Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Γιατί η Liberation κυκλοφόρησε με Αραβικό τίτλο; – Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της;




Mε τον τίτλο της στα αραβικά κυκλοφόρησε η Liberation – Γιατί άραγε;

Ίσως κάποιοι να το θεωρούν απολύτως φυσιολογικό. Το νέο διαίρει και βασίλευε του πλανήτη και, ειδικά της Ευρώπης, είναι αν θα πρέπει να δεχτεί και να αγκαλιάσει τις μεταναστευτικές ροές από τον ισλαμικό κόσμο, που ολοένα και αυξάνουν.
Η “προοδευτική” αριστερά με πρόσχημα την αλληλεγγύη και φιλανθρωπία, αγνοεί και απαξιώνει τη λιτότητα που μαστίζει την Ευρώπη και εξαντλεί όλα τα άριστα συναισθήματα της στο μεταναστευτικό. Έχει και πολύ καλούς χορηγούς και υποστηρικτές – τις κατευθυνόμενες ΜΚΟ και το… πορτοφόλι του εβραιοαμερικάνου Σόρος!
Τώρα με τον τίτλο της γραμμένο στα αραβικά –«Ταχρίρ» που σημαίνει Ελευθερία-, κυκλοφόρησε η Liberation αφιερώνοντας το φύλλο της 10/3 στους Σύρους δημοσιογράφους, φωτογράφους και συγγραφείς, πέντε χρόνια μετά την αρχή της σύγκρουσης που ξεκληρίζει τη χώρα τους.CdNUwmLW8AETZUu
Στο πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας φιγουράρει ένα σχέδιο του Σύρου σκιτσογράφου Χουάν Θέρο, το οποίο αναπαριστά παιδιά πάνω σε ένα καρουζέλ, που έχει το σχήμα κατάμαυρης βόμβας, σε κατακόκκινο φόντο που θα μπορούσε να απεικονίζει το αίμα ή… το κόκκινο της αριστεράς;
«Οι δημοσιογράφοι που παρείχαν το βασικό υλικό της έκδοσης αυτής ήταν νεαροί διαδηλωτές του 2011 που έφτιαξαν και διένειμαν κρυφά εφημερίδες στην πόλη τους», εξήγησε ο Μπενεντίκ Ζανερό, του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Οι περισσότεροι από τους συντάκτες αυτούς βρίσκονται σήμερα στην Τουρκία», διευκρίνισε ο αναπληρωτής διευθυντής της εφημερίδας Γιοχάν Ιφναζέλ. «Η ιδέα είναι να περιγράψουμε την καθημερινότητα των Σύρων».
Το ειδικό φύλλο για τα πέντε χρόνιας καταστροφής στη Συρία έχει 20 σελίδες και συνοδεύεται από ένθετο που είναι αφιερωμένο στην καθημερινότητα στη χώρα αυτή.
Ο πόλεμος που μαστίζει τη Συρία άρχισε τον Μάρτιο του 2011 με διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, και έκτοτε συνεχίζεται μέχρι αυτός να πέσει και η Συρία να παραδοθεί στα ξένα προς αυτήν συμφέροντα. 
Σε ποιον ανήκει η Liberation;

Milky Way!!!


Κοιτάξτε αυτές τις πανέμορφες φωτογραφίες του Milky Way!

πολύχρωμα Γαλαξία μας, Γαλαξίας εικόνες, καλύτερη Γαλαξία φωτογραφίες, Γαλαξίας εικόνα

πολύχρωμα Γαλαξία μας, Γαλαξίας εικόνες, καλύτερη Γαλαξία φωτογραφίες, Γαλαξίας εικόνα

Πως τα χρώματα διαχέονται πάνω στο νυχτερινό ουρανό.

Προσεγγίζοντας την Ψυχή μας



Η Πνευματική μας ανέλιξη…. Αδέρφια…..είναι στην ουσία η ίδια ….η ίασή μας.
ΙΑΣΙΣ=ΝΟΣΗΜΑ+ΙΑΜΑ=421
Η αρχή της γήινης θυσίας και προσπάθειας του καθενός μας….λειτουργεί κάθε φορά που οι άλλοι μαθαίνουν έναν καλύτερο τρόπο, ακριβώς μέσα από το δικό μας πόνο. Στην ουσία όμως ο πόνος μας …δεν είναι το δώρο…..αλλά η ίασή μας. Μέσα λοιπόν από τον πόνο μας και την ίασή μας…βοηθάμε όλοι μαζί….οι καλόβουλοι χαρακτήρες…να φωτιστεί……όλη η Ανθρωπότητα ως ένα ενιαίο Σύνολο.
Το σώμα μας, το οποίο είναι πολύ σημαντικό κι οφείλουμε να το αγαπάμε και να το φροντίζουμε……είναι ο συν ταξΕΙδιώτης εις την ΠΟΡΕΙΑ μας…..ΕΔΩ εις τη μάνα ΓΑΙΑ και προσπαθούμε για μια βαθύτερη ΙΑΣΗ και μια ΑΛΛΑΓΗ… για πλήρη διεύρυνση της ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ.
Πολλές φορές όμως εμείς οι άνθρωποι….. έχουμε την εντύπωση ότι η θεραπεία μιας σωματικής κατάστασης ή ασθένειας δεν συνεπάγεται ασφαλώς ότι έχει συντελεσθεί και αξιοσημείωτη ίαση. Στην συγκινησιακή αυτή κατάσταση που βιώνουμε, όσο μεγαλύτερο είναι το τραύμα, τόσο μεγαλύτερη είναι και η δυνατότητα μας για αξιοσημείωτη ΙΑΣΗ. Αντιμετωπίζουμε λοιπόν τις προσκλήσεις της ζωής με ΣΥΝΕΣΗ και ΘΑΡΡΟΣ.
Σε επίπεδο σκέψης, όσο μεγαλύτερη είναι η διαστρέβλωση εις το σύστημα των πεποιθήσεων, τόσο λοιπόν μεγαλύτερη θα είναι και η ίαση, εάν βέβαια….διορθωθεί αυτή η διαστρέβλωση. Δηλαδή….εάν ένας Χριστιανός ή Μωαμεθανός κλπ που έχει διαστρεβλωμένες πεποιθήσεις περί του θείου Όντος…..τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ίαση του και η θεραπεία του…οπότε καταβάλλει και μεγαλύτερα ποσά ενέργειας…για να αντιληφθεί και να θεραπευτεί…με αποτέλεσμα η μετάβαση του αυτή...της ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ να τον καταστήσει έτοιμο για την άνοδο του πνευματικά, ενώ ένας θεωρητικά….π.χ. Ελληνοτραφής άνθρωπος να νομίζει…ότι είναι πλέον κοντά στην ίαση του…και ψευδώς ίσως να μην καταβάλλει μεγάλα ποσοστά ενέργειας…και ίσως έτσι να χάσει το «τρένο»….λόγω της ολιγωρίας του …με το να το παίζει ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ….χάνοντας το επόμενο επίπεδο-στάδιο της ΑΝΕΛΙΞΗΣ του.

Θεωρίες και πρακτικές.



Η κτήση υποδουλώνει τον άνθρωπο. Τούτο είναι σαφές και κατανοητό από όλους, όμως είναι εντελώς διάφορο το να κατανοεί απλά κανείς, 
από το να ενστερνίζεται από το να πράττει σύμφωνα με τα εμπεδώσεις του εν προκειμένω.

Η άνευ ουσίας αντίληψη ομοιάζει με τον αέρα που χαϊδεύει παγωμένος το πρόσωπο και λέει το άτομο πως κάνει κρύο. Το ξέρει το αντιλαμβάνεται αλλά δεν το έχει νιώσει βαθιά στο πετσί του όντας στην ασφάλεια των ρούχων του.

Υφιστάμεθα τη μεγαλύτερη εξαπάτηση όντας χαμένοι από τον δρόμο στον οποίο είμαστε ταμένοι να ζούμε. Έχουμε αναγορεύσει την πολυτέλεια ως τρόπο άριστο να ζει κανείς, ζηλευτό και ανυπέρβλητο.

Κι όμως πλουσιότερος παραμένει στον αιώνα εκείνος που δεν χρειάζεται τίποτα. Απολύτως τίποτα. Εκείνος που μοιάζει και είναι αυτάρκης.

Τίποτα δεν μπορεί να καταφέρει κανείς σε εκείνον που δεν έχει κάτι να χάσει. Όταν μιλάμε για το απόλυτο της ελευθερίας αναφερόμεθα ασφαλώς στην έλλειψη πάσης εξάρτησης.

Μόνο μέσα από την απόλυτη μοναξιά του νου και του σώματος βιώνεται το απόλυτο της ελευθερίας. Μονάχα όταν το υποκείμενο γίνει ένα με τη φύση χωρίς ίχνος λογισμού.

Οι κινήσεις του mouse αποκαλύπτουν την ταυτότητά σας – ακόμη και στο Tor



Ο ερευνητής ασφαλείας είναι ο Jose Carlos Norte, o οποίος ανακάλυψε ένα –κατά κάποιο τρόπο– κενό ασφαλείας στο Tor το οποίο μπορεί να αποκαλύψει την ταυτότητα του χρήστη.
Για τον καθορισμό της ταυτότητας χρησιμοποιείται μία μέθοδος με την ονομασία «user fingerprinting». Η μέθοδος χρησιμοποιεί «ευπάθειες του browser, cookies, ιστορικό plugins»για να προσδιορίσει δεδομένα του χρήστη που δεν χρησιμοποιούνται ευρέως για τον προσδιορισμό της ταυτότητας του.

Ο Έκο και ο θάνατος

eco OK
—του Παναγιώτη Πούτου—
Από όσο γνωρίζω, ο Ουμπέρτο Έκο μίλησε για το θάνατό του δύο φορές, και τις δύο ήταν στο Harvard, στο πλαίσιο των διαλέξεων που φέρουν τον τίτλο Charles Eliot Norton Poetry Lectures. Τα κείμενα εκδόθηκαν έπειτα σε βιβλίο με τίτλο Έξι Περιπλανήσεις στο Δάσος της Αφήγησης.
Στη διάλεξη με τίτλο Τα Φανταστικά Πρωτόκολλα αναφέρεται σε ένα διήγημα στο οποίο ένας φίλος του, καθηγητής εντομολογίας, περιέγραφε το τέλειο έγκλημα:
«…έβαλε στο σωληνάριο της οδοντόπαστας μια χημική ουσία η οποία έλκει σεξουαλικά τις μέλισσες. Ο Έκο […] βούρτσισε τα δόντια του με την οδοντόκρεμα αυτή προτού πέσει για ύπνο και μια μικρή ποσότητα της κρέμας έμεινε στα χείλη του. Σμήνη μελισσών σεξουαλικά διεγερμένων μαζεύτηκαν στο πρόσωπό του και τα τσιμπήματά τους απέβησαν μοιραία για τον καημένο τον Έκο. […] To διήγημα του Τσέλλι εμφανίστηκε ως λογοτεχνικό άρθρο με τον τίτλο «Πώς Δολοφόνησα τον Ουμπέρτο Έκο». Οι εκδότες προφανώς ακολούθησαν τη βασική προϋπόθεση: οι αναγνώστες γνωρίζουν πως οτιδήποτε δημοσιεύεται σε μια εφημερίδα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη, εκτός από τη λογοτεχνική σελίδα, όπου τα περιεχόμενα πρέπει ή μπορούν να εκληφθούν ως παραδείγματα τεχνητής αφήγησης.
Το πρωί όμως, όταν μπήκα στην καφετέρια κοντά στο σπίτι μου, τα γκαρσόνια με χαιρέτησαν με μια έκφραση χαράς και ανακούφισης, γιατί είχαν νομίσει ότι ο Τσέλλι με είχε στ’ αλήθεια σκοτώσει. Απέδωσα το γεγονός στο ότι το πολιτιστικό τους υπόβαθρο δεν τους είχε εξοπλίσει με την ικανότητα του να μπορούν να αναγνωρίσουν τις δημοσιογραφικές συνήθειες.

3 Ανατριχιατικά Φαντάσματα που συνέλαβαν κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης (Βίντεο)


Παρακολουθήστε το βίντεο και....τα συμπεράσματα δικά σας.

Τι είναι αυτό το μυστηριώδες αντικείμενο που εξήλθε μέσα από μια Μαύρη Τρύπα;

Μαύρο αντικείμενο Galaxy Hole


Πρόσφατα ένα μυστηριώδες αντικείμενο επαναπροσδιόρισε όλα όσα νομίζαμε ότι γνωρίζαμε για τις μαύρες τρύπες. Πρώτα απ 'όλα οι μαύρες τρύπες υποτίθεται ότι απορροφούν τα πάντα σε αυτές, ακόμη και το φως. Δεύτερον, η βαρύτητα είναι τόσο ισχυρή που πιστεύετε ότι τίποτα στο γνωστό σύμπαν θα μπορούσε να προέλθει από μια μαύρη τρύπα.
Όλα αυτά άλλαξαν όταν η NASA ανακοίνωσε ότι κάτι πολύ μεγάλο βγήκε από μια μαύρη τρύπα.
Τι ακριβώς συνέβη; Καθώς δύο από τα διαστημικά τηλεσκόπια της NASA, το ένα εκ των οποίων ήταν το NuSTAR, παρατηρούσαν την συγκεκριμένη μαύρη τρύπα, πολύ ξαφνικά, ένα μεγάλο αντικείμενο  "εκτοξεύτηκε" από τη μέση ή "στέμμα" της μαύρης τρύπας . Αμέσως μετά από αυτό το αξιοσημείωτο γεγονός ένας τεράστιος παλμός ενέργειας ακτίνων Χ εξήλθε από το στέμμα. Αυτό το γεγονός φαίνεται να προκάλεσε αμηχανία στους επιστήμονες της γης.
Η Fiona Harrison, η οποία είναι η κύρια ερευνήτρια στο NuSTAR, ανέφερε με έμφαση ότι αυτό το είδος του φαινομένου είναι ανήκουστο και αλλάζει εντελώς ό, τι πιστευόταν αρχικά για το πώς οι μαύρες τρύπες λειτουργούν. Ευτυχώς με το επίπεδο της τεχνολογίας που εμείς, ως φυλή είμαστε σε θέση να διαθέτουμε, καταφέραμε να καταγράψουμε αυτό το γεγονός. Τα δεδομένα που αποκομίσαμε από αυτό το γεγονός τώρα μας παρέχουν κάποια αναγκαία στοιχεία για το πως οι μαύρες τρύπες λειτουργούν και πώς είναι δομημένες.
Ο Dan Wilkins, από το πανεπιστήμιο Saint Mary, λέει ότι,

Ποιοί ΕΡΧΟΝΤΑΙ; – Τι ΜΑΣ ΚΡΥΒΕΙ η NASA;

Τι κόβει η NASA;
Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα επισκέπτονται καθημερινά τον πλανήτη μας, ενώ πολλά από αυτά περιφέρονται και γύρω από αυτόν. Τι είναι, όμως, αυτό που τώρα κρύβουν;
Μπορεί η τηλεόραση να μην τα δείχνει, η NASA και άλλες υπηρεσίες να αποφεύγουν να σχολιάσουν, αλλά τα ΑΤΙΑ είναι παντού γύρω μας. Δεν είναι μόνο οι ερασιτέχνες που τα βιντεοσκοπούν είναι και οι ίδιες οι κάμερες των απεσταλμένων δορυφόρων που βρίσκονται σε συγκεκριμένες τροχιές.
Έχουμε δει σχεδόν τα πάντα, από σμήνος άγνωστων σκαφών να εμφανίζονται ξαφνικά και μαζικά, μέχρι μικρές διαστημικές μάχες να λαμβάνουν χώρα.
Για όλα αυτά η NASA τηρεί «σιγή ιχθύος».

Ζητήστε μια ζωή σε βάθος και όχι σε μάκρος...


Έχουμε την τάση να δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να έχουμε μια μακρά ζωή. Μόλις ξεπεράσουμε κάποια προβλήματα ή κόψουμε αυτοκαταστροφικές συνήθειες, κάνουμε ή δεν κάνουμε ορισμένα πράγματα για να εξασφαλίσουμε μια μακρά, υγιή ζωή και να αποφύγουμε ένα πρόωρο θάνατο. Αλλά αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι αυτό που έχει σημασία στη ζωή δεν είναι το μήκος, είναι το βάθος.
Ποιον βοηθήσαμε; Πώς αναπτυχθήκαμε ή βελτιωθήκαμε ως άτομα; Τι μάθαμε; Αγαπήσαμε πλήρως και ζήσαμε πλήρως κατά τη διάρκεια ζωής που έχουμε;

Όπως ζείτε την ημέρα σας, ζητήστε βάθος, ακόμα και στο συνηθισμένο. Κάποιοι από εσάς θα πείτε, «Πώς θα το βρω αυτό; Είμαι ένας / μία (συμπληρώστε την δικαιολογία εδώ)». Είτε είστε πλήρους απασχόλησης ιεραπόστολος, πλήρους απασχόλησης γονέας, σύζυγος, επιχειρηματίας, φοιτητής, ή συνταξιούχος ... Ακόμη και στην καθημερινότητα σας, βρείτε την περιπέτεια.

Οι μαζικές εξαφανίσεις των ειδών πάνω στη Γη κατά τον Παλαιοζωϊκό – Μεσοζωϊκό αιώνα


Πίνακας Περιεχομένων

  • Εισαγωγή
  • Πως όμως μερικά ζώα εξαφανίστηκαν κι άλλα όχι;
  • Θα εξαφανιστούν ποτέ οι άνθρωποι;
  • Τα έξι σημαντικά γεγονότα μαζικής εξαφάνισης
  • Η μεγάλη σύγκρουση και οι ηφαιστειακές δραστηριότητες
  • Ο ρόλος των κλιματικών αλλαγών
  • Είναι συχνά δύσκολο να καθοριστεί ακριβώς πότε έχουν εμφανιστεί τα γεγονότα μαζικής εξαφάνισης των ειδών στη γήινη ιστορία. Η αιτία είναι ότι το αρχείο των απολιθωμάτων  δεν είναι τέλειο, και όσο φτωχότερο είναι το αρχείο για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, τόσο περισσότερο ανοικτό είναι σε διαφορετικές ερμηνείες.
    Μερικοί επιστήμονες έχουν προτείνει ότι υπάρχει ένας κύκλος μαζικών εξαφανίσεων , με σημαντικό αριθμό θανάτων, περίπου κάθε 26 εκατομμύρια χρόνια. Αυτό υπονοεί ότι έχουν γίνει κάπου 23 τέτοια γεγονότα μαζικής εξαφάνισης των ειδών από την Κάμβριο εποχή έως σήμερα. Αυτός ο αριθμός είναι το ανώτερο όριο των περισσότερων εκτιμήσεων.
    Φυσικά απαιτείται πολύ περισσότερη έρευνα για να καθορίσουμε εάν πραγματικά υπάρχει ένας κύκλος των μαζικών εξαφανίσεων. Οι περισσότερες από τις μελέτες προτείνουν ότι δεν κινδυνεύουμε γιατί είμαστε στη μέση ενός κύκλου, χωρίς μαζικές εξαλείψεις, για τουλάχιστον 10 εκατομμύρια χρόνια.
    Επιστροφή

    Το γεγονός ότι εμείς οι άνθρωποι είμαστε εδώ σήμερα φανερώνει ότι οι μαζικές εξαλείψεις δεν έχουν επιπτώσεις σε όλους τους οργανισμούς, και ότι υπάρχουν πάντα επιζώντες.
    Αλλά τι είναι αυτό που κάνει μερικούς οργανισμούς να ζήσουν και μερικούς να εξαφανιστούν;
    Φυσικά, οι αιτίες μιας μαζικής εξαφάνισης είναι πολλές. Παραδείγματος χάριν, μια πτώση στη στάθμη της θάλασσας θα έχει μια καταστρεπτική επίδραση στους οργανισμούς που ζουν στις ρηχές θάλασσες, καθώς ο βιότοπός τους παύει απλά να υπάρχει, αλλά θα έχει ελάχιστη ή και καμία άμεση επίδραση στους οργανισμούς που ζουν στο έδαφος.

Εφιάλτες!!

Πώς να τους διαχειριστείτε

Υπάρχει ένας εφιάλτης που σε έχει τρομάξει όταν ήσουν παιδί ή τώρα;  Υπάρχει ένας εφιάλτης που έρχεται και ξανάρχεται στα όνειρά σου;



Οι εφιάλτες είναι μια σειρά σκέψεων, εικόνων και αισθήσεων που έρχονται στον ύπνο μας να μας ταράξουν, δημιουργώντας αρνητικά συναισθήματα όπως τρόμο, φόβο, στεναχώρια, θυμό ή απόγνωση.  Όπως και τα όνειρα, έτσι και οι εφιάλτες έχουν κάποιον λόγο ύπαρξης και σημαίνουν κάτι για τον καθένα ατομικά.

Όνειρα και Ενέργεια
Τα όνειρά μας σχετίζονται με την ενέργεια που έχουμε ως άτομα.  Όλα όσα σκέφτεται και νιώθει κανείς στη διάρκεια της ημέρας εμφανίζονται ως η πραγματικότητά του όχι μόνο στον ξύπνιο του, αλλά και στον ύπνο του.
Τα όνειρα και οι εφιάλτες σχετίζονται άμεσα με όσα αισθάνεσαι και όσα σου τραβούν την προσοχή.  Στον ύπνο δεν έχουμε αντιστάσεις ή την εσωτερική μας λογοκρισία, οπότε ο εσωτερικός μας κόσμος έρχεται εύκολα στην επιφάνεια.  Έτσι, στα όνειρα και τους εφιάλτες μας εμφανίζονται πράγματα που υπάρχουν στο υποσυνείδητό μας, τα οποία όμως δεν τα γνωρίζουμε και δεν τα έχουμε περάσει απαραιτήτως από το φίλτρο του ρεαλισμού.

Τι σημαίνει όταν βλέπεις εφιάλτες;

Στον ύπνο μας βλέπουμε όνειρα και εφιάλτες που σχετίζονται με τη συναισθηματική μας πραγματικότητα.
Όταν λοιπόν έχεις εφιάλτες αυτό σημαίνει ότι έχεις στρες στην καθημερινότητά σου.  Το στρες συνδέεται με συναισθηματική ένταση, με φόβο, αγωνία, ανησυχία, αρνητικά συναισθήματα που πιθανότατα δεν ξέρεις πώς να τα διαχειριστείς.
Στα όνειρα και τους εφιάλτες, ωστόσο, η πραγματικότητα εμφανίζεται μέσα από συμβολισμούς και δεν αποτελεί αντικαθρέφτισμα της ζωής σου.

Τα όνειρα μας βοηθάνε να βάλουμε σε μια σειρά διάφορα ψήγματα αναμνήσεων, να σκεφτούμε διαφορετικές λύσεις στα προβλήματά μας και να επεξεργαστούμε τα συναισθήματά μας.

Οι εφιάλτες είναι ένας παράγοντας που διευκολύνει μια απόφαση, τη διαδικασία επίλυσης ενός προβλήματος.  Είναι κατά κάποιον τρόπο ένας τρόπος να διαχειριστείς το πρόβλημά σου με έναν διαφορετικό, όχι απαραίτητα γραμμικό ή λογικό τρόπο.  Είναι ένα μήνυμα προς τον εαυτό ότι «κάτι με τρομάζει/με φοβίζει/με ενοχλεί, αλλά μπορώ να κάνω κάτι για να μειώσω το αρνητικό συναίσθημα και να διαχειριστώ το πρόβλημα».

Να πώς να αξιοποιήσεις τους εφιάλτες σου και να έχεις καλύτερο ύπνο

ΖΕΝ είναι το Πραγματικό


Ζεν είναι η βίωση του Πραγματικού. Ό,τι «εμφανίζεται» είναι μία ρέουσα πραγματικότητα, μία ροή φαινομένων που έρχονται και φεύγουν. Αυτό που «Μένει» είναι μια Βαθιά Αίσθηση  Ελευθερίας, Γαλήνης και Μακαριότητας που ρέει μαζί με τα φαινόμενα, είτε υπάρχουν, είτε δεν υπάρχουν. Όλα «αυτά», τα φαινόμενα, δεν είναι κάποια «ουσία», μετασχηματισμοί κάποιας «ουσίας» αλλά απλές αντανακλάσεις, δηλαδή «δυναμικές πραγματικότητες» που οι συνειδήσεις «βλέπουν» σαν πραγματικές οντότητες. Δεν υπάρχει τίποτα να «κρατηθείς», τίποτα να «κρατήσεις». Όλα ρέουν κι όλα είναι ένα «όνειρο». Η Μόνη Πραγματικότητα είναι αυτό που βιώνεις πέρα από όλα αυτά.

Οι άνθρωποι δεν βιώνουν το Πραγματικό, αυτό που συμβαίνει πραγματικά. Δεν βιώνουν την Αληθινή Κενότητα του Πνεύματος, την Βαθιά Αίσθηση της Ελευθερίας είτε υπάρχουν φαινόμενα είτε όχι, σαν μια Κατάσταση Πέραν, πέρα από την άγνοια, την δυαδικότητα και τον ονειρικό κόσμο. Νοιώθουν ότι τα φαινόμενα έχουν κάποια ουσία. Με την σκέψη τους απομονώνουν κάποια στοιχεία της ρέουσας πραγματικότητας, τον χώρο, φαινόμενα, γεγονότα και φτιάχνουν μια εικονική πραγματικότητα. Την αντικαθρεφτίζουν όσο γίνεται καλύτερα. Ακόμα και την αίσθηση της ροής. Κι έτσι ξεγελιούνται οι άνθρωποι. Που βρίσκεται η αυταπάτη; Απλά οι άνθρωποι απορροφώνται στα φαινόμενα, τα στηρίζουν διοχετεύοντας ενέργεια, τα κρατούν ζωντανά όσο γίνεται κι εξαιτίας αυτής της «προσκόλλησης» τα θεωρούν όλα αυτά αληθινά. Απλά δίνουν μια λανθασμένη «ερμηνεία» σε αυτά που συμβαίνουν.

Τελικά, για να το εξηγήσουμε καλύτερα, τι βλέπει ο Φωτισμένος που δεν βλέπουν οι άνθρωποι;

Η αγάπη δεν μπορεί να ανθίσει αν υπάρχει φόβος


Η ανιδιοτελής αγάπη ξεκινάει πάντα από τη σχέση που έχεις με τον εαυτό σου. Ξεκινάει από το μέρος εκείνο όπου υπάρχεις χωρίς επιθυμίες. Δεν δημιουργείς μια σχέση επειδή έχεις ανάγκη τη σχέση. Η αληθινή αγάπη δεν περιορίζεται σε έναν άνθρωπο. Είναι ανοιχτή προς όλους και εκφράζεται με διάφορους τρόπους. Δεν εξαντλείται ποτέ.
Όταν αγαπάς αληθινά δεν περιμένεις να πάρεις τίποτα πίσω. Δεν λες "σ' αγαπάω μόνο αν μ' αγαπάς κι εσύ". Δεν είναι μια συμφωνία που κάνεις. Σε κάθε επαφή η αγάπη εκφράζεται με την ύψιστη μορφή αλληλεπίδρασης και πάντα υπηρετεί την εναρμόνιση.
Όταν κάποιος νιώθει ότι είναι άτομο οδηγείται στον εγωισμό, γιατί το άτομο είναι μια ταυτότητα που περιορίζεται στο σώμα και τον προγραμματισμό του. Το να ζεις τη ζωή ως άτομο είναι μια κάπως ευάλωτη κατάσταση. Και όταν νιώθεις ευάλωτος εμφανίζεται ο φόβος. Και αν υπάρχει φόβος, η αγάπη δεν μπορεί να ανθίσει. Όταν υπάρχει φόβος, το αντανακλαστικό είναι να καταστρέψεις και να προκαλέσεις πόνο. Σ' ένα υψηλότερο επίπεδο επίγνωσης, το αντανακλαστικό είναι να αγαπάς, να εναρμονίζεις, να υπηρετείς και να δίνεις χώρο στα πράγματα να αναπνέουν και να αναπτύσσονται στο μέγιστο δυναμικό τους.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΠΥΛΕΣ, ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΩΣΤΑΚΗ



Ομολογώ ότι μέχρι σήμερα δεν είχα παρακολουθήσει  το κανάλι της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Παρακολουθώντας κάποιο από τα βίντεο που έχουν ήδη αναρτηθεί στο  Youtube, διαπιστώνω ότι όσα έλεγα περί ηθικής και οικονομικής κρίσης, με την πρώτη να προηγείται,  και την δεύτερη να ακολουθεί είναι αληθινά.

Μόνο που τα έλεγα χρόνια πριν, πάρα πολλά χρόνια πριν, και φυσικά στοχοποιήθηκα και εν τέλει απομονώθηκα από το σύνολο των ανθρώπων.

Η αλήθεια είναι πως πρώτα εκπέσαμε ηθικά και μετά οικονομικά.

Είναι λυπηρό να βλέπεις εκείνους που δεν δίστασαν να γλύψουν, να ρουφιανέψουν, να παζαρέψουν για μια θεσούλα, για ενα επίδομα, πατώντας επί πτωμάτων να συνεχίζουν σήμερα να προδίδουν τις αξίες μας.Το πράττουν μέχρι τελευταίας πνοής αρνούμενοι να αλλάξουν ή να μετανοιώσουν.

Αυτοί που έχουν διαβρωθεί δύσκολα θα αλλάξουν.Πιθανότερο να γίνουν ακόμη χειρότεροι και να μισήσουν σφοδρά όσους επιλέγουν τον δύσκολο δρόμο, εκείνους που δεν έχασαν την πίστη τους και τις αξίες τους.Και ακόμη χειρότερα θα ζηλέψουν και ακόμη χειρότερα να φθονήσουν  αυτούς τους άξιους ανθρώπους, γιατί δεν θα μπορέσουν εις γνώσει τους, και κατά επιλογή τους να είναι οι ίδιοι πιστοί και άξιοι.

Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει

Με τον τρόπο του Γ.Σ.

Σεφερης1
Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει.
Στο Πήλιο μέσα στις καστανιές το πουκάμισο του Κενταύρου
γλιστρούσε μέσα στα φύλλα για να τυλιχτεί στο κορμί μου
καθώς ανέβαινα την ανηφόρα κι η θάλασσα μ’ ακολουθούσε
ανεβαίνοντας κι αυτή σαν τον υδράργυρο θερμομέτρου
ώσπου να βρούμε τα νερά του βουνού.
Στη Σαντορίνη αγγίζοντας νησιά που βουλιάζαν
ακούγοντας να παίζει ένα σουραύλι κάπου στις αλαφρόπετρες
μου κάρφωσε το χέρι στην κουπαστή
μια σαΐτα τιναγμένη ξαφνικά
από τα πέρατα μιας νιότης βασιλεμένης.
Στις Μυκήνες σήκωσα τις μεγάλες πέτρες και τους θησαυρούς των Ατρειδών
και πλάγιασα μαζί τους στο ξενοδοχείο της «Ωραίας Ελένης του Μενελάου»·
χάθηκαν μόνο την αυγή που λάλησε η Κασσάντρα
μ’ έναν κόκορα κρεμασμένο στο μαύρο λαιμό της.
Στις Σπέτσες στον Πόρο και στη Μύκονο με χτίκιασαν οι βαρκαρόλες.

Αυτές είναι οι αληθινές φίλες

Οι φίλες γένους θηλυκού, είναι δυσεύρετες. Υπάρχουν όμως ορισμένοι άγραφοι νόμοι και κανόνες, που άπαξ και ισχύουν, ξέρεις πως έχεις δίπλα σου μία κολλητή.

Για την κάθε μια από εμάς, οι φίλες είναι και κάτι διαφορετικό: ίσως είναι εκείνη που θα πάρεις αργά το βράδυ πριν κοιμηθείς. Εκείνη που θα γεμίσει τις μέρες σου όταν δεν έχεις αγόρι, αυτή που θα εμπιστευθείς όταν πας για ψώνια ή κάποια που καλείς σπίτι σου κάθε μέρα για να βλέπετε σειρές και να γελάτε με βλακείες.
Εγώ εντάσσω στον πολύ δύσκολο και εξαιρετικά στενό όρο "κολλητές φίλες", εκείνες με τις οποίες είμαι εντελώς ο εαυτός μου. Όταν δηλαδή παύω να είμαι η "ξινιόλα" του Ladylike και γίνομαι μια εκ των τεσσάρων της παρέας μου. Όταν ξέρεις πως ό,τι κι αν πεις δε θα υπάρξει καμιά να το εκλάβει με τον λάθος τρόπο, κι όταν δεν ανησυχείς ότι θα σου κρατήσουν μούτρα σε κάποιο bitch fight. Ανάμεσα στ' άλλα όμως υπάρχουν πολλοί άγραφοι νόμοι - κανόνες που διέπουν μια αληθινή φιλία - και ναι ανάμεσά τους είναι να σε επιβραβεύουν όταν χρησιμοποιείς λέξεις όπως το "διέπουν".
1. Επιβάλλεται να δοκιμάσουμε φαγητό από το πιάτο της κολλητής, αλλά επ' ουδενί πριν φάει εκείνη, τουλάχιστον την πρώτη μπουκιά
2. (Φυσικά) δεν γουστάρουμε/κάνουμε σεξ/φιλιόμαστε/φλερτάρουμε με το αγόρι ή το πρώην αγόρι της φίλης μας (Εξαίρεση: Αν το "πρώην" σημαίνει ότι το ειδύλλιο έχει λήξει πριν από περισσότερα από 2 χρόνια, και δεν ήταν καθόλου σημαντική σχέση για εκείνη και πάρεις και την άδειά της, με την ευχή μου.)
3. Όταν η κολλητή σου τσακώνεται με κάποιον, την υποστηρίζεις (κι ας έχει άδικο).
4. Όταν τσακώνεστε μεταξύ σας κι έχει άδικο, την ξεφτιλίζεις - πάντα κεκλεισμένων των θυρών.
5. Όταν δημοσιεύσουμε μια γελοία φωτογραφία της κολλητής μας στο facebook, ξέρουμε πως δε θα θυμώσει, παρά μόνο στιγμιαία.
6. Ζητάμε αναίσχυντα τα likes τους και παραπονιόμαστε όταν δε στηρίζουν το προφίλ μας στα social media.
7. Mισούμε τον κάθε άντρα που έκανε τη φίλη μας να κλάψει έστω και μια φορά. Και τον μισούμε περισσότερο απ' ότι εκείνη.
8. Όταν κάτι δεν της πάει, της το λέμε. Όσο πιο ωμά γίνεται.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα