Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Αντίο Starman....

davidbowie2013 large


Από τον Γιάννη Πετρίδη

Απέραντη θλίψη, πέθανε 69 ετών ο David Bowie

Πραγματικό σοκ, όπως κάθε ξαφνικός θάνατος αγαπημένου προσώπου: David Bowie. θα συναντηθούμε ίσως ξανά, κάπου, κάποτε στο διάστημα σ' αυτό το σύντομο ταξίδι μας στην Γη
Δεν αποτελεί πρωτοτυπία βέβαια το ότι ο David αγαπούσε την πατρίδα μας. Στις 3 μέρες που  φιλοξενήσαμε αυτόν και τον φίλο του Iggy Pop μαζί με τον αξέχαστο φίλο Μίκη Κορίνθιο, ταξιδεύαμε για τρεις μέρες στους αρχαιολογικούς τόπους της πατρίδας μας και εκτός από μουσική, μιλάγαμε για την ιστορία μας και το πόσο σημαντικό ρόλο έχει παίξει στην ιστορία όλου του πλανήτη.

Εντυπωσιάσθηκαν και οι δύο, όπως και η γραμματέα τoυς που τους συνόδευε και ήταν στριμωγμένη μαζί τους στο πίσω κάθισμα του Austin,  από την επίσκεψη στους Δελφούς και την απέραντη γαλήνη που προσφέρει το τοπίο και η θέα στο Σούνιο.

Μέσα σε ένα μικρό Austin 1100, δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα του ροκ, στην δεκαετία του '70, μας έδωσαν την ευκαιρία να ζήσουμε μια ανεπανάληπτη εμπειρία που μένει αξέχαστη όσο διαρκεί η ζωή μας στον πλανήτη.

Ήταν η εποχή που είχε κυκλοφορήσει το Young Americans και μου έλεγε για την συνεργασία του με τον John Lennon στο Fame, μια συνεργασία που είχε αποφασισθεί σε ένα πάρτι για μια νέα ταινία της Elizabeth Taylor.

Iggy και David λάτρευαν την μουσική Soul, όπως εγώ και ο Μίκης και βρήκαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για όλα τα ιερά τέρατα της μουσικής που έγραψαν ιστορία στις δεκαετίες 50 και 60.    

Tον David, είχα την ευκαιρία να συναντήσω μερικές ακόμα φορές στην ζωή μου, στην Γερμανία από όπου είναι και αυτό το μικρό σε διάρκεια βιντεάκι από το YouTube και στην Αγγλία όπου είχαμε ατέλειωτες συζητήσεις για την μουσική και μου μίλησε για το είδωλο του που ήταν ο Anthony Newley και θυμόταν πόσο ντράπηκε όταν πήγε μικρός να του ζητήσει αυτόγραφο.

Ο αθόρυβος τρόπος που έφυγε με αξιοπρέπεια από την ζωή κάνοντας μας δώρο ένα εξαιρετικό τελευταίο άλμπουμ, κάνει πραγματικά πιο μεγάλη την λύπη μας για την μεγάλη απώλεια.

Ο Κόσμος των Φωτεινών Ονείρων

© Έρικ Σμυρναίος
safe-dreamingΘα θέλατε να ζείτε σε κάποιο εξωτικό νησί όπου θα είσαστε ζάπλουτοι και θ’ απολαμβάνετε τον έρωτα της γυναίκας ή του άνδρα των ονείρων σας;  Θα προτιμούσατε να πετάτε σαν πουλί, να ελέγχετε τη φωτιά ή να προκαλείτε καταιγίδες με μία σας σκέψη; Μια βόλτα στην Αθήνα της εποχής του Περικλή ή στην αστραφτερή πρωτεύουσα της Ατλαντίδας σας κινεί το ενδιαφέρον;
Για να τα ζήσετε όλα αυτά, το μόνο που χρειάζεται είναι να εισχωρήσετε μέσα σ’ ένα φωτεινό όνειρο. Τι είναι όμως τα φωτεινά όνειρα;  Σύμφωνα με τη σχετική βιβλιογραφία, πρόκειται για μια ασυνήθιστη διανοητική κατάσταση κατά την οποία κάποιος που  βλέπει ένα όνειρο διατηρεί την συνειδησιακή του ακεραιότητα και γνωρίζει ότι εκείνη τη στιγμή ονειρεύεται. Ξυπνάει δηλαδή μέσα στον προσωπικό του ονειρόκοσμο. Η πράξη αυτή του επιτρέπει να διαμορφώνει όπως θέλει τα σενάρια των ονείρων του και να τα μεταμορφώνει σε πολύχρωμες και αληθοφανείς περιπέτειες. Ο ονειρευτής μπορεί τότε να ζήσει την πιο απίθανη φαντασίωση, να πετάξει πάνω από βουνά, ν’ αλλάξει μορφή, να περιπλανηθεί σε αρχαία δάση ή να επισκεφτεί εξωγήινους πλανήτες. Ο μόνος περιορισμός που υπάρχει είναι τα όρια της προσωπικής του φαντασίας. Πολλοί ονειρευτές χρησιμοποιούν τα φωτεινά όνειρα ως εργαλεία αντιμετώπισης ψυχολογικών προβλημάτων ή αγχωτικών  καταστάσεων που αντιμετωπίζουν στην πραγματική τους ζωή.  Πολλοί έρχονται σε επαφή με τα δημιουργικά τους ταλέντα,  συνθέτουν μουσική, ζωγραφίζουν όμορφους πίνακες ή επιλύουν πρακτικά προβλήματα που τους ταλαιπωρούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Άλλοι τα χρησιμοποιούν ως μέσον συνειδητής αλληλεπίδρασης  με άλλα τμήματα του ψυχισμού τους, επικοινωνώντας για παράδειγμα με διάφορους ονειρικούς χαρακτήρες που συναντούν στις φανταστικές τους περιπλανήσεις. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι έχουν επικοινωνήσει με το υποσυνείδητό τους μιλώντας στον ίδιο τον ονειρικό κόσμο που τους περιβάλλει.
Σύμφωνα με σχετικές μελέτες, αναλώνουμε το 1/3 της ζωής μας ονειρευόμενοι. Επίσης, οι μισοί από μας έχουμε δει τουλάχιστον ένα φωτεινό όνειρο κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Ο Αριστοτέλης είχε εντοπίσει την ύπαρξή τους γιατί στα κείμενά του αναφέρει ότι συχνά, όταν κάποιος κοιμάται, υπάρχει κάτι από τη συνείδησή του που γνωρίζει ότι οτιδήποτε παρουσιάζεται μπροστά της δεν είναι παρά ένα όνειρο. Στην αρχαία Πέργαμο γιατροί χρησιμοποιούσαν τα φωτεινά όνειρα ως θεραπευτική μέθοδο και τα ονειρομαντεία της αρχαιότητας ίσως είχαν αναπτύξει μεθόδους πρόκλησης φωτεινών ονείρων που να ήταν πολύ αποτελεσματικές.

Ο πόλεμος της Ευρώπης

ΕΙΚΟΝΑ---Ευρωζώνη,-Γερμανία
Η Ελλάδα ευρίσκεται στο επίκεντρο της σύγκρουσης των Η.Π.Α. με τη Γερμανία, αντικείμενο της οποίας είναι η ηγεμονία της ηπείρου μας, ενώ καιροφυλακτούν η Ρωσία και η Κίνα – οπότε η κρίση θα διαρκέσει πολλά χρόνια ακόμη 
.
«Η Γερμανία συνηθίζει να κερδίζει όλες τις μάχες, χάνοντας τελικά τον πόλεμο. Με βάση όλα όσα συμβαίνουν λοιπόν, φαίνεται πως η ιστορία επαναλαμβάνεται – αν και με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, επειδή οι οικονομικοί πόλεμοι, στους οποίους οι Η.Π.Α. είναι αναμφίβολα εξαιρετικά ισχυρές, ακολουθούν διαφορετικούς κανόνες» (πηγή).
.

Ανάλυση

Η χώρα που δεν επιθυμεί τη δραστηριοποίηση του ΔΝΤ στην Ευρωζώνη είναι αναμφίβολα η Γερμανία – έχοντας χρηματοδοτήσει την Πορτογαλία, έτσι ώστε να το εξοφλήσει, καθώς επίσης την Ιρλανδία. Υπενθυμίζουμε πως η ΕΚΤ επέτρεψε στην κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας την εκτύπωση 40 δις € περίπου, τα οποία θα αποπληρωθούν μετά το 2040 – ως αντάλλαγμα για την ανάληψη των χρεών των τραπεζών, εκ μέρους του κράτους.
Εν τούτοις, στην περίπτωση της Ελλάδας, επιμένει πως είναι απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ – ενώ η ίδια η Ελλάδα, προηγουμένως μέσω του κ. Σαμαρά (ο οποίος ανετράπη λίγο αργότερα) και πρόσφατα από τη σημερινή κυβέρνηση (που μάλλον δεν θα ολοκληρώσει τη θητεία της), τάσσεται επίσης εναντίον του ΔΝΤ.
Το παράδοξο στην προκειμένη περίπτωση είναι πως το ΔΝΤ είναι το μόνο που έχει αφενός μεν παραδεχθεί επανειλημμένα τα λάθη του, στο θέμα του χειρισμού της ελληνικής κρίσης (ανάλυση), αφετέρου τοποθετείται υπέρ της διαγραφής μέρους του δημοσίου χρέους – όταν την ίδια στιγμή η Γερμανία είναι αντίθετη.
Εύλογα λοιπόν υποθέτει κανείς πως και η σημερινή κυβέρνηση παίζει το παιχνίδι της Γερμανίας, η οποία επίσημα τάσσεται υπέρ του ΔΝΤ, ενώ στην πραγματικότητα θέλει να το διώξει από την Ευρωζώνη – έτσι ώστε να παραμείνει ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της Ευρώπης, ανακτώντας σταδιακά την ανεξαρτησία της από τις Η.Π.Α.
Κάτι ανάλογο διαπιστώνεται επίσης στο θέμα της ΤΤΙΡ (ανάλυση), μέσω της οποίας η υπερδύναμη προωθεί τη δημιουργία του οικονομικού ΝΑΤΟμε απώτερο στόχο να διασφαλίσει την κυριαρχία της στην Ευρώπη – παράλληλα να εμποδίσει τυχόν συνεργασία της Γερμανίας με τη Ρωσία στην περιοχή της Ευρασίας, η οποία θα μετέτρεπε αυτόματα τις Η.Π.Α. σε μία περιφερειακή πλέον δύναμη.
Και σε αυτήν την περίπτωση η Γερμανία τάσσεται επίσημα υπέρ της υπογραφής της συμφωνίας, ενώ ταυτόχρονα κάνει ότι μπορεί για να μη δρομολογηθεί – με έμμεσους τρόπους φυσικά (διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, ψηφίσματα κλπ.), όπως συμβαίνει με την Ελλάδα, όπου χρησιμοποιεί ως «εργαλείο» τις εκάστοτε κυβερνήσεις της.
Φαίνεται δε πως ο σημερινός πρωθυπουργός, παρά το ότι γνωρίζει την παγίδα, στην οποία οδηγήθηκε ο κ. Σαμαράς (υπόσχεση της Γερμανίας για την αναδιάρθρωση του χρέους, η οποία δεν τηρήθηκε), κάνει το ίδιο λάθος – γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση του, ενώ ήδη προωθείται ο διάδοχος του (άρθρο).
Περαιτέρω, επιθυμούμε να τονίσουμε ξανά πως δεν τοποθετούμαστε ποτέ εναντίον της Γερμανίας, αφού κάνει απλά τη δουλειά της όσο καλύτερα μπορεί και όπως η ίδια νομίζει –  σε αντίθεση με τις ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες ανέκαθεν φοβόνταν να λειτουργήσουν ως η πολιτική ηγεσία ενός ανεξάρτητου κράτους (χωρίς αυτό να σημαίνει πως τις θεωρούμε ενδοτικές).

Χυμοί που αντιστρέφουν τον διαβήτη τύπου 2 σε 1 εβδομάδα!

διαβήτη χυμό

Εδώ, σας παρουσιάζουμε δύο συνταγές με χυμούς , οι οποίες αποδεδειγμένα αντιστρέφουν τον διαβήτη τύπου 2 μέσα σε μια εβδομάδα. 
Θα πρέπει να αποφύγετε να τρώτε πίτσα, ρύζι, πατάτες, καλαμπόκι, και επεξεργασμένα τρόφιμα που περιέχουν αλεύρι, σιτάρι, γλουτένη, ζάχαρη, σιρόπι καλαμποκιού, και τρανς λιπαρά οξέα.
Χυμός από Σπανάκι και Σέλινο
Συστατικά:
  • 3 χούφτες σπανάκι
  • 2 κοτσάνια σέλινο, χρησιμοποιήστε και τα φύλλα 
  • 1 καρότο
  • 1 πράσινο μήλο
  • 1 αγγούρι, προαιρετικό
Παρασκευή:
Καθαρίστε και ξεφλουδίστε τόσο το μήλο όσο και το καρότο, και μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε τους σπόρους του μήλου. Στύψτε τα μαζί με το σπανάκι και το σέλινο.
Σημείωση:

Τίποτα δεν μπορεί να καταστρέψει την αγάπη, γιατί διαλύονται μέσα σ’ αυτήν τα πάντα!

a6636-agapi2bkrishnamurti
Να είσαι πνευματικά ευέλικτη. Η δύναμη δεν βρίσκεται στο να είναι κανείς άκαμπτος και σταθερός, αλλά στο να είναι ευλύγιστος. Το ευλύγιστο δέντρο αντέχει στη θύελλα. Μάζεψε όλη τη δύναμη που δίνει ένας γρήγορος νους. 
Η ζωή είναι παράξενη· συμβαίνουν τόσα πράγματα εκεί που δεν τα περιμένει κανείς, ώστε απλώς με το ν’ αντιστέκεται σ’ αυτά δεν πρόκειται να λύσεις κανένα πρόβλημα. Χρειάζεται να έχει κανείς τεράστια ευλυγισία και σταθερή καρδιά.
Η ζωή είναι σαν μια κόψη ξυραφιού και πρέπει να περπατήσει κανείς πάνω σ’ αυτό το μονοπάτι με εξαιρετική προσοχή και ευέλικτη σοφία.
Η ζωή είναι πολύ πλούσια, έχει τόσους πολλούς θησαυρούς κι εμείς την πλησιάζουμε με άδειες καρδιές· δεν ξέρουμε πώς να γεμίσουμε τις καρδιές μας με την αφθονία της ζωής. Ενώ είμαστε φτωχοί μέσα μας, όταν μας προσφέρονται τα πλούτη της τ’ αρνιόμαστε. Πάμε στο πηγάδι για νερό κρατώντας δαχτυλήθρα κι έτσι η ζωή καταντάει μια κακόγουστη υπόθεση, ασήμαντη και μικρή.

Φιλοσοφία του Νίτσε


Ήταν μόνος και δεν έκανε τίποτα άλλο
Απο το να βρίσκει τον εαυτό του.

Λοιπόν, απολάμβανε τη μοναξιά του και σκεφτόταν πολύ ωραία πράγματα για ώρες ολόκρηρες..



Στα αστικά κέντρα υπάρχουν ολοένα και περισσότεροι singles (μόνοι)και άνθρωποι που νιώθουν απομονομένοι. Για να αποφύγουν να ακουστεί η μοναξιά τους, ανοίγουν την τηλεόραση όλη μέρα, συνδέονται πολλές ώρες στο internet  ή επιδίδονται σε οποιαδήποτε δραστηριότητα μεταμφιέζει την σιωπή τους.

Υπάρχει, ωστόσο, μια δημιουργική μοναξιά που προσφέρει στο άτομο τεράστια ποσότητα θετικής ενέργειας. Με το να  αποσυνδεόμαστε για κάποιες ώρες απο τον κόσμο, συνδεόμαστε με την εσωτερική μας πηγή σοφίας. Είναι ένα ταξίδι - προσκύνημα στον εαυτό μας, που τρομάζει όσους δεν το έκαναν ποτέ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Αυτό το μαγικό ρόφημα εξαφανίζει τα Άσπρα Μαλλιά!

άσπρα μαλλιά


Μιλάμε για ένα ισχυρό μείγμα,  που βελτιώνει την υγεία του δέρματος και δίνει λάμψη, και είναι ιδιαίτερα επιτυχές όσον αφορά τη διαδικασία της εξάλειψης των άσπρων μαλλιών.
Για την προετοιμασία του μείγματος αυτού, θα χρειαστείτε:
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
200 γραμμάρια λινέλαιο
3 σκελίδες σκόρδο (μικρό)
4 λεμόνια
1 κιλό μέλι

Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΥΜΝΟΥ


Πέθανε στις τρεις η ώρα τα ξημερώματα 27 Φεβρουαρίου, το 1943, και την επομένη, στην κηδεία του απήγγειλαν ποιήματά του ο Σικελιανός και ο Σκίπης. Οι παρευρισκόμενοι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και η τελετή του αποχαιρετισμού σ' έναν εθνικό άνδρα προσλαμβάνει χαρακτήρα αντιστασιακό. Η Ελλάδα είναι υπό την γερμανική κατοχή.
Δεν θα επιχειρήσω να μιλήσω για το λογοτεχνικό έργο του εθνικού ποιητή Κωστή Παλαμά. Δεν είμαι ο κατάλληλος και τι να πεις με λίγες λέξεις, για έναν άγιο, για έναν θεό. Για μια ανθρώπινη παρουσία που ανήκει στην εποχή της και σε καμμία περίπτωση στα χρόνια μας.
Γεννήθηκε σα σήμερα 13 Ιανουαρίου 1859 στην Πάτρα και στα δέκα χρόνια του έγραψε το πρώτο του ποίημα. “Σε αγαπώ, εφώνησα”. Πριν μπει στη Νομική Αθηνών, στα 17 του, δημοσίευσε το πρώτο του ποίημα. Το 1928 έγινε ακαδημαϊκός και το 1930 πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών.

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


Τρεις είναι οι Έλληνες, που με το δικό τους τρόπο, και χωρίς να το «δηλώσουν», είπαν στην ελληνική κοινωνία ότι «Είμαστε ομοφυλόφιλοι». Και ο κόσμος, χωρίς να ακούσει αυτό που δεν «δήλωσαν», αντιλαμβανόταν ότι αυτοί οι τρεις γίγαντες στον τομέα τους μεταπολεμικοί Έλληνες ήταν gay. Μιλάμε για τον μουσικό Μάνο Χατζηδάκι, τον δημιουργό του Θεάτρου Τέχνης Κάρολο Κούν και τον ζωγράφο Γιάννη Τσαρούχη.
Γράφω τούτες τις αράδες για να αποτίσω φόρο τιμής και αναγνωρίσεως σε μια φράση απίστευτης ιστορικής αξίας που βγήκε από το στόμα του Γιάννη Τσαρούχη.
Μια παρένθεση. Ο Τσαρούχης, σ’ όλους τους πίνακες του είχε μοντέλα φαντάρους, ναύτες. Ο μαιτρ είχε μεγάλη αδυναμία στα 20χρονα στρατευμένα αγόρια. Παρακάτω.
«Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις». Αυτή είναι η κολοσσιαία ατάκα του Τσαρούχη. Για την Ελλάδα του 20ου αιώνα, ο άνθρωπος είπε τη μεγάλη αλήθεια. «Είσαι ό,τι δηλώσεις». Δηλαδή;

Αιτίες του νεανικού διαβήτη

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Μία σημαντική έρευνα δημοσιεύθηκε πρόσφατα και αφορά τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Τον διαβήτη δηλαδή που εμφανίζεται στην νεανική ηλικία.
Ο διαβήτης των ενηλίκων (διαβήτης τύπου 2), είναι γνωστό πια, πως οφείλεται σε μεταβολικές διαταραχές που προκαλούνται από τις ορμόνες του στρες.


Ο νεανικός διαβήτης όμως, δεν έχει συσχετισθεί με τις ορμόνες του στρες. Τι
ακριβώς τον προκαλεί, δεν είναι ακόμη γνωστό. Μία πολύ πιθανή εκδοχή είναι αυτή της αυτοανοσίας. Ο οργανισμός (το ανοσοποιητικό σύστημα), δηλαδή, για άγνωστους προς το παρόν λόγους, δημιουργεί αντισώματα εναντίον των κυττάρων του παγκρέατος σε αυτά τα παιδιά καταστρέφοντας αυτό το όργανο που παράγει την ινσουλίνη του οργανισμού. Η ινσουλίνη είναι η απαραίτητη ορμόνη για τον μεταβολισμό του σακχάρου.

Στην πρόσφατη έρευνα που ανέφερα στην αρχή του άρθρου,  οι επιστήμονες, μελέτησαν το μικροβίωμα  παιδιών που είχαν κληρονομικό ιστορικό βεβαρημένο (γονείς, ή συγγενείς που είχαν εμφανίσει παρόμοιο διαβήτη). Μικροβίωμα, είναι όπως σας έχω εξηγήσει σε άλλοβίντεο, το σύνολο των μικροβίων και ιών που ζει στο έντερό μας. Όπως έχουν δείξει πολλές έρευνες μέχρι τώρα, η σωστή αναλογία αυτών των οργανισμών που ζουν μαζί μας, μέσα στο έντερό μας, έχει μεγάλη σημασία για την καλή λειτουργία όχι μόνον του σώματός μας αλλά και του ψυχισμού μας.

Ερευνητές στην Αμερική, λοιπόν, αποφάσισαν να μελετήσουν παιδιά που είχαν οικογενειακό ιστορικό διαβήτη τύπου 1, ως προς την κατάσταση του μικροβιώματός τους, και να παρακολουθήσουν αυτή την κατάσταση, από τη γέννησή τους μέχρι τα 3 τους χρόνια, μελετώντας τα κόπρανά τους.

10 Πράγματα που δεν ξέρεις για τον Γαλαξία

1. Είναι σπειροειδής με έναν ορθογώνιο κεντρικό κόμβο.

milkyway
Μπορεί να γνωρίζεις ότι ο γαλαξίας μας είναι ένας σπειροειδής γαλαξίας, ίσως το πιο όμορφο είδος γαλαξία. Το έχεις δει: μαγευτικά σκέλη να στριφογυρίζουν έξω από ένα κεντρικό κόμβο ή την έξαρση λαμπερών αστεριών. Αυτοί είμαστε εμείς. Αλλά πολλές σπείρες έχουν ένα περίεργο χαρακτηριστικό γνώρισμα: ένα ορθογώνιο σμήνος αστεριών στο κέντρο, αντί για μια σφαίρα, και τα σκέλη να  ακτινοβολούν από τις άκρες του ορθογώνιου αυτού. Οι αστρονόμοι αποκαλούν αυτό το σμήνος “bar” και όπως σωστά μάντεψες: έχουμε  ένα.
Στην πραγματικότητα, το δικό μας είναι αρκετά μεγάλο. Με 27.000 έτη φωτός απόσταση από άκρη σε άκρη, είναι μεγαλύτερο από τα περισσότερα “bar” που υπάρχουν. Βέβαια, το διάστημα είναι μια σκληρή γειτονιά. Ποιος δεν θα ήθελε ένα τεράστιο “bar” να βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της πόλης του;

Στ. Χόκινγκ: «Οι μαύρες τρύπες έχουν ηλεκτρικά ‘μαλλιά’ που αποθηκεύουν πληροφορίες και εξηγούν πώς η πληροφορία δραπετεύει από αυτές»

Μια νέα θεωρία για τη λειτουργία των μελανών οπών στο Σύμπαν ανέπτυξε ο διάσημος βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη μελέτη τους. Ο Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι πληροφορίες που υπάρχουν στην ύλη που εισέρχεται σε μια μαύρη τρύπα δεν καταστρέφονται μαζί με αυτή αλλά αποσπώνται και αποθηκεύονται σε εξωτικές κοσμικές δομές στον ορίζοντα των γεγονότων, το αόρατο σύνορο το οποίο περιβάλλει κάθε μαύρη τρύπα στο Σύμπαν και εμποδίζει το φως να ξεφύγει.
hair-of-black-holeΣύμφωνα με τον Χόκινγκ οι μαύρες τρύπες έχουν κοσμικά μαλλιά που συγκρατούν και αποθηκεύουν τις πληροφορίες της ύλης που χάνεται μέσα σε αυτές
Το παράδοξο
Όσα γνωρίζουμε για τις μαύρες τρύπες υποδεικνύουν πώς όταν η ύλη εισέλθει σε μια μελανή οπή καταστρέφεται στα εξ ων συνετέθη και φυσικά μαζί της καταστρέφονται και όλες πληροφορίες. Ομως οι νόμοι της κβαντομηχανικής αναφέρουν ότι οι πληροφορίες που πέφτουν στις μελανές οπές διασώζονται και μπορούν να ανακτηθούν. Αυτός ο κοσμικός γρίφος έχει ονομαστεί από τους ειδικούς «παράδοξο της πληροφορίας».

Σχετικά με την «είδηση» για αυτόφωρο σε γονείς που μεταφέρουν παιδιά με μοτοσυκλέτα χωρίς κράνος



Από τα μέσα του ’14 κυκλοφορεί σε διάφορα blogs κι ακόμη και σε σελίδες μοτοσυκλέτας, η είδηση πως οι γονείς θα υποστούν την αυτόφωρη διαδικασία σε περίπτωση που μεταφέρουν παιδιά χωρίς κράνος. Αυτή η είδηση δεν ισχύει, και επειδή τώρα τελευταία συνεχίζει να κάνει κύκλους στην επικαιρότητα, θεωρούμε πως πρέπει να ενημερώσουμε για όσα ισχύουν σε περίπτωση μεταφοράς παιδιών με μοτοσυκλέτα.
Ο ΚΟΚ απαγορεύει την μεταφορά παιδιών μικρότερων από πέντε ετών, χωρίς ειδικό κάθισμα συγκράτησης, όπως το αναφέρει. Υπάρχουν στο εμπόριο αντίστοιχα καθίσματα αλλά και ειδικοί ιμάντες πρόσδεσης με τον αναβάτη. Σε κάθε περίπτωση οφείλει να φορά κράνος - σε κάθε ηλικία. Αν αυτό δεν συμβαίνει, τότε ο αναβάτης υπόκειται σε διοικητικό πρόστιμο 80 Ευρώ γιατί δεν έχει μεριμνήσει για την ασφάλεια εκείνου που μεταφέρει. Αυτός είναι κανόνας που ισχύει για όλους, και όχι μόνο για τα παιδιά, το ίδιο ισχύει και για τους συνεπιβάτες σε αυτοκίνητο που δεν φορούν την ζώνη ασφαλείας.

Συσκευές Mind Control στους καταληψίες στο Όρεγκον!!! Συσκευές έλεγχου του νου έτοιμες να τις εξαπολύσουν παντού!!!



"...Δουλεύω με μια κοινοπραξία μηχανικών και «τυχαία» ανακαλύψαμε κοντά στο Μπερνς
(Όρεγκον) μια ανώμαλη ζώνη  ηλεκτρονικών συχνοτήτων που είναι πέρα από τα συνηθισμένα...

 Η φύση και ο τόνος των πειραμάτων είναι τέτοια που όλοι πιστεύουμε ότι μια ευρεία εφαρμογή των όσων γνωρίζουμε ως  "έλεγχος του νου" είναι έτοιμη να την εξαπολύσουν στο κόσμο και, όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες...


Έχουμε την αίσθηση ότι θα ήταν ο κατάλληλος αγωγός για να απελευθερώσει τις πληροφορίες σχετικά με αυτό. Το κοινό έχει δικαίωμα να γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει..."

"Anonymous"


Επειδή θέλω να κρατήσω την NSA και τα φαντάσματα έξω από τις επιχειρήσεις μου, θέλω να σημειωθεί ότι η παραπάνω ανακοίνωση δεν είναι ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στους τελευταίους 15 μήνες, έχω προσεγγιστεί από δύο ομάδες επιστημόνων που ανησυχούν σοβαρά για την ανάπτυξη και εν αναμονή της εφαρμογής της τεχνολογίας ελέγχου του νου με τη χρήση ηλεκτρομαγνητικών μέσων...

Και οι δύο ομάδες επιστημόνων φοβούνται τη ζωή τους ....

Η τεχνολογία αυτή για τον έλεγχο του νου έχει ως εξής:

Οι αστρικές Πύλες ανόδου και καθόδου των Ψυχών!!!! Ποια τα γεωδαιτικά σημεία της Ελλάδος που επικοινωνούν με άλλες διαστάσεις!!! (Βίντεο)




Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Μια Ινδική παράδοση αναφέρει ότι οι ψυχές που πρόκειται να μετενσαρκωθούν πέφτουν από τον ουρανό με την βροχή και αναγεννιούνται  υπό την μορφή σπόρων....

Ο Διογένης ο Λαέρτιος στο ζήτημα αυτό, προσθέτει πως η ατμόσφαιρα είναι όλη πλήρη από ψυχές που πλανώνται δια μέσου του αέρος. ( De musica III).
Ενώ ο Μακρόβιος (De somnium soiplonis, I, 10) αναφέρει ότι: 
Κατερχόμενες οι ψυχές προς την γη, διέρχονται από διάφορες αστρικές περιοχές παραλαμβάνοντας εξ' αυτών ένα κατάλληλο ένδυμα φθάνοντας στη γη. Το ένδυμα αυτό αποτελείται από διάφορες ουσίες λεπτοφυών αιθερικών περιβλημάτων. Και μετά το φυσικό θάνατο όλα αυτά θα παραδοθούν ξανά και θα αποδυθούν στους πλανήτες απ' όπου είχαν παραληφθεί.

Αλλά ας δούμε ποιες είναι αυτές οι αστρικές περιοχές και πως δημιουργούνται;

Το νερό της βροχής παίρνοντας τον ουράνιο ηλεκτρομαγνητισμό κι από το έδαφος τις διάφορες μεταλλικές ουσίες, οδηγείται στις ιαματικές πηγές του πλανήτη. 
Οι ποσότητες αυτές συναντούν τα υπόγεια νερά, που μεταφέρουν τον γήινο ηλεκρομαγνητισμό, διαμορφώνοντας τα λεγόμενα τελλουρικά ρεύματα.



 Τα τελλουρικά ρεύματα  φθάνουν σταδιακά στους Ομφάλιους Λίθους, όπου από τα πανάρχαια χρόνια έχουν στηθεί  Αρχαίοι ναοί, Μεγαλιθικά, Πυραμίδες κ.ά. 

Άνθρωπος


Άνθρωπος σημαίνει να ξεχνάς, να σκοντάφτεις πάνω σε τοίχους,
να μπαίνεις σε λάθος δωμάτιο, να σταματάς το ασανσέρ σε λάθος πάτωμα.
Ο Θορώ, λέει “Ω Θεέ μου, να φτάσει κανείς στο σημείο του θανάτου μόνο και μόνο για να καταλάβει ότι δεν έζησε ποτέ” Δεν έκανες ποτέ τίποτε. Ποτέ δεν έζησες κάτι έντονα. Ποτέ δε γέλασες. Ποτέ δεν έκλαψες. Ποτέ δεν ένιωσες απελπισία. Τα αρνείσαι όλα αυτά τα πράγματα, τα σπρώχνεις μακριά
και ζεις στη χώρα του Ποτέ. Σε μια ψευδαίσθηση.
Γιορτάστε την ανθρωπιά σας. Γιορτάστε την τρέλα σας.

Osho: Ο θεός δεν είναι η λύση, αλλά το πρόβλημα (βίντεο)




Δείτε το απόσπασμα της ομιλίας του Osho, ενός από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους της σύγχρονης εποχής, με θέμα την ύπαρξη του θεού και την φιλοσοφική του προσέγγιση σχετικά με την εξέλιξη, την δημιουργία και την ελευθερία του ανθρώπου, από μια άλλη οπτική...

Για Ελληνικούς υπότιτλους πατήστε το σχετικό κουμπί στο βίντεο

Εξωγήινοι υπάρχουν – Δεν ξέρουμε πού να τους ψάξουμε


Οι αστρονόμοι είναι πεπεισμένοι ότι εξωγήινη ζωή υπάρχει, ωστόσο σύμφωνα με μια νέα θεωρητική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Nature», έως σήμερα την αναζητούσαμε σε λάθος μέρη.

Όπως αναφέρουν οι αστροφυσικοί, ζωή μπορεί να υπάρχει στους πλανήτες που περιλαμβάνουν τα σφαιρωτά αστρικά σμήνη που περιφέρονται γύρω από το κέντρο των γαλαξιών.


Εξηγούν ότι οι πλανήτες που περιλαμβάνονται σε αυτά τα αστρικά μορφώματα μπορεί να προσφέρουν τις κατάλληλες συνθήκες για τη δημιουργία και τη διατήρηση της ζωής.

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι τα σφαιρωτά αστρικά σμήνη που βρίσκονται διασκορπισμένα στο διάστημα, έχουν τέτοια μορφή ώστε ευνοούν τη συγκέντρωση πλανητών, και μάλιστα σε κοντινές μεταξύ τους αποστάσεις.

Και ακριβώς αυτό το γεγονός ότι υπάρχουν συγκεντρωμένα μαζί πολλά άστρα, και συνεπώς πολλά πλανητικά συστήματα, είναι αυτό που ευνοεί την ανάπτυξη και την άνθηση ζωής.

Επιμένω να πιστεύω ?



Πιστεύω ? σε τι πιστεύω ? Πώς πιστεύω ?
Πιστεύω με οδηγό το αν ή πιστεύω έτσι κι αλλιώς ?
Είναι η επιμονή οδηγός για την πίστη ?
Μήπως η πίστη κλειδώνει σε ένα αποτέλεσμα ?


Μήπως αντί να πιστεύω αναζητώ το αποτέλεσμα ?
Μα έτσι μήπως επειδή ορίζω το αποτέλεσμα, περνά από δίπλα μου «ξηστά» και δεν το βλέπω ?
Μήπως πιστεύω για να λάβω ? Μήπως πιστεύω από φόβο ?
Μήπως η πίστη μου είναι πτυσσόμενη ?
Μήπως πιστεύω κατά περίπτωση ?
Μήπως τελικά ο τρόπος που πιστεύω είναι σαν το ασανσέρ, πότε πάνω, πότε κάτω, πότε στη μέση ?
Μήπως τελικά ο ορισμός πιστεύω δεν είναι αυτός που θα με οδηγήσει στην αληθινή συνάντηση με τον Θεό ?
Γιατί τελικά η πίστη είναι εύπλαστη ανά περίπτωση και παίρνει τη μορφή ανάλογα με τα συμβάντα της ζωής μου ?

Καντίς* Για Τον Γούντι Άλεν

*Καντίς = Εβραϊκή Επιμνημόσυνη Προσευχή
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Είναι σίγουρα επικίνδυνο -για μένα- να γράφω έναν πρόωρο επικήδειο για τον Γούντι Άλεν.
Ναι, είναι 80 χρονών, αλλά δεν κάπνισε ποτέ, δεν έπινε, δεν δοκίμασε ουσίες, δεν ξενυχτούσε, έχει ιατρική περίθαλψη και πολύ χρήμα. Επιπλέον είναι Εβραίος της Αμερικής, οπότε μπορεί ο Ροκφέλερ να του δανείσει καμιά απ’ τις 5 καρδιές που έχει κάνει μεταμόσχευση ή μερικά μπουκάλια αγνό αίμα χριστιανών.
Δεν είναι λοιπόν καθόλου απίθανο ν’ αποχαιρετήσω τον μάταιο τούτο κόσμο πριν απ’ τον γηραιό σταρ. Αλλά αφού εκείνος δεν πρόκειται να γράψει επικήδειο για μένα, θα σκαρώσω εγώ έναν πρόωρο για ‘κείνον, και δεν νομίζω να με παρεξηγήσει.
Άλλωστε ο Γούντι Άλεν δεν υπάρχει (του το είχε πει και η πρώτη του γυναίκα). Είναι μόνο η περσόνα ενός ανθρώπου.
«Το μοναδικό μου παράπονο απ’ τη ζωή είναι ότι δεν είμαι κάποιος άλλος».
~~
Ο αληθινός άνθρωπος, ο Άλεν Στιούαρτ Κένιγκσμπεργκ, γεννήθηκε τη 1η Δεκέμβρη του 1935, στο Μπρούκλιν. Ήταν παιδί μιας τυπικής μικροαστικής εβραϊκής οικογένειας, που δεν διέφερε σε πολλά απ’ τις αντίστοιχες ιταλικές και ελληνικές. Υπερπροστατευτική μητέρα (ο αρχηγός της οικογένειας), δεκάδες συγγενείς σε κάθε γιορτή, φωνές κι αρρώστιες κι η ελπίδα να γίνει το παιδί τους κάτι… ασφαλές.

Νέος κατάλογος με το ερωτήσεις – απαντήσεις για τα capital controls


Έναν επικαιροποιημένο οδηγό για όλα ισχύουν στην εποχή των capital controls αναφορικά με την κίνηση κεφαλαίων δημιούργησε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, απαντώντας σε σειρά ερωτημάτων που απασχολούν καταναλωτές και επιχειρήσεις

Διαβάστε αναλυτικά: 
1. Τι ισχύει με τις αναλήψεις μετρητών;
Η ανάληψη μετρητών από τους συναλλασσόμενους από τραπεζικό κατάστημα ή ΑΤΜ δεν μπορεί να υπερβαίνει ημερησίως το ποσό των 60 ευρώ ανά καταθέτη, ανά τράπεζα. Ωστόσο, παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς του ημερήσιου ορίου των 60 ευρώ σε επόμενη ημέρα ή ημέρες και πάντως το αργότερο στο τέλος της εβδομάδας (κάθε Παρασκευή). Δηλαδή, κάθε εβδομάδα ο δικαιούχος μπορεί να κάνει ανάληψη έως του ποσού των τετρακοσίων είκοσι (420) ευρώ κατ’ ανώτατο όριο.
2. Επιτρέπεται η ανάληψη μετρητών σε ξένο νόμισμα από τραπεζικό κατάστημα;
ΝΑΙ, μέχρι του ημερήσιου ορίου του ισόποσου (με βάση την ισχύουσα ημερήσια συναλλαγματική ισοτιμία) των 60 ευρώ στο ξένο νόμισμα. Και στην περίπτωση αυτή ισχύει η δυνατότητα μεταφοράς του ημερήσιου ορίου σε επόμενη ημέρα και πάντως το αργότερο στο τέλος της εβδομάδας.
3. Μπορώ να χρησιμοποιήσω τη χρεωστική μου κάρτα για αναλήψεις μετρητών στο εξωτερικό;
ΝΑΙ, σύμφωνα με το ημερήσιο ή/και εβδομαδιαίο μέγιστο όριο ανάληψης ποσού που ισχύει και εντός Ελλάδος.
4. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική ή προπληρωμένη μου κάρτα για αναλήψεις μετρητών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό;
ΟΧΙ, η συγκεκριμένη συναλλαγή δεν επιτρέπεται.
5. Επιτρέπεται η κατάθεση επιταγής;
ΝΑΙ, επιτρέπεται η κατάθεση τραπεζικών και ιδιωτικών επιταγών αποκλειστικά και μόνο σε πίστωση τραπεζικού λογαριασμού. Πληρωμή επιταγών με μετρητά δεν επιτρέπεται.

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ

Κυριακος Μ
Βλάκες. Είναι γνωστοί εδώ και αιώνες. Επισταμένως όμως και ενδελεχώς, η πολυτιμότητά τους  μόλις τα τελευταία 50 χρόνια έχει ερευνηθεί και διαπιστωθεί. Ενα «εργοστάσιο» δυσανάλογο της έκτασής του σε σχέση με αυτό του αριθμού παραγωγης βλακών, είναι και η χώρα μας. Η λουσμένη στον ήλιο. Ποιος ξέρει. Να είναι το αλάτι. Να φταίει το ούζο το καταμεσήμερο. Να ευθυνεται η μόλυνση της ατμόσφαιρας . Τα αντιλιακά. Το χώμα..το κρασί… ποιος ξέρει. Αλλά έχουμε τα καλύτερα δείγματα. Πρέπει να τους θωρακίσουμε νομικά ως  Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ). Σαν τη φέτα.
Μετά από ένα διάλειμα μερικών μηνών από την απομάκρυνση του τελευταίου ηλίθιου αρχηγού από την ΝΔ,του Σαμαρά και την ολιγόμηνη παραμονή του ταβερνιάρη Μειμαράκη,σήμερα έχουμε λευκο καπνό. Ενας ακόμα μαλακότερος, ο ορισμός του τεμπέλη-βλάκα, ο γιος του Τέρυ, ο Κυριάκος «ΜΗ-τσοτάκης» εχρήσθει μετά από αδιάβλητο μαγείρεμα ως αρχηγός της Ν.Δ.
Ενος  κόμματος το οποίο είναι εδώ και δεκαετίες «όμηρος» στα χέρια της οικογένειας των (και) αρχαιοκάπηλων από τη Κρήτη. Ολα σωστα καμωμένα φυσικά και όλα υπό έλεγχο. Για να φάει ο αριστερός-σοσιαλιστής,πρέπει ο Δεξιος-βασιλικός να είναι μακρύτερα. Να ειναι δεμένος στην καρέκλα.
Και ποιος καλύτερος από το να δίνει το «βήμα» στην κλεψιά,τον ρυθμό δηλαδή το με ποια σειρά θα τρώνε οι πτέρυγες της βουλής,από τον γερο-Μητσοτάκη. Ο οποιος είναι και το ιδανικό, η «Ιθάκη»  κάθε συνταξιούχου σήμερα. (άλλωστε ο μέσος όρος ηλικίας των ψηφοφόρων που πήγαν στις κάλπες για λογαριασμό της Ν.Δ ήταν τα εξήντα χρόνια) Τι ονειρεύονται όλοι αυτοί; Μα να φτάσουν τον Μητσοτάκη στα χρόνια και στις συντάξεις. Ειναι το πρότυπο ο «Δράκουλας».

Να με αντέχεις

 Αποτέλεσμα εικόνας για Να με αντέχεις

Είναι κάτι μέρες σκοτεινές, συννεφιασμένες, που καμιά απόχρωση δεν μπορεί να φέρει πίσω τη χαρά. Ούτε χαμόγελο ούτε δάκρυ. Μέρες θολές, μέρες δύσκολες που η σκιά του κόσμου πέφτει βαριά στις πλάτες μου. Μέρες που δε θέλω να μιλώ, δε θέλω να ακούω, δε θέλω να βλέπω, δε θέλω να σκέφτομαι. Κατεβασμένα ρολά και βαριά σκεπάσματα.

Είναι κάτι μέρες σκληρές, μπαρουτιασμένες που καμία εκτόνωση δε μπορεί να διώξει την οργή. Μέρες άγριες, μέρες βίαιες που θέλω να βάλω τις φωνές και να τα γκρεμίσω όλα. Θυμός, πίκρα, απογοήτευση.

Με ρωτάς τι φταίει, τι μου λείπει, τι χρειάζομαι. Θέλω να με αφήνεις να είμαι κακό παιδί. Να κακιώνω, να αντιμιλάω, να φωνάζω, να θυμώνω, να αγριεύω. Να ξεσπάω. Δεν χρειάζομαι παρηγοριά ούτε συμβουλές. Θέλω απλώς να με ανέχεσαι. Θέλω να με αντέχεις. Όπως αντέχει μια υπομονετική μάνα το δύστροπο παιδί της. Κι εσύ να γελάς. Να μη με παίρνεις στα σοβαρά, να μη προσβάλλεσαι, να μη θίγεσαι. Μόνο να γελάς και να μένεις.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα