Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Βρετανία: Πράσινο φως για γενετική τροποποίηση ανθρώπινων εμβρύων



«Πράσινο φως» δόθηκε σε Βρετανούς επιστήμονες ώστε να προχωρήσουν για πρώτη φορά στην γενετική τροποποίηση ανθρώπινων εμβρύων

Το «πράσινο φως» για την γενετική τροποποίηση ανθρώπινων εμβρύων δόθηκε από την αρχή για την Ανθρώπινη Γονιμοποίηση και Εμβρυολογία (HFEA).
Τα πειράματα που θα διεξαχθούν στο Ινστιτούτο Francis Crick στο Λονδίνο ενδέχεται να ξεκινήσουν εντός των επόμενων μηνών και αναμένεται να γίνουν σε έμβρυα μέσα στις πρώτες επτά ημέρες μετά την γονιμοποίηση.
Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι θα βρουν εξηγήσεις για το τι πηγαίνει στραβά π.χ. στις περιπτώσεις αποβολών και ταυτόχρονα ότι θα ρίξουν περισσότερο φως στην απαρχή της ανθρώπινης ζωής.
Παρότι θα έχουν την άδεια να τροποποιήσουν τα ανθρώπινα έμβρυα, δεν θα επιτρέπεται στους επιστήμονες να τα εμφυτεύσουν σε γυναίκες.
Η άδεια αυτή αφορά τη χρησιμοποίηση της μεθόδου Crispr-Cas9 που επιτρέπει στους επιστήμονες να στοχοθετούν τα ελαττωματικά γονίδια μέσα στο DNA ώστε να τα εξουδετερώνουν με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Γιατί οι έντιμοι & ικανοί δεν επιδιώκουν ανάληψη εξουσίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιατί οι έντιμοι & ικανοί δεν επιδιώκουν ανάληψη εξουσίας
Ο μεγάλος αρχαίος  φιλόσοφος Πλάτων (427-347 π.Χ.) γύρω στο 374 π.Χ. έγραψε το κορυφαίο έργο του «Πολιτεία» μέσω του οποίου σχεδίασε την εικόνα του ιδανικού πολιτεύματος με επίγνωση τού πόσο δύσκολη είναι η...
πραγματοποίησή του.

Στο έργο αυτό μέσα από την αφήγηση του Σωκράτη αναφέρεται και η συζήτηση που έγινε με θέμα τη φύση της δικαιοσύνης, αλλά κυρίως για τη δημιουργία ενός ιδανικού κράτους, στο οποίο θα κυριαρχεί η ιδέα του αγαθού και το οποίο κράτος θα υφίσταται για να παρέχει την αληθινή ευτυχία στους πολίτες του. Για να επιτευχθεί όμως αυτό οι άρχοντες πρέπει να εργάζονται για το καλό των άλλων (των αρχομένων) και όχι το δικό τους! Ένα τέτοιο κράτος όμως βρίσκεται στη σφαίρα της ουτοπίας.

Ας δούμε τι ακριβώς γράφει ο Πλάτων για την εξουσία (άρχοντες - πολιτικούς) και τους εξουσιαζόμενους (αρχόμενους - πολίτες) [Πολιτεία, Βιβλίο Α, 346-347].

Αφηγείται ο Σωκράτης:

«Καμιά τέχνη και καμιά εξουσία δεν έχει ως αντικείμενο της ασχολίας της την δική της προσωπική ωφέλεια, αλλά […] το αντικείμενο της εξουσίας και των προσταγών της είναι η ωφέλεια του εξουσιαζομένου, και το κάνει αυτό έχοντας εμπρός στα μάτια της το συμφέρον του εξουσιαζομένου που είναι ασθενέστερος και όχι το συμφέρον του ισχυροτέρου.

Γι’ αυτό ακριβώς […] κανένας δεν αποφασίζει με τη θέλησή του να γίνεται άρχων [μηδένα ἐθέλειν ἑκόντα ἄρχειν] και να έχει στα χέρια του την ξένη αθλιότητα, προσπαθώντας να τη διορθώσει, αλλά ζητά μισθό, επειδή όποιος έχει την πρόθεση να δουλέψει ως σωστός τεχνίτης, όταν οι προσταγές του είναι σύμφωνες με την τέχνη, δεν πράττει ούτε προστάζει ό,τι συμφέρει αυτόν τον ίδιον, αλλά ό,τι συμφέρει τον αρχόμενο. Γι’ αυτήν ακριβώς την αιτία, για όσους πρόκειται να αποφασίσουν να γίνουν άρχοντες, πρέπει να εξασφαλιστεί ως μισθός, ή χρήματα ή τιμή ή τιμωρία, εάν κανένας δεν θέλει να αναλάβει την εξουσία [μισθὸν δεῖν ὑπάρχειν τοῖς μέλλουσιν ἐθελήσειν ἄρχειν, ἢ ἀργύριον ἢ τιμήν, ἢ ζημίαν ἐὰν μὴ ἄρχῃ]».

Σε ελέγχουν μέσω της Νάνο-Τεχνολογίας, για να τελειώσει η σύγχυση και η παραφιλολογία με το θέμα του αεροψεκάσματος



Ο αληθινός σκοπός των αεροψεκασμών, είναι τα Νανο-Ρομπότ:

Από το 1999 ο κόσμος άλλαξε. Όταν πολύ αργά πήραν χαμπάρι κάποιοι για το ψέκασμα στην Ελλάδα, το μόνο που έκαναν ήταν να με ειρωνεύονται και να μου επιτίθεται για τα άρθρα μου στα περιοδικά, αργότερα στο Facebook και κατόπιν στο www.miastala.com και στο www.terrapapers.com. Αναζήτησε το άρθρο μου, που από το 2006 δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Άβατον «Μετεωρολογικός Πόλεμος, Αεροψεκασμοί»

Όμως επειδή η βλακεία είναι ίδιον της αγνωσίας, συνέχισαν και συνεχίζουν χωρίς να έχουν ιδέα, το τι ολέθριο έχουν πάθει ήδη και το τι εξακολουθητικά παθαίνουν. Έτσι παρά τις αντιρρήσεις των αδαών, αλλά και αυτών που γνωρίζουν τι γίνεται και οι οποίοι μας προσφέρουν την πιπίλα της Γεωμηχανικής, για τους δικούς τους «περίεργους» αλλά όχι ανεξήγητους σκοπούς, το ψέκασμα συνεχίζεται. Η Γεωμηχανική μάλιστα στην Ελλάδα, συνδυάζεται με την πολιτική δράση συγκεκριμένων χώρων – Μυστικών Εταιριών(!!)






Ενώ λοιπόν όλη αυτή η υπέρτατη καταστροφική βλακεία των ανθρώπων συνεχίζεται, η γιγαντιαία από απόψεως λογιστικής υποστήριξης επιχείρηση των αεροψεκασμών συνεχίζεται κυρίως στην Δύση. Το γιατί στην Δύση, εξηγείται, από τις διατροφικές συνήθειες (ζωικά και γαλακτοκομικά) και από το ότι στατιστικά, τα καλύτερα μυαλά του πλανήτη βρίσκονται στην Δύση, συγκεντρωμένα μάλιστα στις σεισμογενείς παραθαλάσσιες περιοχές.

Φυσικά η επιχείρηση διεξάγεται από το ΝΑΤΟ, για αυτό όλες οι κυβερνήσεις “ποιούν την νήσσαν” και δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα.

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΠΥΡΙΝΗ ΓΡΟΘΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΔΕΡΑ!

ασυνήθιστη σύννεφο-σχηματισμού-γροθιά-χέρι του θεού-Πορτογαλία-3

Έχουν συσσωρεύσει πολλά προς πληρωμήν οι πρώην αποικιοκράτες..
Άφωνοι έμειναν οι Πορτογάλλοι όταν ένα τρομακτικό σύννεφο εμφανίστηκε πάνω από τη νήσο Μαδέρα. 

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ - ΝΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ή CERES

UFO Ceres Surface Nasa

Η Δήμητρα (λατινικά και διεθνώς: Ceres) είναι ο μικρότερος πλανήτης νάνος του Ηλιακού μας συστήματος και ο μόνος που βρίσκεται μέσα στην Κύρια Ζώνη Αστεροειδών. Επίσης είναι ο πρώτος αστεροειδής που ανακαλύφθηκε ποτέ.
Τον ανακάλυψε τυχαία την Πρωτοχρονιά του 1801 (την πρώτη νύκτα του αιώνα) ο Τζουζέπε Πιάτζι, στο αστεροσκοπείο του Παλέρμο της Σικελίας. Στην αρχή νόμιζε ότι είχε ανακαλύψει ένα καινούργιο άστρο, μετά ένα κομήτη. Όταν διαπιστώθηκε ότι ήταν μικρός πλανήτης που περιφερόταν γύρω από τον Ήλιο, του έδωσε το όνομα της αρχαίας - θεάς προστάτιδας της Σικελίας, αφού οι πλανήτες είχαν ονόματα αρχαίων Ελλήνων θεών. Η απόσταση του αντικειμένου υπολογίστηκε από τον Καρλ Φρίντριχ Γκάους κάπου ανάμεσα στον Άρη και τον Δία. Σήμερα γνωρίζουμε ότι είναι ο μεγαλύτερος από τους αστεροειδείς της Κύριας Ζώνης Αστεροειδών. Το σχήμα του είναι σχεδόν σφαιρικό, ελαφρώς πεπλατυσμένο, με μέγιστη διάμετρο 975 χιλιόμετρα και ελάχιστη 909 χιλιόμετρα.
Η NASA απέστειλε πρόσφατα το ερευνητικό σκάφος "Dawn" στην Δήμητρα, το οποίο έλαβε εκπληκτικές φωτογραφίες του μικροσκοπικού πλανήτη στις οποίες φαίνονται μυστηριώδη φώτα να εξέρχονται από την επιφάνεια ενός μεγάλου κρατήρα, ο οποίος μάλλον είναι στέγαστρο υπόγειας πόλης. Εκτός από τα μυστηριώδη "φωτεινά σημεία" του, τώρα σε ένα νέο βίντεο του ερευνητικού σκάφους της NASA φαίνονται παράξενες δομές στην επιφάνεια του πλανήτη και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι προκαλούνται από ένα είδος αλατιού, που έχει πολλά συναρπαστικά χαρακτηριστικά, ή όπως ισχυρίζονται κάποιοι άλλοι, πρόκειται για εξωγήινες κατασκευές.
- Ιδού τι προκάλεσε το ενδιαφέρον της NASA στον μικρό πλανήτη:

ΜΟΡΑ!!!! Η ΚΑΚΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ!!!!

mora 2
Οι επιστήμονες περιγράφουν τέτοιου είδους περιστατικά ως επεισόδια της λεγόμενης υπνικής παράλυσης (sleep paralysis- σλιπ παράλυσης = υπνικής παράλυση)!!!!
Πιο συγκεκριμένα, με τον όρο υπνική παράλυση περιγράφεται η πρόσκαιρη αδυναμία κίνησης ή ομιλίας τη στιγμή που το άτομο ξυπνά ή σπανιότερα όταν το άτομο περνά από την κατάσταση απόλυτης συνειδητότητας στο πρώτο στάδιο του ύπνου!!!!
Σύμφωνα με τη Βρετανική Υπηρεσία Υγείας (NHS), αν και το άτομο είναι ξύπνιο, το σώμα του παραλύει προσωρινά!!!! Μετά το επεισόδιο, ανακτάται πλήρως η ικανότητα κίνησης και ομιλίας!!!! Ένα επεισόδιο υπνικής παράλυσης μπορεί να διαρκέσει από μερικά δευτερόλεπτα έως αρκετά λεπτά!!!!Το επεισόδιο δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία, ωστόσο καταπονεί το άτομο ψυχολογικά, καθώς προκαλεί έντονο στρες και φόβο!!!!!
Το επεισόδιο μπορεί να είναι μεμονωμένο ή να επαναλαμβάνεται αρκετές φορές την εβδομάδα!!!! Η υπνική παράλυση επηρεάζει άτομα κάθε ηλικίας, είναι όμως συχνότερη σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, γιατί άραγε !;! Πλήττει εξίσου συχνά άνδρες και γυναίκες!!!!

Τι προκαλεί την υπνική παράλυση!;!
Οι μύες παραλύουν κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων σταδίων του ύπνου και η λειτουργία αυτή είναι απολύτως φυσιολογική, καθώς αποτρέπει το άτομο να κινηθεί και κατ’ επέκταση να τραυματιστεί ενώ κοιμάται λένε οι ειδικοί!!!! Η υπνική παράλυση εκδηλώνεται όταν ο μηχανισμός που ελέγχει τους μύες επιφέρει προσωρινά τη χαλάρωση ακόμη κι όταν το άτομο έχει πια ξυπνήσει….χμμμμ!!!! Σε ορισμένες περιπτώσεις, η υπνική παράλυση αποτελεί σύμπτωμα ναρκοληψίας( !;! ) η έλλειψη ύπνου και το ακανόνιστο πρόγραμμα ύπνου φαίνεται επίσης να αυξάνουν τις πιθανότητες να εκδηλωθεί επεισόδιο υπνικής παράλυσης!!!!

ΑΝΘΡΩΠΟΖΩΟΜΟΡΦΟΕΙΔΕΣ ΟΝΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ!!!!


HYBRIDS 2

Σε ένα μυστικό εργαστήριο στο Βανκούβερ του Καναδά, οι επιστήμονες κατάφεραν και έφτιαξαν την ανακάλυψη του αιώνα!! 
Δεν πρόκειται για θεραπεία του καρκίνου, ή ακόμα και έναν τρόπο για να κερδίσουμε τον θάνατο!! 
Αυτή η έρευνα είναι πολύ πιο σκοτεινή από ότι φαίνεται!! 
Ο Τζων Μπέηλς καλός φίλος και ερευνητής παράξενων φαινομένων στον Καναδά μας έστειλε αυτήν την ανακοίνωση από τον Καναδά όπου πράγματι είναι εξωφρενική. 
Γιατί ακριβώς πρόκειται!;! 
Πρόκειται λοιπόν για μια ανακάλυψη γεννητικής μορφής με το να καταφέρουν να φτιάξουν ανθρωποθηρία:
Ο Τζων μας λέει ότι οι επιστήμονες εκεί έχουν βρει έναν τρόπο να ενώσουν τον ανθρώπινο παράγοντα με σκυλιά, ώστε να ληφθεί μέριμνα για την αγορά από τους πολύ πλούσιους ανθρώπους που τους αρέσει να συλλέγουν μοναδικά κατοικίδια ζώα!!!! Ο Δρ Paul Bradshaw ( Πωλ Μράντσχοβ ), 54 ετων, από το Ινστιτούτο Hartman Collinge ( Χάρτμαν Κόλλιντζ )εξηγεί: << Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να αγοράσετε αν έχετε τα λεφτά με όποιο ανθρώπινο πρόσωπο θέλετε. Αυτό είναι καλύτερο από την αγορά ενός iPhone 6!  >>

Απο τη γη στη σελήνη



Έχω τόσο πολύ μελετήσει προσπαθώντας
να καταλάβω,
να κατανοήσω,
να συνειδητοποιήσω ….
Και δε λέω. Σίγουρα είναι η εσωτερική βάση
πάνω στην οποία πατάω σήμερα,
αλλά ……..
Άλλο καταλαβαίνω κι άλλο κατανοώ.
Άλλο συνειδητοποιώ κι άλλο αποκτώ επίγνωση.
Άλλο αντιλαμβάνομαι κι άλλο βιώνω.
Άλλο αποκτώ δίπλωμα οδήγησης κι άλλο οδηγώ ….

Συχνά αφιερώνουμε άπειρο χρόνο
στα “μαθήματα οδήγησης”
γιατί κατά βάθος δεν τολμάμε να πάρουμε το αυτοκίνητο 
και να βγούμε στο δρόμο.
Κι όμως αν δεν αποφασίσουμε να βγούμε στο δρόμο
δε θα μάθουμε ποτέ
να οδηγούμε, όσα πτυχία οδήγησης κι αν πάρουμε.

Σημάδια Επικοινωνίας



Οι αγαπημένοι μας που βρίσκονται στην Άλλη Πλευρά, αμέσως μετά το πέρασμά τους είναι πολύ ανήσυχοι επειδή μας βλέπουν να πενθούμε για την απώλειά τους και προσπαθούν να μας στείλουν σημάδια ότι είναι καλά και ότι γνωρίζουν πολύ καλά αυτό που συνέβη. Αν δεν μπορούμε να τους νιώσουμε δίπλα μας, θα προσπαθήσουν να μας δώσουν ενδείξεις τις οποίες δεν πρέπει να αγνοήσουμε. Το πρόσωπο που παίρνει τέτοιου είδους σημάδια, γνωρίζει ότι τα λαμβάνει αλλά τις περισσότερες φορές ο νους του προσπαθεί να τα αναλύσει με τη λογική και αυτό δεν μπορεί να γίνει…Και μετά απογοητεύεται…
                 
Τα πιο συνηθισμένα σημάδια

1. Έρχονται μέσα από τα ζώα. Τα πνεύματα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την ενέργειά τους και να μπαίνουν μέσα στα ζωάκια. Έτσι μπορεί να χρησιμοποιήσουν πεταλούδες, πουλιά, σκαθάρια όπως χρυσόμυγες με λαμπερά χρώματα, λιβελούλες – για μικρό χρονικό διάστημα. Το ζωάκι θα κάνει, στην προκειμένη περίπτωση, κάτι που συνήθως δεν κάνει, όπως να έρθει στην αγκαλιά σας, να χτυπήσει το τζάμι ενός παράθυρου, να βγάλει κραυγές προς εσάς, κλπ.

2. Μια άλλη τακτική τους είναι να τοποθετούν κάποια μικρά αντικείμενα όπως φτερά, νομίσματα ή πετρούλες στο δρόμο σας. Συνήθως χρησιμοποιούν αντικείμενα που ήταν προσφιλή τους και εσείς το γνωρίζετε. Πολλοί άνθρωποι έχουν αναφέρει φτερά και νομίσματα μέσα σε βάζα ή σε ασυνήθιστα μέρη.                  

3. Επίσης χρησιμοποιούν πολύ τα αρώματα. Να είστε σίγουρος ότι κάποιος αγαπημένος της Άλλης Πλευράς είναι δίπλα σας, αν νιώσετε μυρωδιά από το άρωμά του, από λουλούδια, καπνό τσιγάρου ή πούρου ή άλλες μυρωδιές που ήταν οικείες σ’ αυτόν. Συνήθως δεν υπάρχει λογική εξήγηση για την ύπαρξη της μυρωδιάς εκείνης.

4. Χρησιμοποιούν τα τραγούδια την κατάλληλη στιγμή - τότε που θα θελήσουν να επικοινωνήσουν μαζί σας. Ξέρετε ότι είναι γύρω σας, αν ακούσετε το αγαπημένο τους τραγούδι ή ένα τραγούδι που τα λόγια του ταιριάζουν απόλυτα στην ανάγκη σας εκείνη τη στιγμή... τότε που χρειαζόσαστε να ακούσετε λόγια παρηγοριάς για να πάρετε κουράγιο. Ίσως μάλιστα να ακούσετε το ίδιο τραγούδι να παίζεται σε διαφορετικά μέρη.

Αν φροντίσετε τον εαυτό σας ενώσω είστε νέοι, δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας όταν γίνετε γέροι




Όταν ήμουν δεκατεσσάρων ετών, ο πατέρας μου είπε κάτι που ποτέ δεν ξέχασα. Είπε, "Μέχρι τα είκοσι ένα ζήσε σαν ένας γέρος, έτσι ώστε μετά τα είκοσι ένα να γίνεσαι πάντα νέος. Μην συναναστρέφεσαι με εκείνους που παίρνουν ναρκωτικά, που πίνουν και πηγαίνουν σε πόρνες, αυτό ή εκείνο. Μην το κάνεις αυτό. Να είσαι ένας γέρος ενενήντα χρονών, σα να είσαι σωματικά ανίκανος. Να τρως λίγο· να προσέχεις τον εαυτό σου σαν ένας γέρος."

Ποτέ δεν το ξέχασα αυτό. Όταν είχα το σχολείο μου με εξακόσιους εφήβους, πολύ όμορφα αγόρια και κορίτσια, τους είπα αυτή την ιστορία. Είπα, "Ξέρετε, αν φροντίσετε τον εαυτό σας ενώσω είστε νέοι, τότε δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας όταν γίνετε γέροι."

Όταν βλέπω μια γυναίκα ή έναν άνδρα που είναι 90, 95, 110, 150 χρονών, είμαι τόσο χαρούμενος. Όταν πήγα στην Αφρική ήταν δύο κυρίες, μία που ήταν 147 και η άλλη 153 χρονών. Το δέρμα τους ήταν σαν ελέφαντα και ήταν τόσο χαρούμενες. Τις ρώτησα, "Πότε θα πεθάνετε;" Απάντησαν, "Γιατί βιάζεσαι; Ας απολαύσουμε τη ζωή λίγο ακόμα." Ήταν τόσο αστείες και ευτυχισμένες.

"Ο Θεός που είσαι "




Οι άνθρωποι βασανίζονται γιατί είναι απομακρυσμένοι απο το Θεό ...απο την ψυχή τους..
Δεν βλέπουν ψυχή δεν τους βλέπει κι εκείνη...
Ζουν στη σκιά και στο σκοτάδι... σκουντουφλάνε ο ένας πάνω στον άλλον...σκοτώνει ο ένας τον άλλον...
Βρες το Θεό μέσα σου, τη θεά μέσα σου...μίλα μαζί του , μαζί της...μίλα με την ψυχή σου...
Κι άσε όλα τα προβλήματα να τα λύσει εκείνη... είναι πολλά για τον ανθρώπινο νου σου...
Η ψυχή σου γνωρίζει...
Η ψυχή σου είναι ο θεικός σου εαυτός...
Η ψυχή κάνει τα θαύματα...
Αυτός είναι ο Θεός σου...
Θα περάσουμε τα μύρια όσα χρειάζονται μέχρι να επανασυνδεθούμε μαζί της....
Μέχρι να φωτιστούμε...
Μέχρι η γη να γίνει και πάλι το σπίτι των θεών που αρχικά την κατοίκησαν ...
Μέχρι τότε σεμνά και ταπεινά ας προχωρήσουμε..
Δεν υπάρχουν εχθροί εκεί έξω...
Υπάρχεις εσύ κι ο σκοτεινός σου εαυτός που δεν γνωρίζεις ακόμη...

" Δύο κόσμοι "

Οι Αντιλήψεις των Ανθρώπων
ADAMUS:  Λοιπόν – έχουμε συγκεντρωθεί σήμερα σ’ αυτή την αίθουσα, και online επίσης – και υπάρχει θλίψη. Υπάρχει θλίψη στους Shaumbra. Και μια απορία «Τι συμβαίνει; Τι θα συμβεί μετά;» Και είναι πολύ εύκολο, σε καιρούς όπως αυτούς, να αποσπαστούμε από τα τελευταία προϊόντα, προγράμματα ή πρόσωπα, από γκουρού, από κρυστάλλους, από κάποια καινούρια αλοιφή που θα καθαρίσει τα πάντα, και δεν θα το κάνει. Δεν θα το κάνει.
Και, το ξέρετε, το λέω συνεχώς, όλα όσα χρειάζεστε τα έχετε ήδη. Τα πάντα. Δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο. Είναι καλό να μιλάτε με τους άλλους κάθε τόσο, ναι, όμως δεν υπάρχει κάποια πανάκεια. Δεν αφορά το να παίρνετε κανενός είδους θεραπεία, ναρκωτικά – νόμιμα ή παράνομα – ή κάτι άλλο. Τα έχετε ήδη μέσα σας. Όμως αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη πίεση. Είναι πολύ εύκολο να αποσπασθείτε.
Το έχετε δει σε άλλους που κάθισαν σ’ αυτές τις καρέκλες πριν – και όχι ότι χρειάζονταν να καθίσουν εδώ – όμως ξαφνικά βρέθηκε ο νέος γκουρού της πόλης. Ξαφνικά εμφανίστηκε το νέο προϊόν. Ξαφνικά εμφανίστηκε κάτι καινούριο – ποιο είναι το ναρκωτικό που παίρνετε για να φύγετε σε ένα ψυχεδελικό πνευματικό ταξίδι; Είναι παρόμοια εδώ. Είναι λοιπόν πολύ εύκολο να αποσπασθείτε και να δοκιμάσετε το νεότερο μεγαλεπήβολο πράγμα, ιδιαίτερα όταν είστε λυπημένοι, ιδιαίτερα όταν αναρωτιέστε «Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον κόσμο; Είναι παλαβό. Υπάρχει μεγάλη τρέλα εκεί έξω.»
Όμως η άποψη μου είναι, βλέποντας το ενεργειακά, ότι οι άνθρωποι είναι περισσότερο ευχαριστημένοι με την αντίληψη τους για τον εαυτό τους από ότι για τον κόσμο γύρω τους. Οι άνθρωποι είναι πολύ κριτικοί απέναντι στον εαυτό τους, όμως τουλάχιστον γνωρίζουν πού βρίσκονται οι αδυναμίες τους. Γενικά γνωρίζουν πού βρίσκονται τα δυνατά τους σημεία. Υπάρχει επίσης μεγάλη σύγχυση σχετικά με αυτά, όμως γενικά νιώθουν καλύτερα στο τοπικό γραμμικό περιβάλλον τους.
Δεν λέω ότι νιώθουν υπέροχα με τον εαυτό τους. Δεν λέω ότι οι άνθρωποι πραγματικά νιώθουν ευτυχισμένοι μέσα τους, επειδή το επίπεδο ευτυχίας είναι αστείο να μετρηθεί. Όμως υπάρχει ίσως λιγότερη ευτυχία στον κόσμο αυτή τη στιγμή – οι άνθρωποι με τον εαυτό τους – λιγότερη ευτυχία από ότι πριν από 30 χρόνια, πριν από 50 χρόνια. Με έναν ενδιαφέροντα τρόπο, πολλοί άνθρωποι είναι χαμένοι αυτή τη στιγμή. Τόσο πολλοί άνθρωποι, εσείς ιδιαίτερα, έχετε μια πολύ καλή ζωή. Έχετε αυτοκίνητα, κομπιούτερ, σπίτια, τέτοιου είδους πράγματα, που πολλοί άλλοι δεν έχουν. Εσείς ιδιαίτερα έχετε μια πολύ καλή ζωή και λέτε «Τι πρέπει να κάνω; Πού πρέπει να πάω; Τι θα συμβεί μετά;» Και για τους Shaumbra, εντείνεται. Όμως οι άνθρωποι γενικά, φτάνουν σε ένα σημείο που οι υλικές ανάγκες στη ζωή τους έχουν τακτοποιηθεί και βαριούνται, ταράζονται, ακόμα και μελαγχολούν.
Όμως γενικά οι άνθρωποι νιώθουν καλύτερα για το τοπικό γραμμικό τους περιβάλλον – για τον εαυτό τους, για τον άμεσο περίγυρο τους – επειδή ξέρουν τι θα συμβεί την επόμενη μέρα. Είναι αυτό που λέω συχνά, η πρόβλεψη του μέλλοντος είναι πολύ, πολύ εύκολη. Το αύριο θα είναι πολύ παρόμοιο με το χτες για τους περισσότερους ανθρώπους. Και είναι ευτυχισμένοι μ’ αυτό. Είναι πραγματικά ευτυχισμένοι μ’ αυτό, μέχρι να αρχίσουν να αφυπνίζονται. Μετά υπάρχει η κόλαση.
Δεν νιώθουν τόσο άνετα, δεν έχουν αυτή την καλή σφαιρική αντίληψη για τον κόσμο. Αν ρωτήσετε ένα άτομο πώς θα είναι η ζωή του τα επόμενα πέντε ή δέκα χρόνια – όχι μόνο Shaumbra, αλλά οποιονδήποτε – θα το βαθμολογήσω γύρω στο 5,5 ή ίσως έξι. Αν τους πω «Πού θα βρίσκεσαι σε δέκα χρόνια;» «Θα έχω μάθει κάτι περισσότερο. Θα κάνω λίγα περισσότερα χρήματα από τη δουλειά μου. Ίσως θα αποκτήσω λίγο περισσότερους φίλους. Θα πάρω καινούριο αυτοκίνητο, που το ήθελα εδώ και καιρό». Αυτό που προβάλλουν δεν είναι μεγάλο. Λίγα περισσότερα χρήματα. Ξέρετε, όταν ρωτάς κάποιον πόσα περισσότερα νομίζεις ότι θα έχεις κάνει τα επόμενα δέκα χρόνια. Η μέση απάντηση όταν το κάνω, ή το νιώθω αυτό, είναι γύρω στο 20 με 22 τοις εκατό περισσότερα. Είναι κάπως λυπηρό. Είναι πραγματικά λυπηρό. Γι αυτό είναι που ζουν.

Badlands και το μυστηριώδες κεφάλι του Ινδιάνου







Ένα από τα λιγότερο γνωστά ανεξήγητα φαινόμενα,  είναι ο σχηματισμός του "κεφαλιού του Ινδιάνου" όπως ονομάζεται, στην  περιοχή Badlands στην Αλμπέρτα του Καναδά.  Πιο συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του  2006 η Lynn Hickox, καθώς εξέταζε εικόνες στο Google Earth στην περιοχή της Αλμπέρτα του Καναδά(50° 00' 38.20" N, 110° 06' 48.32" W),  διαπίστωσε με κατάπληξη,  πως σε μία σειρά οροσειρών σχηματίζεται ένα ανθρώπινο κεφάλι. Το  κεφάλι φέρει τα χαρακτηριστικά  Ινδιάνου,  και αμέσως  μόλις γνωστοποιήθηκε κίνησε το ενδιαφέρον ερευνητών και επιστημόνων.

Το ονόμασαν κεφάλι Ινδιάνου, και βρίσκεται σε μία ιερή περιοχή για τους Ινδιάνους Μπλάκφουτ οι οποίοι κατοικούν εκεί. Οι ίδιοι ονομάζουν την περιοχή "καπέλο του μάγου θεραπευτή", Νάπι.  Οι Μπλάκφουτ ήταν τρεις νομαδικές  φυλές ιθαγενών οι οποίοι  αποκαλούνταν  με το όνομα Niitsitapii, οι "Αληθινοί Άνθρωποι."

Για τους Μπλάφουτ ο Νάπι  είναι ο θεός δημιουργός. Σύμφωνα με τις παραδόσεις τους όταν ο Νάπι έφυγε,ε τους υποσχέθηκε πως θα επέστρεφε ξανά. Η υπόσχεση επιστροφής είναι μία κοινή παράδοση που υπάρχει και σε  άλλους  αρχαιότερους προκολομβιανούς γηγενής πολιτισμούς, όπως των Αζτέκων και των Τολτέκων. Σε αυτούς  επίσης είχε δοθεί η υπόσχεση,  πως ο Θεός Κουαζλκοάτλ ο οποίος είχε λευκή επιδερμίδα και ξανθά γένια,  θα επέστρεφε στο μέλλον από τον Ωκεανό. Εικάζεται πως αυτός είναι ένας από τους λόγους, που οι ιθαγενείς πληθυσμοί δεν αντιστάθηκαν στους Ευρωπαίους εισβολείς, καθώς θεώρησαν πως λόγω της λευκής τους επιδερμίδας ήταν απεσταλμένοι του Θεού..

Γενικά πολλές παραδόσεις λαών της Κεντρικής Αμερικής, κάνουν λόγο για τον καταποντισμό ενός μεγάλου νησιού του Ατλαντικού. Της Ατλαντίδος ίσως;  Σύμφωνα με τους μύθους των Αζτέκων  για παράδειγμα,  η ι­στο­ρί­α τους ξε­κί­νη­σε στις αρ­χές του 12ου αι. σε έ­να νη­σί το οποίο λε­γό­ταν Άζ­τλαν (νή­σος των ε­ρω­διών), που δεν έ­χει ε­ντο­πι­σθεί α­κό­μη.

Τρυφερότητα...




Σ’
 έναν κόσμο από σακατεμένα εγώ που ανθίζουν πάνω στις μολυσμένες λίμνες του κυνισμού και της εαυτολατρείας, θα περίμενε κανείς πως εκείνο που θα δοξολογείται θα περιέχει τις ποιότητες μιας άλλης δύναμης. Μιας δύναμης ικανής να τα αλλάξει όλα. Να τα δικαιώσει όλα. Με μια έννοια, να τα σώσει.

Κι όμως, δεν συμβαίνει.

Σ’έναν κόσμο που κινητροδοτείται και αιμοδοτείται από τον παρασιτισμό της εγωλαγνείας και του συναισθηματικού αυτισμού, θα ανέμενε κανείς πως εκείνο που θα αναζητείται είναι μια ανάσα φωτός και ανοιχτοσύνης.

Κι όμως, δεν συμβαίνει.

Γιατί αν υπάρχει μια δύναμη που μπορεί να απαντλήσει όλα αυτά τα τοξικά λύματα της κεντρομόλου και εγωδυναμικής κούρσας προς τον ειναιικό θάνατο, είναι μονάχα η τρυφερότητα.

Κάποιοι πιστεύουν ότι η τρυφερότητα είναι μια εκδήλωση ασθενικής, αδύναμης, ηττοπαθούς φύσης. Πως ο τρυφερός άνθρωπος είναι κατά κάποιο τρόπο ανεπαρκής, ελλειμματικός, ενδοτικός και ευόλισθος στην συγκατάβαση, ακόμα και στο συμβιβασμό.

Ο έρωτας είναι το ''ναρκωτικό'' της φύσης!





Όταν ερωτεύεσαι, νιώθεις πολύ ευτυχισμένος. Κι αυτό είναι ναρκωτικό, ένα ναρκωτικό που δημιουργούν οι ορμόνες του σώ­ματος σου, ένα βιολογικό ναρκωτικό. Η φύση το χρησιμοποιεί, γιατί δεν μπορεί να βασιστεί σ’ εσένα. Σκέψου, αν δεν υπήρχε ο έρωτας, ο κόσμος θα σταματούσε να υπάρχει, γιατί το σεξ από μόνο του δεν είναι τίποτα.

Αν δεν υπάρχει έρωτας, το σεξ είναι τόσο μηδαμινό. Κανείς δεν θα υπέκυπτε σ’ αυτό, αν δεν υπήρχε το ναρκωτικό, ο έρωτας. Ο έρωτας είναι το δόλωμα. Η πραγματική επιθυμία της φύσης είναι η αναπαραγωγή. Αλλά δεν μπορεί να βασιστεί σ’ εσένα γι’ αυτό. Αν δεν σε κυριέψει ο έρωτας, δεν θα αναπαραχθείς.

Η φύση σου δίνει ναρκωτικό, αποδεσμεύει μες στο σώμα σου ένα ναρκωτικό, ένα φυσικό, βιολογικό, ορμονικό ναρκωτικό. Να γιατί όταν είναι κανείς ερωτευμένος, βαδίζει διαφορετικά. Δεν βρίσκεται στον κόσμο της καθημερινότητας. Ζει μέσα στη φαντασία, μέσα στον πόθο και στο όνειρο, δεν ζει μέσα στην πραγματικότητα. Έχει πάρει ναρκωτικό, χωρίς να το ξέρει.

Κι ύστερα από λίγες μέρες, όταν πια έχει φύγει ο έρωτας -γιατί κανένα ναρκωτικό δεν διαρκεί για πάντα- αρχίζεις να αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα κι αρχίζουν μαζί και τα βάσανα. Γιατί όσα υποσχέθηκες, τα υποσχέθηκες όταν είχες χάσει τη συνειδητότητά σου. Τώρα πρέπει να εκπληρώσεις υποσχέσεις που δόθηκαν όταν ήσουν ρευστός, υγρός, σε απουσία συνειδητότητας. Τώρα το βάρος μεγαλώνει.

Κάθε ερωτοδουλειά καταντάει ασχήμια στο τέλος. Γιατί; Γιατί όλοι οι γάμοι ναυαγούν; Επειδή δεν είναι προϊόν συνειδητής επιλογής. Αν αγαπήσεις συνειδητά, τότε η αγάπη μπορεί να διαρκέσει αιώνια, γιατί με τη συνειδητότητα τα πάντα είναι αιώνια. Χωρίς αυτή, τα πάντα είναι εφήμερα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα