Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

8 πολύτιμα εργαλεία για το πώς να μετατρέψεις τη ζήλια σε δημιουργικότητα

Αποτέλεσμα εικόνας για 8 πολύτιμα εργαλεία για το πώς να μετατρέψετε τη ζήλια σε δημιουργικότητα

Μία από τις αγαπημένες μου ενασχολήσεις ξεκίνησε ως ζήλια. Ναι, καλά διαβάσατε, από ζήλια. Όταν μιλάω για ζήλια δεν εννοώ εκείνο το πικρό φαρμάκι που νιώθουμε για κάποιον άλλον και ευχόμαστε να του συμβούν τα τρισχειρότερα ή την εμμονή για ανθρώπους ή καταστάσεις. Μιλάω για τη ζήλια που καθρεπτίζει και παρακινεί, τη ζήλια που είναι ανάμικτη με θαυμασμό.

Ζήλευα λοιπόν τα όμορφα κοσμήματα που έφτιαχναν καλλιτέχνες από πηλό τα οποία χάζευα με τις ώρες στο internet. Στα μάτια μου φάνταζαν μαγικά και οι δυνατότητες που έδινε ο πηλός απεριόριστες. Δεν χρειαζόταν να βρω την κατάλληλη φόρμα για να ενθέσω έναν κρύσταλλο… Μπορούσα να τη φτιάξω μόνη μου και να της δώσω ό,τι σχήμα ήθελα.

Δεν άργησα να κλείσω το online shop που είχε μόνο ασήμι και ημιπολύτιμους λίθους και να προσπαθώ να μάθω τον πηλό. Δεν μπορείς να αφιερωθείς σε κάτι αν δεν του κάνεις πρώτα χώρο… τσεκαρισμένο. Αμέτρητες αποτυχίες, χρόνος και χρήματα επενδύθηκαν για να καταφέρω να φτιάξω αυτά που φτιάχνω σήμερα.

Αυτό με έκανε να καταλάβω πως υπάρχει μεγάααααλη απόσταση μεταξύ του «ζηλεύω και θαυμάζω» με το να κάνω πράξη αυτό που ζηλεύω και θαυμάζω.

Ένα άλλο ενδιαφέρον συμπέρασμα είναι πως όταν προσπαθούσα να αντιγράψω κοσμήματα ή να ακολουθήσω μαθήματα που έβρισκα στο internet για να εξασκηθώ με αυτό το άγνωστο τότε υλικό, αποτύγχανα παταγωδώς. Φοβόμουν πως δε θα τα κατάφερνα γιατί δεν είχα εμπιστοσύνη στις δημιουργικές μου ικανότητες. Έτσι, για αρκετό καιρό προσπαθούσα να αναλύσω τεχνικές και υλικά που χρησιμοποιούσαν άλλοι καλλιτέχνες, χωρίς επιτυχία.

Τότε δεν μπορούσα να καταλάβω πως ο σπόρος που είχα μέσα μου ήταν μοναδικός. Μπορεί να χρησιμοποιώ το ίδιο νερό για να τον ποτίσω αλλά ο σπόρος είναι σπόρος. Θυμάμαι μια όμορφη ατάκα από την πολύ αγαπημένη μου ταινία Kung Fu Panda: «Ναι, αλλά ότι και αν κάνεις, αυτός ο σπόρος θα μεγαλώσει για να γίνει μια ροδακινιά. Μπορεί εσύ να θέλεις ένα μήλο ή ένα πορτοκάλι… αλλά θα πάρεις ένα ροδάκινο».

Έπρεπε λοιπόν να βρω την μοναδικότητά μου. Και αυτό συνέβη μόλις εγκατέλειψα την ιδέα της δημιουργίας. Όχι άλλο πηλό, όχι άλλες προσπάθειες. Φύλαξα τα υλικά μου και ασχολήθηκα με άλλα. Παραιτήθηκα.

Επιτέλους είχα αφήσει το σπόρο σε ησυχία.

Και μία μέρα ξύπνησα με μία ιδέα. Έκανα χώρο στο τραπέζι της κουζίνας, άπλωσα πηλό, εργαλεία και μερικούς κρυστάλλους, ενώ με είχε κατακλύσει ένα μοναδικό συναίσθημα χαράς. Ένιωθα πως κάτι καλό θα γινόταν τώρα. Το ένιωθα μέχρι το τελευταίο μου κύτταρο. Δεν ήθελα να βάλω ταμπέλες σε αυτό που ένιωθα ή έκανα, δεν ήθελα να σκεφτώ… ξέρετε τώρα, ο νους προσπαθεί να κάνει τα μαθηματικά του. Οπότε μπήκα στο… meditation mode. Πήρα τον πηλό και άρχισα να τον πλάθω με σεβασμό και θαυμασμό ταυτόχρονα, σαν να κάνω το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο. Διαισθητικά διάλεξα συγκεκριμένους κρυστάλλους και στόλισα το κόσμημα. Η πρώτη νεράιδα πήρε μορφή από τον πηλό. Τα μαλλιά της αγκάλιαζαν τους κρυστάλλους ενώ ένα χαμόγελο γαλήνης ήταν απλωμένο σε ένα πρόσωπο που ονειρευόταν.

Αυτό ήθελα. Το ερωτεύτηκα μόλις το είδα! Και τότε ο σπόρος φύτρωσε και ένα όμορφο λουλούδι βγήκε από το χώμα. Κοσμήματα αφιερωμένα στην θηλυκή ενέργεια ενώ οι φυσικοί κρύσταλλοι της Γης να συνδέουν τον ιδιοκτήτη τους με το Όλα Όσα Είναι και τον θεραπεύουν. Εκείνη την ημέρα γεννήθηκε – τρία χρόνια μετά από όλη αυτή την προσπάθεια – η σειρά κοσμημάτων Healing Earth Creations ® τα οποία διαθέτω στο εξωτερικό μέσα από τη σελίδα μου www.elenaera.com και στα ελληνικά μέσα από το HealingHome.gr.

Σύντομα ανακάλυψα πως όταν δημιουργώ ένα κόσμημα, μου ψιθυρίζει τον σκοπό του. Για κάποιο λόγο παίρνει ζωή αυτή η μορφή… τίποτα δεν είναι τυχαίο. Δεν είναι απλά πηλός και κρύσταλλοι, είναι ένα ζωντανό πλασματάκι έτοιμο να δουλέψει για το ανώτερο καλό του κατόχου του αλλά και της Γης. Ο ιδιοκτήτης του κοσμήματος συνδέεται με τη Μητέρα Γη η οποία τον θεραπεύει αλλά και τη θεραπεύει. Είμαστε όλοι ΕΝΑ.

Τώρα δε χρειάζεται να ψάχνω για νέες τεχνικές ή ιδέες. Η πηγή μέσα μου είναι ανεξάντλητη. Έχω ανακαλύψει δικούς μου τρόπους ζωγραφικής των κοσμημάτων και τεχνικές επεξεργασίας του πηλού με εργαλεία που βρίσκω ακόμη και στη κουζίνα.

Είμαι ευγνώμων για αυτό το βαθύ, μεταμορφωτικό μου ταξίδι το οποίο μου χάρισε τις ακόλουθες πολύτιμες εμπειρίες και συμπεράσματα.

1. Κατάλαβα πως μπορείς να θαυμάζεις χωρίς να ζηλεύεις ή να θαυμάζεις και να ζηλεύεις. Αν σου συμβαίνει το δεύτερο, τότε έχεις μέσα σου τον σπόρο ενώ θαυμάζεις το αποτέλεσμα σε κάποιον άλλον.

2. Κάθε προσπάθεια αντιγραφής είναι από την αρχή καταδικασμένη να αποτύχει. Δεν είμαστε άνθρωποι που έχουμε βγει από το ίδιο καλούπι. Ο καθένας είναι μοναδικός. Ακόμη κι αν κάνεις το ίδιο επάγγελμα με χιλιάδες άλλους, το δικό σου πάντοτε θα είναι μοναδικό.

3. Η ζήλια που εμπεριέχει το θαυμασμό, είναι η αντανάκλαση μιας βαθιάς επιθυμίας, ένα υποσχόμενο δυναμικό. Είναι ένας σπόρος που θα φυτρώσει αν τον κατανοήσεις και τον φροντίσεις.

4. Είναι αναγκαία τα ερεθίσματα και οι αποτυχημένες προσπάθειες. Είναι αυτά που σου δείχνουν τι ΔΕΝ λειτουργεί σε σένα.

5. Θα καταλάβεις πως είσαι προορισμένος γι” αυτό που κάνεις όταν δεν σκέφτεσαι τα χρήματα. Επίσης όταν δεν τσιγκουνεύεσαι τα υλικά σου. Όταν δημιουργείς ενώ σκέφτεσαι πόσο θα χρεώσεις αυτό που κάνεις ή ότι θα ξοδέψεις όλο το υλικό σου, ψάξε το λίγο ακόμη.

6. Η δημιουργία και η τέχνη είναι ένα εσωτερικό, προσωπικό, ιερό ταξίδι. Όταν δημιουργείς ένα νέο μαγαζί, μια νέα επιχείρηση, ένα κόσμημα ή μια καινούρια οικογένεια, πρέπει να νιώθεις χαρά και όλες οι ανησυχίες να σβήνουν. Αν νιώθεις άγχος ή οτιδήποτε άλλο αρνητικό, ψάξε το λίγο ακόμη.

7. Αν δεν ξοδέψεις χρήματα δε θα πάρεις χρήματα.

8. «Δεν έχω αποτύχει. Απλά βρήκα 10,000 τρόπους που δεν λειτουργούν».  — Thomas A. Edison

Εύχομαι αυτά τα συμπεράσματα να σας βοηθήσουν εξοικονομήσετε ενέργεια στο ταξίδι σας. Και πάντα να είσαστε αυθεντικοί!

Με αγάπη,
Έλενα Έρα
healinghome

photo credit: Elena Era
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα