Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

«Έλληνες ξυπνήστε! Η Νέα Τάξη Πραγμάτων του Ρότσιλντ είναι εδώ...»

Αρχίζω με ένα ρητό του DAVID ROCKEFELLER: «Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι μια μεγάλη παγκόσμια ΚΡΙΣΗ και τα Έθνη της Γης θα αποδεχθούν τη Νέα Παγκόσμια Τάξη». ( N.W.O.)
Την κρίση αυτή τη δημιούργησαν στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία. Η ΚΡΙΣΗ αυτή οδηγεί κατευθείαν σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με πυρηνικά όπλα.
Ο DAVID ROCKEFELLER ήταν ένας από τους ηγέτες της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της Παγκόσμιας Κυβέρνησης.
Ο παππούς του JACOB ROTHSCHILD, σημερινού ηγέτη της Παγκόσμιας Δικτατορίας, για τη Παγκόσμια Οικονομία είχε ειπεί: «Ας μου επιτραπεί να εκδώσω και να ελέγξω το χρήμα του Κράτους, (ΗΠΑ), και δεν με ενδιαφέρει ποιός θεσπίζει και ψηφίζει τους νόμους». Πράγμα που πέτυχε. Το δολάριο των ΗΠΑ, και το Ευρώ της Ευρώπης είναι νομίσματα του JACOB ROTHSCHILD. Στην πίσω όψη του δολαρίου ΗΠΑ εικονίζονται τα σύμβολα της Ν.Τ.Π., δηλαδή η πυραμίδα με τον οφθαλμό, «Ος τα παν θορά», και η επιγραφή στα Λατινικά, (για να μην καταλαβαίνουν οι απλοί Αμερικανοί και οι μετανάστες), NOVUS ORDO SECLORUM, δηλαδή ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
Το ιερό τους πολιτικό βιβλίο είναι «Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών», του οποίου τα άρθρα-πρωτόκολλα τηρούν με ευλάβεια. Τα πρωτόκολλα αυτά είναι 24.
Τους Τζιχαντιστές με το Χαλιφάτο ISIS, ΑΥΤΟΙ τους δημιούργησαν, με σκοπό να κυριαρχήσουν στη Γη.
Ο σημερινός Πρόεδρος της Ν.Τ.Π. & Παγκόσμιας Κυβέρνησης, έχει αποκτήσει όλους τους τίτλους της Ευρωπαϊκής Αριστοκρατίας, είναι Λόρδος, Βαρώνος, Μαρκήσιος, & Κόμης.
Εν συντομία διεθνώς αποκαλείται Ο ΗΓΕΜΩΝΑΣ της Ν.Τ.Π.
Αυτούς τους τίτλους ευγενείας και αριστοκρατίας απέκτησε η οικογένεια ΡΟΤΣΙΛΝΤ ανά τη διαδρομή των αιώνων.
Η οικογένεια ΡΟΤΣΙΛΝΤ κατοικοεδρεύει στην Ευρώπη, και η οικογένεια ΡΟΚΦΕΛΕΡ στις ΗΠΑ.
Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, Παγκοσμιοποίηση, & Νέα Τάξη Πραγμάτων, είναι το ίδιο πράγμα, με τους ίδιους Παγκόσμιους Δικτάτορες.
Πιόνια και Μαριονέτες ΑΥΤΩΝ & ΕΚΕΙΝΩΝ, είναι όλες οι Κυβερνήσεις των κρατών της Γης, πλην Ρωσίας-Κίνας. 

«ΤΩΡΑ»

Το Ταξίδι

Ζούμε ένα αδιάκοπο ΤΩΡΑ…
Το Αύριο δεν είναι αυτό που είναι ή που θα είναι… είναι αυτό που ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ πως θα είναι.
Το Χθες δεν είναι αυτό που είναι ή που ήταν… είναι αυτό που ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ πώς θυμόμαστε πως είναι.

«Η Καρδιά του Πολεμιστή»

Η Καρδιά του Πολεμιστή


Έχετε προσέξει ότι οι άνθρωποι γύρω μας έπαψαν να κοιτάζουν ψηλά, ή έστω στο ύψος των ματιών, και έχουν σχεδόν όλοι χαμηλωμένο, τρομαγμένο βλέμμα;

Και έχετε προσέξει τη διαφορά που κάνουν οι λίγοι εκείνοι που κοιτούν ερευνητικά γύρω τους, με αεικίνητη ματιά και το στόμα μισάνοιχτο στοχαστικά;

Και, ΚΥΡΙΩΣ, το πώς αναγνωρίζονται μεταξύ τους;

Αυτοί είναι οι λεγόμενοι Πολεμιστές…

Οι Πολεμιστές έχουν ένα μικρό βιβλιαράκι σαν ασπίδα στο ύψος της καρδιάς… μια μικρή ασπίδα ικανή να σταματήσει την κάθε σφαίρα, ικανή να εμποδίσει το κάθε ξίφος να τραυματίσει το πιο πολύτιμο όργανο ενός Πολεμιστή… την Καρδιά.

Το βιβλιαράκι έχει λίγες σελίδες… μα τόσο δυνατές, που τίποτα δεν μπορεί να το διαπεράσει και έτσι η Καρδιά μπορεί και χτυπά πάντα στον ρυθμό…


Ρυθμό των τυμπάνων που δίνουν το Εναρκτήριο Βήμα στην υπόδουλη Ανθρωπότητα για να αρχίσει την Πορεία προς την Ελευθερία.


Οι σελίδες του έχουν λίγα λόγια, μα ιερά, και λένε:

Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά της ζωής;



Με τρείς λέξεις: μεταβολισμός, διεγερσιμότητα, αναπαραγωγή.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να δοθεί ένας ορισμός.

Πολύ περισσότερο, αν αφορά την ίδια τη ζωή.

Ωστόσο, από τη Βιολογία μαθαίνουμε οτι τα χαρακτηριστικά της ζωής είναι:

Είναι οι selfies ένδειξη Ναρκισσιστικής Διαταραχής της προσωπικότητας;

Κατά πόσον η διογκούμενη τάση λήψεως αυτοφωτογραφιών και προβολής τους στο Facebook, αποτελεί ενδεικτικό σημείο ναρκισσιστικής διαταραχής της προσωπικότητας;

Είναι οι selfies ένδειξη Ναρκισσιστικής Διαταραχής της προσωπικότητας;

"Επέστη καιρός της αυτολατρείας", όπως έγραψε ο Παπαδιαμάντης στους "Εμπόρους των Εθνών". Απόφθεγμα που, αν και χρονικά μακρινό, ταιριάζει περιγραφικά στους παρόντες ψηφιακούς καιρούς των αυτοφωτογραφιών και των ψηφιακών μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Τα εύλογα ερωτηματικά ως προς το κατά πόσον η διογκούμενη τάση λήψεως αυτοφωτογραφιών -των καλούμενων selfies- και εν συνεχεία προβολής τους στο Facebook, αποτελεί ενδεικτικό σημείο ναρκισσιστικής διαταραχής της προσωπικότητας, έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας -που διαπραγματεύεται το θέμα με σχετικά άρθρα- όσο και την ανησυχία πολλών γονιών οι οποίοι βλέπουν καθημερινά τα παιδιά τους να "υπέρ-ποστάρουν" τις αυτοφωτογραφήσεις τους στο διαδίκτυο, συχνά σε βάρος των δραστηριοτήτων και των υποχρεώσεων της πραγματικής τους ζωής.

Πρώτα από όλα, για να τεθεί η διάγνωση της ναρκισσιστικής διαταραχής της προσωπικότητας θα πρέπει να διαπιστώνεται ένα διάχυτο πρότυπο μεγαλείου -στη φαντασία ή τη συμπεριφορά-, σε συνδυασμό με την ανάγκη για θαυμασμό και την έλλειψη ενσυναίσθησης -δηλαδή ενδιαφέροντος για τα συναισθήματα και τις ανάγκες των άλλων. Θα πρέπει, επίσης, να παραβλάπτεται η λειτουργικότητα του ατόμου και να πληρούνται συγκεκριμένα κριτήρια, όπως ισχύει και για άλλες διαταραχές της προσωπικότητας, όπως για παράδειγμα για την παραπλήσια Ιστριονική Διαταραχή της Προσωπικότητας που τη χαρακτηρίζει ένα διάχυτο πρότυπο υπερβολικής συγκινησιακής έκφρασης και επιδίωξης πρόκλησης της προσοχής.

Όταν οι γονείς χρησιμοποιούν σωματική βία για να τιμωρήσουν τα παιδιά τους

Το ‘’ξύλο’’ βοηθά στην πειθαρχία των παιδιών όσο και ο άνεμος στο σβήσιμο των πυρκαγιών, σύμφωνα με τον Ευγένιο Τριβιζά. Ποιες είναι οι επιπτώσεις της σωματικής βίας στο παιδί.

Όταν οι γονείς χρησιμοποιούν σωματική βία για να τιμωρήσουν τα παιδιά τους

Τα ευρήματα των πιο πρόσφατων επιστημονικών μελετών στον τομέα της σωματικής βίας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, καθώς δείχνουν πως επτά στους δέκα Ευρωπαίους γονείς χρησιμοποιούν το ξύλο για να τιμωρήσουν και να νουθετήσουν τα παιδιά τους, ενώ το 53% των Ελλήνων γονέων δέρνουν τα παιδιά τους για να τα τιμωρήσουν. Επιπρόσθετα, μεταξύ 70% και 99% των ερωτηθέντων γονιών στην έρευνα απάντησαν πως είναι κοινωνικά αποδεκτό το να χτυπούν τα παιδιά τους. Και ενώ όλοι μας έχουμε ακούσει τη θεωρία που λέει πως το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο πρέπει να αναρωτηθούμε πόσο πολύ τελικά ισχύει η θεωρία αυτή.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι γονείς λόγω απογοήτευσης, έντονου θυμού ή εκνευρισμού που βιώνουν χρησιμοποιούν τη σωματική βία θεωρώντας πως με τον τρόπο αυτό δίνουν στο παιδί ένα «μάθημα» που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ για μια «ανάρμοστη» συμπεριφορά.

Στην πλειοψηφία των φορών με τη χρήση της σωματικής βίας το παιδί θα σταματήσει την όποια «απαράδεκτη» συμπεριφορά και θα συμμορφωθεί. Έτσι, ο γονέας παίρνει το μήνυμα ότι το ξύλο είναι αποτελεσματικό και θα το χρησιμοποιήσει ξανά όταν το χρειαστεί. Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται όμως είναι ότι μπορεί το παιδί να σταματά την όποια συμπεριφορά λόγω της σωματικής βίας, όχι όμως γιατί κατάλαβε τους λόγους που η συμπεριφορά του δεν ήταν σωστή.

Τα 5 καλύτερα επιδόρπια χωρίς γαλακτοκομικά

Αν έχετε ανάγκη για κάτι γλυκό, αλλά δεν θέλετε να συμπεριλάβετε γαλακτοκομικά στη διατροφή σας, έχουμε μερικές γλυκές ιδέες…

Τα 5 καλύτερα επιδόρπια χωρίς γαλακτοκομικά

Ας μην το αρνηθούμε: όλοι έχουμε ανάγκη να φάμε κάτι γλυκό πού και πού, και δεν υπάρχει λόγος να το στερηθούμε. Υπάρχουν πολλές υγιεινές εναλλακτικές. Από την άλλη πλευρά, πολλοί άνθρωποι ζουν με δυσανεξία ή αλλεργία στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Έχουμε, λοιπόν, τις καλύτερες συνταγές για εσάς – και μάλιστα δεν χρειάζονται τεράστιο ταλέντο στη μαγειρική!

Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας

Το ρυζόγαλο είναι ένα πολύ ελαφρύ και εύκολο γλυκό και μπορούμε να το απολαύσουμε με γάλα καρύδας ή αμυγδάλου. Η γεύση του θα είναι πιο πλούσια, αλλά θα γλιτώσουμε αρκετά λιπαρά. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βράσουμε το ρύζι, το γάλα καρύδας, νερό και λίγη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και μετά να το αφήσουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Προσθέτουμε κανέλα και το απολαμβάνουμε ζεστό ή κρύο.

Μπισκότα φυστικοβούτυρου

Τα μπισκότα φυστικοβούτυρου είναι πολύ νόστιμα και χορταστικά και μπορούν να συνδυαστούν με όποιο άλλο υλικό επιθυμείτε. Η βάση – που δεν περιέχει αλεύρι – είναι μία κούπα φυστικοβούτυρο, μισή κούπα ζάχαρη, ένα αυγό, λίγη baking soda και πολύ λίγο αλάτι. Τα χτυπάτε όλα μαζί στο μίξερ και τα ψήνετε για 8-10 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Το κόστος της «αλόγιστης συμπόνιας»

Η προσωπική μας ανάγκη να βοηθήσουμε τον Άλλον που πονάει είναι μια ασυνείδητη έλξη προς αυτό που μας είναι γνώριμο.
Η προσωπική μας ανάγκη να βοηθήσουμε τον Άλλον που πονάει είναι μια ασυνείδητη έλξη προς αυτό που μας είναι γνώριμο.
Από την Αναστασία Νικολίτσα, Χοροθεραπεύτρια, Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Audre Lorde, Αμερικανή ποιήτρια, φιλόσοφος, ακτιβίστρια (1934-1992) είχε πει, «Ο πόνος είναι σημαντικός: πώς τον αποφεύγουμε, πώς υποκύπτουμε σε αυτόν, πώς ασχολούμαστε με αυτόν, πώς τον υπερβαίνουμε». Διάλεξα αυτή την φράση για να ξεκινήσω να μιλάω για κάτι άγνωστο αλλά πολύ σημαντικό για την κοινωνία, ειδικά την Ελληνική, υπερτονισμένο ως ανάγκη στην παρούσα πραγματικότητα: την ψυχική εξουθένωση όσων βοηθούν και συνδράμουν στον πόνο του ‘Aλλου, αυτό που είναι γνωστό ως “burnout” στον χώρο εργασίας.
 
Ο όρος “burnout” ή εξουθένωση περιγράφει μια κατάσταση συναισθηματικής, ψυχικής και σωματικής εξάντλησης που προκαλείται από το υπερβολικό και παρατεταμένο άγχος. Παρατηρείται κατά κόρον στα επαγγέλματα που έχουν να κάνουν άμεσα με τον άνθρωπο (νοσοκομεία, ιδρύματα, διασώστες, κλπ.), αλλά όχι μόνο. Το άτομο κατακλύζεται από την ευθύνη, το βάρος και το άγχος της εργασίας και αισθάνεται ανίκανο να συνεχίσει με την ίδια ενέργεια και επιθυμία για προσφορά. Τα συναισθήματα αμβλύνονται, επέρχεται σωματική και ψυχική κούραση, έλλειψη ενδιαφέροντος για την ζωή και τις χαρές της, κατάθλιψη, ψυχοσωματικά συμπτώματα, διαταραχές ύπνου, κ.α.
 
Η πρώτη σκέψη σας ίσως να είναι ότι ο καθένας μπορεί να πάθει “burnout” με οτιδήποτε κάνει σε υπερβολή στην ζωή του και είναι αλήθεια αυτό. Κινούμενη από την πραγματικότητα που μας περιβάλλει όμως, ειδικά από το καλοκαίρι του 2015, με την υπερβολική ροή των προσφύγων στην χώρα μας, την δραματική αύξηση των αστέγων και την παρατεταμένη ανθρωπιστική κρίση, σε όλα τα επίπεδα, επέλεξα να ασχοληθώ με την εξουθένωση που αφορά  στους ανθρώπους που συνδράμουν και προσφέρουν βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη ή/και κινδυνεύει η ζωή τους.

9 ερωτήσεις που θα μεταμορφώσουν τα οικονομικά σας

Νιώστε ασφαλείς, σίγουροι, με περισσότερη αυτοπεποίθηση, ώστε να γίνετε  κυρίαρχοι του οικονομικού σας πεπρωμένου.
Νιώστε ασφαλείς, σίγουροι, με περισσότερη αυτοπεποίθηση, ώστε να γίνετε κυρίαρχοι του οικονομικού σας πεπρωμένου.
 
 
Επιμέλεια-Μετάφραση: Ελεάνα Πανδιά, Επικοινωνιολόγος, MA, υπ. διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου
Από την Jan Shultis
 
Είναι πιθανό να έχετε ξανακούσει τη φράση «προκειμένου να πάρεις τη σωστή πληροφορία, χρειάζεται να ρωτήσεις τη σωστή ερώτηση». Μοιάζει λογικό αλλά σε ό,τι αφορά τα χρήματα, ποιες είναι ακριβώς οι σωστές ερωτήσεις;
 
Δεν έχει σημασία ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση της σχέσης σας με το χρήμα, γιατί έχουμε συγκεντρώσει εννέα ερωτήσεις που θα σας διευκολύνουν ώστε να νιώσετε πιο ασφαλείς, σίγουροι, με περισσότερη αυτοπεποίθηση, με αποτέλεσμα να γίνετε  κυρίαρχοι του οικονομικού σας πεπρωμένου. Συστήνουμε να επανέρχεστε συχνά σε αυτές τις οδηγίες, να αναπροσαρμόζετε συχνά τους στόχους σας και να είστε ρεαλιστές ως προς τις προσδοκίες σας.
 
1.    Ποιος είναι ο ρόλος του χρήματος στη ζωή μου;
Το χρήμα είναι ένα εργαλείο. Παρ’ όλ’ αυτά, πολλοί άνθρωποι επενδύουν συναισθηματικά στο χρήμα ή στην έλλειψή του με τέτοιο τρόπο ώστε να φορτίζεται με ένταση και συναίσθημα κάθε πλευρά της οικονομικής τους ζωής. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να παίρνουμε ήρεμες, λογικές, καθαρές  αποφάσεις και να διαχειριζόμαστε την περιουσία μας, όταν είμαστε βουτηγμένοι στο συναίσθημα.
Πριν έρθετε αντιμέτωποι με οποιοδήποτε άλλο ερώτημα, ασχοληθείτε πρωτίστως με αυτό: ποια είναι η σημασία του χρήματος στη ζωή μου; Πόσο χρόνο σπαταλώ να το σκέφτομαι και να ανησυχώ για αυτό; Να το ονειρεύομαι; Οι σκέψεις που σχετίζονται με το χρήμα είναι έντονες, εκνευριστικές, απελπιστικές; Πώς αισθάνεστε; Τρομοκρατήστε όταν έρχεται η ώρα να κάνετε τον μηνιαίο σας προϋπολογισμό;
Καταγράψτε σε ένα κομμάτι χαρτί ή ένα ημερολόγιο τις σκέψεις σας και στρέψτε την προσοχή σας στον τρόπο που αντιδρά το σώμα σας σε αυτές τις σκέψεις, είναι χαλαρό ή σφιγμένο; Δεσμευτείτε στην παρατήρηση των αισθήσεών σας και δουλέψτε στην κατεύθυνση της ουδετερότητας και της χαλάρωσης στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν κάθε φορά που σκέφτεστε το χρήμα.

Τι να προσέξετε στην διατροφή σας, την Τσικνοπέμπτη; Πόσες θερμίδες έχουν τα διάφορα ψητά;


της Κασσιανής Τσώνη

Τσικνοπέμπτη είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (οι τρεις εβδομάδες που συμπεριλαμβάνονται στο τριώδιο είναι, η Απολυτή ή Προφωνή, η Απόκρεω και η Τυροφάγος). Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας (Απολυτή) σταματούσε η συνηθισμένη νηστεία της Τετάρτης και της Παρασκευής, ενώ στη δεύτερη εβδομάδα (απόκρεω) ίσχυε η νηστεία, έτσι η Τσικνοπέμπτη αποκτούσε ιδιαίτερη σημασία και εθεωρείτο εορτάσιμη ημέρα και το τραπέζι ήταν γιορτινό. Ονομάζεται τσικνοπέμπτη γιατί την ημέρα αυτή το δείπνο αποτελείται από κρέας ψημένο στα κάρβουνα ή τηγανισμένο, δυο τρόποι μαγειρέματος που βγάζουν έντονη τσίκνα.

Η αλήθεια είναι ότι η Τσικνοπέμπτη έχει πολλούς και θερμιδογόνους πειρασμούς. Γι’ αυτό  καλό θα ήταν την ημέρα αυτή να αποφεύγαμε  τα τηγανητά, όπως πατάτες, μελιτζάνες, κολοκυθάκια και να τα αντικαταστήσουμε με ψητά λαχανικά. 

Ο συνδυασμός «τυρί με κρέας» σίγουρα δεν συνιστάται, ούτε όμως το τζατζίκι που αν και υγιεινό έχει πολλές θερμίδες, λόγω της μεγάλης ποσότητας του λαδιού που περιέχει 

Καλύτερο διατροφικά είναι όποιο κρέας έχει λιγότερο λίπος. 

Ωστόσο οι φίλοι των ψητών, πρέπει να γνωρίζουν πως όσο λιγότερο λίπος έχει το κρέας τόσο δυσκολότερα ψήνεται στα κάρβουνα. 

Υπάρχουν επιλογές και τρόποι για να τσικνίσει κάποιος όπως προστάζει το έθιμο της ημέρας και να έχει στο πιάτο του μια καλοψημένη μερίδα κρέας που δεν θα τον επιβαρύνει θερμιδικά και διατροφικά.

Αμάρτησε με τον σύντροφό σου!



Είσαι λοιπόν μ ’ έναν άνθρωπο δέκα-δεκαπέντε χρόνια. Πλέον στο άγγιγμά του δε νιώθεις τον ίδιο ηλεκτρισμό. Σ’ αγγίζει και είναι σαν ν’ αγγίζεις εσύ τον εαυτό σου. Λυπάσαι που έχει χαθεί η έξαψη και η προσμονή.



Στην καθημερινή σας συμβίωση έχετε βρει κοινούς ρυθμούς και δικούς σας κώδικες επικοινωνίας. Πού και πού ρίχνετε κανένα καβγά αλλά από … κουλούρι, τίποτα ιδιαίτερο. Εκεί τα πράγματα είναι νερόβραστα.

Ξαφνικά γνωρίζεις ένα άτομο που σου εξάπτει τη φαντασία, σε κάνει να νιώθεις πάλι ζωντανός κι ερωτικός, ανατριχιάζεις μ’ ένα του βλέμμα. Αρχίζεις παιχνίδι του τύπου «έλα μωρέ, ένα φλερτάκι είναι».

Ωπ! Σταμάτα εκεί. Πολλοί θέλουν το «εξτραδάκι» τους, χωρίς να χάσουν τη βολή τους. Μπλέκονται σε σχέσεις παράλληλες γιατί θέλουν και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη.

Είναι στ’ αλήθεια έτσι; Ο σοφός λαός λέει «ουδέν κρυπτόν υπό του ηλίου». Αν κάποια στιγμή το μάθει ο σύντροφός σου, τι γίνεται; Πόσοι πληγώνονται απ’ αυτό το παιχνίδι; Αξίζει πραγματικά τον κόπο;

Ας πάμε όμως λίγο πιο πίσω. Στη ρίζα του κακού. Για ποιο λόγο άφησες να σβήσει η φλόγα μεταξύ σας; Όπως όλα τα πράγματα, οι σχέσεις χρειάζονται δουλειά και φροντίδα κι απʾ τους δυο, ακόμα και στον ερωτικό τομέα.

Για την Ελληνική Θρησκεία, I

Οι Θείες όψεις στην Αρχαιοελληνική Θρησκεία



Στην Αρχαία Ελλάδα, από την εποχή των Πεισιστρατειδών, και στην «απότοκη» μετέπειτα Δημοκρατία (από τον Κλεισθένη… μέχρι τον Περικλή…)… και μέχρι τα χρόνια του Αλέξανδρου… η «Ορφική Μεταρρύθμιση» είχε «επικρατήσει» οριστικά…
Ο ΘΕΟΣ είναι πάντα Ένας μέσα στην Αρχαιοελληνική Σκέψη… Είναι ο ΑΧΡΟΝΟΣ ΖΕΥΣ, η Πηγή και το Στήριγμα των πάντων… Είναι (στην μεταφυσική γλώσσα) το Άγνωστο, το Αντικειμενικό, το Απόλυτο, ο Χωρίς Ιδιότητες, πέρα από το χώρο και τον χρόνο… Μόνο η Σιωπή ταιριάζει όταν αναφερόμαστε σε Αυτόν…
Μιλώντας για την Αρχαία Θρησκεία (ακόμα και στα πλαίσια του Ορφισμού) κάνει εντύπωση (σε όσους δεν γνωρίζουν) γιατί ο Θεός (ο Διόνυσος στην συγκεκριμένη περίπτωση) «εμφανίζεται» με τόσες «όψεις».
Κοσμικός Θεός (με Οντολογική Έννοια) ο Διόνυσος Ζαγρέας (Γιός  του Διός και της «Περσεφόνης», μορφής της «Δήμητρας») είναι πάνω από τον χρόνο και την ιστορία… Είναι το Παγκόσμιο Πνεύμα… Ο Ζαγρέας είναι η Κεντρική Μορφή της Θεολογίας και σε Αυτόν αναφέρονται και αιτιολογούνται, η Πίστη των Ορφικών, η Λατρεία του Θεού, οι Τελετουργίες (είτε στην ύπαιθρο, είτε στα πλαίσια της αστικής θρησκευτικής δραστηριότητας), και οι Γιορτές που καθιερώθηκαν…
Ο Ζαγρέας ταυτίζεται με τον (Δευτερογεννημένο) Διόνυσο (Γιό του Διός και της «Σεμέλης», άλλης μορφής της «Δήμητρας») Γεννουσιουργό και Γονιμοποιό Θεό της φύσης που ανανεώνεται κάθε χρόνο, που «αναγνωρίζεται» σε πλήθος μορφών ζωής, ζωικές, και φυτικές…  (του ταύρου, του «ζώου», του δένδρου, του κισσού, της άγριας κι αργότερα της ήμερης αμπέλου, του σπόρου… του ανθρώπου…)… Ο Διόνυσος, σε αυτή την Δεύτερη Όψη του, είναι το Αληθινό Ον, ο Νους…
Ο Ζαγρέας σαν «μανιοδότης» Θεός (θα δούμε αργότερα την πραγματική έννοια της «μανίας»), αρχηγός των ανθρώπινων θιάσων είναι ο Βάκχος, που συμβολιζόταν κατ’ εξοχήν με την ιερή άμπελο και το ιερό κρασί… Ταυτόχρονα, ο «μανιοδότης» Θεός είναι «μανιολύτης», είναι ο Διόνυσος Λύσιος (ο ίδιος ο Βάκχος), ενώ στα Ελευσίνια Μυστήρια είναι ο Ίακχος (μορφή του Διονύσου Λύσιου), ο αρχηγός και ο οδηγητής των μυστών (ο κατ’ εξοχήν μύστης)… Ο Βάκχος είναι η Ψυχή, η κατ’ εξοχήν Ψυχή, η Ψυχή του Θεού, ο Οδηγητής, Καθοδηγητής και Λυτρωτής της ατομικής ψυχής που «προσωποποιείται» στην Περσεφόνη, των ατομικών ψυχών, (των ανθρώπων)…

Πως ο τρόπος που σκεφτόμαστε μπορεί να μας οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα

Οι σκέψεις που μας περνάνε από το μυαλό σε διάφορες καθημερινές καταστάσεις, αλλά και οι ερμηνείες που κάνουμε για τα πράγματα, βασίζονται στις προσωπικές μας πεποιθήσεις.
lathos-suberasmata
Πολλές φορές το μυαλό μας προσπαθεί να μας πείσει για κάτι το οποίο δεν είναι αληθινό. Αυτό ονομάζεται γνωσιακή παραποίηση. Ο λανθασμένος τρόπος μετάφρασης μιας κατάστασης επηρεάζει σημαντικά την διάθεση μας και τον τρόπο που αντιδρούμε στο συμπέρασμα που έχουμε βγάλει. Όταν είμαστε αγχωμένοι ή στενοχωρημένοι, οι γνωσιακές παραποιήσεις τείνουν να έχουν έναν περισσότερο πρωταγωνιστικό ρόλο στον τρόπο που ερμηνεύουμε και αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα.
Για παράδειγμα κάποιος προσπαθώντας να δοκιμάσει κάτι μπορεί να σκεφτεί: ‘Πάντα αποτυγχάνω στην αρχή, οπότε θα αποτυγχάνω σε οτιδήποτε και αν προσπαθώ’. Αυτό είναι ένα παράδειγμα του γνωσιακού σφάλματος ‘όλα ή τίποτα’. Το άτομο ερμηνεύει με απόλυτο τρόπο την κατάσταση θεωρώντας ότι εάν αποτυγχάνει σε ένα πράγμα, θα αποτυγχάνει σε όλα. Οι γνωσιακές παραποιήσεις είναι πυρηνικό στοιχείο στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία. Σύμφωνα με αυτή την προσέγγιση το άτομο εκπαιδεύεται στην αναγνώριση των λανθασμένων σκέψεων που κάνει (γνωσιακών παραποιήσεων) και στην αντικατάσταση τους με ποιο ρεαλιστικά σενάρια.
Με ποιους τρόπους βγάζουμε λανθασμένα συμπεράσματα;
(Τα λανθασμένα συμπεράσματα μεταφράζονται ως Γνωσιακές παραποιήσεις στη Γνωσιακή- Συμπεριφορική προσέγγιση).

Ρομποτ με προσωπικοτητες Νεκρων απο την Google;

Ρομποτ
 
Με όλες τις ταινίες Επιστημονικής φαντασίας που έχουμε δει ίσως τίποτα να μην μας εντυπωσιάζει πια. Η Αποκάλυψη των Ζομπι, Εισβολή των Εξωγήινων, η επικράτηση της Τεχνητής νοημοσύνης μέσα απο Ρομποτ, όλα έχουν εμφανιστεί στην μεγάλη οθόνη.


Τι θα λέγαμε όμως για την πιθανότητα να έχουμε στην κατοχή μας ένα ρομπότ που κατέχει την προσωπικότητα ενός αγαπημένου ανθρώπου που έχει αποβιώσει;

Ρομποτ με προσωπικοτητες Νεκρων

Δεν πρόκειται για σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, μα για μία νέα πραγματική τεχνολογία που ίσως κάποια στιγμή γίνει μέρος της καθημερινότητας του ανθρώπου. Η Google εξασφάλισε μία πατέντα με την οποία θα δώσει την δυνατότητα σε ρομπότ να διαθέτουν προσωπικότητες μέσω download. Ακόμη  περισσότερο, αυτή η τεχνολογία θα επιτρέπει το κατέβασμα της προσωπικότητας ενός Νεκρού ανθρώπου μέσα στο ρομπότ!!
Όταν η Google ανακοίνωσε την εξασφάλιση της πατέντας για την ανάπτυξη Ρομποτικής Προσωπικότητας τον περασμένο Απρίλη μερικοί θεώρησαν πως το νέο ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο, αμφισβητώντας την ουσιαστική πρόθεση της εταιρίας να αναπτύξει αυτή την τεχνολογία. Φαίνεται όμως πως η Google δεν αστειευόταν και προτίθεται να παρέχει στα ρομπότ Προσωπικότητες έπειτα από την αναβάθμιση της πατέντας στις 2 του Φεβρουαρίου.

για το άγχος της εγκυμοσύνης, για την συνεργασία του εγκεφάλου με το ωάριο

 
φίλες και φίλοι
 
ΕΙΧΑ διατυπώσει κάποτε την υπόθεση, στο σημείωμα γιατί γεννιόμαστε θηλυκά ή αρσενικά, ότι, εάν σε μια ομάδα αποτελούμενη από είκοσι θηλυκά και ένα αρσενικό γκαστρωθούν τα θηλυκά, τα περισσότερα παιδιά που θα γεννηθούν θα είναι αρσενικά, κάτι που δεν είναι φυσιολογικό, αφού τα θηλυκά που γεννιούνται είναι περισσότερα από τα αρσενικά, όπως γνωρίζουμε με βεβαιότητα. Την υπόθεση την βασίζω σε πραγματικά δεδομένα: μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, παρατηρήθηκε ότι τα περισσότερα νεογνά ήταν αρσενικά! Πώς συνέβη αυτή η έκτακτη κατάσταση;
 
ΜΙΑ μόνο εξήγηση υπάρχει: η έλλειψη των αρσενικών και ανδρών, λόγω του πολέμου, ήταν η αιτία της γέννησης περισσότερων αρσενικών νεογνών. Εάν είναι έτσι, τότε το φύλο του εμβρύου το καθορίζει το ωάριο, επιτρέποντας να μπουν μέσα άλλοτε τα σπερματοζωάρια ΧΧ και άλλοτε τα ΧΥ.Το φύλο του εμβρύου δεν καθορίζεται από την ισχύ του σπερματοζωαρίου, που ρίχνει κουτουλιές και διαρρηγνύει, δίκην πολιορκητού πόλεως με ισχυρά τείχη, την μεμβράνη του ωαρίου –  εάν το έκανε αυτό, το κεφάλι του θα είχε γίνει αλοιφή!
 
 
Ναι, αλλά πώς ξέρει το ωάριο ότι δεν υπάρχουν στην κοινωνία αρσενικά;  

ΤΟ πληροφορείται από τον εγκέφαλο, φίλες και φίλοι. Ο εγκέφαλος βλέπει, μέσω των ματιών, και στέλνει τις πληροφορίες στο ωάριο. Να είναι, φίλες και φίλοι, η μόνη περίπτωση συνεργασίας του εγκεφάλου με το ωάριο;  Δε νομίζω. Δεν είμαι επιστήμων γυναικολόγος αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να σκέφτομαι και να διατυπώνω ευθαρσώς τη σκέψη μου και τη γνώμη μου.
 
 
 
Ας δούμε μια άλλη περίπτωση συνεργασίας του εγκεφάλου με το ωάριο.
 
ΓΙΑΤΙ ένα υγιές καθ΄ όλα θηλυκό δεν μπορεί να εγκυμονήσει ενώ το θέλει και το επιδιώκει; Να η απάντησή μου σε αυτό το ερώτημα: δεν το επιτρέπει ο εγκέφαλος! Μα γιατί;  Είναι τόσο κακός, τόσο σκατόψυχος, τόσο φθονερός;  Όχι, φίλες και φίλοι, τουναντίον. Ο εγκέφαλος πληροφορεί το ωάριο ότι οι συνθήκες που ζει το θηλυκό είναι τέτοιες που θα ήταν καλύτερο να μην γίνει η γονιμοποίηση. Και ποιες είναι αυτές οι δυσμενείς συνθήκες;
 

Θα τις περιγράψω με μια λέξη:

Μικρό και εξαιρετικό: "Τime trap"

 
Ένα εξαιρετικό δείγμα SciFi ταινίας μικρού μήκους, που συνδυάζει έξυπνα το ταξίδι στο χωροχρόνο και το κωμικό στοιχείο. Από τις καλύτερες του είδους που μπορεί να βρει κανείς στο YouTube.

Φυσικός Νόμος και Ελευθερία. Ιεραρχία, Τάξη, Πειθαρχία.



Σοφία για τους ανθρώπους είναι ο εναρμονισμός της ζωής τους , των κοινωνιών τους και των Νόμων της Πολιτείας τους με τον Φυσικό Νόμο, ο οποίος προέρχεται από τον Θεό. Και  πρέπει να μάχονται για αυτόν τον σκοπό, όπως πρέπει να μάχονται και για τα τείχη τους.
Τον 20ό αιώνα επανεμφανίστηκε στην Ευρώπη ένα κίνημα που  έθετε ως βασική του αρχή την προαιώνια  αυτήν Κοσμική αρχή των Αρχαίων Ελλήνων και όλων των ακμαίων (αυθεντικών) Αρίων κοινωνιών που εμφανίστηκαν ποτέ στην Γη.  Ήταν η έκφραση του προαιωνίου Αρίου και Κοσμικού πνεύματος ως πολιτικού κινήματος μέσα στον 20ο αιώνα  και  ονομάστηκε  «Εθνικοσοσιαλισμός».

Κάθε πολιτική αρχή του Εθνικοσοσιαλισμού  διέπεται από αυτό το πνεύμα και σχετίζεται με την αρχή  του εναρμονισμού με τον Φυσικό Νόμο.

 (Σημ Legion : Η επανεμφάνιση των Αρίων αξιών στον 20ο αιώνα, πράγματι προσπάθησε να συντελεστεί στα σπλάχνα της Γερμανικής Εθνικοσοσιαλιστικής κοσμοθεωρίας. Αλλά η πραγματικότητα και κυρίως, η μετά του μεγάλου πολέμου πορεία, έδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, κάκιστη εφαρμογή της πανάρχαιας φλόγας απο τον Γερμανικό λαό, με ακραία χειραγώγηση της, απο τον αιώνιο εχθρό. Αντι να ενώσει τα Άρια Έθνη τα δίχασε. Αντί να γιατρέψει απο την Ιουδαϊκή "λογική", έπεσε σε όλες τις παγίδες της. Αντί να δώσει λύσεις, λειτούργησε σαν όχημα επικράτησης των Αμερικανικών συμφερόντων στην Γηραιά Ήπειρο. Αντί να ταυτιστεί με τον πολιτισμό, ταυτίστηκε με την βαρβαρότητα, άσχετα προπαγάνδας και χρήσης αυτής απο τους εχθρούς του φυσικού Νόμου και του Θεού. Η στροφή στα αρχέγονα Ζωροαστρικά, Αλεξανδρινά και Ρωμαϊκά πρότυπα, είναι η μόνη λύση, αναγεννήσεως, του αρχαίου πυρός μα κυρίως, η αναγέννηση εκ της στάχτης, νέας ιδέας, νέας φλόγας, που θα καταστήσουν τον Φοίνικα ξανά, ζωντανό και αιώνιο έφηβο. Η "συνταγή" αναγεννήσεως της αρχαίας φλόγας, εις την Γερμανία, δοκιμάστηκε και καλώς η κακώς, απέτυχε. Κι αυτό, δεν μπορεί να στιγματίζει εις τους αιώνες την μεγάλη Αλήθεια της Ιδέας, κάτω απο την εφήμερη ταμπέλα "Εθνικοσοσιαλισμός". Κι οπως λέει ο μέγας Ηράκλειτος, τα πάντα ρει, οπως και το οτι ο ποταμός, δεν μπορεί να είναι ξανά ο ίδιος.)

H Φύσις  έφτιαξε τον Άριο άνθρωπο ως κοινωνικό όν , ώστε από να αποτελεί ζωντανό κύτταρο μιας συγκεκριμένης εθνοφυλετικής κοινότητος όπως και ολοκλήρου του Φυσικού κόσμου και όχι αποκομμένη ατομική οντότητα.  Η ευτυχία του ανθρώπου εξαρτάται από το εάν τόσο ο ίδιος μέσα στην Ψυχή του, όσο και οι κοινωνίες του διέπονται από Φυσική Αρμονία. Η Φυσική Αρμονία μπορεί να υπάρχει μόνον όταν επικρατεί Φυσική Τάξη, σε αντιδιαστολή  με το Χάος (όπως π.χ.  εκδηλώνεται στον φιλελευθερισμό και στις σημερινές κοινωνίες της Δύσεως) - και όταν η κοινωνία διέπεται από ομοψυχία και φυλετική ομοιογένεια.  Η κάθε Φυλή συνδέεται άμεσα με την Γη όπου η Φυλή έζησε και αναπτύχθηκε μέσα στο πέρασμα των αιώνων, τόσο εις ό,τι αφορά στις παραδόσεις της και τον πολιτισμό της, όσο και στα βιολογικά της χαρακτηριστικά  (όπως η καφέ αρκούδα δεν είναι φτιαγμένη για να ζει στους Πόλους αλλά σε Δάσος και η λευκή αρκούδα δεν είναι φτιαγμένη για να ζει σε Δάσος αλλά στους Πόλους, αντίστοιχα πρέπει να σκεφθεί κανείς ότι ένας Νέγρος , ένας Πακιστανός ή ένας Εβραίος δεν είναι φτιαγμένοι για να ζουν στην Ευρώπη).  Η ίδια η Φύσις  δεν δημιουργεί τους ανθρώπους «ίσους» αλλά ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός.

Χρέος και άσκηση εξουσίας



Ζούμε σε μία κοινωνία, το έτος 2016 όπου η έννοια του χρέους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα τεκταινόμενα, τόσο σε κεντρικά όσο και σε επιμέρους ζητήματα. Σήμερα, το παγκόσμιο δημόσιο χρέος βρίσκεται στα 58 τρις δολάρια (economist), ενώ το δημόσιο μαζί με το ιδιωτικό, ανέρχονται στα 199 τρις δολάρια (McKinsey Global Institute). To θέμα που θα προσπαθήσει να πραγματευτεί το άρθρο, είναι εάν η ίδια η ύπαρξη χρέους ως φαινόμενο, σε ατομικό κυρίως επίπεδο, λειτουργεί ως μηχανισμός ελέγχου των μαζών.

Προσπαθώντας να ψηλαφίσουμε τη σχέση μεταξύ χρέους και εξουσίας, θα ορίσουμε αρχικά τα υποκείμενα δανειστής-δανειζόμενος. Αμέσως μόλις η σχέση αυτή λάβει μέρος, μπορούμε να ταυτίσουμε το δανειστή με τον εξουσιαστή και το δανειζόμενο με τον εξουσιαζόμενο, στην παρουσιαζόμενη σχέση εξουσίας. Για παράδειγμα, κάποιος πολίτης Χ, λαμβάνει δάνειο από την τράπεζα εν ονόματι Υ. Ο Χ έχει ορίσει ως εγγύηση αποπληρωμής του δανείου, την ιδιοκτησία της κατοικίας του, οπότε γνωρίζει ότι σε περίπτωση που παραβεί τους όρους της εκάστοτε διμερούς συμφωνίας, μπορεί να τη χάσει. Δηλαδή, εάν ο Χ για κάποιο λόγο δεν έχει τη δυνατότητα να αποπληρώσει το δάνειό του, έρχεται η τράπεζα Υ και κατάσχει την οικία του. Έτσι, γίνεται αρκετά εμφανής η άμεση σχέση εξουσίας ανάμεσα σε δανειστή και δανειζόμενο, χωρίς όμως να παραγνωρίζουμε και την έμμεση πτυχή της, όπου είναι η συστηματική ακολουθία των όρων της συμφωνίας από πλευράς δανειζομένου.

Το χρέος, όσον αφορά το σκοπό του στην άσκηση εξουσίας, έχει διττό χαρακτήρα. Αφενός, την ύπαρξη ενός εξουσιαζομένου υποκειμένου, αφετέρου και σημαντικότερο ως παράγοντας, την αποδοχή του εξουσιαζομένου, ως προς την άσκηση εξουσίας επάνω του.

Ψυχοτρόπες Ουσίες: Μύθοι και Πραγματικότητα

της Μαρίας Καφαντάρη  
 

 

Το φαινόμενο της εξάρτησης από ψυχότροπες ουσίες αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα από τα σοβαρότερα και συχνότερα ψυχοκοινωνικά προβλήματα των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών. Γύρω από το φαινόμενο της εξάρτησης έχουν αναπτυχθεί διάφορες στερεοτυπικές αντιλήψεις και μύθοι, οι οποίοι δημιουργούνται και αναπαράγονται με ποικίλους τρόπους και συμβάλλουν συχνά στη δημιουργία σύγχυσης και παρανόησης αναφορικά με διάφορες πλευρές του φαινομένου, όπως τη δράση των ουσιών, τους αιτιολογικούς παράγοντες που οδηγούν στην χρήση, τη θεραπεία της εξάρτησης και την πρόληψη.
 
 Ας παραθέσουμε λοιπόν κάποιους από τους πιο κοινούς μύθους, σε σχέση με την εξάρτηση:
  • Μύθος πρώτος: «Κάθε χρήστης ουσιών είναι και εξαρτημένος».
Στην πραγματικότητα, η παραπάνω άποψη είναι ενδεικτική της σύγχυσης  που επικρατεί αναφορικά με το τι είναι χρήση μιας ψυχοτρόπου ουσίας και τι συνιστά εξάρτηση από αυτήν. Η ασάφεια στα όρια χρήσης-εξάρτησης μπορεί να οδηγήσει στην υπεραπλούστευση του προβλήματος˙ η εξάρτηση από μια ουσία (ή ουσίες) δεν αφορά μόνο τη λήψη της, αποτελεί τρόπο ζωής.Ο εξαρτημένος δεν είναι απλά ένας άνθρωπος που κάνει χρήση, βρίσκεται υπό την επήρρεια της φαρμακολογικής δράσης της ουσίας ενίοτε και όταν αυτή επέλθει, εκείνος επανέρχεται σε έναν λειτουργικό τρόπο ζωής που τον γεμίζει και τον ευχαριστεί. Όταν αρχίζει η εξάρτηση, το επίκεντρο της ζωής του ατόμου γίνεται η ουσία, σε βάρος οποιασδήποτε άλλης ανάγκης, σχέσης ή δραστηριότητας. Ουσιαστικά δεν ελέγχει την ουσία, αλλά η ουσία τον ίδιο. Το ενδιαφέρον του εξαντλείται στην αναζήτηση, εξασφάλιση και λήψη της ουσίας, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις σχέσεις του ατόμου με το οικογενειακό, φιλικό και ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον, τις σπουδές, την εργασία, τα χόμπυ του.

Ψήθηκε πολύ το κρέας; Εδώ θα δείτε ένα κόλπο για να το σώσετε!

Αν το κρέας σας έχει ψηθεί παραπάνω και έχασε όλα τα ζουμάκια του, τότε...για να του δώσετε γεύση και να το κάνετε πιο ζουμερό, μπορείτε να το περιχύσετε με μία σος.

Εάν δεν μπορείτε να ακούσετε αυτούς τους ήχους τότε μάλλον έχετε μεγαλώσει πολύ...

shutterstock 204831052
 
Ένα ενδιαφέρον video από την ομάδα του AsapSCIENCE, συγκέντρωσε ήχους διαφόρων συχνοτήτων, τους οποίους από ότι φαίνεται μπορεί να ακούσει ο άνθρωπος μέχρι κάποια συγκεκριμένη ηλικία.... Αυτό συμβαίνει διότι καθώς μεγαλώνουμε ενώ τα περισσότερα όργανα στο σώμα μας μπορούν να 'αυτο-επισκευαστούν', τα τύμπανα στα αυτιά μας δυστυχώς δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο... 

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Πλήρης απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων»


 
 
 
Μια ιδιαίτερα ανησυχητική αποκάλυψη έκανε το Συμβούλιο Υγείας και Καπνίσματος στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο υποστηρίζει μέσω μιας έρευνας πως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα εμπεριέχουν ένα εκατομμύριο περισσότερες καρκινογόνες ουσίες από τον μολυσμένο αέρα. Μετά από τη διεξαγωγή της έρευνας το Συμβούλιο ζητά την πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Στην εν λόγω έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Baptist University στο Χονγκ Κονγκ, εξετάστηκαν 13 διαφορετικών ειδών ηλεκτρονικά τσιγάρα και τα αποτελέσματα ήταν σοκαριστικά. Πιο αναλυτικά, αποδείχθηκε πως στα ηλεκτρονικά τσιγάρα το επίπεδο των πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων (PAH), ένα υποπροϊόν της καύσης πετρελαίου, που βρίσκεται και στον μολυσμένο αέρα, κυμάνθηκε από 2,9 έως 504,5 νανογραμμάρια ανά χιλιοστόλιτρο. Αυτό συνεπάγεται, σύμφωνα με τον καθηγητή βιολογίας, Dr Chung Shan-shan, πως: «Τα επίπεδα αυτά είναι ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο αυξημένα από ότι τα συναντούμε στον μολυσμένο αέρα του Χονγ Κονγκ».

Εσωτερική όραση – απαραίτητη για καλή ορατότητα της εξωτερικής

 
 
Δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα εξωτερικά αν δεν το βρούμε προηγουμένως εσωτερικά. Αυτό είναι νόμος. Πράγματι, ό,τι κι αν συναντήσουμε στον έξω κόσμο, αν δεν είναι ήδη κτήμα μας εσωτερικά, θα το προσπεράσουμε χωρίς να το δούμε.
Όσο συνειδητοποιείτε μέσα σας τι είναι η αληθινή ομορφιά, τόσο θα την ανακαλύπτετε γύρω σας. Φαντάζεστε ίσως ότι αν δεν τη βλέπετε είναι γιατί δεν υπάρχει.
 
 
 
 
Κάνετε λάθος: Υπάρχει και παραϋπάρχει, αλλά κάποια όργανα πρόσληψής της που βρίσκονται μέσα σας, δεν είναι ακόμα αρκετά εξελιγμένα.

4 άγνωστα -και αναπάντεχα- συμπτώματα του διαβήτη

 
Ο διαβήτης τύπου 2 δεν προειδοποιεί μόνο με τα συνηθισμένα συμπτώματα.
 
Υπάρχουν ορισμένες, αναπάντεχες, ενδείξεις που καλό είναι να έχουμε υπόψη και που μπορεί να μας βάλουν σε υποψίες. 
 
Ξαφνικά βλέπετε καλύτερα
Το αυξημένο σάκχαρο στο αίμα μπορεί να βελτιώσει ξαφνικά την όραση. Μπορεί συνήθως να λέμε πως ο
διαβήτης συνδέεται με επιδείνωση της όρασης, στην πραγματικότητα όμως το αυξημένο σάκχαρο μπορεί να αλλάξει την όραση, προς το καλύτερο ή το χειρότερο, όπως επισημαίνει ο Howard Baum, MD, επίκουρος καθηγητής ιατρικής στον τομέα του διαβήτη στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt. 
 
Νιώθετε έντονη φαγούρα στο δέρμα
Ο διαβήτης επηρεάζει την κυκλοφορία του αίματος και αυτό μπορεί να προκαλέσει ξηροδερμία και φαγούρα. Συνήθως οι ασθενείς με πρόσφατα διαγνωσμένο διαβήτη αναφέρουν πως είχαν παρατηρήσει επίμονη φαγούρα, κυρίως στα άκρα. Εάν η τακτική χρήση ενυδατικής κρέμας δεν διορθώνει την ενόχληση, αναφέρετε το σύμπτωμα της φαγούρας στο γιατρό στο επόμενο τσεκάπ σας. 

Ποια ελεύθερη βούληση, άραγε ?

Ποιος θεωρεί τον εαυτό του ελεύθερο ? Πώς να είναι άραγε ο ελεύθερος ? Την πραγματική του διάσταση την ξέρουμε ? Ή μήπως έχουμε φτάσει στο σημείο να αναπαράγουμε λέξεις χωρίς να βιώνουμε σε καμία από αυτές την πραγματική τους έννοια και διάσταση ? Μήπως τελικά για τις λέξεις που βιώνουμε την πραγματική τους έννοια και διάσταση είναι μόνο όσες έχουν μέσα τους τον πόνο ?


Προσαρμόσαμε λοιπόν τους εαυτούς μας σε μερικά μέτρα, δύο, τρία και αυτό το ορίσαμε ελευθερία ή αλλιώς ελεύθερη βούληση. Τελικά όμως προσαρμόζομαι θα πει, μπαίνω, χωράω, προσπαθώ να ανήκω, προσπαθώ να γίνω για να είμαι. Οπότε όλη η διαδρομή της ελεύθερης βούλησης έγινε ολοκληρωτικά κατευθυνόμενη. Οπότε το ελεύθερη θα το κάνουμε κατευθυνόμενη βούληση. Και μήπως τελικά δεν είναι βούληση. Γιατί τι σημαίνει βούλομαι ? Βούλομαι λοιπόν σημαίνει, επιθυμώ, θέλω. Και τι είναι αυτό που θέλω ? Πώς το θέλω ? Πώς το επιλέγω? Το επιλέγω ή με οδηγούν να το επιλέξω ?
Οπότε αυτή την ελεύθερη βούληση που μας έδωσε Εκείνος μήπως δεν τη βιώνουμε ? Μήπως Εκείνος πιστεύει τόσο πολύ σε εμάς και γι’ αυτό μας έδωσε αυτή τη μορφή ελευθερίας ? Μα πως και γιατί μας την έδωσε ? Και πως κατέληξε έτσι ? 

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

sotlosΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με βασικό πρόσχημα το προσφυγικό πρόβλημα η Τουρκία προχωρεί σε μεγάλη ενίσχυση των δυνάμεων της ακτοφυλακής της και όχι μόνο στην περιοχή του Αιγαίου.
Σύμφωνα με το έγκυρο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu Ajansı, η Τουρκία ένεκα της κρίσης που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό με το προσφυγικό πρόβλημα, αποφάσισε σε πρώτο βήμα να αυξήσει εντυπωσιακά τις δυνάμεις της ακτοφυλακής της στο Αιγαίο από 5 χιλιάδες 700 άντρες σε 17 χιλιάδες, δηλαδή τριπλασιασμό των δυνάμεων της που δρουν στην θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου.
Παράλληλα με απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης της τουρκικής Ακτοφυλακής, εκτός από τα πλοία της ακτοφυλακής θα περιπολούν και ειδικά ελικόπτερα που θα ενσωματωθούν στην δύναμη της ακτοφυλακής καθώς και ειδικοί ταχύπλοοι άκατοι που θα περιπολούν στον θαλάσσιο χώρο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα