Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Η σημασία του αυνανισμού στο χθες και στο σήμερα

Η σημασία του αυνανισμού στο χθες και στο σήμερα
Για πολλούς ανθρώπους ο αυνανισμός αποτελεί ένα ταμπού, ακόμη και σε μοντέρνες δυτικές κοινωνίες. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες, μια ατμόσφαιρα αμαρτίας και ενοχής περιβάλλει τον αυνανισμό και ένα αίσθημα ότι διαπράττουν μια αξιόποινη πράξη. Συνήθως αυτό το αίσθημα είναι ασυνείδητο, γι’ αυτό και ο αυνανισμός συνήθως γίνεται μια πράξη κρυφή και γρήγορη, δίχως να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να την απολαύσει ολοκληρωτικά.  Όσο αρνείσαι τον αυνανισμό και ενοχλείσαι όταν ακουμπάς με τα χέρια σου τον εαυτό σου, αλλά επιτρέπεις στον σύντροφό σου να το κάνει αυτός για εσένα, απλώς μεταθέτεις την ευθύνη για την σεξουαλικότητά σου σε κάποιον άλλο και αυτό μαρτυρά ένα βαθύ πεδίο έλλειψης αυτό- αποδοχής.

Ένας ικανοποιητικός αυνανισμός σε κάνει να ξαναβρίσκεις το κορμί σου.
Η ανικανότητα του να αυνανιστείς μαρτυρά την ύπαρξη σεξουαλικής ενοχής. Μέσα από τον ικανοποιητικό αυνανισμό κάποιος μπορεί να έχει μια εμπειρία αυτοαντίληψης και αυτό αποδοχής.

Οι ταοϊστικές και ταντρικές διδασκαλίες συμφωνούν ότι το σπέρμα είναι το πολυτιμότερο αγαθό που έχει ο άντρας και δεν πρέπει να το σπαταλά άσκοπα. Μολονότι η ικανοποίηση μπορεί να είναι πρόσκαιρη, δεν έχει κανένα όφελος για τον άντρα, καθώς του αδειάζει τα ενεργειακά του αποθέματα, δίχως να του δίνει τη δυνατότητα να αντισταθμίσει την ενέργεια που αποβάλει, απορροφώντας τους χυμούς μιας γυναίκας.

Από την άλλη πλευρά, για το νεαρό αγόρι, όταν ενεργοποιείται η σεξουαλικότητά του, το μέσο του αυνανισμού τού προσφέρει τη δυνατότητα να εξερευνήσει και να εξοικειωθεί με το σώμα του και τη σεξουαλική του ενέργεια, αλλά και για τον εργένη είναι μια διέξοδος από τις σεξουαλικές πιέσεις που τον τυραννούν. Για το νέο αλλά και για τον ασκητή της Ψύχω-σεξουαλικης τεχνολογίας, είτε γυναίκα είναι, είτε άντρας, ο αυνανισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ένα θετικό τρόπο, έτσι ώστε να γίνει διαλογισμός και ένα είδος προπόνησης. Ο νεαρός άντρας μαθαίνει να αποκτά έλεγχο της σεξουαλικής του ενέργειας και επίγνωση των διαφόρων ταντρικών τεχνικών. Όταν είναι έτοιμος να βρεθεί με τη σύντροφό του, όπου το πάθος και το άγχος πολλές φορές είναι μεγαλύτερο, έχει προπονηθεί σε ένα βαθμό, έτσι ώστε να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα κατά την ερωτική πράξη.  Τόσο για τον άντρα, όσο και για τη γυναίκα, είναι μια ευκαιρία να μάθουν να εκφράζουν και να αποδεσμεύουν την ενέργειά τους ολοκληρωτικά, όταν αυνανίζονται και είναι μόνοι τους. Αυτό σίγουρα είναι πιο εύκολο για να μπορέσεις να απελευθερωθείς ολοκληρωτικά.

Εναλλακτικές χρήσεις της ζάχαρης που θα σας εκπλήξουν

Εναλλακτικές χρήσεις της ζάχαρης που θα σας εκπλήξουνΚαι όμως, η ζάχαρη δεν είναι μόνο για τα γλυκά! Δείτε μερικές ακόμα χρήσεις της που πιθανόν δεν είχαν περάσει καν από το μυαλό σας...
Για να διατηρείται το κραγιόν
Ένα από τα προβλήματα των γυναικών είναι ότι το κραγιόν δεν παραμείνει όση ώρα θα ήθελαν. Εξαφανίζεται από το άγγιγμα ποτηριών, το κάπνισμα, το γλείψιμο των χειλιών... Για να μείνει λίγο περισσότερο, τρίψτε λίγη ζάχαρη στα χείλη σας, αφού έχετε βάλει κραγιόν. Αφήστε τη για λίγα λεπτά και στη συνέχεια να γλείψτε την απαλά να φύγει εντελώς.
Για να καλμάρει μωρά
Εάν το παιδί σας έχει προβλήματα με τον ύπνο ή πονάει μετά από ένα από τα διάφορα εμβόλια κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του, μπορείτε να του δώσετε ένα διάλυμα με ένα μέρος ζάχαρη και τέσσερα μέρη νερό πριν το εμβόλιο.
Για να καλμάρει το κάψιμο στη γλώσσα
Αν έχετε κάψει τη γλώσσα σας πίνοντας τσάι, καφέ ή σούπα ή δοκιμάζοντας σάλτσα, πιπιλίστε έναν κύβο ζάχαρης ή βάλτε πάνω στη γλώσσα σας μερικούς κόκκους.
Για να μειώσει την πικάντικη γεύση
Αν φτιάχνετε ένα καρύκευμα ή σάλτσα και το έχετε κάνει πάρα πολύ πικάντικο, απλά προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Το κόλπο αυτό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί όταν μια συνταγή με ντομάτα είναι πολύ όξινη.

Νέες σκληρές απαιτήσεις του ΔΝΤ για τις συντάξεις...εθνική σύνταξη στα 180 ευρώ


FotoFlexer_Photo

Το Ταμείο ζητάει εθνική σύνταξη στα 180 ευρώ και περικοπές για συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ.

Σκληρά μετρά προτείνει το ΔΝΤ για το ασφαλιστικό, το οποίο συνδέεται άμεσα με το θέμα του δημοσιονομικού κενού. Μάλιστα το Ταμείο έχει αυτές τις απαιτήσεις χωρίς να κάνει πίσω στο κομμάτι των φόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ ζητάει την πτώση της εθνικής σύνταξης από τα 384 ευρώ στα 180 ευρώ τον μήνα και για περικοπές στις υφιστάμενες συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι δανειστές εμφανίζονται να κατεβάζουν τον πήχη της εθνικής σύνταξης στα 320 ευρώ από τα 384 ευρώ τον μήνα, που είναι η κυβερνητική πρόταση. Ζητούν να δίδεται αυτή σε όσους έχουν από 20 έτη ασφάλισης και άνω και έχουν συμπληρώσει τα 67 έτη ηλικίας, ενώ θέτουν και ζήτημα αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή της.

Από τα 15 έως τα 20 έτη ασφάλισης θα δίδεται ένα κλιμακωτό ποσό που συζητείται να ξεκινά ακόμα και από τα 180 ευρώ.

Αποτοξίνωση με διατροφή: Ο σωστός τρόπος – Τι πρέπει να τρώτε

αποτοξίνωση

Σίγουρα γνωρίζετε κι εσείς τις διάφορες μεθόδους αποτοξίνωση του οργανισμού που είναι διαθέσιμες στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο.

Προτείνουν αποτοξίνωση με επίκεντρο την αυξημένη κατανάλωση σε νερό, ή χυμούς φρούτων και λαχανικών, ή άλλα αφεψήματα, ή κάποιας συγκεκριμένης τροφής, ή κάποιας συγκεκριμένης ποικιλίας από φρούτα και λαχανικά.
Οι πρώτες λίγες ημέρες μπορεί να είναι δύσκολες, αλλά μόλις “συνηθίσετε” και βελτιωθούν τα επίπεδα ενέργειας που έχετε, τότε νιώθετε ότι έχετε κάνει πραγματική αποτοξίνωση.
Το πρόβλημα έγκειται στο ότι, επειδή αυτές οι μέθοδοι αποτοξίνωσης δεν υποστηρίζονται από έναν γενικότερα υγιεινό τρόπο ζωής, μέσα σε 1-2 εβδομάδες οι περισσότεροι εγκαταλείπουν την προσπάθεια για αποτοξίνωση και επιστρέφουν στις πρότερες συνήθειές τους.
Τι λέει η ιατρική επιστήμη
Η αποτοξίνωση είναι μια συνεχής διαδικασία που το σώμα εκτελεί φυσικά. Το 75% της απενεργοποίησης των τοξινών στον οργανισμό διενεργείται στο συκώτι (ήπαρ) και το υπόλοιπο 25% στο έντερο.
Από την πρώτη στιγμή που δυνητικά επιβλαβείς ουσίες εισέρχονται στο σώμα, τα συστήματα αποτοξίνωσης του οργανισμού (τα οποία αποτελούνται από συγκεκριμένες μεταβολικές αντιδράσεις) αρχίζουν να “πιάνουν δουλειά”.
Τι είναι οι τοξίνες
Οι τοξίνες εισέρχονται στο σώμα μέσω των επεξεργασμένων τροφών (κυρίως από προϊόντα με ζάχαρη και λευκό αλεύρι), των φαρμάκων, του καπνίσματος, του αλκοόλ και της καφεΐνης, καθώς και μέσω περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως τα βαρέα μέταλλα και τα φυτοφάρμακα.
Επίσης είναι πιθανό το ίδιο το σώμα να παράγει τοξίνες. Πρόκειται για τα τελικά προϊόντα του φυσικού μεταβολισμού, τις ορμόνες του στρες και των υποπροϊόντων της λειτουργίας των βακτηρίων που υπάρχουν στον οργανισμό.
Η αποτοξίνωση λαμβάνει χώρα σε 3 φάσεις:

Έμφραγμα: Με πόσο τσάι κάθε μέρα είστε πιο ασφαλείς

έμφραγμα

Η κατανάλωση ενός φλιτζανιού τσαγιού καθημερινά μπορεί να προστατεύει την υγεία της καρδιάς, καθώς σχετίζεται με μια μείωση κατά 35% της πιθανότητας εμφράγματος ή άλλου σοβαρού καρδιαγγειακού επεισοδίου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Έλιοτ Μίλερ της Ιατρικής Σχολής και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Τζον Χόπκινς της Βαλτιμόρης, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε αμερικανικό καρδιολογικό συνέδριο (δεν έχει υπάρξει ακόμη σχετική επιστημονική δημοσίευση), μελέτησαν στοιχεία για πάνω από 6.000 άνδρες και γυναίκες, που στην αρχή της έρευνας δεν είχαν κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα.

Στη διάρκεια 11 ετών, οι επιστήμονες συσχέτισαν τους θανάτους από έμφραγμα ή εγκεφαλικό με την κατανάλωση ή όχι τσαγιού. Επίσης μέτρησαν τις εναποθέσεις ασβεστίου στις αρτηρίες των εθελοντών.

ΟΙ ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΩΝΑ



Στην αρχή η ακολασία, η ασέλγεια, η σπατάλη, η φιλαργυρία και η ωμότητά του εκδηλώνονταν βαθμιαία και κρυφά, και θα μπορούσαν ίσως να θεωρηθούν παρεκτροπές της νεότητας· ακόμα όμως και τότε κανείς δεν αμφέβαλε ότι τα ελαττώματα αυτά θα έπρεπε να καταλογιστούν μάλλον στον χαρακτήρα παρά στην ηλικία του. Αμέσως μόλις έπεφτε το σκοτάδι, άρπαζε ένα σκουφί ή μια περούκα και χωνόταν στις ταβέρνες ή περιφερόταν στις συνοικίες σκαρώνοντας φάρσες, που κάθε άλλο παρά ακίνδυνες ήταν, γιατί συνήθιζε να χτυπά τους ανθρώπους που επέστρεφαν στο σπίτι τους από το δείπνο, πληγώνοντας όσους του αντιστεκόταν και πετώντας τους στους υπονόμους, ενώ παράλληλα έκανε και διαρρήξεις στα καταστήματα και τα λήστευε· είχε, εξάλλου, οργανώσει και μια αγορά στο παλάτι, όπου ξεχώριζε τα λάφυρα που είχε αποκομίσει, τα πουλούσε σε δημοπρασία και εν συνεχεία καρπωνόταν τα έσοδα...

Στις συγκρούσεις αυτού του είδους συχνά διέτρεχε τον κίνδυνο να χάσει τα μάτια του ή τη ζωή του, κάποτε μάλιστα ξυλοκοπήθηκε σχεδόν μέχρι θανάτου από κάποιο συγκλητικό, του οποίου τη γυναίκα είχε διαφθείρει. [1] Γι’ αυτό και έκτοτε ουδέποτε τόλμησε να εμφανιστεί τέτοιαν ώρα σε δημόσιο χώρο χωρίς να τον ακολουθούν, από απόσταση και αθέατοι, οι δήμαρχοι. Αλλά και στη διάρκεια της ημέρας τον μετέφεραν κρυφά στο θέατρο μέσα σε ένα φορείο, και από το ψηλότερο μέρος του προσκηνίου παρακολουθούσε και υποδαύλιζε τους καυγάδες των ηθοποιών παντομίμας· και όταν έρχονταν στα χέρια και μάχονταν με πέτρες και σπασμένα καθίσματα, πετούσε και ο ίδιος πολλά αντικείμενα εναντίον του λαού, είχε μάλιστα πληγώσει έναν πραίτορα στο κεφάλι. (Σουητώνιος, Νέρων XXVI)

Μπορώ και να ενωθώ μαζί σου καταπίνοντας όλους τους χυμούς σου ...






Μπορώ 


Μπορώ και να μην σε αντικρίζω να μην σε κοιτάζω καθόλου


Μπορώ και μόνο να σε κοιτώ σε παγωμένες φωτογραφίες


Μπορώ να σε αγγίζω και να χαιδεύω τα μαλλιά σου που λούζουν τον ώμο μου


Μπορώ να σε φιλήσω και να σου δώσω την γλώσσα μου στην δική σου


Μπορώ να σε γλύψω παντού από το μέτωπο μέχρι και τα πέλματα


Μπορώ και να ενωθώ μαζί σου καταπίνοντας όλους τους χυμούς σου

ΘΟΥΛΗ, Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΒΟΡΕΙΩΝ

Της Dimitra Papanastasopoulou
Φίλες και φίλοι,
Η νέα ενότητα που αρχίζει με τη σημερινή ανάρτηση αφορά την Νορβηγική Μυθολογία, η οποία θεωρείται κορωνίδα της συνολικής Σκανδιναβικής Μυθολογίας (που περιλαμβάνει την Σουηδική, την ισλανδική και την δανέζικη μυθολογία) και σχετίζεται με την Ελληνική Μυθολογία.

Πατρίδα της Νορβηγικής Μυθολογίας είναι η παράξενη, μαγευτική και απομακρυσμένη χώρα της Θούλης, που αρχικά ονομαζόταν Έσχατη Θούλη, σε μια προσπάθεια να γίνει πλήρως αντιληπτό ότι επρόκειτο για το πλέον απόμακρο σημείο του γνωστού κόσμου, δηλαδή το πιο βόρειο (εξ ού και χώρα του Υπερβορρά), αλλά υπάρχουν περισσότερες της μιας περιοχές με το ίδιο όνομα.
Στη σημερινή Ρωσία π.χ. υπάρχει μια πόλη με το όνομα Τούλα (η Θούλη προφέρεται έτσι σε αρκετές γλώσσες) και ομοίως στο Μεξικό.
Η Θούλη αποτελεί την πρωταρχική πηγή διάδοσης και εξέλιξης του πολιτισμού των βορειοευρωπαϊκών λαών και ο λαός που πρωτοκατοίκησε στον γεωγραφικό της χώρο δεν είναι άλλος από τους περίφημους Υπερβορείους. Οι Υπερβόρειοι, όσο περίεργο και αν ηχεί, διατηρούσαν πολιτισμικές σχέσεις με την αρχαία Ελλάδα, κι αυτό επέφερε τις ανάλογες αλληλοεπιδράσεις.


Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πηγές, ο Άβαρης, ιερέας του Υπερβόρειου Απόλλωνα, ήρθε από την Θούλη στην Ελλάδα και ίδρυσε στην Πελοπόννησο τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, έναν ναό που έχει προσανατολισμό από βορρά προς νότον, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους αεχαιοελληνικούς ναούς που έχουν προσανατολισμό από ανατολή προς δύση. Θυμίζω ότι ο Υπερβόρειος Απόλλων ερχόταν από τον βορρά φέρνοντας το φως.

Φιλελεύθεροι / αριστεροί: Ο νέος κομμουνισμός έρχεται (και αυτή τη φορά είναι πολύ πιο επικίνδυνος)



Η νέα παγκόσμια μόδα είναι το να είσαι «ανθρωπιστής».
Η νέα παγκόσμια μόδα είναι το να είσαι «προοδευτικός».
Η νέα παγκόσμια μόδα είναι το να είσαι «δημοκράτης».

Οι αριστεροί φωνάζουν για αυτά κάθε μέρα. Αλλά υπάρχει μια παροιμία που λέει για εκείνους που φωνάζουν πάρα πολύ: Συνήθως είναι αυτοί που πρέπει να το βουλώσουν. Όπως το λέει και η παροιμία: Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

Ποιος ορίζει τι είναι "ανθρωπισμός";
Ποιος ορίζει τι είναι «προοδευτικό»;
Ποιος ορίζει τι είναι «δημοκρατικό»;

Μια φωνάζοντας καταπιεστική μειοψηφία αθεϊστών/ αριστερών έχουν καταλάβει τα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο και στο όνομα της «προόδου» έχουν βάλει την ετικέτα "κακό" σε ο,τιδήποτε χριστιανικό. Αν μιλάς υπέρ της χώρας σου (όπως θα έκανε κάθε περήφανο μέλος μιας κοινότητας) είσαι "ρατσιστής". Αν μιλάς υπέρ ενός προσώπου (και ο καθένας μπορεί και πρέπει να το κάνει αυτό αν έτσι αισθάνεται) είσαι "ρατσιστής". Αν μιλάς εναντίον ο,τιδήποτε παράνομου (όπως και κάθε λογικό μέλος της κοινωνίας θα έκανε) είσαι ένας "φασίστας". Αν μιλάς υπέρ των παραδοσιακών ηθικών αξιών (οι οποίες βοήθησαν στην άνθηση της κοινωνίας εδώ και χιλιάδες χρόνια) είσαι "οπισθοδρομικός" (λες και ο,τιδήποτε νέο είναι εξ ορισμού πιο σωστό από το παλιό). Αν μιλάς υπέρ του χριστιανισμού είσαι... αναλφάβητος τουλάχιστον. (λες και ο Αριστοτέλης ο οποίος ίδρυσε τη Λογική ήταν επίσης αναλφάβητος όταν μίλαγε για το Πρώτο Κινούν ή λες και ο Godel, που έβγαλε και μια απόδειξη για το Θεό ήταν... ηλίθιος) Εάν δεν θέλεις να αποδεχτείς στίφη παράνομων μουσουλμάνων μεταναστών στη χώρα σου είναι ένας κληρονόμος του... Χίτλερ. (λες και κάθε κοινωνία μπορεί να σταθεί χωρίς την τήρηση των νόμων)

Πού συγκεντρώνονται εκατομμύρια κομματάκια σκόνης στο σπίτι;

Όλα τα σπίτια έχουν σκόνη, όσο συχνά κι αν καθαρίζονται. Όμως είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι μια πολύ μεγάλη ποσότητα βρίσκεται συγκεντρωμένη στο κρεβάτι μας!
Με δυο λόγια, όπως υποστηρίζουν σχετικές έρευνες, ένα διπλό κρεβάτι γεμίζει καθημερινά με περίπου ένα εκατομμύριο κομματάκια σκόνης, τα οποία προέρχονται από νεκρά κύτταρα

Δεν θα πιστεύετε από τι σας προστατεύουν τα τατουάζ

883cd8caab5ea4f16275f81c06db026f_XL

Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να στολίσουν το σώμα τους με ένα μικρό, διακριτικό τατουάζ ή και να τολμήσουν κάτι πιο περίτεχνο, όπως ένα «μανίκι» ή ένα τατουάζ που καλύπτει όλη την πλάτη.
Μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση American Journal of Human Biology υποδεικνύει ότι τα τατουάζ έχουν οφέλη για την υγεία μας!
Σύμφωνα με τα ευρήματα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, τα τατουάζ ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, με αποτέλεσμα να μπορεί να εξοντώνει αποτελεσματικότερα ιούς, βακτήρια και άλλα μικρόβια, προστατεύοντάς μας από κοινές λοιμώξεις.
Αν και ένα καινούργιο τατουάζ πυροδοτεί την ανοσοαντίδραση, ρίχνοντας προσωρινά τις άμυνες του οργανισμού μας, μακροπρόθεσμα παρατηρούνται οφέλη, σημειώνουν οι ερευνητές. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο Δρ Κρίστοφερν Λιν από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, το να κάνει κανείς ένα καινούργιο τατουάζ είναι σαν να κάνει γυμναστική ενώ δεν βρίσκεται σε φόρμα –την πρώτη φορά πονάει, αλλά αν συνεχίσεις γίνεσαι πιο δυνατός και οι ενοχλήσεις υποχωρούν.
Μάλιστα, όσο περισσότερα τα τατουάζ, τόσο καλύτερα –από πλευράς ανοσοποιητικού τουλάχιστον. «Μετά την πρώτη αντίδραση, το σώμα βρίσκει ξανά την ισορροπία του», εξηγεί ο Λιν, «όμως αν συνεχίσεις να βάζεις το σώμα σου σε αυτή τη διαδικασία ξανά και ξανά, δεν επιστρέφεις στο ίδιο σημείο, ο πήχης ανεβαίνει».

Οι 4 κινήσεις που πρέπει να κάνεις αμέσως αν σου χακάρουν το email

Hacker

Πέρα από τα καλά που μας παρέχει η τεχνολογία και το διαδίκτυο, πολλές είναι οι φορές που κρύβουν και κινδύνους. Πολλοί είναι οι επίδοξοι χάκερ που εισβάλλουν σε λογαριασμούς χρηστών, προκαλώντας τους σύγχυση.
Αν, λοιπόν, χακάρει κάποιος το προσωπικό σας email πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω 4 βήματα:
1. Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης αλλά και όλους τους άλλους κωδικούς που συνδέονται με την ασφάλεια του email. Μην αλλάξετε απλά ένα ψηφίο, προτιμήστε έναν άλλον, τελείως διαφορετικό κωδικό. Αλλάξτε, επίσης, τον κωδικό πρόσβασης στο mail ανάκτησης.
2. Εγκαταστήστε το σύστημα επαλήθευσης σε δύο βήματα. Εάν χρησιμοποιείτε Gmail, Outlook, Hotmail, Yahoo θα έχετε αυτή την επιλογή. Ουσιαστικά αυτό απαιτεί από εσάς να περνάτε μια διαδικασία δύο σταδίων για την επαλήθευση της ταυτότητάς σας κάθε φορά που συνδέεστε στο email σας από μια νέα συσκευή.

Το μπρόκολο προστατεύει από τον καρκίνο του ήπατος (συκώτι)

της Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος

Προηγούμενες μελέτες είχαν αποτυπώσει τις δυνατότητες να καταπολεμούν τον καρκίνο του μπρόκολου και άλλων σταυρανθών λαχανικών όπως το κουνουπίδι και το κάρδαμο. Η έρευνα έχει δείξει ότι η κατανάλωση μπρόκολου τρεις έως πέντε φορές την εβδομάδα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πολλών τύπων καρκίνου. 
Έτσι είχε διαπιστωθεί ότι η κατανάλωση τριών ή περισσοτέρων μερίδων μηνιαίως ωμών όχι μαγειρεμένων λαχανικών της οικογένειας των σταυρανθών (μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο) μείωνε τον κίνδυνο καρκίνου της ουροδόχου κύστης κατά σχεδόν 40% συνολικά.

Το μπρόκολο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου μπλοκάροντας ένα ελαττωματικό γονίδιο που συνδέεται με την ανάπτυξη του όγκου, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Σε παλαιότερη μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το μπρόκολο και τα άλλα σταυρανθή λαχανικά είναι πλούσια σε ισοθειοκυανάτες,  (ITC), μια πολύ γνωστή ομάδα παραγόντων που φαίνεται να στοχεύουν και να αποκλείουν το μεταλλαγμένο γονιδίο p53, που συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου.

Πώς να μην πεινάς – Τρόποι

πώς να μην πεινάς

Θέλεις πολύ να χάσεις κάποια περιττά κιλά αλλά αναρωτιέσαι πώς να μην πεινάς και ταυτόχρονα να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μπορεί αρχικά να σου φαίνεται περίεργο αφού συνήθως η λέξη δίαιτα μας ανατριχιάζει αλλά είναι καιρός να αναθεωρήσουμε λίγο τις απόψεις μας. Πώς να μην πεινάς αφού σε μία δίαιτα πρέπει να μειώσεις την ποσότητα του φαγητού και να σταματήσεις διάφορα ανθυγιεινά που κατανάλωνες καθημερινά. Σε όλα υπάρχει μία δόση αλήθειας με μόνη διαφορά πως μπορείς να τα ακολουθήσεις χωρίς να πεινάς και το μυστικό βρίσκεται όχι στο πόσο τροφή θα καταναλώσεις αλλά τι είδους τροφή. Εννοείται πως πρέπει να μάθουμε να καταναλώνουμε φυσιολογικές μερίδες αλλά χρειάζεται να σταματήσουμε να συνδυάζουμε την δίαιτα με την καταπίεση αλλά να την συνδυάσουμε με την σωστή και ισορροπημένη διατροφή! Η πείνα είναι κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε άσχημα και ένα άδειο στομάχι και μάλιστα για αρκετές ώρες μπορεί να μας δημιουργήσει και περαιτέρω προβλήματα υγείας.
Πώς να μη πεινάς και ταυτόχρονα να χάσεις τα περιττά κιλά; Φυσικά με το πρόγραμμα στην διατροφή αλλά και την κατανάλωση τροφών που θα σου χαρίσουν ενέργεια, ευεξία και σε κάνουν να νιώθεις κορεσμό. Σταμάτησε, λοιπόν, να αναρωτιέσαι πώς να μην πεινάς και να βλέπεις την δίαιτα σαν κάτι τρομακτικό! Ακολούθησε κάποιες συμβουλές και θα καταλάβεις πως η σωστή διατροφή δεν σε κάνει απλά να χάσεις τα περιττά κιλά αλλά θα σου χαρίσει ζωντάνια, καθαρή σκέψη και αυτοπεποίθηση. Οι πλέον κατάλληλοι άνθρωποι που θα σου δείξουν τον τρόπο είναι οι διατροφολόγοι οι οποίοι μπορούν να σε ενημερώσουν για τις ευεργετικές τροφές αλλά και το πρόγραμμα που ταιριάζει απόλυτα στον δικό σου οργανισμό. Βγάλε τελείως από το μυαλό σου τις εξαντλητικές δίαιτες που μόνο αρνητικά αποτελέσματα παρουσιάζουν! Μην στερείς από τον οργανισμό σου βασικά είδη τροφών που έχει ανάγκη καθημερινά. δώσε περισσότερη σημασία στις ευεργετικές και καλομαγειρεμένες τροφές και θα αλλάξεις τελείως γνώμη για την λέξη <<δίαιτα>>. Παρακάτω μπορείς να βρεις μερικές γενικές συμβουλές με τις οποίες θα σταματήσεις να αναρωτιέσαι πώς να μην πεινάς κάνοντας μία δίαιτα!

Πώς να εκπαιδεύσετε τον άντρα σας – Τρόποι

πώς να εκπαιδεύσετε τον άντρα σας

Όλοι οι άνθρωποι έχουν τα “κουμπιά” τους και ιδίως οι άντρες αφού είναι πιο εκδηλωτικοί από εμάς τις γυναίκες. Εμείς, θα σας δώσουμε κάποιους τρόπους για το πώς να εκπαιδεύσετε τον άντρα σας. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και εμείς μπορούμε πανεύκολα να τους κάνουμε να σέβονται την αξία της γυναίκας, να την εκτιμάει και να την υπολογίζει. Εννοείται όμως ότι δεν θέλουμε να γίνει και σκυλάκι, παρά μόνο να φέρεται σωστά.
Α. Εξωτερική εμφάνιση
Καλώς ή κακώς, όσα χρόνια και αν περάσουν, πάντα μια αλλαγή αρέσει στο αντίθετο φύλο, για παράδειγμα ένα χτένισμα ή ένα ντύσιμο. Προσέχοντας και περιποιώντας τον εαυτό σας (όχι υπερβολικά πράγματα ώστε να δείχνετε ψεύτικες), τραβά αμέσως την προσοχή του άντρα σας και μπορείτε να του πείτε με όμορφο και γλυκό τρόπο ότι την αλλαγή την κάνατε για εκείνον. Είναι ένας άμεσος και εύκολος τρόπος για το πώς να εκπαιδεύσετε τον άντρα σας. Οι άντρες γοητεύονται όταν βλέπουν μια σικάτη γυναίκα με αυτοπεποίθηση και έτσι μπορείτε να ζητήσετε ό,τι θέλετε και σαφώς να σας το δώσει.
Β. Μιλήστε σιγά και όμορφα

Η απολογία ενός “τρελού”

Δημόκριτος - Hendrick ter Brugghen - 16

Κάποτε κλήθηκε ο Ιπποκράτης στα Άβδηρα να εξετάσει για τρέλα τον Δημόκριτο, διότι υπήρχαν παράπονα για αυτόν ότι δεν φέρεται φυσιολογικά, και ότι γελάει με παράξενο τρόπο, κάθε φορά που αντίκριζε ανθρώπους. Ακολουθεί μέρος της «εξέτασης».


Ιπποκράτης: Λέγε στο όνομα των Θεών, μήπως λοιπόν όλος ο κόσμος νοσεί χωρίς να το αντιλαμβάνεται και δε μπορεί να ζητήσει από πουθενά βοήθεια για θεραπεία, γιατί τι θα υπήρχε πέρα από αυτόν;
Δημόκριτος: Υπάρχουν άπειροι κόσμοι Ιπποκράτη και μη παίρνεις για τόσο λίγη και μικρή τη φύση που έχει τόσο πλούτο.

Ιπποκράτης: Αλλά αυτά Δημόκριτε, θα τα διδάξεις άλλη στιγμή πιο κατάλληλη, γιατί τώρα φοβάμαι μήπως και για το άπειρο ακόμη συζητώντας αρχίσεις να γελάς. Τώρα όμως ξέρε πως θα δώσεις λόγο στον κόσμο για το γέλιο σου.
Εκείνος τότε με κοίταξε έντονα και είπε:

«Εσύ νομίζεις πως δύο είναι οι αιτίες του γέλιου μου, τα καλά και τα άσχημα. Εγώ όμως γελώ με ένα μόνο, τον άνθρωπο, τον γεμάτο ανοησία, κενό από οτιδήποτε σωστό, που όλα του τα σχέδια μοιάζουν με του μικρού παιδιού και που υποφέρει τους αβάσταχτους μόχθους χωρίς να υπάρχει καμιά ωφέλεια.

Τον άνθρωπο που χωρίς να γνωρίζει μέτρο στην επιθυμία του πορεύεται ως τα πέρατα της γης και τα έγκατά της που δεν έχουν όρια, λιώνοντας το ασήμι και το χρυσάφι που ποτέ δεν σταματά να αποκτά, πάντα κάνοντας θόρυβο για περισσότερα για να μην πέσει σε λιγότερα και δεν ντρέπεται να ονομάζεται ευτυχισμένος, ενώ σκάβει στα βάθη της γης χρησιμοποιώντας αλυσοδεμένα χέρια, ανθρώπων από τους οποίους σε άλλους υποχωρεί η γη και τους πλακώνει και άλλους ο καταναγκασμός αυτός τους κρατάει χρόνια σε αυτή την κόλαση σαν να ήταν η πατρίδα τους, μαζεύοντας ασήμι και χρυσό, ψάχνοντας ίχνη της σκόνης και ψήγματα, σηκώνοντας εδώ κι εκεί σωρούς από άμμο, ανοίγοντας τις φλέβες της γης, σπάζοντας τους σβώλους και το χώμα για την απόκτηση περιουσίας, κάνοντας τη μητέρα γη εχθρική και άλλοτε θαυμάζοντάς την κι άλλοτε καταπατώντας την, ενώ αυτή είναι πάντοτε η ίδια.

Η αναγνώριση που περιμένω από τους άλλους και με κάνει δυστυχή

Συχνά συναντάμε ανθρώπους που ζητούν τη συνεχή αναγνώριση από τους άλλους, ώστε να είναι ευτυχείς, και εξίσου συχνά παρατηρούμε το παράδοξο, πως οι άνθρωποι αυτοί είναι δυστυχείς. Τι είναι όμως αυτό που στην πραγματικότητα προκαλεί τη δυστυχία τους; Η απάντηση είναι πως τα άτομα αυτά είναι εξαρτημένα, και η εξάρτησή τους αυτή καθεαυτή είναι και η πηγή της δυστυχίας τους.
rewards1
Ο ορισμός αυτής της εξάρτησης από τον Jorge Bucay είναι: «Εξαρτημένος είναι αυτός που κρέμεται από κάποιον άλλο, που ζει κρεμασμένος στον αέρα, χωρίς να στηρίζεται πουθενά. Μονίμως ατελής. Εξαρτώμαι σημαίνει παραδίδομαι οικιοθελώς στον άλλο να με κάνει ότι θέλει, να με άγει και να με φέρει, να ρυθμίζει τη συμπεριφορά και τα συναισθήματά μου κατά τη δική του βούληση και όχι τη δική μου».
Και τα άτομα αυτά, αυτό ακριβώς κάνουν, εξαρτούν την ευτυχία τους από την αναγνώριση που μπορεί να πάρουν από τους άλλους. Έχουν παραχωρήσει οικειοθελώς αυτό το δικαίωμα στους άλλους. Δεν μπορούμε όμως να ευχαριστούμε συνεχώς τους πάντες και αυτό είναι που τελικά τους κάνει δυστυχισμένους. Αυτή η εξάρτηση είναι ικανοποίηση και μαρτύριο ταυτόχρονα.
Τι έχει συμβεί όμως σε αυτούς τους ανθρώπους και λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο; Είναι άνθρωποι που είτε δεν εκπαιδεύτηκαν κατάλληλα από τους γονείς τους, ώστε να γίνουν κύριοι της ζωής τους, ανεξάρτητοι και υπεύθυνοι για τις επιλογές τους, είτε έχουν βιώσει τα συνεχή αρνητικά σχόλια αυτών με αποτέλεσμα να έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. Δεν είναι δε σπάνιο το φαινόμενο να έχουν συμβεί και τα δύο συγχρόνως.

Γιατί η Generation Y δεν τρώει δημητριακά

Η νέα γενιά εικοσάρηδων και τριαντάρηδων δεν τρώει δημητριακά το πρωί για έναν πολύ ασυνήθιστο λόγο.
Σε αντίθεση με την Generation X, οι εκπρόσωποι της οποίας ξεκινούσαν πάντα την ημέρα τους με δημητριακά, η επόμενη γενιά, γνωστή και ως Generation Y ή Millennials τα αποφεύγει. Όχι γιατί δεν τους ικανοποιεί η γεύση ή γιατί μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους, αλλά για έναν πολύ χειρότερο λόγο:

«Λυκαυγές ή Λυκόφως;»


ΛυκαυγέςΤο Λυκόφως και το Λυκαυγές έχουν σχεδόν τα ίδια χρώματα.
Και στα δύο κυριαρχεί το Κόκκινο … στο πρώτο λίγο πιο βαρύ, στο δεύτερο πιο ανάλαφρο πορτοκαλί.
Κόκκινο … το χρώμα της Ζωής και του Θανάτου.
Λυκ-όφως και Λυκ-αυγές …
Η ρίζα «Λυκ» και στα δύο να δηλώνει το Φως … ο Λύκιος Απόλλων, με τοτεμικό ζώο τον Λύκο, που γεννάται κάθε μέρα στο Αρκαδικό Λύκαιο όρος, στην κορυφή του οποίου το Φως ήταν τόσο λαμπρό, που δεν γεννιόταν σκιά …
Στο Λυκόφως γεννάται η Νύχτα και πεθαίνει η Ημέρα.
Στο Λυκαυγές γεννάται η Ημέρα και πεθαίνει η Νύχτα.
Γέννηση και Θάνατος … δύο όψεις το ίδιου νομίσματος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα