Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Όλα επιστρέφουν πίσω στο κουτί (Η Μονόπολη της Ζωής) (Βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για Όλα επιστρέφουν πίσω στο κουτί (Η Μονόπολη της Ζωής)

Φαντάσου κάποιον να σου πει: "Έλα να παίξεις μαζί μας Monopoly. Αλλά έχε υπόψιν σου ότι οι περισσότερες ιδιοκτησίες είναι ήδη αγορασμένες, πολλές από αυτές επίσης έχουν χτισμένα σε αυτές σπίτια και ξενοδοχεία και θα σε φορολογήσουμε πολύ αν καταλήξεις να τις έχεις, θα πληρώνεσαι λιγότερο απ'ό,τι εμείς, κάποιοι από εμάς θα μπορούμε να αλλάζουμε τους κανόνες του παιχνιδιού και αν φύγεις απ'το παιχνίδι ή δεν θέλεις να παίξεις, θα σου στερήσουμε το φαγητό και τη στέγη και όλες τις βασικές ανάγκες της κανονικής ζωής σου. Να γνωρίζεις ότι ακόμα και αν παίζεις καλά, το παιχνίδι μπορεί να γίνει λίγο παλαβό: θα αποκτήσεις εμμονές με το να βγάζεις ολοένα και περισσότερα χρήματα και με το να είσαι όλο και περισσότερο ανταγωνιστικός και πολλές φορές θα νιώθεις ότι τίποτα δεν είναι αρκετό για σένα. Α και θα διαλέξουμε εμείς το πιόνι σου. Έλα παίξε μαζί μας!" :)

Δεν ακούγεται σαν ο Χίτλερ μόλις να σε προσκάλεσε να παίξεις μαζί του Monopoly;

Θα έπαιζες ποτέ; Είμαι σίγουρος πως όχι. Όμως, ήδη παίζεις αυτό το παιχνίδι, δεν το βλέπεις;

Έχεις γεννηθεί σε έναν κόσμο, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου ήδη ανήκει σε άλλους ανθρώπους: λόφους, παραλίες, ξενοδοχεία, σπίτια, πισίνες, μηχανές, αυτοκίνητα, ρούχα, φαγητό, gadgets, ακόμα και ζώα ή ό,τι άλλο φαντάζεσαι.

Ο πλούτος σου θα εξαρτηθεί τις περισσότερες φορές από τον αντίστοιχο της οικογένειάς σου. Θα λαμβάνεις μια άδικη αμοιβή που δεν αντιστοιχεί στις προσπάθειές σου. Υπάρχουν άπειροι κανόνες εκεί έξω, τους περισσότερους εκ των οποίων δεν γνωρίζεις και πολλοί άνθρωποι σε αυτό τον κόσμο έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν ή να τους διαγράψουν και να δημιουργήσουν άλλους που θα έχουν αντίκτυπο στη ζωή σου.

Το "πιόνι" σου είναι ήδη επιλεγμένο από άλλους υπό την μορφή της κουλτούρας (ποια γλώσσα θα μάθεις, έθιμα και παραδόσεις, θρησκεία, κλπ). Οι άνθρωποι είναι πολύ ανταγωνιστικοί σε αυτό τον κόσμο και θέλουν να εκμεταλλευτούν τους πάντες (μαζί κι εσένα) - πολλοί από αυτούς δε νιώθουν ότι ποτέ δεν έχουν πλουτίσει αρκετά και ψυχαναγκαστικά διεκδικούν όλο και περισσότερα. Ακόμα και η ιδέα του να είσαι στη φυλακή και να βγάζεις χρήματα μπορεί να φτάνει να είναι προτιμότερη από την κανονική ζωή. Κι αυτό γιατί πολλοί φυλακισμένοι ζουν καλύτερα από τους πραγματικά φτωχούς.

Και το χειρότερο από όλα, είναι ότι αν δεν δεχθείς να παίξεις αυτό το αληθινό, χρηματοπιστωτικό παιχνίδι, τότε δεν θα μπορείς να αγοράσεις φαγητό, να έχεις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή να ικανοποιήσεις οποιαδήποτε από τις ανάγκες σου.

Μπορείς κυριολεκτικά να πεθάνεις αν δεν παίξεις.




Στην πραγματικότητα, αυτό συμβαίνει με πολύ κόσμο στις μέρες μας.

Α και όλοι θα σου πουν ότι δεν είσαι υποχρεωμένος να παίζεις στο παιχνίδι. Και οι περισσότεροι από αυτούς (παίχτες) δεν συνειδητοποιούν ότι είναι απλώς ένα παιχνίδι.

Ήδη συμβαίνει, αλλά μπορεί να μην το παίρνεις χαμπάρι επειδή είσαι μέρος του.

Σε παρακαλώ, σκέψου μια ακόμα φορά αν θα έπαιζες ένα παιχνίδι που είναι τόσο στημένο και καταναγκαστικό, όπως είναι ο κόσμος που ζούμε. Πιστεύω ότι κανείς σας δεν θα άντεχε να παίξει πάνω από 5 λεπτά.

Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα οι άνθρωποι να τα συνειδητοποιήσουν όλα αυτά, να σταματήσουν να παίζουν αυτό το τρελό παιχνίδι και αντί γι'αυτό να αφοσιωθούν σε αυτό που είναι αληθινό: σε αυτό δηλαδή που αποζητάμε, σε σχέση με τον τόπο μας, αυτή τη σφαίρα που ονομάζουμε Γη.

Στο τέλος όλα επιστρέφουν πίσω στο "κουτί"



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα