Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Οι Κούφιοι Λόφοι





Τα αρχαία αναχώματα, τα οχυρά κι οι τύμβοι είναι τα παραδοσιακά σπίτια των Νεραϊδών. Η Γαλλική λέξη για τη Νεράϊδα είναι «Shee», που σημαίνει «άνθρωπος των λόφων». Τη νύχτα οι νεραϊδένιοι λόφοι πολύ συχνά είναι κατάφωτοι από αναρίθμητα αστραφτερά φώτα. 

Κάποιες φορές ίσως ένας λόφος ανυψωθεί πάνω σε στύλους, για να αποκαλύψει τα λαμπρά φώτα τής ΝεραϊδοΧώρας, τα οποία σταδιακά μετακινούνται σε πομπή προς έναν άλλο λόφο. Αυτό παραδοσιακά γινόταν κατά τις μέρες τού θερισμού στην Αγγλία (στις 7 Αυγούστου). 

Ωστόσο η 11η Νοεμβρίου (Hollandite), ήταν η μέρα που οι Λοφάνθρωποι ή Χοιράνθρωποι, οι πιό τρομερές Νεράϊδες τής Νήσου τού Μαν, επέλεγαν να μετοικήσουν.

 Αν κάποιος είναι σώφρων, δεν τολμά να βγεί από το σπίτι του τη νύχτα τής 11ης Νοεμβρίου. 

Οι Χοιράνθρωποι χρησιμοποιούν δρόμους και μονοπάτια οργωμένα από τα πολλά βήματα, που συνήθως περνούν σε ευθείες γραμμές, μέσα από νεραϊδένιους λόφους. 

Αιώνες τέτοιων μετακινήσεων έχουν δημιουργήσει ένα αόρατο νεραϊδένιο πλέγμα, το οποίο διαπερνά όλη την Αγγλία. 

Με το πέρασμα των χιλιετιών, έχει συσσωρευτεί ένα υπόλοιπο συγκεντρωμένης δύναμης στις διασταυρώσεις ή συμβολές αυτών των μονοπατιών και αυτές οι διασταυρώσεις βρίσκονται πολύ κοντά σε πολλά ιστορικά μέρη ανθρώπινων συναθροίσεων.

Σαφώς δεν συνιστάται να εισβάλλουν παρείσακτοι στους νεραϊδένιους λόφους (ή σε άλλον νεραϊδένιο τόπο). 


Αλλά η διακριτική παρακουλήθηση δεν απαγορεύεται κι ένας φιλικός παρατηρητής ίσως ανταμειφθεί κιόλας. 

Ωστόσο, εάν οι νεράϊδες δείχνουν διστακτικές στο να ξεπροβάλλουν από τον λόφο τους, η είσοδος αποκαλύπτεται με το να περπατήσει κανείς 9 φορές γύρω από τον λόφο, όταν έχει πανσέληνο. 

Για όσους έχουν το θάρρος να εισέλθουν στη νεραϊδένια κατοικία, καλόο είναι να ξέρουν πως, αν πιέσουν το αυτί τους στο έδαφος, θα ανταμειφθούν με τους ήχους ενός νεραϊδένιου ξεφαντώματος.

Πέρα από κατοικίες, οι κρυφοί λόφοι χρησιμοποιούνται και ως κρυψώνες για χρυσό, αλλά και ως νεραϊδένιοι τάφοι. 



Ήδη γνωρίζουμε για τον Βασιλιά Αρθούρο. 

Ένας άλλος Βασιλιάς, ο Βασιλιάς Σιλ, κάθεται, φορώντας τη χρυσή του πανοπλία επάνω στο άλογό του, βαθιά μέσα στο λόφο τού Silbury, sto Wiltshire. 

Μια παρόμοια ιστορία έχει στηθεί γύρω από. τον Λόφο των Ξωτικών, τον Μπρυν υρ Έλλυλον, κοντά στο Mold Clyde Field, η οποία αναφέρει πως στοιχειώνεται από μία μορφή με χρυσή πανοπλία.. 

Ανασκαφές που έγιναν πολύ πρόσφατα, το 1883, πράγματι ανακάλυψαν ένα σκελετό με χρυσό θώρακα.



Οι Νεράϊδες προστατεύουν με πάθος τα σπίτια τους και τον χρυσό τους. 

Όσοι σκάβουν σε νεραϊδένιους λόφους αναζητώντας θησαυρούς, δέχονται προειδοποιήσεις από παράξενες φωνές, απειλητικούς ήχους και μανιασμένες καταιγίδες. 

Αν αγνοήσουν αυτές τις προειδοποιήσεις, η μόνη τους ανταμοιβή είναι κακοτυχί, συμφορά, ακόμη και θάνατο.

 Ο Αιδεσιμώτατος Φ. Γουάρν εξιστορεί στο βιβλίο «Συμπεριφορές» τού 1854, πως κάποιοι άνδρες, οι οποίοι αναζητούσαν μανιωδώς να βρούν κρυμμένους θησαυρούς σ’ έναν λόφο γνωστό ως Κάστρο Neroche, στο Somerset, «βεβήλωσαν την ιερότητα εκείνου τού μυστηριώδους λόφου. 

Πριν, όμως, βρούν έστω κι ένα νόμισμα, τούς κατέλαβε υστερικός φόβος και απαρνήθηκαν το ιταμό εγχείρημά τους και – εκπληκτικό, μα και ως φριχτό ως συνειρμός – μέσα σ’ έναν μήνα από την αρχή τής απόπειράς τους, άλλοι από ατύχημα, άλλοι από ξαφνικό θάνατο, κι άλλοι από φριχτό πυρετό, όλοι πλήρωσαν με τη ζωή του•.» 

Στο βιβλίο «Ανάλεκτα Αρχαίων Παραδόσεων» που εκδόθηκε τον Ιούλιο τού 1911, αναφέρεται η περίπτωση ενός αγρότη στο Όρκνεϊ, ο οποίος, ενώ είχε προειδοποιηθεί από έναν μούργο να μην σκάψει σ’ έναν λοφίσκο που βρισκόταν στο χωράφι του, γιατί η τιμωρία του θα ήταν ο χαμός 6 αγελάδων και « 6 κηδείες στο σπίτι σου, φίλε μου», παρ’ όλα αυτά συνέχισε τις λεηλασίες του, κι έτσι έχασε και τα ζώα του και την οικογένειά του.

Είναι ολοφάνερο πως κανείς δεν μπορεί χωρίς λόγο να εισβάλλει στην επιλεγμένη κατοικία των Νεραϊδών ή να την βεβηλώσει.Ασύνετος εκείνος που επιλέγει να χτίσει σε νεραϊδένια γη, διότι οι μικροί αυτοί άνθρωποι είναι απολύτως ικανοί να μετακινήσουν σπίτια, εκκλησίες, ακόμη και κάστρα, αν διαφωνούν με τη θέση στην οποία βρίσκονται. 


Στα σπίτια που είναι χτισμένα, μάλλον απερίσκεπτα, πάνω σε νεραϊδένια μονοπάτια ενσκήπτει μεγάλη αναστάτωση. ¨ενα τέτοιο ταλανισμένο σπίτι, χτισμένο στην Ιρλανδία, είχε μία εξωτερική γωνιά που μόλις επικάλυπτε ένα νεραϊδένιο μονοπάτι. 

Τις νύχτες, το σπίτι γέμιζε από θορύβους και οχλοβοή κι έμοιαζε έτοιμο να καταρρεύσει. 

Μόνο όταν η γωνιά, που παραβίαζε τη νεραϊδένια γη, κόπηκε, επήλθε γαλήνη στο σπίτι. 

Σε παρόμοιες περιπτώσεις η λύση ήταν, μέχρι ενός βαθμού, να μένουν οι μπροστινές και οι πίσω πόρτες ανοιχτές, ώστε να μπορούν οι Νεράϊδες να περνούν ελεύθερα. 

Παρ’ όλο που αυτή η λύση είναι μάλλον «ψυχρή», σε πολλά αγροτόσπιτα στην Ιρλανδία τοποθετούν τις μπροστινές και τις πίσω πόρτες απέναντι την μία από την άλλη, για να προλάβουν τέτοιου είδους αναστάτωση.



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα