Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Ο αντιπρόεδρος της Αμερικής Joe Biden προτείνει τον Bruce Springsteen για πρόεδρο


Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Joe Biden που δεν θα κατέβει στις εκλογές τον Νοέμβριο σε συνέντευξη του στο Billboard όταν ερωτήθηκε ποιον μουσικό θα πρότεινε για πρόεδρο, αυτός απάντησε ότι ο Bruce Springsteen έχει όλες τις προϋποθέσεις, είναι άνθρωπος που έχει ζήσει κοντά στην εργατική τάξη και θα ήταν ο κατάλληλος για να λύσει τα προβλήματα της.

Στον Bruce είχε προταθεί το 1998 να γίνει γερουσιαστής στο New Jersey αλλά αρνήθηκε. Χαρακτηριστικά τότε είχε πει, αν με προτείνουν δεν θα ασχοληθώ, αν εκλεγώ θα απέχω.

«Τι παίρνεις απόφαση μετά τα 40»...

life at 40


Από τον Κωστή Δ. Μπίτσιο

Α.- Για τη δημοσιογραφία:


1.- Οι ίδιοι δημοσιογράφοι που στην τηλεόραση είναι οσφυοκάμπτες, στο ραδιόφωνο
είναι οσφυοκάμπτες, αλλά βρίζουν κιόλας.
2.- Τα πρόσωπα της τηλεόρασης είναι εξαρτημένα από την προβολή του Εγώ τους.
3.- Οι πιο πολλοί γνωρίζονται, «βολεύουν» τους «δικούς» τους, τους συγγενείς τους,
μια σούπα το αποτέλεσμα.
4.- Τους διαβάζεις, αλλά δεν τους εμπιστεύεσαι. Εκτός αν είσαι ευκολόπιστος.
5.- Τα «παίρνουν». Οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
6.- Ο Τύπος είναι εξουσία και για αυτό διαφθείρει.


Β.- Για την πολιτική:

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ


Του Πάουλο Κοέλιο
ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ


Μια μικρή χειρονομία μάς προδίδει έτσι ώστε να πρέπει να τελειοποιούμε τα πάντα, να σκεφτόμαστε τις λεπτομέρειες, να μαθαίνουμε την τεχνική με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται διαισθητική.  


Η διαίσθηση δεν έχει καμία σχέση με τη ρουτίνα, αλλά με μια πνευματική κατάσταση πέρα από την τεχνική. 

 Έτσι, έπειτα από πολλή εξάσκηση, δεν σκεφτόμαστε πια όλες τις απαραίτητες κινήσεις.  

Αποτελούν κομμάτι της ύπαρξής μας.  Γι' αυτό όμως πρέπει να εξασκούμαστε, να επαναλαμβάνουμε.

Πρέπει επίσης να επαναλαμβάνουμε και να εξασκούμαστε σαν να μην ήταν αρκετό.


Παρατηρείστε έναν καλό σιδηρουργό να δουλεύει το ατσάλι.  Για το αγύμναστο βλέμμα, 
επαναλαμβάνει τα ίδια χτυπήματα. Όποιος όμως γνωρίζει τη σημασία της εξάσκησης γνωρίζει ότι κάθε φορά που σηκώνει το σφυρί και το κατεβάζει η ένταση του χτυπήματος είναι διαφορετική.  Το χέρι επαναλαμβάνει την ίδια κίνηση, αλλά, καθώς πλησιάζει το σίδερο, καταλαβαίνει αν πρέπει να το χτυπήσει πιο δυνατά ή πιο μαλακά.

Παρατηρείστε τον ανεμόμυλο.  Για όποιον κοιτάξει τα φτερά του μία μονάχα φορά, μοιάζουν να γυρίζουν με την ίδια ταχύτητα, επαναλαμβάνοντας συνέχεια την ίδια κίνηση.  Όποιος όμως ξέρει από ανεμόμυλους γνωρίζει ότι προσαρμόζονται στον άνεμο και αλλάζουν κατεύθυνση κάθε φορά που είναι απαραίτητο.

Όποιος σε κάνει να θυμώνεις έχει τον έλεγχό σου


Σκέψου τον εαυτό σου να 'ναι πολύ τσαντισμένος, πραγματικά έξω φρενών. Το αίμα να σου 'χει ανέβει στο κεφάλι, η φωνή να βγαίνει απ' το στόμα σου σε υπερβολικά υψηλές συχνότητες, οι λέξεις να μη βγάζουν και πολύ νόημα κι εσύ να κοιτάζεις δεξιά-αριστερά για πράγματα που μπορείς να εκσφενδονίσεις με την άνεσή σου σε τοίχους και πατώματα.

Τώρα κάνε τον εαυτό σου εικόνα σε φάση που ζηλεύεις θανάσιμα, εκείνη τη στιγμή που 'χεις πάρει ένα απ' τα χρώματα της παλέτας του πράσινου. Η έκφραση του προσώπου σου ν' αλλοιώνεται, απ' το στόμα σου να στάζει χολή, ενώ ταυτόχρονα φτιάχνεις υποθετικές ιστορίες που αγγίζουν τα όρια του παραλόγου.
Πώς σου φαίνεσαι και στα δύο αυτά σενάρια; Υπερβολικός, εκτός ορίων, σαν να 'σαι κυριολεκτικά μια κακή έκδοση του πραγματικού εαυτού σου. Φαντάσου, λοιπόν, πόσο μεγάλη είναι η δύναμη που κυριολεκτικά αφήνεις πάνω στα χέρια αυτών που επιτρέπεις να σε κάνουν να θυμώσεις ή να ζηλέψεις.
Και τα δύο αυτά συναισθήματα, βλέπεις, είναι τόσο δυνατά που μπορούν να προκαλέσουν εκρήξεις ισοδύναμες με πυρηνική βόμβα, γι’ αυτό δεν πρέπει ν' αφήνεις όποιον να’ ναι να 'χει πρόσβαση σ' αυτά. Γιατί υπάρχει μια σοβαρή περίπτωση μόλις ο άλλος αντιληφθεί τη δύναμη που ασκεί ανεξέλεγκτα πάνω σου, να πατάει συνεχώς τα κουμπιά σου, για οποιονδήποτε λόγο κι αφορμή.

ΠΟΣΟ KΑΛΑ TΡΩΣ;

Κάνε το παρακάτω τεστ και θα καταλάβεις αν το δικό σου διαιτολόγιο είναι στον σωστό δρόμο.


1/ Πόσο συχνά τρως τυποποιημένο φαγητό;
Α. Δεν έχω βάλει ποτέ στο στόμα μου κάτι που έχει έρθει σε επαφή με πλαστικό.
Β. Αν πεινάω και είμαι στη μέση του δρόμου, τρώω από περίπτερο.
Γ. Πάντα υπάρχουν στο ντουλάπι μου πατατάκια και λοιπά σνακ.
Δ. Συνεχώς, εκτός κι αν τα αναψυκτικά δεν μετράνε.
Φαντάσου την προγιαγιά σου να βρίσκεται σε ένα σύγχρονο σούπερ μάρκετ προσπαθώντας να διαλέξει υλικά για το μεσημεριανό γεύμα. Είναι σίγουρο ότι θα υπήρχαν προϊόντα τροφίμων στα ράφια, για τα οποία δεν θα είχε ιδέα το τι περιέχουν. Υπάρχουν χιλιάδες προϊόντα, τα οποία οι πρόγονοί μας δεν θα αναγνώριζαν, αλλά μην είσαι σίγουρος ότι τα γνωρίζεις κι εσύ. Τα περισσότερα τυποποιημένα γεύματα περιέχουν μεγάλο αριθμό περιττών θερμίδων, χημικά πρόσθετα και βρίσκονται σε πλαστικές συσκευασίες, οι οποίες μπορεί να απελευθερώσουν έξτρα επικίνδυνα χημικά. «Ο κανόνας είναι απλός: μην τρως ποτέ κάτι, το οποίο δεν θα αναγνώριζε η γιαγιά σου» λέει ο Michael Pollan, συγγραφέας του βιβλίου An Eater’s Manual.
2/ Πόσα από τα συστατικά που αναγράφονται στις συσκευασίες των γευμάτων σου αναγνωρίζεις;
Α. Ολα, είμαι φρικιό με αυτά.
Β. Τα περισσότερα, δεν είμαι και κινητό λεξικό τροφίμων.
Γ. Τις πιο πολλές φορές αναγνωρίζω μόνο το κυρίως συστατικό.
Δ. Οσα θα αναγνώριζα και στις κινέζικες συσκευασίες.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ


Μπες στην πρίζα και νίκησε την κούραση πρωί, μεσημέρι και βράδυ.
Κάθε μέρα ξεμένεις από δύναμεις, χάνεις λάδια και πέφτεις σαν κούτσουρο σχεδόν τις ίδιες ακριβώς ώρες. Πώς το ξέρουμε; Γιατί συμβαίνει σε όλους. Στην πραγματικότητα είσαι σαν ένα κουρδιστό ρολόι: όταν το εσωτερικό χρονόμετρο του οργανισμού σου σταματάει να ακούγεται, αρχίζεις να νιώθεις εξαντλημένος. Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που σε κάνουν να είσαι πεσμένος. Στη συνέχεια θα αναλυθούν και μαζί θα πάρεις γρήγορη λύση -ή τουλάχιστον έναν τρόπο να αντιστρέψεις την κατάσταση- για κάθε απώλεια ενέργειας. Θεώρησε τις ενεργειακές κρίσεις σου πλέον παρελθόν.
8. π.μ.: Δώσε τροφή στον εγκέφαλο 
Πιστεύεις ότι, αν υπάρχει μια στιγμή που νιώθεις φυσικά γεμάτος ενέργεια κι ένταση, είναι μετά από 8 ώρες ξεκούρασης κι επαναφόρτισης. Αντί γι' αυτό, όμως, το μυαλό σου είναι σαν χυλός. Γιατί; Μπορείς να κατηγορήσεις το φαινόμενο που λέγεται «αδράνεια ύπνου». Οταν ξυπνάς, τα τμήματα του εγκεφάλου σου που σχετίζονται με τη συνείδηση -ο θάλαμος και το εγκεφαλικό στέλεχος- αρχίζουν να πυροβολούν αμέσως, αλλά ο προμετωπιαίος φλοιός, που επεξεργάζεται τη λύση των προβλημάτων και την περίπλοκη σκέψη, είναι σαν κρύα μηχανή - χρειάζεται να ζεσταθεί πρώτα.
«Η αδράνεια ύπνου μπορεί να κρατήσει μέχρι και 2 ώρες, παρότι είναι πολύ πιο σοβαρή τα πρώτα 10 λεπτά που περπατάς» λέει ο Kenneth Wright, Ph.D., επίκουρος καθηγητής φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο. Ο Wright και οι συνάδελφοί του ανακάλυψαν πόσο σοβαρές επιπτώσεις έχει πάνω σου η αδράνεια ύπνου. Η έρευνά τους δείχνει ότι η εγκεφαλική εξασθένηση που προκαλείται από την αδράνεια ύπνου είναι παρόμοια με τη φθορά του εγκεφάλου όταν είσαι μεθυσμένος. Επιπλέον βάρος στην κατάστασή σου είναι το γεγονός ότι το ντεπόζιτο του οργανισμού σου είναι άδειο. «Ο εγκέφαλός σου χρειάζεται συνεχή παροχή γλυκόζης για να λειτουργήσει φυσιολογικά» λέει η Caroline Mahoney, Ph.D., ερευνήτρια ψυχολογίας στο Army Soldier Center των ΗΠΑ.

Νερό: Η σημασία της ενυδάτωσης του οργανισμού

Για να μπορεί ο ανθρώπινος οργανισμός να λειτουργεί ομαλά, πρέπει να αναπληρώνεται το νερό που χάνεται. Πώς γίνεται η καλή ενυδάτωση.

Νερό: Η σημασία της ενυδάτωσης του οργανισμού

Το νερό αποτελεί το κύριο συστατικό του σώματος, αντιπροσωπεύοντας το 60% έως 70% του σωματικού μας βάρους. Συνεπώς, κάθε όργανο, ιστός και σύστημα του σώματος εξαρτάται από το νερό για να λειτουργεί ομαλά.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καθημερινή, επαρκής πρόσληψη νερού έχει ζωτική σημασία διότι συνέχεια χάνουμε νερό μέσω της αναπνοής, της εφίδρωσης, της διούρησης και της κένωσης των εντέρων. Για να μπορεί, όμως, ο ανθρώπινος οργανισμός να λειτουργεί ομαλά, πρέπει να αναπληρώνεται το νερό που χάνεται - και η αναπλήρωση μπορεί να γίνεται με την βοήθεια τροφίμων και ροφημάτων που περιέχουν νερό.
Κάθε άνθρωπος πρέπει να προσαρμόζει τις ανάγκες του σε υγρά αναλόγως με το επίπεδο της φυσικής του δραστηριότητας, το κλίμα στον τόπο κατοικίας και την κατάσταση της υγείας του, ενώ ειδικά στις γυναίκες ρόλο παίζει η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός.
Όσο περισσότερο γυμνάζεται κανείς, τόσο περισσότερα υγρά χρειάζεται για να διατηρείται καλά ενυδατωμένος ο οργανισμός του. Για τις βραχείας διάρκειας δραστηριότητες, 1-2 έξτρα ποτήρια νερό είναι αρκετά, αλλά για τις έντονες ασκήσεις που διαρκούν περισσότερο από μία ώρα (λ.χ. το τρέξιμο) απαιτούνται μεγαλύτερες ποσότητες. Το πόσο μεγαλύτερες εξαρτάται από το πόσο πολύ ιδρώνει κανείς, αλλά υπολογίζεται ότι περίπου 2-3 ποτήρια υγρών την ώρα είναι αρκετά, εκτός πια κι αν κάνει πολλή ζέστη

ΟΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ ΤΑΦΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΛΥΚΙΑΣ


Το άρθρο αυτό το έγραψε μια φίλη της ομάδας Μιχαέλα Μοσχοπούλου. Να ‘σαι καλά και σε ευχαριστούμε για το υπέροχο άρθρο.
Πριν μερικές μέρες και ενώ συνομιλούσα με έναν καλό μου φίλο, μου έδειξε μια φωτογραφία.
ΦΩΤΟ 1
Κοιτάζοντάς τη, δε μπορούσα παρά να νιώσω δέος για κάτι άγνωστο σε μένα ως εκείνη τη στιγμή. Το μέγεθος της κατασκευής που αντίκρυζα ήταν τεράστιο και παραξενεύτηκα ακόμα περισσότερα όταν συνειδητοποίησα ότι κάτω δεξιά στη φωτογραφία, δίπλα στη κατασκευή, στέκονται δύο άνθρωποι.
Αποφάσισα να ψάξω, να διαβάσω και να μάθω τι ακριβώς απεικονίζει η φωτογραφία αυτή, καθώς δε μου έδινε την εντύπωση ανθρώπινης κατασκευής λόγω του απίστευτου όγκου αλλά και της τοποθεσίας στην οποία βρίσκεται.
Το ταξίδι της αναζήτησης λοιπόν, με οδήγησε στην Λυκία. Μια πόλη η οποία βρίσκεται στο Νοτιοδυτικό τμήμα της Μ. Ασίας.

ΥΠΝΕ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

μεδ
Δεν το γνώριζα. Υπνική άπνοια. Αυτή είναι η πάθηση από την οποία οχλείται ο υπουργός απαιδείας Φίλης. Ακουστά την είχα. Googlάρω, πέφτω πάνω σε κάτι ιατρικά άρθρα και διαβάζω πως υπάρχουν δύο ειδών άπνοιες. Η λόγω πάχους και η λογω εγκεφαλικού,καρδιακής ανεπάρκειας-γήρανσης. Για την δεύτερη αιτία,δεν τον κόβω τον Φίλη, ακόμα. Αρα πάμε αυτόματα στην πρώτη αιτία. Πάχος. Φαί.Βουλιμία. Πέφτεις ανάσκελα να κοιμηθείς και σταματά η αναπνοή 10 φορές την ώρα περίπου. Πράγμα που σημαίνει πως κάνεις έναν ταλαίπωρο ύπνο και σηκώνεσαι «κομμάτια» και το κυριότερο με υπνηλία καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, με μειωμένη προσοχή, επιρρεπής σε λάθη και ατυχήματα κλπ.
Ερώτημα:Μπορεί να αντεπεξέλθει; Τι διάολο βλέπουν αυτά τα παιδιά στα σχολεία που επισκέπτεται; Πως ξεπερνάνε το σοκ και την αναγούλα;  Τι στο διάολο θέλει και κάθεται στα άβολα στασίδια της βουλής, αφού μπορεί να τον πάρει στο σπίτι του; Και τέλος πάντων,αφού σούρνεται και δεν βλέπει τι υπογράφει,που πατάει και τί συζητάει,αφού αδυνατεί να ελέγξει τον εαυτό του (αδιαφορεί δηλαδή) τότε τί τον πληρώνουμε τον ξέχειλο; Πως κάποιος που έχει παρατήσει τον εαυτό του και τον εκθέτει σε σοβαρούς κινδύνους εν γνώση του,πως αυτός ο άνθρωπος θα κουλαντρίσει,θα κουμαντάρει τους υφισταμένους του,πως θα μιλήσει και θα ζητήσει «προσοχή», «έλεγχο» και «τάξη»; Πώς θα μας βάλει σε καλούπι ο ακαλούπωτος; Σαν τον άλλον τον ελέφαντα τον βοθροβενιζέλο,που μιλά συνεχώς για ανάγκη «μνημονίων» και «ελέγχου προόδου» όταν αυτό το χοιρομέρι δεν σταματά να καταβροχθίζει και να χέζει; Αφού δεν αυτοπεριοριζόσαστε και δεν αυτοελέγχεστε,πως ζητάτε να περιορισθούν οι άλλοι  βρε  μοσχάρια;
Τώρα θα μου πεις,»και ο ΓΑΠ έκανε κανό,ποδήλατο,»στρέτσιγκ» και έτρεχε σε ημιμαραθωνίους, είναι «φιτ»,αλλά τις «ομορφιές» του τις έκανε και αυτός.Και ο Σαμαράς μια χαρά στέκεται.  Τι να πω. Σηκώνω τα χέρια. Αλλωστε,πολλών μοναχοφάικων πολιτικών «τζακιών» (αλλά και επιχειρηματικών) οι γόνοι,δεν βγάινουν το ίδιο «τσακάλια» σαν τους παππούδες ή τους πατεράδες. Ποιος ξέρει. Είναι η ενδογαμία, είναι τα διάφορα «ντραγκς» και τα «φαρμάκια» που καταπίνουν οι προηγούμενοι,δεν γνωρίζω τις αιτίες. Οπως και να έχει, την περιπτωσιοκωμωδια τους,θα την ζήλευε και ο Μπάστερ Κίτον, ή ο Ντίσνευ.
Το άλλο δε το «σπίρτο» ο Κυριάκος, ανέβηκε στο βήμα της βουλής προχθές (στην κοκορομαχία των μετρίων υπαλλήλων όλων των πτερύγων) και για να αντιμετωπίσει τις βολές για τα σκάνδαλα,παρουσίασε μια γελοιογραφία του «Αρκά». Και την κατέθεσε και στα πρακτικά. Εδώ είναι το ωραίο. Τάκα-τάκα-τάκα τα.
Του παιδιού του λείπουν δράμια. Δεν είναι να το στέλνεις ούτε για γκαζόζα στο περίπτερο.

Τολμήστε να την «ανεβάσετε» και θα σας την «κόψουμε»!




Eεε, καλά! η υπομονή έχει και τα όρια της! Πόση “καινοτομία” και παγκοσμιοποιημένο “πολιτισμό”-δηλαδή ξεφτίλα- μπορεί κανείς να αντέξει μέσα σε λίγα χρόνια;

Το διάβασα στο spirospero.gr και θα ήθελα να ήταν ψέματα, αλλά δεν είναι!

Πολλές φορές στη ζωή ισχύει το ρητό “μιλάμε με τα έργα μας και τις πράξεις μας και όχι με λόγια”. Αν αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, τότε έχουμε πρόβλημα και μεγάλο μάλιστα.
Πριν από λίγες εβδομάδες, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς ανακοίνωσε ότι την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ελληνικού Φεστιβάλ αναλαμβάνει ο Jan Fabre, διακεκριμένος Βέλγος καλλιτέχνης με διεθνή απήχηση, αλλά και ιδιαίτερα εκκεντρικός.
Ο Fabre είναι γνωστός για τα θερμά αισθήματα που τρέφει για την Ελλάδα, ενώ έχει κατά καιρούς διοργανώσει παραστάσεις στην Ελλάδα αφιλοκερδώς.
Ωστόσο είναι και ένας από τους πιο ριζοσπαστικούς και ενίοτε προκλητικούς καλλιτέχνες στην Ευρώπη.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2012 κατάφερε να κάνει έξαλλες τις φιλοζωικές οργανώσεις ανά το Βέλγιο και την Ευρώπη, παρουσιάζοντας ένα καλλιτεχνικό βίντεο για το γύρισμα του οποίου γάτες εκτοξεύονταν ακατάπαυστα στον αέρα.

Η Ελλάδα ζει!




Μας έσπειραν την διχόνοια για να μας κυβερνήσουν όπως ακριβώς ήθελαν.
Φώναζαν για υποσχέσεις για να ικανοποιηθεί η απληστία τους.
Η Ελλάδα αργά ή γρήγορα ξερνάει τα ξένα σώματα που πάνε να κολλήσουν πάνω της.
Όλοι όσοι μας κυβερνούν, φέρουν την κακή πρόθεση αυτών που τους διόρισαν.
Επιβουλεύονται τον εθνισμό μας, που θεμελιώθηκε πάνω στο αίμα των χιλιάδων ηρώων μας που αγωνίστηκαν για την ελευθερία αυτού του τόπου.
Τι Ελλάδα θα υπάρξει χωρίς τους Έλληνες; Μας σφάζετε για να κατοικηθεί από εσάς;
Ζητήσαμε την βοήθειά σας και εσείς μας φέρατε μνημόνια, χρέη και τρομοκρατία.

Ο Κολοκοτρώνης είπε στον Όθωνα και συνεχίζει να λέει περήφανος από το άγαλμα της Παλαιάς Βουλής σε όλους τους πολιτικούς, "Εγώ ελευθέρωσα τον τόπο, εσείς ελάτε να τον κυβερνήσετε", αλλά αυτοί μας εκμεταλλεύτηκαν για το ατομικό τους συμφέρον.

Κατηγορούν τους ήρωές μας γιατί ελευθέρωσαν την Ελλάδα. Η Ευρώπη μάς θέλει υποδουλωμένους και όχι ελεύθερους! Έχουν μίσος, εναντίον του Γένους μας, γιατί τόσους αιώνες σήκωνε το ανάστημά του ενάντια στους τυράννους και τους κατακτητές.

Ιδού η καλύτερη μέθοδος για να μάθεις μία νέα δεξιότητα γρήγορα

Ιδού η καλύτερη μέθοδος για να μάθεις μία νέα δεξιότητα γρήγορα
Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως. Με αυτό το αρχαίο ρητό μεγαλώσαμε όλοι. Έλα, όμως, που οι σοφοί αρχαίοι ημών πρόγονοι μπορεί και να έλεγαν τη μισή αλήθεια...
Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι η καλύτερη στρατηγική για να μάθουμε μία νέα κινητική δεξιότητα δεν είναι η απλή επανάληψη της προπόνησης, αλλά η ποικιλία. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ευρήματά της, ακολουθώντας ένα διαφοροποιούμενο πρόγραμμα, είναι πιθανό να διπλασιάσουμε την ταχύτητα με την οποία αυξάνουμε την επιτηδειότητά μας σε κάτι.
Πρόκειται για δουλειά ερευνητών από το Ινστιτούτο Ιατρικής Johns Hopkins και το Ινστιτούτο για τις διαταραχές του εγκεφάλου σε παιδιά και εφήβους, Kennedy Krieger, η οποίαδημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Current Biologyκαι συμπέρανε ότι "η αυξημένη αισθητικοκινητική μεταβλητότητα ενισχύει την εδραίωση μίας ικανότητας".
“Διαπιστώσαμε ότι, αν εξασκούμαστε σε μία ελαφρώς διαφοροποιούμενη εκδοχή της εργασίας που θέλουμε να μάθουμε, μπορούμε πραγματικά να μάθουμε περισσότερα και γρηγορότερα, από ό,τι αν απλά εξασκούμαστε στο ίδιο πράγμα, πολλές φορές στη σειρά”, δήλωσε σε σχετικό δελτίο τύπου του Johns Hopkins, ο καθηγητής ιατρικής Pablo Celnik, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

Η Γωνιά της Γλώσσας μας: Από που προέρχονται τα ονόματα των χωριών της Ρόδου

Η Γωνιά της Γλώσσας μας: Από που προέρχονται τα ονόματα των χωριών της Ρόδου

Προέλευση ονομασίας χωριών της Ρόδου. Μια ετυμολογική περιπλάνηση στην ιστορία του νησιού μας.

• Απολακκιά: πήρε το όνομα της από το γεγονός ότι είναι χτισμένη στον κάμπο της περιοχής  και φαίνεται σαν να βρίσκεται μέσα σε λάκκο.
• Aρνίθα: προελληνικό τοπωνύμιο σε -ινθος-ινθα όπως τα Κόρινθος, Ζάκυνθος.
• Αρχάγγελος: από τον Αρχάγγελο Μιχαήλ.
• Αρχίπολη: σύμφωνα με την παράδοση κάποιο βασιλόπουλο που λεγόταν Αρχέπολης ήρθε από την Κρήτη και επέλεξε να μείνει εκεί για να αναρρώσει από μια σοβαρή ασθένεια. Έτσι έδωσε το όνομα του στην περιοχή.


• Απόλλωνα: από το ναό του θεού Απόλλωνα που υπήρχε στην περιοχή.
• Ασκληπειό: από  ιερό  της περιοχής  αφιερωμένο στον  Ασκληπιό.
• Αφάντου: από τη θέση του χωριού ανάμεσα σε τρεις λόφους, γεγονός που καθιστούσε  το χωριό «άφαντο» από τους πειρατές, ή από τον κτηματία της περιοχής Εύφαντο.
• Αγ. Ισίδωρος: από την ομώνυμη εκκλησία  που δεσπόζει στην πλατεία του χωριού.
• Βάτι: Μια  εκδοχή  αναφέρει ότι το όνομα προέκυψε επειδή το χωριό ήταν γεμάτο βάτους. Μια δεύτερη από την επιγραφή “ΒΑΤΙΟΝ ΧΑΙΡΕ“. που έχει βρεθεί στην περιοχή.

Aυστραλιανό Πανεπιστήμιο: Το Wi-Fi μπορεί να προκαλέσει καρκίνο σ’ εσάς και τα παιδιά σας




Παρά το γεγονός ότι και οι δύο τα αρμόδια όργανα τόσο της Αυστραλίας όσο και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έχουν υποβαθμίσει τη σχέση μεταξύ καρκίνου του εγκεφάλου και της ακτινοβολίας που εκπέμπεται από συσκευές όπως τα Wi-Fi και τα κινητά τηλέφωνα, το Πανεπιστήμιο Monash εκπόνησε μια μελέτη που θα μπορούσε να βάλει τους γονείς σε δεύτερες σκέψεις σχετικά με το Wi-Fi κι άλλες ασύρματες συσκευές στο σπίτι

Με τίτλο“Policies on children’s tech exposure confusing” η λεπτομερής μελέτη που διεξήχθη από το Τμήμα του Πανεπιστημίου Monash της Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής εξέτασε 34 διαφορετικές χώρες και τις συμβουλές που όλοι δίνουν στους γονείς γύρω από την έκθεση του παιδιού στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων, επίσης γνωστά ως RF-EMF.
Η μελέτη είναι πραγματικά αρκετά καλή: η Επιτροπή διαπίστωσε ότι υπάρχουν ένα σωρό διαφορετικές κατευθύνσεις για τους γονείς σχετικά με την έκθεση των RF-EMF σε μικρά παιδιά και τι πρέπει να γίνεται. Η dr Mary Redmayne, έγραψε ότι στην πραγματικότητα, αυτές οι διαφορετικές κατευθύνσεις μπορεί να προκαλέσουν περισσότερη σύγχυση στους γονείς αντί να τους ενημερώσουν. Αλλά η Redmayne δεν σταμάτησε εκεί.

Στο Σαρίγερ μια βραδιά γέμισε η καρδιά του με χαρά


sariyer sq

Έγκλημα στην Πόλη #21 — από το Αστυνομικό Δελτίο της δεκαετίας του ’40

—της Σεβαστής Λιοναράκη-Χρηστίδου—
Από το 1946 και μετά ο Τζεμάλ έγινε ένας από τους αριθμούς που συμπεριλαμβάνονται στους 214.000 ανθρώπους, οι οποίοι εγκατέλειψαν το χωριό τους και εγκαταστάθηκαν σε μία μεγάλη πόλη. Ο Τζεμάλ δεν ήξερε βέβαια —και ούτε αναρωτήθηκε, είναι η αλήθεια— ποιος ακριβώς αριθμός αντιστοιχούσε σε αυτόν. Σίγουρα δεν ήταν ο πρώτος, γιατί τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν τους μετακινούμενους από το 1945 έως το 1950. Ούτε βέβαια και ο τελευταίος. Να ήταν το νούμερο 1.568 ή μήπως το 15.688 ή το 156.888; Μπορεί. Στη συνεχώς αυξανόμενη εσωτερική μετανάστευση, οι άνθρωποι που με την απόφασή τους να μετοικήσουν έζησαν μέσα στην αλήθεια και τα λάθη των στατιστικών στοιχείων, στατιστικά στοιχεία και οι ίδιοι, είχαν και μια ζωή να ζήσουν.
Πάντως όταν έφθασε στην Πόλη ο Τζεμάλ, την άνοιξη του 1947, ούτε ένα νούμερο τηλεφώνου είχε μαζί του, ούτε καν μια διεύθυνση, ένα όνομα δρόμου βρε αδελφέ κι έναν αριθμό σπιτιού να βρει κάποιους συγχωριανούς του, να τον βοηθήσουν να σταθεί στα πόδια του. Γιατί αν δεν σταθείς στα πόδια σου να κοιτάξεις γύρω σου, να δεις πού είσαι και τι μπορείς να κάνεις, δεν μπορείς να προσαρμοστείς. Και αν δεν προσαρμοστείς, να επιβιώσεις δεν μπορείς. Το χωριό το κουβαλάς εννοείται μέσα σου και θα το κουβαλάς όσα χρόνια κι αν ζήσεις μακριά του, αλλά να το στριμώξεις πρέπει για να χωρέσει και η πόλη να βρει χώρο να κάτσει, να απλωθεί και να σε κατοικήσει, για να την κατοικήσεις κι εσύ στη συνέχεια.
Κάτι τέτοια του είχε πει περίπου ο πατέρας του, όχι βέβαια στη γλώσσα της πόλης, που παίζει με τις λέξεις και τις χαϊδεύει και χαίρεται, αλλά στη δική τους τη γλώσσα που οι λέξεις είναι λίγες και κοφτές και βαριές. Βαρύ του είχε φανεί πιο πολύ από όλα εκείνο το «φύγε, εξαφανίσου από το χωριό, όσο είναι νωρίς, κακός μπελάς θα μας βρει αν μείνεις στο χωριό» του πατέρα του. Δεν αντέδρασε όμως, πειθήνια τον ακολούθησε την άλλη μέρα το πρωί στο σταθμό των λεωφορείων και σκυθρωπός κάθισε στο κάθισμα που μύριζε κολόνια λεμόνι, κι ούτε μια ματιά, ούτε κουβέντα δεν αντάλλαξαν οι δύο άντρες. Γιατί ήταν μπαμπάς και γιος και μόνο οι τόσο στενές σχέσεις μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους να μην κοιταχτούν, λέξη να μην πουν τη σκληρή ώρα του αποχαιρετισμού. Μόνο αποχαιρετώντας ξένους πάντα βρίσκεις κάτι να πεις, κάτι να αστειευτείς, να χαμογελάσεις έστω αμήχανα, να πεις ένα «στο επανιδείν», γιατί και αν δεν υπάρξει αυτό το επανιδείν δεν σε νοιάζει και πολύ.

Γιατί οι άνθρωποι χάνουν τα μαλλιά τους όταν γερνάνε;

Γιατί οι άνθρωποι χάνουν τα μαλλιά τους όταν γερνάνε;

Την αιτία της απώλειας μαλλιών που σχετίζεται με την ηλικία, εξακρίβωσε ομάδα επιστημόνων, σύμφωνα με νέα έρευνα, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια εξεύρεσης σχετικής θεραπείας και όχι μόνο.
Πρόκειται για δουλειά ερευνητών των τμημάτων Βιολογίας Βλαστοκυττάρων και Ιατρικής Βλαστοκυττάρων του Πανεπιστημίου Ιατρικής και Οδοντιατρικής του Τόκιο, οι οποίοι, σε συνεργασία με συναδέλφους τους από ιδρύματα της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ και τις Ολλανδίας, αναφέρουν ότι εντόπισαν τον μηχανισμό πίσω από τη γήρανση των θυλάκων των τριχών.
Σύμφωνα με τη μελέτη των ειδικών, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science, καθώς οι άνθρωποι ανεξαρτήτως φύλου γερνούν, οι θύλακες των τριχών τους σμικρύνονται και συχνά, εξαφανίζονται από το δέρμα, εξαιτίας της παρατεταμένης αντίδρασης του DNA εναντίον των βλαβών που συσσωρεύονται καθώς ανανεώνει βλαστοκύτταρα κατά τη διάρκεια της γήρανσης.

Διαπλοκη 2016

aygi

Tην περίοδο του λιμού του 1994-1998 όταν πέθαναν από πείνα 3,5 εκκ ανθρωποι, o Κιμ Ιλ Σονγκ ο παππούς του σημερινου ηγέτη της Βόρειας Κορέας ειχε απαγορευσει τις  λέξεις “φτώχεια και πείνα”. Ο κομμουνιστοδικτάτορας της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, προετοιμάζει το λαό του για την “επίπονη πορεία” που τον περιμένει  στα επόμενα χρόνια καθώς θα χρειαστεί να τρέφεται με ρίζες φυτών όπως στο παρελθόν.
Στην Ελλαδα εχουμε παρομοιους παραφρονες. Η χωρα- ως Βορειος Κορεα της Ευρωπης- εχει απομονωθει διεθνως σε ολα τα επιπεδα. Στο οικονομικο καταφερε με τον αλλοπροσαλο εγωπαθη ναρκισσο, στην αρχη να εκνευρισει ολους τους Ευρωπαιους ηγετες και κατοπιν και τους Ρωσσους με τους Αμερικανους ταυτοχρονα! Ειναι πραγματικα παγκοσμιο φαινομενο να δηλωνει ο Πουτιν οτι τα προβληματα της Ε.Ε ειναι εσωτερικα της και δεν ανακατευωμαστε – την ωρα που υπαρχει μεγαλη ενταση με την ουκρανικη κριση μεταξυ Ρωσσιας και ΕΕ, και ταυτοχρονα να δηλωνει και ο Ομπαμα (μεσω Κερι) οτι οι Ελλαδα πρεπει να τα βρει μονη της με την ΕΕ και να μη περιμενει βοηθεια απο κανενα τριτο.
Αποτελεσμα αυτου ειναι φυσικα να εχουν καταρρευσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ μιας και η αρχη – οπως λεω εδω και χρονια- ειναι το ταμειο. Με τον πρωθυπουργο να εχει επιλεξει ενα μαθητευομενο μαγο- ΟΜΟΙΟ ΤΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ- τη μια να λεει οχι στα 7,2 δις και  την αλλη να μας αποκλειει απο την ευρωπαικη χρηματοδοτηση, που πηρε μεχρι και η Βουλγαρια!!
Φυσικα και εκλεισαν οι ΗΔΗ φαληριμενες τραπεζες μιας και το safety net των 130 δις εχει σπασει ΠΡΙΝ το Πασχα περσυ (διαθεσιμες οι πληροφοριες απο τον οικο που διαχειρηζεται ολο το cash flow των τραπεζων) και απλα το κρατησαν οσο μπορουσαν ΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ και ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ. Τα οποια και συνεχιζωνται ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ μιας και αλλαξαμε  ΥΠ.ΟΙΚ και βαλαμε πλεον ενα τυπο που ΑΔΥΝΑΤΕΙ να αρθρωσει ελληνικα. Ο οποιος και ΕΛΠΙΖΕΙ καθε φορα να κλεισει η εκαστοτε αξιολογηση που ολο παραταση παιρνει και ποτε δε κλεινει. Φυσικα με νεους φορους με νεες μειωσεις κλπ κλπ την ωρα που ΗΔΗ τα ληξιπροθεσμα καθε μηνα ΕΚΤΙΝΑΣΩΝΤΑΙ μιας και ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, η φορολογικη ικανοτητα εχει ξεπεραστει εδω και καιρο. Το ποσα μπορει να δωσει δηλαδη ο κοσμος ως φορους στο κρατος και ποτε αποφασιζει – μη μπορωντας να κανει αλλιως- οτι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ γιατι πρεπει να ζησω. Απλα ειναι τα πραγματα. Τοσο απλα οσο καποιοι- το λιγοτερο αφελεις ΣΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΜΥΑΛΟ τους – πιστευαν οτι ο ΕΝΦΙΑ π.χ ειναι φορος του Σαμαρα και απλα δεν ειχε προλαβει να τον καταργησει ο Αλιεξης γι αυτο και τον εισεπραξε: οντως δεν ειχε προλαβει, οχι ομως να τον καταργησει αλλα να τον ΑΥΞΗΣΕΙ.
Στο πολιτικο κομματι εχει αναλαβει ο τυπος I SPEAK ENGLAND VERY BEST. Ο ανθρωπος που τον κουβαλησε η μανταμ στις ΗΠΑ και τον εβαλε να μιλησει με τον Clinton (τοσο μυαλο εχει και αυτη). Τον ρωταγε ο Clinton ΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΛΑΡΑ μπορουσε σε επιπεδο small talk, τρια βασικα πραγματα και αυτος χαζογελαγε κοιτωντας μια τα παπουτσια του και μια το ταβανι…χωρις να απαντα μιας και ηταν ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΟ οτι ακομη και σε προκαθορισμενες ερωτησεις και δεν καταλαβαινε και δεν μπορουσε να πει κατι.

Η ομάδα αίματός σας είναι Ρέζους (RH) αρνητικό; Μπορεί να ανήκετε στους Νεφελίμ!



Αν έχετε ομάδα αίματος ρέζους (RH) αρνητικό  μπορεί να ανήκετε στους Νεφελίμ - μια παράλληλη φυλή προς εμάς τους ανθρώπους.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή η σπάνια ομάδα αίματος μπορεί να υποδεικνύει μη ανθρώπινα χαρακτηριστικά , τα οποία σας θέτουν εκτός του συμβατικού DNA του Homo sapiens.
Υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με την προέλευση της λέξης Nephilim και τι σημαίνει. Στα εβραϊκά σημαίνει κυριολεκτικά να πέφτω (fall). Όπως στο Fallen Angel (Έκπτωτος Άγγελος). Η Αγία Γραφή, το Ταλμούδ και το Κοράνι (όπου αναφέρονται ως Djinn) όλοι μιλούν για έκπτωτους αγγέλους.
Στο βιβλίο της Γένεσης στην Αγία Γραφή, αναφέρεται το πώς οι Νεφελίμ παρήγαγαν παιδιά με τους ανθρώπους. Ένας μάλιστα απεικονίζεται να σκοτώνει τον Ιάφεθ, γιο του Νώε, και να λαμβάνει την θέση του, οπότε έγινε πατέρας πολλών παιδιών με την ανυποψίαστη σύζυγο του Ιάφεθ, τα οποία τελικά κατοίκησαν μεγάλο μέρος της Βόρειας Ευρώπης.
Οι ειδικοί δεν μπορούν να συμφωνήσουν σχετικά με το ποια μπορεί να είναι η προέλευση αυτής της  φυλής, τους αποκαλούν έκπτωτους άγγελους (Νεφελίμ) ή εξωγήινους, αλλά δεν συμφωνούν με τα χαρακτηριστικά τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν:
  • Υψηλότερο από τον μέσο όρο δείκτη νοημοσύνης
  • Πιο ευαίσθητη όραση και άλλες αισθήσεις.
  • Χαμηλότερη θερμοκρασία σώματος
  • Υψηλότερη πίεση αίματος
  • Αυξημένη εμφάνιση ψυχικών / διαισθητικών ικανοτήτων
  • Κατά κύριο λόγο μπλε, πράσινα, ή καστανά μάτια
  • Κόκκινα ή κοκκινωπά μαλλιά
  • Αυξημένη ευαισθησία στη θερμότητα και το ηλιακό φως
  • Δεν μπορούν να κλωνοποιηθούν
  • Επιπλέον σπόνδυλο

Ήταν οι Δίδυμοι Κομήτες η Τελική Προφητεία των Hopi πριν την Άφιξη του Nibiru; (Βίντεο)

Twin Κομήτες τραβήχτηκε Με τη Γη, που πληρούν τις Τελευταία Χόπι Προφητεία πριν από την άφιξη Nibiru

Έχει ειπωθεί ότι οι Ινδιάνοι Χόπι είναι ο πιο πνευματικά φωτισμένος πολιτισμός που έχει υπάρξει... 
Σας προτρέπω όλους να ερευνήσετε το δυαδικό αστέρι / νάνο ήλιο που επιστρέφει από το ηλιακό σύστημα, οι αρχαίοι όλοι γνώριζαν για τον δίδυμο αστέρα ήλιο που επιστρέφει περίπου κάθε 3.600 χρόνια. 
Τα συστήματα των διπλών αστέρων είναι ο κανόνας, όχι η εξαίρεση ... .σχεδόν όλοι οι ήλιοι έχουν έναν δίδυμο ήλιο. 
Και σε πολλά μέρη του κόσμου είναι ορατός κοντά στον ήλιο νωρίς το πρωί. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΡΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ


Κανείς δεν μπορεί ποτέ να συναντήσει ούτε καν τυχαία τον εντεταλμένο από τον Θεό γκουρού του χωρίς να έχει καλό κάρμα. Επομένως, και στην περίπτωση που ένας αμελής πιστός αγνοήσει την πλήρη καθοδήγηση του γκουρού του, αν αργότερα μετανοήσει και επιθυμήσει ειλικρινά να γνωρίσει τον Θεό, μπορεί να έχει ένα επαρκές απόθεμα καλού κάρμα, ή να το αναπτύξει με επιμονή στον διαλογισμό και στην καλλιέργεια πνευματικών ιδιοτήτων, ώστε να έρθει πιο κοντά στην ουράνια βασιλεία.
Ένας τέτοιος πιστός ενδέχεται να δει φευγαλέα τα ανώτερα ουράνια βασίλεια όταν εγκαταλείψει το σώμα του την ώρα του θανάτου, αλλά τίποτα περισσότερο απ’ αυτό. Ίσως να δει απελευθερωμένους αγίους και εξελιγμένους πιστούς που βάδισαν στα χνάρια του γκουρού τους να διαμένουν μόνιμα στη Συμπαντική Συνειδητότητα, αλλά ο ίδιος δεν θα μπορεί εκείνη την ώρα να εισέλθει σ’ εκείνο το ανώτερο βασίλειο του Θεού.
Σε μεγάλη πνευματική αγωνία, θα «εκβληθεί» πίσω στη γη – το μέρος της πνευματικής μετάνοιας και των προσπαθειών που επινοήθηκε για να τελειοποιηθεί ο άνθρωπος. Εκεί θα πρέπει να ενστερνιστεί και πάλι το μονοπάτι της πειθαρχίας του δοσμένου από τον Θεό σ’ αυτόν γκουρού και να προσευχηθεί για την μεσολάβησή του ώστε να βρει τη σωτηρία.

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΣΚΕΨΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΛΥΤΡΩΣΕΙ.


Βρίσκεστε σε μια κατάσταση παραίσθησης πιστεύοντας ότι είστε ένας αβοήθητος θνητός. […] Κάθε μέρα θα πρέπει να κάθεστε ήρεμοι και να διαβεβαιώνετε τον εαυτό σας με βαθιά πεποίθηση: «Ούτε γέννηση, ούτε θάνατο, ούτε κοινωνική τάξη έχω. Πατέρα, μητέρα δεν έχω. Είμαι Ευλογημένο Πνεύμα, είμαι Εκείνος. Είμαι η Άπειρη Ευτυχία». Αν επαναλαμβάνετε αυτές τις σκέψεις πάλι και πάλι, μέρα και νύχτα, θα συνειδητοποιήσετε τελικά αυτό που πραγματικά είστε: μια αθάνατη ψυχή.
Μη συμπεριφέρεστε σαν ένα φοβισμένο δουλοπρεπές θνητό πλάσμα. Είστε παιδιά του Θεού!
Οι νοητικοί ψίθυροι διαμορφώνουν μια ισχυρή δύναμη με την οποία μπορείτε να αναδιαμορφώσετε την ύλη ανάλογα με τη θέλησή σας. Δεν συνειδητοποιείτε πόσο μεγάλη είναι η δύναμη του νου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος

venizelos tsoxatzopoulos

Ήταν Μεγάλη Τετάρτη του 2012, όταν συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος με την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Πλησιάζει η Μεγάλη Τετάρτη του 2016 και ο Ευάγγελος Βενιζέλος κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος.
Εντελώς …συμπτωματικά, την ημέρα που συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος έγινε και η προκήρυξη των εκλογών της 6ης Μαΐου του 2012.

Προφανώς, η σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου ήταν μια προσπάθεια του σάπιου πολιτικού συστήματος να πείσει πως η χρεοκοπημένη -και επίσημα πια- Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και όχι μαφιοκρατία.

Πιθανολογώ πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα είχε τύχει καλύτερης μεταχείρισης από τους δικαστές, αν το ΠΑΣΟΚ δεν είχε συντριβεί στις εκλογές που ακολούθησαν. Εκεί χάλασε η δουλειά για τον Άκη.

Βέβαια, για να βρεθεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος στο δικαστήριο, έπρεπε πρώτα να βρεθεί εκτός Βουλής. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα τον είχε αγγίξει κανείς.
Από τις εκλογές του 2007, όταν δεν εξελέγη και βρέθηκε εκτός Βουλής -πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια-, ο χρόνος είχε αρχίσει να μετρά αντίστροφα για τον Τσοχατζόπουλο.

Αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε βρεθεί εκτός Βουλής, είναι βέβαιο πως θα είχε την τύχη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Βενιζέλος προσπαθεί με νύχια και με δόντια να παραμείνει στο παιχνίδι.

Ο μόνος λόγος που υπάρχει ακόμα το ΠΑΣΟΚ είναι για να μην πάει στο δικαστήριο ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα