Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Εκτός Κύματος - Αφήνοντας την Αντίδραση

Χαιρετισμούς από την Εστία αγαπημένοι μας,
Είμαι ο Φύλακας του Χρόνου και ήρθα κοντά σας στον χρόνο σας για να σας πω λίγα πράγματα για το τι έρχεται, πού βρίσκεστε και για την ομορφιά που βλέπουμε από αυτή την πλευρά του πέπλου. Βρίσκεστε σε μια πολύ ασυνήθιστη κατάσταση: εξελίσσεστε πιο γρήγορα από όσο μπορούσατε να φανταστείτε. Ναι, καταλαβαίνουμε. Παρακολουθείτε τις ειδήσεις και νομίζετε πως τα πάντα κάνουν βήματα προς τα πίσω αντί προς τα εμπρός. Η γρήγορη κίνηση όμως της ανθρωπότητας είναι που προκαλεί αυτή την παλινδρόμηση, γιατί αυτό είναι – παλινδρόμηση. Αν κοιτάξετε τα προηγούμενα χρόνια της ζωής σας, θα δείτε πως έχετε ξεπεράσει πολλά πράγματα. Η αλήθεια είναι πως πολλοί τομείς αρχίζουν να αλλάζουν. Αυτό είναι υπέροχο γιατί τώρα αρχίζετε να βλέπετε τα πράγματα από μια εντελώς διαφορετική οπτική. Η εμπρόσθια κίνηση, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι πολύ γρήγορη, έχει προκαλέσει επίσης μια παλινδρόμηση και μια απλή εξισορρόπηση των μοτίβων των κυμάτων. Είναι πολύ συνηθισμένο για τους ανθρώπους να κάνουν συλλογικά τρία βήματα εμπρός και δύο πίσω. Σας λέμε πως τώρα μοιάζουν να γίνονται πέντε βήματα εμπρός κι ένα πίσω, οπότε σας παρακαλούμε να μην απογοητεύεστε με όσα βλέπετε μπροστά σας. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε ώστε να αγκυρώσετε νέο φως και να βοηθήσετε τη συλλογική δόνηση της ανθρωπότητας να δημιουργήσει ένα νέο επίπεδο συνειδητότητας. Αυτό το επίπεδο θα είναι υψηλότερο από πριν, κάτι που θα σας προετοιμάσει για την επόμενη εξέλιξη της ανθρωπότητας. Αυτή τη στιγμή φέρετε κατά ένα τρίτο περισσότερο φως από ό,τι πριν τις 12 Δεκεμβρίου 2012.

"Μόνο η προσευχή εκείνου που έχει εξαγνιστεί από τα πάθη φτάνει μέχρι τον Μεγαλοδύναμο."


"Η προσευχή που γίνεται ασυναίσθητα - η προσευχή που κάνει κάποιος όταν είναι εκτός εαυτού- είναι εντελώς διαφορετική. Αυτή η προσευχή δεν προέρχεται από εκείνον που την κάνει. Αυτά τα λόγια προέρχονται από τον ανώτερο, φιλοδίκαιο Θεό.
Ο Θεός είναι εκείνος που κάνει την προσευχή και όχι ο άνθρωπος. Η προσευχή που γίνεται εκείνη τη στιγμή προέρχεται από τον Θεό και ο Θεός είναι εκείνος που την αποδέχεται.

Φονικός σεισμός 7,8 Ρίχτερ συγκλόνισε τον Ισημερινό

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα

Φονικός σεισμός 7,8 Ρίχτερ συγκλόνισε τον Ισημερινό

Tουλάχιστον 77 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα ανοιχτά των ακτών του Εκουαδόρ εξαιτίας του σεισμού 7,8 Ρίχτερ ο οποίος έπληξε το δυτικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος Χόρχε Γκλας και πρόσθεσε ότι οι αρχές κήρυξαν τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Ο σεισμός είχε επίκεντρο την περιοχή Κίτο, λίγο έξω από τις ακτές, και το εστιακό βάθος ήταν 19 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το USGS.
Το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό ανέφερε πως σεισμικά κύματα ύψους από 30 εκατοστά ως 1 μέτρο είναι πιθανό να πλήξουν τμήματα των ακτών του Ισημερινού. Οι αρχές του γειτονικού Περού εξέδωσαν προειδοποίηση για το βόρειο τμήμα της χώρας μετά τον σεισμό.
«Έχουμε 16 νεκρούς στην πόλη Πορτοβιέχο, 10 στην Μάντα, δύο στην επαρχία Γκουάσα», δήλωσε ο Γκλας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας ότι χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης «για να διαφυλαχθεί η δημόσια τάξη». Λίγο αργότερα ο αριθμός των νεκρών έφτασε στους 77.

Όπου είναι η καρδιά σου, Εκεί είναι ο θησαυρός σου!



-Γιατί πρέπει ν’ακούμε την καρδιά; ρώτησε το αγόρι,καθώς έστηναν τη σκηνή.
-Γιατί όπου είναι η καρδιά σου, Eκεί είναι και ο Θησαυρός σου.
- Η καρδιά μου είναι ταραγμένη, είπε το αγόρι.
-Αυτό είναι καλό. Η καρδιά σου είναι ζωντανή.
-Η καρδιά μου με προδίδει, είπε το αγόρι.Δε Θέλει να συνεχίσω.
-Είναι φυσικό να φοβάσαι ν’ανταλλάξεις μ’ένα Όνειρο όσα έχεις καταφέρει μέχρι τώρα.
-Γιατί πρέπει ν’ακούω την καρδιά μου;
-Γιατί ποτέ δε θα καταφέρεις να την κάνεις να βουβαθεί. Ακόμη κι αν προσποιηθείς ότι δεν ακούς τι σου λέει,αυτή θα είναι μέσα στο στήθος σου,επαναλαμβάνοντας πάντα αυτό που σκέφτεται για τη Ζωή και τον κόσμο.
-Κι αν με προδώσει;
-Αν γνωρίζεις καλά την καρδιά σου,δε θα σε αιφνιδιάσει ποτέ.Γιατί θα γνωρίζεις τα όνειρα και τις επιθυμίες σου και θα ξέρεις πώς ν’αντιδράσεις.Κανείς δεν μπορεί ν’αγνοήσει την καρδιά του.Επομένως,είναι καλύτερα ν’ακούς τι σου λέει. “Μπορεί να διαμαρτύρομαι μερικές φορές”,έλεγε η καρδιά του,“επειδή είμαι μια καρδιά ανθρώπου και οι καρδιές των ανθρώπων είναι έτσι.Φοβούνται να πραγματοποιήσουν τα μεγαλύτερα τους όνειρα επειδή νομίζουν ότι δεν το αξίζουν ή ότι δεν θα τα καταφέρουν.

Ο Δωδεκάλογος της Επιτυχίας


1. Kάθησε μόνος, ηρέμησε, σκέψου. Ξεκαθάρισε και αποκρυστάλλωσε τη σκέψη σου.
2. Σταμάτα να ζεις στο παρελθόν και προσπάθησε ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ τα όνειρα που είναι απραγματοποίητα.
3. Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και οραματίσου τους ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ στόχους σου, κι ας είναι μακροχρόνιοι.
4. Μοίρασε τους συγκεκριμένους στόχους σου σε εβδομαδιαίες εργασίες και ΓΡΑΨΕ τον προγραμματισμό σου και ημερομηνίες εκπλήρωσης των εβδομαδιαίων στόχων σου. ΔΩΣΕ προτεραιότητες.
5. Ξύπνησε το ΜΙΚΡΟ ΓΙΓΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΘΕΛΗΣΗ που κρύβεται μέσα σου, ανάπτυξε και συγκέντρωσε καθημερινά ΘΗΡΙΩΔΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ πραγματοποίησης των στόχων σου.
6. Τοιχοκόλλησε και διάβαζε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΘΕΤΙΚΑ ΡΗΤΑ-ΜΗΝΥΜΑΤΑ και επικαλέσου τη βοήθεια αγαπημένων σου προσώπων για την αναπτέρωση του ηθικού σου.
7. Να αποφεύγεις τους αρνητικούς και γκρινιάρηδες ανθρώπους. Αυτοί προσπαθούν να ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥΣ. Δεν είναι μόνο αντιπαραγωγικοί, είναι και ΕΠΙΖΗΜΙΟΙ.
8. Να θυμάσαι: Είναι πολύ πιο ωφέλιμο για το πνεύμα και τη ψυχή σου να προσπαθείς να μάθεις από τους συνανθρώπους σου, παρά να ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ τις αδυναμίες τους. Κανένας δεν είναι τέλειος και όλοι έχουν κάτι να προσφέρουν.

Ο ολισθηρός δρόμος της Ελλάδας προς την αυτοφινλανδοποίηση


Στον μεταπολεμικό διπολικό κόσμο, ο όρος φινλανδοποίηση χρησιμοποιείτο για να εκφράσει την κατάσταση μιας χώρας, η οποία τελούσε υπό την γεωπολιτική ομηρία ενός πανίσχυρου γειτονικού κράτους, όπως ήταν η σχέση μεταξύ της ουδέτερης Φινλανδίας και της Σοβιετικής Ενώσεως. Ο συγκεκριμένος όρος αποκτά μια νέα νοηματική διάσταση προκειμένου να χαρακτηρίσει και να κατηγοριοποιήσει τη σύγχρονη Ελλάδα σε μια επικαιροποιημένη έκφρασή του, την οποίαν ο γράφων νεολογίζει ως «αυτοφινλανδοποίηση».
Του Ιωάννη Σ. Θεοδωράτου*
Η πορεία της Ελλάδας – η οποία διατηρεί ακόμη ακέραιες τις προοπτικές ανάκαμψης – ως κράτους και ως γεωπολιτικής υποστάσεως, θα μπορούσε να ήταν εντελώς διαφορετική, εάν στηριζόταν ακριβώς επί των δύο ακλόνητων διαχρονικών πυλώνων, της Ιστορίας και της Γεωγραφίας.
Η Ελλάδα ουδέποτε ανήκε στο στρατόπεδο των ηττημένων σε όλες τις νεότερες παγκόσμιες αναμετρήσεις (Α’ ΠΠ, Β’ ΠΠ, Ψυχρός Πόλεμος), ενώ αποτελεί γεωστρατηγικό κύημα της Αγγλοσαξονικής υψηλής στρατηγικής, καθώς μετά από την επέμβαση των τριών «προστατιδών δυνάμεων» στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου, ακολούθησε μια πορεία συνεχούς γεωστρατηγικής αναβαθμίσεως, παρά τις κατά καιρούς αναφυόμενες τάσεις απορρίψεως του γεωπολιτικού της προσανατολισμού.
Ωστόσο, η πολλά υποσχόμενη χώρα που αποτελεί την ιστορική κοιτίδα της θαλασσίας ισχύος, μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, η σύγχρονη διάδοχος του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού ασθενεί. Χάρη στη ναυτική της γεωγραφία η πραγματική κλειδοκράτωρ της εισόδου και εξόδου των θαλασσίων διαύλων από και προς τα Δαρδανέλλια, η κάτοχος του λιμένος με την πλέον σημαντική γεωστρατηγική αξία, του Πειραιώς, που αντικρίζει ευθέως μέσω της Κρήτης και των Δωδεκανήσων τη διώρυγα του Σουέζ, φαίνεται να έχει στρέψει το γεωπολιτικό της όπλο ενάντια στον εαυτό της.

Γιατί οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άνδρες;



Πόσες φορές σας έχει τύχει να σηκώνεστε από το κρεββάτι στη μέση της νύχτας και να πηγαίνετε στην κουζίνα, για να μην ξυπνήσετε τα παιδιά και το σύζυγο; Σίγουρα έχει συμβεί στις περισσότερες από εσάς και όχι αδίκως, αφού το γυναικείο φύλο πλήττεται περισσότερο από τις αϋπνίες. Το οξύμωρο όμως είναι ότι οι γυναίκες έχουν ανάγκη να κοιμούνται πιο πολλές ώρες από τους άνδρες. Στην πραγματικότητα χρειάζονται 20 λεπτά περισσότερο ύπνο, αλλά μερικές μπορεί χρειάζονται ακόμα πιο πολύ.
Γενικά ένας μέσος ενήλικας χρειάζεται περίπου 6 με 8 ώρες ύπνου καθημερινά, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της ημέρας. Επίσης, ο ποιοτικός ύπνος είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της υγείας, τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής. Όμως, οι ατομικές ανάγκες διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό, ώστε μερικοί να κοιμούνται πολύ εύκολα έξι ώρες, ενώ άλλοι να δυσκολεύονται. Το σημαντικό είναι να μη ξυπνάτε κουρασμένοι το πρωί και να μη νιώθετε υπνηλία μέσα στην ημέρα. Όμως, οι γυναίκες χρειάζονται λίγο περισσότερο ύπνο από τους άνδρες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Όπως εξηγούν οι εδικοί αυτή η διαφορά μεταξύ των δυο φύλων οφείλεται στην ορμόνη τεστοστερόνη, η οποία παράγεται σε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα στους άνδρες. Η τεστοστερόνη προστατεύει τα κύτταρα από τις φλεγμονές και επίσης μειώνει το άγχος και τις αϋπνίες.

Το καναρίνι


Ένας άνθρωπος αιχμαλώτισε ένα καναρίνι, που του είπε:
- Τι θέλεις από μένα; Δες τα ισχνά πόδια μου και το μικροσκοπικό κεφάλι μου. Τι μπορείς να πάρεις από μένα; Δώσε μου την ελευθερία μου και θα σου πω τρεις χρήσιμες αλήθειες.
- Τρεις αλήθειες;
- Ναι. Άκουσε με καλά. Θα σου πω την πρώτη ενώ με κρατάς στο χέρι σου. Θα σου πω τη δεύτερη όταν θα είμαι ασφαλές πάνω σ' ένα κλαδί. Θα σου πω την τρίτη όταν θα έχω φτάσει στην κορυφή αυτού του λόφου.
- Εντάξει, είπε ο άνθρωπος, πες μου την πρώτη.
Τότε το καναρίνι του είπε:
- Αν χάσεις κάτι, ακόμα κι αν είναι τόσο πολύτιμο όσο η ζωή σου, μη λυπηθείς γι' αυτό ούτε στιγμή.
Ο άνθρωπος κράτησε το λόγο του και άνοιξε το χέρι του. Το καναρίνι πέταξε σ' ένα κλαδί, απ' όπου είπε τη δεύτερη αλήθεια:
- Αν σου πουν κάτι παράλογο, μην το πιστέψεις πριν σου το αποδείξουν!Το πουλί πέταξε μέχρι την κορυφή του λόφου.
- Ποια είναι η τρίτη αλήθεια; ρώτησε ο άνθρωπος.

" Ένας καλύτερος τρόπος για να ζεις"


Άφηνε τις πράξεις σου να μιλούν για σένα, αλλά να είσαι συνεχώς σε επιφυλακή και να αποφεύγεις τις τρομερές παγίδες της ματαιοδοξίας και της έπαρσης που μπορούν να παρεμποδίσουν την πρόοδό σου. 
Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις, βάλε τη γροθιά σου

6 βήματα για να διεκδικήσετε και να πετύχετε τους στόχους σας

6 βήματα για να διεκδικήσετε και να πετύχετε τους στόχους σας

Όλοι κάνουμε όνειρα και θέτουμε στόχους στη ζωή μας σε διάφορους τομείς, άλλοι μεγαλύτερους και άλλοι πιο συνετά διεκδικούν ενδεχομένως κάτι πιο μικρό. Κάποιοι άνθρωποι έχουν περισσότερες προσδοκίες από την επαγγελματική τους πορεία και κυνηγούν μια καταξίωση και καριέρα, κάποιοι άλλοι κάνουν όνειρα για την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή και φυσικά άλλοι θέτουν μικρούς ή μεγάλους στόχους και για τα δύο. 

Τόσο τα όνειρα όσο και οι στόχοι έχουν μεγάλη σημασία για τη ζωή και την ψυχολογία μας και ακόμα μεγαλύτερη έχει η πραγματοποίηση ή μη για την υπόλοιπη πορεία μας. Γι’ αυτό και παίζει μεγάλο ρόλο ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούμε να υλοποιήσουμε όλα όσα επιθυμούμε, το πώς τα διεκδικούμε και τα βήματα που ακολουθούμε για να αποκτήσουμε αυτά που θέλουμε.

Στη συνέχεια, θα δούμε κάποιες συμβουλές αλλά κυρίως τα βήματα που καλό είναι να ακολουθούμε προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους που θέτουμε και να ανταποκριθούμε στις ίδιες μας τις προσδοκίες.

8 Ξεχασμένες Αλήθειες για την Ευτυχία που θα απελευθερώσουν τη ψυχή σας!


Αποτέλεσμα εικόνας για 8 Ξεχασμένες Αλήθειες για την Ευτυχία που θα απελευθερώσουν τη ψυχή σας!

Κάθε φορά που έχετε ευχάριστες συγκινήσεις πιστεύετε πως  απολαμβάνετε την αιώνια ευτυχία. Δυστυχώς όμως, αυτό δεν διαρκεί  πολύ. Ερωτεύεστε και μεθάτε από το πάθος νομίζοντας ότι βιώνετε την απόλυτη ευτυχία, αλλά για πόσο καιρό;
Όταν αισθάνεστε λυπημένοι ή απελπισμένοι, αισθάνεστε ότι είστε άτυχοι μα η αλήθειά είναι πως με τη λάθος διάθεση η πιθανότητα να βιώσετε μια κατάσταση απόλυτης ευτυχίας είναι μηδενική.
Έχετε δοκιμάσει διάφορες μεθόδους για να σκεφτείτε θετικά, αλλά όλο και κάτι πάει στραβά και πάλι η ψυχολογία σας πέφτει, πράγμα που σας κάνει να νομίζετε ότι είστε από εκείνους τους ανθρώπους που δεν αξίζουν να είναι ευτυχισμένοι.
Προσπαθείτε να εφαρμόσετε αρκετά διδάγματα, θρησκείες, φιλοσοφίες και κάθε είδους πνευματικές πρακτικές και στο τέλος αυτής της αναζήτησης  ξεχνάτε τον αρχικό σας στόχο. Μπορεί να ακολουθείτε αυστηρά τους κανόνες, τις εντολές και τη στάση ζωής που σας προτείνουν, χωρίς όμως να φτάνετε στην επιθυμητή κατάσταση και παρ’ όλες τις προσπάθειες, την πειθαρχία και τις οδηγίες φτάνετε στο σημείο να ξεχνάτε γιατί κάνετε όλη αυτή την προσπάθεια.
Η σκέψη όσων σας αγχώνουν ως μέτρο επιτυχίας και ευαισθητοποίησης ασυναίσθητα σας μετατρέπει από νορμάλ και χαρούμενα άτομα σε βασανισμένα. Τρομακτικό, έτσι δεν είναι;
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καθοδήγηση ή κανόνες σχετικά με το πώς να γίνει κανείς ευτυχισμένος . Αλλά αν καταφέρουμε να αφομοιώσουμε όσα διαβάζουμε, μαθαίνουμε ή αντιμετωπίζουμε, υπάρχει ελπίδα να βρούμε τις ρίζες της ευτυχίας μας. Και αυτό είναι μια καλή αρχή. Απαλλαγμένοι από όλα τα διφορούμενα μηνύματα, μπορείτε να εξερευνήσετε τον εσωτερικό σας κόσμο και να βρείτε τους λόγους της απογοήτευσης που νιώθετε.

«Μην προσπαθείτε να εξηγήσετε τα πάντα με τη λογική.»

Το χαλί που το πατούσαν όλοι



Γράφει η Νίκη Ορφανουδάκη



Ένα παραμύθι για τα προσωπικά όρια..

Μια φορά κι έναν καιρό στα βάθη της Περσίας ήταν το πιο όμορφο, το πιο πολύτιμο, το πιο ακριβό και ξεχωριστό χαλί του κόσμου. Το διακοσμούσαν παραστάσεις που περιέγραφαν τη χαρά της ζωής και ήταν κατασκευασμένο από μετάξι και ίνες από χρυσό και ασήμι. Ο ιδιοκτήτης του, ένας έμπορος χαλιών, ήταν τόσο περήφανος για το απόκτημά του, που αντί να το κρεμάσει, όπως και όλα τα άλλα χαλιά, το έστρωσε στην είσοδο, για να το καμαρώνει ο ίδιος αλλά και για να είναι το πρώτο πράγμα που θα έβλεπε ο κάθε πελάτης την ώρα που θα έμπαινε στο μαγαζί του.

 Έτσι η φήμη για την ομορφιά του χαλιού εξαπλώθηκε στα πέρατα της οικουμένης και χιλιάδες κόσμου συνέρρεαν στο κατάστημα, για να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό χαλί. Ο έμπορος ούτε για μια στιγμή δε διανοήθηκε να το πουλήσει, όμως κατάφερε να πουλήσει αμέτρητα χαλιά σε πολύ ακριβές τιμές. Η προσφορά λοιπόν του χαλιού μας ήταν τεράστια. Ένιωθε να το πλημμυρίζει η ευτυχία, γιατί έκανε πάμπλουτο και τον ιδιοκτήτη του και την οικογένειά του, έκανε όμως χαρούμενους και χιλιάδες ανθρώπους, που θαυμάζοντας ένα τέτοιο σπάνιο αντικείμενο τέχνης γέμιζαν τα μάτια τους και τις ψυχές τους με απίστευτη ομορφιά.

Δυστυχώς η ευτυχία του καταστηματάρχη και του χαλιού δεν κράτησαν για πάντα. Με την πάροδο του χρόνου, επειδή όλοι το πατούσαν ασταμάτητα χωρίς να σκεφτούν ότι κι αυτό ήταν φθαρτό και θα μπορούσε να καταστραφεί, άρχισε να λερώνεται, να ξεθωριάζει και να ξεφτίζει. Τότε το κυρίευσε ο πανικός και προσπαθούσε συνέχεια να φαίνεται πιο όμορφο, τεντωνόταν και φώναζε σε κάθε επισκέπτη: «Σε παρακαλώ, πέρασε, μπορείς να με κάνεις ό τι θέλεις, πάτα με κι άλλο!». Νόμιζε το δύστυχο ότι όσο πιο πολύ το πατούσαν, όσο πιο πολλά πρόσφερε στους ανθρώπους, τόσο πιο πολύ θα το αγαπούσαν και θα γίνονταν κι αυτοί αλλά και το ίδιο ευτυχισμένοι.

Είσαι κληρονόμος του παρελθόντος και αρχιτέκτονας του μέλλοντος.



Να είσαι εσύ! Πάντα! 

Και όταν σε απορρίπτουν γι αυτό που είσαι! 

Και όταν θέλουν κάτι άλλο από αυτό που είσαι! 

Και όταν νομίζεις ότι δεν σου βγαίνει αυτό που είσαι! Να είσαι εσύ! 

Πάντα! 

Και αν βρεις πόρτες κλειστές! 

Και αν σου έχουν γυρισμένες πλάτες! 

Και αν σου λένε άλλαξε για να γίνεις αποδεκτός! 

Να είσαι εσύ! 

Πάντα! Και να θες! Δικαιούσαι! 

ΑΝΥΨΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ


«Δεν είναι εύκολο να βρούμε την ευτυχία μέσα μας, αλλά είναι κι αδύνατο να τη βρούμε κάπου αλλού». - Agnes Repplier
Ένα καινούριο σπίτι, μια πισίνα στην πίσω αυλή, δύο όμορφα αυτοκίνητα στο πάρκιν και το πρώτο μου παιδί έτοιμο να γεννηθεί. Μετά από εννέα χρόνια γάμου τα είχα όλα ή έτσι νόμιζα.
Ήταν μόνο μερικές μέρες πριν από τον τοκετό του πρώτου μου παιδιού όταν μια συζήτηση με το σύζυγο μου γκρέμισε τον κόσμο που ζούσα. «Θέλω να είμαι εδώ για το μωρό, αλλά δεν νομίζω ότι σ’ αγαπώ πια», μου είπε. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτά που άκουγα! Είχε μεγαλώσει την απόσταση μεταξύ μας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά το είχα συσχετίσει με το φόβο και την ανησυχία του που θα γινόταν πατέρας.
Όταν του ζήτησα εξηγήσεις, μου είπε ότι πριν από πέντε χρόνια είχε δημιουργήσει σχέση με μιαν άλλη γυναίκα και ότι από τότε δεν ένιωθε το ίδιο για μένα. Σκέφτηκα το μωρό μου και θέλοντας απεγνωσμένα να σώσω το γάμο μου, του είπα ότι θα μπορούσα να του συγχωρήσω τα πάντα και ότι θα προσπαθούσα να διορθώσω την κατάσταση. Εκείνη η τελευταία βδομάδα πριν γεννηθεί ο γιός μου ήταν ένα συνεχές σκαμπανέβασμα. Ένιωθα πολύ ενθουσιασμένη για το μωρό, πολύ τρομοκρατημένη που έχανα το σύζυγό μου και πολύ ένοχη γιατί κατά καιρούς σκεπτόμουν ότι εξ αιτίας του παιδιού έγινε ό,τι έγινε.

Πρέπει τα παιδιά να πλένουν τα χέρια τους με ζεστό νερό για τα μικρόβια;

Πρέπει τα παιδιά να πλένουν τα χέρια τους με ζεστό νερό για τα μικρόβια;

Η επικρατούσα άποψη ότι το ζεστό νερό σκοτώνει τα μικρόβια, δεν φαίνεται να επαληθεύεται από τις έρευνες.
Και αυτό γιατί όπως προκύπτει από στοιχεία, τα μικρόβια εξουδετερώνονται σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 100 βαθμών Κελσίου! Αντίθετα όταν πλένουμε τα χέρια μας η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Στα παιδιά, που η επιδερμίδα τους είναι πολύ πιο ευαίσθητη και ενέχει ο κίνδυνος ακόμα και του εγκαύματος, το χλιαρό νερό είναι εκείνο που ενδείκνυται. Δεν είναι όμως αρκετό.

Καθαρίστε το πρόσωπό σας, με μια πατάτα!


Οι πατάτες είναι πολύ αποτελεσματικές όταν πρόκειται για την περιποίηση του δέρματος καθώς απομακρύνουν σπυράκια, μαύρα στίγματα και ακμή, ενώ συντελούν στη μείωση της λιπαρότητας. 

Σεξ με πρόγραμμα: Τα υπέρ και τα κατά

Σεξ με πρόγραμμα: Τα υπέρ και τα κατά

Δεν ακούγεται καθόλου ρομαντικό να προγραμματίζει ένα ζευγάρι την ακριβή ημέρα και ώρα της σεξουαλικής συνεύρεσης, ωστόσο σήμερα το φαινόμενο είναι πιο συχνό από ποτέ.
Ο αυξημένος φόρτος εργασίας αλλά και οι οικογενειακές υποχρεώσεις, οι δουλειές του σπιτιού και τα λοιπά καθήκοντα που πρέπει να διεκπεραιώσει το ζευγάρι σε καθημερινή βάση δεν αφήνουν πολύ χρόνο για χαλάρωση και ευελιξία, οπότε ίσως το σεξ με πρόγραμμα είναι η μόνη λύση για να εξασφαλίσουν οι δύο σύντροφοι λίγο χρόνο μαζί.
AdTech Ad
«Για ορισμένα ζευγάρια, το πρόγραμμα στο σεξ λειτουργεί πολύ καλά, καθώς απολαμβάνουν την προσμονή και νιώθουν ότι αποτελούν προτεραιότητα», δηλώνει η sex therapist Βανέσσα Μαρίν.
Από την άλλη, σύμφωνα με την ειδικό, άλλα ζευγάρια δεν είναι πρόθυμα να το δοκιμάσουν, καθώς το πρόγραμμα τα κάνει να αισθάνονται ότι το σεξ γίνεται υποχρέωση.

Ο Πάπας είπε με μια φράση γιατί χρεοκόπησε η Ελλάδα

pope francis tsipras

Πέρασε εντελώς απαρατήρητο αλλά ο Πάπας Φραγκίσκος, συνομιλώντας σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα μπροστά στις κάμερες στη Μυτιλήνη, είπε τον ακριβή λόγο που οδήγησε την Ελλάδα στην χρεοκοπία.
Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε πως «η Ελλάδα εξακολουθεί να δίνει το παράδειγμα της ανθρωπιάς».
Αυτό ήταν φοβερό καρφί για άλλες χώρες -που οι ηγέτες τους και οι λαοί τους νομίζουν πως οι πρόσφυγες δεν είναι άνθρωποι όπως είμαστε όλοι μας-, αλλά εξηγεί και το γιατί η Ελλάδα χρεοκόπησε.
Η Ελλάδα χρεοκόπησε εξαιτίας της ανθρωπιάς της.
Η ανθρωπιά μας έφαγε.
Ούτε τα λεφτά μας νοιάζουν, ούτε οι πολυτέλειες. Μόνο οι άνθρωποι.
Όλα για τους άλλους, τίποτα για εμάς.
Μια ζωή να δίνουμε.
Ένα βρακί να έχει ο Έλληνας, θα το βγάλει να στο δώσει. Άπλυτο.
«Η Ελλάδα εξακολουθεί να δίνει το παράδειγμα της ανθρωπιάς» είπε ο Πάπας.
Άρα, αφού εξακολουθεί, πάντα η Ελλάδα ήταν παράδειγμα ανθρωπιάς.
Ορίστε, ήταν απλό: η ανθρωπιά μας ευθύνεται για την χρεοκοπία και τα Μνημόνια.
Δεν με πιστεύετε;
Δεν το λέω εγώ, ο Πάπας το είπε.
Θα αμφισβητήσετε και τον Πάπα τώρα;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα