Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

3 ηφαίστεια εκρήγνυνται ταυτόχρονα στις 16 Απριλίου, 2016: Villarrica (Χιλή), Όρος Κλίβελαντ (ΗΠΑ), Colima (Μεξικό)...Κάτι μεγάλο συμβαίνει τώρα!

3 ηφαίστεια εκρήγνυσαν ταυτόχρονα στις 16 Απρίλη 2016 σε όλο τον κόσμο.

Το ηφαίστειο Villarrica στη Χιλή, το Όρος Κλίβελαντ στην Αλάσκα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, και το ηφαίστειο Colima στο Μεξικό.

Απελευθέρωση τέφρας και φυσικού αερίου στο ηφαίστειο Colima, Μεξικό

έκρηξη του ηφαιστείου Απρίλη 2016, αυξημένη ηφαιστειακή δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο, ηφαιστειακή έκρηξη 16 Απριλίου του 2016, 3 ηφαίστεια εκρήγνυνται ταυτόχρονα στις 16, Απρ 2016
έκρηξη του ηφαιστείου Απρίλη 2016, αυξημένη ηφαιστειακή δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο, ηφαιστειακή έκρηξη 16 Απριλίου του 2016, 3 ηφαίστεια εκρήγνυνται ταυτόχρονα στις 16, Απρ 2016

Φασκόμηλο για τα γκρίζα μαλλιά!



Τα γκρίζα μαλλιά μπορεί να σας κάνουν να φαίνεστε κομψοί ή σοφοί. Αν είστε έτοιμοι να κάνετε διάλειμμα από τα γκρίζα μαλλιά, τότε το τσάι από φασκόμηλο μπορεί να σκουρύνει τα γκρίζα μαλλιά σας και να κάνει το χρώμα πιο έντονο.

Φασκόμηλο

Το φασκόμηλο έχει μια μακρά παράδοση σε πολλούς πολιτισμούς για την κάλυψη των γκρίζων μαλλιών. Μπορείτε να βάλετε ½ φλιτζάνι αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου σε 2 φλιτζάνια νερό για δύο ώρες.

Ξεφορτωθείτε τα νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα και θεραπεύστε τον μύκητα με αυτήν την φυσική θεραπεία!

GET-RID-OF-THE-Εισδύον-ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ CURE-μύκητες ΜΕ-ΑΥΤΟ-NATURAL-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Σας παρουσιάζουμε μια φυσική θεραπεία για τα προβλήματα των νυχιών που μεγαλώνουν προς τα μέσα.

Θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:


- 1 κουταλιά της σούπας έλαιο βαλσαμόχορτου,

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι 
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη.

Παρασκευή:

Οργασμός χωρίς εκσπερμάτωση: Τι είναι και πότε το παθαίνει ο άνδρας

Ο οργασμός στον άντρα ταυτίζεται με την εκσπερμάτιση;
Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου
Επ. Καθηγητής Γυναικολογίας – Σεξολόγος
Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου
Ο οργασμός είναι μια σύνθετη ψυχοβιολογική διαδικασία που χαρακτηρίζεται από έναν αριθμό βραχυχρόνιων σωματικών και ψυχικών λειτουργιών, ανάμεσα στις οποίες είναι και η εκσπερμάτιση. Η απουσία της εκσπερμάτισης στη διάρκεια του οργασμού του άντρα έχει πάντα κάποια οργανική αιτία. Υπάρχουν ορισμένες ανατολικές φιλοσοφίες που διδάσκουν την επίτευξη του οργασμού με παράλληλη συγκράτηση της εκσπερμάτισης. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι είναι δυνατό και ψυχικοί μηχανισμοί να αναστέλλουν την εκσπερμάτιση, χωρίς να αναστέλλεται η γενικότερη διαδικασία του οργασμού.
Πόσους οργασμούς μπορεί να έχει ο άντρας κάθε φορά;

Μύθοι και αλήθειες για τις βιταμίνες

Όσα πρέπει να γνωρίζετε- και αυτά που πρέπει να ξεχάσετε- για τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία.


Μύθοι και αλήθειες για τις βιταμίνες

Οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία είναι απαραίτητα για την καλή υγεία του οργανισμού μας. Οι περισσότεροι από εμάς τα λαμβάνουμε σε ικανοποιητικές ποσότητες από μια ισορροπημένη διατροφή και από την έκθεση στον ήλιο—και όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιθανό να χρειαστούμε συμπληρώματα.
Είναι, επίσης, πολύ συνηθισμένο να διαβάζουμε πράγματα που δεν ισχύουν απαραίτητα για αυτά τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Και πολλές φορές ξεχνάμε ότι κανένα συμπλήρωμα δεν μπορεί να φτάσει σε αξία μια σωστή διατροφή. Ας δούμε τις πιο σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα, αλλά και ορισμένους μύθους που κυκλοφορούν.

Ασβέστιο

Το ασβέστιο είναι αναγκαίο για τα οστά, τα δόντια, την πρόληψη θρόμβων αλλά και την καλή υγεία των μυών, όπως και της καρδιάς. Ο μέσος ενήλικας χρειάζεται 700 mg ασβεστίου καθημερινά και μπορεί να το προσλάβει από γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν παίρνετε συμπληρώματα ασβεστίου, να θυμάστε ότι περισσότερα από 1.500 mg την ημέρα μπορεί να προκαλέσουν πόνο στο στομάχι και διάρροια.

Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D συνεργάζεται με το ασβέστιο για να διατηρεί τα οστά υγιή. Η έλλειψη αυτής της βιταμίνης στα παιδιά μπορεί να προκαλέσει ραχίτιδα. Μπορούμε να βρούμε βιταμίνη D σε ορισμένες τροφές, όπως ο σολομός, αλλά συνθέτουμε την περισσότερη μόνοι μας, με την έκθεση στον ήλιο. Συνεπώς, αν δεν βγαίνουμε αρκετά στον ήλιο, θα ήταν καλό – έπειτα από εξετάσεις – να δούμε αν χρειαζόμαστε κάποιο συμπλήρωμα. Μακροπρόθεσμα, η πρόσληψη υπερβολικής βιταμίνης D μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στα νεφρά, αλλά αυτό ισχύει μόνο για τα συμπληρώματα: δεν μπορούμε να πάρουμε “υπερβολική δόση” από την έκθεση στον ήλιο.

Απολυταρχικοί, συναισθητικοί ή υποχωρητικοί γονείς;


Μια σημαντική ανησυχία των γονιών καθημερινά στο ιατρείο αφορά τους τρόπους που πρέπει να χειρίζονται την συμπεριφορά του παιδιού τους. «Να βάζω όρια και κανόνες;» «Πώς να θέτω όρια;». Ευτυχώς οι περισσότεροι σύγχρονοι γονείς απομακρύνονται από τον απολυταρχικό τρόπο μεγαλώματος των παιδιών (κάνε ότι λέω, άσκηση σωματικής ή ψυχικής βίας, authoritarian parenting). Από την άλλη μεριά, μπορούμε να θέτουμε σαφή και σταθερά όρια και κανόνες στην οικογένειά μας μέσα από το κάνε αυτό που κάνω, χωρίς να φτάνουμε στο αντίθετο άκρο (permissive parenting, υποχωρητικοί γονείς).
Κατ’ αρχήν χρειάζεται να προσδιορίσουμε την ηλικία. Κάθε αναπτυξιακό στάδιο είναι διαφορετικό και πρέπει να αναζητούμε τις γνώσεις εκείνες για να κατανοήσουμε καλύτερα το παιδί μας ανά ηλικία και να ανταποκρινόμαστε κατάλληλα στις ανάγκες του. 
Κατά την βρεφική ηλικία, από την γέννηση μέχρι τους 10-15 μήνες της ζωής, ο εαυτός του μωρού μας δεν έχει σχηματιστεί αυτοτελώς ακόμα και διακριτά από εμάς. Αυτό που κυρίως διακυβεύεται είναι η δημιουργία ισχυρού δεσμού με τη μητέρα και τον πατέρα, η ασφάλεια και η συναισθηματική ομαλότητα του μωρού μας. 
Όλες οι σύγχρονες επιστημονικές συστάσεις για αυτήν την ηλικία μιλούν για γονείς που ανταποκρίνονται, στο ανθρωπίνως δυνατό, έγκαιρα, κατάλληλα και έγκυρα στις ανάγκες και τα σημάδια του μωρού τους.

Μετά τη βρεφική ηλικία πολλοί γονείς προβληματίζονται όταν το μικρό τους αλλάζει και αποκτά σταδιακά δική του προσωπικότητα, αναπτύσσει θέλω, λέει περισσότερα όχι αντί για ναι, θέλει επιλογές και αποκτά «ιδιοτροπίες». 
Για να αποφύγουμε να γίνουμε αυταρχικοί όπως ίσως οι δικοί μας γονείς, δεν χρειάζεται να φτάνουμε στο αντίθετο άκρο και να είμαστε υπερβολικά υποχωρητικοί με τα παιδιά μας. Έχοντας πάντα ως γνώμονα την αναπτυξιακή τους ηλικία οριοθετούμε κατάλληλα και διαπραγματευόμαστε οικογενειακούς κανόνες. 
Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της γονεικής, όπως και κάθε ανθρώπινης σχέσης, να βρισκόμαστε καθημερινά και πολλές φορές σε καταστάσεις σύγκρουσης ή διαφωνίας. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του μεγαλώματος ενός παιδιού να βιώνει, με ήπιο, ελεγχόμενο και σταδιακά αυξανόμενο τρόπο, κάποια ματαίωση. 
Το στοίχημα είναι η σχέση να χτιστεί με σεβασμό στα όρια του άλλου και ισορροπία ανάμεσα στις ανάγκες του παιδιού και τις δικές μας. Κλειδί για αυτό είναι να απομακρυνθούμε από λογικές εξουσιαστικών προσεγγίσεων – θα «νικήσω» εγώ, το κάνει για να με τσατίσει, είμαι γονιός και πρέπει να επιβληθώ – , να δούμε πέρα από την επιφανειακή συμπεριφορική προσέγγιση, να εμβαθύνουμε σε κατανόηση και έκφραση συναισθημάτων.

Μα πόσο δήθεν πια!

Μα πόσο δήθεν πια!

Θυμάμαι πως σε οποιαδήποτε απόφαση, η φράση που είχα στο μυαλό μου ήταν «να είσαι ο εαυτός σου ώστε να κάνεις αυτό που θες εσύ». Μεγάλωσα πιστεύοντας πώς είναι από τα πιο ισχυρά προσόντα, αφού με αυτόν τον τρόπο διατηρεί ο καθένας μας την ιδιαιτερότητά του και έτσι ξεχωρίζει.
Παρατηρώντας όμως τους ανθρώπους ανακάλυψα πως κάποιοι έχουν μπερδέψει την έννοια του ζω σύμφωνα με τις ανάγκες της δικής μου ύπαρξης και υιοθέτησαν μια ζωή σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κοινωνίας. Αυτό που είναι απορίας άξιο και μου προκαλεί πάντα την ανάγκη να τους ρωτήσω είναι αν τελικά θέλουν να πείσουν τον εκάστοτε συνομιλητή ή τον ίδιο τους τον εαυτό. Όπως καταλαβαίνετε αναφέρομαι σ' εκείνη την κατηγορία ανθρώπων, η οποία βρίσκεται ανάμεσά μας και όσο περνάει ο καιρός πληθαίνει. Τους δήθεν. Έχουν ξεχάσει ποιοι είναι και έχουν γίνει υπέρμαχοι μιας νοοτροπίας που κατά βάθος δεν τους αρέσει. Και, ναι. Παρολές τις προσπάθειες να το κρύψουν, πιστέψτε με, φαίνεται. Και κουράζει. Εμάς, τους υπόλοιπους.
Σκεφτείτε προσεχτικά μια ημέρα της εβδομάδας σας. Αναλόγως το χώρο που θα βρεθείτε θα συναντήσετε και αρκετά διαφορετικά είδη τους ή κι ακόμα χειρότερα. Ένα είδος με πολλά χαρακτηριστικά. Θα τους αναγνωρίσετε εύκολα. Αυταρέσκεια, μια επιφανειακή σιγουριά, ένα γρήγορο βάδισμα ώστε να μη ξεφύγετε απ' το πεδίο βολής τους. Ξεκινάμε.

Αφέσου στον χορό της ύπαρξης. Γιατί να χάσεις το καλύτερο σόου στον πλανήτη;


Πήγαινε για το πιο μεγαλύτερο, και τα μικρότερα θα διευθετηθούν.
Μην ανησυχείς. Η ζωή δεν είναι ένα παζλ.
Δεν χρειάζεται να ξεδιαλύνεις τα πράγματα.
Απλά μείνε σιωπηλός και άσε την να εκτυλιχθεί.
Εάν νομίζεις ότι μπορείς να ξεδιαλύνεις τη ζωή, 
έχεις δημιουργήσει μια ταυτότητα ως αυτός που έχει επιλύσει τη ζωή.
Μεγάλος μπελάς!
Κανένας δεν μπορεί να τη ξεδιαλύνει. 
Καθώς κάποιος παραδίδει το εγώ του,
έρχεται αυτόματα σε αρμονία με τη ζωή. 

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ;






Γράφει ο Νίκος Τοπούζης
 Συγγραφέας-Ιστορικός 



Στις διεθνείς σχέσεις δεν υπάρχουν μονόδρομοι ή αδιέξοδα. Δεν υπάρχει αρχή ή τέλος. Όλα τα δεδομένα συνεχώς μεταβάλλονται. Συμμαχίες δημιουργούνται και διαλύονται εν ριπή οφθαλμού. Δεν υπάρχει φίλος ή εχθρός, μόνο συμφέροντα. Συμφέροντα και Ισχύς. Υπάρχουν όμως δεδομένες στιγμές υψηλού γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος. Στιγμές που αν κάποιο κράτος εκμεταλλευτεί, τότε η γεωπολιτική του ισχύς κορυφώνεται. Μια τέτοια στιγμή για την Ελλάδα ήταν το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που την χάσαμε εξαιτίας της εγκληματικής εμφύλιας διαμάχης του 1945-49. Στην Ελλάδα του σήμερα έχει παρουσιαστεί μια παρόμοια ευκαιρία. Ο σημαντικότερος αντίπαλος του Ελληνισμού τα τελευταία χίλια χρόνια, η Τουρκία (με όλες τις διάφορες μορφές τις Ελλάδος και της Τουρκίας) βρίσκεται σε δεινή γεωπολιτική θέση. Η διαμάχη που ξεκίνησε ο νεοθωμανισμός των κ.κ. Ερντογάν και Νταβούτογλου έχει φέρει την Άγκυρα σε τροχιά σύγκρουσης με μια πλειάδα γειτονικών κρατών. Αίγυπτος-Ισραήλ-Συρία-Ιράν-Αρμενία-Ρωσία έχουν βρει έναν κοινό εχθρό που κατοικοεδρεύει στην Άγκυρα. Οι σχεδιασμοί του κ.Νταβούτογλου περί στρατηγικού βάθους έχει καταστεί επίσημη Υψηλή Στρατηγική της Τουρκίας, μια στρατηγική που ταράζει τις ισορροπίες τις περιοχής. Έχω στο παρελθόν μιλήσει εκτενώς για την ανάγκη στρατηγικής σύμπλευσης με Ισραήλ αλλά και Αίγυπτο στην ανατολική Μεσόγειο. Έχω μιλήσει για τα οφέλη της προσέγγισης Δύσης-Ιράν, λόγω απομείωσης του στρατηγικού ρόλου της Άγκυρας για τις ΗΠΑ, μια προσέγγιση που δυστυχώς ακόμη δεν φρόντισε η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί. Ας μιλήσουμε όμως και για τον ισχυρότερο αντίπαλο της Τουρκίας στην παρούσα χρονική στιγμή, τη Ρωσία. 
Όπως γνωρίζουμε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ισχυρότερος άνδρας στην Ευρασία κ.Βλαδίμηρος Πούτιν πρόκειται να επισκεφθεί την χώρα μας. Πριν αποκτήσουμε φρούδες ελπίδες ή δεν δώσουμε τη δέουσα σημασία στην επίσκεψη αυτή, ας δούμε κάποιες γεωπολιτικές παραμέτρους της εποχής μας:

Άσε την αναπνοή του Θεού να κινηθεί διαμέσου σου



"Κάποιος ίσως σου ζητήσει βοήθεια κι εσύ να σκεφτείς, 'Δε νομίζω ότι μπορώ να το κάνω αυτό'. 

Τότε ίσως ρωτήσεις, 'Γιατί μου στέλνει το σύμπαν κάποιον γνωρίζοντας ότι δεν μπορώ να το χειριστώ;'


Δε θα μπορούσες να το χειριστείς εάν ισχυριζόσουν και σκεφτόσουν, 'Μπορώ να χειριστώ τα πάντα'. 


Αντιθέτως, μπορεί να ανακαλύψεις ότι τα πράγματα τακτοποιούνται 
παρά το ότι σκέφτεσαι, 'Δεν μπορώ να κάνω τίποτα'.

Όλοι δοκιμάζονται στη ζωή, βλέπεις; 


Και τόσα πολλά θα βγουν στην επιφάνεια. 


Θα μιλήσεις με λόγια και θα πράξεις με τρόπους που είναι εντελώς 'εκτός χαρακτήρος' ή απρόβλεπτα για την ιδέα που έχεις του ποιος είσαι. 


Έπειτα φτάνεις να μένεις παρατηρητής,
να βλέπεις και να ομολογείς ότι κάποια μεγαλύτερη δύναμη είναι εδώ. 

Για μια ημέρα πες ό,τι δεν είπες ποτέ

Για μια ημέρα πες ό,τι δεν είπες ποτέ

Τι θα γινόταν αν για μία και μοναδική ημέρα γινόταν το αδύνατο;  Τι άραγε να συνέβαινε αν μία μόνο φορά σε κάθε άνθρωπο που συναναστρέφεσαι έλεγες αυτό που πραγματικά σκέφτεσαι και όχι ό,τι συνήθως επιβάλει η αγωγή σου, η παιδεία σου και τελοσπάντων ο καλός εννοούμενος καθωσπρεπισμός σου; Κι όχι απλά να έλεγες αυτό που πραγματικά σκέφτηκες, αλλά και με τον τρόπο που το σκέφτηκες, με την καφρίλα που ενίοτε σε διακατέχει και με τις πιπεράτες λεξούλες που το σκέφτηκες.
Όχι ότι η αγωγή ή η παιδεία σου είναι αντίθετη με τη διακριτικότητα ή την απόλυτη ειλικρίνεια, αλλά να μωρέ! Δεν την αντέχουν όλοι. Και υπάρχουν και πράγματα που δεν θα πρέπει να λέγονται με συγκεκριμένο τρόπο. Τουλάχιστον έτσι ωμά και ξάστερα και με τις λέξεις που τα σκεφτόμαστε.
Τι θα άλλαζε αν για μόνο εικοσιτέσσερις ώρες ένας μαγικός διακόπτης πατιόταν και το αριστερό τμήμα του εγκεφάλου σου που αφορά την ηθική και τη συστολή σου έπαιρνε το ρεπό του, παραδίδοντας αποκλειστικά τη σκυτάλη στο δεξιό του συναισθήματος και της παρόρμησης; Έτσι. Για να δεις αντιδράσεις! Για να δεις βλέμματα. Για να δεις απαντήσεις. Κυρίως για να λυτρωθείς εσύ και για να αδειάσει και λιγάκι η αποθήκη εκείνη στο κεφάλι σου που φυλάει κάθε τι που λαχτάρησες να πεις μα δεν είπες.
Θα μπορείς όταν πας σουπερμάρκετ να γυρίσεις ψύχραιμα και να πεις στην ταμία: «Χαμογέλα ρε ξινή, ανταπόδωσε έστω την καλημέρα μου».

Να τι θα συμβεί στο σώμα σας αν φάτε Τζίντζερ (πιπερόριζα) για ένα μήνα.

τζίντζερ-σώμα-FI-759x420


Η πιπερόριζα είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιείται στην κουζίνα. Τον τελευταίο καιρό άρχισε να χρησιμοποιείται και σε καταστάσεις υγείας, όπως  ναυτία, πεπτικά προβλήματα και πόνο.
Η ρίζα είναι το πλέον χρησιμοποιούμενο μέρος του φυτού. Μπορεί να βρεθεί σε πολλές μορφές και αν ακόμα δεν έχετε αρχίσει ακόμα να την χρησιμοποιείτε , εδώ είναι οι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να ξεκινήσετε τώρα.
  1. Τζίντζερ κατά πεπτικών προβλημάτων
Το Τζίντζερ μπορεί να ανακουφίσει τον ερεθισμό στον γαστρεντερικό σωλήνα. Μπορεί να διεγείρει το σάλιο και με αυτό να επιστρέψει στις τροφές και τα υγρά να ταξιδεύουν ομαλά και με ασφάλεια.
  1. Τζίντζερ κατά της ναυτίας
Όσες είναι εγκυμονούσες και έχουν πρωινή αδιαθεσία, καθώς και όσοι ακολουθούν θεραπεία κατά του καρκίνου, αισθάνονται ναυτία. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τζίντζερ για να τους βοηθήσει να περιορίσουν αυτό το πρόβλημα.

ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ;




ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ;


Eίμαστε ότι σκεφτόμαστε

Όλοι έχουμε ακούσει για το συνειδητό και το υποσυνείδητο. Το υποσυνείδητο είναι μια αποθήκη πληροφοριών από την οποία αντλούμε εικόνες ήχους κτλ για να αποκωδικοποιήσουμε κάτι. Π.χ. σπάει ένα γυαλί, τα ηχητικά κύματα τα οποία λαμβάνουν τα αυτιά μας τα στέλνουν στον εγκέφαλο για αποκωδικοποίηση, ο εγκέφαλος τρέχει στην αποθήκη (υποσυνείδητο) βρίσκει τον ίδιο ήχο ή παραπλήσιο από την data base και σχηματίζει την εικόνα ότι είναι ένα γυαλί που έσπασε. Ο Σωκράτης στον «Φαίδωνα» μας δίνει ένα ανάλογο παράδειγμα με την όραση και την οπτική ισότητα.
Αυτά συμβαίνουν σε επίπεδο αισθητού δηλαδή ύλης, τι γίνεται όμως σε επίπεδο νοητού, δηλαδή καταστάσεων, γεγονότων κτλ;
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν εδώ και πολλά χρόνια ότι ο μέσος άνθρωπος ζει και αντιδρά 95% με το υποσυνείδητο και 5% με το συνειδητό, αυτό δημιουργεί μια καλή ερώτηση:

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ




Σε έναν κόσμο όπου η φθορά καταβάλλει τα πάντα, η έννοια της ελευθερίας ενυπάρχει ως εικόνα και ποτέ ως αλήθεια, διότι η ελευθερία 
ενυπάρχει εκεί όπου μια οντότητα δεν έχει ανάγκες, και σε αυτό το σύμπαν όλα τα δημιουργήματα του αισθητού κόσμου πληρούν από ανάγκες, γι'αυτό και το κάθε τι γεννιέται φθείρεται πεθαίνει και ξαναγεννιέται. 

Μόνον τα αθάνατα σώματα που δεν ανήκουν σε αυτόν τον αισθητό κόσμο είναι δίχως ανάγκες και ελεύθερα στις επιλογές τους, γι'αυτό και η ψυχή των ανθρώπων επειδή είναι αυτή η μοίρα της, χάρην του "αυξάνεσθε και πληθύνεσθε" όταν ενσαρκώνεται και γίνεται ο άνθρωπος της Γης εγκλωβίζεται στον αισθητό κόσμο, διότι το σώμα της σάρκας σε συνδιασμό με τον αισθητό χώρο (πλανήτης Γη) φυλακίζουν τις ψυχές που φέρουν μέσα τους την πρωταρχική νοητή ουσία ουσιωδώς όμοια με τον Άνθρωπο όμοιο με τον Θεό.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο για να κοιμηθείτε και να ανακουφίσετε τα συμπτώματα της στέρησης ύπνου!

Πώς-να-Χρήση-α-¼ κουταλάκι του-Μοσχοκάρυδο-to-Φθινόπωρο-Κοιμάται-και-Ανακουφίστε-ALL-σας-αϋπνία-Συμπτώματα-Διανυκτέρευση
Η αϋπνία επηρεάζει 3 στους 10 Αμερικανούς, με το 10% αυτών των ανθρώπων να λένε ότι αισθάνονται τις συνέπειες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Χονδρικά, περίπου το 35% των Αμερικανών δεν κοιμάται αρκετά, και περίπου το 50% δηλώνουν ότι δεν κοιμούνται όσο θα έπρεπε.
Για να απαλλαγούν από αυτό το πρόβλημα, οι άνθρωποι συνήθως καταφεύγουν στη χρήση φαρμακευτικών ουσιών ή υπνωτικών χαπιών. Και, παρόλο που αυτά παρέχουν τουλάχιστον ορισμένα θετικά αποτελέσματα, είναι προσωρινά και δεν αντιμετωπίζουν το βασικό πρόβλημα. Ωστόσο, υπάρχει ένας αποτελεσματικός φυσικός τρόπος για την καταπολέμηση της αϋπνίας χωρίς τις αρνητικές παρενέργειες των υπνωτικών χαπιών, αλλά πριν σας τον παρουσιάσουμε, ας δούμε τι είναι η στέρηση ύπνου .
Στέρηση ύπνου και Αϋπνία
Χιλιάδες άνθρωποι διαγιγνώσκονται με αϋπνία ετησίως. Αυτή η κατάσταση επηρεάζει την ικανότητά σας να κοιμηθείτε με αποτέλεσμα να ξυπνάτε στη μέση της νύχτας, και γενικά να διακόπτεται συνεχώς ο ύπνος σας. Ένας συνδυασμός κοινωνικών, βιολογικών και ψυχολογικών παραγόντων είναι άμεσα υπεύθυνοι για την αϋπνία. Η υψηλή αρτηριακή πίεση, η κατάθλιψη, το άγχος και κάποια άλλα ιατρικά προβλήματα είναι οι κύριοι παράγοντες της κατάστασης.
Αϋπνία και στέρηση ύπνου δεν είναι το ίδιο. Ενώ η αϋπνία προκαλείται από εσωτερικούς δείκτες που δεν σας επιτρέπουν να κοιμηθείτε σε ιδανικές συνθήκες, η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκληθεί από την αϋπνία ή άλλους εξωτερικούς παράγοντες, όπως ο δυνατός θόρυβος, λαμπερά φώτα, κ.λπ. Και οι δύο όροι, όμως, οδηγούν σε έλλειψη ύπνου , μια πρακτική που οδηγεί σε δυσάρεστα συμπτώματα που επηρεάζουν την καθημερινή σας ζωή. 
Εδώ είναι τα πιο κοινά συμπτώματα της αϋπνίας και της στέρησης ύπνου:

Ο ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΦΥΙΑΣ




Τι ευθύνεται για το γεγονός ότι μερικοί άνθρωποι έχουν πρωτότυπες, έξω-από-το-κουτί, και τις οποίες ποτέ κανένας δεν έχει σκεφτεί πριν ιδέες, ενώ άλλοι άνθρωποι, ίσως εξίσου ευφυείς, δημιουργικοί και φιλόδοξοι, τείνουν να ζήσουν τη ζωή με ένα πιο μιμητικό τρόπο;
Οι ριζικά λαμπρές ιδέες που επηρεάζουν τεράστιο αριθμό ανθρώπων με θετικό τρόπο θεωρούνται συχνά ως προϊόντα της καλής τύχης, της γενετικής, ή το δώρο της μεγαλοφυίας που έχει δοθεί από τον Θεό. Αλλά όσο περισσότερο το διερευνούμε, τόσο περισσότερο ανακαλύπτουμε ότι υπάρχουν πράγματι προϋποθέσεις που καθιστούν τη Ριζοσπαστική Ιδιοφυία ένα όλο και πιο πιθανό ατύχημα που περιμένει να συμβεί.
Έχουμε απομονώσει δεκαπέντε διαφορετικούς παράγοντες που καθιστούν την πρωτοτυπία και την ιδιοφυία άκρως προβλέψιμες. Ο πιο σημαντικός και αξιόπιστος από αυτούς έχει να κάνει με την κατανόηση του πώς λειτουργεί η σκέψη.
Στην επιφάνεια, μπορεί να φαίνεται ότι κάποιος όπως ο Steve Jobs ή ο Albert Einstein ή η Jane Goodall σκέπτονται όπως και οποιοσδήποτε άλλος. Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι απλά έχουν καλύτερες σκέψεις, υψηλότερης ποιότητας σκέψεις.
Στην πραγματικότητα, κατά την έρευνα φαίνεται πιο ακριβές να πούμε ότι υπάρχουν δύο εντελώς διαφορετικοί τρόποι προέλευσης των σκέψεων. Επιφανειακά, θα μπορούσαμε εύκολα να συγχέουμε τον ένα με τον άλλο, αλλά καθώς εξετάζουμε το πώς ο κάθε ένας από αυτούς ακμάζει, βλέπουμε ότι το περιβάλλον είναι στην πραγματικότητα αρκετά διαφορετικό.

ΜΥΘΙΚΗ ΚΡΗΤΗ - ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ - ΚΑΤΡΕΑΣ.

Βάσω Δενδροπούλου
Ο Κατρέας ήταν ένας από τους τέσσερις γιους που ο Μίνωας απέκτησε από την Πασιφάη, και διάδοχός του στο θρόνο της Κρήτης. Ένας χρησμός είχε ειδοποιήσει τον Κατρέα πως θα πέθαινε από το χέρι του παιδιού του. Είχε τέσσερα παιδιά, την Αερόπη, την Κλυμένη, την Απημοσύνη και τον Αλθαμένη. Ο Κατρέας έκρυψε τον χρησμό από τα παιδιά του αλλά η Απημοσύνη και ο Αλθαμένης του έμαθαν. Τα δύο αδέρφια για να αποφύγουν να εκτελέσουν το μοιραίο πήγαν στη Ρόδο στην Κάμειρο και ίδρυσαν την Κρητηνία από το όνομα του νησιού τους. Πάνω ψηλά στο όρος Αταβύριο, από όπου μπορούσαν και να βλέπουν την πατρίδα τους, ο Αλθαιμένης έχτισε βωμό και καθιέρωσε τη λατρεία του Αταβύριου Δία.
Ο Ερμής είδε την Απημοσύνη, την πόθησε και την κυνήγησε αλλά εκείνη του ξέφυγε. Τότε αυτός παραφύλαξε, έστρωσε φρεσκογδαρμένα τομάρια από εκεί όπου θα περνούσε η κοπέλα κουβαλώντας νερό από την πηγή και περίμενε. Όταν ήρθε η Απημοσύνη γλίστρησε και έπεσε χωρίς να το θέλει στην αγκαλιά του Ερμή. Αργότερα όταν εκείνη κατάλαβε πως περίμενε παιδί, είπε το πάθημά της στον αδερφό της, ο οποίος, όμως, δεν την πίστεψε και την σκότωσε.
Ο Κατρέας που φοβόταν το χρησμό έδωσε τα άλλα δυο παιδιά του την Αερόπη και την αδερφή της στον Ναύπλιο το ναυτικό, για να τα πουλήσει δούλους στην ξενιτιά. Ο Ναύπλιος, όμως, πήρε γυναίκα του την Κλυμένη που γέννησε τον Παλαμήδη και η Αερόπη παντρεύτηκε τον Πλεισθένη από τον οποίο απέκτησε τον Αγαμέμνονα και τον Μενέλαο.
Όταν ο Κατρέας γέρασε, θέλησε να αφήσει το βασίλειό του στο γιο του κληρονομιά. Πήγε στη Ρόδο να τον βρεί αλλά όταν αποβιβάστηκε με τους άντρες του σε μια απόμακρη γωνιά, θεωρήθηκε ύποπτος από τους βοσκούς της περιοχής, οι οποίοι πίστεψαν πως είχαν να κάμουν με πειρατές. Παρόλο που έλεγε ποιος ήταν τα γαβγίσματα των σκυλιών δεν άφηναν να ακουστούν τα λόγια του. Οι βοσκοί τον λιθοβολούσαν μέχρι τη στιγμή που έφτασε ο Αλθαιμένης, ο οποίος τον αποτελείωσε με το ακόντιό του. Όταν ο Αλθαιμένης έμαθε τί είχε κάμει, παρακάλεσε και καταποντίστηκε μέσα στη γη.

Το «Δόγμα του ΗΛΕΚΤΡΟσόκ» το γνωρίζετε;




Oλοι λίγο πολύ θα έχετε ακούσει για το βιβλίο της Ναόμι Κλάιν, το «Δόγμα του Σοκ». Για το «Δόγμα του ΗΛΕΚΤΡΟσόκ», ξέχασαν να σας πουν…

717996Στο βιβλίο της, το «Δόγμα του Σοκ», η εβραϊκής καταγωγής Αμερικανίδα «ακτιβίστρια», Ναόμι Κλάιν, τα βάζει με τον Καπιταλισμό.
Το βιβλίο της, που κυκλοφορεί στην Ελλάδα (έχει σημασία αυτό) από τις Εκδόσεις Λιβάνη -πρώην βαθύ ΠΑΣΟΚ και τώρα ΣΎΡΙΖΑ, περιγράφεται ως εξής από τον εκδοτικό οίκο:
…δίνει μια περιγραφή της νέας παγκόσμιας τάξης, που βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ. Η ανάλυση του καπιταλισμού της καταστροφής επιχειρείται από την Κλάιν με “τέλεια διυλισμένη οργή”, που διοχετεύεται μέσα από αδιάσειστα δεδομένα. Σε αυτή την πρωτοποριακή εναλλακτική ιστορία της πλέον κυρίαρχης ιδεολογίας της εποχής μας, της οικονομικής επανάστασης των ελεύθερων αγορών του Μίλτον Φρίντμαν, η Ναόμι Κλάιν αμφισβητεί το διαδεδομένο μύθο ότι η παγκόσμια νίκη του νεοφιλελεύθερου κινήματος υπήρξε ειρηνική. Καταδεικνύει ότι, από τη Χιλή του 1973 μέχρι το σημερινό Ιράκ, ο Φρίντμαν και οι υποστηρικτές του εκμεταλλεύτηκαν επανειλημμένα τη βία και μια σειρά από τρομακτικά σοκ για να επιβάλουν τις ακραίες πολιτικές τους.
Αποκαλύπτει την εντυπωσιακή ομοιότητα ανάμεσα στις ανακριτικές τεχνικές της CIAκαι στις εκβιαστικές τεχνικές της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, στην προσπάθειά τους να επιβάλουν τον καπιταλισμό της καταστροφής σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένα εξαιρετικό βιβλίο, ικανό να προκαλέσει τσουνάμι ντροπής-αλλά και πολιτικής δράσης, για να σταματήσει επιτέλους η θεραπεία – σοκ.
Φυσικά η Ναόμι Κλάιν, η οργισμένη αυτή ακτιβίστρια, δεν σταματά εδώ. Σε αυτό και στο επόμενο βιβλίο της προτείνει και τη λύση: Να κλείσουν όλες οι βιομηχανίες για να “πληγεί” το κεφάλαιο, αλλά πρώτιστα να σωθεί ο πλανήτης από το CO², να επιστρέψουμε στις μικρές κοινωνίες τοπικής παραγωγής, αχρήματες και ανταλλακτικές και, για να πετύχει φυσικά αυτό το μοντέλο, θα πρέπει να βασιστεί στην απόλυτη λιτότητα, στα απόλυτα απαραίτητα για την επιβίωση! ΈΤΣΙ, θα πληγεί το κεφάλαιο, λέει η κα Κλάιν, το κεφάλαιο που έχει μαζέψει όλο τον πλούτο του κόσμου, το 1% του πλανήτη, μας προτείνει τώρα το 99% να ζήσουμε λιτά, μην παράγοντας και τρώγοντας ότι βγάζει ο κοινοβιακός κήπος μας. Γιατί, η Ναόμι Κλάιν, ΕΊΝΑΙ το κεφάλαιο, ΕΊΝΑΙ η Ατζέντα 21, ΕΊΝΑΙ η ιέρεια της ψευδοεκκλησίας της Κλιματικής Αλλαγής.
Αλλά όπως κάθε σπασμένο ρολόι λέει την ώρα σωστά 2 φορές τη μέρα, έτσι και η κα Κλάιν λέει μερικές αλήθειες:

Η εντυπωσιακή ομοιότητα ανάμεσα στις ανακριτικές τεχνικές της CIA

Ονειροπόλοι…



Κάποιοι Ονειροπόλοι έχουν σαν Σκοπό Ζωής τους το να αλλάξουν τον Κόσμο… στην αρχή του Ταξιδιού τους τουλάχιστον.
Ο Κόσμος όμως δεν αλλάζει ποτέ…
αυτό που αλλάζει, αν ο Ονειροπόλος έχει την Σωφροσύνη να το παρατηρήσει, είναι η θέση του ίδιου μέσα στον Κόσμο και η οπτική γωνία από την οποία Τον κοιτάζει.
Και αν είναι Ενάρετος θα συνεχίσει να αγαπάει τον κόσμο και την Ιδέα του Ανθρώπου.

Οι δίδυμοι πύργοι, η συχνότητα Σούμαν και ο χειρισμός της Ανθρώπινης Χρονογραμμής !


Το γεγονός των διδύμων πύργων δημιουργήθηκε, όχι μόνο για να κλέψουν τον χρυσό απ' τα υπόγεια ή για να κρύψουν το ότι είχαν κλαπεί εδώ και καίρό, δεν δημιουργήθηκε για την εξάπλωση της "αντιτρομοκρατικής τρομοκρατίας" ή για να σας αφαιρέσουν τα δικαιώμάτά σας.
Όλα αυτά έγιναν ως συμπαραμαρτούμενα.

Η πτώσις των διδύμων πύργων δημιουργήθηκε ως γεγονός χειρισμού της χρονογραμμής σας.


Και αυτή η κατάσταση, επειδή επετράπη και θεωρήθηκε ως αλήθεια από το κατώτερο συλλογικό του πλανήτη σας, άλλαξε την πλανητική χρονογραμμή σε χαμηλότερης δόνησης.


Μας λένε πως η συχνότητα Σούμαν ανεβαίνει, η αλήθεια όμως είναι ότι μέσα από τα "τρομοκρατικά γεγονότα" η συχνότητα Σούμαν έπεσε.
Η Συχνότητα Σούμαν έχει χειραγωγηθεί και αυτό παγίδευσε την Γαία σε κατάσταση τέτοια ώστε να μην μπορεί ούτε η Γαία ούτε εσείς να αναληφθείτε.

Μπέμερμαν, Μέρκελ και Ερντογάν

bernd ertl

Η υπόθεση έχει ενδιαφέρον: ο Γιαν Μπέμερμαν, αστέρι της τηλεοπτικής σάτιρας στην Γερμανία, απήγγειλε στην γερμανική κρατική τηλεόραση ένα ποίημα για τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο παρουσιάζει τον Ερντογάν να χτυπάει κορίτσια, να παρακολουθεί παιδική πoρνογραφία και να επιδίδεται σε κτηνoβασία.
Ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε την δίωξη του Μπέμερμαν, εκμεταλλευόμενος ένα άρθρο του γερμανικού ποινικού κώδικα που απαγορεύει τις προσβολές σε βάρος ξένων ηγετών.
Ο νόμος αφήνει στην γερμανική κυβέρνηση το δικαίωμα να αποφασίσει αν θα επιτρέψει στους γερμανούς εισαγγελείς να ασκήσουν δίωξη σε μια τέτοια υπόθεση.
Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επέτρεψε στους εισαγγελείς να ασκήσουν δίωξη σε βάρος του Γιαν Μπέμερμαν και η υπόθεση θα κριθεί στα δικαστήρια.
Αφήνω κατά μέρος το νομικό μέρος της υπόθεσης, και περνάω στην ουσία.
Η κίνηση του Γιαν Μπέμερμαν να προσπαθήσει να γελοιοποιήσει τον Ταγίπ Ερντογάν ήταν εσκεμμένη.
Ο Μπέμερμαν ήξερε ότι παραβίαζε τον νόμο, αφού, πριν απαγγείλει το ποίημα, είπε ότι θα κάνει συνειδητά κάτι που ξέρει πως δεν επιτρέπεται στην Γερμανία.
Το πρώτο που θέλω να παρατηρήσω είναι πως στην κρατική τηλεόραση της Γερμανίας υπάρχουν σατιρικές εκπομπές.
Μάλιστα, όπως έχουμε διαπιστώσει τα τελευταία χρόνια –με αφορμή την χρεοκοπία της χώρας μας-, στην γερμανική κρατική τηλεόραση υπάρχουν σατιρικές εκπομπές που αλλάζουν τα φώτα στην γερμανική κυβέρνηση και στους γερμανούς πολιτικούς.
Ανάλογες σατιρικές εκπομπές δεν υπάρχουν στην κρατική τουρκική τηλεόραση. Σάτιρα στον Ερντογάν απαγορεύεται.
Σε ποια άλλη κρατική τηλεόραση δεν υπάρχουν σατιρικές εκπομπές;
Στην ελληνική.
Αν και η σάτιρα γεννήθηκε στην Ελλάδα, στην ΕΡΤ δεν υπήρξε ποτέ ένα πραγματικό σατιρικό πρόγραμμα.
Είναι προφανές πως η Άνγκελα Μέρκελ επέτρεψε στους εισαγγελείς να ασκήσουν δίωξη κατά του Μπέμερμαν όχι επειδή είναι κατά της ελευθερίας της έκφρασης αλλά επειδή φοβάται πως ο Ερντογάν μπορεί να μην τηρήσει τη συμφωνία για τους πρόσφυγες και η Γερμανία να πλημμυρίσει πρόσφυγες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα