Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Άνθρωποι χωρίς σκοπό



Οι άνθρωποι χωρίς σκοπό είναι εκείνοι που έχουν πολλούς στόχους, αλλά δεν μένουν πιστοί σε κανέναν από αυτούς, όπως για παράδειγμα:

1. Δεν έχουν τη δύναμη της συγκέντρωσης.
2. Οι ίδιοι δεν έχουν εντυπωθεί από τον σωστό σκοπό.
3. Τους έχουν μιλήσει για τους στόχους τους διάφορες οντότητες, που η καθεμία παρουσιάζει έναν διαφορετικό "νόστιμο" στόχο.
4. Πηδούν από τον ένα "σκοπό" σε έναν άλλο "σκοπό", σπαταλώντας την ενέργειά τους, το χρόνο και τη ζωή τους.

Ας πάρουμε κάθε μια από αυτές τις δηλώσεις και ας προσπαθήσουμε να τις καταλάβουμε.

1. Δεν έχουν τη δύναμη της συγκέντρωσης. Η δύναμη της συγκέντρωσης είναι η ικανότητα του νου να κρατά τον εαυτό σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση ή σε έναν στόχο, μέχρι που ο στόχος επιτυγχάνεται.

Όταν η ικανότητα αυτή είναι ανύπαρκτη, είναι επειδή το άτομο δεν έχει καμία διανοητική πειθαρχία. Μπορεί επίσης να έχει κάρμα με το οποίο οδηγείται από ένα στόχο στον άλλο χωρίς την ολοκλήρωση κανενός στόχου. Ή θα μπορούσε να είναι ότι αυτός ο συγκεκριμένος στόχος είχε επικριθεί δριμύτατα και ένας άλλος στόχος παρουσιάστηκε σ 'αυτόν.

Ένας από τους Δασκάλους μου συνήθιζε να λέει ότι είναι καλύτερα να ολοκληρώσετε έναν μικρό στόχο από το να φαντασιώνεστε για πολλούς φανταστικούς στόχους.

Αλλάζοντας στόχους πάρα πολύ γρήγορα, χωρίς σοβαρό λόγο, δημιουργείται μια νοητική ζάλη, και ο νους αναπτύσσει μια συνήθεια να μην μένει με κάθε στόχο. Στην Προαιώνια Σοφία, τέτοιοι άνθρωποι ονομάζονται "πεταλούδες".

Οι διαβολικές δυνάμεις χρησιμοποιούν συσχετιστικές τεχνικές για να εκφυλίσουν τη συνειδητότητα της ανθρωπότητας



Οι διαβολικές δυνάμεις χρησιμοποιούν συσχετιστικές τεχνικές για να εκφυλίσουν τη συνειδητότητα της ανθρωπότητας. 

Για παράδειγμα, δημιουργούν μια ταινία στην οποία ένα πρόσωπο ενεργεί ως ήρωας. Αυτός ο ήρωας σώζει τις ζωές των ανθρώπων, αποτελεί παράδειγμα δικαιοσύνης, προστατεύει τους φτωχούς, και επιδεικνύει υπεράνθρωπες ιδιότητες, αλλά καπνίζει, πίνει πολύ και κοιμάται με διάφορες γυναίκες και πόρνες. 

Έτσι, οι διαβολικές δυνάμεις εντυπώνουν στη συνειδητότητα των ανθρώπων αυτές τις φαύλες συμπεριφορές μέσω της δημιουργίας ενός ήρωα που είναι σκλάβος στα ελαττώματά του. 

Πώς καθρεφτίζεται η δυσπιστία σου;


Η δυσπιστία είναι ένας δρόμος δυστυχίας, ο οποίος χτίζεται και συντηρείται άθελά μας από εμάς τους ίδιους.


Όμως εμείς την δυσπιστία την εισπράττουμε από τον περίγυρό μας και συνήθως από τα δικά μας πρόσωπα, τα οποία σαν να μην μας εμπιστεύονται. Κάθε φορά που θα συζητήσουμε μαζί τους ένα μας όνειρο, μία μας ιδέα, μία μας σκέψη, εκείνοι θα μας πουν διάφορα αρνητικά, τα οποία είτε θα μας φρενάρουν, είτε θα μας μπλοκάρουν, είτε θα μας σταματήσουν.
Αν πάρουμε αυτές τις εκφράσεις, προτάσεις δυσπιστίας που θα ακούσουμε από τον περίγυρό μας και τις ψάξουμε θα δούμε ότι μέσα σε αυτές κρύβονται οι δικές μας ανασφάλειες και φοβίες για αυτό που εμείς σκεφτόμαστε να πράξουμε.
Πρώτοι εμείς θα έχουμε δυσπιστία προς εμάς και ύστερα αυτή η δυσπιστία, αρχίζει να μας επιστρέφεται από τον περίγυρο μας. Όμως ίσως ο περίγυρός μας κάποιες φορές να είναι πιο αυστηρός. Και αντί να μας ενθαρρύνει, να μας αποτρέπει από το όνειρο, σκέψη, ιδέα. Αυτό όμως είναι μία δική μας μάχη που έχουμε μέσα μας, από τον φόβο της αποτυχίας μας. 

10 τρόποι να πλησιάσουμε τους έφηβους

Η εφηβεία είναι η περίοδος κατά την οποία το παιδί απομακρύνεται από την οικογένεια και προσπαθεί να αυτονομηθεί. Για πολλούς γονείς η εφηβεία είναι μια περίοδος με ιδιαίτερο άγχος καθώς το παιδί που ήταν υπάκουο και συνεργάσιμο, έχει γίνει τώρα ένας νέος άνθρωπος που διεκδικεί ιδιωτικότητα και αυτονομία. Ο ρόλος του γονέα σε αυτή την περίοδο, είναι πολύπλοκος. Από τη μια επαναπροσδιορίζονται οι ελευθερίες του εφήβου, από την άλλη όμως ο ρόλος παραμένει σημαντικός και ουσιαστικός προσφέροντας στον έφηβο συνεχή υποστήριξη στα νέα του τολμήματα.
Οι παρακάτω 10 προτάσεις αποσκοπούν στην καλύτερη διαχείριση των συγκρούσεων με τους εφήβους.

Οι άνθρωποι αλλάζουν μόνο αν το θέλουν οι ίδιοι!

Οι άνθρωποι αλλάζουν μόνο αν το θέλουν οι ίδιοι!
Στη ζωή υπάρχουν πράγματα που αλλάζουν και κάποια που δεν αλλάζουν. Μπορείς ν’ αλλάξεις σπίτι, δουλειά, χώρα, ήπειρο. Μπορείς ν’ αλλάξεις κουρτίνες στο σπίτι σου, ρούχα, έπιπλα, χτένισμα κι ένα σωρό άλλα πράγματα. Αυτό που δεν μπορείς να αλλάξεις είναι τους ανθρώπους. Ο Βολταίρος έλεγε «σκέψου πόσο δύσκολο είναι ν' αλλάξεις τον εαυτό σου και θα καταλάβεις πόσο μηδαμινές είναι οι δυνατότητές σου ν' αλλάξεις τους άλλους».
Υπάρχουν άνθρωποι παρ’ όλα αυτά που έχουν την ψευδαίσθηση πως μπορούν ν’ αλλάξουν τους άλλους. Έτσι, δημιουργούν σχέσεις, είτε φιλικές είτε ερωτικές, καταδικασμένες από την αρχή ν’ αποτύχουν.Όταν συναντήσεις έναν άνθρωπο κι αποφασίσεις ότι τον θέλεις στη ζωή σου, σημαίνει ότι τον θες έτσι όπως είναι. Αν θέλεις να τον αλλάξεις μπορείς να βρεις απ’ την αρχή κάποιον άλλον που να είναι στα μέτρα σου χωρίς να χρειάζεται επιδιορθώσεις. Παρ’ όλα αυτά δεν επιλέγεις τον κάποιον άλλο, θέλεις αυτόν, μα όχι όπως είναι αλλά όπως θα ήθελες να γίνει. Στο τέλος απογοητεύεσαι και τον βγάζεις από τη ζωή σου γιατί δεν έγινε αυτό που θέλησες εσύ να τον κάνεις και που εκείνος ποτέ δε σκέφτηκε να γίνει. Μετά σιγοτραγουδάς «δε φταις εσύ, η φαντασία μου τα φταίει που σ’ έπλασε όπως ήθελε αυτή», εξαντλημένος από την αποτυχημένη υπερπροσπάθεια  της ολικής αναδόμησης του άλλου.
Φυσικά και φταίτε κι εσύ και η φαντασία σου, που θεωρήσατε πως μπορείτε να πλάθετε όπως θέλετε τους ανθρώπους που επιλέγετε. Οι άνθρωποι δεν είναι κουλουράκια για να τους δώσεις το σχήμα και τη μορφή που σου αρέσει.

Ο μεγάλος μύθος του δήθεν κοινωνικού κράτους

Ο μεγάλος μύθος του δήθεν κοινωνικού κράτους
Δεν υπάρχει μεγαλύτερος μύθος από αυτόν της λεγόμενης δωρεάν παιδείας, υγείας και του περιβόητου κράτους πρόνοιας. Από τη στιγμή που πληρώνεις φόρους, τίποτα απ’ ό,τι σου παρέχεται από το κράτος δεν είναι δωρεάν. Ποιο κράτος θα μου πείτε; Εντάξει λέμε και καμια μαλακία να περάσει η ώρα. Ο τάχα δωρεάν χαρακτήρας αυτών των υπηρεσιών, είναι πως σου παρέχονται χωρίς να χρειαστεί να πληρώσεις κάτι έξτρα. Αφού πληρώνεις που πληρώνεις, έχεις την απαίτηση να σου παρέχονται και η ανάλογης ποιότητας υπηρεσίες. Αν κάτσω να μετρήσω πόσους φόρους, έμμεσους ή άμεσους, μας χρεώνουν κάθε χρόνο νομίζω θα μετρώ μέχρι τη δευτέρα παρουσία. 
Κανονικά δε θα ‘πρεπε να χρειάζεται να βάλεις ξανά το χέρι στην τσέπη για οτιδήποτε απ’ αυτά. Λέω κανονικά, γιατί στην τελική αυτήν τη δωρεάν παιδεία, ας πούμε, τη χρυσοπληρώνεις εκατό φορές μέχρι να πάρει το παιδί απολυτήριο. Λες και θα αποφοιτήσει από το Χάρβαρντ κι όχι από το  δημόσιο Γυμνάσιο της Αθηένου -το χωριό μου.
Είναι έτσι δομημένο το εκπαιδευτικό μας σύστημα, που ο βασικός σκοπός του μαθητή είναι να πάει μέχρι την τρίτη λυκείου και να περάσει στις πανελλήνιες (εισαγωγικές για εμάς εδώ, στην Κύπρο). Το μόνο που ευνοείται βέβαια από αυτό, είναι η παραπαιδεία. Ενώ παράλληλα το ίδιο σύστημα αποτυγχάνει και στο βασικό του σκοπό, που είναι να βγαίνουν τα παιδιά μας άνθρωποι με Α κεφαλαίο από τα σχολεία.Τι να σου κάνει αν ξέρεις απ’ έξω το πυθαγόρειο θεώρημα εάν δεν ξέρεις να συμπεριφερθείς, να έχεις κριτική άποψη κι αν δε μάθεις να σέβεσαι τον άλλον; Και φυσικά, ούτε τα πιο απλά δεν καταφέρνουν στα σχολεία, γι’ αυτό βγαίνουν οι μαθητές από ‘κεί μέσα σκράπες που δεν μπορούν να γράψουν δύο λέξεις σωστά. Εγώ για παράδειγμα έγινα σχεδόν τριάντα χρονών για να βρεθεί ένας άνθρωπος να μου μάθει σωστά τον κανόνα του τελικού –ν. Τα δίτονα ακόμα τα μαθαίνω.    
Ξοδεύει ο γονιός μια περιούσια σε φροντιστήρια για να μάθει το παιδί του αυτά που έπρεπε να ξέρει ήδη από το σχολείο. Φροντιστήρια που πολλές φορές λειτουργούν παράνομα από δασκάλους και καθηγητές που διδάσκουν το πρωί στο δημόσιο. Ε τώρα πέστε μου, είναι αυτό το πράγμα δωρεάν παιδεία;

Πως να παρασκευάσετε δροσιστικό Αλκαλικό Νερό που θα βελτιώσει την Υγεία σας!

αλκαλικό νερό


Αν είστε μεταξύ εκείνων των ανθρώπων που έχουν εμμονή με τη ζάχαρη και τα επεξεργασμένα τρόφιμα, εκθέτετε το σώμα σας σε σοβαρούς κινδύνους για την υγεία. 
Ως εκ τούτου, θα πρέπει να πάρετε κάτι που να σας βοηθήσει να ξεπλύνετε τις τοξίνες που επέφερε η εν λόγω κατανάλωση τροφών, πριν να είναι πολύ αργά. 
Το αλκαλικό νερό μπορεί να είναι μεγάλη βοήθεια.
Τι είναι αλκαλικό νερό;
Είναι κανονικό νερό, αλλά με ενισχυμένο ρΗ μέσω προσθήκης ορισμένων συστατικών. Πίνοντας αλκαλικό νερό θα αποκατασταθεί η κανονική κατάσταση του σώματός σας, καθώς και η ισορροπία του.
Εδώ είναι οι 3 καλύτερες συνταγές για αλκαλικό νερό:

[Πολύ – Κοινή Ησυχία] Της Γλυκερίας Μπασδέκη


2f97ed494acd27216741400e89bb7bf3
 
Mιλάω μ’ένα παιδί που νομίζω ότι ξέρω καλά. Του λέω να καθήσει ήσυχα γιατί είναι ώρα κοινής
ησυχίας. Με ρωτάει τι είναι κοινή ησυχία. Του απαντάω ότι οι άνθρωποι κοιμούνται επειδή γύρισαν
κουρασμένοι απ’τις δουλειές τους. Με ξαναρωτάει γιατί είναι κουρασμένοι. Με ξαναρωτάει γιατί
δουλεύουν. Είναι κουρασμένοι γιατί δούλευαν πολύ γιατί πρέπει να βρούνε χρήματα για να αγοράζουν
βιβλία και τετράδια και πέπες γουρουνίτσες στα παιδάκια τους, λέω. Εγώ δε θέλω βιβλία και τετράδια
ούτε πέπες , λέει. Εντάξει, είναι και το φαγητό, ξαναλέω.

The Man Booker International Prize: Η μακρά λίστα!

68b28525-c9b4-43a6-818c-955c13561e7d-bestSizeAvailable
Ανακοινώθηκε η μακρά λίστα του Man Booker International Prize για το 2016. Το βραβείο αφορά βιβλία από την παγκόσμια παραγωγή fiction, μεταφρασμένα στα αγγλικά, και το έπαθλο των 50.000 λιρών Αγγλίας απονέμεται εξ ημισείας στον συγγραφέα και τον μεταφραστή του έργου. (Η αναγνώριση της συμβολής της μετάφρασης αποτελεί έναν παραπάνω λόγο για να θεωρείται το συγκεκριμένο βραβείο σημαντικό.) Φέτος είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται και μακρά λίστα, κατά τα πρότυπα του Booker αγγλόφωνης λογοτεχνίας. Η βραχεία λίστα αναμένεται στις 14 Απριλίου και η ανακοίνωση του νικητήριου ζεύγους συγγραφέα-μεταφραστή στις 16 Μαΐου.
Τα 13 βιβλία της λίστας είναι τα εξής:

Melwood...To instant replay των τραυματισμων στο παγκο για το ιατρικο team!!

Τη Πεμπτη το μεσημερι πηγαμε- καλεσμενοι- στο Melwood για φαγητο με 2 ανθρωπους της ομαδας. Σοβαρους- οχι Δηματους ουτε αχυρ-αγγελικουλες.
Για τους μη μυημενους το Melwood ειναι το προπονητικο κεντρο της ομαδας- 3,5 μιλια μακρια απο το Anfield (γυρω στα 5km).

Η κουβεντα ηταν ασχετη με τη μπαλλα, εκτος απο ενα θεμα που ηταν ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ περηφανοι: To instant replay των τραυματισμων στο παγκο για το ιατρικο team!!!

Για πολλες δεκαετιες ο ‘γιατρος’ (φυσιοθεραπευτης-μασερ), εμπαινε στο γηπεδο με ενα κρυο σφουγγαρι- εδω και 10-15 χρονια με το γνωστο spray ψυκτικο. Που πονας ηταν η ερωτηση και η γιατρεια ηταν να το ψεκασουμε.

Εκει λοιπον μας ειπαν (δεν εχουν σημασια τα ονοματα- ο ενας ειναι ο chief medical MD της ομαδας) για το νεο συστημα που εφαρμοζουν το myplayXplay ΠΡΩΤΟΙ στην Premier League (αρα σχεδον σιγουρα στην Ευρωπη).

Τι ειναι αυτο? Ακαριαια μεταδοση (μηδενικος χρονος καθυστερησης) σε replays ΟΛΩΝ των συγκρουσεων που γινωνται απο ΟΛΟΥΣ τους παικτες σε ΟΛΟ το γηπεδο, πισω στο παγκο της ομαδας. Βλέποντας τις φωτογραφίες-video των περιστατικών τραυματισμού και συγκρουσεων σχεδόν αμέσως, καθισταται ευκολότερο να κάνουν πιο ακριβείς διαγνώσεις αμεσα, ενδεχομένως και πρόληψη των τραυματισμών ειδικα για περιπτωσεις που μπορεί να μην ήταν αμέσως προφανεις απο το παγκο – γιατρο της ομαδας.

Στον καθρέφτη




Σε κοίταξα. Ήσουν εκεί, στεκόσουν. Απλή, όπως πάντα.

Μπροστά στον καθρέφτη, η ίδια, αυτή που ξέρω, αυτή που αγαπώ, αυτή που νοιάζομαι και η μόνη που αγκαλιάζω τα βράδια... Κι όμως, ξάφνου, ήσουν άλλη, ήσουν κρύα σαν το γυαλί που σκεπάζει τον καθρέφτη, ήσουν φάντασμα πίσω από το προσωπείο του εαυτού σου.


Μα ποια είσαι τώρα; Ποια είσαι τελοσπάντων; Νόμιζα σε ξέρω σαν το ίδιο μου το εγώ. Tόσα χρόνια νόμιζα σε φρόντιζα καλά, όπως άρμοζε. Πώς έχεις καταντήσει έτσι καημένη μου; Δε σε αναγνωρίζω. Kρίμα. Κάπου σ' έχασα γλυκιά μου ψυχή, κάπου χωριστήκαμε στο δρόμο. Κάπου φάνηκε να ξεχνώ την ύπαρξή σου, να παραμελώ τη νιότη σου.

Εκρηξη δυαδικού συστήματος «γέννησε» το ηλιακό μας σύστημα!

Ένα πραγματικά εξαιρετικά ενδιαφέρον εύρημα υποστηρίζουν ότι εντόπισαν επιστήμονες του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν. Στην επιθεώρηση «Physical Review Letters» αναφέρουν ότι μελετώντας τα απομεινάρια ενός μετεωρίτη εντόπισαν μικροσκοπικά σωματίδια τα οποία οι ειδικοί έχουν ονομάσει«προ-ηλιακούς κόκκους». Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα σωματίδια που εντόπισαν στον μετεωρίτη προέρχονται από μια έκρηξη σουπερνόβα που συνέβη σε ένα δυαδικό σύστημα, σε ένα ζεύγος αστέρων δηλαδή.
solar systemΜια έκρηξη σε ένα δυαδικό σύστημα ήταν ίσως εκείνη που προκάλεσε την γέννηση του ηλιακού μας συστήματος
Εικάζουν ότι η έκρηξη αυτή εκτόξευσε στο Διάστημα κοσμική ύλη η οποία αποτέλεσε στη συνέχεια το δομικό υλικό από το οποίο σχηματίστηκε το ηλιακό μας σύστημα.

Η εξήγηση της χειρονομίας που κάνει η Μέρκελ και η σχέση της χειρονομίας αυτής με την Νέα Τάξη Πραγμάτων

Η εξήγηση της χειρονομίας που κάνει η Μέρκελ και η σχέση της χειρονομίας αυτής με την Νέα Τάξη Πραγμάτων
Η διάσημη χειρονομία της καγκελαρίου Γερμανίας Α. Μέρκελ, η οποία απετέλεσε το σήμα κατατεθέν της τελευταίας προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος CDU, είναι ένας πανάρχαιος συμβολισμός. Ένας αποκρυφιστικός συμβολισμός ο οποίος ονομάζεται «σύμβολο του νερού» και απευθύνεται σε κάποια θεά (!!!) Auramoth, η οποία είναι προφανώς γνωστή μόνο στους μυημένους σε συγκεκριμένες μυστικές οργανώσεις που είναι όλες ανθελληνικές.
Η ονομασία του συμβόλου αυτού υπάρχει σε βιβλίο το οποίο εκτός από την αποκάλυψη του ονόματος του συμβολισμού αυτού, περιγράφει και τον τρόπο με τον οποίο κάποιος μπορεί να σχηματίσει το «σύμβολο του νερού» με τα χέρια του. Η περιγραφή έχει ως εξής: «Με τους αντίχειρες και τους δείκτες ενωμένους, τοποθετούμε τα χέρια στο κάτω μέρος του στέρνου, σχηματίζοντας ένα τρίγωνο με την κορυφή προς τα κάτω». Δηλαδή, όπως ακριβώς το κάνει η Μέρκελ, και όχι μόνο αυτή. Το συγκεκριμένο βιβλίο με τις «πληροφορίες» αυτές είναι ψυχοβλαβές και επικίνδυνο για τους ανθρώπους διότι ασχολείται με την μαγεία και δυστυχώς υπάρχει και στα ελληνικά.

Στοπ στις Καθημερινές Μικροενοχλήσεις! 12 μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου για μεγάλα αποτελέσματα

Είναι στιγμές που αισθάνεσαι ότι τα πράγματα δεν πάνε όπως θα ήθελες;  Προσπάθησες για κάτι και δεν το κατάφερες;  Χάλασε μια σχέση, ερωτική, φιλική, ή επαγγελματική;  Πιστεύεις ότι μπορούσες να τα πας καλύτερα, αλλά κάτι συνέβη και έμεινες πίσω;  




Όταν παγιδεύεσαι σε άσχημες καταστάσεις, πέρα από το αντικειμενικό πρόβλημα (που μπορεί να είναι και μικρότερο απ’ όσο νομίζεις), υπάρχει το συναισθηματικό πρόβλημα της απογοήτευσης που σε ‘ρίχνει’ και δε σε αφήνει να προχωρήσεις.


Φυσικά και δε σου προτείνω να χαίρεσαι αν κάτι πάει στραβά ή αν κάνεις κάποιο σημαντικό λάθος.  Αυτό που λέω είναι ότι δεν αξίζει να πέσεις στο τέλμα της αυτολύπησης και να παραμείνεις μπλοκαρισμένος εκεί.  Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις καταρχήν για να βελτιώσεις τη διάθεσή σου και στη συνέχεια τη ζωή σου.

1. Μοιράσου το, μην το κρατάς μέσα σου
Όσο θάβουμε πράγματα μέσα μας και προσπαθούμε να τα ξεχάσουμε, τόσο αυτά έχουν την τάση να επανεμφανίζονται τις πιο ακατάλληλες στιγμές.  Μάθε να μιλάς για όσα σε ζορίζουν.  Όχι να γκρινιάζεις, ούτε να παίρνεις το ρόλο του θύματος, αλλά να τα συζητάς για να δεις τι πήγε στραβά, να καταλάβεις τι μπορεί να διορθωθεί τώρα ή στο μέλλον και να ακούσεις τη γνώμη ανθρώπων που εμπιστεύεσαι.  

2. Συγχώρεσε τον εαυτό σου
Κατανόησε ότι επειδή είχες μια αποτυχία δεν είσαι αποτυχημένος άνθρωπος.  Θα πρέπει να επιτρέψεις στον εαυτό σου να κάνει λάθη, για τα οποία μπορεί να φταις, μπορεί και όχι.  Προσπάθησε να δεις τη αποτυχία σαν ένα μεμονωμένο περιστατικό και να την αφήσεις πίσω σου.  Άλλαξε σελίδα και ξεκίνα πάλι.

Έξι απλοί τρόποι να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου στο παχύ έντερο

Έξι απλοί τρόποι να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου στο παχύ έντερο

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Νέα Υόρκη

Οι μισές περιπτώσεις καρκίνου του παχέος εντέρου θα μπορούσαν να προληφθούν αν ακολουθούσαμε έξι απλές συμβουλές για τη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης της συγκεκριμένης κακοήθειας, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι η δεύτερη αιτία θανάτου και ο τρίτος συχνότερος καρκίνος στον δυτικό κόσμος, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα του Καρκίνου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν έξι αποδεδειγμένοι τρόποι που όλοι μπορούμε να υιοθετήσουμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου στο παχύ έντερο.

Αυτοί είναι: 

Χάκερ χάνουν $800 εκ. από λάθος συλλαβισμό



Το λάθος στην πληκτρολόγηση στοίχησε πολύ ακριβά.


Χάκερ είχαν καταφέρει να κλέψουν σχεδόν $1 δισ. αλλά ένα λάθος στην πληκτρολόγηση ακύρωσε τα σχέδια τους.
Οι χάκερ είχαν καταφέρει να μπουν σε συστήματα τράπεζας στο Μπαγκλαντέςκαι να μεταφέρουν ποσά από λογαριασμούς της Federal Reserve Bank of New York σε λογαριασμούς στην Σρι Λάνκα και στις Φιλιππίνες.
Οι χάκερ έκαναν τέσσερις μεταφορές των $81 εκ., όταν προέκυψε το πρόβλημα κατά την πέμπτη μεταφορά. Η μεταφορά που ήθελαν να κάνουν ήταν $20 εκ. στο Shalika Foundation, έναν οργανισμό που δεν υπάρχει. Όμως, κατά την πληκτρολόγηση έγραψαν Shalika Fandation, κάτι που οι τράπεζες αντιλήφθηκαν.

Λιώστε τα επιπλέον κιλά σε μόλις μία εβδομάδα με μόλις 3 φλυτζάνια την ημέρα από αυτό το καταπληκτικό τσάι!

Πίνετε μόνο 3 Κύπελλα αυτού του αξιόλογου τσάι την ημέρα, και να λιώσει τα επιπλέον κιλά μακριά σε μόλις μία εβδομάδα!

Το μόνο που χρειάζεστε είναι τα ακόλουθα συστατικά:
- 800ml νερού
- 1 κοφτή κουταλιά της σούπας πράσινο τσάι
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 3 φύλλα δάφνης
Τα τρία αυτά συστατικά βοηθούν στην καύση λίπους πιο εύκολα και επιταχύνουν τον μεταβολισμό.
Μέθοδος Παρασκευής:
Βράζουμε το νερό και το βγάζουμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κανέλα, τα φύλλα δάφνης και το πράσινο τσάι στο νερό. Αφήνουμε το μείγμα καλυμμένο για 15 λεπτά και το στραγγίζουμε.

ΤΡΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο ancient-code.com και είναι γραμμένο από τον Ivan Petricevic.
Δεν είναι τυχαίο ότι στo σύγχρονo Περού, μπορούμε να βρούμε απίστευτες αποδείξεις αστρονομικών παρατηρήσεων που χρονολογούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Όχι μόνο οι αρχαίοι κάτοικοι του Περού κατανοούν τη σημασία της παρατήρησης των αστεριών, αλλά τα λάτρευαν επίσης, κοιτάζοντας προς τον ουρανό σε αναζήτηση απαντήσεων.
Εδώ σας παρουσιάζουμε τρία αρχαία παρατηρητήρια του Περού που έχουν φέρει τους ερευνητές σε αμηχανία.
Το ηλικίας 4000 ετών εργαστήριο αστρονομίας στο Licurnique του Περού
Δεν είναι πολλοί που το γνωρίζουν, αλλά υπάρχει ένα αστρονομικό εργαστήριο που χρονολογείται από το 2000 π.Χ., που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο του Licurnique στο Περού.
Τοποθετημένο σε απόσταση λίγων μόλις ωρών από τη βόρεια περιοχή της Lambayeque, υπάρχει ένα αστρονομικό εργαστήριο το οποίο χρονολογείται τουλάχιστον 4.000 χρόνια πριν. Η ανακάλυψη, που έγινε πριν από λίγα χρόνια, έγινε εφικτή χάρη στην ανακάλυψη τοιχογραφιών που απεικονίζουν πολύπλοκα αστρονομικά σημάδια. Ο παρόμοιος με βράχο βωμός χρησιμοποιήθηκε από τους αρχαίους κατοίκους της περιοχής για να γίνεται παρατήρηση των αστεριών και θεωρείται ως μία έκφραση θρησκευτικής δεισιδαιμονίας.
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, τα πετρογλυφικά της Licurnique ήταν πιθανότερο να χρησιμοποιούντο για την πρόβλεψη της βροχής και να καθορίζουν τις καιρικές συνθήκες που θα μπορούσαν να είχαν βοηθήσει τους αρχαίους αγρότες.

Προσοχη: τι βλέπετε,τι ακούτε,τι μεταδίδεται.....

Όλη η δημιουργία (σε όλο το συν παν) βασίζεται στην θεϊκή ενέργεια-πνευματικό φως- στον ήχο και στο φως!!! Ήχος=ενέργεια δόνηση, Φως = ενέργεια,πληροφορία!!!
Να προσέχετε τι βλέπετε,τι ακούτε και τι μεταδίδεται. Ταινίες, ντοκιμαντέρ, σειρες με δράμα κατάθλιψη και πόνο σας μεταφέρουν άμεσα τις αρνητικές δονήσεις των αρνητικών συναισθημάτων που εκπέμπουν. Μουσική με καψουροτράγουδα, θλιψη , πόνο σας μεταφέρουν επίσης τις αρνητικές τους δονήσεις.Αυτά αυτομάτως τα μεταφέρετε στο οικείο περιβάλλον (οικογένεια,φίλους,δουλειά) με αποτέλεσμα να κυριαρχεί το αρνητικό και να επεκτείνεται. Θα παρατηρήσετε ότι: όταν μπαίνει μία αρνητική πληροφορία στον εγκέφαλο σας πόσο σας σφίγγει το στομάχι ,το κεφάλι, δημιουργώντας έναν κόμπο στον λαιμό.

“Το αληθινό μας”


Θέλω να βάλω ότι πιο αληθινό απομένει ακόμα μέσα μου σε μια μικρή κομψή βαλίτσα και ύστερα να το ταξιδέψω πουθενά.
Ή μήπως να προτιμήσω το παντού;
Τι αλήθεια από τα δύο να διαλέξω, τη δράση ή την αφάνεια;
θα προτιμούσα να ζω στην τελευταία, αλλά είναι άμεση ανάγκη να πάρω το αληθινό μου, να του χαρίσω τα ταξίδια, στιγμές κ αγκαλιές, τέτοια του αξίζουν.
Γιατί μαζί του διδάχτηκα τον τρόπο να ζω χωρίς άλλη πλευρά.
Κάπως σαν διάφανος αισθάνομαι περισσότερη ασφάλεια, σύντομη είναι έτσι κ αλλιώς η ζωή, είναι κρίμα τέτοια ξοδέματα.
Θα πάρω το αληθινό μου, θα το ταξιδέψω σε διαφορετικές γεωγραφικές συντεταγμένες να το μοιραστώ με φίλες κ φίλους δεκαετιών
Πρώτ’ απ’όλα με όσες κ όσους με δένουν με τρόπο συγγενικό, ή αγχιστείας αυτό είναι τουλάχιστον δεδομένο.

Πνευματικότητα, φήμη, χρήμα & σεξ...Nityananda Atman ΕΝΑΝΤΙΟΝ Osho!



Η  άγνοια της αληθινής μας φύσης, η ταύτιση με το σώμα και το νου, οι αναρίθμητες επιθυμίες για απόλαυση, ο φόβος, οι λανθασμένες πεποιθήσεις κ.λπ. έχουν δημιουργήσει τεράστια αδιέξοδα και πόνο σε όλη την ανθρωπότητα, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.
Οι άνθρωποι λόγω τις ασυνειδησίας τους  χρησιμοποιούν ο ένας τον άλλο σαν αντικείμενα για να ικανοποιήσουν τις ψευδαισθησιακές εγωιστικές τους επιθυμίες.  Αντί όμως να βρουν ευτυχία και πληρότητα όπως πιθανότατα πιστεύουν σε αυτόν τον υλιστικό και εξωστρεφή τρόπο ζωής , βιώνουν όλο και περισσότερο την αίσθηση ανικανοποίητου, έλλειψη πληρότητας, δυσαρέσκεια, βαριεμάρα, ανησυχία, φόβο, θυμό και πολλές άλλες καταστάσεις πόνου.
  Το ‘εγώ’ με όλες του τις εκφράσεις είναι ένας ιός που έχει γιγαντωθεί και έχει καταλάβει τον ψυχισμό των ανθρώπων  και τον χρησιμοποιεί για τις δικές του ορέξεις. Ο πόνος και η δυστυχία (σε όλες τις μορφές τους) είναι η καθημερινή εμπειρία  και σαν μια κολλητική ασθένεια εξαπλώνονται με μεγάλη ταχύτητα σε όλο τον κόσμο.
Αυτό  έκανε αναγκαίο όλο και περισσότεροι άνθρωποι τις τελευταίες δεκαετίες  να  ψάχνουν ανακούφιση μέσα από τις μεθόδους της σύγχρονης ψυχολογίας, σε διάφορους χαρισματικούς δασκάλους  ή τις παραδοσιακές πνευματικές διδασκαλίες .
Εξ αιτίας όμως της άγνοιας, της έλλειψης διάκρισης, καθαρής λογικής και των αδυναμιών τους οι άνθρωποι είναι  εύκολο να παραπλανηθούν από ευφυείς, χαρισματικούς ανθρώπους.  Παραπλανημένοι και αυτοί από τις δικές τους εγωιστικές φιλοδοξίες, που μπορεί να είναι η επιθυμία για αναγνώριση, φήμη, αποδοχή, η μεγαλομανία και η παράνοια, το χρήμα και οι αισθησιακές απολαύσεις χρησιμοποιούν  τις ικανότητες τους για να τα αποκτήσουν, εξαπατώντας πρώτα τον εαυτό τους και βέβαια τους άλλους.
Καταφέρνουν να πείσουν τον κόσμο εκμεταλλευόμενοι τους φόβους, τις ανασφάλειες, τις ασυνείδητες επιθυμίες  και την αναγκαιότητα που νοιώθουν να βγουν από τη δυστυχία που βιώνουν. 

Εκμεταλλεύονται επίσης τις βαθύτερες ανάγκες τους,  που είναι η βίωση της Αλήθειας, της ελευθερίας, της ευτυχίας χωρίς περιορισμούς, της πληρότητας κ.α.

Χάστε 1 κιλό την ημέρα! Είναι δυνατόν με αυτήν την αμερικανική δίαιτα!

Διατροφολόγοι από όλο τον κόσμο και πρώην ''χοντροί'' αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της λεγόμενης «αμερικανικής δίαιτας», η οποία βοηθά το σώμα να καθαρίσει από τις εναποθέσεις του λίπους. Με αυτήν τη δίαιτα, δεν θα νιώσετε πεινασμένοι και το πιο σημαντικό δεν θα πρέπει να μετράτε το φαγητό και να προετοιμάζετε ειδικά γεύματα.
Θα πρέπει να ξεκινήσετε με αυτή τη δίαιτα Δευτέρα. Στις πρώτες 6 ημέρες θα χάσετε 5 κιλά, κάθε επόμενη μέρα θα είναι πολύ πιο εύκολη για σας - θα έχετε ένα κιλό λιγότερο. Έτσι, κάθε πρωί 1 κιλό λιγότερο, και σε 24 ημέρες μπορείτε να χάσετε μέχρι και 20 κιλά. Αυτό είναι 100% σίγουρο!
Χάσετε 1 κιλό την ημέρα!  Είναι δυνατόν με αυτό αμερικανική διατροφή!
Πολύ σημαντική σημείωση: εάν κατά τη διάρκεια της δίαιτας φάτε ακόμα και μόνο ένα κομμάτι ψωμί ή οποιοδήποτε άλλο μικρό πράγμα που περιέχει υδατάνθρακες, η δίαιτα σταματάει αυτόματα και, επίσης, θα σταματήσει η τήξη του λίπους σας.
Η διατροφή δεν είναι επικίνδυνη για την υγεία σας και, εφ 'όσον παραμείνετε στις δοθείσες οδηγίες, το σώμα σας θα λειτουργήσει τέλεια και θα αποβάλλει τις στρώσεις λίπους.
ΤΙ επιτρέπεται στο πιάτο σας;

TA XΡONIKA TΩΝ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΩΝ...1.O EΡΠΕΤΟΕΙΔΗΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

«Το λάβαρο του δράκοντος γέρνει και πέφτει στο φρικτά στοιχειωμένο σκότος.
Ένας ερυθρός δράκων θροϊζει, κομίζοντας τους ανέμους του ολέθρου.
Οι λαμπροί ιππείς κείνται νεκροί εκεί που σπάζουν οι ορμητικές λόγχες.
Και εντός των στοιχειωμένων ορών οι χαμένοι ζοφεροί θεοί ξυπνούν.
Νεκρά χέρια ψηλαφούν στις σκιές, τα άστρα ξεθωριάζουν με τρόμο.
Διότι είναι η Ώρα του Δράκοντος, ο θρίαμβος του Φόβου και της Νυκτός». (Ρόμπερτ Ε. Χάουαρντ, Η Ώρα του Δράκοντος, Προοίμιο).
Kuvahaun tulos haulle ερπετοειδών μοχθηρών/υπερφυσικών όντων


Στον αρχαίο Ελληνικό κόσμο (κυρίως Ελλάδα και αποικίες της) υπάρχουν πάμπολλες αναφορές περί των αντιμαχομένων συνασπισμών των Νορδικών/αγαθών υπερφυσικών όντων και των ερπετοειδών μοχθηρών/υπερφυσικών όντων.Αυτές οι αναφορές προέρχονται κυρίως από την Ελληνική μυθολογία-την αρχαιότερη και σημαντικότερη όλων των μυθολογιών της Γής-η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και πολλές παραδόσεις περί νοημόνων ερπετοειδών όντων που συγκρούσθηκαν με τους Ολυμπίους θεούς ή τους γόνους τους ημιθέους και ήρωες και φονεύθηκαν ή φυλακίσθηκαν απ’αυτούς.Αυτά τα όντα δε περιγράφονται συνήθως ως τερατώδη υβρίδια ανθρώπων-δρακόντων ή ανθρώπων-όφεων, ενώ υπάρχουν και ελάχιστες παραδόσεις περί μη μοχθηρών ερπετοειδών όντων.Και όλες αυτές οι παραδόσεις συμπληρώνονται και επιβεβαιώνονται από αρκετές σχετικές μαρτυρίες αξιοπίστων αρχαίων συγγραφέων, καθώς και από αρκετές σχετικέα απεικονίσεις (αγγειογραφίες, ανάγλυφα, γλυπτά κ.λ.π.).


Επειδή δε στις εν λόγω αναφορές ο ερπετοειδής συνασπισμός συνδέεται τόσο συχνά με τους δράκοντες (πράγμα που συμβαίνει και εις πολλούς άλλους λαούς της Γής), είναι απαραίτητο να αναφερθούμε εν συντομία εις αυτά τα θρυλικά ερπετικά όντα.Και επειδή «αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις» αυτή η αναφορά πρέπει να αρχίση με την έννοια και ετυμολογία της ονομασίας των δρακόντων: 


Η λέξις δράκων (-οντος) λοιπόν είναι πανάρχαιας Ελληνικής προελεύσεως και σημαίνει δράκων, πελώριος όφις, όφις, μεταγενέστερα δε και ερπετό.Προέρχεται δε από την μετοχή αορίστου δρακών του ρήματος δέρκομαι (δέρξομαι, έδρακον-εδέρχθην, δέδορκα), το οποίο σημαίνει βλέπω καλώς, βλέπω καθαρά, βλέπω, βλέπω εις κάτι, ρίχνω βλέμμα, έχω το φώς μου, διακρίνω, αντιλαμβάνομαι, ζώ, είμαι ενήμερος.Συνεπώς, δράκων σημαίνει κυριολεκτικά «ο ιδών καλώς, καθαρά», δηλώνοντας ότι οι δράκοντες είναι ερπετά με οξεία όραση, ιδιότητα που όντως τους αποδίδεται εις πολλές παραδόσεις και μαρτυρίες περί αυτών.Μάλιστα, κατά τον Ρωμαίο συγγραφέα του 3ου αιώνος μ.Χ. Κλαύδιο Αιλιανό (όπως και κατ’άλλες παραδόσεις και μαρτυρίες), ο δράκων είναι το ζώο με την οξύτερη όραση: «Είναι άλλωστε ο δράκων το οξυδερκέστερο (=με την οξύτερη όραση) και οξυηκοότερο (=με την οξύτερη ακοή) των ζώων…».(Περί ζώων ιδιότητος, ΙΕ.21).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα