Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Ο ΕΜΠΕΔΟΚΛΗΣ, Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΑΡΜΟΙ

Ο Εμπεδοκλής ήταν ένας από αυτούς που έζησε στο μεταίχμιο του περάσματος από τα Μυστήρια στις φιλοσοφικές σχολές, αφήνοντας μας ένα μέρος της ΓΝΩΣΗΣ του, μέσα από τους λίγους σωσμένους εξάμετρους επικούς στίχους του, που όμως χαρακτηρίζονται από μία τεράστια δυναμική σε σκέψεις και αναλύσεις. Τα ποιήματα που σώζονται είναι οι «Καθαρμοί» (3.000 στίχοι) και το «Περί φύσεως»(2.000 στίχοι). Οι στίχοι που διασώθηκαν είναι μόνον 450….. Ας δούμε ένα απόσπασμα από το «Περί φύσεως»:

[Μες στους ανθρώπους δύσκολη τυχαίνει να είναι η γνώση, γιατί στενές στα μέλη τους απλώνονται οι αισθήσεις και κακά πέφτουν πάνω τους πολλά, το νου, που αμβλύνουν. Κι απ’ τη ζωή λίγο σαν δούνε ζώντας μέρος, γοργοθάνατοι σαν τον καπνό μακριά πετούνε, σ’ αυτό μόνο πιστεύοντας, που σκόνταψε ο καθένας. Παντού σερνάμενοι το παν καυχιούνται όμως πως βρήκαν, έτ’ είναι τουτ’ αθώρητα κι ανήκουστα απ’ ανθρώπους κι ανάρπαστ’ απ’ το νου μα συ, μακριά, που στέκεις θα μάθεις από των θνητών τη γνώση όχι πιο πέρα.]
Ο Εμπεδοκλής λοιπόν με τη φιλοσοφία του αναζητά την πραγματική ΓΝΩΣΗ και ΟΥΣΙΑ της ΦΥΣΕΩΣ. Η Φύση χαρακτηρίζεται από μία ΑΙΩΝΙΑ ΕΝ-ΑΛΛΑΓΗ. Η εν-αλλαγή αυτή βρίσκεται ανάμεσα στην αλλαγή του Ηράκλειτου … το (Γίγνεσθαι) και την σταθερότητα του Παρμενίδη … το (Είναι). Ο Εμπεδοκλής …ΑΔΕΛΦΙΑ… στέκεται σ’ αυτές τις δύο φιλοσοφικές θέσεις και ορίζει σαν πρωταρχική αιτία γέννησης όλων των όντων την κίνηση τεσσάρων πρωταρχικών στοιχείων που ονομάζει «ΡΙΖΩΜΑΤΑ».

ΤΑ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ….UFO ή Α.Τ.Ι.Α.

Ένας απλός τρόπος ταξινόμησης των εμφανίσεων των UFO ή ΑΤΙΑ, είναι ο εξής, ο οποίος πάντα ….εξαρτάται από το είδος της παρατήρησής τους :
α. Νυχτερινά Φώτα ( Nocturnal Lights )
β. Δίσκοι ημέρας ( Daylight Discs )
γ. Στενές επαφές ( Close Encounters )
δ. Στοιχεία Ραντάρ ( Radar Data )
Ο όρος ΑΤΙΑ…. προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων( Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενο Αντικείμενο), (Unidentified Flying Object - UFO ) , δηλαδή… ένα κατόπιν αναφοράς αντικείμενο ή φως που έχει γίνει ορατό στον ουρανό ή στη Γαία, του οποίου η εμφάνιση, η τροχιά, η κίνηση, η δραστηριότητα και ο φωτισμός δεν μπορούν να τύχουν λογικής ερμηνείας, είτε ως γνωστή τεχνική κατασκευή ( Identified Flying Object - IFO ) είτε ως φυσικό φαινόμενο, από τους αυτόπτες μάρτυρες και τους ειδικούς που αργότερα ανέλυσαν τα δεδομένα της θέασης. Επίσης έχουν αναφερθεί έως τώρα…. και ΑΤIΑ, δηλαδή… άγνωστης Ταυτότητας Υποβρύχια Αντικείμενα ( Unidentified Submarine Objects ), παράξενες μηχανικές κατασκευές, που αναδύονται από τη θάλασσα ή εντοπίζονται μέσα σε αυτήν . Αν και είναι σπάνια….. ωστόσο έχουν πολλές αντιστοιχίες με τα ΑΤΙΑ, καθώς αρκετά αυτά φέρονται να χάθηκαν….. στον ουρανό αφού πρώτα εμφανίστηκαν από τα βάθη των ωκεανών . Τα ΑΤΙΑ έχουν αναφερθεί να έχουν διάφορα σχήματα.Το πιο συχνό είναι εκείνο του δίσκου, «σαν τα πιατάκια του καφέ» και από εκεί προκύπτει και ο όρος Ιπτάμενος Δίσκος (Flying Saucer ). Άλλες εμφανίσεις κάνουν συχνά λόγο….. για σχήμα πούρου, σφαίρας, τριγώνου και κώνου, πάντα με φωτεινά χρώματα και υψηλές ταχύτητες, μόνα τους ή σε σχηματισμό .
Συνήθως οι θεάσεις των ιπτάμενων αντικειμένων έχει τέσσερις διαβαθμίσεις. Α΄τύπου-Β΄τύπου-Γ΄τύπου-Δ΄τύπου.

Ποια λαχανικά είναι οι μεγαλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών

veges

Πολλοί άνθρωποι που επιδιώκουν να ενισχύσουν την πρόσληψη των αντιοξειδωτικών τους, αναζητούν να βρουν τις σούπερ τροφές, παραγνωρίζοντας ότι μια σειρά από γνωστά λαχανικά είναι μεγάλες πηγές αντιοξειδωτικών.

Ενώ τα αντιοξειδωτικά φρούτα καταναλώνονται συνήθως ως σνακ, επιδόρπια ή τοποθετούνται στην κορυφή γιαουρτιού και δημητριακών, τα λαχανικά μπορούν με τη σειρά τους να ενσωματωθούν ως βασικά συστατικά σε πολλά πιάτα, δημιουργώντας γεύματα που είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά.
Εκτός του ότι έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, αντιοξειδωτικά λαχανικά είναι επίσης συχνά καλές πηγές βιταμίνης C, βιταμίνης Ε, β-καροτένιου και σελήνιου. Σε πολλές περιπτώσεις, τα πιο σκούρα λαχανικά έχουν τα περισσότερα αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Ετσι μερικά από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά λαχανικά είναι αυτά που έχουν έντονο πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα.
Τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή αντιοξειδωτικών. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει σπανάκι, κάρδαμο, ρόκα, λάχανο, και λάχανο bok choy. Άλλα σκούρα πράσινα αντιοξειδωτικά λαχανικά είναι τα σπαράγγια, το μπρόκολο, οι πράσινες πιπεριές και τα λαχανάκια Βρυξελλών. Οι κίτρινες και κόκκινες πιπεριές είναι επίσης υψηλής περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά.

Συνταγή από μοναχούς για ολόκληρο το σώμα: Το Λεμόνι και το Σκόρδο κάνουν Θαύματα!

την αντιμετώπιση παλαιών μοναχών


Αυτή η συνταγή βρέθηκε σε ένα αρχαίο μοναστήρι στο Θιβέτ γραμμένη σε πήλινες πινακίδες.
Γράφτηκε πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια, και το ρόφημα που παρασκευάζεται αντιμετωπίζει την χοληστερόλη, τον διαβήτη, καθαρίζει το αίμα και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, εμποδίζει τους όγκους, βελτιώνει σημαντικά την όραση και αναζωογονεί το σώμα.

Πίεση και ανακουφιστική ανάσα!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για αναπνοες

Το ότι όλοι οι άνθρωποι, μηδενός εξαιρουμένου, βρίσκονται υπό καθεστώς πίεσης είναι πασιφανές…
Το ότι η καθημερινότητα προσφέρει απλόχερα σε όλους μας προβλήματα, άγχη και δυσαρμονίες, είναι επίσης πασιφανές…
Το ότι όλοι επιζητούν την ξεγνοιασιά και την ονειροπόληση, όποτε προλαβαίνουν, τον ελάχιστο χρόνο που τους μένει κενός, είναι επίσης πασιφανές…
Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η αυξανόμενη τάση των ανθρώπων και η ροπή προς ό,τι έχει γεύση απόλαυσης!!! Από φαγητό, μέχρι σχέσεις επικοινωνιακές!!!
Όμως…
Εάν οι άνθρωποι είχαν εκπαιδευτεί στο πώς να βρίσκουν τρόπους διαφυγής, όντας μέσα στην δύσκολη για τους περισσότερους καθημερινότητά τους, τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά!!!
Γιατί θα ήταν σε θέση να αντιμετωπίζουν τα πάντα αλλιώς…
Όμως, αυτό απαιτεί Θέληση για Αλλαγή, Θέληση για απομάκρυνση από τους πόνους μας (γιατί δυστυχώς αν και δεν το καταλαβαίνουμε, τους αγαπάμε…), Θέληση για εκπαίδευση και Θέληση για εξάσκηση!!! Γιατί τίποτα δεν κατακτιέται με μιας… Όλα απαιτούν κόπο και θυσία… Που φυσικά δεν είναι εύκολο να υποστεί κάποιος που είναι ήδη κουρασμένος από το συνεχές τρέξιμο…
Γι’ αυτό και εγώ, παρά το γεγονός ότι έχω πει κατά καιρούς πάρα πολλά πάνω σε αυτό το θέμα, για σήμερα έχω μόνο μια σύντομη συμβουλή, που ενδεχομένως να βοηθήσει και αφορά την ανάσα μας!!!
Αν και υπάρχουν θαυμάσιες πρακτικές αναπνοής, από διάφορα κέντρα που έχουν ειδικευθεί πάνω σε αυτές, εγώ θα σταθώ σε κάτι πολύ απλό…
Έχω παρατηρήσει ότι όσο περισσότερο αγχωμένοι είμαστε, τόσο λιγότερο αναπνέουμε… Δηλαδή οι ανάσες μας γίνονται σύντομες και πολύ επιφανειακές… Και φυσικά ποτέ δεν τις προσέχουμε… Γιατί το ενδιαφέρον μας είναι εστιασμένο σε άλλα σοβαρότερα θέματα…

Φόβος: Ο εσωτερικός μας δράκος


Ο κυριότερος αντίπαλος της πίστης και της εμπιστοσύνης είναι ο φόβος. Ο φόβος συνδέεται πάντα με κάποιον ή κάτι εξωτερικό από εμάς σε αντίθεση με το άγχος που δημιουργείται από μέσα μας.
fear-of-being-sickΚατά τον Frits Riesman, οι βασικές εκφράσεις του φόβου έχουν τις ρίζες τους στις κοσμικές αντιθέσεις που διέπουν τον κόσμο.
 Σύμφωνα με τις κοσμικές δυνάμεις, βρισκόμαστε εκτεθειμένοι σε τέσσερις βασικές ωθήσεις, τις οποίες ξαναβρίσκουμε μέσα μας, σαν αντιφατικές και συγχρόνως αλληλοσυμπληρούμενες απαιτήσεις.
Η κίνηση της γης γύρω από τον ήλιο αλλά και γύρω από τον εαυτό της. Αυτή η κίνηση της γης δημιουργεί δυο νέες δυνάμεις εξίσου αντιφατικές αλλά και αλληλοσυμπληρούμενες αφού διατηρούν την κοσμική κίνηση και οδηγούν σε συγκεκριμένη πορεία. Αυτές οι δυνάμεις είναι η κεντρομόλος και η φυγόκεντρος δύναμη. Η μια κατευθύνεται προς τα έξω και έχει την τάση να απομακρύνεται και η άλλη προς το κέντρο σαν να επιθυμεί να συγκρατηθεί ή να συγκρατήσει.
Σε αντιστοιχίες του ψυχικού μας κόσμου συναντάμε τις ίδιες αντιφάσεις. Στην ‘περιφορά’ γύρω από τον εαυτό μας αντιστοιχεί η απαίτηση για αυτονομία, μοναδικότητα για ανεξαρτησία και διαφοροποίηση. Η στροφή γύρω από τον ήλιο, αντιστοιχεί στη ανάγκη υποταγής σε ένα σύνολο, σε κάτι ανώτερο, μεγαλύτερο και στον περιορισμό των προσωπικών επιθυμιών και προσωπικών θέσεων προς χάρη των καταστάσεων έξω από εμάς, και του συνόλου. Η κεντρομόλος δύναμη εκφράζεται σε ψυχολογικό επίπεδο με την τάση για διάρκεια και σταθερότητα. Ενώ η φυγόκεντρος δύναμη αντιπροσωπεύει την τάση για αλλαγή και μεταβολές.

22 τρόποι να κάνετε τη ζωή σας πιο απλή

Σηκωθείτε ένα τέταρτο πιο νωρίς το πρωί. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι αν καταφέρετε να αποφύγετε το πρωινό άγχος (αυτό που σας προκαλεί κάθε πρωί δύσπνοιες, ταχυπαλμίες και στραμπουλήγματα στις σκάλες όπου προσπαθείτε ταυτόχρονα να κουμπώσετε το πουκάμισο και να δέσετε τα κορδόνια) θα έχετε και λιγότερο άγχος κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.
noΜάθετε να λέτε όχι. Δεν χρειάζεται να αναλάβετε εσείς όλα τα σημαντικά projects της εταιρείας, συν τα ψώνια στο super market, την πληρωμή των λογαριασμών όλης της οικογένειας και το baby sitting των παιδιών της δεύτερης ξαδέρφης. Θυμίστε στον εαυτό σας ότι οι φίλοι/ συνάδελφοι/ συγγενείς/ σύντροφοι δεν θα σας αγαπούν λιγότερο αν τους κάνετε λιγότερες χάρες. Επαναλάβετε μέχρι να το πιστέψετε.
 * Κάθε φορά που πανικοβάλλεστε, στεναχωριέστε ή απογοητεύεστε, πάρτε μια βαθιά ανάσα και απαντήστε στον εαυτό σας ειλικρινά: σε πέντε χρόνια από σήμερα, θα έχει σημασία αυτό που σας απασχολεί; Αν η απάντηση είναι αρνητική, προχωρήστε στην επόμενη ερώτηση: σε πέντε εβδομάδες από σήμερα, θα έχει σημασία αυτό που σας απασχολεί; Συγχαρητήρια, μόλις χαλαρώσατε.
Κάντε τις δουλειές σας μία-μία. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα βάλετε τα τηλέφωνα στο αθόρυβο, ή θα απαντήσετε στον συνάδελφο που καίγεται στο απέναντι γραφείο ότι θα ασχοληθείτε με το δικό του επείγον θέμα μόλις τελειώσετε τη δική σας επείγουσα δουλειά.
Πηγαίνετε δέκα λεπτά νωρίτερα στα ραντεβού σας. Αποφεύγετε το άγχος και τα νεύρα της κίνησης και κερδίζετε δέκα λεπτά χρόνο για τον εαυτό σας: για να χαλαρώσετε, να χαζέψετε, να βολτάρετε στην περιοχή ή –στην περίπτωση των επαγγελματικών ραντεβού– να προετοιμάσετε καλύτερα αυτά που έχετε να πείτε.

Το τάσι της ενοχής ή το τάσι της αθωότητας...

fairness

Έβαλε αρετές και ελαττώματα, ενοχή και αθωότητα, καλές και κακές ιδιότητες στη ζυγαριά γιατί ήθελε πριν δικάσει τον εαυτό του να’ ναι βέβαιος. Όμως τα τάσια της ζυγαριάς, με τέτοια τα βάρη πάνω τους, έμειναν στο ίδιο ύψος.
Καθότι όμως ήθελε πάση θυσία μια ετυμηγορία, έκλεισε τα μάτια του και γύρισε αμέτρητες φορές σε κύκλο γύρω από τη ζυγαριά, πότε στη μία, πότε στην αντίθετη κατεύθυνση, τόση ώρα, ώσπου να μην γνωρίζει πια σε ποιο τάσι ήταν το ένα και σε ποιο το άλλο βάρος. Έπειτα έβαλε την απόφασή του να δικάσει τον εαυτό του πάνω στο ένα απ’ τα τάσια.
Όταν ξανάνοιξε τα μάτια του το ένα απ’ τα τάσια είχε βεβαίως κατέβει, ήταν όμως αδύνατο πια να διακρίνει κανείς ποιο απ’ αυτά: το τάσι της ενοχής ή το τάσι της αθωότητας.

MULTIVERSE & ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΕΑΥΤΟΙ


Σε αυτό το άρθρο αναπτύσσεται η νέα ιδέα περί της θεωρίας του Multiverse που είναι η ενεργειακή μετατόπιση σε ένα παράλληλο σύμπαν και η ενεργειακή “ένωση” με μία πανομοιότυπη εκδοχή του εαυτού.

Αυτή η ιδέα εμπεριέχει τις ήδη υπάρχουσες θεωρίες που αφορούν το Multiverse και ενσωματώνει τις σχετικές κβαντικές ιδέες που προήλθαν μέσα από θεωρητικές συζητήσεις πάνω σε κβαντικές Αρχές όπως εκείνη του Βιοκεντρισμού αλλά και πειραματικές αποδείξεις. Η ιδέα της Πολυ-διαστατικής ενεργειακής μετατόπισης είναι μία απόπειρα να εξηγηθεί η ύπαρξη του εαυτού μας αλλά και των πολλαπλών πανομοιότυπων εαυτών που υπάρχουν στο Multiverse.Με άλλα λόγια, γιατί και πώς μπορούν οι «Πολλαπλοί Εαυτοί» να επηρρεάσουν ο ένας τον άλλο μέσα από διαφορετικά σύμπαντα.

4 Επίπεδα του Multiverse

Ας αναπτύξουμε περιληπτικά την υπάρχουσα θεωρία του Multiverse:
Η υπάρχουσα ιδέα θεωρεί πως το Multiverse εμπεριέχει τέσσερα επίπεδα που παρουσιάζονται ως εξής: το Multiverse επιπέδου 1 σημαίνει πως μιλάμε για το Διάστημα που μπορεί να παρατηρηθεί με τις τεχνολικές μας αλλά και τις φυσικές μας δυνατότητες  μας έχοντας όμως τον περιορισμό της απόστασης. Παρ’όλα αυτά υπάρχουν πολλά μεσοδιαστήματα που δημιουργούνται από αυτή την απόσταση και δεν γίνεται να παρατηρηθούν και σχηματίζουν το Multiverse. Απλούστερα, το Σύμπαν αποτελείται από την ένωση που δημιουργούν αρκετά Υπό-Σύμπαντα ( Κάτι τέτοιο υποδεικνύει πως βρισκόμαστε σε κάποιοΥπο-Σύμπαν) και για αυτό ι ιδέα εξακολουθεί να υποστηρίζεται από την θεώρηση του Big Bang. Ένα Multiverse επιπέδου 2 ­υποδηλώνει πως εκτός από το  Σύμπαν στο οποίο βρισκόμαστε υπάρχουν και πολλά ακόμη Σύμπαντα τα οποία έχουν εντελώς διαφορετικούς Φυσικούς Νόμους, Αρχές, ακόμη και χωροχρονικές διαστάσεις. Οι Κοσμολόγοι που αρέσκονται να υποστηρίζουν την ύπαρξη του Multiverse #2 υποστηρίζουν πως δεν είμαστε μοναδικά όντα και αντ’αυτού ο εαυτός μας βρίσκεται σε πολλαπλές εκδοχές του στα διάφορα παράλληλα σύμπαντα (Πολλαπλοί Εαυτοί). Έτσι, ακριβώς την ίδια στιγμή τουχρόνου θα μπορούσαν οι διαφορετικές εκδοχές του Εαυτού να εκδηλώνουν διαφορετικές συμπεριφορές (π.χ ένα συγκεκριμένο άτομο θα μπορούσε να περπατάει σε κάποιο δρόμο στο Σύμπαν 1, αλλά στο Σύμπαν 2 το ίδιο άτομο θα μπορούσε να βρίσκεται στο σπίτι του και να διαβάζει κάποιο βιβλίο).

Ο πόνος δεν διαφέρει από την μέθη.



Ο πόνος και η μέθη είναι δύο κοινοί δρόμοι. Ο ένας μοιάζει τόσο πολύ με τον άλλον. Το μυαλό του μεθυσμένου είναι δεμένο και φέρεται αλόγιστα. Το ίδιο ακριβώς όμως γίνεται και στον πόνο. Πάλι το μυαλό είναι δεμένο και δεν έχουμε σωστή «ορατότητα». Ο πόνος μας εξαναγκάζει, το ίδιο και η μέθη. Αφού το μυαλό δεν λειτουργεί σωστά μαγκώνει και έτσι ούτε οι αισθήσεις μας λειτουργούν σωστά. 


Έτσι αυτός που πονά είναι στην πραγματικότητα σαν μεθυσμένος. Μεθυσμένο στην κυριολεξία, αλλά και με – θισμένο. Δηλαδή από εθισμούς προκλήθηκε ο πόνος.
Ο πόνος ανάλογα μας οδηγεί στην απελπισία και στην αναλγησία.
Όλο αυτό για έναν άνθρωπο δεν είναι ένας εύκολος «αντίπαλος» καθώς το τοπίο του πόνου- μέθη, μας εξαναγκάζει να πράττουμε μέσα από αυτό.
Πότε όμως ένας άνθρωπος φτάνει και από πού στον πόνο ?
Στον πόνο ένας άνθρωπος θα φτάσει όταν «πίνει», «καταπίνει» συμπεριφορές, καταστάσεις, γεγονότα. Έτσι ανάλογα το χρονικό διάστημα που θα «πίνει» έρχεται και ο πόνος για να μας δείξει ότι φτάσαμε στην μέθη. Δηλαδή δεν έχουμε σωστή ορατότητα, ούτε στα έξω, αλλά ούτε στα μέσα μας. Η ζωή μας μετατρέπεται ανάλογα τον πόνο, σε δυνάστη και ο πόνος μας οδηγεί είτε σε απόσταση από την υπόστασή μας, είτε ενδέχεται να γίνει ο καλύτερος σύμμαχος- δάσκαλος οδηγός.  

NASA Αν υπάρχει ο Πλανήτης Χ θα τον βρούμε

Από τα μέσα της δεκαετίας του 19ου αιώνα αστρονόμοι διατύπωσαν την άποψη ότι σε κάποια άκρη του ηλιακού μας συστήματος βρίσκεται ένας πλανήτης ο οποίος λόγω της απόστασης αλλά και του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεται είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπισθεί και να παρατηρηθεί με άμεσο τρόπο.
planet-xΟ υποθετικός «Πλανήτης Χ» βρίσκεται πολύ μακριά από τον Ήλιο, και δείχνει να επηρεάζει άλλα σώματα στη μεθόριο του Ηλιακού Συστήματος
Πριν από λίγα 24ωρα παρουσιάστηκε μια μελέτη στην οποία οι επιστήμονες που την υπογράφουν υποστηρίζουν ότι ο πλανήτης Χ (όπως έχει ονομαστεί αυτό το μυστηριώδες κοσμικό σώμα) είναι υπαρκτός. Μάλιστα οι ερευνητές τον ονόμασαν πλανήτη 9 (ως τον ένατο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος) και προχώρησαν σε εκτιμήσεις για το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά του.
Η NASA αντέδρασε άμεσα αρχικά με τον Τζιμ Γκριν, διευθυντή πλανητικών επιστημών της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας. «Η μελέτη που παρουσιάστηκε στις 20 Ιανουαρίου ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για την πλανητική αναζήτηση. Η παροχή ερεθισμάτων είναι μια υγιής διεργασία στην επιστημονική διαδικασία.

Το σεξ πάντα είναι καλύτερο μετά από καβγά

ΠΑΝΟΣ ΜΑΝΑΡΑΣ 


Αρχικά να σας πω πως είμαι κι εγώ ένας απ᾽ αυτούς τους άντρες που απολαμβάνουν το σεξ μετά από έναν άγριο τσακωμό. Επίσης, όμως, θεωρούμαι κι ένας απ᾽ αυτούς που πιστεύουν πως «το πολύ το Κύριε ελέησον το βαριέται κι ο παππάς».


Κλείστε, λοιπόν, τα μάτια για λίγα δευτερόλεπτα και μεταφερθείτε στο εξής σκηνικό:

Το φως απ᾽ το πορτατίφ του δωματίου σχηματίζει τις μορφές «ξένων» στους γεμάτους από αφίσες τοίχους. Σκόρπια αποτσίγαρα και στάχτες επάνω στο τραπέζι, έχουν χαράξει έναν νοερό κύκλο γύρω απ᾽ το γυάλινο τασάκι. Αυτό που σου είχα χαρίσει κάποτε, με τις καρδιές που κάπνιζαν, σε μια απέλπιδα προσπάθειά μου να σε κάνω να κόψεις το κάπνισμα.

Δίπλα απ᾽ την αναποδογυρισμένη καρέκλα υπάρχουν τα κομμάτια ενός πιάτου, σημάδι που επισφραγίζει ότι πριν λίγες ώρες, σ᾽ αυτό το δωμάτιο, τίποτα δε θύμιζε τη σιωπή που το στοιχειώνει αυτή τη στιγμή.

Κάνω δύο τρία βήματα ακόμη με τα μάτια μου, και το δαντελωτό σου εσώρουχο κρέμεται μισό απ᾽ την άκρη της πολυθρόνας, πολύ περίτεχνα, σαν κάποιος να το τοποθέτησε εκεί εσκεμμένα.

Καλσόν, μπλούζα, σουτιέν, τζιν, κάλτσες, παπούτσια, όλα τα υπόλοιπα σκορπισμένα στο πάτωμα, τσαλακωμένα, λες  και για λίγο ζωντάνεψαν και συμμετείχαν σε μία μάχη  χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς φραγμούς και μισόλογα.

Αυτή εξάλλου δεν είναι στην πραγματικότητα κι η φύση ενός άγριου τσακωμού;
Καταναλώνεις όλη σου την ενέργεια στο να βρεις τις κατάλληλες λέξεις να πληγώσεις τον άνθρωπό σου, μιας κι εκείνος προσπαθεί απεγνωσμένα να κάνει το ίδιο.

ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ





Την ζωή μας εμείς την χαράσσουμε και σχεδιάζουμε, ανάλογα με τις σκέψεις που κυριεύουν τον νου μας. 


Ο νους είναι η λογική που αντιλαμβανόμαστε την αλήθεια και αυτή η αλήθεια κυριεύει την ζωή μας.


Kαι η ζωή μας είναι ανάλογη με την αντίληψη που έχουμε για την αλήθεια.

Όταν αφηνόμαστε να μας επηρεάσουν οι θνητές αρνητικές επιπτώσεις που άλλοι σχεδιάζουν για εμάς, και αφομοιωνόμαστε σε αυτές, χάνουμε τις δικές μας σκέψεις.

Η θνητή ανθρώπινη ψυχή




Κάτι που μου διέφευγε και κατανόησα πρόσφατα, είναι ότι η ανθρώπινη ψυχή που ζει πάνω στην Γη είναι θνητή, γι'αυτό και μπορεί να νιώσει την αρνητική ενέργεια, την θετική, την ομορφιά του φωτός την αγάπη. 


Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε, ότι το καλύτερο κριτήριο επιλογής, είναι να ακούμε τους παλμούς της ψυχής, η οποία σε κάθε αρνητικό συναίσθημα, μας τονίζει ότι βαδίζουμε σε λάθος δρόμο, και σκοπός μας είναι να αντιμετωπίσουμε σωστά την κάθε αρνητική κατάσταση χωρίς πάθος και επιθυμία από εγωϊσμό, ειδάλλως κινδυνεύουμε αν ειδικά δεν έχουμε αγαθές προθέσεις να οδηγηθούμε από το φως στο σκοτάδι του αρνητισμού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα