Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Πώς ξεκινά ο καρκίνος - Νοητικός καρκίνος



Ο νοητικός καρκίνος προκαλείται με το χτίσιμο του εγώ στον εαυτό ή από τον εγωισμό, που είναι μια νοητική μορφή χωριστικότητας. Όταν ένα άτομο αισθάνεται ότι είναι ξεχωριστό από τα άλλα ανθρώπινα όντα και όλοι οι άλλοι δεν είναι μέρος του, αλλά έχουν δημιουργηθεί για να θρέψουν το εγώ του και τα χωριστικά του συμφέροντα, ο ίδιος γίνεται ένας καρκίνος στο σώμα της ανθρωπότητας.

Ο εγωισμός είναι μια μορφή κακοήθους όγκου στο νοητικό επίπεδο. Λέει, "είμαι ο καλύτερος· όλοι πρέπει να με εξυπηρετούν. Με πλήγωσαν. Είμαι εύθικτος. Είμαι μεγάλος δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να συγκριθεί με μένα", κ.λπ. Αυτός ο νοητικός όγκος μολύνει ολόκληρο το συναισθηματικό και το φυσικό σώμα. Τελικά προσελκύει αντίστοιχα αστρικά άτομα και σωματικά κύτταρα, και ο καρκίνος ξεκινά στο σώμα.

Μερικές φορές αυτή η διαδικασία διαρκεί μερικές ζωές, αλλά εκδηλώνεται κυρίως όταν η εξωτερική μόλυνση και η ραδιενέργεια αποδυναμώνουν τα ζωτικά κύτταρα και εξαντλούν την ψυχική ενέργεια από το σώμα.

Όσοι έχουν κάποιο νοητικό καρκίνο συχνά έρχονται σε επαφή μεταξύ τους και επιδεικνύουν ορισμένα χαρακτηριστικά, μερικά από τα οποία είναι

Τίποτα δεν θα είχε συμβεί σε σας, αν δεν είχατε φυτέψει τους σπόρους στο παρόν και στο παρελθόν


Αποτέλεσμα εικόνας για Τίποτα δεν θα είχε συμβεί σε σας, αν δεν είχατε φυτέψει τους σπόρους στο παρόν και στο παρελθόν

Κάποιος πρέπει να πάει βαθύτερα στο Νόμο του Κάρμα και να κατανοήσει ότι τα πράγματα που οι άνθρωποι του έκαναν ήταν επειδή έκανε παρόμοια πράγματα σε άλλους, σε αυτή τη ζωή ή σε άλλες ζωές. Έτσι, ο νόμος του Κάρμα ανέχτηκε τους άλλους να τον βλάψουν, ή να "τον διαφωτίσουν" και να τον βάλουν στον σωστό δρόμο της ζωής.

Με το να σκέφτεστε με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε την ένταση και να απελευθερώσετε εκείνες τις εικόνες από το νου σας - εικόνες που σας κρατούσαν γεμάτο μίσος και θυμό, συνεχώς ξοδεύοντας χρόνο και ενέργεια, καθώς και δηλητηριάζοντας όλη τη φύση σας μέσα από μια αντίδραση εναντίον τους φορτισμένη με ερεθισμό.

Τίποτα δεν θα είχε συμβεί σε σας, αν δεν είχατε φυτέψει τους σπόρους στο παρόν και στο παρελθόν.

Αλλά πώς να συγχωρήσετε τον εαυτό σας αν ήσασταν ο σπορέας αυτών των σπόρων της δυστυχίας που δρέπετε τώρα; 

Επείγουσα Συνέλευση της FED-Συνάντηση Obama, Biden,Yellen(πρόεδρος Fed)

Αποτέλεσμα εικόνας για εκτακτη επικαιροτητα
Μετά την Επείγουσα Συνέλευση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας-Federal Reserve -ΣΗΜΕΡΑ, oι Ομπάμα και Μπάιντεν θα συναντηθούν με την Yellen (Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας)
Φήμες: Συζητήσεις για Στρατιωτικό Νόμο εξ’αιτίας της Τραπεζικής Χρεοκοπίας.
Δημοσίευση από U.S.Reporter
11/4/2016
Φήμες που κυκλοφορούν και λένε ότι συζητιέται η εφαρμογή «στρατιωτικού νόμου εξ αιτίας μιας τραπεζικής χρεοκοπίας», είναι οι λόγοι που ο πρόεδρος Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν θα συναντηθούν με την πρόεδρο της Fed (Ομοσπονδιακής Τράπεζας) Janet Yellen, μετά την Επείγουσα Συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας σήμερα το πρωί. Στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν έχει ποτέ πριν λάβει χώρα παρόμοια συνάντηση του Προέδρου και του Αντιπροέδρου μαζί, με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Προβληματισμός επικρατεί σε όλη την Ουάσιγκτον DC, σχετικά με «την επιβίωση της κυβέρνησης.»
Τα μέλη της Βουλής και της Γερουσίας, δήλωσαν ότι ήταν "στο πόδι όλη τη νύχτα" πραγματοποιώντας συζητήσεις και συναντήσεις με ένα τσουνάμι τηλεφωνημάτων ένθεν κακείθεν.
Περισσότερα: Την Τρίτη και Τετάρτη οι Υπουργοί Οικονομικών των G20 συναντιούνται στην Ουάσιγκτον με τους Διοικητές των Κεντρικών Τραπεζών και την Πέμπτη συναντιούνται ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα επίσης στην DC.
Όλοι οι κορυφαίοι τραπεζίτες του κόσμου θα είναι στο DC αυτή την εβδομάδα.

Μελέτη: ποια σχέση μπορεί να έχει ο ήλιος με το κάπνισμα;

Μελέτη: ποια σχέση μπορεί να έχει ο ήλιος με το κάπνισμα;
Η έκθεση στον ήλιο προστατεύει τις γυναίκες απέναντι στις καρδιαγγειακές παθήσεις και μειώνει τον κίνδυνο θανάτου, αυξάνοντας το προσδόκιμο ζωής τους. Ως αποτέλεσμα, η αποφυγή του ήλιου μπορεί να είναι συνήθεια παρόμοια επιβλαβής με το κάπνισμα.
Αυτά είναι τα συμπεράσματα μελέτης Σουηδών ερευνητών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Καρολίνσκα και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Λουντ, στη Σουηδία, η οποία δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα, στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Internal Medicine.
Στόχος της μελέτης, ήταν να εξεταστούν οι διαφορές στις κύριες αιτίες θανάτου των γυναικών, σε σχέση με την έκθεσή τους στον ήλιο. Ειδικότερα, στο μικροσκόπιο των ειδικών τέθηκε η παρατήρηση πως οι γυναίκες που εκτίθενται στον ήλιο έχουν χαμηλότερη θνησιμότητα, αλλά αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος.

Δημοκρατία και ευτυχία

Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι ευτυχέστεροι Ευρωπαίοι ζουν στην Ελβετία. Η εξήγηση όμως δεν βρίσκεται ούτε στην οικονομική τους ευμάρεια, ούτε στα πεντακάθαρα πεζοδρόμια στις πόλεις τους, ούτε στην όμορφη φύση γύρω από αυτές.
SWITZERLAND-CANTONS
Όπως ανακάλυψαν οι Ελβετοί οικονομολόγοι Αλόις Στούτζερ και Μπρούνο Φρέιπερισσότερο καθοριστικός για την ευημερία των πολιτών της είναι ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο κυβερνώνται.

Η ευτυχία δεν μπορεί ποτέ να βρεθεί χωρίς αρετή και δημοκρατία
John Adams (1735-1826) συγγραφέας – νομικός και 2ος Αμερικανός Πρόεδρος
Συγκεκριμένα στην Ελβετία, διάφορα πολιτικά συστήματα συνυπάρχουν ταυτόχρονα, επειδή οι σημαντικές αποφάσεις δεν παίρνονται στη πρωτεύουσα, τη Βέρνη, αλλά στα 26 της καντόνια τα οποία και εφαρμόζουν τα δημοψηφίσματα. Πρόκειται για τα πιο ισχυρά εργαλεία της άμεσης δημοκρατίας καθώς επιτρέπουν στους πολίτες να τροποποιούν το Σύνταγμα, να ενεργοποιούν νέους νόμους, να καταργούν παλαιότερους και να ελέγχουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Επιστήμονες αποθήκευσαν φωτογραφίες σε DNA

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον και τη Microsoft έκαναν ένα ακόμη βήμα για την ανάπτυξη ψηφιακών αποθηκευτικών μέσων που θα βασίζονται σε DNA και θα έχουν πολύ μικρότερες διαστάσεις από τους συμβατικούς δίσκους – αφού μία τέτοια μονάδα με μέγεθος όσο ένας «κύβος» ζάχαρης θα μπορεί να αποθηκεύσει όγκο δεδομένων για τον οποίο σήμερα θα χρειαζόταν μία υποδομή με έκταση όσο ένα σουπερμάρκετ.
epistimones-apothikeusan-fotografies-se-dnaΧάρις στην τεράστια πυκνότητα αποθήκευσης δεδομένων, οι γενετικοί ψηφιακοί δίσκοι αναμένεται να «απαντήσουν» στην ολοένα μεγαλύτερη παραγωγή ψηφιακών πληροφοριών. Μία τάση που σημαίνει πως το 2020 το «ψηφιακό σύμπαν» θα έχει αγγίξει τα 44 τρισεκατομμύρια gigabyte.
Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανέπτυξαν μία νέα τεχνική για την κωδικοποίηση και τη φύλαξη ψηφιακών εικόνων σε μικρές τεχνητές αλυσίδες DNA.
Όπως μάλιστα ανέφεραν σε παρουσίασή τους σε συνέδριο στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, οι δοκιμές τους έδειξαν επίσης πως η τεχνική λειτουργεί με επιτυχία, αφού εξασφαλίζει ότι οι πληροφορίες μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανακτηθούν από το γενετικό υλικό.
Οι δοκιμές έγιναν με την κωδικοποίηση τεσσάρων φωτογραφιών σε ένα γενετικό «σκληρό δίσκο». Φωτογραφίες που μπορούσαν να ανασυνθέσουν διαβάζοντας τον «σκληρό δίσκο», αφού κατά τη διαδικασία δεν χανόταν ούτε ένα byte δεδομένων.

Αλλαγή,..

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλλαγή,..

Οταν επιδιωκουμε να κανουμε αλλαγες στη ζωη μας, αυτοι που αντιδρουν συνηθως περισσοτερο ειναι οι ανθρωποι του κοντινου μας περιβαλλοντος.

Αυτο συμβαινει διοτι διεγειρεται η ανασφαλεια και ο φοβος του εγω τους, οτι μεσω των αλλαγων μας πιθανον να χασουν την "κυριαρχια" τους επανω μας ή οτι θα διαταραχθει μια ισορροπια που πολλες φορες ειναι αρκετα...αρρωστημενη.
Ισως ο "νεος" μας εαυτος τους αναγκασει να ερθουν και αυτοι αντιμετωποι με δικα τους θεματα, που καλυπτονται μεσα τους (συστηματα αξιων και αντιληψεων που θεωρουνται ...απαραβιαστα).
Το ζητουμενο ομως καθε ψυχης ειναι να εκπληρωσει το δικο της σχεδιο, ανεξαρτητα απο το τι πιστευουν οι αλλοι (ακομα και οι πιο κοντινοι μας ανθρωποι).
Αν η δικη μας ψυχη μας οδηγει να προχωρησουμε παραπερα σε νεες εμπειριες και καταστασεις, καλο ειναι να θυμομαστε οτι εχουμε μεγαλυτερο ΚΑΘΗΚΟΝ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να σεβαστουμε τις επιλογες της δικης μας ψυχης παρα τις επιλογες των αλλων.

Το Γέϊλ , το Τέρας με τα κινούμενα κέρατα

(τής Αρετής Μαρκέλλου)
Αυτό το αλλόκοτο πλάσμα τής Αιθιοπίας και τής Ινδίας είναι αξιοσημείωτο για τα τα μακριά και αιχμηρά κέρατα του, τα οποία μπορεί να κινεί όπως θέλει. Το Γέϊλ είναι καφέ ή μαύρου χρώματος, έχει τυο μέγευος αλόγου με ουρά ελέφαντα και σαγόνια αγριουγούρονου.

Όταν ένα Γέϊλ δέχεται επίθεση από ανθρώπους ή κτήνη προτάσσει το ένα από τα κέρατά του σαν δόρυ για να πολεμήσει, ενώ το άλλο στρέφεται προς την ανίθετη κατεύθυνση για να προστατευτεί από την σύγκρουση. 
Εάν στη μάχη το ένα κέρατο πάθει ζημιά, στρέφεται προς τα πίσω, δίνοντας τη θέση του στο δεύτερο, που έρχεται μπροστά. Κάποιοι λένε ότι τα κέρατά του είναι ελαστικά κι ότι αυτό που δεν πολεμά διπλώνεται και ακουμπά στη πλάτη τού τέρατος. Τα θύματά του, πάντως, επιβιώνουν μόνο εάν καταφέρουν και αχρηστεύσουν και τα δύο κέρατα.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ; Η ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ

Μερικές φορές, δύο ή τρία γεγονότα στη ζωή σας θα διασταυρώνονται με τρόπο που σας ξαφνιάζει. Το ένα μπορεί να είναι μια σκέψη ή ένα συναίσθημα (εσωτερικό) και το άλλο να συμβαίνει στο περιβάλλον σας (εξωτερικό). Τα δύο γεγονότα δεν έχουν καμία προφανή αιτιώδη συνάφεια, αλλά η έκπληξη αιχμαλωτίζει την προσοχή σας και προκαλεί το μυαλό σας για να αναζητήσετε νόημα. Αναρωτιέστε αν είναι σύμπτωση ή αν αυτό σημαίνει κάτι για εσάς ή για τη ζωή σας.
Αυτές οι στιγμές εμφανίζονται σε όλους τους τομείς, τα οικονομικά μας, την εργασία, την οικογένεια, τον έρωτα, την υγεία, τις ιδέες, και την πνευματικότητα, καθώς και σε ταινίες, βιβλία, και στις ειδήσεις. Όπως το σεξ, μπορούν να συμβάλουν στο να κάνουν τον κόσμο να λειτουργήσει.
Σύμφωνα με την Έρευνα για την Περίεργη Σύμπτωση, η πιο συχνή σύμπτωση είναι:
«Έχω μια ιδέα και την ακούω ή την βλέπω στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση ή στο Διαδίκτυο».
Επόμενες στη λίστα είναι:
«Σκέφτομαι να τηλεφωνήσω σε κάποιον και αυτό το άτομο ξαφνικά μου τηλεφωνεί».
«Σκέπτομαι μια ερώτηση και μου απαντάται από εξωτερικά μέσα (δηλαδή, ραδιόφωνο, τηλεόραση, ανθρώπους), πριν καν τη ρωτήσω».
«Εξελίσσομαι στη δουλειά / καριέρα / εκπαίδευση μου βρισκόμενος στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή».
Ο Carl Jung εισήγαγε την ιδέα των συμπτώσεων που έχουν νόημα στον Δυτικό κόσμο με τον όρο «συγχρονικότητα».

Δεν είσαι χοντρός! Το στομάχι σου είναι πρησμένο και να πως να το ξεφορτωθείς!

σας-είναι-δεν-λίπος-σας-στομάχι-είναι-φουσκωμένη-εδώ-είναι-πώς-να-get-απαλλαγούμε-of-it-600x310


Τίποτα δεν προκαλεί μεγαλύτερη αμηχανία από ένα πρήξιμο στο στομάχι.
Ενώ το φούσκωμα προκαλείται σε μεγάλο βαθμό από την κατανάλωση βαριών γευμάτων, για μερικούς ανθρώπους αποτελεί μέρος της καθημερινής τους ζωής.
Τα αέρια και η δυσφορία υποβαθμίζουν κατά πολύ την ποιότητα της ζωής τους.
Εδώ είναι οι κύριες αιτίες του φουσκώματος:

Ο σεξουαλικός πόθος είναι πόθος για ολοκληρωτική κυριαρχία πάνω στο πνεύμα και το σώμα του άλλου


-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη; (Τάδε έφη Ζαρατούστρα)

-Αν μια γυναίκα χαίρεται τη συντροφιά ενός άντρα, γιατί να μην τον πάρει από το μπράτσο και να μην του ζητήσει να τον συνοδέψει; ...Αυτή η γυναίκα ανήκει σε άλλο είδος. Αυτή η γυναίκα ήταν ελεύθερη!

-...«για μένα η λέξη «καθήκον» είναι βαριά και καταπιεστική. Έχω συνοψίσει τα καθήκοντά μου σε ένα μόνο – να διαιωνίσω την ελευθερία μου. Ο γάμος και η κατοχή και η ζήλια που τον περιβάλλουν, υποδουλώνουν το πνεύμα. Δεν θα με εξουσιάσουν ποτέ. Ελπίζω γιατρέ, να έρθει μια εποχή όπου άντρες και γυναίκες δεν θα τυραννιούνται ο καθένας απ΄τις αδυναμίες του άλλου.»

-Ο άνθρωπος αναπτύσσει τα φυσικά του χαρίσματα μόνο μέσα από το συναγωνισμό.

–Κανείς δεν επιθυμεί, πιστεύει, να βοηθήσει τον άλλον: αντίθετα, οι άνθρωποι θελαν μόνο να κυριαρχούν και να αυξάνουν την εξουσία τους.

-«Ναι, το ξέρω πως ο κόσμος δεν χαμογελάει σε μια γυναίκα και δυο άντρες που ζουν αγνά μαζί «...» Αλλά είμαστε ιδεαλιστές με ελεύθερη σκέψη, που απορρίπτουν τους κοινωνικά επιβεβλημένους περιορισμούς. Πιστεύουμε στην ικανότητα να δημιουργούμε οι ίδιοι τις ηθικές δομές μας».

-Να ανακαλύψεις χαραυγές και χρυσές ευκαιρίες, ν΄αγαπήσεις μια πλούσια γενναία ψυχή: όλοι τα έχουμε ανάγκη αυτά σκέφτηκε, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας.

-«Λοιπόν, ανακαλύψαμε ότι όταν επιστρέφει στην ίδια την πηγή ενός συμπτώματος και μου περιέγραφε τα πάντα, τότε το σύμπτωμα εξαφανιζόταν από μόνο του – χωρίς να χρειάζεται καμία υπνωτική υποβολή-»

Απογευματινό (When Nietzsche wept)


Περπατώ αργά στο μικρό ανηφορικό πέτρινο καλντερίμι, σ' ένα ήσυχο ορεινό χωριό. Νυχτώνει νωρίς τώρα, κι η καταχνιά που απλώνεται παντού, έρχεται για να συναντήσει τη νύχτα. Το φθινόπωρο υποδέχεται το χειμώνα που κατεβαίνει από τις ψηλές κορυφές στις σκεπές και στις πλακόστρωτες πλατείες. Η ομίχλη με τυλίγει στην αγκαλιά της και χάνομαι μαζί της....


Τα ξύλα καίγονται λαίμαργα με ζωηρές αναλαμπές, στη σόμπα που μοιράζει απλόχερα την θαλπωρή της μέσα στο σπίτι, κι ένας γάτος ξαπλωμένος δίπλα της γουργουρίζει ξένοιαστος. Η παρουσία μου δεν φαίνεται να τον ενόχλησε καθόλου. Βυθίζομαι αναπαυτικά στη μεγάλη πολυθρόνα κοντά στη βιβλιοθήκη του σπιτιού. Είναι απο τις ελάχιστες στιγμές που νιώθεις την αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας να διαθέσεις τον ελεύθερο χρόνο που καταφέρνεις να τον αιχμαλωτίσεις για λίγο. Ενα ρολόι εκκρεμές συντονίζεται με τον χτύπο της σκέψης. Ο χρόνος κυλάει αργά μέσα μου σαν απολαυστική γουλιά από το ποτήρι.. γυρνώντας στο παρελθόν που γίνεται πιό κατανοητό σε στιγμές σαν αυτές...

Αναλογίζομαι σαν τον Γιόζεφ Μπρόιερ όταν μουρμούριζε τις σκέψεις του: 

"Η ζωή χωρίς τη Βέρθα-μια γκρίζα ζωή, άχρωμη χωρίς μαγεία. Η επιστήμη, η δουλειά, δεν έχει χρώμα. Στην επιστήμη πρέπει κανείς μόνο να δουλεύει, όχι να προσπαθεί να ζεί μέσα της-χρειάζομαι μαγεία -και πάθος-δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς μαγεία. Να τι σημαίνει η Βέρθα, πάθος και μαγεία. Ζωή χωρίς πάθος-ποιός μπορεί να τη ζήσει;" Μπορείς εσύ; Μπορεί κανένας;"....

ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ -ΠΑΡΟΝ - ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑ



ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ - ΠΑΡΟΝ - ΜΕΛΛΟΝ 

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑ 


Σας φαίνεται τρελό; Κι όμως είναι αληθινό! Άρα το μέλλον είναι ήδη προδιαγεγραμμένο! 

Έχει ήδη συμβεί! .... διότι είναι παρελθόν! και ότι είναι παρελθόν έχει ήδη γραφτεί! σε..δίσκο..εικόνα!σε προγραμματισμό!!
Καλώς ήρθατε στο MATRIX !!

Αν είναι στιγμές όλα όσα ζούμε, οι οποίες έχουν ήδη περάσει, αφού το παρόν έγινε ήδη παρελθόν μα ταυτόχρονα και μέλλον, τότε και το παρόν εφόσον κινείται ανάμεσα στους δύο χρόνους ενώνεται μαζί τους, αλλά και ζει μόνο του και χωριστά.

Αυτό όμως σημαίνει, ότι και οι τρεις χρόνοι, και ζουν μόνοι τους, αλλά και ενώνονται.

Και με τον ίδιο τρόπο σκέψης όμως, οι τρεις χρόνοι ούτε ζουν μόνοι τους, αλλά και ούτε συνυπάρχουν.

ΤΟ ΟΛΟΓΡΑΦΙΚΟ MATRIX ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΕΠΤΟΜΟΡΦΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ



Στην εικονική ολογραφική νοητή πραγματικότητα στην οποία ζούμε το επονομαζόμενο matrix όλα ενυπάρχουν μέσα στον ανθρώπινο Νου που γεννά τις ιδέες.
Οι ιδέες είναι η ολογραφική πραγματικότητα των ανθρώπων στον πλανήτη Γη που ονομάζουν ως ζωή κατ'εικόνα.

Όταν λοιπόν μέσα από τις θρησκείες την επιστήμη το πολιτικό κατεστημένο παίρνουν εξουσία από εμάς να μας κατευθύνουν την ζωή μας και αυτό γιατί τους δώσαμε την ΕΞΟΥΣΙΑ να σκέφτονται αυτοί για εμάς και όχι εμείς, πλέον κάθε μας σκέψη δεν είναι δική μας αλλά δική τους!!
Δώσαμε την εξουσία μέσα από εμάς "άλλοι" να δημιουργούν για εμάς!! και όχι εμείς για τον ίδιο μας τον εαυτό.

Ο Χριστός και κάθε Χριστός δεν ήρθε εδώ για να κάνει θρησκεία αλλά να σας πει λίγα λόγια! Είσαστε αυτό που σκεφτόσαστε διότι αν πιστεύατε λίγο όσο ένας σπόρος συναφιού θα παίρνατε ένα δέντρο και θα του λέγατε να φυτρώσει στην θάλασσα και θα πραγματοποιόταν αμέσως!
Ο Λάζαρος όταν αναστήθηκε του είπε ο Χριστός΅δεν σε έσωσα εγώ μόνος σου σώθηκες επειδή το πίστεψες!!

Νιώθω άξιος/α να δεχθώ την επιτυχία και την ευτυχία;


Άρθρο: Ευτυχία Παπαγιάννη
Ψυχολόγος
Υπ. Διδ. Διαπροσωπικών Σχέσεων και Επιρροής
Παντείου Παν/μίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών


Ο όρος αυτοεκτίμηση συνήθως χρησιμοποιείται για ν’ αναφερθούμε σε αξιολογήσεις που κάνουμε, αλλά και συντηρούμε σχετικά με τον εαυτό μας. Περιλαμβάνει διαθέσεις αποδοχής ή απόρριψης και το βαθμό που νιώθουμε αξιόλογοι, μοναδικοί και αποτελεσματικοί, στη καθημερινή μας ζωή.
Ο William James, ίσως ο ιδρυτής της ψυχολογίας της αυτοεκτίμησης, είδε την αυτοεκτίμηση σαν την απόσταση ανάμεσα στον “ιδανικό εαυτό” και στον “αντιληπτό εαυτό”. Ο Nathaniel Branden, όρισε την αυτοεκτίμηση ως “την (προ)διάθεση να βιώνει κανείς τον εαυτό του ως επαρκή για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ζωής, αλλά και ως άξιο να δεχτεί την επιτυχία και την ευτυχία”. Η Briggs ανέφερε ότι η αυτοεκτίμηση είναι “το σύνολο των συναισθημάτων που κάποιος έχει για τον εαυτό του, συμπεριλαμβανομένου του αυτοσεβασμού και της αυταξίας. Αυτά τα συναισθήματα, δήλωσε, βασίζονται στην πεποίθηση ότι το άτομο είναι: α) αξιαγάπητο και β) αξίζει το κόπο – που σημαίνει ότι είναι αρκετά επαρκής ώστε να αντιμετωπίζει τον εαυτό του, αλλά και το περιβάλλον του, ενώ έχει κάτι να προσφέρει στους άλλους.
Οι Bean & Clemes εξισώνουν την αυτοεκτίμηση με το συναίσθημα της ικανοποίησης που προκύπτει όταν οι ατομικές ανάγκες ικανοποιούνται. Αυτό εξαρτάται από τον τρόπο που οι άνθρωποι χειρίζονται τον κόσμο ή τον επηρεάζουν μέσα από τις ικανότητες τους, αλλά και από τον τρόπο που επηρεάζονται από τον κόσμο ή το περιβάλλον τους.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη πως, η αυτοεκτίμηση είναι “η εμπειρία του να είσαι ικανός να χειρίζεσαι τις προκλήσεις της ζωής και να αισθάνεσαι άξιος για την ευτυχία”. Ο ορισμός αυτός προκύπτει από την εγκεφαλική διαδικασία της αξιολόγησης του εαυτού και της συναισθηματικής διαδικασίας του να νιώθεις ότι “αξίζεις”.
Έξι περιοχές καθορίζουν αυτές τις διαδικασίες:

Η Ζωή σε Διαφορετικά Πλαίσια [Βίντεο]

Το Frames είναι ένα σύντομο animation που δείχνει πως ένας χαρακτήρας διχάζεται, αναγνωρίζοντας ότι ζει σε ένα τεχνητό, δικό του κόσμο. Είναι ένα βίντεο που προάγει τη σκέψη για την αλλαγή της πορείας του ανθρώπου και τη συνάντηση με το διχασμό του, με την ύπαρξή του, μέσα στον κόσμο του σήμερα. Τον κόσμο της ύλης, στον οποίο δεν παύει να υπάρχει το «σκέπτεσθαι».

Εγώ, εγώ, εγώ... και μόνο εγώ.

Η Άνοδος του Ναρκισσισμού στη Σημερινή Εποχή


Το θέμα του ναρκισσισμού έχει κέντρισει το ενδιαφέρον των ανθρώπων εδώ και αιώνες, αλλά οι κοινωνικοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι σήμερα βιώνουμε μια σύγχρονη «επιδημία». Οπότε διερωτούνται για ακόμη μια φορά, τι είναι ο ναρκισσισμός, τι έχει οδηγήσει στην αύξησή του και αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για αυτό.


Η αφετηρία
Ο όρος ναρκισσισμός έχει την αφετηρία του περισσότερα από 2.000 χρόνια πριν, όταν ο Οβίδιος έγραψε το μύθο του Νάρκισσου. Ο ίδιος αφηγείται την ιστορία ενός όμορφου Έλληνα κυνηγού που, μια μέρα, τυχαίνει να δει το είδωλό του σε μια λίμνη και το ερωτεύεται. Παθαίνει εμμονή με την ομορφιά του και αδυνατεί να αφήσει τον αντικατοπτρισμό της εικόνας του μέχρι να πεθάνει. Μετά το θάνατό του, το λουλούδι νάρκισσος φύτρωσε εκεί όπου ήταν ξαπλωμένος.


Η έννοια του ναρκισσισμού διαδόθηκε από τον Σίγκμουντ Φρόυντ μέσα από τη θεωρία του σχετικά με το Εγώ και τη σχέση του με τον έξω κόσμο. Η θεωρία του Φρόυντ έγινε το σημείο εκκίνησης για πολλές άλλες αναπτυσσόμενες θεωρίες για το ναρκισσισμό.

Πώς θα πίνω πολύ νερό; 5 έξυπνοι τρόποι να το κάνεις… νόστιμο!

«Θέλω να πίνω πολύ νερό»: Αυτό θέλεις, αυτό πρέπει να κάνεις, αυτό φωνάζουν να κάνουμε οι γιατροί και οι διατροφολόγοι. Κι όμως πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να πιουν σκέτο νερό


Υπάρχει πάντα ένα νέο, υγιεινό ποτό, αλλά τίποτα δεν αντικαθιστά το παλιό, καλό νερό. Το H2O έχει μία σειρά από οφέλη για την υγεία μας και μπορεί να μας βοηθήσει στην απώλεια βάρους.
Πρέπει όμως πρώτα να το πιούμε και μάλιστα να πιούμε αρκετό, προκειμένου να καρπωθούμε όλα τα οφέλη του. Αν νιώθεις ότι το νερό είναι άγευστο, δοκίμασε κάποιους από τους παρακάτω τρόπους για να του δώσεις λίγη γεύση.

Γιατί δεν πρέπει να πετάς τη φλούδα των φρούτων και τα κοτσάνια των λαχανικών



Κράτα τη φλούδα των φρούτων αλλά και τα φύλλα ή τα κοτσάνια των λαχανικών για να μην χάνεις τα θρεπτικά στοιχεία των τροφών.
Μπορεί να τρως πολλά φρούτα και λαχανικά, το ξέρεις όμως ότι μάλλον πετάς τα πιο θρεπτικά… κομμάτια;
Εκατομμύρια τόνοι τροφίμων καταλήγουν στους κάδους απορριμμάτων, ενώ πετάμε και πολλά που θα μπορούσαμε να τρώμε, όπως τη φλούδα της πατάτας, την πέτσα από τα ψάρια – όλα με υψηλή διατροφική αξία.
«Η τριχωτή φλούδα του ακτινίδιου, για παράδειγμα, περιέχει τριπλάσιες ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών από ό,τι ο καρπός του. Μπορείς να τη βάζεις στα smoothies» εξηγεί η Κλειώ Δημητριάδου, κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος.
Δες κι άλλα παραδείγματα…
H πέτσα του ψαριού

Δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φιλόδοξες γυναίκες


Οι δυναμικές και φιλόδοξες γυναίκες αντιμετωπίζουν μια σειρά από δυσκολίες που πολύ δύσκολα ξεπερνιούνται πραγματικά. Δείτε παρακάτω 10 παραδείγματα καταστάσεων που προκύπτουν καθημερινά…
duskolies_pou_antimetopizoun_oi_filodokses_gunaikes
1. Το πρώτο πράγμα που θα αντιμετωπίσεις σαν φιλόδοξη γυναίκα είναι ο χαρακτηρισμός "σκύλα" απλά και μόνο επειδή είσαι διεκδικητική. Αντίθετα, οι ίδιες λέξεις και πράξεις θα έδιναν σε έναν άνδρα τον τίτλο "πολύ καλός στη δουλειά του".
2. Η αμφιβολία για τον εαυτό σου, που τρυπώνει στο μυαλό σου κάθε φορά που ακούς κάποιον να σχολιάζει το πόσο αμείβονται οι γυναίκες στον τομέα σου. Και το πόσο λίγες θα καταφέρουν να φτάσουν στην κορυφή.
3. Το να ερωτάσαι καθημερινά για το πώς θα καταφέρεις να ισορροπήσεις την καριέρα σου και την οικογένειά σου, ενώ αντίστοιχα οι άνδρες σπάνια έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες ερωτήσεις.

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN.


Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN.

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που ξεχνούν κατά καιρούς το PIN ή το Μοτίβο που έχουν βάλει στη συσκευή τους και κλειδώνονται απ' έξω. Σε πολλές συσκευές επίσης έχει παρατηρηθεί ότι ακόμη και αν επιλέξεις έναν από τους υπάρχοντες τρόπους ακύρωσης της ασφάλειας, αυτός δε λειτουργεί (μιλάμε για bug-άρα ολκής). Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις; Σας έχουμε πέντε τρόπους για να καταφέρετε να την ξεκλειδώσετε και πάλι.

Αγαπημένε Osho, ποια είναι η διαδικασία της ζωής και του θανάτου;

Σε άκουσα να λες ότι μερικές φορές μεταφέρουμε τις πληγές άλλων ανθρώπων. Τι σημαίνει αυτό; Είναι η πληγή κάποιου άλλου ανθρώπου απλώς το πρότυπο των σκέψεών του που το υιοθετούμε εμείς; Αν μπορούμε να αποδεχτούμε τόσο εύκολα την πληγή κάποιου άλλου, τότε γιατί είναι τόσο δύσκολο να αποδεχτούμε τη δική μας βουδική φύση;" Είναι πολύ περίπλοκη η ερώτηση, αν όμως είσαι έτοιμος να καταλάβεις, είμαι πρόθυμος να απαντήσω. Οι πάντες μεταφέρουν τις πληγές άλλων ανθρώπων.  
Κατ΄ αρχήν, ζεις μέσα σε μια άρρωστη κοινωνία όπου οι άνθρωποι είναι θυμωμένοι, γεμάτοι μίσος, τους αρέσει να πληγώνουν. Αυτό είναι το επιφανειακό επίπεδο που μπορείς να το καταλάβεις εύκολα. Υπάρχουν όμως και λεπτότερα επίπεδα, υπάρχουν οι λεγόμενοι άγιοι της θρησκείας που δημιουργούν μέσα σου συναισθήματα ενοχής, που σε καταδικάζουν να είσαι αμαρτωλός. Σου δίνουν κάποια ιδέα η οποία θα δημιουργήσει δυστυχία γύρω σου. Και όσο πιο παλιά είναι η ιδέα, τόσο πιο εύκολα την αποδέχονται οι άνθρωποι.
Όλοι λένε παντού στον κόσμο, "Ζούμε μέσα στην αμαρτία", δεν μπορεί να κάνουν λάθος όλοι αυτοί οι άνθρωποι… Μόνον ο ίδιος όμως έχεις επιλέξει να ζεις μέσα στη δυστυχία… πρόκειται για δική σου επιλογή. Μπορείς να το εγκαταλείψεις αυτό αμέσως και να χορεύεις γεμάτος χαρά, μακαριότητα. Η πληγή όμως είναι βαθιά. Και εξοικειώνεται κανείς πάρα πολύ με τη δυστυχία του. Προσκολλάται στην δυστυχία σαν να του δίνει κάποιο είδος θαλπωρής, του δίνει όμως μόνο μια ζωή γεμάτη κόλαση. Αλλά την κόλασή σου την στηρίζουν οι πάντες. Αν είσαι δυστυχισμένος, σε συμμερίζονται όλοι. 
Έχεις εξετάσει το ζήτημα ποτέ; Όταν είσαι δυστυχισμένος, όσοι σε συμμερίζονται περιθάλπουν την δυστυχία σου. Έχεις δει κανέναν να σε συμμερίζεται όταν χορεύεις γεμάτος χαρά; Όταν είσαι ευδαίμων, οι άνθρωποι σε ζηλεύουν, δεν σε συμμερίζονται. Κατ΄ εμένα, πρέπει να αλλάξουν όλα τα θεμέλια της ζωής. Οι άνθρωποι πρέπει να συμμερίζονται μόνον όταν υπάρχει ευχαρίστηση και χαρά, γιατί όταν συμμερίζεσαι, θρέφεις τον άλλον. Θρέφε την χαρά των ανθρώπων, μην θρέφεις τη λύπη τους και τη δυστυχία τους. Δείχνε συμπόνια όταν είναι δυστυχισμένοι. Ξεκαθάρισέ τους ότι τη δυστυχία αυτή την διάλεξαν οι ίδιοι. 

Και οι …γρήγοροι του σεξ θέλουν το φάρμακό τους! Δείτε τη λύση στην πρόωρη εκσπερμάτιση

bed23244-58e7-408a-9fa5-c86b06e1ca69

Η επιστήμη απεφάνθει: η πρόωρη εκσπερμάτιση αποτελεί πρόβλημα και πλέον υπάρχει λύση.

Σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες 1 στους 5 άνδρες που αντιμετωπίζει πρόβλημα διστάζει να το συζητήσει με κάποιον ειδικό, σπάνια μιλά για αυτό και ακόμη πιο σπάνια αναζητά θεραπεία. Οι αναστολές εξάλλου είναι πολλές και αποδεικνύονται και από επιστημονικές μελέτες.
Έρευνα του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ) έδειξε πως μόλις το 9% των αντρών με πρόβλημα έχει επισκεφθεί γιατρό και από αυτήν την μικρή ομάδα, το 70% διαγνώστηκε τυχαία, κατά τη διάρκεια επίσκεψης για άλλο ιατρικό πρόβλημα.
Πρόλαβε και μη …ερεύνα!
Η εκσπερμάτιση θεωρείται από τους ειδικούς επακόλουθο σεξουαλικού ερεθισμού ενώ στους περισσότερους άντρες, συμβαίνει περίπου 4-10 λεπτά μετά από τη διέγερση και τη στύση, συγχρόνως με τον οργασμό.
Η διαδικασία ελέγχεται κατά κύριο λόγο από το κεντρικό νευρικό σύστημα και τελευταία επιστημονικά δεδομένα καταδεικνύουν ότι αποτελεί περισσότερο νευροβιολογικό και λιγότερο ψυχολογικό φαινόμενο.
Οι ειδικοί του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ) εξηγούν πως η εκσπερμάτιση ρυθμίζεται κεντρικά από τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό μέσω ενός μεγάλου αριθμού νευροδιαβιβαστών, όπως η σεροτονίνη (5-HT), η ντοπαμίνη, η ωκυτοκίνη και άλλων. Πλήθος δεδομένων συνηγορούν υπέρ του ότι η σεροτονίνη, και συγκεκριμένα οι υποδοχείς της 5-HT, ευθύνονται κατά κύριο λόγο για τη διαδικασία ενεργοποίησης της εκσπερμάτισης.

Γιατί τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά δεν είναι η ενεργειακή λύση. Ανακεφαλαίωση με λίγα λόγια




Είναι η αιολική και η ηλιακή ενέργεια η απάντηση στις ενεργειακές μας ανάγκες;

Έχουμε πολύ ήλιο και πολύ αέρα. Είναι και τα δύο δωρεάν και καθαρά και δεν εκπέμπουν CO2.  Πού είναι το πρόβλημα;

Γιατί τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά, μαζί, αποτελούν λιγότερο από 2% της παγκόσμιας ενέργειας;

Για να απαντήσουμε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να κατανοήσουμε τι είναι αυτό που κάνει την ενέργεια, ή ο,τιδήποτε άλλο φθηνό και άφθονο.  Για να είναι κάτι φθηνό και άφθονο πρέπει κάθε στάδιο της παραγωγής του, καθώς και τα υλικά που χρησιμοποιούνται να είναι φθηνά και άφθονα.

Ναι, ο ήλιος είναι δωρεάν.  Το ίδιο και ο αέρας.  Αλλά η διαδικασία της μετατροπής του ηλιακού φωτός και του αέρα σε χρήσιμη ενέργεια και σε μεγάλη κλίμακα είναι κάθε άλλο παρά δωρεάν. Για την ακρίβεια, σε σύγκριση με τις άλλους τρόπους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ορυκτά καύσιμα, πυρηνικά και υδροηλεκτρικά) η ηλιακή και η αιολική ενέργεια είναι πανάκριβες!

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι ο ήλιος και ο αέρας, σαν πηγές ενέργειας, είναι και "ασθενείς" (ή για την ακρίβεια "διάχυτες") και αναξιόπιστες ( ο πιο τεχνικός όρος είναι "διαλείπουσες").  Χρειάζονται πολλοί πόροι για την συλλογή και συγκέντρωσή τους (και πολλή "διάχυτη" ενέργεια για την παραγωγή λίγου χρήσιμου "έργου"), και ακόμα περισσότεροι για να γίνουν προβλέψιμα διαθέσιμοι την στιγμή που τις χρειαζόμαστε.

Σε αντίθεση με το κάρβουνο ή το πετρέλαιο, ο ήλιος και ο αέρας δεν μεταφέρουν συγκεντρωμένη ενέργεια, που σημαίνει ότι χρειάζονται πολλά ειδικά υλικά και πρώτες ύλες για την παραγωγή λίγης χρήσιμης ενέργειας.

Για την ηλιακή ενέργεια χρειάζονται καθαρό πυρίτιο, φώσφορος, βόριο, οξείδιο του τιτανίου και φυσικά αλουμίνιο, γυαλί, και χαλκός.  Όλα αυτά τα υλικά πρέπει να εξορυχθούν, να επεξεργαστούν και να παραχθούν βιομηχανικά, για να κατασκευαστούν τα φωτοβολταϊκά πανέλα, και όλες αυτές οι διαδικασίες είναι εξαιρετικά ενεργοβόρες (και απαιτούν συγκεντρωμένη και σταθερή, προβλέψιμη ενέργεια). 

Για τα αιολικά απαιτούνται σύνθετα υλικά υψηλών προδιαγραφών για τα πτερύγια, το σπάνιο ορυκτό νεοδύμιο για τους ειδικούς μαγνήτες και φυσικά ατσάλι και ενισχυμένο σκυρόδεμα -- που τίποτα από αυτά δεν μπορεί να παραχθεί από χιλιάδες αιολικά ύψους ουρανοξύστη.

Και όσο μεγάλο κι αν είναι το πρόβλημα της "διάχυτης" ενέργειας,  δεν είναι τίποτα μπροστά στο πρόβλημα της διαλείπουσας, τυχαίας και μεταβλητής λειτουργίας
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα