Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Και όλο φεύγω το τέλος πριν να δω




Συμβιβασμένες σχέσεις γεμάτες φοβίες και ανασφάλειες για ένα αύριο που δεν μπορείς να αφεθείς για να το ονειρευτείς ελεύθερα... Το να ζεις καθημερινά γεμάτος αμφιβολίες δεν είναι και μία καθημερινότητα που επιλέγεις να ζήσεις. Απλά το ανέχεσαι, απλά το υπομένεις, όχι απαραίτητα για εσένα αλλά για τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου, για τον άνθρωπο σου. Και οι μέρες σου περνάνε όμορφα, και τα βράδια σου γλυκά μέσα στην αγκαλιά του/της αγαπημένου/νης σου. Οι φόβοι και οι αμφιβολίες σου όμως κάπου εκεί στο ενδιάμεσο, κάπου εκεί στο παραδίπλα. Δεν θέλεις να δώσεις τέλος σε αυτή την παράνοια, γιατί παράνοια μπορώ να αποκαλέσω μόνο, την διαδικασία του να βάζω τον εαυτό μου στη διαδικασία της μερικής χαράς, της μερικής απόλαυσης, των στιγμών γεμάτο από χαρές της στιγμής και φόβου στο επακόλουθο.

Έχουμε μάθει να συγχωρούμε τα λάθη των άλλων γιατί φυσικά και κανείς μας δεν είναι αλάνθαστος. Εμείς όμως; Γιατί δεν μπορούμε να καταλάβουμε τα λάθη μας, να τα αποδεχτούμε, να τα συγχωρέσουμε και γιατί όχι να συμφιλιωθούμε με αυτή την ιδέα και να πάμε ένα βήμα παρακάτω; Πώς είναι δυνατόν να υπομένουμε στις ίδιες διαδικασίες, στις ίδιες συμβιβασμένες σχέσεις μόνο και μόνο για τον φόβο της μοναξιάς ή τον φόβο της απώλειας ενός ανθρώπου μακριά από την ζωή μας. Να θέλεις να ζήσεις το τώρα και ένα κομμάτι του εαυτού σου να μην σε αφήνει, να θέλεις να αφεθείς στη μαγεία της στιγμής και να μην το επιτρέπεις εσύ ο ίδιος στον εαυτό σου. Και όλα αυτά γιατί; Γιατί αυτή η σχέση, αυτός ο άνθρωπος, σε έχει βάλει στη διαδικασία του να φοβάσαι, του να σκέφτεσαι συνεχώς: ''πώς αυτό...γιατί το άλλο...γιατί εκείνο...'' 


Πότε τέλος πάντων θα τελειώσει όλο αυτό; Κουράστηκα. Κουράστηκα για εμένα την ίδια και για τόσες άλλες ιστορίες που ακούω από τους γύρω μου για σχέσεις γεμάτες φόβο και ανασφάλεια. Δεν επιλέγεις αυτή τη ζωή, επιλέγεις απλά να ζεις με αυτόν τον άνθρωπο που στις πρόσφερε απλόχερα. Άθελα του κάποτε; Εν γνώση του τώρα; Στις πρόσφερε και τις δέχτηκες γιατί αν δεν τις δεχόσουν δεν θα τον/την είχες κάτω από το παπλωματάκι σου τις κρύες νύχτες του Δεκέμβρη και αν δεν τις από - δεχόσουν ίσως και τώρα να μην ζούσες μια καθημερινότητα ''συμβατική'' για το χατήρι μιας αγάπης.

Γιατί ἡ βασιλική οἰκογένεια μᾶς ἀπέκρυψε πώς οἱ νύφες της εἶναι ἑβραῖες;



Χάθηκαν οἱ Ἑλληνίδες; Χάθηκαν οἱ Γερμανίδες; Οἱ Ἀγγλίδες; Τελείωσαν μήπως οἱ πριγκίπισσες στόν πλανήτη; Ἔπρεπε, ὅλως …«τυχαίως» καί ὅλως …«συμπτωματικῶς» νά εἶναι καί οἱ δύο ἑβραῖες; Καί τοῦ Παύλου καί τοῦ Νικολάου;

Τς τς… Δὲν κάνει… Τί βασιλεῖς καί πρίγκιπες φιλοδοξοῦν νά εἶναι;;  Τοῦ Ἰσραῆλ ἤ τῆς Ἑλλάδος;
Καὶ καλὰ ἡ μία… Καί οἱ δύο νύφες …«περιούσιες»; 

Ἀφορμὴ γιὰ νὰ ἀσχοληθῶ μὲ τὸ θέμα ἦταν κάτι …τυχαῖον.
Κάπου διάβασα κάτι γιὰ κάποιον κύριο Μίλλερ. Ἕναν πολὺ πλούσιο κύριο Μίλλερ…
Λίγη ἀναζήτησις στὸ διαδίκτυο καὶ ἔπεσα στὸν πολὺ πλούσιο μπαμπᾶ τῆς Μαρὶ Σαντᾶλ Μίλερ (Marie Chantal, Crown Princess of Greece), τὸν κύριο Ῥόμπερτ Γουώρεν Μίλερ (Robert Warren Miller).
Ὁ κύριος Ῥόμπερτ Μίλερ εἶναι ἕνας πάρα πολὺ πλούσιος κύριος. Μὰ πάρα πολύ.
Τὸ ὄνομά του συχνὰ ἐμφανίζεται μέσα στὰ ὀνόματα τῶν ἐπενδυτῶν ἐκείνων, μὲ ἤ χωρὶς ἐρωτηματικά, εἰσαγωγικὰ καὶ σχόλια.Στοχεύει, ὁρμᾶ, …ἐπενδύει καὶ ἀφήνει πίσω του …συντρίμια.
Καὶ φυσικά, βάσει αὐτῶν ποὺ διαβάζουμε στὴν βικιπαιδεία, εἶναι ἕνας σκληρότατα ἐργαζόμενος κύριος ποὺ οἱ καλὲς …συγκυρίες καὶ ἡ τύχη καὶ ἡ καλή του καρδιὰ τοῦ χάρισαν κάτι δισεκατομμυριάκια…
(Μόνον σὲ ἐμᾶς δὲν …βγαίνει τόσο παραμυθένια ζωὴ καὶ πληρώνουμε πάντα ὅλων τῶν εἰδῶν τὰ μάρμαρα, ἰδίως γιὰ κάθε κύριο Μίλλερ…!!!)
Ἐπεὶ δὴ ὅμως οἱ ἐποχές μας εἶναι ὁλίγον …πονηρές…
Κι ἐπεὶ δὴ τὸ χρῆμα, τὸ πολὺ χρῆμα, δὲν τὸ συναντοῦμε συχνὰ στὰ χέρα μὴ …«περιουσίων», ξεκίνησα τὸ ψάξιμο.

Μη σκούζεις τόσο "Μεγάλε Ποντικέ"...

Δεν θα σκέφτομαι τις σκέψεις σου.
Δεν θα παραμιλάω στους δικούς σου ρυθμούς.
Δεν θα με δεις ποτέ να σπαρταράω μέσα σε κάποιον από τους πολυπρόσωπούς σου -ισμούς. 
Δεν θα με συνεπαίρνουν οι πλατιάς κατανάλωσης συγκινήσεις σου και φαντασιώσεις σου. Τα αθλητικά επιτεύγματα των "ηρώων" με τα εθνόσημα ή των πολυεθνικών συρφετών των ποδοσφαιρικών συλλόγων της αστικής κονσέρβας που μ'έχεις στριμωγμένο. Η παρελαύνουσα πολιτική κουστωδία που μεριμνάει για την ευημερία μου, η οποία υπόκειται σε "αναγκαίες" οικειοθελείς "θυσίες" από μέρους μου για να σωθούν οι χρηματοπιστωτικές λέρες σου και τα καπετανάτα των ντόπιων φυλάρχων σου που με βλέπουν σαν δουλοπάροικό τους κι όποτε χρειαστεί και ως ρουφιάνο τους. Η ανίατη παράκρουση που με θέλει ένα ακόμη κωδικό σε κάποιο σοφιστικέ mind control project, που με μετατρέπει σε εργαστηριακό προγραμματισμένο ανδροειδές. Και που ενίοτε με κάνει ν'ακούω φωνούλες μέσα στο κεφάλι μου να μου λένε ποιον θανάσιμο εχθρό πρέπει να πατήσω και ποιους κώδικες οφείλω να τηρήσω. Και που με κάνει να γυρεύω σαν θλιβερός ζήτουλας πολλά υποσχόμενους σωτήρες: σε ουράνιους ρουσφετολάγνους παραδείσους κι εξωδιαστατικές με το αζημίωτο Εδέμ, σε αστρόπλοια ημίθεων με αρχαίους συγγενικούς δεσμούς αίματος, σε ξερνοβολήματα ημιπαράφρονων εθνοπατέρων τυραννίσκων, σε ιδεολογικές διανοητικές φυλακές, σε κληρωτίδες κρατικές όπου τα μπαλλάκια με τα νουμεράκια (σαν τις σειρές αριθμών που μας μαρκάρουν σαν μοσχάρια από τη στιγμή που γεννιόμαστε μέσα σε κάποια κρατική χοάνη) θα μετατρέψουν κάποιο φτωχομπινέ σε εκατομμυριούχο μπινέ...

Τρώγοντας αποκρυφιστικά αλλά και ο πραγματικός σκοπός της νηστείας


Στην αρχαιότητα οι επιστήμονες του πνεύματος και οι μύστες παρατήρησαν πως ο εξαντλημένος πεινασμένος άνθρωπος όταν ξαφνικά έτρωγε, ανακτούσε δυνάμεις πριν καν καταπιεί καλά καλά, πριν καν χωνέψει. Πως είναι αυτό δυνατόν;


Οι τροφές πέραν από τις θρεπτικές ουσίες το οξυγόνο το DNΑ έχουν και αιθέρα. Ο αιθέρας ή αλλιώς η αιθερική ενέργεια είναι μια μορφή ύλης και ενέργειας που βρίσκεται μέσα έξω και ανάμεσα σε κάθε μόριο ή άτομο της ύλης, και ζωοποιεί την ύλη, της δίνει κίνηση,όλο το σύμπαν είναι μέσα σε έναν ωκεανό αιθερικής ενέργειας. 

Αυτή την ενέργεια οι αρχαίοι Έλληνες την λένε αιθερική-αιθήρ-αιθέρα γιατί είναι σαν αιθέρας, οι ανατολίτες την λένε τσι ή πράνα και οι δυτικοί ζωτική ενέργεια. Αυτή η ενέργεια απορροφάτε τρομερά με το στόμα μας, το στόμα μας πέρα από ένα στόμα είναι και ένα αιθερικό στομάχι. Όταν είσαι εξαντλημένος και πίνεις ένα χυμό ή τρως κάτι με το που μπεί στο στόμα η τροφή αμέσως νιώθει μια ανάταση το σώμα. Πριν χωνέψεις πριν καν φας καλά καλά νιώθεις ανάταση. Αυτό γιατί απορροφά την αιθερική ενέργεια της τροφής. 

Η τροφή με την μεγαλύτερη ενέργεια είναι η ωμή πανίδα(φρούτα, λαχανικα, σπόροι, καρποί) όταν μια τροφή βράζεται ψήνεται ή στη χειρότερη τηγανίζεται χάνει μεγάλο μέρος της αιθερικής ενέργειας που μπορεί να απορροφήσει το σώμα, τότε αυτή η τροφή επειδή βρίσκεται μέσα σε ένα ενεργειακό σώμα(το σώμα μας) απορροφά ένα μικρό μέρος από την δική μας ενέργεια. Φυσικά κάποιες τροφές όπως οι φακές θέλουν βράσιμο δεν γίνεται αλλιώς αυτό δεν σημαίνει πως είναι ακατάλληλη τροφή αλλά ας υπάρχει και κάποιο λαχανικό ή φρούτο στο γεύμα.

μια Ιστορία του 21ου αιώνα

ΚΑΤΑ τη δεκαετία 2025-2035 θα κορυφωθεί η τάση που εμφανίστηκε όταν ο Μαρξ ήταν πιτσιρικάς, γύρω στο 1830, με τη βιομηχανική επανάσταση,  και έγινε πολύ σαφής όταν έγραφε το Κεφάλαιο, τάση την οποία εντόπισε, μελέτησε, προείδε τις εξελίξεις  και έκτοτε ουδέποτε διαψεύστηκε: θα έρθει μια εποχή κατά την οποία ο καπιταλισμός θα παράγει τεράστιο πλούτο, αυτός ο πλούτος, ένα τεράστιος σωρός εμπορευμάτων, θα παράγεται πολύ γρήγορα και από ολοένα και λιγότερους Παραγωγούς. Η τάση , φίλες και φίλοι, είναι η κατεύθυνση, ο προσανατολισμός που παίρνει η ζώσα πραγματικότητα, την οποία δεν είναι δύσκολο να εντοπίσουμε αρκεί η προσέγγισή μας να είναι σταθερά περιγραφική και όχι κανονιστική.
ΚΑΤΑ τη δεκαετία 2025-2035 πάνω από το 50% των θέσεων εργασίας που υπάρχουν σήμερα στη βιομηχανία και την μεταποίηση θα χαθούν και οι ζωντανοί Παραγωγοί θα αντικατασταθούν από ρομπότ και άλλες μηχανές. Η τάση αυτή θα συνεχιστεί κατά τις επόμενες δεκαετίες, έως ότου εξαντλήσει όλη την πάνω από δύο αιώνες δυναμική της. Όχι μόνο στη βιομηχανία: και στη μεταποίηση και στο εμπόριο, στις υπηρεσίες, την αγροτική παραγωγή, τις εξορύξεις, την υλοτομία, την αλιεία.  Ο αριθμός των Παραγωγών του κοινωνικού πλούτου θα είναι ένα μικρό κλάσμα του συνολικού πληθυσμού.
ΕΑΝ είστε 35-40 χρονών, το 2025 θα είστε 45, 50· εάν είστε 50-60 ετών, θα είμαστε 60, 70, θα ζούμε δηλαδή, εάν, ο μη γένοιτο, κάποιος άνεμος δεν μας στείλει στο ασφαλές λιμάνι που συνηθίζουμε να το λέμε θάνατο. Εάν τα παιδιά σας είναι μωρά, το 2035 θα είναι εικοσάρηδες· εάν είναι δεκάχρονα, θα είναι τριαντάρηδες· κι εάν τελειώνουν το Λύκειο ή είναι φοιτητές θα είναι σαραντάρηδες! Πώς θα είναι τότε η ζωή μας, φίλες και φίλοι, πως θα είναι η ζωή των παιδιών μας; Γράφω αυτό το κείμενο για τα παιδιά μας με τη προσδοκία ότι μια μέρα ίσως το διαβάσουν.

Tα συμπτώματα του καρκίνου του στομάχου. Τροφές που βοηθούν στην πρόληψη. Γιατί δεν πρέπει να παίρνουμε φάρμακα για το στομάχι στην τύχη;



του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D.

Ο καρκίνος του στομάχου είναι µία νόσος κατά την οποία τα στοµαχικά κύτταρα γίνονται κακοήθη (καρκινικά) και αυξάνονται ανεξέλεγκτα, σχηµατίζοντας όγκο. Γίνεται λόγος για την πέμπτη πιο διαδεδομένη μορφή καρκίνου στην Ευρώπη, τέταρτη παγκοσμίως και έβδομη στην χώρα μας, προσβάλλει συχνότερα τους άντρες συγκριτικά με τις γυναίκες και συνήθως σε ηλικίες μεταξύ 60-80 ετών. 
Το αδενακαρκίνωμα εντοπίζεται τουλάχιστον στο 90% των περιπτώσεων σε ασθενείς με καρκίνο του στομάχου, ενώ σημειώνεται πως το υπόλοιπο 10% αποτελούν άλλοι τύποι καρκίνου του στομάχου όπως: 
• Γαστρικά λεμφώματα.
• Νευροενδοκρινεις όγκοι.
• Στρωματικοί όγκοι. 


Επιδημιολογικά δεδομένα
• Ένας απο τους πιο συχνούς καρκίνους παγκοσμίως
• Μόνο οι μισοί τελικά θεραπεύονται εξαιτίας της αργής διάγνωσης.
• Αυξάνεται η εντόπιση στην καρδία του στoμάχου.
• Έχει σημασία η εντόπιση γιατι υπάρχει διαφορετική βιολογική συμπεριφορά και μεταστάσεις όπως επίσης και διαφορετικη αντιμετώπιση.
• Τρόφιμα που περιέχουν νιτρικά συμβάλουν στην εκδήλωση του καρκίνου.
• Αντίθετα φρούτα, λαχανικά και φυτικές ίνες προστατεύουν.
• Το χαμηλό κοινωνικό status σχετίζεται με ανάπτυξη καρκίνου στο άντρο του στομάχου.
• Το υψηλό κοινωνικό status σχετίζεται με ανάπτυξη καρκίνου στο θόλο.
• Ασθενείς που έχουν κάνει εγχείρηση ενέχουν μετά την δεκαπενταετία αυξημένο κίνδυνο.
• Το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού είναι οριστικά καρκινογόνο για τον καρκίνο του στομάχου.
• Ασθενείς με ομάδα αίματος Α έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από ότι ασθενείς με ομάδα αίματος Ο.
• Στην Ασία και ειδικά στην Ιαπωνία  υπάρχει αυξημένος κίνδυνος όπου υπάρχει και καλύτερη αντιμετώπιση και πρόγνωση.

Πριν τον Α’ Παγκόσµιο Πόλεµο ο καρκίνος του στοµάχου αποτελούσε την πιο συνηθισµένη µορφή καρκίνου. Μετά τον Α’ Παγκόσµιο Πόλεµο τα δεδοµένα αυτά άλλαξαν και τα κρούσµατα καρκίνου του στοµάχου µειώθηκαν στα αναπτυγµένα κράτη.

Σκασμένα χείλη: Πέντε tips για άμεση ανακούφιση

Αποτέλεσμα εικόνας για Σκασμένα χείλη: Πέντε tips για άμεση ανακούφιση
Τα σκασμένα χείλη είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί δύο στους πέντε ιδιαίτερα τους χειμωνιάτικους μήνες.

Δείτε τι να κάνετε για να μην πονάτε:
Προστατέψτε τα χείλη σας
Πριν βγείτε έξω στο κρύο και τον ξηρό καιρό, εφαρμόστε μια λιπαντική κρέμα χειλιών ή ένα στικ με δείκτη αντηλιακής προστασίας και στη συνέχεια καλύψτε τα χείλη σας με ένα κασκόλ. Ανανεώνετε συχνά την κρέμα ή το στικ όσο βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους.
Μη γλείφετε τα χείλη σας
Εάν έχετε αυτή την τάση, τότε είναι αναπόφευκτη η ξηρότητα στα χείλη. Για καλύτερα αποτελεσματα απλώστε ένα στικ που θα σας αποτρέψεινα γλείψετε τα χείλη σας ακόμα περισσότερο.
Μείνετε ενυδατωμένοι
Πίνετε άφθονα υγρά και φροντίστε να είναι και ο αέρας υγρός στο χώρο σας.

Στυτική δυσλειτουργία: Πώς αντιδρά η γυναίκα

Η σιωπή είναι συνήθως η πρώτη αντίδραση της γυναίκας σχετικά με το στυτικό πρόβλημα του συντρόφου της. Πώς αντιδρά στη συνέχεια και ποια είναι η συμπεριφορά του άντρα.


Στυτική δυσλειτουργία: Πώς αντιδρά η γυναίκα

Η γυναίκα που αντιμετωπίζει και βιώνει το στυτικό πρόβλημα του συντρόφου, αρχικά δεν αντιδρά, φοβούμενη ότι θα τον προσβάλλει μιλώντας για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, και περιμένει ο ίδιος να μιλήσει για αυτό. Ο άντρας, από την άλλη, που χρεώνεται το σεξουαλικό πρόβλημα, νιώθει άσχημα και αποφεύγει ακόμα και να μιλήσει για αυτό περιμένοντας ευλαβικά ότι θα επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση, ελπίζοντας ότι είναι κάτι παροδικό. 
Η σιωπή είναι συνήθως η πρώτη αντίδραση της γυναίκας, η οποία παράλληλα νιώθει ενοχή, ότι κάτι συμβαίνει με αυτή, με τη σχέση ή ότι δεν προκαλεί τα ίδια ερωτικά συναισθήματα στον σύντροφό της όπως παλιά. Συναισθήματα απογοήτευσης, ματαίωσης, η αίσθηση ότι δεν είναι ποθητή από το σύντροφο, στενοχώρια, μπέρδεμα, είναι κάποιες αντιδράσεις που ακολουθούν και δημιουργούν φανερή συναισθηματική αναστάτωση. Αρχίζουν να γεννιούνται υποψίες για ύπαρξη άλλης γυναίκας και το παιχνίδι της αγωνίας και των αναπάντητων ερωτημάτων ξεκινά.
Η γυναίκα, κινούμενη από αγωνία, πολλές φορές αρχίζει και ζητά περισσότερο σεξ, προσπαθεί να γίνει πιο ερωτική και προκλητική και ενδεχομένως να αρχίσει να γίνεται επίμονη, γιατί πιστεύει ότι έτσι θα λυθεί το πρόβλημα. Το μόνο που καταφέρνει βέβαια είναι να τροφοδοτήσει το άγχος και το στυτικό πρόβλημα, αφού ό άντρας νιώθει ότι περιμένει από εκείνον να το επιλύσει άμεσα, χωρίς ο ίδιος να ξέρει τον τρόπο.

8 αποφάσεις για τη νέα χρονιά που βλάπτουν την υγεία

Όλοι παίρνουμε κάποιες αποφάσεις για τη νέα χρονιά… μήπως όμως κάποιες από αυτές είναι κακές για την υγεία μας;


8 αποφάσεις για τη νέα χρονιά που βλάπτουν την υγεία
Κάθε φορά που αλλάζει ο χρόνος, αποφασίζουμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα στην ζωή μας. Και πολλές από αυτές τις αλλαγές έχουν να κάνουν με την διατροφή μας, ή να γυμναζόμαστε περισσότερο. Ναι, είναι σημαντικό να αφοσιωνόμαστε στον εαυτό μας και στην υγεία μας, αλλά κάποιες από αυτές τις – συνήθως βιαστικές – αποφάσεις μπορούν να μας βλάψουν ακόμα περισσότερο. Ας δούμε ποιες είναι αυτές, και πώς να τις αποφύγουμε για να είμαστε υγιείς και χαρούμενοι τον καινούριο χρόνο…

Λάθος #1: Θα γυμνάζομαι κάθε μέρα

Από την δεύτερη κιόλας μέρα του χρόνου, τα γυμναστήρια ξαφνικά γεμίζουν με άτομα που θέλουν να φτιάξουν το σώμα τους. Συνήθως, είκοσι μέρες μετά είναι πάλι άδεια. Ναι, είναι πολύ σημαντικό να γυμναζόμαστε, αλλά πρέπει να αντισταθείτε στον ξαφνικό σας ενθουσιασμό και να αποφύγετε την υπερβολική γυμναστική. Αυξήστε την ποσότητα και την ένταση σταδιακά, ώστε το σώμα σας να μπορεί να ανταπεξέλθει, καθώς οι μύες σας δεν είναι έτοιμοι και ο κίνδυνος τραυματισμού είναι υψηλός. Και μην ξεχνάτε ότι η ξεκούραση είναι εξίσου σημαντικό κομμάτι της άσκησης.

Λάθος #2: Θα κόψω τους υδατάνθρακες

Οι υδατάνθρακες δεν είναι όλοι το ίδιο, και δεν είναι όλοι εχθροί της καλής σας διατροφής. Οι επεξεργασμένοι και απλοί υδατάνθρακες – όπως αυτοί που βρίσκουμε στο λευκό ψωμί και την ζάχαρη – σίγουρα κάνουν κακό στην δίαιτα και δεν μας βοηθούν να χάσουμε βάρος, όμως οι σύνθετοι υδατάνθρακες βρίσκονται παντού, και αποτελούν σημαντικό κομμάτι μιας υγιεινής διατροφής: φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά ολικής άλεσης. Μην κόψετε εντελώς τους υδατάνθρακες από την καθημερινότητά σας… είναι άλλωστε πηγή ενέργειας!

Πώς να μάθετε στο παιδί να κοιμάται μόνο του

Μετά από μια εξαντλητική μέρα, έχει έρθει η ώρα να βάλετε τα παιδιά για ύπνο και εσείς να κάνετε τις τελευταίες «βραδινές» δουλειές σας και να κοιμηθείτε- επιτέλους! Μετά από λίγο, όμως, και αφού νομίζετε ότι όλα κυλούν ήρεμα, ανοίγει η πόρτα της κρεβατοκάμαρας και αρχίζει η πρώτη... επιδρομή! Το παιδί έρχεται κλαμένο μέσα στο δωμάτιο ζητώντας να κοιμηθεί στο κρεβάτι σας. Εσείς, φυσικά, ενδίδετε, είτε γιατί δεν αντέχετε να το βλέπετε στενοχωρημένο είτε γιατί είστε πολύ κουρασμένη για να του φέρετε αντιρρήσεις. Ωστόσο, έχετε σκεφτεί μήπως αυτή η συνήθεια δεν του κάνει καλό; Ίσως έχει έρθει η ώρα να μάθει πώς να κοιμάται μόνο του, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό, είτε για εκείνο είτε για εσάς.


Φροντίστε να μην του αποσπάται η προσοχή


Τα παιδιά δεν θέλουν και πολύ για να «ξεσηκωθούν»! Χαμηλώστε την φωνή στην τηλεόραση ή σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή του σπιτιού, έτσι ώστε να μην ακούγεται μέχρι το δωμάτιό του. Αν σας ζητήσει να δει την αγαπημένη του παιδική ταινία ή να παίξει βιντεοπαιχνίδια πριν κοιμηθεί, προσπαθήστε να το απασχολήσετε με κάτι άλλο. Τα φώτα, οι φωνές και η μουσική μπορούν να τους προκαλέσουν παραπάνω ανησυχία και υπερένταση, με αποτέλεσμα ο ύπνος να γίνει ακόμα δυσκολότερος μετά. Ένα παραμύθι ή τα αγαπημένα του κουκλάκια αρκούν για να το ηρεμήσουν.

Μην το «απομονώνετε»


Πρέπει να προετοιμάσετε τον εαυτό σας ότι το να μάθετε στο παιδί να κοιμάται μόνο του δεν θα είναι καθόλου εύκολη ή γρήγορη διαδικασία- θέλει πολλή προσπάθεια και πολύ χρόνο. Κάτι που ίσως φαντάζει μικρό αλλά θα βοηθήσει το μικρό σας να ηρεμήσει και να κοιμηθεί πιο εύκολα είναι να του αφήσετε ένα φωτάκι αναμμένο σε μία γωνία του δωματίου του. Εναλλακτικά, μπορείτε ν' αφήσετε μισάνοιχτη την πόρτα του, έτσι ώστε ακούει τα βήματά σας και να αισθάνεται την παρουσία σας. Έτσι, θα ξέρει πως ακόμα και αν το θελήσει, θα είστε κοντά του και θα τρέξει αμέσως να σας βρει.

Αντίθετα, αν σβήσετε όλα τα φώτα ή κλείσετε εντελώς την πόρτα, είναι πολύ πιθανό να αισθανθεί φοβισμένο και να πιστεύει ότι το «εγκαταλείπετε». Τότε, το μεταμεσονύκτιο κλάμα και η αϋπνία είναι δεδομένα!

Πώς να κάνετε το παιδί να πάρει το φάρμακό του

Μόλις έχετε ξυπνήσει το παιδί για το σχολείο και παρατηρείτε ότι κάτι δεν πάει καλά: Η όψη του είναι χλωμή, βήχει, φταρνίζεται και όταν πιάνετε το μέτωπό του, συνειδητοποιείτε ότι ο ανεπιθύμητος πυρετός... χτύπησε την πόρτα! Τι κι αν το ντύνετε σαν κρεμμύδι, τι κι αν του λέτε να μην τρέχει ιδρωμένος όταν παίζει στο σχολείο, προφανώς τίποτα δεν έπιασε. Και σαν να μην έφτανε αυτό, σας περιμένει μία ακόμα πρόκληση: να του δώσετε τα φάρμακά του! Τα περισσότερα παιδιά αρνούνται πεισματικά να πιουν το αντιπυρετικό σιρόπι ή την αντιβίωσή τους. Πώς, λοιπόν ,μπορείτε να τα πείσετε να πάρουν το φάρμακό τους; Με λίγα τρικ και, σε κάποιες περιπτώσεις, με πολλή φαντασία!

1. Επιλέξτε ένα σιρόπι/ αντιβίωση με γεύση

Ρωτήστε τον παιδίατρο αν μπορεί να αντικαταστήσει το φάρμακο ή την αντιβίωση που σας έγραψε με ένα αντίστοιχο με πιο ευχάριστη γεύση. Θυμάστε την αντιβίωση με γεύση φράουλα ή το σιρόπι- κεράσι που μας έδιναν οι γονείς μας όταν ήμαστε άρρωστοι; Σίγουρα είναι προτιμότερα από τα κλασικά σιρόπια, που- ας το παραδεχτούμε- κάποιες φορές ακόμα και εμείς δυσκολευόμαστε να τα πάρουμε.

2. Αφήστε του περιθώρια επιλογής

Φυσικά όχι για το αν θα πάρει το φάρμακο ή όχι, αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο! Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να το ρωτήσετε αν θέλει να το πιει, για παράδειγμα, μαζί με την πορτοκαλάδα ή το κακάο του. Με αυτό τον τρόπο, θα του δείξετε ότι ναι μεν είναι υποχρεωτική η λήψη του αλλά μπορεί να την συνδυάσει με κάτι που θα επιλέξει το ίδιο. Του δίνετε εν μέρει τον έλεγχο και μαζί μ' αυτόν, μία σχετική ελευθερία επιλογής.

Μήπως τρέχει η μύτη σας;

Οι καιρικές συνθήκες αυτή την εποχή ευνοούν τις ιώσεις και τα κρυολογήματα.

Το συνάχι συνήθως οφείλεται σε ιούς με την επίδραση των οποίων ο βλεννογόνος της μύτης παράγει άφθονη βλέννα(μύξα) αρχικά υδαρή και στη συνέχεια πιο παχύρρευστη.
Την ίδια στιγμή  ο παγωμένος χειμωνιάτικος αέρας συμβάλλει στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στο πρόσωπο, κι αυτό με τη σειρά του κάνει τη μύτη να τρέχει.
Τι να κάνετε
Μερικές απλές συμβουλές είναι οι παρακάτω:
Πίνετε πολλά υγρά για να μην πάθετε αφυδάτωση
Κάνετε ένα χλιαρό μπάνιο
Η λήψη αντιπυρετικών φαρμάκων βοηθά, αλλά σε κάποιες παθήσεις μπορεί να μην είναι αποτελεσματική
Στην περίπτωση που έχετε  πυρετό  συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.

Κρίση πανικού: Tips για να μη ξανασυμβεί


Οι κρίσεις πανικού φαίνεται ότι χτυπούν όλο και πιο νέους ανθρώπους εξαιτίας των αυξημένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σε όλους τους τομείς.

Οι κρίσεις πανικού εκδηλώνονται ξαφνικά, χωρίς κάποιο συγκεκριμένη αιτία. Αρκετά συχνά , όμως συνδέονται με συγκεκριμένες καταστάσεις, όπως σε περιόδους μεγάλης έντασης, άγχους ή θλίψης.
Τα συμπτώματα μιας κρίσης πανικού είναι ιδιαίτερα έντονα και πολλοί είναι αυτοί που δεν αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για αγχώδη διαταραχή, αλλά πιστεύουν ότι παθαίνουν έμφραγμα ή κάτι άλλο σοβαρό.
Οι κρίσεις πανικού τις περισσότερες φορές διαρκούν 5-10 λεπτά και τα συμπτώματά τους, τα οποία μπορεί να κρατήσουν περισσότερο, περιλαμβάνουν:
Ταχυπαλμία, εφίδρωση, ξηροστομία, δυσκολία στην αναπνοή, αίσθηση πνιγμού, σφίξιμο στο στήθος, εξάψεις, μούδιασμα στα χέρια, τρέμουλο, πόνος στο στομάχι, ναυτία.
Τι να κάνετε για να μη ξανασυμβεί
Η Therese Borchard, ιδρύτρια του Project Beyond Blue, μιας διαδικτυακής κοινότητας για άτομα με χρόνια κατάθλιψη και άγχος, προτείνει:

Τραχανάς και η σημαντική διατροφική του αξία




της Κασσιανής Τσώνη

Ο τραχανάς είναι από τα πιο βασικά ζυμαρικά της Ελληνικής κουζίνας καθώς το αρχαιότερο. Mε τον όρο τραχανά περιγράφεται μια μεγάλη ομάδα παρασκευασμάτων που φτιάχνονται από την ανάμιξη σπασμένου σιταριού ή αλεύρου και γάλακτος (ζυμωμένου ή μη) που αποθηκεύεται αποξηραμένο. Σπιτικός τραχανάς φτιάχνεται και στις μέρες μας σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.  

Από τον 1ο αιώνα μ.Χ κιόλας αναφέρεται από τον Απίκιο ένας παχύρευστος χυλός με το όνομα τράκτα «tractae», που το χρησιμοποιούσαν για να πήζουν κάθε είδους σάλτσα. Σύμφωνα με μια άλλη ιστορική εκδοχή πιστεύεται ότι ο τραχανάς προέρχεται από την ανατολική Μεσόγειο είχε το όνομα «tarkhaneh» και σήμαινε φαγητό σε κοκκώδη μορφή, φτιαγμένο από δημητριακά και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Για τους προγόνους μας αλλά μέχρι και τους γονείς μας ο τραχανάς έπαιζε σημαντικό ρόλο στην ανατροφή και μερικές φορές ακόμα και στην επιβίωση της οικογένειας. Ξεκινούσαν την προετοιμασία του τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού, για να στεγνώσει, να συσκευαστεί και να είναι έτοιμος για τον επόμενο χειμώνα. Συσκευαζόταν σε μεταλλικούς τενεκέδες ή πήλινα κιούπια και διατηρούνταν σε δροσερό μέρος για περισσότερο από ένα χρόνο, μέχρι να εξαντληθεί η ποσότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σώσει την Ελλάδα

Kiriakos Mitsotakis tatiana

Πριν από μερικούς μήνες, ήμουν καλεσμένος σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό. Στο πλαίσιο της εκπομπής και του σχολιασμού της επικαιρότητας, σχολίασα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν έπρεπε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πάει λίγες ημέρες πριν στην Τατιάνα Στεφανίδου, για να της πει πώς έσωσε τον γάμο του. Ένιωσε μια ανάγκη ο άνθρωπος να πάει στην Τατιάνα να πει τον πόνο του. Όλοι κρύβουμε μια Τατιάνα μέσα μας.
Αφού ακούστηκε στην εκπομπή ένα ηχητικό απόσπασμα από αυτά που έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τατιάνα για τον γάμο του και την γυναίκα του, η δημοσιογράφος με ρώτησε αν έχω να πω κάτι.
Εγώ είπα πως δεν σχολιάζω τα προσωπικά των άλλων ανθρώπων αλλά, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνει μόνος του και τα λέει στην τηλεόραση, δίνει σε όλους το δικαίωμα να τον σχολιάσουν, οπότε θα τον σχολιάσω κι εγώ.
Στη συνέχεια είπα -μεταξύ άλλων- πως θεωρώ πολύ αισιόδοξο για την κοινωνία πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε γυναίκα, γιατί, αφού βρήκε γυναίκα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μπορούν να βρουν όλοι.
Λίγες εβδομάδες μετά, ο ραδιοφωνικός σταθμός -στον οποίο είχα μιλήσει- μου έκανε πρόταση συνεργασίας.
Σε μια συνάντηση με κάποια στελέχη του σταθμού, ένας κύριος μου είπε πως, μετά την εκπομπή, του τηλεφώνησε έξαλλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μάλιστα, μου είπε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είπε πως αυτά που είπε ο πιτσιρίκος είναι μηνύσιμα.
Του είπε ο άνθρωπος “ε, κάνε του μήνυση τότε».

Η Ταχύτητα στη Λογοτεχνία


Στη σαγήνη που ασκεί η λογοτεχνική αφήγηση, φίλοι μου, συντελεί και η ταχύτητα! Ακριβώς και μην απορείτε!.
Η Ταχύτητα δεν είναι απλώς ένα γνώρισμα στις ενέργειες της καθημερινότητας, ή ένας τρόπος να φτάσεις γρήγορα στον προορισμό σου.
Είναι στοιχείο ευχαρίστησης και είναι μια από τις βασικές λογοτεχνικές αξίες, Μυθολόγοι μου, παγκοσμίως.
Αλλιώς ονομάζεται και Χρόνος, που μέσα του εξελίσσονται όλα τα γεγονότα, η δράση των προσώπων της κάθε διήγησης που πέφτει στα χέρια σας.
Η λογοτεχνική ταχύτητα δεν ταυτίζεται με τον πραγματικό χρόνο, αλλά εξαρτάται από το θεματικό πυρήνα της διήγησης και από το βαθμό της αγωνίας και του ενδιαφέροντος, που θέλει να κινήσει ο δημιουργός.
Ας ξεκινήσουμε από το παραμύθι, την πιο διαδεδομένη λαϊκή αφήγηση.
Ποια είναι η συνήθης αρχή του, η τυπική φράση, η στερεότυπη που σηματοδοτεί το είδος;
Η απάντηση είναι γνωστή σε όλους.
Το «μια φορά κι εναν καιρό», φίλοι μου, το εμπεδώσαμε από παιδιά, είναι ο χρόνος του παραμυθιού. Ένα απροσδιόριστο χρονικό σημείο, που δεν έχει την ανάγκη της συγκεκριμενοποίησης, αλλά έχει το πλεονέκτημα της ελαστικότητας, έχει τη δυναμική να διευρύνεται κατά την επιθυμία του δημιουργού και να περατώνεται και πάλι κατά τη βούλησή του.
Ο ακροατής ή ο αναγνώστης από την άλλη, δεν έχει απαιτήσεις για ένα χρόνο πραγματικό, αφήνεται στη μαγεία της υποκειμενικής επιμήκυνσης και δε νοιάζεται αν περνούν αιώνες, χρόνια και οι ήρωες του έργου ζουν και κινούνται και κάνουν απίθανα πράγματα, που δεν αντέχουν στη λογική.
Άρα η ταχύτητα είναι στη διάθεση του δημιουργού, που οφείλει να τη χειριστεί έτσι που ο αποδέκτης να μην περιπέσει στα χέρια της ανίας, αλλά να ικανοποιείται, να ευφραίνεται με το θέμα, χωρίς λογικά προααπαιτούμενα.
Πατώντας σ’ ενα γερμανικό θρύλο, που άντλησα από τα «Αμερικανικά μαθήματα» του Ίταλο Καλβίνο, θα δούμε να ξεδιπλώνεται η έννοια της ταχύτητας στις λαϊκές διηγήσεις:

Κράτος - ΚΑΠΗ


Το Υπ. Οικ. και το Υπ. Εργ. ψάχνουν απελπισμένα και απεγνωσμένα να βρουν ''ισοδύναμα'' για το τεράστιο πρόβλημα του ''Ασφαλιστικού''.

Έτσι λοιπόν για να μην μειωθούν οι συντάξεις των ασφαλισμένων η α-νόητη σκέψη ''άγονων μυαλών'' προσανατολίζεται (εκτός από την ανήθικη πια αύξηση εισφορών) και σε άθλια ''χαζό-μέτρα'' - έσοδα - χαρτζιλίκια από τροχαίες παραβάσεις (απόλυτο βέβαια μαγάρισμα της Οδικής Γενοκτονίας).

Περιμένουν δηλαδή οι ηλίθιοι να βρουν λεφτά από τις τιμωριούλες για κάτι, που θεωρείται ! ασήμαντο, ανώδυνο, ακίνδυνο έως και διασκεδαστικό και το οποίο κάνουν όλοι (σχεδόν) οι αποβλακωμένοι ''ελληνάρες'' χωρίς ίχνος αυτοεκτίμησης κατά συρροή, δηλαδή μείωση πληθυσμού !.

Ακούστε πανηλίθιοι και επικίνδυνοι μακάκες: 

Τί σημαίνει για την ανθρωπότητα η νέα χρονιά;ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ!



ΤΟ 2016 ΔΟΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 9. ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΝΟΣ ΕΝΝΙΑΕΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥ.ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ! 

Τί σημαίνει για την ανθρωπότητα η νέα χρονιά;

Το 9 ειναι ο τελευταίος αριθμός του εννεαετούς κύκλου στην αριθμολογία. 

Είναι ένας πολύ ισχυρός αριθμός που εμπερικλείει την ενέργεια όλων των προηγούμενων αριθμών.

Συμβολίζει την ολοκλήρωση ενός κύκλου που θα οδηγήσει την επόμενη χρονιά το 2017, στο 1,δηλαδή την νέα αρχή! .

Αφού γίνει αποτίμηση του τί δημιουργήσαμε ως σύνολο τα προηγούμενα 8 χρόνια ,καλούμαστε να δΙδαχτούμε από αυτά,να αναθεωρήσουμε,να πετάξουμε ότι είναι σαθρό και άχρηστο.

Μετασχηματισμός του παλιού και αναγέννηση ζητούνται από την ανθρωπότητα αυτή την χρονιά.

Πόσο τυχαία μπορεί να είναι η παρουσία αυτού του αριθμού τώρα που όλοι οι ισχυροί στον κόσμο δείχνουν να μετράνε το μπόί τους;

Ας θεραπεύσουμε το ασθενές και ας αφήσουμε χώρο στην δημιουργία του υγιούς νέου.

Η πρόκληση του 9 είναι η αγάπη δίχως όρους.

Τα λόγια της Άννας Συνοδινού που πρέπει όλοι οι σπουδαστές κάποιας τέχνης να έχουν σαν Ευαγγέλιο!

 

«Για μένα δεν υπήρχε ωράριο τότε, δούλευα συνέχεια από τις 8 το πρωί ως αργά το βράδυ. 

Περίμενα ώρες ολόκληρες για να παρακολουθήσω την πρόβα που έκαναν εκείνα τα δυο θεριά, ο Ροντήρης και η Κοτοπούλη, στον ελεύθερο χρόνο μου ζητούσα από τον Βεάκη να με διδάξει, ή κτύπαγα την πόρτα της Παξινού κι όταν περνούσε η Μανωλίδου ή η Αρώνη, εγώ στεκόμουν κλαρίνο...» 

Η καρδιά μιας σχέσης, η αγάπη

 


Πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν την αγάπη με άλλες έννοιες και νομίζουν πως αυτό που αισθάνονται οι ίδιοι ή οι άλλοι άνθρωποι για αυτούς είναι ερωτική αγάπη, ενώ είναι άλλα αισθήματα που μπορεί να σχετίζονται με αυτήν, δεν είναι όμως απαραίτητα αγάπη. 

Η έγνοια, με την έννοια του ενδιαφέροντος, χρειάζεται σε μια σχέση, γιατί κάνει και τους δυο ανθρώπους να νιώθουν πως περιβάλλονται, αλλά δεν δηλώνει απαραίτητα αγάπη και μάλιστα, αν υπάρχει μόνο αυτή, η σχέση μοιάζει περισσότερο με μητρική ή πατρική ή αδερφική ή φιλική θαλπωρή.

Η επιβεβαίωση με την έννοια του θαυμασμού χρειάζεται και εκείνη, γιατί μέσω αυτής βλέπουν τον εαυτό τους με μια νέα οπτική, πιο λαμπερή, σαν να έχουν ένα καθρέφτη που αντανακλά το φως και επομένως παρατηρούν ευδιάκριτα τις ικανότητες τους και τις υποστηρίζουν. Και αυτή η έννοια όμως δεν δηλώνει απαραίτητα αγάπη και, αν υπάρχει μόνο αυτή, η σχέση λειτουργεί κυρίως για να βοηθά ο ένας τον άλλον να αποκαταστήσουν τον ελλειμματικό τους καθρέφτη, οι διαθέσεις γίνονται χειριστικές και εξαρτητικές, και η σχέση φθίνει.

Η αποδοχή είναι χρήσιμη σε μια σχέση, γιατί μέσα από εκείνη εκτιμούν τον εαυτό τους περισσότερο και αποδέχονται πλευρές που μέχρι πρότινος τις έκριναν, κάτι που τους εμπόδιζε να δουν τον εαυτό τους ενοποιημένο. 

Η εκτίμηση και ο σεβασμός είναι προϋπόθεση για την αγάπη, γιατί δηλώνει πως κάποιος βλέπει τον άλλον άνθρωπο διαφοροποιημένο από τις ανάγκες του, τον σέβεται σαν άνθρωπο και στρέφεται σε εκείνον, όχι για να καλύψει κάτι μέσα από αυτόν, αλλά για να μοιραστεί μαζί του συναισθήματα που του γεννά η σχέση. Όμως και αυτές οι έννοιες, παρόλο που είναι υψηλότερης βαθμίδας σε αξία από τις προηγούμενες, δεν σημαίνουν απαραίτητα αγάπη.

Η θυσία, η υπερπροσφορά συναισθημάτων και πράξεων, γίνεται κυρίως επειδή το πρόσωπο που θυσιάζεται επιθυμεί στο βάθος να θυσιαστεί ο άλλος για αυτόν, κάτι που δεν έκανε η μητέρα ή ο πατέρας του και επειδή αρνείται να δει τις αλήθειες του, προσπαθεί να αποκαταστήσει το παρελθόν του μέσω ενός άλλου προσώπου. Η θυσία δεν μοιάζει με την αυταπάρνηση, η οποία αποτελεί απαραίτητο στοιχείο στην αγάπη, γιατί η αυταπάρνηση προϋποθέτει έναν εαυτό ολοκληρωμένο, που αισθάνεται πως δίνοντας επιτυγχάνει την πληρότητα και την ολοκλήρωση και εκτιμά κάθε δόσιμο ως αξία για κείνον. 

10 τρόποι για να νικήσετε την επιθυμία για γλυκό

10 τρόποι για να νικήσετε την επιθυμία για γλυκό

Οι απογευματινές ώρες είναι πάντα οι δυσκολότερς. Χρειάζεσαι οπωσδήποτε ένα γλυκό. Τι θα κάνεις για να την ξεπεράσεις; Συμβουλές από το βιβλίο «Lick the Sugar Habit» («Δαμάστε τη Συνήθεια της Ζάχαρης», από το www.amazon.com) της Νάνσι Άπλετον.

1. Απομακρύνετε όλα τα γλυκά από το σπίτι ή το γραφείο.

2. Όταν χρειάζεστε οπωσδήποτε κάτι γλυκό, αγοράστε μόνο όσο θα φάτε. Καταναλώστε όσο λιγότερο γίνεται και πετάξτε το υπόλοιπο. Αυτό κάνει εσάς «κυρία» της ζάχαρης και όχι τη ζάχαρη «κυρία» δική σας.

3. Όταν έχετε λαχτάρα για ζάχαρη, κάνετε γυμναστική. Θα εμποδίσει τη λειτουργία του μηχανισμού που σας κάνει να νοιώθετε την επιθυμία.

4. Όταν θέλετε γλυκό, βάλτε το ξυπνητήρι σε δεκαπέντε λεπτά και κάντε κάτι άλλο στο μεσοδιάστημα. Συχνά, η λαχτάρα περνάει μετά από ένα τέταρτο.

Διεθνές κραχ: Κατάρρευση -7% στην Κίνα, προκαλεί sell off σε Ευρώπη και πτώση στην Wall – Στα 34 δολ. το αργό!



Διεθνής κατολίσθηση για τα χρηματιστήρια σε Κίνα, Ευρώπη και Wall Street….

  • Νέο επιθετικό sell off στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, με την Κίνα να βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο, λόγω της διακοπής των συναλλαγών μετά από ισχυρότατη πτώση -7%.

  • Τα ευρωπαικά χρηματιστήρια υποχωρούσαν έως -4% για να περιορίσουν εν συνεχεία τις απώλειες τους έως -2,29% (DAX) ενώ και η Wall Street καταγράφει απώλειες πάνω από -1%.

  • Λόγω της πτώσης των χρηματιστηριακών δεικτών της Κίνας ασκήθηκαν και στο γουάν το εθνικό νόμισμα της Κίνας ενώ το αργό πετρέλαιο σημειώνει απώλειες που φτάνουν το -4%.

Οι επιθετικές ρευστοποιήσεις
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα