Ο καρκίνος του προστάτη είναι μια κοινή ασθένεια σε άνδρες με συμπτώματα που εμφανίζονται σπάνια στα πρώτα στάδια. Αυτό κάνει την ασθένεια δύσκολο να διαγνωσθεί μέχρι να φτάσει σε προχωρημένο στάδιο, με πολύ χαμηλές πιθανότητες επιβίωσης. Ως προληπτικό μέτρο, οι άνδρες θα πρέπει να ελέγχουν τον προστάτη τους κάθε χρόνο.
Αν και δύσκολο να διαγνωστεί, ο καρκίνος του προστάτη παρουσιάζει ορισμένα γνωστά συμπτώματα:
  1. Προβλήματα ούρησης
  2. Συχνή ούρηση (ιδιαίτερα τη νύχτα)
  3. Προβλήματα με την ούρηση ή της συγκράτησης ούρων
  4. Αδύναμη ροή ούρων, αδυναμία ολοκλήρωσης της ούρησης
  5. Πόνο ή αίσθημα καύσου κατά την ούρηση
  6. Αίμα στα ούρα
  7. Αίμα στο σπέρμα
  8. Προβλήματα εκσπερμάτισης
  9. Πόνος στους γοφούς, τους μηρούς ή το κάτω μέρος της πλάτης
  10. Πυελική δυσφορία
  11. Πόνος οστών 
  12. Στυτική δυσλειτουργία
Αν παρατηρήσετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με το γιατρό σας. Μάλλον θα σας στείλει σε έναν ειδικό για μερικές εξετάσεις.
Όλα αυτά πρέπει να γίνουν αμέσως αφού θα παρατηρήσετε τα συμπτώματα. Όπως έχουμε ήδη πει, ο καρκίνος του προστάτη είναι δύσκολο να διαγνωστεί και συχνά διαγιγνώσκεται όταν είναι ήδη πολύ αργά. Κάνοντας ετήσιο check-up προστάτη είναι ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι είστε ασφαλείς από αυτόν. Φυσικά, θα πρέπει επίσης να ρυθμίσετε τη διατροφή σας και να γυμνάζεστε περισσότερο.
Τα συμπτώματα που αναφέρθηκαν δεν συνδέονται πάντα με τον καρκίνο του προστάτη - κάποια από αυτά μπορεί να είναι ένα σημάδι μιας λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος ή του προστάτη, αλλά δεν πρέπει ποτέ να αγνοηθούν.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής με ενεργό link  και όχι απλά η λέξη ‘ΠΗΓΗ’ με λίνκ, θεωρώντας απαραίτητο ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το ποιος υπογράφει το άρθρο.