Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Βλέπω την ζωή, μα δεν την αγγίζω.

photo
Όσο περισσότερο βυθίζομαι μέσα μου, όλα τα μονοπάτια του ονείρου με οδηγούν στα ξέφωτα της αγωνίας
Ο πολιτισμός είναι η εκπαίδευση της φύσης. Το τεχνητό είναι η οδός για να εκτιμήσουμε το φυσικό. Αυτο που πρέπει λοιπόν είναι να μην περνάμε το τεχνητό για φυσικό. Η φυσικότητα της ανώτερης ανθρώπινης ψυχής είναι στην αρμονία ανάμεσα στο φυσικό και το τεχνητό.
Υπάρχει μια κούραση της αφηρημένης ευφυΐας, και είναι η πιο φρικτή κούραση που υπάρχει. Δεν βαραίνει όπως η σωματική κούραση, ούτε ανησυχεί όπως η κούραση της γνώσης που αποκτάται μέσω της συγκίνησης. Είναι το βάρος από τη συνείδηση του κόσμου, σαν να μη μπορείς να αναπνέεις από την ψυχή.
Αλλά  πόλη μού είναι άγνωστη, οι δρόμοι καινούριοι, και το κακό χωρίς θεραπεία. Περιμένω λοιπόν, σκυμμένος πάνω από τη γέφυρα, να μου περάσει η αλήθεια, και να ξαναβρεθώ μηδαμινός και πλασματικός, ευφυής και φυσιολογικός.

Νίκολα Τέσλα: Η κορύφωση της δόξας και η προσπάθεια χαρακτηρισμού του ως τρελού|Β’ ΜΕΡΟΣ

post-227


Το διάστημα 1890-1891 ο Τέσλα έδωσε δεκάδες διαλέξεις για το εναλλασσόμενο ρεύμα και τη χρήση του. Το 1891 ο Τέσλα εφηύρε το πηνίο που φέρει το όνομά του. Το 1892 ο Τέσλα έλαβε μήνυμα ότι η μητέρα του πεθαίνει οπότε βρήκε ευκαιρία να δώσει σειρά διαλέξεων στο Λονδίνο και να γνωριστεί με τη βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας και ύστερα στο Παρίσι. Στη συνέχεια πήγε να επισκεφθεί την ετοιμοθάνατη μητέρα του και μετά πήγε στο Βελιγράδι όπου τον βράβευσε ο βασιλιάς και η Σερβική Βασιλική Ακαδημία. Από το 1892 έως το 1903 ο Τέσλα αγωνιζόταν να αποδείξει ότι η εκπομπή και η λήψη ραδιοκυμάτων ήταν δική του εφεύρεση καθώς στηριζόταν σε 13 δικές του πατέντες και όχι του Ιταλού Μαρκόνι. Τελικά ο Τέσλα δικαιώθηκε το 1943, ενώ αναγνωρίστηκε ως ο εφευρέτης του ραδιοφώνου το 1955.
Παράλληλα τη νύχτα της 1η Μαίου του έτους 1893 στη Διεθνή Έκθεση του Σικάγο, ο Γκρόβερ Κλήβελαντ, ο 24ος πρόεδρος των Η.Π.Α., φωταγώγησε την πόλη του Σικάγου με λάμπες που λειτουργούσαν με εναλλασσόμενο ρεύμα. Στο περίπτερο του Τέσλα και του Γουέστινχάουζ στην έκθεση επικρατούσε πανηγυρικό κλίμα. Το 1895 ο Ρέντγκενμε τη βοήθεια του Τέσλα μπορούσε να παινευτεί ότι εφεύρε τις ακτίνες Χ και έτσι η φήμη του Τέσλα εκτοξεύτηκε. 

Αν έχετε κάποια από αυτά τα 8 συμπτώματα, ίσως έχετε χρόνιο άγχος

Το χρόνιο άγχος είναι μια σοβαρή και μερικές φορές εξουθενωτική κατάσταση. Ένας ασταμάτητος χείμαρρος ανεπιθύμητων σκέψεων, συναισθημάτων, μνημών και καταστάσεων , όλα αρνητικά ή επίπονα, που δεν είναι καλά για την υγεία σας. Αν δεν το ελέγξετε, το χρόνιο άγχος όχι μόνο καταστρέφει την ψυχή αλλά και το σώμα.
stress
Προβληματικός ύπνος
Πρέπει να χαλαρώσετε και με κάποιον τρόπο να ηρεμήσετε για να πέσετε σε έναν βαθύ υγιή ύπνο. Το χρόνιο άγχος μπορεί να οδηγήσει το σώμα στην εξάντληση και το μυαλό σε ανησυχία. Είναι ένας κακός κύκλος. Όσο δεν ξεκουράζεστε μειώνονται οι πιθανότητες να τα καταφέρετε με το στρες της επόμενης μέρας. Οι καταστάσεις που χειρίζεστε φτωχά, είναι ένα επιπλέον καύσιμο για περισσότερο άγχος. Η ξεκούραση πρέπει να είναι πάντα προτεραιότητα.
Προβλήματα με την πέψη
Όταν ενεργοποιείται η αντίδραση της πάλης ή της φυγής, το σώμα μας κατεβάζει τους διακόπτες των σωματικών λειτουργιών. Όταν είμαστε αγχωμένοι, η πέψη του φαγητού δεν είναι τόσο αποτελεσματική. Επίσης, το 80 με 90 τοις εκατό της σεροτονίνης παράγεται στο πεπτικό μας σύστημα. Αυτός ο νευροδιαβιβαστής είναι απαραίτητος για τα αισθήματα της ευχαρίστησης και της θετικότητας.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΣΑΡΚΑΣ - Το πάθος και οι επιθυμίες της νοητής ουσίας της ψυχής και του πνεύματος της σάρκας




Aπόσπασμα ΧVII

Στοβαίος 1, 41, 4


Η ψυχή λοιπόν είναι ουσία ασώματη, και όντας μέσα στο σώμα δε χάνει την ουσία της. Διότι συμβαίνει να είναι αεικίνητη στην ουσία της, κινείται μόνη της κατά την διαδικασία της νόησης χωρίς να κινείται μέσα σε κάτι ούτε προς κάτι ούτε χάρη σε κάτι.
Προέχει στη δύναμη και ό,τι προέχει δε χρειάζεται αυτά που έπονται. 


Αυτό λοιπόν που είναι μέσα σε κάτι είναι ο τόπος και ο χρόνος και η φύση. 
Αυτό που υπάρχει σε σχέση με κάτι είναι η αρμονία και το είδος και το σχήμα και αυτό που υπάρχει χάρη σε κάτι, είναι το σώμα.
Διότι για χάρη του σώματος είναι και ο χρόνος και ο τόπος και η φύση.
Αυτά, με συγγενική οικειότητα, επικοινωνούν μεταξύ τους.
Επειδή το σώμα χρειαζόταν τόπο (δε μπορεί να λειτουργήσει το σώμα χωρίς τόπο) και μεταβάλλεται με φυσικό τρόπο και είναι αδύνατο να υπάρξει μεταβολή χωρίς τον χρόνο και τη φυσική κίνηση, ούτε και μπορεί να υπάρχει σώμα χωρίς αρμονία.

Ο τόπος λοιπόν υπάρχει για χάρη του σώματος. Διότι δέχεται τις μεταβολές του σώματος και δεν αφήνει να χάνεται ό,τι μεταβάλλεται. Μεταβάλλεται δε, μεταπίπτει από το ένα στο άλλο και χάνει τη σύσταση του αλλά δεν παύει να είναι σώμα, μόνο που, μεταβαλλόμενο σε κάτι άλλο έχει τη σύσταση του άλλου. Διότι το σώμα, ως σώμα παραμένει και επομένως το σώμα μεταβάλλεται μόνο κατά τη διάθεση.

Λοιπόν, ο τόπος, ο χρόνος και η φυσική κίνηση είναι ασώματα.
Κάθε ένα δε, έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. 
Και είναι η ιδιότητα της χωρητικότητας το χαρακτηριστικό του τόπου, το διάστημα και ο αριθμός (είναι) του χρόνου, και της φύσης είναι η κίνηση, της αρμονίας η φιλία και του σώματος η μεταβολή.

Χαρακτηριστικό της ίδιας της ψυχής είναι η κατ'ουσίαν νόηση.

TI EINAI TO ΠNEYMA ΤΙ Η ΨΥΧΗ - ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ - ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΥΛΗ - ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΤ'ΕΙΚΟΝΑ ΤΟ ΑΥΞΑΝΕΣΤΕ ΕΡΜΗΣ Ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ



              
              ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
Στοβαίος 2, 41, 7

(Σημ: μας αναλύει πως επιφέρεται η Αρμονία των σφαιρών, και συγκεκριμένα η δική μας σφαίρα το δικό μας σύμπαν, από τον Δεύτερο Νου δημιουργό Ομοούσιος με τον Πατέρα Νου Θεό Φως και Ζωή Υπάρχων, που επέφερε την ζωή στην σκοτεινή φύση από πυρ και πνεύμα).


Στοβαίος 2, 41, 7

Κινείται ό,τι κινείται με την ενέργεια της κίνησης που κινεί το σύμπαν και η φύση του σύμπαντος δίνει κίνηση σε όλα.
Μία μεν κατά την δύναμη της και άλλη κατά την ενέργεια της.
Και η μία μεν διαπερνά το σύμπαν και το συγκρατεί από μέσα, ενώ η άλλη απλώνεται και το συγκρατεί απ'έξω.
Μαζί και οι δύο βρίσκονται μέσα σε όλα. 

(σημ: οι δύο δυνάμεις του καθαρού Λόγου του Αιθέρα, βρίσκονται εσωτερικά και εξωτερικά των κύκλων και επιφέρουν την αρμονία των σφαιρών).
(Πανταχού παρών και τα πάντα πληρών ο Αιθέρας).

Η φύση όλων, (σημ: εννοεί την θνητή φύση μέσα στους κύκλους το θνητό διπολικό πνεύμα της φύσης από πυρ και πνεύμα που γεννήθηκε από την ένωση του Άγιου Λόγου με το πυρ και πνεύμα του σκότους), δημιουργώντας όσα γεννιούνται, παρέχει δημιουργία σε όσα δημιουργούνται σπέρνοντας τα  σπέρματα της και έχοντας ύλη που κινείται.

Καθώς κινείται (η φύση-ύλη) θερμαίνεται, και η ύλη γίνεται φωτιά και νερό, το ένα σθεναρό και ισχυρό και το άλλο παθητικό.
Η φωτιά εναντιούμενη στο νερό το ξέρανε, και έγινε γη πάνω στο νερό.
Καθώς δε ξεραινόταν γινόταν ατμός από τα τρία: το νερό τη γη και τη φωτιά και έγινε αέρας.
Αυτά, ενώθηκαν σύμφωνα με την λογική της αρμονίας, το θερμό με το ψυχρό και το ξηρό με το υγρό και από την συνύπαρξη αυτών έγινε πνεύμα και σπέρμα ανάλογο με το πνεύμα που περιέχει το σύμπαν.

Αντίο μπαγάσα, να προσέχεις και να περνάς καλά...


Κάθε Σάββατο ο μπαμπάς σου και μπαμπάς μας πίνουν μαζί καφέ.

Πάντα τον λέγαμε «μπαμπά», έχει τα ίδια μάτια με την αδερφή μου και μας έμεινε.

Συζητάνε πως δεν είσαι καλά. Κανείς δε μου λέει τι έχεις, όσο και αν ρωτάω.

Έχω καιρό να σε δω. Τελευταία φορά ήταν το χειμώνα, ήσουν στο κέντρο, έβγαλες βόλτα το σκύλο και πέρασες να μου πεις ένα «γεια». Μια μέρα νόμιζα σε είδα, γυρνούσα από τον οφθαλμίατρο με κολλύριο στα μάτια, έβλεπα θολά. Τελικά δεν ήσουν εσύ, ήταν ένας άγνωστος με το σκύλο του και εγώ σας μπέρδεψα, μοιάζατε πολύ.

Μήνες τώρα θέλω να σε πάρω τηλέφωνο να βγούμε για μια βόλτα, να σε δω.

Ήθελα να σου ζητήσω να μου μάθεις ηλεκτρική κιθάρα, αφού είσαι γαμάτος σε αυτό.

Όλο το αμελώ, από αύριο σε αύριο και πάντα το ξεχνάω.

Ιούλιος, έχεις γενέθλια και το είχα ξεχάσει, η ώρα πέρασε και σκέφτηκα να έρθω αύριο από το σπίτι να σου ευχηθώ, να πιούμε καφέ και να γελάσουμε.

Ξάπλωσα, γυρνούσα συνεχώς αλλά ύπνο δεν είχα. Κάπου στις έξι παρά το πρωί με πιάνουν τα κλάματα. Tι γίνεται ρε αδερφέ;

Ξημέρωσε, οχτώ παρά το πρωί. Χτυπάει το σταθερό του σπιτιού, η μαμά σηκώνεται με το ζόρι, πονάει πολύ η μέση της. Την ακούω που φωνάζει και σχεδόν κλαίει. Πετάγομαι από το κρεβάτι και τρέχω στο σαλόνι.

Το βλέμμα της παγερό, «ο Ψ. έφυγε», μου λέει.

«Τι λες ρε μάνα, ποιος έφυγε, τι έγινε;»

«Ο Ψ. μας μωρό μου.»

Μπαίνω στο δωμάτιο και ντύνομαι, τρέχω προς το μαγαζί. Ο μπαμπάς μου με κοιτάει σοκαρισμένος. Είχε πάρει τα κλειδιά από το αμάξι και ετοιμαζόταν να έρθει στο νοσοκομείο να σε δει.

«Θα έρθω κι εγώ» του λέω.

«Προσπάθησε να ηρεμήσεις και μετά» μου απαντάει.

Συναισθηματικός χρόνος

Άννα Μιχαηλίδου




   Οι συντροφικές σχέσεις και οι σχέσεις ευρύτερα παραμένουν ένα μυστήριο για τους περισσότερους ανθρώπους . Αυτό γιατί δεν έχουν εντρυφήσει αρκετά στο "γνώθις εαυτόν" ,τόσο τουλάχιστον, ώστε να αναγνωρίσουν ότι ο τρόπος που σχετιζόμαστε με τους άλλους είναι ο τρόπος που στην ουσία σχετιζόμαστε με τον ίδιο μας τον εαυτό .
Ας το πάρουμε από την αρχή . Εάν ένας άνθρωπος δεν έχει αγαπήσει αρκετά τον εαυτό του δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να αγαπήσει πραγματικά τους άλλους . Τι σημαίνει αγαπώ πραγματικά ?
Αγαπώ χωρίς ιδιοτέλεια , χωρίς προσδοκίες , έχω πλήρη αποδοχή για τους άλλους ,πλήρη κατανόηση γι αυτό που είναι . Αφήνω στους άλλους χώρο να υπάρχουν ,τους αφήνω να είναι ο εαυτός τους , να εκφράζονται ελεύθερα . Ανεξάρτητα εάν  συμφωνώ με τις πράξεις τους ή με τα συναισθήματα τους .Το χρέος ενός ανθρώπου που αγαπά είναι να στηρίζει και να ενθαρρύνει τους άλλους να είναι αληθινοί .
.
 Όταν αγαπώ ,αγαπώ τα πάντα σαν μέρος μιας ολότητας . Έτσι ο άλλος είναι μέρος του εαυτού μου όπως και εγώ μέρος από την δική του ύπαρξη .Αυτό που αναγνωρίζω μέσα από την αγάπη , είναι ότι ο καθένας είναι μοναδικός και έχει έρθει σε αυτή την ζωή για να εκπληρώσει έναν ανώτερο σκοπό . Να βιώσει τον εαυτό του σε κάθε του πτυχή .
Αυτό σημαίνει ότι δεν είμαι ο σωτήρας , ο αναμορφωτής , ο καθοδηγητής κανενός γιατί
ο καθένας από εμάς έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο να ζήσει την ζωή του και να εκπληρώσει τον σκοπό του . Δεν αναλαμβάνω την ευθύνη κανενός γιατί χρειάζεται πάντα να παίρνω την ευθύνη για τον εαυτό μου , τις πράξεις μου , τα συναισθήματα μου .Είναι το μόνο που μπορώ να ελέγξω και το μόνο που μπορώ να αλλάξω . Δεν μπορώ και δεν έχω την ευθύνη να αλλάξω κανέναν .

Μπορώ όμως με την στάση ζωής μου , εφόσον έχω γνωρίσει σε έναν ικανοποιητικό βαθμό τον εαυτό μου ,να δείξω στους άλλους ότι μπορούν και εκείνοι να δημιουργήσουν την δική τους ζωή, παίρνοντας στα χέρια τους την ευθύνη γι αυτό που είναι  .
Έτσι λοιπόν οι σχέσεις γίνονται πιο απλές και πιο λειτουργικές . Έτσι υπάρχει ελευθερία μέσα στην σχέση να δώσει ο καθένας αυτό που έχει και ελεύθερα να αποφασίζει κάθε φορά , εάν μια σχέση εξυπηρετεί την εξέλιξη του ή όχι .

Δυστυχώς, δεν είμαι το είδος του ανθρώπου με τις πολλές παρέες

Είμαι 23 ετών, μεγάλωσα και ζω στην Ελλάδα. Είμαι Ελληνίδα και δεν είμαι υπερήφανη γι'αυτό το γεγονός. Αυτό όμως, δεν σημαίνει πως ντρέπομαι κιόλας. Είμαι απλώς Ελληνίδα, απλώς αυτό. Δυστυχώς, δεν είμαι το είδος του ανθρώπου με τις πολλές παρέες. Μου αρέσει πολύ η μοναξιά, έχω λίγους ανθρώπους δίπλα μου.

Μπορώ να πω ότι και από τους λίγους πλέον αποκόβομαι, με σκοπό να έχω δύο ή τρία άτομα μόνο κοντά μου, που πιστεύω πως πραγματικά αξίζουν ως άνθρωποι.

Μπορώ να προσποιηθώ για λίγο ότι είμαι φυσιολογική κοπέλα, αλλά δεν μπορώ να το κάνω μόνιμα. Με φθείρει.

Γιατί λέω "δυστυχώς", ενώ νιώθω καλά με τον εαυτό μου; Είμαι από τα άτομα που δυσκολεύονται περισσότερο από όλους να βρουν δουλειά. Όσο και να ψάξω, είναι σχεδόν απίθανο να με προτιμήσουν. Ο λόγος; Δεν μπορώ να το παίξω "γλυκούλα" και "συμπαθητική", ή αν το παίξω, θα το κάνω πολύ ατσούμπαλα. Είμαι μοναχική, ο κόσμος δεν μου αρέσει.

Στην σημερινή Ελλάδα δεν μπορείς να βρεις δουλειά που να σε εκφράζει έστω και λίγο. Οι δουλειές που υπάρχουν είναι συγκεκριμένες: Τηλεφωνικά Κέντρα, Καφετέριες, Μπαρ, Καταστήματα Ρούχων. Αυτά μπορεί να κάνει μια κοπέλα στην ηλικία μου. Όμως, τέτοιες δουλειές θέλουν άτομα επικοινωνιακά, ευχάριστα και συμπαθητικά. Θα μου πείτε "αφού δεν σε εκφράζουν κάνε κάτι άλλο". Θα σας απαντήσω "για να κάνω κάτι άλλο, πρέπει να σπουδάσω, αλλά για να σπουδάσω χρειάζομαι λεφτά". 

Σήμερα ψυχή μου δεν θα κοιμηθούμε..

Αννα Μιχαηλίδου

-Σήμερα ψυχή μου δεν θα κοιμηθούμε . Θα πάμε μια βόλτα εγώ και εσύ . Πάμε να δούμε πως ζουν οι άνθρωποι και πως γίνανε σαν τα θεριά ..

-Πάμε καρδιά μου , λέει η ψυχή ,μόνο να με κρατάς από το χέρι γιατί πονάω σήμερα και φοβάμαι μην λυγίσω ..


Κοίτα τους ανθρώπους γύρω σου ψυχή μου , πως γίνανε έτσι κακοί και ύπουλοι , απόνευτοι και κρύοι;

Ο ένας παραπονιέται για την κακή του μοίρα που τον άφησε φτωχό και γυρίζει μες τους δρόμους να ζητιανεύει .Ενώ ποτέ στην ζωή του πριν δεν έδωσε ούτε μια στάλα ψωμί σε έναν φτωχό όταν αυτός ο ίδιος ήταν πλούσιος .

Ο άλλος πονά γιατί κάποιος που νομίζει ότι αγαπά δεν του χαρίζει ούτε μια λέξη ενώ δεν ρώτησε ποτέ να μάθει τι είναι πράγματι η αγάπη .

Ένας άλλος πιο πέρα βρίζει και φωνάζει και κακιώνει σε όλους γιατί έχει τόσο θυμό που μοιάζει με ηφαίστιο έτοιμο να σκάσει. Ενώ με αυτόν που θα πρεπε να θυμώνει είναι ο ίδιος του ο εαυτός γιατί ποτέ δεν τον σεβάστηκε .

Φτώχια ,πόνος , θυμός, μιζέρια και η αγάπη δεν βρίσκεται πουθενά ...

Έπρεπε να φτάσω στον πάτο για να αλλάξω τη ζωή μου.


Να που έρχεται η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι τίποτα δεν έκανες όπως ήθελες.
Τίποτα από αυτά που ήθελες δε μπόρεσες να τα κάνεις.
Ή δεν ήθελες. Ή νόμιζες ότι δεν ήθελες. Ή ότι δε μπορούσες.

Μπερδεμένα τα λέω; Ίσως επειδή είναι. Όχι ίσως, σίγουρα!

Προσωπικά έπρεπε να φτάσει η αυτοπεποίθηση μου στα τάρταρα για να καταφέρω να αφυπνίσω τον εαυτό μου.
Έπρεπε να μη μπορώ να ξεφύγω όχι μόνο από τους άλλους, αλλά από το ίδιο το εγώ μου.
Να τρέμω στην ιδέα και μόνο του ότι πρέπει να βγω από το σπίτι και την ασφάλεια που μου παρέχει.

Να μη μπορώ να κοιμηθώ.
Να μην αντέχω καμία κριτική.
Ούτε αρνητική, ούτε θετική.
Μόνο ένα αδιάφορο βλέμμα τρίτου μπορούσε να μου προκαλέσει πανικό.

Μέχρι που ήρθε η στιγμή που είπα το «ΦΤΑΝΕΙ!!»
Κι άρχισα να ζωγραφίζω. Και να τραγουδάω. Και να χορεύω. Και να γελάω. Κι άφησα τη σχολή μου. Και πήγα σε μιαν άλλη. Σε αυτή που ήθελα εγώ. Για να μάθω τέχνες. Να μάθω θέατρο και σχέδιο.

Η αξία του να απαλλαχθούμε από τους αχρείαστους

Η αξία του να απαλλαχθούμε από τους αχρείαστους

Καλλιτέχνης: Γιάννης Γαϊτης
Ο νομπελίστας Γιόζεφ Μπρόντσκι μιλάει για την αξία του να απαλλαχθούμε από τους αχρείαστους.
Το 1988 ο Γιοζεφ Μπρόντσκι, νομπελίστας ποιητής, έδωσε μια ομιλία στους φοιτητές του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Ολόκληρη η ομιλία εκδόθηκε στο βιβλίο » On Grief and Reason: Essays. Αυτό είναι ένα απόσπασμα.

Προσπαθήστε να μη δίνετε σημασία σε αυτούς που προσπαθούν να σας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Θα υπάρξουν πολλοί τέτοιοι- και με επίσημη ιδιότητα, και αυτόκλητοι. Να τους υποφέρετε αν δεν μπορείτε να τους αποφύγετε, αλλά με το που αποδράσετε, σταματήστε να μιλάτε γι αυτούς. Πάνω από όλα, αποφύγετε να λέτε ιστορίες για την άδικη μεταχείριση που λάβατε στα χέρια τους, όσο δεκτικό και να είναι το ακροατήριο.

Οι ιστορίες αυτού του είδους, παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των ανταγωνιστών σας. Το πιο πιθανό, είναι να υπολογίζουν στην διάδοση των ιστοριών σας και στο μοίρασμα των εμπειριών σας με άλλους. Για τους ίδιους, κανένα άτομο δεν αξίζει μια δοκιμασία στην αδικία (ή στην δικαιοσύνη).

Η αναλογία ένα προς ένα δεν δικαιολογεί την προσπάθεια, είναι η ηχώ που μετράει. Αυτή είναι η βασική αρχή του καταπιεστή, είτε λειτουργεί βάση του κράτους, είτε είναι αυτοδίδακτος. Γι αυτό, κλέψτε ή σταματήστε την ηχώ, έτσι ώστε να μην επιτρέψετε σε κανένα συμβάν, όσο και δυσάρεστο ή βαρυσήμαντο, να πάρει περισσότερο χρόνο από ότι πήρε για να συμβεί.

14 Σκίτσα που Απεικονίζουν με τον πιο Γλυκό Τρόπο την Αγάπη που Έχει Κάθε Πατέρας για την Κόρη του.

SooshDad_interna
Όταν μιλάμε για την οικογενειακή ζωή, μιλάμε για ένα καταφύγιο που μέσα του βρίσκουμε την αγάπη, την φροντίδα και την στήριξη, σε σχέση με τις δυσκολίες μιας καθημερινότητας που συχνά μας πνίγει.
Και αυτά, δεν τα βρίσκουμε μόνο μέσα στην σχέση ανάμεσα στους συζύγους, αλλά και μέσα από τις σχέσεις που χτίζουν τα παιδιά με τους γονείς.
Και η εποχή μας είναι τέτοια, που  οι δυο γονείς, μπορούν ισάξια να φροντίζουν τα παιδιά τους και ακόμα περισσότερο, μπορούν να απολαμβάνουν την αγάπη και την τρυφερότητα των παιδιών τους.
Και ένας πολύ ιδιαίτερος τέτοιος δεσμός, είναι αυτός που αναπτύσσεται ανάμεσα στην κόρη και τον μπαμπά της. Ένας δεσμός καθοριστικός για την ζωή του παιδιού μεγαλώνοντας..
Ο μπαμπάς είναι πάντα έτοιμος να μας προστατέψει. Είτε πρόκειται για τους “κακούς” του σχολείου είτε πρόκειται για τα “τέρατα” των ονείρων μας!
Δεν φοβάται να κάνει τρομακτικά πράγματα για να χαρούμε.. όπως το να μας φτιάχνουν κοτσιδάκια!! 

10 ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ + ΠΩΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΞΕΤΕ


Κάποτε συνεργάστηκα με μια πελάτισσα πελάτη που ήρθε σε μένα εκφράζοντας ενδιαφέρον να αφήσει την καριέρα της στον επιχειρηματικό κόσμο και να γίνει επαγγελματίας μουσικός. Είχε κυκλοφορήσει ένα ανεξάρτητο άλμπουμ και έχασε χρήματα σε αυτό το εγχείρημα, και αυτό το ερμήνευσε ότι σημαίνει ότι αν δεν είσαι η Lady Gaga, δεν μπορείς να κερδίσεις χρήματα ως μουσικός. Αυτό μπορεί να ισχύει για πολλούς ανθρώπους, αλλά είναι επίσης μια πεποίθηση και ένας τρόπος σκέψης που την περιόριζε.
Οι πεποιθήσεις μας διαμορφώνονται από τον πολιτισμό, τους γονείς, τις συνήθειες, κ.λπ. Αλλά οι περιοριστικές πεποιθήσεις παράγουν τα αποτελέσματα που δεν θέλουμε. Εφ 'όσον συνεχίζετε να πιστεύετε την πεποίθηση, θα μείνετε στο ίδιο μέρος - δυσαρεστημένοι.
Αν θέλετε να αλλάξουν τα πράγματα, θα πρέπει να αλλάξετε τις πεποιθήσεις σας σχετικά με την δυνατότητα που υπάρχει να αλλάξουν τα πράγματα.
Εργάστηκα με την πελάτη μου για να οικοδομήσουμε ένα νέο σύστημα πεποιθήσεων που ευθυγραμμίζεται με τη δική της αλήθεια, αντί να ακούει την άποψη του κόσμου ότι οι μουσικοί δεν κερδίζουν καλά χρήματα. Άρχισε να εκπαιδεύει το μυαλό της να σκέφτεται τις θετικές πτυχές του πάθους της. Επανέλαβε το μάντρα, «Έχω πολύ καλό εισόδημα κάνοντας αυτό που αγαπώ», και η θετική αυτή νοοτροπία φάνηκε να συνδέεται με μεγαλύτερη οικονομική αφθονία. Σήμερα εργάζεται για το επόμενο άλμπουμ της, έχει υπογράψει με μια μεγάλη δισκογραφική εταιρεία, και ετοιμάζεται για μια εθνική περιοδεία.
Προσελκύουμε αυτό στο οποίο επικεντρωνόμαστε. Αν εστιάζετε σε αυτό που δεν είναι δυνατό, πάντα θα κολλάτε. Εδώ είναι 10 περιοριστικές πεποιθήσεις που σας κρατάνε πίσω και πώς μπορείτε να ξεφύγετε από αυτές:

Γι’ αυτό παρακαλώ θυμηθείτε την επόμενη φορά που θα έχετε αυτό το φοβερό συναίσθημα ότι κανείς δεν καταλαβαίνει τι περνάτε, ότι η σκέψη αυτή είναι ένα ψέμα

Αυτό το άδειο συναίσθημα που έχετε όταν είστε μόνοι μπορεί να είναι τρομακτικό. Μερικές φορές, το βιώνουμε ακόμα και σε ένα δωμάτιο γεμάτο από ανθρώπους, ή ενώ είμαστε ξαπλωμένοι δίπλα σε εκείνον που αγαπάμε.
Προέρχεται από το συναίσθημα ότι δεν μας καταλαβαίνουν, και μοιάζει σαν το χειρότερο είδος βασανιστηρίου. Το είδος που είναι δύσκολο να περιγραφεί και , μην νομίζετε ότι κάποιος θα το καταλάβαινε αν δοκιμάζατε. Ίσως ακόμα και εσείς δεν καταλαβαίνετε τι ακριβώς αισθάνεστε.
Τα καλά νέα είναι, ότι μέσα σε όλη την ειρωνεία του, ακόμη και σε αυτό το αίσθημα της μοναξιάς, απλά δεν είστε μόνοι. Πολλοί άλλοι άνθρωποι βρίσκονται επίσης εκεί. Πηγαίνοντας στο μανάβικο, υπάρχουν πιθανώς τουλάχιστον 3 άλλοι άνθρωποι που τους απασχολεί το ίδιο συναίσθημα - και αυτό είναι συντηρητικό. Γιατί δεν απλώνουμε ο ένας το χέρι στον άλλο;

Το λουκέτο στην Ηλεκτρονική Αθηνών αποδεικνύει πως η αγορά λειτουργεί

ilektroniki athinon
Η Ηλεκτρονική Αθηνών πτώχευσε και τα 45 καταστήματα της αλυσίδας έκλεισαν. Το λουκέτο της Ηλεκτρονικής Αθηνών είναι μια θετική είδηση, αφού δείχνει πως η αγορά λειτουργεί.
Θα πρέπει να αφήσουμε την αγορά να λειτουργήσει.
Η αγορά έκρινε πως η Ηλεκτρονική Αθηνών δεν ήταν ανταγωνιστική και την τιμώρησε.
Από σήμερα, η αγορά είναι πιο υγιής.
Σημασία έχει η αγορά.
Η Ηλεκτρονική Αθηνών θα έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και χρόνια, αφού κατέγραφε κάθε χρόνο ζημίες και η διαπραγμάτευση της μετοχής της είχε ανασταλεί από το 2012. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ.
Ο ιδιοκτήτης της Ηλεκτρονικής Αθηνών θα πρέπει να μάθει από τα λάθη του και στο επόμενο επιχειρηματικό του βήμα να γίνει πιο χρήσιμος στην αγορά.
Οι 450 εργαζόμενοι της Ηλεκτρονικής Αθηνών θα πρέπει να είναι χαρούμενοι που η αγορά λειτουργεί και οι ίδιοι έμειναν άνεργοι.
Το 2016, με ενάμισι εκατομμύριο άνεργους και 600 χιλιάδες Έλληνες να έχουν φύγει στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια, είναι πολυτέλεια και υποκρισία να προσποιούμαστε πως οι 450 εργαζόμενοι στην Ηλεκτρονική Αθηνών είναι πρόβλημα για τη χώρα.
Αντιθέτως, οι 450 νέοι άνεργοι της Ηλεκτρονικής δίνουν ένα καλό μάθημα στους άλλους εργαζόμενους, να σκύψουν το κεφάλι και να μην έχουν απαιτήσεις από τα αφεντικά τους, γιατί θα πάρουν τον πούλο και θα αντικατασταθούν αμέσως, αφού υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι σε αναμονή.
Οι 450 άνεργοι της Ηλεκτρονικής μπορούν να γίνουν επιχειρηματίες στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Η αγορά δίνει ευκαιρίες σε όλους, γιατί είναι γενναιόδωρη.

Μοιάζει με το μικρότερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Αλλά δείτε τι συμβαίνει όταν ανοίγει τη πόρτα..

Ο Mikael Kjellman, ένας μηχανικός από τη Σουηδία, ήθελε ένα ποδήλατο που να μην είναι ευάλωτο στις άσχημες καιρικές συνθήκες. Όταν συνειδητοποίησε ότι κάτι ανάλογο δεν υπήρχε πουθενά για να αγοράσει, αποφάσισε να κατασκευάσει ένα μόνος του!
Το αποτέλεσμα των προσπαθειών του; Το PodRide, ένα «διασκεδαστικό και πρακτικό ποδήλατο – αυτοκίνητο».
Με τέσσερις τροχούς, μικρή ακτίνα στροφής και την ικανότητα να «πιάνει» τα 15 μίλια την ώρα, το PodRide είναι στην πραγματικότητα ένας συνδυασμός μικρού αυτοκινήτου και ποδηλάτου.
Μοιάζει με το μικρότερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Αλλά δείτε τι συμβαίνει όταν ανοίγει τη πόρτα..
Είναι απίστευτα ελαφρύ (ζυγίζει μόνο 69 κιλά), αν και έχει το ίδιο ύψος με ένα κανονικό αυτοκίνητο. Διαθέτει αποθηκευτικό χώρο και υπάρχει η δυνατότητα ο οδηγός να συνδέσει και τρέιλερ ποδηλάτου στο πίσω μέρος.

Φωτιές και καταστροφές στην Ιαπωνία μετά από δύο μεγάλους σεισμούς

Αποτέλεσμα εικόνας για Φωτιές και καταστροφές στην Ιαπωνία μετά από δύο μεγάλους σεισμούςEικόνες  χάους επικρατούν στην πόλη Κουμαμότο, στη νότια Ιαπωνία μετά δύο απανωτούς ισχυρούς σεισμούς των 6 και 6.1 Ρίχτερ

Τουλάχιστον 45 τραυματίες και καταστροφές σε σπίτια είναι ο πρώτος απολογισμός των αλλεπάλληλων σεισμικών δονήσεων που έπληξαν την πόλη Κουμαμότο στη νότια Ιαπωνία. 
Οι δύο ισχυρότεροι σεισμοί, 6 και 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχαν εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων, το γνωστό πλέον βάθος που ενοχοποιεί το HAARP. Στο ίδιο βάθος κολλημένοι και όλοι οι απανωτοί σεισμοί, πριν και μετά τους δυο ισχυρούς:
13022367_10153788904488096_1974823655_n
Επίσης μας έχουν δοθεί πληροφορίες ότι προηγήθηκαν χημικοί αεροψεκασμοί. Αν καταφέρουμε να αποκτήσουμε και φωτογραφικό υλικό θα το δημοσιεύσουμε.

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗΣ (1915)- ΜΕΡΟΣ Α


Στις αρχές του 20ου αιώνα ένας δαιμόνιος λόρδος του Ναυαρχείου, ο Τζων Φίσερ, κατάλαβε την σημασία του πετρελαίου και οι αποικιακές δυνάμεις των Άγγλων θα μετατοπιστούν προς την Μέση Ανατολή, με όχημα μια παλιά εταιρεία αποικιακών ειδών τη Shell. Την σημασία του πετρελαίου κατάλαβε όμως και Τσόρτσιλ, και είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους το 1915 ο Τσόρτσιλ κάνει απόβαση στην Καλλίπολη με στόχο να φτάσει στα πετρέλαια του Καυκάσου. Η ήττα των δυνάμεων του θα τον αναγκάσει να στραφεί προς τα λιγότερο φρουρούμενα Αραβικά πετρέλαια που τότε ανήκαν στην παραπαίουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Κατά τον Α” Παγκόσμιο Πόλεμο και συγκεκριμένα το 1914, οι Αγγλογάλλοι εγκατέστησαν στο νησί Ίμβρος «Αρχηγείο Εκστρατευτικού Σώματος Επιχειρήσεων Ελλησπόντου». Με τη Συνθήκη των Σεβρών, το 1920, η Ίμβρος και η Τένεδος παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα. Σήμερα ανήκουν στην Τουρκία. Στις 20 Απριλίου 1915 το λιμανάκι του Μούδρου πλημμύρισε από πολεμικά πλοία των συμμαχικών δυνάμεων. Ο Τ. Α. Μάιλς γράφει: «Κανένα άλλο λιμάνι του κόσμου εκείνες τις μέρες δεν είχε περισσότερα πλοία απ” αυτό το λιμανάκι της Λήμνου». Εκεί είχε στήσει ο Τσόρτσιλ το αρχηγείο του για την απόβαση στην Καλλίπολη. Είχε έλθει η ώρα της μάχης.
Οι Αυστραλονεοζηλανδοί ξεκίνησαν από την Ελληνική γη το απόγευμα της 24ης Απριλίου για να επιτεθούν στην Καλλίπολη και να πάρουν τον έλεγχο των Στενών από τους Τούρκους. Οι επιχειρήσεις, που κράτησαν έως τον Ιανουαρίου του 1916, στέφθηκαν από παταγώδη αποτυχία αφού οι Τούρκοι, που ανήκαν στο αντίπαλο στρατόπεδο των «Κεντρικών Δυνάμεων», τους περίμεναν κρυμμένοι στις ακτές της Καλλίπολης και τους αποδεκάτισαν. «Χρειάστηκαν 10 χρόνια για να παρθεί η Αρχαία Τροία που βρισκόταν στα ίδια Στενά. Τώρα καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι να κατακτήσουμε τα Στενά αυτά» παραδέχτηκε ο στρατηγός της συμμαχικής δύναμης, σερ Ιαν Χάμιλτον, μετά την πρώτη μάχη στα Δαρδανέλια.
Συνολικά σκοτώθηκαν έως τον Ιανουαρίου του 1916 περισσότεροι από 250.000 σύμμαχοι. Η απόβαση και η συντριπτική αποτυχία της στοίχισε στον Τσόρτσιλ ο οποίος ένθερμα την υποστήριξε, την θέση του στην τότε κυβέρνηση (τον Ιούνιο του 1915), παρατήθηκε από την πολιτική και έγινε στρατιωτικός (αξιωματικός). Το 1915 έγινε πρόταση Βενιζέλου στους Συμμάχους να συμμετάσχει η Ελλάδα στην εκστρατεία της Καλλίπολης. Βενιζέλος και Κωνσταντίνος διαφωνούν. Επακολουθεί η παραίτηση της κυβέρνησης και αργότερα ακολουθεί η παραίτηση του Βενιζέλου. Όχι μόνο ο Τσόρτσιλ λοιπόν, αλλά και ίσως ο Βενιζέλος υπήρξαν θύματα της Καλλίπολης.

Οι 74 κανόνες του να έχεις σκύλο

Νέα εποχή ανατέλλει στις σχέσεις του άντρα με το σκύλο του. Θέτουμε τους κανόνες της
Γιατί δεν πρέπει να του δίνεις Βυζαντινό όνομα, γιατί δεν πρέπει να του φέρεσαι σαν να είναι γάτα, γιατί δεν παίρνεις ποτέ pitbull. Ή τέλος πάντων σχεδόν ποτέ. Μετά το σημερινό δεν επιτρέπεται άγνοια των κανόνων του να έχεις σκύλο.
Ο σκύλος δεν είναι ούτε παιδί σου, ούτε υποκατάστατο για οποιαδήποτε δική σου έλλειψη ή ανάγκη. Ο σκύλος είναι φίλος, σύντροφος, παρέα, ισότιμο μέλος της οικογένειας.
Ο σκύλος δεν προσελκύει μόνο ωραία κορίτσια, αλλά και ευθύνες. Πολλές ευθύνες.
Του δίνεις ένα όνομα σκύλου. Επαμεινώνδας, Πάτροκλος και όλο το βυζαντινό συνάφι απορρίπτονται.
Το να τον έχεις κλεισμένο όλη μέρα σε ένα διαμέρισμα 50 τετ. μέτρων είναι εντελώς απάνθρωπο. Είσαι πραγματικά τόσο εγωιστής;
Μαζεύεις τα κακά του από δρόμους, πεζοδρόμια, πάρκα, χορτάρια, παρτέρια.
Η χαρά του κάθε απόγευμα όταν σε βλέπει είναι η πιο αγνή μορφή χαράς που θα συναντήσεις στον κόσμο αυτό

Δεν ξέρουμε αν είναι ο καλύτερος σου φίλος, αλλά θα βαρεθείς να διαπιστώνεις ότι είναι από τους καλύτερους.
Μην του φοράς ρούχα. Μην εκμεταλλεύεσαι ότι δεν έχει μιλιά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα