Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Τριμερής Διαίρεση ψυχής

  

  "Ας πούμε ότι η ψυχή μοιάζει με τη σύνθετη δύναμη ενός ζεύγους φτερωτών αλόγων και του ηνιόχου τους. Όμως, ενώ όλα τα άλογα και οι ηνίοχοι των θεών είναι καλής φύσης και προέλευσης, των άλλων γενών, είναι μικτής καταρχήν, ο ηνίοχος, σ' εμάς, οδηγεί διευθύνοντας ένα ζευγάρι αλόγων, κι έπειτα, από τα άλογα, το ένα είναι όμορφο, ευγενικό και από ανάλογη ράτσα, ενώ το άλλο έχει τα αντίθετα χαρακτηριστικά και είναι από την αντίθετη ράτσα."
      " Όπως ακριβώς στην αρχή αυτού εδώ του μύθου διαιρέσαμε την ψυχή σε τρία μέρη, τα δύο από τα οποία έχουν τη μορφή αλόγου και το τρίτο μορφή ηνιόχου ας διατηρήσουμε και τώρα αυτό το διαχωρισμό. 
Είπαμε ότι το ένα από τα άλογα είναι καλό, ενώ το άλλο όχι όμως δεν προσδιορίσαμε ποια είναι η αρετή του καλού και ποια είναι  η κακία του κακού αυτά πρέπει να τα πούμε τώρα. 
Το ένα, λοιπόν, από τα δύο άλογα, αυτό που είναι στην καλύτερη θέση έχει σώμα στητό και καλοδεμένο, τον αυχένα του ψηλό, τη μύτη του γαμψή, είναι άσπρο, με μαύρα μάτια, είναι φιλότιμο, συνετό και σεμνό, αγαπάει την αληθινή δόξα, δεν έχει ανάγκη από χτυπήματα, αλλά καθοδηγείται μόνο με το λόγο και το παράγγελμα.

8 χρήσεις του λεμονιού που ίσως να σου είχαν διαφύγει ως σήμερα

Πού μπορείς να το χρησιμοποιήσεις εκτός από την κουζίνα;

8 χρήσεις του λεμονιού που ίσως να σου είχαν διαφύγει ως σήμερα
Δύο τρία λεμόνια βρίσκονται πάντα σε κάποιο καλαθάκι στην κουζίνα σου. Είναι ένα από τα πιο βασικά υλικά μαγειρικής και σχεδόν αναγκαίο για τα κρεατικά σου. Τα κάνει πιο νόστιμα και το άρωμά του δίνει μία αίσθηση δροσιάς στο χώρο. Είναι τυχαίο άλλωστε που κυκλοφορύν και τόσα απορρυπαντικά με άρωμα λεμονιού; Φυσικά και όχι.
Ποιες όμως είναι οι υπόλοιπες χρήσεις του λεμονιού που σου έχουν ξεφύγει; Τι μόνο στην κουζίνα θα το χρησιμοποιείς; Εδώ υπάρχουν τόσες προτάσεις που πραγματικά θα σου «λύσουν» τα χέρια. Να δεις πως από εδώ και πέρα θα αγοράζεις πολλά περισσότερα.
1.Πλύσιμο χεριών: Ο χυμός λεμονιού μπορεί να σε βοηθήσει να διώξεις τις έντονες μυρωδιές από τα χέρια σου.
2.«Γιατρικό» για το βήχα: Ανακάτεψε νερό με μέλι και αρκετές σταγόνες λεμονιού και απλά πιες το.
3. Αποσμητικό ποδιών: Τρίψε το πέλμα σου με μία φέτα λεμονιού, αν θες να διώξεις τις δυσάρεστες οσμές.

4 τρόποι για να χάνεις βάρος ενώ… κοιμάσαι!

4 τρόποι για να χάνεις βάρος ενώ… κοιμάσαι!
Προσπαθείς κι εσύ να χάσεις βάρος; Σου έχουμε καλά νέα! Μπορείς να βοηθήσεις το σώμα σου να αδυνατίσει ενώ ... κοιμάσαι. Τρελό ε; Κι όμως γίνεται.

Πάμε να δούμε πώς:

66u6u e5f59

1. Πρώτο και κυριότερο; Μην αφήνεις ανοιχτές τις κουρτίνες, μην κοιμάσαι με ανοιχτή τηλεόραση, μην αφήνεις αναμμένες συσκευές καθώς το φως δε βοηθά στο αδυνάτισμα. Τι εννοούμε; Σύμφωνα με έρευνες, όταν βρίσκεσαι σε απόλυτο σκοτάδι, το σώμα σου παράγει μελατονίνη, μια ορμόνη η οποία όχι μόνο σε βοηθά να αποκοιμηθείς γρηγορότερα, αλλά επιπλέον βοηθά στη γρηγορότερη καύση του λίπους.

2. Χαμήλωσε το θερμοστάτη, αν θες να αδυνατίσεις γρηγορότερα. Ερευνητές διαπίστωσαν πως τα άτομα που κοιμούνται σε δωμάτιο με θερμοκρασία περίπου στους 19 βαθμούς καίνε 7% περισσότερες θερμίδες από εκείνους που κοιμούνται στους 23 βαθμούς και άνω.

Σχεδίασε την τύχη σου!


luckΗ νίκη ή η ήτα είναι θέμα συνήθειας, τρόπος και στάση ζωής. Δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός που απλώς μας συμβαίνει κάποια φορά και συμπτωματικά. Οι συνήθειες βέβαια χτίζονται ή γκρεμίζονται από της δικές μας συμπεριφορές.
Ποιες είναι αυτές οι πράξεις που θα μας οδηγήσουν στις συχνές νίκες; Ποιες τεχνικές χτίζουν στέρεα θεμέλια πρωταθλητή; Πως μπολιάζεται κάποιος με το πνεύμα του νικητή;
Δυστυχώς, διαπιστώνω, ότι αρκετοί νομίζουν, ότι τα πιο πάνω λόγια είναι απλές αμπελοφιλοσοφίες. Αυτό όμως που διαπιστώνω ξανά και ξανά, σπουδάζοντας τους πετυχημένους, είναι ότι όλοι τους έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα προσωπικής βελτίωσης. Η συνεχής, η δια βίου μάθησης, είναι πρώτη και κύρια έγνοια τους.
Τι τους κάνει να επιλέγουν μια τέτοια τακτική; Μα απλούστατα γιατί γνωρίζουν ότι η επιτυχία είναι αποτέλεσμα συνεχούς προσπάθειας βελτιστοποίησης των ικανοτήτων τους. Αν θες να φτάσεις στην κορυφή (και να παραμείνεις), θα πρέπει να προπονείσαι σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Όχι περιπτωσιακά, αποσπασματικά και όποτε σου κάνει κέφι. Αλλά συνεχώς, καθημερινά και αδιάλειπτα. Χωρίς συγκεκριμένο και συνεχές σύστημα αυτοβελτίωσης, κανείς δεν μπορεί να φράσει μακριά. Και όποιος δεν βελτιώνεται, φθείρεται, μένει πίσω, συρρικνώνεται.

Ουρικό οξύ: Ποιες τροφές επιτρέπονται και ποιες όχι

ουρικό οξύ

Οι πουρίνες (συγκεκριμένες χημικές ενώσεις που βρίσκονται σε ορισμένα τρόφιμα), όταν διασπώνται, δημιουργούν το ουρικό οξύ. Μια διατροφή πλούσια σε πουρίνες μπορεί να αυξήσει το ουρικό οξύ στον οργανισμό, κάτι που πολλές φορές οδηγεί σε ουρική αρθρίτιδα.

Σε γενικές γραμμές, το κρέας και τα θαλασσινά μπορεί να αυξήσουν το ουρικό οξύ και τον κίνδυνο ουρικής αρθρίτιδας. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αυτό.
Τι πρέπει να προσέχετε για το ουρικό οξύ
Τροφές που πρέπει να ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΤΕ επειδή έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πουρίνες και μπορούν να αυξήσουν το ουρικό οξύ:
  • Κρέας από τα όργανα των ζώων (συκώτι, νεφρά κλπ)
  • Κρέατα και αλλαντικά, όπως μπέικον, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί και κρέας από κυνήγι
  • Οποιαδήποτε άλλα κρέατα σε μεγάλες ποσότητες
  • Γαύρος, σαρδέλες, ρέγκα, σκουμπρί
  • Σάλτσες
  • Μπύρα
Τροφές που μπορείτε να τρώτε ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ επειδή έχουν μέτρια περιεκτικότητα σε πουρίνες, αλλά δεν αυξάνουν ουσιαστικά τον κίνδυνο ουρικής αρθρίτιδας και το ουρικό οξύ:

Υποκατάστατα ζάχαρης: Γιατί η στέβια είναι καλύτερη από τη φρουκτόζη

υποκατάστατα ζάχαρηςυποκατάστατα ζάχαρης

Υπάρχουν τόσες πολλές εναλλακτικές γλυκαντικές ουσίες διαθέσιμες πλέον στα ράφια των καταστημάτων, ώστε είναι ολοένα και πιο εύκολο να περιορίσετε στο ελάχιστον την επιπλέον ζάχαρη στη διατροφή σας.
Αλλά τι υποκατάστατα ζάχαρης υπάρχουν; Και, βασικά, τι είναι τόσο λάθος με τη ζάχαρη; Έχει 15 θερμίδες ανά κουταλάκι του γλυκού, το οποίο δεν είναι και τόσο τραγικό, λέει η δρ Lona Sandon, επίκουρη καθηγήτρια κλινικής διατροφής Ιατρικό Κέντρο Southwestern του πανεπιστημίου του Τέξας στο Ντάλας των ΗΠΑ. Και προσθέτει: “Τα φυσικά σάκχαρα σε ένα μήλο είναι εντάξει, αλλά αν μπορείτε να μειώσετε την επιπλέον ζάχαρη στη διατροφή σας, τότε θα αφαιρέσετε εύκολα πολλές κενές θερμίδες”.
Λιγότερο από το 25% των ημερήσιων θερμίδων σας πρέπει να προέρχονται από την ζάχαρη σε τρόφιμα, όπως τα μπισκότα, τα δημητριακά, η κέτσαπ κλπ. Για να ικανοποιήσετε την ανάγκη σας για κάτι γλυκό, ειδικά αν είστε σε πρόγραμμα διατροφής όπου μετράτε θερμίδες, ή περιορίζετευδατάνθρακες, ή έχετε πρόβλημα διαβήτη, μπορείτε να δοκιμάστε υποκατάστατα ζάχαρης. Πόσα, όμως γνωρίζετε για αυτά;
Δείτε τι ισχύει για δύο από τα πιο διαδεδομένα υποκατάστατα ζάχαρης στην αγορά, την στέβια και την φρουκτόζη.

Άνθρωποι και "δαίμονες"


Tρομοκρατούν με κάθε τρόπο και μέσο για έλευση καταστροφικών καταστάσεων και χαωδών συνεπειών. Αν δεν γίνουν τα πράγματα έτσι "όπως πρέπει". Όταν ήδη βιώνονται κοινωνικά κρεματόρια, εκρηκτικά πεδία μαχών και έτοιμα προς ανάφλεξη ναρκοπέδια. Κι ενώ αποδομείται η υπόληψη και η λειτουργικότητα θεσμών και απειλείται άμεσα η επιβίωση τόσων...

Εκπαιδεύουν τους νεότερους στη μετριότητα, στην αμάθεια, σε φιλοσοφίες πιο άγονες κι από τις ερήμους Γκόμπι και Σαχάρα μαζί, στους τελείως αποπροσανατολιστικούςσυλλογισμούς, σε αναπόδεικτες κι άστοχες θεωρίες, στην έμμεση-πλην σαφή πορεία επί πτωμάτων, μέσω του ανώμαλου ανταγωνισμού των εξετάσεων για μια θέση στα πλυσταριά και τις παράγκες των φέουδών τους. Τα δε καλύτερα νεανικά μυαλά, μετά το ολοκληρωτικό ξέπλυμα εγκεφάλου, θα αξιοποιούνται σε αναγκαία και νευραλγικά πόστα λαδώματος των γραναζιών -με το "λάδι" που προωθούν οι κεφαλές του "εργαστηρίου"- και των ιδεολογικών δικλείδων ασφαλείας του οικοδομήματος.

Τα παιδιά ωθούνται να ξεχάσουν επώδυνα, αφύσικα κι από νωρίς την αθωότητα της παιδικότητας και να νιώσουν θέλοντας και μη στο πετσί τους τι θα πει διαχωρισμός, διαταραχές, μίσος, οδύνη και... μάθηση. Όλων των αχρείαστων -κι αυτών κουτσουρεμένων ή διαστρεβλωμένων - εννοιών, πραγμάτων, προτύπων, σχημάτων, θεωρημάτων, μοντέλων εντελώς ασύμβατων με την ηλικία.

Το σώμα να μπουκώνεται με μεταλλαγμένα, επεξεργασμένα και τοξικά δηλητήρια-προϊόντα φονικών μαγειρείων με καζάνι τον άνθρωπο και την (αντι)εξέλιξή του.

Επιτέλους, μην εκβιάζετε το συναίσθημα του άλλου!





Είναι, λοιπόν, που λέτε κάτι που παρατηρώ εδώ κι αρκετό καιρό και με τρώει η πέννα μου. Τόσο σε επίπεδο επαγγελματικό (ραντεβού face to face λόγω συμβουλευτικής) όσο και σε προσωπικό (συζητήσεις με φίλους/φίλες/ευκαιριακούς συντρόφους), βλέπω κάτι που δε σταματάει ποτέ να με προβληματίζει:

Σχεδόν όλοι κι όλες έχουν πρόβλημα με το ότι κάποιος άλλος δεν τους εκφράζει τα συναισθήματά του, δεν τους ανοίγεται αρκετά, δεν τους αγαπάει, ρε αδερφέ!

Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι εδώ μέσα δε θα κάνω το χαρούμενο ψυχολόγο. Γι’ αυτό, λοιπόν, σήμερα μιλάμε σε επίπεδο καθαρά φιλικό (δηλαδή σας τραβάω λίγο το αυτάκι επειδή ορισμένοι με πρήζετε).
(Παράλληλα ακούω AC/DC στη διαπασών, γι᾽ αυτό κι έχω ορεξούλες, οπότε μη με παρεξηγήσετε).

Πρώτον και κύριον:
Δε γίνεται να αισθανθείς πράγματα απ᾽ το πουθενά.

Το συναίσθημα δεν έχει διακόπτη on/off. Είναι πολλά αυτά που επιδρούν πάνω του, το εντείνουν, το μεγαλώνουν ή το μικραίνουν, το ενισχύουν ή το βάζουν στον πάγο.
Το συναίσθημα επηρεάζεται ουσιαστικά από δύο παράγοντες, τη σκέψη και τη συμπεριφορά. Δε θα τα αναλύσω περαιτέρω, θα μας πάρει μέχρι το καλοκαίρι.

Το ζουμί εδώ είναι ότι τόσο οι σκέψεις που συνοδεύουν έναν άνθρωπο μέσα σου (π.χ. αναμνήσεις, προσδοκίες), όσο και το πώς φέρεται, μπορεί να επηρεάσουν το τι αισθάνεσαι για εκείνον/η (όπως και το πόσο έντονο είναι αυτό που αισθάνεσαι).

Δεν μπορείς να νιώσεις πράγματα, αν οι άλλοι δύο παράγοντες δεν είναι πρώτον: σε λειτουργία, και δεύτερον: σε ισορροπία μεταξύ τους.

Το αλφάβητο του γονιού της νέας εποχής

Το αλφάβητο του γονιού της νέας εποχής

Το να είσαι γονιός μερικές φορές είναι δύσκολο. Ιδίως στη σημερινή εποχή που οι ρόλοι είναι πολλαπλοί και τρομερά απαιτητικοί.

Δεν υπάρχουν τέλειοι γονείς παρά μόνο γονείς που σκέφτονται, μαθαίνουν, βελτιώνονται, προσαρμόζονται και μεγαλώνουν μαζί με τα παιδιά τους.


α  Aποφάσισε  τώρα, συνειδητά, πως η ζωή με τα παιδιά είναι ωραία!

β   Βασίσου στη διαίσθησή σου, σ΄ αυτή την εσωτερική φωνή που ξέρει καλύτερα από κάθε ειδικό τι είναι καλύτερο για σένα και  την οικογένειά σου.

γ   Γέλα όσο πιο συχνά μπορείς, με κάθε αφορμή, ακόμα κι αν χρειάζεται να διαβάζεις ανέκδοτα ή να βλέπεις κωμωδίες. Το γέλιο είναι βάλσαμο!

δ   Δώσε την ενέργειά σου σε ό,τι αληθινά επιθυμείς (και όχι σε ό,τι σε φοβίζει, σε αδειάζει, σε κλείνει στο καβούκι σου)!

ε   Επικεντρώσου στα θετικά χαρακτηριστικά και επιτεύγματα των παιδιών σου, στις μικρές και μεγάλες καθημερινές νίκες τους. Mε τον τρόπο αυτό τα βοηθάς να βρουν τη δική τους θέση στον ήλιο!

ζ  Ζήτα βοήθεια! Υπάρχουν γύρω σου φίλοι, συγγενείς, ειδικοί, επαγγελματίες, συνάδελφοι, άνθρωποι που μπορούν να συνεισφέρουν αρκεί να το ζητήσεις όταν χρειάζεται.

η  Ηρέμησε συνειδητά το νου σου όταν φλυαρεί και ρίχνει λάδι στη φωτιά των χειρότερων φόβων σου. Συνειδητοποίησε πόσο συχνά τρομοκρατείς τον εαυτό σου βομβαρδίζοντάς τον με σενάρια καταστροφής κάθε είδους. Η καλλιέργεια του φόβου είναι μια ακόμα παγίδα και δεν έχει σχέση με την πραγματικά ρεαλιστική δράση και προετοιμασία.

Εμπιστευθείτε τη διαδικασία της γιατρειάς.


Αν υπερασπιζόμαστε τις συνήθειές μας, δεν έχουμε καμία πρόθεση να τις αλλάξουμε.
Η αληθινή αλλαγή στο βάθος και η ταπεινότητα συμβαίνουν αφού έχουμε πιάσει τον πάτο μας. Από τη στιγμή που συνειδητοποιήσουμε το λάθος των συνηθειών μας και πόσο ο επιβλαβής τρόπος ζωής μας δεν επηρεάζει μόνον εμάς, αλλά εξαπλώνεται και τους ανθρώπους που αγαπάμε περισσότερο, δεν έχουμε πλέον την ανάγκη να υπερασπιζόμαστε αυτό που κάναμε.
Δεν πετάμε πια το φταίξιμο στους άλλους, δεν υπάρχει «Καλά έκανα επειδή χ και ψ». Αποδεχόμαστε αυτό που κάναμε λάθος, και ταπεινωνόμαστε καθώς οι άνθρωποι γύρω μας επεξεργάζονται την αλλαγή της ζωής μας. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, καθώς οι αγαπημένοι μας χρειάζονται χρόνο για να αισθανθούν άνετα να δεχτούν την αλλαγή.
Αν κάποιος σας έχει βλάψει και σας έλεγε ψέματα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι δύσκολο να τον εμπιστευθείτε και πάλι. Δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο. Παίρνει μόνο λίγο χρόνο. Αλλά αν πέσουμε στον πειρασμό να υπερασπιζόμαστε αυτό που κάναμε, επιστρέφουμε πάλι πίσω στις παλιές μας συνήθειες.

Αυτό που βλέπουμε μήπως είναι τελικά αυτό που σκεπτόμαστε;

Αυτό που βλέπουμε μήπως είναι τελικά αυτό που σκεπτόμαστε - αντίληψη, εγκέφαλος, κοινωνία, νευροεπιστήμη

Κοιτάζοντας γύρω μας, έχουμε πάντα τη βεβαιότητα ότι αυτό που βλέπουμε είναι μια πιστή αποτύπωση του πραγματικού κόσμου που μας περιβάλλει. Ο γνωστός νευροφυσιολόγος Vernon Mountcastle λέγει ότι «στην πραγματικότητα είμαστε φυλακισμένοι μέσα σε έναν εγκέφαλο και η μόνη μας επικοινωνία με τον έξω κόσμο γίνεται με διαύλους επικοινωνίας, τις αισθήσεις, που μεταφέρουν ένα πολύ μικρό κομμάτι πληροφοριών για το τι συμβαίνει εκεί έξω». Σ’ αυτή τη φιλτραρισμένη αναπαράσταση του κόσμου θα πρέπει να προσθέσουμε και τη διαστρέβλωση, μεγέθυνση ή σμίκρυνση του ποσού πληροφοριών που γίνεται σε όλα τα επίπεδα επεξεργασίας καθώς οι πληροφορίες αυτές οδεύουν μέσα στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό που βλέπουμε δεν είναι τελικά παρά το αποτέλεσμα πολλαπλής σύνθετης και επιλεκτικής επεξεργασίας του σήματος που διεγείρει την όραση, δηλαδή της φωτεινής ακτινοβολίας που έρχεται από τον κόσμο που βρίσκεται έξω από εμάς.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να παρακολουθήσουμε τα βήματα αυτής της επεξεργασίας καθώς η φωτεινή ακτινοβολία από το περιβάλλον διεγείρει το όργανο της όρασης, δηλαδή τον αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού. Τα κύτταρα του χιτώνα αυτού είναι ευαίσθητα στην ένταση της ακτινοβολίας και στο μήκος κύματος της ακτινοβολίας που είναι και τα χαρακτηριστικά που την καθορίζουν. Από το σημείο αυτό και πέρα, το σύστημα αρχίζει να γίνεται επιλεκτικό. Ενώ το μήκος κύματος της φωτεινής ακτινοβολίας είναι συνεχές στο ορατό φάσμα, οι φωτοϋποδοχείς, τα φωτοευαίσθητα δηλαδή κύτταρα του ματιού μας, απαντούν επιλεκτικά σε τρεις ζώνες μήκους κύματος που αντιστοιχούν στο μπλε, πράσινο και κίτρινο κόκκινο χρώματα.

Osho: Τι είναι η ζήλια


Osho: Τι είναι η ζήλια
Όσσο,
Μιλώντας για τις αδυναμίες μας, συνήθως αναφέρεις το θυμό, το σεξ και τη ζήλια. Καταλαβαίνω τα σχετικά με το θυμό και το σεξ, αλλά δεν αντιλαμβάνομαι πώς προκαλείται η ζήλια. Θα ήθελες να μας μιλήσεις για αυτήν;

ΝΑΙ, ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΘΥΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΞ και λιγότερο στη ζήλια, επειδή η ζήλια δεν είναι κάτι πρωτογενές. Είναι δευτερογενές. Είναι δευτερογενές συστατικό του σεξ. Όποτε έχεις μια σεξουαλική παρόρμηση στο νού σου, όποτε νιώθεις τη σεξουαλική έλξη και πως έχεις σχέση με κάποιον, τότε, επειδή δεν αγαπάς, εμφανίζεται η ζήλια. Αν αγαπάς, η ζήλια ποτέ δεν εμφανίζεται.

Προσπάθησε να κατανοήσεις το όλο πράγμα. Όποτε συνδέεσαι σεξουαλικά με κάποιον, φοβάσαι, γιατί το σεξ στην πραγματικότητα δεν είναι σχέση, είναι εκμετάλλευση. Αν σε έλκει σεξουαλικά ένας άντρας, ή μια γυναίκα, πάντα φοβάσαι ότι αυτή η γυναίκα μπορεί να πάει σε κάποιον άλλο, αυτός ο άντρας μπορεί να πάει σε κάποια άλλη. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει σχέση. Πρόκειται απλά για εκμετάλλευση και από τους δύο. Εκμεταλλεύεστε ο ένας τον άλλο, όμως δεν αγαπάτε -και το ξέρετε- και γι' αυτό φοβάστε.

Αυτός ο φόβος γίνεται ζήλια, έτσι ώστε να μην επιτρέψεις στα πράγματα να εξελιχτούν. Θα παραμείνεις φύλακας. Θα κάνεις κάθε δυνατή διευθέτηση για εξασφαλίσεις ότι αυτός ο άντρας δεν θα μπορεί να κοιτάξει μια άλλη γυναίκα. Ακόμη και το να κοιτάξει θα είναι σήμα κινδύνου. Αυτός ο άντρας δεν θα πρέπει να κοιτάξει καμιά άλλη γυναίκα, γιατί αν της μιλήσει... Και φοβάσαι ότι μπορεί να φύγει. Γι αυτό θα κλείσεις όλα τα μονοπάτια  όλους τους τρόπους με τους οποίους αυτός ο άντρας μπορεί να πάει σε μιαν άλλη γυναίκα, αυτή η γυναίκα μπορεί να πάει σε έναν άλλο άντρα. Θα κλείσεις όλους τους τρόπους, όλες τις πόρτες.

Τότε όμως γεννιέται το πρόβλημα. Όταν όλες οι πόρτες είναι κλειστές, τότε ο άντρας νεκρώνεται, η γυναίκα νεκρώνεται. Γίνεται μια φυλακισμένη, μια σκλάβα. Και δεν είναι δυνατόν να αγαπάς ένα νεκρό πράγμα. Δεν μπορείς να αγαπήσεις κάποιον που δεν είναι ελεύθερος. Η αγάπη είναι όμορφη μόνο όταν δίνεται ελεύθερα. Είναι όμορφη όταν δεν την παίρνει κανείς με το ζόρι, δεν την απαιτεί και δεν την επιβάλει.

Οι διευθετήσεις που κάνεις για να εξασφαλίσεις τη σχέση σου, νεκρώνουν το άλλο άτομο, το μετατρέπουν σε αντικείμενο. Η αγαπημένη είναι άνθρωπος, η σύζυγος όμως γίνεται αντικείμενο. Ο αγαπημένος είναι άνθρωπος, ο σύζυγος όμως γίνεται ένα αντικείμενο που φρουρείται, που εξουσιάζεται, που ελέγχεται. Όμως, όσο περισσότερο ελέγχεις, τόσο περισσότερο σκοτώνεις, επειδή εξαφανίζεται η ελευθερία. Και τότε το άλλο πρόσωπο είναι μαζί σου για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από την αγάπη. Γιατί, πώς είναι δυνατόν να αγαπάς έναν άνθρωπο που σε εξουσιάζει; Μοιάζει εχθρός σου.

Πρωινός χυμός "Δυναμίτης"

Πρωινός χυμός "Δυναμίτης"

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
2 ξινόμηλα
1 μικρό αγγουράκι ή 1/2 μεγάλο
200γρ. σπανάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περάστε στον αποχυμωτή όλα τα συστατικά, εναλλάσοντας πότε το σπανάκι και πότε το σκληρό αγγούρι & τα ξινόμηλα (όταν ο αποχυμωτής είναι φυγοκεντρικός).
Αφαιρέστε τον επιφανειακό αφρό (με ένα κουτάλι).
Απολαύστε!!!

Ο πράσινος χυμός "Δυναμίτης", προσφέρει τα εξής:

Ο KISSINGER* ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ


Απεσταλμένος της Cabal στο Κρεμλίνο..
Ο KISSINGER* ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ
Ζήτησε ανταλλάγματα που αφορούν την Μαφία των Χαζάρων και τον "εκλεκτό" λαό. Στρωμένο τώρα το έδαφος για να ισοπεδώσουν και να διαμελίσουν την Τουρκία οι Ρώσοι, η οποία ενεργεί εκτός πλαισίου του NATO και κατέστη επικίνδυνη για την στρατηγική της Cabal, η οποία προσπαθεί να διασωθεί.
- Σε καμιά περίπτωση ο Πούτιν δεν πρόκειται να βλάψει εθνικά συμφέροντα του Ελληνισμού, αφ' ενός μεν γιατί είναι πάγια φιλική και όχι περιστασιακή η πολιτική της Ρωσίας έναντι των Ελλήνων και αφ' ετέρου ο Πούτιν συνεργάζεται και λαμβάνει οδηγίες από την Δορυφορική Κυβέρνηση.

ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΣΥΝ-ΧΑΙΡΩ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΝ-ΠΟΝΩ!!!!




Πολύ πιο πριν κ πέρα από τον νου υπήρχε κ υπάρχει πάντα η διάσταση της χαράς, της άμεσης γνώσης, της διαισθητικής κ ενορατικής που επιτρέπει να νιώθεις κ με τα εσωτερικά ματιά να "βλέπεις" απευθείας την Αλήθεια, κάτι που ήταν μέρος της φύσης μας κ που οι περισσότεροι χάσαμε λόγω αποσύνδεσης από το πεδίο της Ενότητας κ το πέρασμα σε μια τεμαχισμένη εξωτερική μόνο οπτική που ψάχνει πια τη ζωή κ το σύμπαν με μικροσκόπια κ τηλεσκόπια!!!!!

Ο νους θαπρεπε ναναι ο εντολοδόχος, το εργαλείο που λαμβάνει κ ν αποκωδικοποιει εντολές κ μηνύματα απο τα ανώτερα πεδία του Πνεύματος κ της Μονάδας.... αντ αυτού, έγινε ο εντολέας κ ο χειριστής μιας σκέψης που παράγεται από τα κατώτερα πλέον πεδία της επιθυμίας κ της εγωϊκής αλαζονικής προσωπικότητας που εφερε τον πόνο κ την δυστυχία. 

Εγκεφαλικές συχνότητες και δυνατότητες(ΜΕΡΟΣ 3)

Πρέπει η εξέλιξη μας να γίνει προσωπικός στόχος, πρέπει να μπορούμε να μετατρέπουμε τα προβλήματα μας σε σχέδια και να τα πραγματοποιούμε όπως θέλουμε.


 8)             ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΥΠΝΟΣ-ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑ


Θα μάθεις να συγκεντρώνεσαι να βλέπεις κάποια όνειρα τα οποία θα είναι οι απαντήσεις σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που θα θες.
Όταν ερμηνεύουμε ένα όνειρο που έχουμε προγραμματίσει από πριν μαθαίνουμε κάτι περισσότερο για την ψυχοπαθολογία(εμάς) μας και βρίσκουμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα μας.


Πολλοί άνθρωποι είδαν πως να σωθούν από θανατηφόρο ατύχημα η κάποιο νούμερο τυχερό για κάποιο λόττο,δεν είναι κάποιο θαύμα, είναι η δύναμη που έχουμε όλοι μέσα μας να επικοινωνήσουμε με μια ανώτερη ευφυΐα(μην το μπερδεύετε με τον Θεό) απλά δεν ξέρουμε τον τρόπο οι περισσότεροι.






1 ΒΗΜΑ     Θα διαλογίζεσαι πριν κοιμηθείς και θα λες με έντονη επιθυμία και να κοιμάσαι με αυτή την προσμονή. Θέλω να θυμάμαι ένα όνειρο. Θα θυμάμαι ένα όνειρο. Θα κοιμηθείς και θα έχεις δίπλα σου ένα μπλοκ και ένα στυλό,και όταν ξυπνήσεις  μην κουνηθείς η ανοίξεις τα μάτια σου γιατί πολλά πράγματα θα τα ξεχάσεις, απλά για 5 λεπτά στύψε το μυαλό σου και προσπάθησε να θυμηθείς όσα πιο πολλά μπορείς μετά επιτόπου γράφε τα σε ένα τετράδιο γράψε ότι θυμάσαι από το όνειρο,με τον καιρό θα θυμάσαι όλο και πιο πολλά,και θα είναι πιο σαφή. Μην πας στο 2 βήμα αν δεν είσαι πλήρως ικανοποιημένος,κανε το πρώτο βήμα για τουλάχιστον 2-3 μήνες ασταμάτητα. Αν κάποια βραδιά δεν θυμάσαι πραγματικά τίποτα δεν πειράζει συνέχισε.


2 ΒΗΜΑ    Μετά από 3 μήνες συστηματικής άσκησης. Πριν κοιμηθείς αναλογίσου κάποιο πρόβλημα που σε απασχολεί και θα μπορούσε να λυθεί με το να πάρεις κάποια συμβουλή η πληροφορία που θα σου έλυνε το πρόβλημα. ΠΡΕΠΕΙ πραγματικά να σε ενδιαφέρει και να ΘΕΛΕΙΣ να βρεις απαντήσεις.Οι κουτές ερωτήσεις προκαλούν κουτές απαντήσεις. Μόλις βρεις το πρόβλημα σου που θα ήθελες απαντήσεις. Πες από μέσα σου με δύναμη και επιθυμία πολύ σαν να προστάζεις. ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΩ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΟ ΝΟΥ ΜΟΥ,ΘΑ ΔΩ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΟΝΕΙΡΟ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ. Όταν ξυπνήσεις μελέτα και αναλογίσου και αναζήτα το νόημα. Κάνε το αυτό όταν είναι να πας σε ένα νέο μέρος και ανησυχείς γιατί φοβάσαι,η ανησυχείς για κάποιο σοβαρό θέμα για εσένα η αν θες πάρα πολύ κάποια λύση η απάντηση. σε ένα ζήτημα

Εγκεφαλικές συχνότητες και δυνατότητες(ΜΕΡΟΣ 2)

Για να πετύχεις κάτι στην ζωή σου πρέπει να το επιθυμείς. Στις ασκήσεις που αναφέρεται να μετράς από το 100 ως το 0 ανά 2 αριθμούς είναι απαραίτητο για να μπεις στα κύματα Α,μετά από 3-6 μήνες ανάλογα την εξάσκηση θα μπαίνεις μετρώντας από το 50 ως το 0 αργότερα το 20 και πιο μετά, ύστερα από κάποια χρόνια μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χωρίς να μετράς,μονάχα με λίγη συγκέντρωση. Υπάρχουν άνθρωποι που ύστερα από μια δεκαετία περίπου καθημερινής εξάσκησης όπου τους έγινε τρόπος ζωής καταφέρνουν να μπαίνουν σε κύματα Α με λίγη συγκέντρωση χωρίς καν να κλείσουν τα μάτια και να διαβάζουν και να μαθαίνουν 1 βιβλίο 200 σελίδων σε 2-3 ώρες σαν να το μελετούσαν βδομάδες. 

Όλα είναι θέμα εξάσκησης. Αγαπήστε την διαδικασία όχι μόνο το μελλοντικό αποτέλεσμα γιατί κάποια στιγμή θα σπάσετε θα βαρεθείτε και θα τα παρατήσετε, αυτό ισχύει σχεδόν στα πάντα,σε κάθε τι καινούργιο που ξεκινάτε από μια δίαιτα η μαθήματα ζωγραφικής μέχρι τους πιο σημαντικούς στόχους της ζωής σας. Όταν π,χ, αναφέρεται στο τέλος κάθε άσκησης όλο αυτό 14 ημέρες είναι το κατώτατο χρονικό όριο εξάσκησης για αυτή την άσκηση για να αρχίσεις να βλέπεις τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα. Όσο πιο πολύ δουλεύεις μια άσκηση τόσο πιο πολύ θα δυναμώσεις σε αυτήν, όπως και στο γυμναστήριο αν γυμνάζεις πολύ τα πόδια, θα είσαι πολύ δυνατός στα πόδια. Απλή λογική.





5)                                                         ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ 

Αυτό που πιστεύεις ότι έχεις ξεχάσει ΠΑΝΤΑ συνδέεται με ένα περιστατικό. Στην πραγματικότητα δεν ξεχνάμε απλά δεν μπορούμε να τα βρούμε στην μνήμη μας και να τα ανακαλέσουμε.Αν θες να θυμηθείς κάτι πήγαινε σε επίπεδο (Α) δηλαδή μέτρα από το 100 ως το 0 όπως και με τις άλλες ασκήσεις, άμα αυτή την άσκηση την κάνεις πάνω από 1 μήνα μέτρα από 50 ως το 0. 

Πήγαινε στην οθόνη σου και ξαναζήσε το συμβάν,αν έχασες τα κλειδία σου ζήσε το τελευταίο συμβάν με όλες τις λεπτομέρειες που είχες τα κλειδία σου. Όλο αυτό διαρκεί κανά 15 λεπτό αν το κάνεις σωστά,ζήσε όλες τις λεπτομέρειες. Αυτό με τον καιρό θα σου αύξηση κατά πολύ την απομνημόνευση και την μνήμη. Όλο αυτό έχοντας παράλληλα ενωμένα τον αντίχειρα παράμεσο και μικρό δάχτυλο. 

Εγκεφαλικές συχνότητες και δυνατότητες(ΜΕΡΟΣ 1)

Όταν εστιάζεσαι σε κάτι που σε απασχολεί η το θες αυτό λέγεται διαλογισμός,το πόσο δυνατός και θαυματουργός θα είναι αυτό εξαρτάται από το επίπεδο που έβαλες τον εγκέφαλο σου να δουλεύει. Τα Hz είναι μια μονάδα μέτρησης του τι γίνεται μέσα σε 1 δευτερόλεπτο.



*Κύματα(Λ) 100-200Hz έκσταση, παράνοια, πλήρη κατάληψη από πνεύματα που φέρνουν τον άνθρωπο σε τρομερές εντάσεις,ακόμα και θανατηφόρες.


*Κύματα(υπερΓ31-99Hz  Εβρασμός ψυχής, εξοργισμός.


*Κύματα (Γ) 30-21Hz από αυτές τις συχνότητες και πάνω μπορεί να πάθεις εγκεφαλικό η απλά και να πεθάνεις εάν είσαι αδύναμος άνθρωπος ή γέρος. Κάπου 22  και πάνω έχεις όταν πας ξαφνικά σε ένα κλαμπ που γίνεται χαμός και θες αλκοόλ να ηρεμήσεις η να προσαρμοστείς ,αλλιώς θες να φύγεις γιατί νιώθεις ασφυκτικά. Πολύ έντονο γέλιο.


*Κύματα (Β) 20 με 14Hz είναι όταν είσαι κανονικός, διαβάζεις κάνεις δουλειές, παίρνεις αποφάσεις.


*Κύματα (Α) 13,9-8Hz όταν είσαι απόλυτος ήρεμος, όπου αν σηκωθείς απότομα είναι λες και ήσουν σε άλλο κόσμο, Η όταν είσαι έτοιμος για ύπνο. Μπαίνεις(ξεκινάς) στο υποσυνείδητο.


*Κύματα (Θ) 4-7-9Hz Επίλυση προβλημάτων, Τρομερά βαθύς ύπνος,αν σου έχει τύχει ας πούμε μεταξύ ύπνου και ξύπνιου να σε χτυπήσει ρεύμα, να χτυπήσεις  κάπου η να βραχείς να το έχεις δει σαν όραμα σαν όνειρο και να πεταχτείς λες και το έπαθες στην πραγματικότητα είναι επειδή μπήκες σε κύματα Θ. Πήρες μονάχα μια ασυνείδητη μικροσκοπική γεύση. Έντονα όνειρα σαν βιώματα.


*Κύματα (Δ) 3-1Hz Άγνωστο ακόμα δεν ξέρουμε,εικάζεται πως θα κάνουμε θαύματα,όπως ο Χριστός. Μην ξεχνάτε ότι είπε,αυτά που κάνω μπορείτε να τα κάνετε και εσείς, επίσης λόγος ΙΒ Ερμού Τρισμέγιστου περί νου κοινού ΕΓΩ ΕΙΠΑ ΘΕΟΙ ΕΣΤΕ. Αστρική προβολή, παραγωγή αυξητικής ορμόνης.


 *Κύματα(Ε) 0.9-0.05Hz μπαίνεις στα ακασικά αρχεία-συμπαντική βιβλιοθήκη. Εκεί καταγράφονται ακόμα και οι πιο ασήμαντες αστραπιαίες σκέψεις ενός ανθρώπου, την κίνηση ενός εντόμου η μικροβίου ,μέχρι τα πιο τρομερά περίπλοκα θέματα(απαντημένα) των ανθρώπων των πνευμάτων και σχεδόν όλων των ανώτερων όντων.


        Για τα μόνα κύματα που πραγματικά γνωρίζουμε πολλά πράγματα είναι τα Β και Α.


ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

4 Φεβρουαρίου 1843: Πεθαίνει ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης! Τον έντυσαν με την στολή του Αντιστρατήγου, του έζωσαν το σπαθί, του φόρεσαν τσαρούχια, τον απίθωσαν στο φέρετρο και έβαλαν κάτω από τα πόδια του μία τουρκική σημαία!


Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης δεν πέθανε από εχθρικό βόλι σε κάποια άπ' τίς τόσες μάχες που έδωσε. Ούτε στην λαιμητόμο όπου τον είχαν καταδικάσει οί δικαστές της κυβερνήσεως του Κωλέττη, ούτε στο υγρό και σκοτεινό κελί του φρουρίου του Ναυπλίου, όπου πέρασε 6 μήνες φυλακισμένος.
Πέθανε στο σπίτι του στην Αθήνα, ανώδυνα, ειρηνικά και ανεπαίσχυντα, όπως εύχεται ή Εκκλησία μας, από εγκεφαλική συμφόρηση!
Την βραδιά του θανάτου του ήτο προσκεκλημένος στον Βασιλικό χορό του Παλατιού. Εκεί χόρεψε, έφαγε και ήπιε περισσότερο άπ' ότι συνήθιζε, ευτυχής καθώς ήταν, αφού προ δύο ήμερων είχε παντρέψει το μικρότερο παιδί του, τον Κωνσταντίνο (Κολίνο). Μετά τον χορό γύρισε σπίτι του, το όποιο βρισκόταν πολύ κοντά στα Παλάτι, την σημερινή Βουλή των Ελλήνων.
"Έπαθε αποπληξία (τον βρήκε κόλπος όπως λένε) κατά τον ύπνο, "κατά την 4η ώρα της νύκτας". Δεν μπορούσε να κουνηθεί ούτε να μιλήσει, και μετά Βίας ανέπνεε. Αν και ήρθαν οι καλύτεροι γιατροί της εποχής, δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτε περισσότερο απ' το να παρατείνουν τις στιγμές του. Τον φλεβοτόμησαν και του έβαλαν βδέλλες (αφαίμαξη), χιόνι στην κεφαλή, καταπλάσματα από σιναπόσπορο στα πόδια.
Η τελευταία του κουβέντα ήταν αυτή προς το παιδί του τον Γενναίο: 
"σου αφήνω τόσους φίλους, όσα φύλλα έχουν τα κλαριά, και φρόντισε να τους φυλάξεις".
Πέθανε σε ηλικία 73 ετών, στις 04/02/1843 και "ώρα 11η" πρωινή".
Όλα τα μαγαζιά και τα εργαστήρια της Αθήνας έκλεισαν και πλήθος κόσμου συνέρεε στο σπίτι του. Οι παλαιοί συναγωνιστές του τον καταφιλούσαν και έκλαιγαν με αναφιλητά. Κηρύχθηκε τριήμερων δημόσιο πένθος.
Τον νεκρό τον έντυσαν με την στολή του Αντιστράτηγου, του έζωσαν τα σπαθί, του φόρεσαν τσαρούχια, τον απίθωσαν στο φέρετρο και έβαλαν κάτω από τα πόδια του μία τουρκική σημαία. Στο ένα του πλάγιο έβαλαν τον ασημένιο του θώρακα, ενώ στο άλλο την περικεφαλαία του και τις σπαλέτες. Η πολεμική αυτή εξάρτυση του Κολοκοτρώνη βρίσκεται σήμερα στα Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθηνών, όπου και μεταφέρθηκε, ασφαλώς μετά την εκταφή των οστών με σκοπό την ανακομιδή τους εις την Τρίπολη.

Όταν η προσοχή ταυτίζεται με τις σκέψεις ονειρευόμαστε ξύπνιοι



Όσοι υποφέρουν από άγχος, φοβίες, κρίσεις πανικού ή κατάθλιψη, ας αναλογιστούν το εξής: ενώ οι αισθήσεις που αναγνωρίζουμε ως "το σώμα μου" βρίσκονται πάντα στο παρόν, κάτι άλλο που ονομάζουμε "ο εαυτός μου" (ή "εγώ") περιφέρεται μέσα στα φανταστικά σενάρια του νου.
Αυτό που περιφέρεται αδέσποτα μέσα στις σκέψεις και που υποτίθεται ότι του συμβαίνουν διάφορα άσχημα πράγματα, είναι ένα είδωλο που προσποιείται ότι είναι "ο εαυτός μας". Δεν είναι όμως. Είναι απλώς ένα είδωλο που αποτελείται από την εικόνα του σώματός μας, έτσι όπως αυτή έχει καταγραφεί στη μνήμη.
Έτσι δημιουργείται ο παραλογισμός, που ενώ το σώμα μας είναι ασφαλές στο παρόν, αντιδράει σαν να αντιμετωπίζει τις καταστάσεις που δημιουργεί η φαντασία με τις σκέψεις εναντίον του ειδώλου.
Αυτή την κατάσταση την έχουν ονομάσει πολλοί σοφοί "ονειρική", γιατί είναι σαν να ονειρεύεται η επίγνωση. Όταν η προσοχή μας είναι απορροφημένη από τη δραστηριότητα του νου και είναι ταυτισμένη μαζί της, χάνεται η ιδιότητα της συνειδητής παρατήρησης και η δραστηριότητα του νου γίνεται αντιληπτή ως πραγματικότητα, όπως ακριβώς συμβαίνει και στα όνειρα.

Οι θάνατοι υπερβαίνουν τις γεννήσεις δημιουργώντας πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη

20160204_europe_large300x340
Σύμφωνα με μια νέα έκθεση που υπογράφεται από δημογράφους Πανεπιστημίων, περισσότερα άτομα πεθαίνουν στην Ευρώπη από αυτά που γεννιούνται. Αντιθέτως οι γεννήσεις υπερτερούν των θανάτων, με σημαντικές διαφορές, στο Τέξας και αλλού στις ΗΠΑ, με λίγες εξαιρέσεις, όπως αυτές των πολιτειών West Virginia και Maine. Ο Dudley Poston, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, μαζί με τον καθηγητή Kenneth Johnson απότο Πανεπιστήμιο του New Hampshire και τον καθηγητή Layton Field, του Πανεπιστημίου Mount St. Mary, δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο Population and Development Review, του περασμένου Δεκεμβρίου.
Οι ερευνητές βρήκαν ότι οι θάνατοι υπερτερούν των γεννήσεων (φυσική μείωση) σε 17 Ευρωπαϊκά έθνη, συμπεριλαμβανομένων τριών από τα πολυπληθέστερα κράτη της Ευρώπης: Ρωσία, Γερμανία και Ιταλία. Σε αντίθεση στις ΗΠΑ και στην πολιτεία του Τέξας, οι γεννήσεις υπερβαίνουν με ουσιαστική διαφορά. Η έρευνα εστίασε στην επικράτηση και την δυναμική της φυσικής μείωσης σε κράτη και ισοδύναμες περιφέρειες της Ευρώπης και των ΗΠΑ στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα (2000-2009). Τα ευρήματα αποκαλύπτουν ότι 58% των 1391 περιφερειών της Ευρώπης είχαν περισσότερους θανάτους από γεννήσεις σε σύγκριση με μόλις 28% των περιφερειών των ΗΠΑ.
Οι ερευνητές βρήκαν ότι στην Ευρώπη οι θάνατοι ξεπερνούσαν τις γεννήσεις στις περισσότερες περιφέρειες των κρατών Γερμανία, Ουγγαρία, Κροατία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Δημοκρατία της Τσεχίας, καθώς επίσης στη Σουηδία και τις Βαλτικές χώρες. Στο νότο της Ευρώπης η φυσική μείωση είναι κυρίαρχη στην πλειονότητα των περιφερειών της Ελλάδας, Πορτογαλίας και Ιταλίας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα