Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

6 τέλεια φυτά για το δωμάτιό σας

Η βαλεριάνα είναι ένα από τα ιδανικότερα φυτά για το δωμάτιό σας, όχι μόνο για να φτιάχνετε με αυτή εγχύματα αλλά και για να σας βοηθάει να χαλαρώνετε και να κοιμάστε καλύτερα.




Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε ή ξυπνάτε μέσα στη νύχτα; Αν ισχύει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να αρχίσετε να λαμβάνετε τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσετε την αϋπνία σας.
Ίσως σας φαίνεται φυσιολογικό το να έχετε αυτές τις δυσκολίες, όμως αν δεν τις αντιμετωπίσετε, οι εργάσιμες μέρες σας μπορεί να γίνουν πολύ πιο δύσκολες και λιγότερο παραγωγικές.
Ο κακός ύπνος σας κλέβει σωματική και διανοητική ενέργεια, αλλάζει τη διάθεσή σας, δυσκολεύει τη συγκέντρωση και έχει και άλλες αρνητικές επιδράσεις που μειώνουν την ποιότητα ζωής σας.
Ευτυχώς όμως υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να καταπολεμήσετε αυτό το πρόβλημα και για να ξαναβρείτε το χαμένο ύπνο σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Μια αποτελεσματική και 100% φυσική λύση είναι τα φυτά που είναι ιδανικά για το δωμάτιό σας -και θα δώσουν επίσης ζωή στο χώρο σας. Επιπλέον διαθέτουν ιδιότητες που μειώνουν το άγχος και καθαρίζουν την ατμόσφαιρα οδηγώντας σε έναν καλύτερο ύπνο.
Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε έξι από τα πιο ιδανικά φυτά για να επιλέξετε όποιο σας ταιριάζει καλύτερα. Ας ρίξουμε μια ματιά!
1. Ιδανικά φυτά για το δωμάτιό σας: γιασεμί
tsai-yiasemi
Το γιασεμί είναι ένα εξωτικό φυτό που έχει χαλαρωτικές ιδιότητες για το σώμα και το νου. Έχει αποδειχτεί ότι ελέγχει την ανησυχία συμβάλλοντας στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου.
Αυτό σημαίνει ότι, αν βάλετε γιασεμί στο κομοδίνο σας ή ακόμα και στη γωνία του δωματίου, αυτό θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο εύκολα και να χαλαρώσετε πιο βαθιά.
2. Λεβάντα
Η λεβάντα είναι ένα πολύ δημοφιλές φυτό για τις αρωματικές και τις χαλαρωτικές του ιδιότητες. Χρησιμοποιείται σε πολλές θεραπείες για τον έλεγχο της ανησυχίας και για την πρόκληση ύπνου.
Το άρωμα των λουλουδιών της επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό και προλαμβάνει την παραγωγή κορτιζόλης, η οποία είναι γνωστή ως ορμόνη του άγχους.
Αν και πολλοί άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν τη λεβάντα ως έλαιο ή άρωμα, προτείνουμε να την αξιοποιήσετε στην πιο φυσική  μορφή της: ως ένα όμορφο φυτό εσωτερικού χώρου.

3. Αλόη βέρα
aloi-vera
Η αλόη βέρα κατατάσσεται μεταξύ των ιδανικότερων φυτών για τον καθαρισμό του αέρα, σύμφωνα με τη NASA. Φαίνεται ότι αποβάλλει οξυγόνο τη νύχτα κάνοντας τον ύπνο βαθύ και αναζωογονητικό.
Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι είναι εύκολο να καλλιεργηθεί και να διατηρηθεί, επειδή δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα ή συνεχές πότισμα.
Οι Αιγύπτιοι αποκαλούσαν την αλόη βέρα «φυτό της αθανασίας» χάρη στις πολλές φαρμακευτικές και καλλυντικές εφαρμογές της.
Μπορείτε να βάλετε την αλόη βέρα μέσα στο δωμάτιό σας, όμως σας συμβουλεύουμε να την τοποθετήσετε κοντά σε κάποιο παράθυρο έτσι ώστε να δέχεται αρκετό ηλιακό φως.

4. Γαρδένια

Η γαρδένια χαρακτηρίζεται από τα ζωηρόχρωμα πολυετή φύλλα της και τα αρωματικά άνθη της, τα οποία έχουν χαλαρωτική επίδραση.
Το φυτό αυτό δεν προκαλεί προβλήματα όταν τοποθετείται σε εσωτερικούς χώρους -μάλιστα συνεισφέρει σε έναν καλύτερο ύπνο.
Μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η γαρδένια η ιασμινοειδής είναι εξίσου αποτελεσματική με το Valium στη μείωση της ανησυχίας, του άγχους και της αϋπνίας.
Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί ότι διατηρείται λίγο πιο δύσκολα. Τα φύλλα και τα άνθη της χρειάζονται πολλή φροντίδα.

5. Βαλεριάνα
valeriana
Η βαλεριάνα είναι ένα όμορφο πολυετές φυτό με ροζ ή λευκά άνθη που αναδίδουν ένα εξαιρετικό άρωμα.
Χρησιμοποιείται από το 16ο αιώνα ως ενεργό συστατικό για την παρασκευή αρωμάτων, όμως αργότερα η ρίζα άρχισε να χρησιμοποιείται σε εγχύματα και σε βάμματα για την καταπολέμηση της αϋπνίας.
Η ανακάλυψη των χαλαρωτικών ιδιοτήτων της βαλεριάνας αποδίδεται στο Ρωμαίο γιατρό και φιλόσοφο Γαληνό, που ήταν ο πρώτος που τη συνταγογράφησε. Το φάρμακο είχε μεγάλη επιτυχία, καθώς το άρωμα αυτού του φυτού είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση των διαταραχών του ύπνου.
Έχετε υπόψη σας ότι το φυτό αυτό πρέπει να τοποθετείται σε ένα σημείο με πολύ ηλιακό φως -το χρειάζεται τουλάχιστον έξι ώρες τη μέρα.
6. Μπαμπού
Ένα μικρό φυτό μπαμπού αποτελεί την τέλεια επιλογή για τον καθαρισμό του αέρα και την εξασφάλιση αρμονίας στο περιβάλλον σας.
Οι ιδιότητές του θα σας επιτρέψουν να απολαμβάνετε πιο φρέσκο αέρα κατά τη διάρκεια της μέρας αλλά και εξασφαλίζουν μια αίσθηση χαλάρωσης τη νύχτα.
Χάρη στην εξωτική του προέλευση, το μπαμπού δίνει μια πολύ ξεχωριστή διακοσμητική νότα σε κάθε δωμάτιο.
Απλώς διατηρείτε το χώμα της γλάστρας του ελαφρώς υγρό και τοποθετήστε το σε ένα σημείο που δεν δέχεται πολύ ηλιακό φως.
Πριν επιλέξετε κάποιο από τα παραπάνω φυτά, βεβαιωθείτε ότι δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις στα παιδιά ή στα κατοικίδια στο σπίτι σας.
Προσπαθείτε να καθαρίζετε τα φύλλα κάθε εβδομάδα και να τα ψεκάζετε όταν χρειάζεται για να μην ξεραίνονται.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα