Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ - ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ




Κινείται ότι κινείται με την ενέργεια της κίνησης που κινεί το σύμπαν, και η φύση του σύμπαντος εσωτερικά δίνει κίνηση σε όλα.


Μία κίνηση από την δύναμη που βρίσκεται εξωτερικά από το σύμπαν περικλείοντας το και το συγκρατεί απ'έξω, και μία κατά την ενέργεια της ίδιας δύναμης που διαπερνά το σύμπαν εσωτερικά του και το συγκρατεί από μέσα.
Μαζί και οι δύο δυνάμεις βρίσκονται μέσα σε όλα. 

Η φύση λοιπόν του σύμπαντος είναι η δύναμη που ενεργεί, και ότι ενεργεί είναι νοήμων ζωή, δίνει κίνηση στο σύμπαν εξωτερικά του και ταυτόχρονα το συγκρατεί από μέσα, και αφού εισέρχεται εσωτερικά του σύμπαντος βρίσκεται πανταχού παρών και τα πάντα πληρών μέσα στο σύμπαν. 
Δεν υπάρχει πουθενά μα πουθενά κενό! όλα πληρούνται από τη δύναμη.

σημ: Άρα μην σας δω να λέτε ότι υπάρχει κενό ανάμεσα στους πλανήτες στο διάστημα, η ανάμεσα στους γαλαξίες, η εδώ στη Γη.

Λοιπόν, υπάρχουν δύο ζωές και δύο κινήσεις. 
Μία κατά την ουσία (δύναμη), και άλλη κατά τη φύση του σώματος, (η Ύλη είναι τα τέσσερα στοιχεία που ενυπάρχουν κλεισμένα μέσα στο σύμπαν και κινούνται...η πληροφορία!?? κρατήστε το αυτό για μετά), και η μεν πρώτη είναι η γενικότερη η δε δεύτερη η μερικότερη.

Αυτή τώρα που είναι κατ'ουσία (δύναμη) είναι και αυτεξούσια ενώ η άλλη (η φύση του σώματος) είναι αναγκαστική. 
Διότι, κάθε τι που κινείται υπόκειται στον εξαναγκασμό αυτού που το κινεί.

Η κίνηση τώρα που κινεί την ψυχή (η δύναμη που ενεργεί εσωτερικά στο σύμπαν) έχει εξοικειωθεί με τον έρωτα της νοητής ουσίας (δύναμη)...αφού είναι Ομοούσιες δυνάμεις Αδιαίρετες.

Η ΝΟΗΤΗ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΩΜΑΤΗ.
Κάθε σώμα είναι χωρίς νόηση. 

Συμμετέχοντας το σώμα στην ουσία πετυχαίνει να είναι έμβιο ον με πνεύμα. 
Και το μεν πνεύμα ανήκει στο σώμα ο δε λόγος στην ουσία, 
και ο λόγος διακρίνει το ύψιστο αγαθό ενώ το αισθητικό πνεύμα κρίνει τα φαινόμενα.

σημ: Όταν λοιπόν η νοητή ουσία ενωθεί με το σώμα, τότε το σώμα γίνεται ον με πνεύμα.
Το πνεύμα ανήκει στο σώμα, διότι η νοητή ουσία αφού ενώθηκε με το σώμα έγινε κάτι άλλο! και βλέπει αυτό που μπορεί να δει ένα σώμα.


Αυτό που μπορεί να δει ένα σώμα είναι πνεύμα.

Αυτό που μπορεί να δει χωρίς το σώμα είναι η νοητή ουσία.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Η ΝΟΗΤΗ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΟΣΟ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑ.

Διαιρείται δε στις οργανικές αισθήσεις, που κάποιο μέρος τους είναι η πνευματική όραση, και το πνεύμα το ακουστικό, το οσφρητικό, το γνωστικό και το οπτικό.
Αυτό το πνεύμα, το αισθητικό, γενόμενο ανάλογο της διάνοιας κρίνει η φαντάζεται μόνο. Διότι ανήκει στο σώμα και δέχεται τα πάντα.

Ο λόγος, τώρα, ανήκει στην ουσία (ουσία της ψυχής) και είναι η φρόνηση. 
σημ: Μόνον η φρόνηση στους ανθρώπους με σώμα ομοιάζει με την νοητή ουσία της ψυχής τους.

Συνυπάρχει δε με τον λόγο (της ψυχής) η γνώση των πολύτιμων πραγμάτων, ενώ με το πνεύμα η εικασία. 
σημ: η γνώση του μεταφυσικού πέρα από την ύλη στους ανθρώπους προέρχεται από τηννοητή ουσία της ψυχής.
Ενώ το πνεύμα είναι ο άνθρωπος ρεαλιστής, που εικάζει την αλήθεια του μεταφυσικού, και βλέπει ότι μπορεί το σώμα του να δει και από εκεί εικάζει την αλήθεια.


Διότι, αυτό μεν (το πνεύμα) έχει την ενέργεια από το σύμπαν που το περιέχει, ενώ η ψυχή από τον εαυτό της.
σημ: η ενέργεια του σύμπαντος είναι τα τέσσερα στοιχεία που δημιουργήθηκαν από την Ύλη, και είναι η γη, το νερό, ο αέρας, η φωτιά, (το θερμό-ψυχρό είναι το πνεύμα, δηλαδή από εκεί προέρχεται ο διπολισμός το δίπολο της πραγματικότητας μας σε όλα όσα βλέπει και αισθάνεται το σώμα), από τα οποία αυτά τέσσερα στοιχεία γεννιούνται όλα τα σώματα που υποδέχονται την νοητή ουσία (η ψυχή είναι η νοητή ουσία η δύναμη) και η νοητή ουσίαμεταβάλλεται σε κάτι άλλο δηλαδή σε πνεύμα, αφού πλέον βλέπει ότι μπορεί να δει ένα σώμα.

morfeas sky

Όλα είναι νοητά! πληροφορία! δέκτης ο εγκέφαλος! ο Νους!.

Όπως για παράδειγμα δημιουργήθηκε αυτός ο εικονικός κόσμος (που σας γράφω εγώ τώρα) του διαδικτύου από τον δημιουργό του, σύμφωνα με το πρότυπο που είχε ο δημιουργός από τον δικό του αληθινό κόσμο, , και συμμετέχουν στην εικονική πραγματικότητα οι όμοιοι άνθρωποι με τον δημιουργό, εθιζόμενοι στον κυβερνοχώρο!! και γίνονται ένα με αυτόν! και φανταστείτε τώρα εμείς εδώ μπορούμε να βγούμε από τον κυβερνοχώρο όποτε το θελήσουμε, ενώ με σώμα που δεν μπορούμε να βγούμε από το matrix μέχρι να πεθάνουμε!! άρα;;;; το ξετινάζουμε στον αέρα!!!!!
ΑΕΡΑ!!!!!!!!!!!

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ MATRIX 

όπου υπάρχει ο υπερνοήμων υπέρ-υπολογιστής (υλικός κόσμος) και ενήργησε πάνω του ο δημιουργός του, (αυτό που ονομάζουμε εμείς ως δημιουργό θεό), ο οποίος δημιουργός βρίσκεται έξω αλλά και μέσα στον κυβερνοχώρο της κτιστής δημιουργίας του υλικού κόσμου είτε εικονικού κυβερνοχώρου-κυβερνοσύμπαν που ονομάζουμε κι αλλιώς ως πραγματικότητα και ζωή!.

Δηλαδή ως πραγματικότητα εμείς εδώ στη Γη αντιλαμβανόμαστε την πληροφορία ή αλλιώς τη δύναμη, που καταφτάνει σε εμάς εισερχόμενη μέσα από τον δέκτη σώμα μας ως πνεύμα, αφού βλέπουμε τα πάντα ως αλήθεια μέσα από το εικονικό μας σώμα, όπου η νοητή ουσία της ψυχής γίνεται πλέον εικόνα κι αυτή δηλαδή γίνεται πνεύμα.

Πνεύμα λοιπόν είναι η λογική του ρεαλιστή ανθρώπου.
Νοητή ουσία της ψυχής είναι ο αληθινός μας εαυτός που εισήλθε στην εικονική πραγματικότητα του υλικού κόσμου για να ζήσει μέσα σε αυτή και να την κατανοήσει..ώσπου εθίστηκε σε αυτή και ξέχασε ποιος είναι αληθινά!..και από τότε ζει ως δούλος και σκλάβος του σώματος και της λογικής του σώματος που αλλιώς ονομάζεται και πνεύμα και θεοποιήσαμε το πνεύμα..
....

Το πνεύμα είναι η ρεαλιστική μας λογική, που βλέπει την πραγματικότητα με τα μάτια του σώματος.
Ψυχή είναι η νοητή ουσία, δεν είναι υλικό σώμα, άρα είναι ασώματη.
Το υλικό σώμα δεν έχει νοητή ουσία, αλλά υποδέχεται την νοητή ουσία και γίνεται πνεύμα.

Το κενό που υπάρχει μέσα στους ανθρώπους είναι το χάος που χωρίζει την ασώματη νοητή ουσία της ψυχής, με το πνεύμα του σώματος.

Τελικά πνεύμα είναι όλα όσα βλέπουμε αισθανόμαστε συναισθανόμαστε και ονομάζουμε πραγματικότητα και ζωή σε αυτόν τον υλικό κόσμο.

Μπορούμε να τινάξουμε στον αέρα το ψευτο matrix και μέσα στο matrix!!
Mε την δύναμη και την ανδρεία της βούλησης της νοητής ουσίας της ψυχής, που νικά όλους τους φόβους και τις ανάγκες της ζωής, και μέσω της ελεύθερης σκέψης μπορούμε να σκεφτούμε ότι θέλουμε!! και να σπάσουμε τα δεσμά μας!

morfeas sky


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα