμε τους αντίθετους ακριβώς χειρισμούς από αυτούς που κάναμε κατά τη διάρκεια της μεταβολής, τόσο το σύστημά μας όσο και το περιβάλλον του οδηγούνται ξανά στις αρχικές τους καταστάσεις. Οι αντιστρεπτές μεταβολές είναι εξιδανικευμένες μεταβολές. Στις πραγματικές μεταβολές ισχύει η ανισότητα)
Ας θεωρήσουμε μια μικρή ποσότητα θερμότητας που ρέει από το θερμό στο ψυχρό σώμα. Το θερμό σώμα θα χάσει κάποια εντροπία, ενώ το ψυχρό θα κερδίσει. H εντροπία, όμως, την οποία θα κερδίσει το ψυχρό σώμα είναι μεγαλύτερη από αυτή που θα χάσει το θερμό, διότι, ενώ η ποσότητα της θερμικής ενέργειας που ανταλλάσσεται είναι η ίδια, οι θερμοκρασίες τους διαφέρουν. Άρα, η συνολική εντροπία ολόκληρου του συστήματος —ψυχρό και θερμό σώμα μαζί— τελικά αυξάνεται. Μια διατύπωση, συνεπώς, του Δεύτερου Νόμου της θερμοδυναμικής είναι ότι η εντροπία ενός τέτοιου συστήματος δεν μειώνεται ποτέ, αφού μείωση της εντροπίας θα σήμαινε ότι κάποιο ποσό θερμότητας είχε μεταφερθεί αυθόρμητα από το ψυχρό στο θερμό σώμα.

H Πίστη μας στο Θεό Ενισχύεται όταν Κάνουμε αυτή τη Σκέψη



Μία νέα έρευνα δείχνει ότι η πίστη ενός ανθρώπου στον Θεό ενισχύεται, όταν σκέφτεται «τί θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά» και ιδιαίτερα όταν προβληματίζεται σχετικά με ένα σημαντικό γεγονός της ζωής του που δεν εξελίχθηκε τόσο θετικά. Ουσιαστικά, η μελέτη αυτή δείχνει πώς οι πιστοί μπορούν να αντιληφθούν ενδείξεις που αφορούν στις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις μέσω συνειδητών και ορθολογικών γνωστικών διαδικασιών.

Η Dr. Anneke Buffone, επικεφαλής-συγγραφέας της μελέτης, ξεκίνησε την έρευνά της σχετικά με αυτό το θέμα γιατί, όπως ισχυρίζεται, «της κέντρισε το ενδιαφέρον το ερώτημα του πώς οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τον Θεό ως ενεργό, αξιόπιστο και ασκούντα επιρροή στην καθημερινή τους ζωή. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, αντιλαμβάνεται τη θεϊκή ή την πνευματική επιρροή στη ζωή τους και είναι ακλόνητα πιστοί στο Θεό, ακόμα και στον σύγχρονο κόσμο μας, όπου πολλά μυστήρια του παρελθόντος έχουν επιστημονικά εξηγηθεί».

Προκειμένου να εξετάσει αυτές τις αντιλήψεις, η ομάδα επικεντρώθηκε σε αντιπαραδείγματα σκέψης.

Η Αβεβαιότητα Μπορεί να Προκαλέσει Περισσότερο Άγχος από ό,τι ο Αναπόφευκτος Πόνος



Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Communications, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι ήταν πιο αγχωμένοι σε καταστάσεις στις οποίες είχαν 50% πιθανότητα να υποστούν ένα σοκ, παρά όταν οι πιθανότητες ήταν 0% και 100%. Οι άνθρωποι των οποίων τα επίπεδα του άγχους είχαν θετική συνάφεια με την αβεβαιότητα, έδειξαν καλύτερα αποτελέσματα στο να μαντέψουν αν θα λάμβαναν το σοκ, γεγονός που υποδηλώνει ότι το άγχος μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά για τον κίνδυνο.

Στο πείραμα συμμετείχαν 45 εθελοντές, οι οποίοι έπαιξαν ένα παιχνίδι στον υπολογιστή όπου έπρεπε να αναποδογυρίζουν πέτρες κάτω από τις οποίες θα μπορούσε να κρύβεται ένα φίδι. Έπρεπε να μαντέψουν εάν ή όχι θα υπήρχε το φίδι και όταν το έβρισκαν λάμβαναν ένα ελαφρύ σοκ στο χέρι. Με τον καιρό έμαθαν ποιές πέτρες ήταν πιθανότερο να κρύβουν φίδια, αλλά οι πιθανότητες άλλαζαν κατά τη διάρκεια του πειράματος, δημιουργώντας διακυμάνσεις στα επίπεδα αβεβαιότητας.

Η αβεβαιότητα των συμμετεχόντων για κάθε πέτρα που κρύβει ένα φίδι, εκτιμήθηκε στο πλαίσιο αυτό από τις εικασίες τους, χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο υπολογιστικό μοντέλο μάθησης. Αυτή η αβεβαιότητα ταίριαζε με τα επίπεδα του στρες που αναφέρθηκαν από τους συμμετέχοντες, τα οποία επίσης παρατηρήθηκαν χρησιμοποιώντας τις μετρήσεις της διαστολής της κόρης του ματιού και την εφίδρωση.

SS7 πως να ακούσετε κάθε τηλεφωνική συνομιλία από κάθε συσκευή



spy eyes SS7 SS7
Οι επαγγελματίες της Security Research Labs απέδειξαν ότι καμιά συσκευή δεν είναι ασφαλής, αφού μπορούν να έχουν πρόσβαση σε «ασφαλή» δεδομένα έχοντας μόνο έναν αριθμό τηλεφώνου.
Με τον αριθμό τηλεφώνου και μόνο, η ομάδα ήταν σε θέση να ακούσει και να καταγράψει τις τηλεφωνικές κλήσεις του Lieu, να παρακολουθεί όλες τις κινήσεις του, να δει τις επαφές του και να δημιουργήσει ένα αρχείο καταγραφής όλων των εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων.

Είσαι η μόνη επιλογή


Εκεί που καθόμουν έξω με κάποιους φίλους έπεσε στο τραπέζι ένα ενδιαφέρον θέμα συζήτησης. Ένα θέμα που μας απασχολεί όλους, και κάποιες φορές, όσο κι αν δε θέλουμε να το παραδεχτούμε.


Πρόκειται για το παρελθόν. Όχι αποκλειστικά το δικό σου, αλλά κυρίως εκείνο του καινούργιου σου συντρόφου. Για το τι δηλαδή έκανε, για το τι είχε πριν από εσένα. 

Υπάρχουν δύο εντελώς διαφορετικές όψεις πάνω σ᾽ αυτό το θέμα. Εκείνοι που δε γουστάρουν να ξέρουν τίποτα για το τι είχε στη ζωή του πριν από αυτούς το ταίρι τους κι αυτοί που μανιωδώς θέλουν να γνωρίζουν τα πάντα, ή έστω τα πάντα περί του τι έκαναν πριν γνωρίσουν αυτούς. 

Ας ξεκινήσω με το εξής. Κατά πόσο σε ωφελεί εσένα που θες να μάθεις για το παρελθόν του συντρόφου σου; Γιατί θες να μάθεις; Από απλή περιέργεια; Μήπως από ανασφάλεια; 

Σίγουρα, πρώτα θα μου απαντήσεις πως θες να γνωρίζεις, διότι αφού φέρθηκε μία φορά με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο, θα φερθεί και τώρα έτσι. Συνεχίζοντας πως ο άνθρωπος δεν αλλάζει και τα σχετικά. 

Στη συνέχεια, για να καλύψεις τον προφανή φόβο σου, ο οποίος στην ουσία είναι να μην πληγωθείς, θα μου πεις πως απλά θες να μάθεις έτσι από περιέργεια και για το ότι αυτό θα σας φέρει πιο κοντά, θα σας κάνει να γνωρίσετε ο ένας τον άλλον καλύτερα. 

Μα δουλευόμαστε μεταξύ μας τώρα; Θα σας φέρει πιο κοντά το γεγονός να μιλήσετε για το προσωπικό σας παρελθόν; Για το πόσους συντρόφους είχατε πριν από αυτόν; Για το πόσες ξεπέτες είχατε; Για το αν φάγατε γερό κόλλημα με κάποιον κάποτε; Για το αν κάνατε λάθη κι αν μετανιώσατε γι᾽ αυτά; Για το αν πληγωθήκατε;  

Τι είστε; Κολλητάρια απ᾽ τα παλιά που βρεθήκατε να τα πείτε; 

Μάλλον αμφιβάλλεις γι’ αυτό που επαναλαμβάνεις

post-224

Λες σε κάποιον «σ’ αγαπώ» και όσο περισσότερο το λες, τόσο περισσότερο χρειάζεσαι να το επαναλαμβάνεις. Φαίνεται ότι κατά βάθος αμφιβάλλεις.
Αν αγαπάς στ’ αλήθεια, δεν υπάρχει λόγος να το λες, επειδή τα λόγια δεν έχουν σημασία. Ολόκληρη η ύπαρξή σου θα δείχνει την αγάπη σου. Θα φαίνεται από τα μάτια σου. Δεν χρειάζεται να το λες, δεν χρειάζεται να το επαναλαμβάνεις συνεχώς.
Το επαναλαμβάνεις για να πείσεις τον άλλο και την ίδια στιγμή για να πείσεις και τον εαυτό σου-επειδή στο βάθος είναι κρυμμένη η ζήλια η κτητικότητα, η έχθρα, η ανάγκη να κυριαρχείς.
Παράτησέ το! Όποτε επαναλαμβάνεις κάτι πάρα πολλές φορές ,πήγαινε βαθιά μέσα σου. Μάλλον αμφιβάλλεις γι ’αυτό που επαναλαμβάνεις. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν μπορείς να το κρύψεις, γιατί θα φανεί στα μάτια σου.
Το έχεις παρατηρήσει; Πηγαίνεις στο σπίτι κάποιου και σε καλωσορίζει, χωρίς να υπάρχει καλωσόρισμα στην παρουσία του.

ΟΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ PART 2!!!!

A short skirted women stands assertively behind a sitting man in front of a large machine

Είπα στο προηγούμενο άρθρο μου ότι θα σήκωνε το πρώτο άρθρο θύελλα αντιδράσεων, αψιμαχιών και χλευασμού, το πρώτο άρθρο όπου μπορεί κάποιος να το διαβάσει ΕΔΩ!!!! Επειδή λέχθηκαν πολλά χωρίς να έχω πει κάτι εγώ και με κατηγορούν ως παραμύθι ή δεν διάβασαν καλά το πρώτο άρθρο μου ή είναι τόσο ηλιθιοιδεολόγοι ή κάποιος δάχτυλος δεν εξηγείται αλλιώς!!!!
Σήμερα λοιπόν θα σας δείξω το Στίμπουνκ ή Στίμπανκ όπως το αποκαλούν όπου πρόκειται για μια πολύ παράξενη μόδα όπου κανείς δεν ξέρει πως ξεκίνησε με ακρίβεια και από πού!!!! Θα διαπιστώσετε και πάλι ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι πραγματικά έχουν να κάνουν με κάτι το πολύ περίεργο αλλά και με πολλά λεφτά χωρίς κανέναν σημαντικό λόγο!!!! Οι ίδιοι λένε απλός μας αρέσει και έτσι το κάνουμε!!!! Αλλά η αλήθεια είναι ποιο παράξενη, μυστήρια αλλά και τρομακτική!!!!
Για να το δούμε όμως πιο βαθιά για να κλείσουν κάποια στόματα!!!!
Το Steampunk λένε λοιπόν οι υποστηρικτές είναι ένα υποείδος της επιστημονικής φαντασίας ή επιστήμη φαντασίας που ενσωματώνει την τεχνολογία και την αισθητική   με σχέδια  εμπνευσμένα του 19ου αιώνα από την  βιομηχανική επιστήμη τωνατμοκίνητων μηχανών λένε αυτή που ακολουθούν την μόδα αυτή!!!! 
Αν και οι λογοτεχνικές ρίζες της είναι μερικές φορές που σχετίζονται με το cyberpunk ( Σάημπερπανκ ) είδους των steampunk έργων ενώ συχνά έχει οριστεί ως μια εναλλακτική ιστορία της βρετανικής κουλτούρας του 19ου αιώνα από την βικτοριανή εποχή ή την αμερικανική “Άγρια Δύση” , σε ένα μετά-αποκαλυπτικό μέλλον, κατά την οποία η δύναμη του ατμού έχει διατηρήσει γενικά τη χρήση, ή σε έναν φανταστικό κόσμο που χρησιμοποιεί παρόμοια δύναμη του ατμού!!!! 
Το  Steampunk μπορεί, ως εκ τούτου, να περιγραφεί ως νέο-βικτοριανό στιλ!!!! Το Steampunk ίσως διαθέτει πλέον αναγνωρίσιμες αναχρονιστικές τεχνολογίες ή ρετρό-φουτουριστικές  εφευρέσεις όπως έκαναν οι άνθρωποι του 19ου αιώνα!!!! Όμως δεν είναι έτσι!!!! 
Μια τέτοια τεχνολογία όπως η σημερινή περιλαμβάνει φανταστικά μηχανήματα όπως εκείνα που βρίσκονται στα έργα του HG Wells και Jules Verne , ή τις σύγχρονες συγγραφείς Philip Pullman , Scott Westerfeld , Stephen Hunt και την China  Miéville !!!! Άλλα παραδείγματα steampunk περιέχουν εναλλακτικές παρουσιάσεις της ιστορίας με στυλ της τεχνολογίας αυτής ως ελαφρύτερο από τον αέρα αερόπλοιων , αναλογικούς υπολογιστές , ή όπως ψηφιακή μηχανική υπολογιστών , όπως κάνουν Τσαρλς Μπάμπεητζ,  ο Charles Babbage ως αναλυτική μηχανή!!!!!

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ << ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ >>!!!!!

mask 3

Αυτά τα οποία θα διαβάσετε σε αυτό το άρθρο ίσως είναι πράγματι απίστευτα!!!! Αλλά είπαμε!!!! Ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο παραξενιές και εμείς που λατρεύουμε την εναλλακτική θεωρία πρέπει να τα αναφέρουμε!!!! Το αν είναι αλήθεια η όχι αυτό είναι άλλο ζήτημα!!!! Αυτό θα το κρίνετε εσείς!!!! Αλλά από τα στοιχεία που δίνουν δεν χωράει αμφιβολία…..!!!!
Οι επιστήμονες ξεκίνησαν τις έρευνες από το 1870 για να μπορέσουν να τηλεμεταφέρονται μέσα στο χρόνο!!!! Αν και αυτό το θέμα είναι καταγεγραμμένο από την αρχαιότητα το πως οι θεοί ερχόντουσαν σε επαφή με τους ανθρώπους ( όπου μόνο θεοί δεν ήταν ) και λεπτομερείς αποδείξεις μπορεί να βρει κάποιος στο ινδικό έπος Μαχαραμπάτα –https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B1!!!!
Κάποιοι λοιπόν λένε ότι έχουν καταφέρει και μπορούν και περνάνε σε άλλες διαστάσεις του χρόνου με το να πηγαινοέρχονται σε διάφορες χρονολογίες της γης κυνηγώντας εξωγήινους και δρακόντειους όπου θέλουν το κακό της ανθρωπότητας αλλά και την σκλάβωση αυτής!!!! Ίσως σας φανούν απίστευτα όλα αυτά τα οποία θα διαβάσετε και θα δείτε αλλά τα πράγματα είναι ως έχουν και ειδικά οι εφευρέσεις τους δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια ώστε να μην είναι αληθινά!!!!
Στις αρχές των ερευνών μου, όταν κάποτε και εγώ ήμουνα νέος, είχα ακούσει περιστασιακά για κάποιους ανθρώπους όπου δεν ήταν άνθρωποι όπως εμείς αλλά μοιάζουν καταπληκτικά με εμάς οι οποίοι είχαν έλθει στην γη πριν εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια από ένα μακρινό αστρικό σύστημα το οποίο είναι της Ανδρομέδας!!!! Δεν τους αποκαλούν Ανδρομέδιους αλλά έχουν το χαρακτηριστικό όνομα << Αποκαταστάτες >> θα δούμε πιο κάτω γιατί ονομάζονται έτσι!!!! Όταν λοιπόν πρώτο άκουσα για αυτούς πίστεψα ότι ήταν ένας μύθος, κάτι το φανταστικό όπως και για πολλά άλλα!!!! Πριν όμως δυο χρόνια ακριβώς ήρθα σε επαφή με δυο από αυτούς και μου λύθηκαν πολλές απορίες για το τι έκαναν και το πόσο αληθινοί ήταν!!!! Θα σας τα πω όλα για να μπείτε στο κλίμα, και λέω να μπείτε διότι θα ειπωθούν και θα δείτε πολλά περίεργα πράγματα!!!! Για τους << Αποκαταστάτες >> η αλήθεια είναι ότι μόνο λίγοι άνθρωποι γνώριζαν για αυτούς και ήταν πάντα στην αφάνεια της φαντασίας!!!! Ένας που τους είχε αναφέρει στην Ελλάδα από το 1969 ήταν ο Αικατερινίδης ο αείμνηστος….. από εκεί το είχα ακούσει το ζήτημα!!!!
Πριν πέντε χρόνια ένα πρωί πήρα ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στην ιστοσελίδα το οποίο μου έλεγε ότι κάποιος ονόματι Φρανκ από την Γερμανία κάπου στο Μπόχουμ ήταν << Αποκαταστάτης >> και θα ήθελε να μιλήσουμε για πολλά και διάφορα!!!! Επειδή όμως μου στέλνουν εκατοντάδες άνθρωποι μηνύματα τα οποία λένε ασυναρτησίες ( όπως κάποιος μου είχε στείλει ότι ήταν ο Σπάιντερμαν και θα έπρεπε να τον γνωρίσω ) έτσι το μήνυμα του Φρανκ δεν το έλαβα και τόσο σοβαρά στα υπόψιν μου!!!! Την επόμενη μέρα όμως έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον ίδιο και μου είπε ότι ήταν έξω από εκεί που έμενα!!!! Πράγματι βγήκα στον δρόμο και είδα έναν τύπο όπου μου συστήθηκε ως Φρανκ μιλώντας άπταιστα τα ελληνικά!!!! Πήγαμε στο σπίτι μου και άρχισε μια συζήτηση η οποία  θα εκπλήξει και εσάς!!!!

Γιατί ένας άνδρας δεν πρέπει να παίρνει βάρος


Τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται μια σαφέστατη αύξηση της εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων φθοράς, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. 
Αναζητώντας την αιτιολογία εμφάνισης του φαινομένου αυτού, η σύγχρονη επιστημονική κοινότητα έχει συσχετίσει άμεσα τα παραπάνω νοσήματα με την αύξηση της εμφάνισης παχυσαρκίας διεθνώς.

Γνωρίζουμε σήμερα ότι η παχυσαρκία, ιδιαιτέρως η κεντρικού ή αντρικού τύπου, η οποία χαρακτηρίζεται από συσσώρευση λιπώδους ιστού στην κοιλιακή χώρα, αποτελεί ένα σημαντικότατο παράγοντα κινδύνου για την πρόκληση εμφραγμάτων, στεφανιαίων επεισοδίων κ.λ.π., κυρίως στους άντρες (αλλά και στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση).
Το γεγονός αυτό αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες για το ότι διεθνώς τα ποσοστά εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων, και ιδιαιτέρως καρδιαγγειακών, είναι υψηλότερα για τους άντρες σε σχέση με τις γυναίκες. Είναι λοιπόν απαραίτητο κυρίως ο αντρικός πληθυσμός, λόγω της εγγενούς τάσης για συσσώρευση λίπους στην κοιλιακή ώρα, να λαμβάνει κάποια σημαντικά μέτρα τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση της εμφάνισης παχυσαρκίας.

Εσείς ξέρετε τι σας κάνει ελκυστικούς στα μάτια των άλλων;



Οπωσδήποτε η πρώτη εντύπωση, που βασίζεται κυρίως στην εξωτερική εμφάνιση, παίζει ρόλο στο να έρθουν δυο άνθρωποι κοντά. 
Αυτό, όμως, που κάνει τις σχέσεις να ευοδώνονται και να έχουν διάρκεια, ό,τι σχέσεις κι αν είναι αυτές, φιλικές, ερωτικές, επαγγελματικές, είναι η ενσυναίσθηση. Το να αντιλαμβάνεται ο άλλος το συναίσθημά μας, να το αποδέχεται και να ταυτίζεται με αυτό. 

«Το να είναι κάποιος ικανός να κατανοεί τις προθέσεις και τα συναισθήματα του άλλου είναι απαραίτητο για μια επιτυχημένη κοινωνική επαφή. Οι σύντροφοι (στον έρωτα, στη δουλειά, στη φιλία) πρέπει να καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο, να μαθαίνουν ο ένας τον άλλο επικοινωνώντας, να περιμένουν τις αντιδράσεις του άλλου και να συμπεριφέρονται ανάλογα» εξήγησε η συγγραφέας της ενδιαφέρουσας μελέτης Silke Anders, καθηγήτρια νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο Lübeck.

ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ (Ο Μεγαλοπρεπής;)



Θεωρείτε ως δεδομένο ότι σύμφωνα με την Τούρκικη ιστορία, ο σουλτάνος Σουλεϊμάν υπήρξε ο πλέον αξιόλογος. Διακρίθηκε για το νομοθετικό του έργο, καθώς έτσι μας τον προβάλλουν οι Τούρκοι. Εγώ δεν είμαι νομικός για να το κρίνω. Ξέρω όμως ότι η αξιόλογος νομοθεσία διδάσκεται σήμερα στις Νομικές σχολές των Πανεπιστημίων. Όπως διδάσκεται το Ρωμαϊκό δίκαιο. Νομοθεσία του Σουλεϊμάν δεν έχω ακούσει να διδάσκεται. Άλλος τομέας που διακρίθηκε ήταν οι επεκτατικοί πόλεμοι. 

Με συνεχείς πολέμους, κατάφερε η οθωμανική αυτοκρατορία να πάρει τις μέγιστες εδαφικές της διαστάσεις. Το έτος 1530 βρέθηκε έξω από την Βιέννη, με 200 000 στρατό. Είχε προηγηθεί μερικά χρόνια νωρίτερα η πτώση του Βελιγραδίου, της Βούδα και της Πέστης 


Οι Ευρωπαίοι ένιωσαν όσο δεν παίρνει άλλο τον ισλαμικό κίνδυνο να τους απειλεί. Χρησιμοποίησε όλους τους τότε γνωστούς τρόπους για να αλώσει την Βιέννη, υπόγεια τούνελ, βομβαρδισμούς, τα επίλεκτα σώματα των Γενιτσάρων. 

Η φρουρά της Βιέννης με τις οδηγίες του άξιου και πεπειραμένου φρούραρχου Νίκολας Γκράφτ, κατάφερε όμως να τον αποκρούσει, και να εγκαταλείψει την πολιορκία χάνοντας και 18 000 πολεμιστές του. 

Δυστυχώς όμως ο αιμοσταγής σουλτάνος που θέλουν οι Τούρκοι να τον αποκαλούν «Μεγαλοπρεπή» στράφηκε εναντίον του πληθυσμού της υπαίθρου, τον οποίον κατακρεούργησε, υψώνοντας πλήθος πυραμίδων με κεφάλια ανθρώπων. Και όσοι δεν σφαγιάστηκαν, που ήσαν κυρίως γυναίκες, πουλήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα, χωρίς να μάθει ποτέ κανένας για την τύχη τους. 

Μετά τον Σουλεϊμάν οι επόμενοι σουλτάνοι αγωνίζονταν να διατηρήσουν τα ήδη κεκτημένα εδάφη τα οποία και συνεχώς μειώνονταν. 


Ο εθνικός ηγέτης των Τούρκων Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, κατέβαλλε προσπάθεια να τους εξευρωπαΐσει. 

‘Save to Google’ –νέο επίσημο Chrome Extension

‘Σώστε για αργότερα’ φωτογραφίες, ιστοσελίδες και video εύκολα με επίσημο Google Chrome Extension.


Google Chrome μπορεί να γίνει το μέσο για να αποθηκεύετε ό,τι θέλετε από online υλικό στη Google. Αυτό μπορεί να γίνει δυνατό με το νέο extension που παρουσίασε η Google με την ονομασία “Save to Google”.
Στο Save to Google μπορείτε να σώζετε με ένα κλικ ολόκληρες ιστοσελίδες που μπορεί να είναι διαθέσιμες ολόκληρες μέσα από τον λογαριασμό σας. Επίσης, μπορείτε να αποθηκεύετε φωτογραφίες από το Google Image Search.

Οτιδήποτε μας δίνει κύρος, θα έρθει κάποια στιγμή που θα το χάσουμε...

Νομίζω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού νιώθει ότι έχει υποστεί μια μορφή αδικίας. Από την Ζωή, από τους άλλους, από την μοίρα… Σπάνια έχω συναντήσει την αληθινή Ευγνωμοσύνη…
Οι περισσότερο ήταν επικεντρωμένοι σ' αυτό που τους έλειπε και παράβλεπαν αυτό που είχαν. Έτσι και αυτό που είχαν το έκαναν να φαίνεται μίζερο και λίγο και δεν το χαίρονταν...
Ο Άνθρωπος έλεγε "όποιος έχει λίγο, θα του πάρουν και αυτό το λίγο". Και εννοούσε ότι η Ζωή χωρίς Ευγνωμοσύνη θα σε κάνει να χάνεις κάθε ευκαιρία να την χαρείς και να την ζήσεις, γιατί τίποτα δεν θα σε φτάνει...
Έτσι χάνεται όμως η Χαρά από την Ζωή των ανθρώπων και στο τέλος δεν μπορούν να χαρούν τίποτα από όσα τους έχουν προσφερθεί. Ζούμε στην μετριότητα, όχι γιατί δεν έχουμε την οικονομική ευμάρεια, αλλά γιατί δεν έχουμε ανακαλύψει τον πλούτο της Ψυχής μας...
Μέσα στην Ψυχή το λίγο γίνεται πολύ... Οι ποιότητές της πολλαπλασιάζουν την Ζωή και ελαχιστοποιούν έως και εξαφανίζουν κάθε λόγο δυστυχίας, γιατί όλα συμβαίνουν στην καρδιά μας.
Δεν είναι ωραία λόγια όλα τούτα...Είναι αλήθεια.
Όμως ο καθένας μόνος του πρέπει να την αντιληφθεί...

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας άνθρωπος...που έγινε δυστυχισμένος, γιατί...


Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας άνθρωπος...που έγινε δυστυχισμένος, γιατί...
έχει μια περίεργη πολυπλοκότητα...Όταν είναι παιδί και βιώνει τα πάντα συναισθηματικά, νιώθει απόρριψη από τους γονείς του. Νιώθει ότι δεν το καταλαβαίνουν, δεν καταλαβαίνει και το ίδιο πολλά πράγματα που δεν του εξηγούνται, νιώθει ότι δεν το ακούνε, δεν συμμερίζονται τις ανάγκες του και τα συναισθήματά του...Όταν γίνεται έφηβος επαναστατεί σε όλα αυτά και γίνεται αντιδραστικός, πολλές φορές ριψοκινδυνεύει, αγριεύει, θυμώνει και φαίνεται ότι θέλει να σπάσει τους δεσμούς με την οικογένειά του και έτσι όταν του δίνεται η δυνατότητα επιλέγει τον τρόπο να απομακρυνθεί (είτε με σπουδές, είτε με γάμο, είτε με εργασία εκτός τόπου διαμονής).
Μετά από αυτήν την ηλικία ξαναγυρνάει στους κόλπους της οικογένειας...Και αυτό είναι ανεξάρτητο από το αν ζει μόνος του ή μαζί τους.
Σαν να τον έλκει εκεί κάτι αόρατο να επιστρέψει...Και ξεχνάει και το παιδί και τον έφηβο...Ξεχνάει τα πάντα και δημιουργεί το ίδιο μοντέλο ζωής με τους γονείς του. Μέσα του όμως έχουν παραμείνει οι καταστάσεις του παιδιού και του εφήβου, απλά προστίθεται και ο ενήλικας που τις περισσότερες φορές είναι ένας γέρος (με την έννοια του κουρασμένου, απογοητευμένου και απαθή).

Νίτσε: Αγαπάω όποιον...


ΑΓΑΠΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΚΑΤΑΒΑΤΕΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΑΤΕΣ.
Αγαπώ τους μεγάλους καταφρονητές, επειδή είναι οι μεγάλοι λάτρες, και βέλη που λαχταρούν την άλλη ακτή. Αγαπώ εκείνους που δεν ψάχνουν πρώτα ένα λόγο πέρα από τ’ αστέρια για να κατεβούνε και να θυσιαστούνε, αλλά θυσιάζουν τον εαυτό τους στη γη, ώστε η γη του Υπεράνθρωπου στη συνέχεια να έρθει.
 ΑΓΑΠΩ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ,
ώστε ο Υπεράνθρωπος στη συνέχεια να ζήσει. Έτσι αναζητεί τη δική του κατάβαση. Αγαπώ αυτόν που μοχθεί και εφευρίσκει, ώστε να χτίσει το σπίτι για τον Υπεράνθρωπο, και να προετοιμάσει γι’ αυτόν γη, ζώα, και φυτά: γιατί έτσι αναζητεί τη δική του κατάβαση. Αγαπώ αυτόν που αγαπάει την αρετή του: γιατί η αρετή είναι η βούληση προς κατάβαση, και ένα βέλος λαχτάρας.
 ΑΓΑΠΩ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΕΡΙΔΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ,
αλλά θέλει να είναι πλήρως το πνεύμα της αρετής του: έτσι περπατάει σαν πνεύμα πάνω απ’ τη γέφυρα. Αγαπώ αυτόν που κάνει την αρετή του κλίση και πεπρωμένο του: έτσι, για χάρη της αρετής του, είναι διατεθειμένος να συνεχίσει να ζει, διαφορετικά να μη ζήσει άλλο. Αγαπώ αυτόν που δεν επιθυμεί πολλές αρετές. Μια αρετή είναι περισσότερο αρετή από δύο, επειδή είναι περισσότερο κόμβος για να πιαστεί το πεπρωμένο κάποιου.

Γύρνα σπίτι...




Σε μια μικρή πόλη της Ισπανίας, ένας άντρας που τον λέγαν Χόρχε καυγάδισε άσχημα ένα πρωί με το μικρό του γιο, τον Πάκο. Όταν έφτασε στο σπίτι του αργότερα, την ίδια μέρα, ο Χόρχε ανακάλυψε πως ο Πάκο είχε φύγει από το σπίτι.
Μετανιωμένος, ο Χόρχε έψαξε μέσα στην ψυχή του και συνειδητοποίησε πως ο γιος του ήταν πιο σημαντικός γι΄αυτόν από οτιδήποτε άλλο. Πήγε λοιπόν σε ένα μεγάλο μπακάλικο, στο κέντρο της μικρής τους πόλης, και τοποθέτησε μια μεγάλη πινακίδα που έλεγε: “Πάκο, γύρνα στο σπίτι. Σ΄αγαπώ. Συνάντησέ με εδώ αύριο το πρωί”.
Το άλλο πρωί ο Χόρχε πήγε στο μαγαζί, όπου βρήκε επτά αγόρια με το όνομα Πάκο, που είχαν φύγει κι εκείνα από τα σπίτια τους. Είχαν όλα ανταποκριθεί στο κάλεσμα γι΄αγάπη, ελπίζοντας πως ήταν ο δικός τους πατέρας που τα προσκαλούσε στο σπίτι με ανοιχτές αγκάλες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα