Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Ψυχρός Πόλεμος: Η αρχή και το τέλος;

Πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμιρ Πούτιν δήλωσε πως οι ΗΠΑ απειλούν την ασφάλεια της χώρας του. Με αφορμή τη δήλωση αυτή το ThinkOver.Gr σας παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον Ψυχρό Πόλεμο, την μακροβιότερη περίοδο αντιπαράθεσης των δυο χωρών.

the-cold-war-era
Στις 19 Οκτωβρίου 1945 ο Τζορτζ Όργουελ με άρθρο του στην εφημερίδα “Tribune” χρησιμοποιεί τον όρο «ψυχρός πόλεμος» για να περιγράψει την κατάσταση που ζούσε τότε ο κόσμος περιμένοντας έναν επικείμενο πυρηνικό πόλεμο να ξεσπάσει. Λίγους μήνες μετά στις 10 Μαρτίου 1946, ο ίδιος αναφέρει σε άρθρο του στον “Observer” ότι η Ρωσία έχει κυρήξει «ψυχρό πόλεμο» στην Βρετανία και την Βρετανική Αυτοκρατορία.
Και κάπως έτσι ξεκινά ο «Ψυχρός πόλεμος»…
Εν αρχή είναι ο Bernard Baruch
Ο Bernard Baruch ήταν σύμβουλος πολλών προέδρων των ΗΠΑ με σημαντική επιρροή και είναι αυτός που πρώτος χρησιμοποίησε τον όρο «Ψυχρός πόλεμος» για να περιγράψει την αντιπαράθεση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) και της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ).
Οι ιστορικοί δεν μπορούν να συμφωνήσουν για την ακριβή ημερομηνία της έναρξης του «Ψυχρού Πολέμου». Αν και πλέον η αρχή του τοποθετείται στο 1947, αρκετοί είναι αυτοί που ανάγουν την αρχή του στο τέλος του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου ή ακόμα και στην άνοδο των Μποσελβίκων στην εξουσία μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917. Ο ίδιος ο Λένιν είχε τονίσει σε ομιλίες του πως «η ΕΣΣΔ είναι περικυκλωμένη από εχθρικές καπιταλιστικές χώρες», την ίδια στιγμή που Στάλιν από το 1925 είχε δηλώσει ότι ο κόσμος είναι διπολικός.
Περίπου στο τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και την συντριπτική ήττα της Ναζιστικής Γερμανίας ξεκινά η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια του πολέμου η Μεγάλη Βρετανία δηλώνει επίσημα κι έμπρακτα τη συμφωνία της και τη συνεργασία της με την ΕΣΣΔ. Από την άλλη πλευρά οι ΗΠΑ ποτέ δεν καταφεύγουν σε κάτι «βαρύγδουπο» , παράλληλα όμως βρίσκονται σε μια συνεννόηση μαζί με την ΕΣΣΔ και οι τρεις δυνάμεις μαζί απαρτίζουν τις «Δυνάμεις του Άξονα». Το μέλλον της Ευρώπης όμως έχει αρχίσει και απασχολεί τις συνεργαζόμενες δυνάμεις αρκετά πριν από το αιματηρό τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Παραμένοντας κακομαθημένοι…

Παραμένοντας κακομαθημένοι...Ὁ λόγος ποὺ οἱ περισσότεροι ἄνθρωποι σήμερα παραμένουν ἀνώριμοι καὶ δὲν ἐξελίσσονται ὡς προσωπικότητες, εἶναι ἐπειδὴ ἡ προσωπικότητα θεωρεῖται κάτι ἐγγενές, καὶ ἀπὸ παιδὶ ἀκόμη θεωρεῖται κάποιος ὅτι ἔχει δικαίωμα νὰ ἔχῃ ἄποψη καὶ αὐτεξούσιο.
Αὐτὸ σημαίνει ὅτι δὲν ἔχει κάποιος λόγο νὰ ξεπεράσῃ τὸν ἑαυτό του, παραμένει κακομαθημένος καὶ ποτὲ δὲν θεωρεῖ τὸν ἐαυτό του apprenti.
Ὁ δάσκαλος ὅταν βάζῃ τὸν μαθητὴ νὰ κάνῃ παράλογα πράγματα καὶ ὁ δεύτερος πρέπει νὰ ὑπακούσῃ, τὸ κάνει ἀκριβῶς γιὰ νὰ ξεπεράσῃ τὸν ἑαυτό του. Φυσικὰ αὐτὸ μπορεῖ νὰ γίνῃ καὶ χωρὶς τὸ δάσκαλο, ἀλλὰ αὐτὸς εἶναι ὁ ῥόλος τοῦ δασκάλου, ὅταν αὐτὸς ὑπάρχῃ.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΡΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ


Άρθρο: Χριστίνα Πανταζή
Ψυχολόγος

Αρκετές φορές παρατηρείται σε διάφορα οικογενειακά συστήματα  η αντιστροφή ρόλων, όταν δηλαδή το παιδί τείνει ή συνηθίζει να φέρεται ως γονεική φιγούρα απέναντι στους υπόλοιπους ή/και όταν ταυτόχρονα οι γονείς παρουσιάζουν συμπεριφορές που προσιδιάζουν περισσότερο στα ίδια τους τα παιδιά. Στους κύκλους της συστημικής- οικογενειακής θεραπείας γίνεται  συχνά λόγος για τον όρο «γονεοποιημένο» παιδί (ή parentification). Υπό ομαλές συνθήκες, αυτό μπορεί να λειτουργήσει και θετικά αναπτύσσοντας την έννοια του «σχετίζεσθαι» όταν θα χρειαστεί το παιδί να συνεισφέρει συναισθηματικά και πρακτικά απέναντι στην οικογένειά του σε ανάλογο και μικρό βαθμό.
Ωστόσο η έννοια του «γονεοποιημένου» παιδιού αναφέρεται πάντα με την αρνητική ή σαφέστερα με τη δυσπροσαρμοστική πλευρά που ενέχει την γαλούχηση και την αποδοχή ενός ρόλου που δεν εξυπηρετεί σε τίποτα θετικό τον ίδιο, ωστόσο εξυπηρετεί την ισορροπία ολόκληρης της οικογένειας.  Σύμφωνα με τον ορισμό που δίνει η Chase η έννοια του γονεοποιημένου παιδιού θα μπορούσε να είναι:  “Παρά τις πολυάριθμες θεωρίες, τα σενάρια και τους ορισμούς, είναι γενικά παραδεκτό, ότι η γονεοποίηση μέσα στην οικογένεια, συνεπάγεται μία λειτουργική ή και συναισθηματική αντιστροφή ρόλων, στην οποία το παιδί θυσιάζει τη  δική του ανάγκη για προσοχή, ηθική στήριξη και καθοδήγηση με σκοπό να παρέχει φροντίδα και εξυπηρέτηση στις πρακτικές και συναισθηματικές ανάγκες του γονιού”.

Είμαι ένα παιδί που σου ζητάει βοήθεια

ΕΥΗ ΔΙΚΑΙΟΥ 

-Φοβάμαι!
-Έλα ρε. Μη φοβάσαι δεν πονάει. Ίσα-ίσα που θα σου αρέσει.
-Ναι, αλλά αν κάτι πάει στραβά;
-Τίποτα δε θα πάει στραβά, μη σου πω πως και τ᾽ ανάποδα θα ισιώσουν.


Το ταβάνι άρχισε να γυρίζει και σιγά-σιγά όλα σκοτείνιασαν.  Συνήλθα μετά από κάμποση ώρα και κοίταξα το χώρο γύρω μου. Ο Κώστας πεσμένος στο πάτωμα. Τον κλώτσησα ελαφριά με το πόδι και του μίλησα.

-Κώστα, ξύπνα ρε, πρέπει να την κάνουμε πριν έρθει κανείς.

Δεν πήρα απάντηση. Τον έσπρωξα ξανά,αλλά και πάλι καμία ανταπόκριση. Άρχισε να με λούζει κρύος ιδρώτας. Κάλεσα ασθενοφόρο, αλλά απ’ ότι μου είπαν ήταν ήδη αργά.

«Υπερβολική δόση», είπαν στο δικαστήριο, κι όλοι έφευγαν σοκαρισμένοι απ᾽ την αίθουσα, λέγοντας πως δεν το περίμεναν από κανέναν μας.

Αν ήξεραν! Αν ήξεραν πόσα παιδιά «φεύγουν» κάθε μέρα. Σε κάποιο σπίτι, σε κάποια παγωμένη αίθουσα νοσοκομείου, σε κάποιο σοκάκι. Αν ήξεραν, δε θα έκριναν.
Απ᾽ την άλλη πιστεύω πως ξέρουν, απλώς δεν τους νοιάζει, κι αυτό είναι χειρότερο.

Τα ομώνυμα…έλκονται

Η σχέση ως έννοια φαντάζει μια πολυπαραγοντική εξίσωση για καλούς και έμπειρους λύτες, με κύριες μεταβλητές την εμπειρία, τα βιώματα και την οπτική θεώρηση του κόσμου. Η πολυσυζητημένη έκφραση πως τα ετερώνυμα έλκονται, ενώ τα ομώνυμα απωθούνται, πρωταγωνιστεί πάντα στις συζητήσεις περί σχέσεων, χωρίς, όμως, να υπάρχει πάντοτε ξεκάθαρος νικητής αυτού του άτυπου debate. Η προσωπική μου θεώρηση -κι εντέλει τοποθέτηση- υποστηρίζει πως όντως στον ανθρώπινο μικρόκοσμο τα ετερώνυμα έλκονται με την διαφορά πως ο έρωτας δεν θέλει φυσική, αλλά χημεία.

adream1

Κατά πολλούς τα κύρια συστατικά για την δημιουργία μιας υγιούς και μακρόπνοης σχέσης είναι η επικοινωνία, το σεξ και η χημεία (Μανωλιάδης, 2009). Όπως αντιλαμβάνεται κανείς και τα τρία χαρακτηριστικά εξαρτώνται από την υιοθέτηση εκ μέρους του ζευγαριού μίας «συντεταγμένης οπτικής», οπότε οποιαδήποτε απόκλιση αλλοιώνει την άνωθι συνταγή επιτυχίας. Ας υποθέσουμε, όμως, πως η διαφορετικότητα ενισχύει την ελκυστικότητα κι ας αναλύσουμε βάσει αυτού το παραπάνω τρίπτυχο επιτυχίας μιας σχέσης.

Αρχικά, οι περισσότεροι θα συμφωνούσαν πως τον καταλυτικό ρόλο για την εξέλιξη μιας σχέσης διαδραματίζει η επικοινωνία. Άλλωστε, αυτή αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες σύμπνοιας κι ευημερίας μιας κοινωνίας. Στην περίπτωση, όμως, μιας σχέσης που αφορά δύο αποκλινόμενες προσωπικότητες, με διαφορετικά βιώματα, με ετερογενή πολλές φορές «θέλω» και «πιστεύω», η επικοινωνία με μαθηματική ακρίβεια θα συγκεντρώσει τις περισσότερες πιθανότητες να λάβει την έκφραση μίας τραχείας αντιπαράθεσης και λογομαχίας, με φυσικό επακόλουθο την φθορά της. Η διαφορετική οπτική και θεώρηση του κόσμου δεν είναι σύμμαχος της ανάπτυξης μιας υγιούς σχέσης. Αντίθετα, άτομα που έχουν πιο όμοιες προσωπικότητες, επειδή ακριβώς αντιδρούν στα προβλήματα με παρόμοιο τρόπο, παρουσιάζουν περισσότερη σύμπνοια στον τρόπο που πορεύονται στην ζωή, αφού μιλάνε την ίδια γλώσσα, συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο, έχουν κοινό επίπεδο αντιλήψεων, αναγκών και πεποιθήσεων (Μανωλιάδης, 2009). Η επικοινωνία, δηλαδή, είναι το δυνατό σημείο αυτών των ζευγαριών, αφού βάσει αυτής «μακιγιάρουν» κάθε ενδεχόμενη ατέλεια της.

Irvin D. Yalom: «Ποτέ δεν είναι αργά για αλλαγές..»

Σε κάποια στιγμή της ζωής – μερικές φορές στα πρώτα μας χρόνια, άλλοτε όψιμα – είναι βέβαιο ότι όλοι μας θα ξυπνήσουμε και θα αντιληφθούμε τη θνητότητά μας. Είναι τόσο πολλά αυτά που την πυροδοτούν: μια ματιά στον καθρέφτη που δείχνει το σαγόνι μας να κρεμάει, τα μαλλιά μας ν’ ασπρίζουν, τους ώμους να καμπουριάζουν.

dream-flying-lucy-air-Favim.com-591851

Η παρέλαση των γενεθλίων, ιδίως όσων αφορούν στρογγυλές δεκαετίες – πενήντα, εξήντα, εβδομήντα. Η συνάντηση μ’ ένα φίλο που έχεις καιρό να τον δεις και σε σοκάρει το πόσο έχει γεράσει. Όταν βλέπεις παλιές φωτογραφίες του εαυτού σου και των ανθρώπων που γέμιζαν την παιδική σου ηλικία κι είναι πια από καιρό νεκροί. Μια συνάντηση με τον Κύριο Θάνατο σ’ ένα όνειρο.

Τι νιώθει κανείς, όταν έχει μια τέτοια εμπειρία; Και τι κάνει γι’ αυτό;
Βυθίζεται σε μια φρενιτιώδη δραστηριότητα, για να εξαντλήσει το άγχος και ν’ αποφύγει το θέμα;
Προσπαθεί ν’ απομακρύνει τις ρυτίδες με αισθητική χειρουργική ή να βάψει τα μαλλιά του;
Αποφασίζει να παραμείνει για μερικά χρόνια στην ηλικία των τριανταεννέα ετών;
Περισπά πολύ γρήγορα τον εαυτό του με τη δουλειά και τη ρουτίνα της καθημερινής ζωής;
Σβήνει από τη μνήμη του κάθε τέτοια εμπειρία;
Αγνοεί τα όνειρά του;

Σας προτρέπω να μη περισπάτε τον εαυτό σας. Το αντίθετο, γευτείτε την αφύπνισή σας. Εκμεταλλευτείτε την. Κάντε ένα σταμάτημα, καθώς κοιτάζετε τη φωτογραφία του νεότερου εαυτού σας. Αφήστε την έντονη στιγμή να σας κατακλύσει και παρατείνετέ τη λιγάκι. Γευτείτε και τη γλυκύτητά της μαζί με την πικρή της γεύση.

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ


Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Ποτέ και καμία χώρα δεν έλυσε το ασφαλιστικό της με μείωση μισθών και συντάξεων. Πρόκειται για παγκόσμια παραδοχή. Μόνο η Ελλάδα , έξι χρόνια τώρα ,προσπαθεί να 
τετραγωνίσει τον κύκλο μειώνοντας το εισόδημα των πολιτών της, με αλλεπάλληλες περικοπές.
Από την άλλη, για ανάπτυξη ακούμε και ανάπτυξη δεν βλέπουμε. Για ανάκαμψη συζητούμε και ύφεση βλέπουμε. Τα γράφω αυτά γιατί ακόμη δεν μπορώ να συνέλθω από αυτό που 
διάβασα σε μεγάλη βουλγαρική εφημερίδα.
Με κεντρικό τίτλο στην πρώτη σελίδα της Thanks Greece -Ευχαριστούμε Ελλάδα, η εφημερίδα παραθέτει στοιχεία για την επίδραση των capital controls στην οικονομία της 
γειτονικής χώρας... Ότι δηλαδή.
-Στο εξάμηνο ισχύος του μέτρου, οι επιχειρήσεις που μετακόμισαν από την Ελλάδα στη Βουλγαρία ήταν 60.000 συνολικά - 335 την ημέρα.

Βαριέμαι: μία λέξη που αποκαλύπτει περισσότερη πράξη παρά απραξία

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΣΙΑΝΟΥΔΗΣBsc, ψυχοθεραπευτής|

Όταν οι άνθρωποι βρεθούμε σε αρκετή ησυχία τότε ακούμε την εσωτερική φωνή μας να χορεύει στον ήχο του σφυγμού μας. Η ζωή είναι ένα ταξίδι εμπρός• πηδώντας από χτύπο σε χτύπο όπως ακριβώς ένας βάτραχος πηδά από βότσαλο σε βότσαλο. Καμιά φορά τυχαίνει να είναι γρήγορος ενώ άλλοτε είναι τόσο αργός που μας τρομάζει. Συγκεκριμένα, μας τρομάζει η απόσταση των χτύπων, μεταξύ τους, καθώς μαρτυρά τον φόβο μην πέσουμε στο ενδιάμεσο διάκενο… Και όταν το συναίσθημα αυτό επικρατήσει και σταματήσουμε να πηγαίνουμε μπρος τότε η αδράνεια – για μοναδική φορά – γίνεται κινητήριος δύναμη και τα χείλη μας λένε “βαριέμαι”.

090609_boring

Τι σημαίνει, όμως, στα αλήθεια “βαριέμαι” και τι ερμηνείες κρύβει; Για να απαντηθεί αυτό χρειάζεται, πρώτα, να καταλάβουμε ποιες είναι οι δυνάμεις που κινούν τις ψυχικές μας αρθρώσεις. Ο άνθρωπος, λοιπόν, κατέχεται από δύο δυνάμεις που μπορούμε να τις φανταστούμε σαν σιντριβάνια ή – καλύτερα – σαν ορμητικούς πίδακες οι οποίοι κυκλοφορούν το πολύτιμο “υγρό” τους στο σώμα μας.

Η πρώτη είναι το ένστικτο της ζωής ή λίμπιντο και η δεύτερη η ενόρμηση του θανάτου. Όπως προδίδει και ο χαρακτηρισμός του πρώτου – ένστικτο – αφορά μία αυτόματη ροπή προς τις αυτονόητες, εκείνες, κινήσεις που προάγουν την επιβίωσή μας. Ακριβώς όπως ένα μωρό, με τον καιρό, στέκεται στα δύο πόδια σαν να ήξερε πάντα πώς να το κάνει, η ενστικτώδης του τάση μετουσιώνεται, με τα χρόνια, και εφαρμόζεται σε κάθε λογής δημιουργική έκφραση η οποία γεννιέται ως η φυσική συνέχεια της βάδισης.

Για να γίνει περισσότερο κατανοητό φανταστείτε τη λίμπιντο σαν μία βελόνα που διεγείρει όλους τους δημιουργικούς αδένες του σώματος υποκινώντας μας την ανάγκη να δημιουργήσουμε, να παράγουμε και να αναπαραχθούμε. Σαν τα γρανάζια του μηχανισμού κάτω από τη λέξη “αγάπη” και σαν μία θάλασσα που μας καλεί με την παρουσία της να βουτήξουμε μέσα της και να αφήσουμε το αποτύπωμά μας.

ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΣΟΥΤΙΕΝ!


Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ό,τι έχεις μάθει για καλό, κάποια στιγμή θα σου πουν ότι είναι κακό. Και αντίθετα. Μην τρώς κρέας, θα κινδυνεύσει η υγεία σου. Είναι απαραίτητο το κρέας, γι' αυτό και για εκείνο το λόγο. Και το ένα και το άλλο το υποστηρίζουν επιστήμονες.
Οφελεί να πίνεις λίγο κρασί. Όχι, ούτε σταγόνα αλκοόλ μη βάλεις στα χείλια σου. Ποιο είναι το σωστό; Σε τρελλαίνουν οι αρχιμαλάκες επιστήμονες με τις έρευνες τους. Με τα αποδεδειγμένα συμπεράσματα που ανατρέπουν προηγούμενα δεδομένα.
Η ιστορία του σουτιέν, του στηθόδεσμου, της επιθυμίας της γυναίκας και να συγκρατεί και να προβάλλει τα βυζιά της είναι αρχαία. Από την αρχαία Κρήτη. Και από τα τέλη του 19ου αιώνα στον κλασικό κορσέ προστέθηκε ένα παραπανήσιο μέρος για να στηρίζει το γυναικείο στήθος, σύμφωνα με τις αρχές της μηχανικής.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ


Εμετός. Σκέτος εμετός. Και να μη ξερνάει ο άλλος με το χέρι στο στόμα, με τρόπο διακριτικό, να δώσει μια κλίση στ σώμα, ώστε να μην προκαλεί την αηδία στους γύρω. Όχι, αυτό. Ο εμετός της κυβέρνησης, λέω της κυβέρνησης όχι της κυρίας Καφαντάρη, ρίχνεται κατ’ ευθείαν στην μούρη όλων.
Εμετός είναι να στήνεται ανύπαρκτη εταιρεία για να βολευτεί ο σύζυγος, ο σύντροφος, ο γκόμενος, ο κολλητός, ο αδελφός, ο ανηψιός, ο βαφτησιμιός βουλεφτού του Σύριζα. Σκέτος εμετός. Όπως έγινε στην περίπτωση της συντρόφισσας Χαράς Καφαντάρη.
Ντροπή στα ΜΜΕ. Παραπληροφόρησαν για μια ακόμη φορά, είτε από ασχετοσύνη, είτε από σκοπιμότητα. Έκανα παιχνίδι σε βάρος της αλήθειας. Ποια Καφαντάρη, ότι διόρισε τον άνδρα της. Κανένα άνδρα της δεν διόρισε, όπως γράφουν.
Το διορισμό τον έκανε η κυβέρνηση. Και πιο συγκεκριμένα ο διορισμός του συζύγου επιβλήθηκε από την ανάγκη να εφαρμοστεί το μνημόνιο. Ο Σκουρλέτης, το όργανο του Μαξίμου, υπέγραψε. Γιατί;

Ο Ήχος Του Φιλιού

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΓΑΟΥΤΣΗΣ
Συνθέτης-Στιχουργός|

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Ήχος Του Φιλιού

Ο ήχος του φιλιού. Όπου κι αν σκάει.
Η μουσική υπόκρουση της ζωής μας.
Η πιο ευτυχής και πιο θλιβερή συνεύρεση παρόντος και μέλλοντος.
Κάθε που ακούγεται, μια στιγμή καταδικάζεται ισόβια στο παρελθόν.
Καταδικάζεται εκεί που βρήκαν καταφύγιο τα τόσα ανεκπλήρωτα όνειρα.
Κοφτός και απόλυτος ήχος. Του δευτερόλεπτου-και αν.
Τόσο κρατάει η ευτυχία.

Είναι εκείνος ο ήχος που σημαδεύει χείλη, μέτωπα, μαλλιά,
μύτες, μάγουλα, λαιμούς, παλάμες, ώμους,
κατάκοπα και καλοσχηματισμένα σώματα,
σα να ΄χει την τάση διαρκώς να υπόσχεται,
που καλύτερη μουσική υπόκρουση
δε θα ΄βρισκε μια ανάμνησή μου να έχει.

Όχι για την ομορφάδα της μόνο και την τρυφερότητά της,
αλλά περισσότερο για τη διάρκειά της.
Κοφτός και επιβλητικός ήχος. Του δευτερόλεπτου και αν.
Τόσο κρατάει η ευτυχία.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ!


Όταν κάποιος καταστραφεί οικονομικά, τότε αυτός είναι που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να χρεοκοπήσει πάλι! Αν, βέβαια, αγνοήσει τις αιτίες που τον είχαν οδηγήσει στην πτώχευση.
Επόμενο η Ελλάδα να περάσει το κόκκινο αρκετές φορές. Στα παπάρια της. Έφθασε να υπογράψει μνημόνιο, να δεχθεί οικονομική επιστασία από την τρόικα, να στριμωχθεί οικονομικά προκειμένου να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές, αλλά μυαλό δεν βάζει. Γι' αυτό στην ιστορική ατζέντα της χώρας όταν ξεφεύγει από τις τανάλιες της χρεοκοπίας… ξανακυλάει στη χρεοκοπία. Γιατί;
Πρώτα-πρώτα κανένας απ' αυτούς τουλάχιστον που έχουν κυβερνήσει, που κυβερνούν, που θέλουν να κυβερνήσουν δεν έχει αναγνωρίσει τις ολοφάνερες αιτίες που προκάλεσαν την λεγόμενη “οικονομική κρίση”. Απίστευτη δικαιολογία! Ένα κράτος που ξόδευε σταθερά περισσότερα από τα έσοδά του και συνεχώς δανειζότανε για να καλύψει τις σπατάλες του μιλάει για “κρίση”, σα να δέχθηκε μια απρόσμενη θεομηνία.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΩΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ

foto1Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Σε λίγο καιρό πουθενά στην Ευρώπη δεν θα υπάρχει ασφάλεια. Στα σούπερ μάρκετ, στους κινηματογράφους, στα θέατρα, στις συναυλίες, σε δημόσιους χώρους, ανά πάσα στιγμή ένα μικρό και ανύποπτο παιδί μπορεί αιφνίδια να σπείρει το θάνατο κραυγάζοντας : «ο Αλλάχ είναι μεγάλος»!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας UK Express, με έναν καινούργιο νόμο που θέσπισαν στο Ισλαμικό Κράτος  θα αγοράζονται μικρά παιδιά έναντι του ποσού 50.000 αμερικανικών δολαρίων για να τα εκπαιδεύσουν σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Όπως τονίζει η βρετανική εφημερίδα, οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από μια έγκυρη ανώνυμη πηγή από ένα μεγάλο τζαμί που είναι ισλαμικό κέντρο στα νότια του Λονδίνου και η οποία ζήτησε να μείνει ανώνυμη από φόβο για αντεκδίκηση.
Συγκεκριμένα η UK Express έγραψε : «Για μερικούς από αυτούς οι οποίοι αγοράζουν τα παιδιά, η επιχείρηση αυτή δεν έχει καν να κάνει με εξτρεμιστικές πεποιθήσεις παρά πρόκειται απλώς για μια άκρως κερδοφόρα επιχείρηση. Μου έχουν αναφέρει ότι μπορείς πλέον να αγοράσεις έναν παιδί βομβιστή αυτοκτονίας στο Πακιστάν για 30.000 δολάρια. Και αν το άτομο δεν έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου, (όπως γίνεται συνήθως) για να εκτελέσει μια επίθεση αυτοκτονίας, τότε του λένε ότι θα σκοτώσουν όλους στην οικογένεια του αν δεν εκτελέσει την επίθεση αυτοκτονίας.»

Μένουμε Βουλγαρία

Vasilis Papakonstantinou

Σάλος έχει ξεσπάσει στο προτεκτοράτο μετά την αποκάλυψη πως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου πληρώθηκε μέσω Βουλγαρίας, για συναυλία που έδωσε στην Ξάνθη, αν και αυτό δεν είναι παράνομο.
Προφανώς, οι κάτοικοι του προτεκτοράτου δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα πως χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις έφυγαν από την Ελλάδα και πήγαν στην Βουλγαρία –ιδιαίτερα μετά τα capital controls-, ενώ πολλές ακόμα ετοιμάζονται να το κάνουν.
Δεν είναι μόνο οι επιχειρήσεις που φεύγουν για την Βουλγαρία αλλά και τα ΑΦΜ.
Μόνο τους τελευταίους μήνες, έφυγαν για την Βουλγαρία 60 χιλιάδες ΑΦΜ.
Επίσης, 10 χιλιάδες ΑΦΜ έφυγαν για την Κύπρο.
Στην πραγματικότητα, αυτά τα ΑΦΜ δεν έφυγαν μόνα τους. Είναι η Ελλάδα –με την απίστευτα υψηλή φορολογία και την βλακώδη οικονομική πολιτική- που διώχνει πολίτες και επιχειρήσεις από την Ελλάδα.
Και βέβαια, μαζί με τις επιχειρήσεις, φεύγουν και οι θέσεις εργασίας σε μια χώρα με την υψηλότερη ανεργία στην Ευρώπη.
Όπως εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες αναγκάστηκαν να φύγουν τα τελευταία χρόνια από την Ελλάδα για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό, με τον ίδιο τρόπο και όλοι αυτοί που έχουν ακόμα τις επιχειρήσεις τους ή τις δουλειές τους στην Ελλάδα, προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να επιβιώσουν.
Αν ο τρόπος να επιβιώσεις στην Ελλάδα είναι να μεταφέρεις την επιχείρηση και το ΑΦΜ σου στην Βουλγαρία, αυτό θα κάνεις.
Αν ο τρόπος να σώσεις τις καταθέσεις σου είναι να τις καταθέσεις στην Βουλγαρία, αυτό θα κάνεις.

"Δικό μου": Πώς η ψευδαίσθηση της ιδιοκτησίας θρέφει το Εγώ


Μια κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σαν να είναι πραγματική, είναι μια κατάσταση στην οποία πιστεύουμε πάντα ότι κάτι είναι δικό μας. Χωρίς την έννοια "δικό μου" όλες οι καταστάσεις και οι εμπειρίες είναι απρόσωπες και δεν γίνονται αντιληπτές ως "η πραγματικότητά μου".
Χωρίς "δικό μου" υπάρχει μόνο παρατήρηση. Γι’ αυτό οι σοφοί συμβουλεύουν να μην προσκολλόμαστε σε τίποτα, να μην προσωποποιούμε τίποτα, αλλά να αντιμετωπίζουμε όλες τις εμπειρίες μας ως αντικείμενα που εμφανίζονται μέσα στο χώρο της επίγνωσης και εξαφανίζονται πάλι μέσα σ’ αυτόν.
Η έννοια "δικό μου" είναι η τροφή του Εγώ. "Η εικόνα μου, οι απόψεις μου, η γνώμη μου, τα πιστεύω μου, το παρελθόν μου, οι αναμνήσεις μου, οι πεποιθήσεις μου, οι ρόλοι μου, τα συναισθήματά μου, οι σκέψεις μου, οι φόβοι μου, οι ανασφάλειές μου, τα προβλήματά μου", όλα αυτά υποδηλώνουν την ύπαρξη ενός κέντρου, ενός Εγώ, που κατέχει όλα αυτά τα στοιχεία. Αλλά τέτοιο κέντρο δεν υπάρχει.
Η ταύτιση του "είμαι" με τις σκέψεις και τις αισθήσεις δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει κάτι στο οποίο ανήκουν όλα αυτά τα αντικείμενα – εμπειρίες, αισθήσεις, σκέψεις, κ.τ.λ. Η ταύτιση με τις αισθήσεις του σώματος είναι η πρώτη ταύτιση που δημιουργεί την αντίστοιχη πεποίθηση "αυτό το σώμα είναι δικό μου και επομένως υπάρχω εγώ που έχω αυτό το σώμα". 

Στείρα άρνηση : η μέθοδος των ανόητων

Ο Τουργκένιεφ έχει γράψει μια μικρή ιστορία:
Σε μια πόλη, ζούσε ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος, μια μεγαλοφυΐα. Και στην ίδια πόλη, ζούσε ένας ηλίθιος.
Μια μέρα, ο ηλίθιος πλησίασε τον έξυπνο και του ζήτησε να του δείξει έναν τρόπο να γίνει έξυπνος. Ο έξυπνος ρώτησε τον ηλίθιο αν ήθελε να γίνει έξυπνος ή να φαίνεται έξυπνος, επειδή το να γίνεις έξυπνος, είναι μια μεγάλη διαδικασία, το να φαίνεσαι όμως έξυπνος, είναι εύκολο. Ο ηλίθιος απάντησε ότι ήθελε να του δείξει με τον ευκολότερο τρόπο ό,τι χρειαζόταν για να φαίνεται έξυπνος. Δεν ανησυχούσε για το πώς θα γίνει έξυπνος.
fools-method

Ο έξυπνος σχολίασε ότι με το να γίνει κανείς έξυπνος, υπήρχε πιθανότητα να κάνει λάθη, ενώ με το να φαίνεται έξυπνος, δεν θα μπορούσε να κάνει κανένα λάθος.
Ο ηλίθιος άρχισε να ανυπομονεί και ζητούσε από τον έξυπνο να του δείξει το κόλπο χωρίς άλλη καθυστέρηση. Έτσι, ο έξυπνος του είπε να αρνείται απλώς κάθε τι που ακούει. Αν κάποιος έλεγε, «υπάρχει Θεός», ο ηλίθιος έπρεπε αμέσως να απαντήσει πως δεν υπάρχει.
Ο ηλίθιος ρώτησε τον έξυπνο: «Πρέπει να λέω τέτοια πράγματα, ακόμα κι αν δεν ξέρω τίποτα για το θέμα;»

Δείτε σε δύο λεπτά γιατί «φρίκαραν» οι αγορές παγκοσμίως

An employee of an Industrial and Commercial Bank of China Ltd (ICBC) branch, part of the Shanghai Free Trade Zone, works at her desk during a government organized media tour in Shanghai
REUTERS

Το 2016 βρήκε τα χρηματιστήρια σε κατάσταση πανικού.

Σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται ανοδικά, μετά τις εκτεταμένες χτεσινές απώλειες που ξεπέρασαν το -2%, από το σκηνικό κραχ στις αγορές της Κίνας και το πετρέλαιο.
Πρόκειται για μια μικρή αντίδραση, καθώς από τις αρχές του 2016 οι αγορές παγκοσμίως βρίσκονται σε κατάσταση «πανικού».
Ιδού τι πρέπει να γνωρίζετε:
1. Οι μετοχές στις ΗΠΑ κατέγραψαν τη χειρότερη αρχή έτους στην ιστορία
Ο δείκτης Dow Jones έχει μειωθεί κατά 5,2% τη νέα χρονιά – πρόκειται για το χειρότερο πρώτο τετραήμερο έτους που έχει καταγραφεί ποτέ. Και έρχεται μετά από το 2015, το χειρότερο έτος από το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008.

«Κομπιούτερ»

Η κοινωνία στην οποία ζούμε, η κοινωνία που οι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει με τις σχέσεις τους ο ένας με τον άλλον, αυτή η κοινωνία που είναι η σχέση ανθρώπου με άνθρωπο, μπορεί ποτέ να μεταμορφωθεί, μπορεί να διασωθεί;
Αυτή η κοινωνία που είναι δημιούργημα των ανθρώπινων σχέσεων, αυτή η κοινωνία είναι η συνείδηση του ανθρώπου. 
Η συνείδηση του ανθρώπου είναι η κοινωνία. 
Και αυτή η κοινωνία που προφανώς άρχισε να υπάρχει από πανάρχαιους χρόνους ανθρώπινης ύπαρξης, μπορεί ποτέ να μεταμορφωθεί σε μια ειρηνική κοινωνία, μια κοινωνία που να μπορούμε να ζούμε έντιμα, που να μην έχει τις ρίζες της στην ανεντιμότητα; 
Μπορούμε να ζούμε χωρίς να εκμεταλλευόμαστε ο ένας τον άλλον; 
Προφανώς, αυτή η κοινωνία δεν έχει μπορέσει ποτέ να μεταμορφωθεί. 

Χαρούμενοι έρωτες δεν υπάρχουν



Χαρούμενοι έρωτες δεν υπάρχουν.
Κρίμα!
Μάλιστα, όσο πιο βαθιά είναι αληθινοί
τόσο είναι και πιο οδυνηροί,
γιατί έχουνε μια γεύση από τον ίδιο τους το θάνατο
και την πάλη να ξεφύγεις απ’ αυτόν.
Κι ακόμα,
ζωντανεύουν μια απέραντη νοσταλγία για κάτι άλλο,
κάτι που ζητάς απελπισμένα και δεν βρίσκεις
και λες «ο έρωτας πρέπει να’ ναι» και βουλιάζεις.

Το υγιεινότερο πρωινό: Καθαρίστε το σώμα σας από τις τοξίνες και χάστε έως και 5 κιλά σε ένα μήνα!

This is the Healthiest Breakfast Clean Your Body From Toxins and Lose 11 Pounds in a Month

Αν ψάχνετε για το ιδανικό πρωινό θα πρέπει να σταματήσετε την έρευνά σας, επειδή σύμφωνα με πολλούς διατροφολόγους, αυτό είναι σίγουρα ένα από τα πιο νόστιμα και πιο υγιεινά πρωινό που έγιναν ποτέ. 

Αυτό το πρωινό είναι γεμάτο με μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες που έχουν την ικανότητα να ενισχύουν την εμφάνιση των μαλλιών και του δέρματος, την σταθεροποίηση του μεταβολισμού και την ενίσχυση όλων των συστημάτων του σώματος. 

Με τη βοήθεια αυτής της συνταγής, θα είστε σε θέση να απαλλαγείτε από όλες τις τοξίνες και τις ακαθαρσίες από το σύστημα και να καθαρίσετε εντελώς τα έντερο.

 Η ακόλουθη συνταγή εξαλείφει τα θέματα που σχετίζονται με τα τεμπέλικα έντερα και την δυσκοιλιότητα, σταθεροποιεί το βάρος και υποστηρίζει την καύση λίπους και θερμιδών. Αν πίνετε αυτό το ρόφημα για 30 ημέρες, μπορείτε να χάσετε από 1,5 έως και 5 κιλά.
Το δέρμα σας, τα μαλλιά και τα νύχια θα γίνουν πιο ελκυστικά και αναζωογονημένα και θα υπάρξει μείωση του μεγέθους της κοιλιάς σας.

Το Υγιέστερο Πρωινό

Τρως χωρίς να πεινάς; Μάθε τι προκαλείς στην υγεία σου

Τρως χωρίς να πεινάς; Μάθε τι προκαλείς στην υγεία σου
Αν ανήκετε σε αυτούς που διαρκώς τσιμπολογάνε χωρίς να πεινάνε πραγματικά, τα αποτελέσματα νέας έρευνας ίσως σας οδηγήσουν να αλλάξετε στάση.
 Οι άνθρωποι στις σύγχρονες κοινωνίες τρώνε όχι επειδή πεινάνε πραγματικά αλλά επειδή υπάρχει διαθέσιμη τροφή. Σ' αυτό συμβάλλει η διαφήμιση που βομβαρδίζει τον καταναλωτή με διατροφικούς πειρασμούς.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας έρευνας του David Gal, από το University of Illinois, στο Σικάγο, είναι πιο υγιεινό για τους ανθρώπους να τρώνε όταν πεινάνε σε μέτριο βαθμό παρά όταν δεν πεινάνε.
Στην έρευνα έλαβαν μέρος 45 φοιτητές.

Τι κάνουμε αν η Αστυνομία δεν συλλαμβάνει εκείνους που κακοποιούν ζώα;

Τι κάνουμε αν η Αστυνομία δεν συλλαμβάνει εκείνους που κακοποιούν ζώα;

- Αν κάνετε καταγγελία (καθώς είναι αυτεπάγγελτο αδίκημα) στην Αστυνομία για κακοποίηση ζώου και οι αστυνομικοί αδιαφορούν και δεν κινούν την αυτόφωρη διαδικασία κρατήστε αρχικά τα στοιχεία τους.
- Κάντε καταγγελία για το ίδιο θέμα και στην Εισαγγελία του νομού. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να κάνουν καταγγελίες ή μηνύσεις ή στην Αστυνομία ή στον Εισαγγελέα.
- Στη συνέχεια διαμαρτυρηθείτε εντόνως στον διοικητή του συγκεκριμένου αστυνομικού τμήματος για την ολιγωρία των αστυνομικών οργάνων.
- Η κακοποίηση ζώου είναι πλημμέλημα και μάλιστα βαρύ πλημμέλημα, γι’ αυτό και ο νομοθέτης προβλέπει ποινές φυλάκισης πάνω από ένα έτος αλλά και χρηματικό πρόστιμο.
- Ο ποινικός κώδικας προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη για όλα τα ποινικά αδικήματα (για όσα δεν διώκονται κατ’ έγκλιση και δεν απαιτούν το φυσικό πρόσωπο - δηλαδή το θύμα - να μηνύσει τον δράστη).
- Τα ποινικά αδικήματα εις βάρος των ζώων διώκονται με αυτεπάγγελτη δίωξη και επιδέχονται την αυτόφωρη διαδικασία (σύλληψη του δράστη εντός 24ωρου από την ώρα, που έγινε π.χ. η καταγγελία ή διαπιστώθηκε το έγκλημα).

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΣ - Ο ΑΙΘΕΡΑΣ - Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ





ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΣ;


ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΌ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΙΜΑΝΔΡΗ ΚΑΤΙ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ.


Ορφική Θεογονία: Τα χαρακτηριστικά και οι ιδιότητες του Aιθέρος είναι: διεισδυτικότατος, ταχύτατος, εξ ουρανού προερχόμενος, πυρ καθαρό, φύση ελαφρότατη, άπειρος, κυκλοφορητικός.

Ο Χρόνος γέννησε τον Αιθέρα, το Χάος, το Έρεβος και στην συνέχεια το Κοσμικό Αυγό από το οποίο φανερώθηκε ο Φάνης (Ιερωνύμου και Ελλάνικου Θεογονία, 1(54)) και το Σύμπαν μας. 

E..V.P : ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για E..V.P : ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ
Τα Electronic Voice Phenomena, E..V.P είναι τα παράξενα και μυστηριώδη, και προφανώς παραφυσικά ηχητικά δεδομένα άγνωστης προέλευσης που μπορούν να καταγραφούν σε διάφορες μορφές ηλεκτρονικών κυμάτων και ηχογραφήσεων, και που οι σκεπτικιστές τα αναφέρουν ως απλές εκδηλώσεις «παρεμβολών». Αρκετοί πάντως υποστηρίζουν πως αυτές οι ομιλίες αφορούν φωνές δαιμονικής ή σατανικής προέλευσης.

Υπόθεση E..V.P

Οι φωνές αυτές μορφοποιούνται με διαφορετικούς τρόπους. Ακούγονται λές και μιλούν μέσα από κάποιο τηλέφωνο ή μέσα από κάποια τηλεοπτική συχνότητα,ως ενα είδος ανώμαλης παρεμβολής στις καταγραφές αυτές.  Μερικές φωνές επίσης φαίνεται πως δημιουργούν διάλογο ή απαντούν σε κάποια ερωτήματα ή δίνουν ακόμη και ιδιαίτερες κρυφές πληροφορίες, δείγμα της ενόρασής τους και της «εξωκοσμικής» προέλευσής τους!
Μεγάλη έρευνα σχετικά με το φαινόμενο των EVP πραγματοποιήθηκε κατά την δεκαετία του 50 και αποκάλυψε πως οι καταγραφές αυτές ίσως να είναι μια πραγματική πολυδιαστατική μέθοδος επικοινωνίας.
Και είναι αρκετά ενδιαφέρον το γεγονός πως το φαινόμενο των EVP είχε προβλεφθεί από τους Δημιουργούς του Ράδιο Marconi και Thomas Edison, οι οποίοι και πίστευαν πως ήταν θέμα χρόνου αυτή η εξαιρετική τεχνολογία να καταστήσει δυνατή την απευθείας επικοινωνία με τον κόσμο των Νεκρών.
Ακόμη ειδικότερα, ο Edison συνέστησε πως ο πνευματικός κόσμος ίσως να ήταν και εκείνος που θα ξεκινούσε την επικοινωνία αυτή χρησιμοποιώντας αυτές τις συχνότητες. Εργάστηκε επίσης για την δημιουργία ενός «Ψυχό-Τηλεφώνου» που όπως ήλπιζε θα βοηθούσε σε μια τέτοιου είδους διεργασία ευκολότερα, φυσικά δίχως τα επιθυμιτά αποτελέσματα…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα