Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΜΑΓΕΙΑ & ΚΥΒΕΡΝΟΣΥΜΠΑΝ


Μαγεια & Κυβερνοσυμπαν: Μία διαφορετική προσέγγιση ενός ονείρου, ήταν αυτή που διέγειρε την σκέψη μου και με έκανε να αναρωτηθώ πως γίνεται ένας ολόκληρος τομέας μίας πόλης να αλλάζει κατά την ονειρική διαδικασία ενός ατόμου.

Μαγεια & Κυβερνοσυμπαν : Τεχνολογία & Ανθρώπινη Συνειδητότητα στον Σύγχρονο Κόσμο

Πως ας πούμε, μία  γειτονιά μετατρέπεται σε μά σκοτεινή πεδιάδα, ένα σχολείο αντικαθιστάται από κάποιο μεγαλιθικό κτίσμα, συμβολικής και μαγικής σημασίας  για τον ονειρευτή.
Θα μπορούσαμε να αναλύσουμε το φαινόμενο αυτό από πολλές πλευρές, προσεγγίζοντας και το ζήτημα της ονειρικής γεωγραφίας που σχετίζεται προφανώς, όμως το ερώτημα εδώ είναι τί είναι αυτό που στρέφει το  νου και αποκαλύπτει αυτή την κρυμμένη πληροφορία της ύπαρξης κάτι διαφορετικού πίσω από την πραγματικότητα. Αυτή η άλλη οπτική μιας εξίσου πραγματικής κατάστασης, μπορεί να αποδωθεί στην σωστή χρήση της φαντασίας !
“Η μαγεία, είναι για τον Κρόουλι μία καθημερινότητα που αντανακλάται σε κάθε έκφανση της ζωής. Τα κλειδιά για την σωστή κατανόηση της μαγικής παράδοσης βρίσκονται στην κατάλληλη εκπαίδευση της ίδιας της ανθρώπινης ψυχής, και πιό συγκεκριμένα στην ανάπτυξη της θέλησης και της φαντασίας! Η φαντασία παρέχει  στο άτομο μεγάλες πιθανότητες που βρίσκονται πέρα απο την κοινή πραγματικότητα.

Κυβερνοσυμπαν και Φαντασία – Η Μαγεία στην Καθημερινότητα

19 κομμάτια μη ανθρώπινου DNA βρέθηκαν στο γονιδίωμά μας

Ίσως είμαστε ακόμα λιγότερο ανθρώπινοι από όσο πιστεύαμε, σύμφωνα με νέα ανακάλυψη ερευνητών στις ΗΠΑ.  Ακούγεται παράδοξο, αλλά είναι αλήθεια. Το ανθρώπινο DNA δεν είναι 100% ανθρώπινο. Στην πραγματικότητα, οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι ένα μικρό ποσοστό του DNA μας είναι “ξένο”, καθώς αποτελείται από μη ανθρώπινα τμήματα. Πρόκειται για κομμάτια DNA από ιούς, οι οποίοι μόλυναν τους ανθρώπους πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.

dna
Ειδικότερα, αυτά τα κομμάτια του DNA μας προέρχονται από ενδογενείς ρετροϊούς (human endogenous retroviruses ή HERVs) -αρχαίους μολυσματικούς ιούς, μέλη της ίδιας οικογένειας με τον σύγχρονο ιό HIV που προκαλεί το AIDS, οι οποίοι εισήγαγαν ένα αντίγραφο του δικού τους γενετικού υλικού στο γονιδίωμα των προγόνων μας.
Το παραγόμενο από αυτούς τους ιούς DNA συνέχισε να μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, καταλήγοντας στο δικό μας. Έτσι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το ανθρώπινο DNA έφτασε να αποτελείται κατά 8% από αλληλουχίες προερχόμενες από HERVs. Με άλλα λόγια, περίπου το 8% αυτού που ονομάζουμε “ανθρώπινο” DNA, στην πραγματικότητα, προήλθε από ιούς.

Δεκαεννέα νέοι HERV και μία "συνταγή"

Τώρα, ερευνητές στις ΗΠΑ ανακάλυψαν δεκαεννέα νέες εισαγωγές HERVs στο DNA μας, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσαν την ύπαρξη άλλων 17, οι οποίες είχαν εντοπιστεί στο ανθρώπινο γονιδίωμα τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, το ένα από τα νέα τμήματα DNA που βρέθηκαν, περιέχει μία άθικτη, πλήρη “συνταγή” για έναν ολόκληρο ιό.
Η ανακάλυψη περιγράφεται σε μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (ΗΠΑ). Στα πλαίσιά της, οι ερευνητές εξέτασαν το γονιδίωμα πάνω από 2500 ανθρώπων από όλο τον κόσμο, συγκρίνοντας το καθένα από αυτά με το “γονιδίωμα αναφοράς” -το αντιπροσωπευτικό δείγμα του γονιδιώματος του είδους μας σύμφωνα με την επιστήμη.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, το οποίο δημοσιεύεται στο Phys.org, "οι νέοι HERVs είναι μέρος μίας οικογένειας με το όνομα HERV-K, ενώ το άθικτο ολόκληρο ιικό γονιδίωμα (ή προϊός / provirus) εντοπίστηκε στο χρωμόσωμα Χ και ονομάστηκε Xq21". Είναι μόλις ο δεύτερος άθικτος προϊός που βρέθηκε να κρύβεται στο ανθρώπινο DNA.
Όπως εξήγησε ο επικεφαλής συγγραφέας της νέας μελέτης, ιολόγος Δρ John Coffin, ο Xq21, ο οποίος εντοπίστηκε περίπου στο 2% των ανθρώπων που εξετάστηκαν, “φαίνεται να έχει την ικανότητα να δημιουργεί μολυσματικούς ιούς, γεγονός που θα ήταν πολύ συναρπαστικό αν αποδειχθεί αληθινό, καθώς θα μας επέτρεπε να μελετήσουμε μία ιική επιδημία η οποία συνέβηκε πριν από πολύ καιρό”.

Η καταγωγή της φράσης “Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας” (Λαοκόων)

post-184

Λαοκόων ήταν πρόσωπο της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, ένας από τους Τρώες ιερείς του Θυμβραίου Απόλλωνα. Ο Λαοκόων ήταν γιος του Κάπυος ή του Αντήνορα ή του Πριάμου ή του Ακοίτη, αδελφός του Αγχίση και σύζυγος της Αντιόπης.
Ο μικρός του ρόλος στο τέλος του Τρωικού Πολέμου ήταν ότι προειδοποίησε τους Τρώες (μάταια) να μη δεχθούν τον Δούρειο Ίππο (= ξύλινο άλογο) ως δώρο από τους Έλληνες: «Μια θανάσιμη απάτη είναι τούτη», είπε, «σκαρωμένη απ’ τους Αχαιούς αρχηγούς!»
Η ασέβεια του Λαοκόοντα
Ο Λαοκόων κατά την παράδοση είχε ασεβήσει προς τον θεό του επειδή είχε παντρευτεί και είχε γίνει πατέρας, είτε επειδή είχε έρθει σε σωματική επαφή με τη σύζυγό του μπροστά στο είδωλο του θεού στον ναό.
Μετά την αποβίβαση των Ελλήνων στην Τροία, οι Τρώες είχαν λιθοβολήσει τον ιερέα τους του Ποσειδώνα γιατί δεν είχε αποτρέψει με θυσίες την εισβολή.

Το “θέατρο” της ημέρας σε τρεις πράξεις!



A!πολύ παραγωγική η μέρα από καλλιτεχνικής άποψης! Δεν νομίζω να έμεινε κανείς παραπονεμένος!

Πράξη Πρώτη:

Η μέρα ξεκίνησε με ένα απίστευτο σόου, ανεπανάληπτο, με Αιγύπτιο μεσήλικα τύπο να κάνει αεροπειρατεία. Από το πρωί μέχρι το μεσημέρι που τον “συνέλαβαν” τα είδαμε και τα ακούσαμε όλα. Δεν θα μπω στις βαρετές λεπτομέρειες -χαρά των ιστολογίων για περισσότερη επισκεψιμότητα- τις είδατε, ακούσατε, τις διαβάσατε σε όλα τα ΜΜΕ, υποθέτω. Ο τύπος πρώτα ήταν καθηγητής, μετά αποδείχθηκε απόστρατος του Αιγυπτιακού στρατού, ξεκίνησε με love story και καλά γράμμα στην πρώην και τελείωσε με αίτημα δικαίωσης των γυναικών της Αιγύπτου – σας παρακαλώ, δεν έμεινε τίποτα απέξω, μόνο καμιά συνταγή Αιγυπτιακής κουζίνας δεν είδαμε!
Κλείνει η αυλαία με το εξής συμπέρασμα εκ στόματος όλων των ΜΜΕ: Τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια δεν επαρκούν – θέμα προς περισσότερη έρευνα και αποφάσεις. Μάλιστα. Τέλος πρώτης πράξης, τώρα βγάλτε κι εσείς το δικό σας συμπέρασμα.

Πράξη Δεύτερη:

Ερντογάν.

Βιβλίο: Το πλήρες βιβλίο της μαγείας





Στο πλήρες βιβλίο της μαγείας όλα εξηγούνται και όλα αποκαλύπτονται. Δεν είναι πια η Μαγεία εργαλείο στα χέρια κάποιων μάγων ή μυστικών εταιριών. Σε 15 μαθήματα, με θεωρία, ασκήσεις και τεχνικές, ο συγγραφέας μεταδίδει ότι καλύτερο υπάρχει σήμερα στον κόσμο της νεο Μαγείας για:

Ημερολόγιο ενός φιλοσόφου: Τι με κάνει Άνθρωπο;


Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τον άνθρωπο από τα ζώα ; 

Στα ζώα δεν έχει δοθεί κάποιο χαρακτηριστικό που να μην χρειάζονται. Χρησιμοποιούν στο έπακρο όλα όσα τους έχουν δοθεί και πολλά από αυτά τα κάνουν να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα. 

Η φύση του φιδιού το έχει κάνει να σέρνεται, ενώ τον αετό να πετάει για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. 

Το κάθε ζώο δεν αμφισβητεί ό,τι του έχει δοθεί, απλά ενστικτωδώς το ακολουθεί. Τίποτα δεν είναι περιττό ή απλά διακοσμητικό σε ένα τριαντάφυλλο. 

Οι άνθρωποι τείνουν να μη δίνουν σημασία ή ακόμη και να περιφρονούν πολλά από τα χαρακτηριστικά τους. 

Αυτά τα χαρακτηριστικά όμως είναι εκείνα που μας κάνουν ανθρώπους και μας ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα είδη. 

Εάν στραφούμε προς αυτά θα δούμε ότι μας βοηθάνε να επιτελέσουμε τον ρόλο μας. 

Αυτά, πρέπει να τα εντοπίσουμε και να τα αξιοποιήσουμε. 

H Πορεία του Ήρωα στο Lord of the Rings και το Harry Potter

«Μην πετάξεις τους ήρωες από την ψυχή σου. Κράτα ιερή την πιο υψηλή ελπίδα σου» Nietzsche

Φιλόσοφοι, καλλιτέχνες και δάσκαλοι όλων των εποχών μίλησαν για ήρωες, έπλασαν τραγούδια, εικόνες, ιστορίες, μύθους, για να εμπνεύσουν τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τα μονοπάτια που άνοιξαν εκείνοι, για να γίνουν περισσότερα από όσα ήταν, πιο φωτεινοί, πιο ελεύθεροι.

Υπάρχουν σήμερα πολλοί νοσταλγοί του χθες, των παλιών εποχών, όταν ο ηρωισμός ήταν πιο προσιτός, πιο φανερός, πιο ένδοξος. Εποχών με ιδανικά και αξίες, με μύθους που διηγούνταν στους ανθρώπους πώς έζησαν οι ήρωες και πώς αυτοί πρέπει να ζήσουν για να τους μοιάσουν. Είναι αλήθεια πως εκείνη η εποχή έχει περάσει; Κι αλήθεια, πόσο μπορούμε να νιώσουμε ότι ο δρόμος του ήρωα δεν ήταν ποτέ προσιτός και όχι πάντα ένδοξος; Κι ακόμα περισσότερο, έχουν χαθεί εκείνοι οι μύθοι;

Ο Yung, o Nietzsche και ο Campbell θα συμφωνούσαν ίσως μαζί μας, αν τολμούσαμε να μιλήσουμε για τους κύκλους των χρόνων και για την αιώνια επιστροφή των αρχετύπων. Και ίσως να συμφωνούσαν ακόμη περισσότερο αν λέγαμε ότι οι μύθοι δεν μπορούν να χαθούν, επειδή είναι παρμένοι από την ίδια και απαράλλαχτη φύση του ανθρώπου, την εσωτερική του περιπέτεια και μάχη, που της δίνει μορφή και εικόνες για να μπορέσει να την καταλάβει. Έτσι και σήμερα υπάρχουν οι ήρωες και οι μύθοι τους. Μόνο που εκφράζονται διαφορετικά, με άλλα μέσα και άλλα λόγια, αλλά με ίδια ουσία και ίδιο μήνυμα.

Υπάρχουν στον κινηματογράφο ιστορίες για ήρωες; Και πόσο εμπνέουν τους ανθρώπους; Η ερώτηση φαντάζει εύκολη και αφελής, καθώς κάθε πρωταγωνιστής μιας ταινίας είναι ο ήρωάς της. Σίγουρα. Όμως υπάρχουν με εκείνη την παλιά έννοια, του κοινού ανθρώπου με τις μεγάλες δυνατότητες, που ξεπερνάει συνεχώς τον εαυτό του, το φόβο του, που αψηφά το σκοτάδι του εξωτερικού και του εσωτερικού του κόσμου και πολεμάει με τέρατα μέχρι την τελική του νίκη; Με την έννοια εκείνη των παλιών μύθων που παραδειγμάτιζαν τους ανθρώπους;

Ναι, ο κινηματογράφος βρίθει από τέτοιους ήρωες μέσα από δημιουργίες που κατηγοριοποιούνται ως «ταινίες φαντασίας», «επικές», «περιπέτειες» κ.ά.

Στο πλαίσιο λοιπόν κάποιων ταινιών που μαγνήτισαν το κινηματογραφικό κοινό τα τελευταία χρόνια και συνδυάζουν το φαντασιακό με το επικό στοιχείο, θα επιχειρήσουμε να δούμε τα χαρακτηριστικά του ήρωα όπως εμφανίζονται -ή επανεμφανίζονται- μέσα από τους χαρακτήρες των ηρώων τους. Οι ταινίες που θα εξεταστούν ενδεικτικά είναι «The Lord of the Rings», «Harry Potter». Όλες μοιράζονται κοινά στοιχεία, αλλά τα πιο χαρακτηριστικά είναι αυτά που απαντώνται σύμφωνα με τη σύγχρονη αφηγηματολογία:

Η Μηχανή του Κρόνου



Η Μηχανή του Κρόνου
«Είμαστε οι παίκτες, τα παίγνια, και οι εμπαιζόμενοι του Κόσμου». Κ. Αξελός
«Δεν υφίσταται υπάρχω πίσω από το κάνω, ενεργώ, γίνομαι, ο πράττων δεν είναι παρά μυθοπλασία που προστίθεται στην πράξη, η πράξη είναι το παν». Φ. Νίτσε
«Ίσως είμαστε μόνο ένα πείραμα σε ένα τρυβλίο Πέτρι». Φ. Σέτσινγκ
Α) Η νέα (και τελική) διερεύνηση του Σύμπαντος και κυρίως της Γης πρέπει να κινείται στη «μέση οδό», ανάμεσα στον αιθεροβάμονα καθαρό ιδεαλισμό και τη σκληροπυρηνική μαθηματική Επιστήμη, πρέπει να είναι μια διεπιστημονική σύνθεση όλων των ανθρώπινων τομέων γνώσης, από την Αστροφυσική μέχρι την Παραψυχολογία. Τα ερευνητικά της θεμέλια πρέπει να παραμένουν συνεχώς στη γήινη πραγματικότητα, νοούμενη ως κάτι άκρως αφύσικο για να θεωρηθεί φυσιολογικό: συνεχείς φυσικές καταστροφές, μαζικές εξολοθρεύσεις ειδών, αρρώστιες, επιδημίες, λιμοί, πόλεμοι, αλληλοεκμετάλλευση και αλληλοφαγωμάρα όλων ανεξαιρέτως των όντων – και ιδιαιτέρως του «έμφρονα ανθρώπου». Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ζούμε σε έναν ωκεανό αφύσικου τον οποίο μάθαμε να θεωρούμε σχεδόν φυσιολογικό. Ας ξεκινήσουμε μια συνοπτική χαρτογράφηση αυτής της κατάστασης.
Β) Ένα αόρατο ενεργειακό-πληροφοριακό υπόβαθρο είναι ο δημιουργός του ορατού υλικού Κόσμου (Ενιαίο Πεδίο). Το ενεργειακό-πληροφοριακό υπόβαθρο είναι άπειρο και άχρονο, η υλική επιφάνεια που δημιουργεί είναι πεπερασμένη κι έγχρονη. Αυτό είναι και το μόνο που μπορούμε να πούμε σχεδόν με βεβαιότητα για τη βασική λειτουργία του Σύμπαντος. Το αν το σύμπαν μας είναι το μοναδικό Σύμπαν, ή το υπο-σύμπαν κάποιου ευρύτερου Σύμπαντος, ή κάποιο από έναν άπειρο αριθμό παράλληλων συμπάντων, δεν έχει και τόση σημασία όση η διερεύνηση του γήινου προβλήματος.
Γ) Το ενεργειακό-πληροφοριακό υπόβαθρο στο δικό μας Σύμπαν δημιουργεί μια πλειάδα ουράνιων σωμάτων μεταξύ των οποίων άστρα, πλανήτες, και ζωή. Σύμφωνα με τον νόμο των πιθανοτήτων και την εξίσωση Ντρέηκ είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν και αλλού μορφές ζωής διαφορετικές, περισσότερο ή λιγότερο προηγμένες από τη ζωή έτσι όπως τη γνωρίζουμε στη Γη. Πιθανόν να έχουν κι ελάχιστη σχέση με τον τρόπο διαμόρφωσης κι εξέλιξης που ακολούθησαν στον πλανήτη μας τα έμβια όντα. Έχουν ανακαλυφθεί μικροοργανισμοί που ζουν σε ακραίες θερμοκρασίες ζέστης/ψύχους, σε υπερβολικά όξινα περιβάλλοντα, πολυκύτταροι οργανισμοί που ζουν σε συνθήκες παντελούς απουσίας φωτός και τεράστιας πίεσης, ψήγματα ζωής σε κομήτες, και άλλες παρόμοιες «παραδοξότητες» που αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη κι εκείνο του τέρατος στην ταινία Alien που είχε οξύ στη θέση του αίματος.
Δ) Το τρομακτικότερο αίνιγμα και δράμα του πλανήτη Γη είναι αυτό που ονομάζουμε συνοπτικά «τροφική αλυσίδα», δηλαδή η αλληλοφαγωμάρα και η αλληλοεκμετάλλευση όλων ανεξαιρέτως των όντων, διαπίστωση που οδήγησε τον Ηράκλειτο στη γνωστή φράση «πόλεμος πατήρ πάντων». Πώς προέκυψε άραγε αυτό; Όταν σε μια συμπαντική περιοχή εμφανίζεται (ίσως τυχαία αρχικά) μια δομή, μια κατάσταση, κλπ., στη συνέχεια αυτή ενισχύεται, παγιώνεται, και διαδίδεται.
Όπως ένα νέο τεχνητό χημικό στοιχείο που δημιουργείται σε κάποιο ανθρώπινο εργαστήριο για πρώτη φορά, στερεοποιείται πολύ αργά αναζητώντας μια νέα κρυσταλλική μορφή, αλλά στη συνέχεια αυτή η δομή παγιώνεται και η κρυσταλλοποίηση υλοποιείται με μεγαλύτερη ταχύτητα, και μάλιστα και σε άλλα απομακρυσμένα εργαστήρια του πλανήτη (βλ. Χρήστος Μαρκόπουλος, «Η κυριαρχία των Πρώτων», εκδ. Λιβάνη 1990).
Αυτό ίσως να εξηγεί και το δράμα της τροφικής αλυσίδας στη Γη. Πιθανόν τα πρώτα βακτήρια που απορρόφησαν τυχαία κάποια άλλα να παγίωσαν έτσι τη διαδικασία της επιβίωσης κάθε οργανισμού εις βάρος άλλων σε αυξανόμενη κλίμακα, καθώς η ζωή γινόταν ολοένα και πιο σύνθετη. Σε άλλα περιβάλλοντα ίσως να επικρατούν διαφορετικά συστήματα του έμβιου κόσμου. Πιθανόν όμως η επικράτηση της τροφικής αλυσίδας να μην είναι καθόλου τυχαία, όπως θα δούμε παρακάτω, αλλά να έγινε «βάσει σχεδίου»

ΑΓΝΩΜΟΝΕΣ ΖΩΝΤΑΝΟΙ

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016. Ώρα 19:45. Χαζεύω την αρχική σελίδα στο Facebook, η οποία κατακλύζεται από ειδήσεις σχετικά με το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες και βλέπω το προφίλ ενός παλιού συμφοιτητή μου, να έχει κοινοποιήσει την είδηση του θανάτου του, μέσω των δικών του ανθρώπων, προφανώς.
Δεν είχαμε κάποια στενή φιλία, κάναμε παρέα στα πρώτα εξάμηνα, στις γνωστές πολυπληθείς πρωτοετείς παρέες. Έπειτα, αραιώσαμε και απλά κρατήσαμε μια τυπική καλημέρα. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι ήταν από τους ανθρώπους που μου έβγαζε μια θετική αύρα, όταν εκείνο τον καιρό εξέφραζα ανοιχτά την καύλα μου να αποκτήσω μια κιθάρα. Την οποία απέκτησα τελικά. Η πιο σωστή απόφαση της ζωής μου. Τον ευχαριστώ.
Ώρα 20:00. Βρίσκομαι, ακόμα, σε ένα βουβό σοκ, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσω ότι ένα νέο παιδί, με το οποίο είχαμε μοιραστεί κάποιες όμορφες αναμνήσεις, πλέον, δε βρίσκεται στη ζωή. Συνεχίζω να κοιτάω, τελείως ασυνείδητα, την αρχική μου σελίδα. Μέχρι που βλέπω ότι μία γνωστή μου που ζει αυτόν τον καιρό στις Βρυξέλλες, βρισκόταν στον σταθμό, μόλις λίγα λεπτά πριν γίνει η επίθεση και, απλά, είχε επιβιβαστεί στον προηγούμενο συρμό που πέρασε. Γνώριζα από νωρίτερα ότι ήταν καλά, αλλά εκείνη την ώρα μάθαινα ότι είχε κινδυνέψει η ζωή της, εν αγνοία της.

Αν θέλετε να ξαναβγείτε ραντεβού με το κορίτσι… απλωθείτε

Οι «συμβουλές» που δίνει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα

Οι άνδρες που ανοίγουν διάπλατα τα πόδια τους, όταν κάθονται δίπλα σε μια γυναίκα ή απέναντί της, και που γενικά το σώμα τους παίρνει κυριαρχικές στάσεις, έχουν περισσότερες πιθανότητες να ξαναβγούν ραντεβού μαζί της, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Τάνια Βασαρκουλκσεμσούκ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), μελέτησαν το ζήτημα μέσω βιντεοσκόπησης ραντεβού και ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής τύπου Tinder (on line εύρεση συντρόφου μέσω φωτογραφιών).

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αν ένας άνδρας απλώνεται στον χώρο, τεντώνοντας τον κορμό του σώματος και τα χέρια του ή ανοίγοντας τα πόδια του, δείχνει πιο κυριαρχικός και φαίνεται έτσι σε μια γυναίκα -συνειδητά ή ασυνείδητα- πιο ανοιχτός και πιο επιθυμητός. Οι άνδρες αυτοί μεταδίδουν το μήνυμα είναι ότι πιο πετυχημένοι επαγγελματικά και πιο πρόθυμοι να μοιρασθούν στη ζωή τους. Κάτι ανάλογο φαίνεται πως συμβαίνει με αρκετά ζώα στη φύση, όπου ο «επιδειξίας» συχνά κερδίζει το κορίτσι!

Ανατρέψτε τα στερεότυπα για τον γάμο

"Όταν ένα παντρεμένο ζευγάρι δεν κάνει τα πάντα μαζί, κάτι δεν πάει καλά". "Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα". "Ο ερχομός των παιδιών λύνει όλα τα προβλήματα του ζευγαριού".  Όταν μιλάμε για τον γάμο όλοι λίγο πολύ έχουμε στο μυαλό μας μύθους όπως οι παραπάνω. Η πραγματικότητα όμως μάς διαψεύδει.

"Βομβαρδιζόμαστε" με πρότυπα
Οι απόψεις που αποκτάμε για κάποιες καθιερωμένες έννοιες όπως αυτή του γάμου και της οικογένειας ενσταλάζονται μέσα μας από πολύ νωρίς. Σαφώς και πρότυπο αποτελεί το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώσαμε. Όλα ξεκινάνε εκεί. Αν π.χ. οι γονείς μας έδειχναν ερωτευμένοι όσο μεγαλώναμε είναι πολύ πιθανό να περιμένουμε πώς θα έχουμε παρόμοια σχέση κι εμείς με τον σύντροφό μας και το αντίστροφο. Αν δηλαδή μεγαλώσαμε σε ένα ασταθές περιβάλλον με καβγάδες κ.λπ. δεν αποκλείεται να αποκτήσουμε μία "φοβία" για τον γάμο θεωρώντας ότι και ο δικός μας δε θα έχει διαφορετική κατάληξη.
Εκτός από την οικογένειά μας όμως, ρόλο παίζουν και κάποια κοινωνικά στερεότυπα που, με τα χρόνια, έχουν παγιωθεί. Στερεότυπα που αφορούν από τα πιο επιφανειακά πράγματα (π.χ. οι γυναίκες παχαίνουν μετά τον γάμο) μέχρι πιο σοβαρά θέματα όπως ότι όταν παντρεύεσαι "έδεσες τον γάιδαρό σου" και άρα δε χρειάζεται να προσπαθείς πλέον για τη σχέση κ.ο.κ.
Κι όμως, μια τέτοια σχέση που γίνεται με προοπτική να κρατήσει για χρόνια και που έχει τη δική της ζωή, εξελίσσεται, μπορεί να οδηγήσει στην απόκτηση παιδιών, στη συντροφικότητα στο πέρασμα του χρόνου κ.λπ. είναι τουλάχιστον επιπόλαιο να την προσεγγίζουμε με βάση γενικεύσεις και αντιλήψεις που συχνά είναι απαρχαιωμένες και -που ακόμα κι αν κάποτε ίσχυαν για τους περισσότερους- λίγη σχέση έχουν πια με την πραγματικότητα.
Ας δούμε μερικές από αυτές. 

Πότε η ζάχαρη είναι καλοδεχούμενη στο σώμα;

Μπορεί η ζάχαρη να είναι επικίνδυνη και παχυντική, όταν την τρώμε, όμως αποδεικνύεται πρώτης τάξεως συστατικό για φυσικό πίλινγκ προσώπου και σώματος!
Ιδού δύο εύκολες και γλυκιές συνταγές για να ομορφύνεις:
1. Βρέχεις λίγη μαύρη ή λευκή ζάχαρη με νερό ή ελαιόλαδο (αν έχεις ξηρή επιδερμίδα) ή

Πέρασαν εννέα χρόνια από τη μέρα της δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου στη Λεωφόρο Λαυρίου και οι γονείς του συγκλονίζουν



Πέρασαν κιόλας εννέα χρόνια. Στη μνήμη του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου, που μαχαιρώθηκε στα 22 του χρόνια μέχρι θανάτου -στις 29 Μαρτίου 2007- από οπαδούς του Ολυμπιακού, πριν από ένα παιχνίδι βόλεϊ γυναικών μεταξύ των αιωνίων αντιπάλων στη λεωφόρο Λαυρίου στο ύψος της Παιανίας, παρουσιάζουμε τη συγκλονιστική συνέντευξη που έδωσαν οι γονείς του Ανδρέας και Αφροδίτη στο pronews.gr πριν από τέσσερις μήνες. 
 
Λένε ότι ο χρόνος γιατρεύει τις πληγές, τις μνήμες, τα συναισθήματα. Για την οικογένεια του Μιχάλη, ακόμη και σήμερα είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Όχι γιατί μετά από σχεδόν τρία χρόνια έφυγε και η αδελφή του Μιχάλη, η Στέλλα, που δεν άντεξε στα 32 της την απώλειά του, αλλά γιατί για τον Ανδρέα και την Αφροδίτη, η ψυχή του παιδιού τους βασανίζεται ακόμη. 
Οι χαροκαμένοι γονείς κάνουν αποκαλύψεις στο pronews.gr και στέλνουν τα δικά τους ηχηρά μηνύματα για τη συνεχιζόμενη βία στα γήπεδα που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε νέες τραγωδίες.   
-Έχει ησυχάσει σχεδόν εννέα χρόνια μετά την αποφράδα εκείνη μέρα, η ψυχή του Μιχάλη με βάση τις δικαστικές εξελίξεις; 
Αν. Φ.: «Όχι. Δεν πρόκειται να ησυχάσει. Δεν πλήρωσαν όλοι για το κακό που έκαναν στο παιδί μας. Τουλάχιστον άλλοι τέσσερις έπρεπε να βρεθούν στη φυλακή. Ακόμη και σήμερα τραβιόμαστε σε δίκες. Τρεις από τους τέσσερις που φυλακίστηκαν κατέθεσαν αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, για να εισαχθεί ξανά η δίκη τους στο εφετείο. Περιμένουμε τις αποφάσεις». 
-Πάντως κάποιοι πλήρωσαν. 
Αν. Φ.: «Ναι. Δεν απέκλεια να τη γλιτώσουν όλοι με βάση τις πιέσεις που ασκήθηκαν. Ήλθαν στο δικαστήριο για να καταθέσουν υπέρ τους άνθρωποι με εξουσίες, αξιόπιστοι… μάρτυρες. Ο φόβος των μαρτύρων μετατρεπόταν σε πέπλο σιωπής. O Ηλίας Kωνσταντακόπουλος που ήταν μαζί με τον Μιχάλη μέχρι την τελευταία στιγμή, πιστεύω ότι γύρισε και είδε τους δολοφόνους, αλλά φοβόταν να μιλήσει. Aπειλήθηκε, έφαγε ξύλο και έφυγε για τον Καναδά. Δεν επέστρεψε ποτέ…». 
-Ακόμη και σήμερα δεν έχει ανοίξει κάποιο στόμα; 
Αν. Φ.: «Όχι. Δεν περιμένω τίποτα. Ήλπιζα πως κάτι θα μάθουμε παραπάνω. Χθες βράδυ το σκεφτόμουν. Πιτσιρικάς είχα ρίξει ένα δυναμιτάκι στον Επιτάφιο στο χωριό. Πήγε σε κόσμο. Ακόμη το σκέφτομαι αν είχε χτυπήσει κάποιος. Αυτοί τύψεις δεν έχουν για το κακό που έκαναν στο παιδί μου, στην οικογένειά μου; Υπάρχει ομερτά και από τις δύο πλευρές. Γνωστοί οπαδοί του Παναθηναϊκού ήταν εκεί. Μπροστά. Δεν μίλησαν».   
Αμφιβάλω για τον Σακάτη 
-Μετά από τόσα χρόνια, έχετε αμφιβολίες για κάποιον από τους τέσσερις που φυλακίστηκαν; 
Αν. Φ.: «Ναι, για τον Σακάτη. Δεν ξέρω αν ήταν ένοχος, ή του τα φόρτωσαν όλα πάνω του γιατί ήταν πρεζάκιας. Μου είχε στείλει επιστολή πως είναι αθώος. Δεν είναι τα όσα έγραφε, αλλά τον είδα, δεν ξέρω αν ήταν σε θέση όχι να πάει στην Παιανία, αλλά να τρέξει, να χτυπήσει». 

ΕΝΕΔΡΑ ΣΤΟ ΛΙΠΟΣ

Ακολούθησε το παρακάτω πρόγραμμα προπόνησης και η μοναδική απώλεια που θα έχεις μετά τη μάχη στο γυμναστήριο θα είναι αυτή του περιττού βάρους.
Δοκιμάστηκε από τον Men’s Health Fitness Expert, Βαγγέλη ΠολυμερόπουλοΠροπόνηση σχεδιασμένη από τον Jason Hartman, καθηγητή φυσικής αγωγής και προπονητή δύναμης κι αντοχής στις ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού στρατού.
Ιδανικό για: Να αυξήσεις τη μυϊκή μάζα του σώματός σου, να ανανεώσεις τη συνηθισμένη προπόνηση και να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου σε κάθε άθλημα.
Εξοπλισμός: Μπάρα, ζώνη  με βάρη, μπάρα έλξεων και kettlebell.
Επικεντρώνεται σε: δύναμη, αύξηση αντοχής και καύση λίπους.
ΘΕΡΜΙΔΕΣ: 441
Πως θα το Κάνεις

7 Στρατηγικές για να Διαχειριστείτε Μικρές και Μεγάλες Απογοητεύσεις

Η ‘μαμά’ του Χάρι Πότερ, συγγραφέας J.KRowling μας θυμίζει ότι:
«Είναι αδύνατο να ζήσεις χωρίς να αποτύχεις σε κάτι, εκτός και αν ζεις τόσο προσεκτικά που κάλλιστα θα μπορούσες να μην έχεις ζήσει καθόλου- στην οποία περίπτωση έχεις αποτύχει εξαρχής».



Οι μικρές και οι μεγάλες απογοητεύσεις είναι μέσα στη ζωή.  Δε χρειάζεται όμως να γίνουν η ζωή σας και να σιγοβράζετε στο ζουμί της απογοήτευσης!
Επιστημονικά δεδομένα τονίζουν ότι υπάρχουν σωστοί τρόποι για να διαχειριστούμε και τελικά να ξεπεράσουμε τις απογοητεύσεις.

Να τι να κάνεις για να διαχειριστείς μία απογοήτευση


1. Παραδέξου ότι απογοητεύτηκες.  Επιτρέποντας στον εαυτό σου να βιώσει το συναίσθημα της απογοήτευσης χωρίς να το κουκουλώσεις ή να το ‘καταπιείς’ κάνεις το πρώτο βήμα για να το αντιμετωπίσεις.  Επειδή πρόκειται για κάτι που σε στρεσάρει, θα πρέπει να αντιδράσεις με τις ‘πρώτες αντι-στρες βοήθειες’.  Κάνε το αντίθετο από αυτό που κάνουν οι στρεσαρισμένοι άνθρωποι: όταν κάποιος πιέζεται ανάβει τσιγάρο, πίνει πολύ αλκοόλ, αδρανεί, τρώει λιπαρά και junk food, δεν κοιμάται καλά…  Βάλε πρόγραμμα και φρόντισε τον εαυτό σου, είναι πολύ σημαντικό!  

2. Τι θα έκανε σε αντίστοιχη περίπτωση ένα άτομο που εμπιστευόμαστε την κρίση του; Σκέψου ένα άτομο που ξέρεις ότι έχει σωστή κρίση και αντιμετωπίζει τη ζωή με ωραίο τρόπο.  Μπορεί να είναι συγγενής, φίλος, συνεργάτης, δάσκαλός σου τώρα ή κάποτε… Προσπάθησε να φανταστείς πώς αυτό το άτομο θα αντιμετώπιζε την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι.  Αν είναι εφικτό, ζήτα τη γνώμη του.  Αλλιώς φαντάσου τι θα έκανε.  Ρώτα άτομα που εμπιστεύεσαι τη γνώμη τους.  Να θυμάσαι ότι κανείς δε θα σου δώσει μια έτοιμη λύση, αλλά από την άλλη δεν μπορείς να έχεις όλες τις απαντήσεις.  Καλό είναι να κοιτάς πέρα από τον εαυτό σου για γνώση και σοφία, αλλά να βασίζεσαι στον εαυτό σου για την τελική λύση του προβλήματος.  

Όλα αυτά που αγαπώ σε σένα


«Μερικές φορές οι φίλοι δεν μπορούν να γεμίσουν όλα τα κενά μας…»
Αυτή ήταν η πρώτη φράση που μου είπες κοιτάζοντάς με επίμονα στα μάτια, ενώ ταυτόχρονα με τέσταρες για να δεις τι άνθρωπος είμαι.



Εγώ μέσα στην αμηχανία και μη θέλοντας για μία ακόμη φορά να ενθουσιάσω τον εαυτό μου χωρίς λόγο, απάντησα με ένα ψυχρό «ναι» για να μη σε αφήσω να δεις ότι από πίσω κρύβονταν ένας άνθρωπος που τον είχες ήδη εντυπωσιάσει.

Πέρασαν τρεις μήνες από το πουθενά, όσοι πίστευαν ότι δε θα τα καταφέρναμε, είδαν την απόδειξη για το αντίθετο και κάθε δυσκολία που έμοιαζε μεγάλη την κάναμε μικρή.

Με εσένα κατάλαβα τι είναι να βρίσκεσαι σε σχέση, κατάλαβα τι θα πει να είσαι «ένα» με τον άλλον. Ποτέ κανείς μην περιμένει ότι οι σχέσεις είναι όλο καρδούλες και λουλουδάκια. Είναι επίσης τσακωμοί και χριστοπαναγίτσες.

Κάποιες φορές κι οι δυο νιώθουμε ότι θέλουμε να σκοτώσουμε ο ένας τον άλλον και πάντα στο τέλος καταλήγουμε στο ίδιο μέρος. Μάλλον όλες αυτές οι αντιπαραθέσεις προέρχονται από  τους υπέρμετρους εγωισμούς μας ή κάτι ανεξήγητο. Ότι και να ᾽ναι πάντως, είναι κάτι που γουστάρουμε και οι δύο.

REFUGEE INVESTMENT BANK

09s11skitsomakri-thumb-large
Αρχικα για να παρουμε μια ιδεα για το τι εστι Μαρδας αναφερω μονο οτι είχε φτάσει μέχρι την Νικαράγουα και τους Σαντινίστας, ενώ δηλώνει υποστηρικτής των Τουπαμάρος. Ναι κυριοι ΤΕΤΟΙΟΙ τυποι μας κυβερνανε, σαντινιστας και τουπαμάρος.. Αυτο ομως ειναι παλιοτερα. Τωρα που ειμαστε υπουργοι εχουμε νεες επιτυχιες:  αρκει να θυμηθουμε με ΤΙ ασχολειται υπουργος κυβερνησης που η χωρα του ειναι η μοναδικη ΠΛΕΟΝ που ειναι σε μνημονιο – αυτο που θα εσκιζε ο ΨΕΥΤΗΣ:
Συγκεκριμένα, στην πρόταση που είχε κάνει τον Ιούλιο του 2015 στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ο κ. Μάρδας πρότεινε τη μετατροπή της νήσου Αιγιλείας σε «Νησί Τεχνών και Φιλοσοφίας».

Η Πρωτοβουλία για την δημιουργία του : «Νησί Τεχνών και Φιλοσοφίας» (“The Arts and Philosophy Island Initiative”) πιστεύει ακράδαντα ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ξανά Κοιτίδα Ανάπτυξης και Προβολής Παγκόσμιου Πολιτισμού, που θα συνεισφέρει τα μέγιστα στην κοινωνική και οικονομική της ανάπτυξη!! Το ύψος της εν λόγω επένδυσης εκτιμάται ότι θα είναι της τάξεως των 1,6 δις €. Το ποσόν θα συγκεντρωθεί από χορηγίες και τις συνεισφορές των χώρων μελών της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Οικογένειας, που θα προσκληθούν και θα αποφασίσουν να εγκατασταθούν στοArts and Philosophy Island.
Αριστερος και να δουλεψει η ΚΥΡΙΩΣ να πληρωσει απο μονος του? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κυριοι. ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, ΑΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ειναι απο τη φυση και την ιδεολογια, ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.
Μετα τον αλλαξε ο αλλος ο ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ο προιοσταμενος του και τον εβαλε στη τωρινη του θεση απο την οποια και δηλωσε αρχες του μηνα:
«Δεν δεχόμαστε τις συγκεκριμένες θέσεις των Τούρκων. Διπλωματικά, όπως πρέπει να κινηθούμε, κινούμαστε και δεν βλέπουμε να υπάρχει άλλος τρόπος… Διαφορετικά, πόλεμος!», είπε ο Δημήτρης Μάρδας μιλώντας την Τετάρτη (09.03.2016) στον ΒΗΜΑ FM.

Χάος στη βόρεια Ευρώπη από την καταιγίδα Κέιτι

καταιγίδα Κέιτι που έπληξε σήμερα μεγάλο μέρος της δυτικής Ευρώπης προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση στη Γαλλία και τη Βρετανία καθώς και τη ματαίωση περισσότερων από 100 πτήσεων από και προς τα αεροδρόμια Γκάτγουικ και Χίθροου του Λονδίνου

Στη Βρετανία, περισσότερα από 100.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και μέχρι αργά το απόγευμα η ηλεκτροδότηση δεν είχε ακόμη επανέλθει στα 60.000 από αυτά.
Ένας άνδρας που έκανε καγιάκ στον ποταμό Ουέι, στο Σάρεϊ της νότιας Αγγλίας αγνοείται.
Στη βόρεια και δυτική Γαλλία παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 15.000 σπίτια. Οι άνεμοι, συνοδευόμενοι από έντονη βροχόπτωση, έπνεαν με ταχύτητες που έφταναν ακόμη και τα 150 χιλιόμετρα την ώρα στη Βρετάνη.

Το έκανε διάσημο ο Κινγκ Κονγκ


empire-state-building-1920x1080
Ο ουρανοξύστης Empire State Building, είναι ένα εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικού ρυθμού Art Deco και είναι σίγουρα ένα από τα πιο διάσημα κτίρια στον κόσμο και σύμβολο της Νέας Υόρκης- μαζί με το άγαλμα της Ελευθερίας. Δεν νοείται να πας στην Νέα Υόρκη και να μην ανέβεις να χαζέψεις όλο το Manhattan από την κορυφή του.
Το Empire State Building («Το Κτήριο της Αυτοκρατορικής Πολιτείας», δηλαδή της Νέας Υόρκης), είναι ένας από τους υψηλότερους και ιστορικότερους ουρανοξύστες στον κόσμο. Βρίσκεται στην πόλη της Νέας Υόρκης (στη διασταύρωση της 5ης Λεωφόρου και της 34ης δυτικής οδού) και έχει 102 ορόφους. Υπήρξε ο υψηλότερος ουρανοξύστης στη Γη για 41 χρόνια, από την ολοκλήρωσή του το 1931 μέχρι το χτίσιμο του Βόρειου Πύργου του Παγκόσμιου Εμπορικού Κέντρου το 1972. Μετά την καταστροφή των πύργων του Κέντρου αυτού από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, το Empire State Building ξανάγινε και παρέμεινε το υψηλότερο κτήριο σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη μέχρι τις 30 Απριλίου 2012, όταν το ξεπέρασε το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.
Empire-State-Building2_M
Οι εργασίες εκσκαφής των θεμελίων άρχισαν στις 22 Ιανουαρίου 1930 και στην οικοδομή εργάζονταν 3.400 εργάτες, οι περισσότεροι μετανάστες από την Ευρώπη, αλλά και εκατοντάδες Ινδιάνοι. Κατά τον επίσημο απολογισμό, 5 εργάτες σκοτώθηκαν σε εργατικά δυστυχήματα κατά την ανέγερση, ενώ άλλοι λένε ότι υπήρξαν πολλοί περισσότεροι αλλά το συγκάλυψαν.
Υπήρξε έντονος ανταγωνισμός στην πόλη για τον τίτλο του υψηλότερου κτηρίου στον κόσμο. Δύο άλλα οικοδομήματα που πάλεψαν γι’ αυτόν, ήταν αυτό της Wall Street 40 και το Chrysler Building, που ήταν ήδη υπό κατασκευή όταν άρχισε να κτίζεται το Empire State. Και τα δύο έμελλε να κρατήσουν τον τίτλο για λιγότερο από 1 χρόνο. Οι οικοδόμοι του Empire State αμείβονταν με σχεδόν διπλάσιο ημερομίσθιο από αυτούς των άλλων κτιρίων, αλλά υποχρεώνονταν να εργάζονται με ταχύτατους ρυθμούς, στα όρια της αντοχής. Οποιοσδήποτε καθυστερούσε έστω και ελάχιστα απολυόταν αμέσως, για να αντικατασταθεί μέσα σε λίγη ώρα με κάποιο από τους εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους της εποχής της Μεγάλης Οικονομικής Υφέσεως. Ως αποτέλεσμα, η κατασκευή διάρκεσε μόνο 410 ημέρες.

Όχι πια εγχείριση για την αφαίρεση των κάλων...Ξεφορτωθείτε τους φυσικά

For This You Do Not Need Surgery Get Rid Of Bunions Naturally 1
Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με κάλους, το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να απαλλαγείτε από τις εναποθέσεις αλατιού του σώματος. 
Να πώς να το κάνετε:
Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας φύλλα δάφνης (αλεσμένα ή κομμένα σε πολύ μικρά κομμάτια)  σε 300 ml. νερό και μαγειρέψτε το μείγμα για 5 λεπτά. Βάλτε το σε ένα θερμό στη συνέχεια, και αφήστε το μέχρι το επόμενο πρωί. Όταν ξυπνήσετε, στραγγίξτε το ρόφημα και καταναλώστε κατά την διάρκεια της ημέρας.
Προετοιμάζετε το φάρμακο τη νύχτα και επαναλαμβάνετε τη θεραπεία 3 ημέρες κατά σειρά - αν χρειαστεί, μπορείτε να την επαναλάβετε μετά από μια εβδομάδα. 
Δεδομένου ότι το ποτό θα βοηθήσει το σώμα σας στο να διαλύσει το αλάτι, θα έχετε συχνή ανάγκη για ούρηση. Σε 10 ημέρες, ελέγξτε τα πόδια σας και θα παρατηρήσετε εύκολα τη διαφορά. Για να απαλλαγείτε από τους κάλους για πάντα, να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη θεραπεία για 2 μήνες.
Η ίδια μεταχείριση μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις πέτρες και την άμμο στη χολή .
Διάλυμα Φύλλων Δάφνης

Τι συμβαίνει όταν τρώτε 3 ολόκληρα αυγά κάθε μέρα ... Θα εκπλαγείτε τι συμβαίνει στο σώμα σας!

Τι συμβαίνει όταν τρώτε 3 ολόκληρα αυγά κάθε μέρα ... Θα εκπλαγείτε τι κάνει στο σώμα σας

Μερικά χρόνια πριν, οι οργανώσεις υγείας σε όλο τον κόσμο εξέδωσαν προειδοποίηση σχετικά με την περιεκτικότητα των αυγών σε χοληστερόλη.

 Όπως και το αβοκάντο ή το έλαιο καρύδας, τα αυγά θεωρούνταν ότι βλάπτουν την υγεία. 

Ένα μέσο αυγό περιέχει 180-186 mg. χοληστερόλης, ενώ το ήπαρ παράγει περίπου 1000-2000 mg. χοληστερόλης ημερησίως.
Εάν καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε χοληστερόλη, το ήπαρ ρυθμίζει την παραγωγή του. 

Καταναλώνοντας αυγά δεν θα αυξήσετε τα επίπεδα της χοληστερόλης σας.
Οι λόγοι που θα πρέπει να τρώτε αυγά τακτικά:

  • Θρεπτικά συστατικά
Τα αυγά είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, Β6, Ε, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, φυλλικό οξύ, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, σελήνιο και άλλα βασικά θρεπτικά συστατικά. Είναι πραγματικά δύσκολο να βρεθεί ένα άλλο είδος διατροφής που να είναι τόσο θρεπτικό.


  • Χοληστερίνη
Τα αυγά περιέχουν χοληστερόλη HDL, γνωστή και ως καλή χοληστερόλη. Αυτό το είδος της χοληστερόλης δεν είναι επιβλαβές για την υγεία σας - αυτό θα βοηθήσει το σώμα σας να παράγει περισσότερη βιταμίνη D και ορμόνες όπως η τεστοστερόνη, τα οιστρογόνα και η κορτιζόλη.
Σε αντίθεση με την κακή (LDL) χοληστερόλη, η HDL χοληστερόλη δεν κολλά στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων - στην πραγματικότητα τα καθαρίζει και προλαμβάνει ασθένειες όπως η αθηροσκλήρωση. Δεν αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης.
Ωστόσο, η τακτική κατανάλωση αυγών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, αν είστε άτομα που πάσχουν από διαβήτη.
Προκειμένου να διατηρηθεί η ισορροπία της χοληστερόλης στο σώμα σας, θα πρέπει να αποφεύγετε τη ζάχαρη, να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή και να ασκείστε τακτικά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα