Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Η Ηλιακή Θρησκεία


 του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Ο Ήλιος λατρεύτηκε από όλους σχεδόν τους αρχαίους λαούς ως το κυριότερο και το πιο ουσιαστικό φυσικό πρότυπο της φυσιολατρείας. Συνήθως συνοδευόταν από την λατρεία της Σελήνης και απεικονίζεται με ανθρώπινη μορφή ως άνδρας, του οποίου γυναίκα ή αδελφή είναι η Σελήνη.
Τα ονόματα των Θεών Σουρύα, Βράχμα, Βάαλ, Ώρος, Απόλλων, Ωρομάσδης, Ζωροάστρης, Ρα, Κετσαλκοάτλ[1], Ουϊτσιλοπόχτλι, Μίθρας, Οντίν και Βόταν συνδέονται άμεσα με αυτόν ή έμμεσα με την ιδιότητα του φωτός. Στην αρχαία Ελλάδα ηλιακός θεός είναι ο Ήλιος, γιος των Τιτάνων Υπερίονα και Θείας και είναι προγενέστερος του Ολυμπιακού Δωδεκάθεου. Η νεότερη εκδοχή του είναι, όπως αναφέρεται από τον Ευριπίδη ο Απόλλων, που για αυτό ονομάζεται Φοίβος, ενώ η αδελφή του η Άρτεμις, είναι θεά της Σελήνης.


Ο Κολοσσός της Ρόδου
έργο του Γερ. Γερολυμάτου
Ο Ήλιος λατρευόταν με ναούς ιδιαίτερα στην Κόρινθο, στο Άργος, στην Ήλιδα και αλλού, ενώ κυρίως στην Ρόδο όπου του είχαν αφιερώσει γιγάντιο άγαλμα –τον Κολοσσό- θεωρείτο αρχηγός της ροδιακής φυλής. Οι Άραβες Ναβαταίοι, όπως αναφέρει ο Στράβων, τιμούσαν ως μόνο θεό τον Ήλιο. Στη θρησκεία των νοτίων Αράβων ο Ήλιος (Σαμς) απεικονιζόταν με τη μορφή θεάς. Στην Βαβυλωνία ο Σαμάς ήταν Θεός του Ηλίου (ο σουμεριακός θεός Οντού, που στην Ν. Μεσοποταμία είναι ο Ενλίλ).  Από τους σημίτες του Ακκάδ ονομάζεται / Μπέλ= (Κύριος),  ελληνικά /Βήλος[2]. Τον Ήλιο τιμούσαν οι αρχαίοι Έλληνες την ανατολή δια προσευχής, ενώ οι Ρωμαίοι και οι Γερμανοί του αφιέρωναν μεγαλοπρεπείς γιορτές για την επανεμφάνισή του κατά τις χειμερινές του τροπές. Στην αρχαία Ρώμη λατρευόταν ιδιαίτερα, κυρίως επί της αυτοκρατορίας του Μάρκου Αυρήλιου που ήταν αρχιερέας του και για αυτό ονομάστηκε Ηλιογάβαλος. Το 219 μ.Χ., του έκτισε ναό και κήρυξε όλους τους άλλους θεούς υπηρέτες του. Κατάλοιπα της ειδωλολατρικής λατρείας του Ήλιου παρατηρούνται και στον χριστιανικό κόσμο όπου με τις τροπές του Ήλιου σχετίζονται τα τελούμενα στη γιορτή του Αϊ-Γιάννη του Κλύδωνα στις 24 Ιουνίου, όπως και μερικά που τελούνται κατά το Δωδεκαήμερο, ανάμεσα στα Χριστούγεννα και τα Φώτα.

Πότε λέμε «Νισάφι πια»;




Συχνά σε στιγμές αγανάκτησης ή απελπισίας αναφωνούμε: «Νισάφι πια!», δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι δεν αντέχουμε άλλο αυτό που μας συμβαίνει. Χρησιμοποιώντας μόνο ελληνικές λέξεις θα λέγαμε «Έλεος πια». Διότι νισάφι σημαίνει έλεος.

Τι σημαίνει ότι ένα φάρμακο έχει παρενέργειες και τι πρέπει να γνωρίζετε;


του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D.

Παρενέργειες ενός φαρμάκου είναι οποιαδήποτε ανεπιθύμητη ή βλαβερή δράση του φαρμάκου. 
Κάθε φάρμακο είναι μια ουσία που επιδρά σε μία ή περισσότερες λειτουργίες του οργανισμού, ανάλογα με το ποια είναι η ουσία που περιέχει.
Το φάρμακο το παίρνουμε για να αξιοποιήσουμε τις περισσότερες φορές μία από τις ιδιότητές του. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εκδηλωθούν και οι υπόλοιπες. Αυτό είναι ανεπιθύμητη ενέργεια. Κάτι δηλαδή που είναι φυσιολογικό και επόμενο να συμβεί, απλά δεν είναι ο λόγος για τον οποίο δίνουμε το φάρμακο, γι' αυτό και στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ανεπιθύμητο.
Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις (σπανιότερες) το φάρμακο μπορεί να παρουσιάσει - για διάφορους λόγους κάθε φορά - κάποιες δράσεις μη αναμενόμενες που συχνά επιβάλλουν τη διακοπή της χορήγησής του. Εδώ μιλάμε για περενέργειες.

καταλήψεις δρόμων, πολιορκία της Αθήνας ή καταλήψεις Εφοριών (Δ.Ο.Υ.);


φίλες και φίλοι
ΑΠΟ  τις αρχές του 2010, όταν ξέσπασε η πρώτη επίθεση, το πρώτο μνημόνιο, είχα διατυπώσει τη γνώμη ότι μόνο το βιομηχανικό προλεταριάτο μπορεί να αποκρούσει την επίθεση.Εάν αυτό αδιαφορήσει, τότε θα πρέπει να στραφούμε προς τις καταλήψεις των Εφοριών (ΔΟΥ). Ούτε μονοήμερες απεργίες ούτε διαμαρτυρίες ούτε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις και αιτήματα. Γιατί όμως οι καταλήψεις των Εφοριών είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος διεξαγωγής του κοινωνικού πολέμου, εφόσον βέβαια το βιομηχανικό προλεταριάτο αδιαφορεί και δεν απεργεί; 
Η κατάληψη των Εφοριών είναι έλεγχος του χώρου· γνωρίζετε ότι υποστηρίζω πως σήμερα ο έλεγχος του χώρου δεν είναι δυνατός λόγω συντριπτικής οπλικής ισορροπίας: όποιον χώρο και να καταλάβουμε, η εκκένωσή του είναι πολύ εύκολη υπόθεση για τις κατασταλτικές δυνάμεις του Κράτους. Το μειονέκτημα αυτό μπορεί να θεραπευτεί κατά πολύ εάν λάβουμε υπ΄ όψει μας δύο στοιχεία.
ΟΙ Εφορίες, οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες είναι ένας κομβικός χώρος του κρατικού μηχανισμού. Εάν το Κράτος συρρικνωθεί τόσο όσο δεν πάει άλλο, θα απαρτίζεται από δύο Υπουργεία: του Υπουργείου της Αρπαγής του Κοινωνικού Πλούτου, της συλλογής δηλαδή των φόρων (Οικονομικών) και του Υπουργείου της Βίας, της Καταστολής και Εξόντωσης (Δημόσιας Τάξης, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας). Οι Εφορίες είναι η καρδιά και το στομάχι του Κράτους. Εάν σταματήσουν να λειτουργούν αυτά τα δύο, τότε όλος ο κρατικός μηχανισμός και περαιτέρω όλη η κοινωνία κλονίζεται και αναστατώνεται. Αυτό είναι το πρώτο στοιχείο –  η σπουδαιότητα, η κομβικότητα των Εφοριών ως καπιταλιστικών χώρων.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ: Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ΝΟΥ


Φαίνεται πως ζούμε στην εποχή που θα αναδυθεί η Πνευματική Αφύπνιση. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν περισσότερες πληροφορίες για τον εσωτερικό εαυτό τους.
Προσωποκεντρικά ερωτήματα όπως: Ποιός ή τί είμαι κάνουν την εμφάνισή τους και βαθύτερες αναζητήσεις σε σχέση με το αν είμαστε απλά η απεικόνιση της προσωπικής ιστορίας και της καθημερινής μας ύπαρξης, των αναμνήσεω και των συναισθημάτων μας προβληματίζουν όλο και περισσότερους ανθρώπους του Σύγχρονου πολιτισμού μας. Μαζί με την απορία που λογικά αναδύεται μετά από αυτά τα υπαρξιακά ερωτήματα: Υπάρχει άραγε μία κρυφή διάσταση κάποιας μυστηριώδους Συνειδητότητας που θα ανυψώσει την ανθρώπινη σκέψη;

Πνευματικη Αφυπνιση: Η Εποχη της Εξελιξης του Νου

Η Πνευματικη Αφυπνιση αναφέρεται στην ικανότητα του ατόμου να «βλέπει καθαρά πως αυτό που αντιλαμβάνεται, βιώνει νιώθει ή σκέφτεται είναι εν τέλει κάτι διαφορετικό από την έννοια της ύπαρξήςΠνευματικη Αφυπνισητου.» Αυτόματα την στιγμή που το άτομο αντιλαμβάνεται την υπαρξιακή ταυτότητά του επέρχεται η αναγνώριση της βαθύτερης ύπαρξής του: « Το Συνειδησιακό φως, μέσα από το οποίο οι εμπειρίες, οι σκέψεις και τα συναισθήματα έρχονται και παρέρχονται. Αυτή η Συνειδητότητα στο παρασκήνιο είναι ο βαθύτερος αληθινός Εαυτός»
Η ύπαρξη που δημιουργείται ( Συνειδητή Εγρήγορση) επιφέρει ίσως την έννοια της γαλήνης και της εσωτερικής νηνεμίας. Η συνειδητή προσοχή ενεργοποιεί την πνευματική διαδικασία της μεταμόρφωσης που οδηγεί το άτομο στην Συνειδητή Εγρήγορση, σε νέες προοπτικές και νέους τρόπους παρατήρησης της πραγματικότητας. Αυτή η διαδικασία της μεταμόρφωσης της συνειδητότητας του ατόμου αλλάζει ολόκληρη την προσωπικότητά του.
Η αρχή της Πνευματικής συνειδητότητας ξεκινά όταν το άτομο κατανοεί πως λειτουργεί η συνειδητότητα που αντιλαμβάνεται τις διεργασίες του Εγω! Όταν το άτομο διαπιστώνει και αντιλαμβάνεται πως σκέφτεται, η συνειδητότητα που βιώνει την σκέψη δεν είναι μέρος της διαδικασίας της σκέψης του ατόμου. Πρόκειται για μία νέα πνευματική διάσταση του εαυτού.
Ο Eckhart Tolle θεωρεί πως η Συνειδητή προσοχή έχει ήδη εμφανιστεί σε ένα μικρό αλλά ραγδαία αυξανόμενο μέρος της ανθρωπότητας. Έτσι δημιουργήθηκε ένα τεστ μέτρησης Συνειδητούς εγρήγορσης που δοκιμάστηκε και δημιούργησε μία στατιστική ανάλυση. Ο λόγος για την δημιουργία αυτού του τεστ ήταν η αναζήτηση πιθανούς δραστηριότητας σε επίπεδο αύξησης Συνειδητότητας και αναζητά την πιθανή ύπαρξη της Πνευματικής Αφύπνισης δοκιμαζόμενο σε ένα στατιστικό μέρος του Πληθυσμού ( Φοιτητές Κολλεγίου)

Οι μπαμπάδες καλύτερα μόνο να παίζουν με τα παιδιά παρά να βοηθούν τις γυναίκες

Οι άνδρες με παιδιά το καλύτερο που έχουν να κάνουν, είναι απλώς να παίζουν μαζί τους και να αφήνουν τις λοιπές φροντίδες της ανατροφής στις μαμάδες, σύμφωνα με μια νέα έρευνα αμερικανών ψυχολόγων, η οποία υποστηρίζει ότι οι παραδοσιακοί οικογενειακοί ρόλοι «δουλεύουν» καλύτερα.
father_and_kidsΟι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Σάρα Σόουπ-Σάλιβαν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό αναπτυξιακής ψυχολογίας “Developmental Psychology”, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα ζευγάρια έχουν ισχυρότερη και καλύτερη αμοιβαία υποστηρικτική σχέση ως γονείς, όταν ο πατέρας περνάει περισσότερη ώρα παίζοντας με τα παιδιά του και λιγότερη ώρα ταΐζοντας ή πλένοντάς τα, όπως θα έπρεπε -θεωρητικά τουλάχιστον- να κάνει ένας σύγχρονος μπαμπάς.
Όμως, σύμφωνα με τους ερευνητές, ο άνδρας που επιμένει να μπλέκεται στα πόδια της γυναίκας του, τελικά καταλήγει να υποσκάπτει τις προσπάθειές της να φροντίσει το παιδί και τελικά όλοι καταλήγουν σε χειρότερη κατάσταση απ’ ό,τι αν οι ρόλοι τους ήσαν πιο διακριτοί – ένα συμπέρασμα που ασφαλώς δεν θα αρέσει στις φεμινίστριες, αλλά πιθανότατα θα ικανοποιήσει πολλούς άνδρες!

Επιδεικνύεις και τι αποδεικνύεις ?


Λόγια και λόγια. Λόγια μεγάλα, παχιά. Λόγια που σε οδηγούν να θαυμάζεις.


Μα το να επιδεικνύεις μέσα από τον λόγο, δεν σε τάσσει αυτόματα σε ένα έγινα, σε ένα είμαι. Απλώς γιατί ο λόγος όταν δεν συνεργάζεται με το πράττω, τότε ο λόγος αυτός είναι πρώτον άκαρπος και δεύτερον μετατρέπεται σε έναν εχθρό. Ο οποίος εχθρός γεννήθηκε από σένα.
Υποσχέσεις σε σχέσεις, υποσχέσεις σε καταστάσεις. Δίνουμε τόσο απλόχερα μέσα από τα λόγια. Από τα οποία συνήθως εννοούμε το 1 δέκατο. Και ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί η ζωή είναι εχθρική.
Μα πώς να είναι διαφορετικά ? Η ζωή λέμε και ξανά λέμε είναι ένας καθρέφτης. Και νομίζουμε ότι καθρεφτίζει τον λόγο. Και έτσι πασπαλίζουμε τον λόγο μας με ωραία, με μεγάλα, με σπουδαία. Ενώ οι πράξεις μας είναι εντελώς αντίθετες με τον λόγο, οι σκέψεις μας επίσης και τα συναισθήματά μας. Οπότε αυτά θα πάρουμε πίσω από την ζωή και όχι τα παχιά και μεγάλα λόγια. 

Φυσική συνταγή που θα εξαφανίσει για πάντα την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα από το πρόσωπό σας!!!


Σχεδόν κάθε γυναίκα αντιμετωπίζει
προβλήματα με την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο, ειδικά με τις τρίχες πάνω από το άνω χείλος. Οι περισσότερες γυναίκες που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα κάνουν αμέσως αποτρίχωση με κερί ώστε να λύσουν το πρόβλημα που προκαλείται από την ενοχλητική τρίχα.

Ευτυχώς υπάρχει μια φυσική και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα αυτό.

Στην πραγματικότητα, αυτό το μείγμα αφαιρεί την τρίχα και καταπραΰνει το δέρμα. Θα κάνει το δέρμα σας υγιές και θα του δώσει επίσης μια ωραία λάμψη. Τα φυσικά συστατικά αυτού του μείγματος είναι γεμάτα με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Θα πρέπει να δίνετε αρκετή προσοχή, όταν πρόκειται για την περιποίηση του δέρματος, επειδή το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος.

Ότι βάζετε στο δέρμα σας απορροφάται άμεσα στην κυκλοφορία του αίματος.

Έχετε απελπιστεί με το λίπος στη κοιλιά; Αυτός ο χυμός σας δίνει τη λύση!


Είναι λογικό να θέλετε να έχετε

 όσο το δυνατόν πιο καλλίγραμμο σώμα…

Και ενώ λοιπόν είναι βασική η γυμναστική, μπορείτε να αποκτήσετε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα εάν φτιάξετε τον παρακάτω χυμό που τονώνει τους κοιλιακούς και καίει το λίπος της κοιλίας.

Είναι εξαιρετικά θρεπτικός, ενεργοποιεί το μεταβολισμό και συμβάλλει στη διάλυση του συσσωρευμένου λίπους. Δοκιμάστε τον τώρα!

Σωτήρες και ξερόλες, πνίγουν την ζωή μας..

Profile view of woman with windswept hair by ocean

Γράφει η Δέσποινα Παλαμάρη
Και να θέλει ο Θεός να με δει και να με ακούσει πώς να το κανει με τόσους Σωτήρες που έχω πάνω απ’ το κεφάλι μου. Ο ένας “ξέρει” καλύτερα από τον άλλον. Έχουν άποψη για όλους και για όλα. Κοιτάζουν συνεχώς τι γίνεται γύρω τους και τη δική τους καμπούρα αδυνατούν να τη δουν… Και το “εγώ ξέρω, αυτό θα κάνεις” γίνεται μέγγενη που σφίγγει ολοένα και περισσότερο το κεφάλι μου…
Παρατήστε με πια αιώνιοι ξερόλες!!
Δεν ξέρετε τίποτα και κάντε παραπέρα γιατί μου κρύβετε τον Ήλιο, μου σκοτεινιάζετε την Ψυχή!!!
Τραβηχτήτε στην άκρη… σας βαρέθηκα… αναλαμβάνω ΕΓΩ τώρα! Κανείς σας δεν ξέρει καλύτερα από εμένα το πώς χτυπάει η καρδιά μου. Το τι μου ψιθυρίζει τα βράδια που κοιμάμαι όταν ησυχάζει η βουή μέσα στο κεφάλι μου… Το τι λαχταρά να ανταμώσει η Ψυχή μου.
Αφήστε με να κάνω τα λάθη μου. Να πονέσω και να ματώσω μέσα σ’ αυτά. Να νιώσω την τριβή από το ανεμοδούρι της Ζωής να με σμιλεύει, να με ψήνει…
Αφήστε με να κάνω τα λάθη μου σας λέω. Να νιώσω ότι ολοκληρώνομαι μέσα από τις διαδικασίες ωρίμανσης που μου φέρνει η Ζωή. Δεν πειράζει αν θα φτάσω μια ώρα, μια μέρα, ένα χρόνο, έναν αιώνα αργότερα εκεί που θέλει να φτάσει η ψυχή μου. Εγώ, το ξέρω ότι θα φτάσω.

Η έδρα της μνήμης

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Η έδρα της μνήμης, που μέχρι πρότινος πιστεύαμε πως βρίσκεται στον εγκέφαλο, έχει εδώ και αρκετά χρόνια, αμφισβητηθεί. Σας έχω μιλήσει και σε παλαιότερα άρθρα μου γι αυτό. Υπάρχουν διάφορες θεωρίες και απόψεις, που η κάθε μία από αυτές στηρίζεται σε σοβαρές διαπιστώσεις και υποθέσεις, ωστόσο οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει ακόμη οριστικά.

Η θεωρία πως η μνήμη εδράζεται στον κυτταροσκελετό, στις αλυσίδες των πρωτεϊνών, δηλαδή, που δημιουργούν το μυοσκελετικό σύστημα του κυττάρου, καθώς και η άλλη που θεωρεί σαν έδρα της μνήμης το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του εγκεφάλου, φαίνονται να είναι οι επικρατέστερες, προς το παρόν.

Πρόσφατα όμως, το θέμα της έδρας της μνήμης, επανήλθε στο προσκήνιο με μία καινούργια έρευνα σχετική. Επιστήμονες, πειραματίσθηκαν με ένα είδος σκουληκιού που λέγεται «πλανάρια».  Το σκουλήκι αυτό, μπορεί να αποκαθιστά τα μέλη που του λείπουν σε περίπτωση αποκοπής τους. Αν, δηλαδή, κοπεί στα δύο, τα κομμένα τμήματα, αποκτούν και πάλι κεφάλι και ουρά.

ΤΑ 24.840 ΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΓΑΛΑΞΙΑ ΜΑΣ





Κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν έντεχνα  ότι υπάρχει το παρελθόν παρόν και μέλλον, και με την σκέψη μας που προτρέχει στο μέλλον ταξιδεύοντας ακαριαία, το αφουγκράζεται, με το ένστικτο της, και ανάλογα με τις σκέψεις που θα κάνει μπορεί να το αλλάξει μετατρέποντας το.
Μας μιλούν επίσης για προφητείες μαντείες κτλ που έχουν σχέση με τα προηγούμενα.

Αλλά όλα είναι λάθος.

Τα 24.840 έτη, είναι όλα όσα χρειάζεται το ηλιακό μας σύστημα να κάνει μία πλήρη περιστροφή γύρω από τον γαλαξία μας.
Αν είχαμε την αληθινή ιστορία των προγόνων μας, των 24.840 ετών μιας πλήρους περιστροφής του γαλαξία μας, τότε θα προγνωρίζαμε τα πάντα που μπορούν να συμβούν σε πλανητικό πεδίο, τις ανάλογες εποχές και χρονολογίες, άρα και θα γινόμασταν προφήτες όλοι μας.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ "ΝΙΩΘΩ" ΑΠΟ ΤΟ "ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ"



Όλοι οι άνθρωποι στην Γη έχουν συναισθήματα και αισθήσεις, πάθη κι επιθυμίες,  συγχέοντας αυτό που οδηγεί το σώμα της σάρκας, με αυτό που οδηγεί το σώμα της ψυχής.

Κάθε σώμα, εμπεριέχει μέσα του την λογική, και οδηγείται από αυτή, και με αυτόν τον τρόπο σκέψης, όπως μέσα στο σώμα της σάρκας υπάρχει ο εγκέφαλος, μέσα στο σώμα της ψυχής υπάρχει ο Νους.

Η μεν σάρκα οδηγείται από τον εγκέφαλο, η μεν ψυχή οδηγείται από τον Νου.
Η σάρκα όμως δεν μπορεί να συγκροτηθεί ως σώμα δίχως να εμπεριέχει μέσα της το σώμα της ψυχής, διότι η ψυχή φέρει την ζωή, και όχι η σάρκα.

Το σώμα της σάρκας, είναι πυρ δηλαδή ενέργειες οι οποίες δεν προέρχονται από πυρ φως, αλλά ως οι πιο κατωφερείς ενέργειες που είναι προέρχονται από το αντίθετο της ζωής, γι'αυτό και πεθαίνει η σάρκα όταν φεύγει η ψυχή.

....

Αν τώρα θεωρήσουμε ότι ο Θεός δημιουργός είναι Φως-Νους και Ζωή, και αν επίσης θεωρήσουμε ότι με τον φωτεινό Λόγο του γέννησε την Ζωή από φως, μέσα στον χώρο από φως, με τα γεννήματα του τις ψυχές από φως, τότε οι ψυχές είναι τα σώματα που υποδέχονται τον Νου από Φως, οδηγούνται από τον Νου από φως, και γίνονται Υπάρχων  στον χώρο από Φως.
........

Εμείς όμως εδώ στον ελλιπή από φως, χώρο της Γης, ζούμε με σώμα την σάρκα, που οδηγείται από την λογική του εγκεφάλου.

Τι μας συνέβη λοιπόν;

7 Πράγματα που Πρέπει να Λέτε στο Παιδί σας πριν Ξεκινήσει για το Σχολείο

Οι 7 παρακάτω φράσεις είναι κάτι σαν μαγικά κλειδιά, που ξεκλειδώνουν την ψυχή και το μυαλό του παιδιού σας! 



  Όταν τις λέτε, ειδικά το πρωί, είναι σαν να «κουρδίζετε» το μυαλό του παιδιού σας να ανοίξει, να ρουφήξει νέες εμπειρίες, να πιστέψει στον εαυτό του, να γίνει το καλύτερο δυνατό που μπορεί να γίνει!

1. «Πιστεύω σε σένα»

Ίσως είναι το καλύτερο τονωτικό για την αυτοπεποίθηση ενός παιδιού!  Μέσα σε τρεις λεξούλες περιέχονται τόσα πολλά και βαθιά μηνύματα: πιστεύω σε εσένα, στις δυνάμεις σου, στις ικανότητές σου, στο ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις και να τα καταφέρεις.  Είναι σημαντικό ότι η φράση αυτή δεν έχει να κάνει με τις επιδόσεις του παιδιού, αλλά με τη βαθιά πίστη του γονιού στο άτομο του παιδιού, στο βαθύτερό του είναι.  Και βέβαια, μια τέτοια φρασούλα κινητοποιεί το παιδί και του δίνει κίνητρο να βγάλει προς τα έξω τον καλύτερό του εαυτό.


2. «Μην τα παρατάς»

Άλλη μια φράση ενθάρρυνσης.  Με αυτό τον τρόπο υπενθυμίζετε στο παιδί ότι σε κάθε δυσκολία υπάρχει μια λύση και για κάθε πρόβλημα υπάρχει τρόπος διαχείρισής του.  Με το να μην τα παρατήσει κανείς και να μην τα βάλει κάτω, σημαίνει ότι πιστεύει στον εαυτό του και στο ότι θα τα καταφέρει.  Φυσικά καλό είναι παράλληλα να δείξουμε στο παιδί ότι συχνά χρειάζεται να είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες για να διαχειριστούμε ένα πρόβλημα.


3. «Πάντα μαθαίνουμε»

Είναι σημαντικό για ένα παιδί να γνωρίζει από νωρίς ότι μπορεί να μάθει από τα λάθη του και να μην τα θεωρεί καταστροφικά.  Με αυτό τον τρόπο το παιδί θωρακίζεται απέναντι στις δυσκολίες και δε στεναχωριέται αν δεν κάνει κάτι καλά, επειδή ξέρει ότι μπορεί να ξαναπροσπαθήσει, να εξασκηθεί και θα τα καταφέρει.  Έτσι καλλιεργείται στο παιδί η έννοια της προόδου, που σχετίζεται άμεσα με τη δική του προσπάθεια.

Η Οδός προς την Αλήθεια


Η ΟΔΟΣ προς την Αλήθεια ήταν πάντα Ολοφάνερη. Εξαρχής. Επειδή η ΑΛΗΘΕΙΑ, η Αντίληψη του Πραγματικού, είναι Μέσα στην Φύση μας, μέσα στον καθένα. Η Οδός ποτέ δεν κρύφτηκε, από κανέναν. Ο λόγος που οι άνθρωποι δεν βλέπουν, δεν κατανοούν, είναι γιατί δεν κοιτάζουν Μέσα τους, αλλά είναι απορροφημένοι σε εξωτερικές δραστηριότητες και σε εξωτερικά φαινόμενα.

Από τα Αρχαία Χρόνια οι Σοφοί Άνθρωποι Μίλησαν για την Φύση του Ανθρώπου, για την Βίωση της Αλήθειας, για την Αντίληψη του Πραγματικού, για την Πραγματικότητα, όχι σαν Κάτι Άγνωστο ή σαν μετάβαση σε άλλες καταστάσεις ή άλλους κόσμους, αλλά ακριβώς σαν Συνειδητοποίηση της Αληθινής Ανθρώπινης Φύσης, της Φύσης μας, της Φύσης του καθενός. Μίλησαν για Κάτι που ο καθένας εξαρχής έχει αλλά, για διάφορους λόγους δεν θέλει να δει κι έτσι αγνοεί. Ο εξωτερικός κόσμος μοιάζει πιο πολύτιμος για τους ανθρώπους.

Όλοι οι Σοφοί, σε Ολόκληρη την Εσωτερική Παράδοση, μέχρι σήμερα, Προσδιόρισαν την Αλήθεια, την Οδό της Πραγματικότητας, σαν Απελευθέρωσή μας από την άγνοια, από τις αυταπάτες μας που μας περιορίζουν, από τις ψευδαισθήσεις που μας παραπλανούν και μας κρατούν σε άλλους χώρους, ονειρικούς. Όλοι οι Σοφοί Μίλησαν για την Αφύπνιση. Για την Αφύπνιση στο Πραγματικό, στην Αλήθεια.

Η Αλήθεια, το Πραγματικό, η Πραγματικότητα, ο Θεός, Αυτό που Υπάρχει Πραγματικά, δεν είναι κάτι έξω από εμάς, απέναντί μας, σαν αντικείμενο, όπως το παρουσιάζει η σκέψη. Είναι το Αντικειμενικό που Κατακτάμε Μέσα μας όταν υπερβαίνουμε το υποκείμενο, το εγώ, την σκέψη, που παραπλανά. Είναι Αυτό που Αναδεικνύει η Κατανόησή μας, Είναι Αυτό που Παρουσιάζει η Διαφώτισή μας, Αυτό που Υπάρχει, που Μένει, όταν σβήνουν οι ανθρώπινες αυταπάτες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα