Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΓΙΝΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ



«Η υγεία, ο πλούτος, η ομορφιά και η ευφυϊα δεν δημιουργούνται. Εκδηλώνονται μόνον από την διάταξη του νου σου – που σημαίνει, από την άποψη που έχεις για τον εαυτό σου, και η άποψη που έχεις για τον εαυτό σου είναι τα μόνα που αποδέχεσαι και συναινείς ως αληθινά» - Neville Godard
Το μεγαλύτερο δώρο που δίνεται στον κάθε ένα από εμάς είναι το δώρο της φαντασίας μας. Κάθε πράγμα που υπάρχει σήμερα κάποτε κάποιος το φαντάστηκε, και το επιστέγασμα αυτού του ισχυρισμού είναι ότι όλα όσα πρόκειται ποτέ να υπάρξουν στο μέλλον πρέπει πρώτα να τα φανταστούμε. Στα πλαίσια του ρόλου μου ως πατέρα και δασκάλου, ένιωθα ότι είχα χρέος να βοηθήσω τα παιδιά μου να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν τις πρωτοφανείς επιπτώσεις αυτής της βασικής έννοιας. «Αν θέλετε να πετύχετε οτιδήποτε, τους έλεγα, «πρέπει πρώτα να μπορείτε να το περιμένετε από τον εαυτό σας. Εάν δεν μπορείτε να το φανταστείτε, δεν μπορείτε να το δημιουργήσετε».
Αυτό που έχω παρατηρήσει στη ζωή μου είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν καν ιδέα της δύναμης που υπάρχει μέσα τους, εάν μάθουν να εφαρμόζουν την εξαιρετική ικανότητα του νου τους. Κάθε φορά που τα παιδιά μου και εγώ ψάχναμε για μια θέση στάθμευσης, συχνά με άκουγαν να λέω, «έχω ένα μέρος να παρκάρω – να είστε σε επιφυλακή». Ούτε μια φορά δεν με άκουσαν να λέω, «Με την τύχη μου, ποτέ δεν θα βρούμε μέρος να παρκάρουμε».
Από το να είναι σε θέση να βρει έναν χώρο στάθμευσης, μέχρι να δημιουργήσει μια προσωπική συνάντηση με την Oprah Winfrey, μέχρι να φτιάξει μια τέλεια σχέση, όλα καταλήγουν στο πώς κάποιος χρησιμοποιεί αυτό το Θείο δώρο της φαντασίας του. Απλά, δεν υπάρχουν όρια. 

Έλεγα στα παιδιά μου επανειλημμένα και ακατάπαυστα ότι όταν βάζουν κάτι στη φαντασία τους, και κρατιούνται από αυτό ως ένα εσωτερικό όραμα, σαν να ήταν κολλημένο με σούπερ κόλλα, αυτός είναι ο τρόπος που θα ευθυγραμμιστούν με την πηγή της ύπαρξης τους. Είναι ένας τρόπος για να είναι συν-δημιουργoί με τον Θεό, ο οποίος είναι υπεύθυνος για όλη τη δημιουργία. Αυτός είναι ο τρόπος που συνδέονται με τον ανώτερο συνεργάτης τους, και αυτός είναι ο τρόπος που εξελίσσεται η όλη διαδικασία της πραγματοποίησης.
Πριν από πολύ καιρό έμαθα από έναν από τους μέντορές μου, τον Δρ Αβραάμ Μάσλοου, ότι οι άνθρωποι που έχουν αυτο-πραγματωθεί, ποτέ, μα ποτέ, δεν βάζουν κάτι στην φαντασία τους που δεν θέλουν να εγκατασταθεί ως αντικειμενικό γεγονός. Χρησιμοποιούν αυτό το μεγάλο δώρο της φαντασίας τους για να το κρατούν πάντα επικεντρωμένο σε αυτό που προτίθενται να εκδηλώσουν στη ζωή τους.
Ζώντας σαν να είστε ήδη αυτό που θα θέλατε να γίνετε πραγματικά πυροδοτεί την σπίθα του Θεού που υπάρχει μέσα σας. Στο βιβλίο των Ρωμαίων, ο Άγιος Παύλος μιλάει για τον Θεό, λέγοντας ότι «Αναφέρεται σε αυτά τα πράγματα που δεν υπάρχουν, σαν να υπήρχαν». Αυτό σημαίνει να ζεις από το τέλος, το οποίο είναι το μεγάλο μυστικό της εκδήλωσης. Το να ενεργούν ως εάν αυτό το οποίο τίθεται στη φαντασία είναι ήδη τετελεσμένο γεγονός, και να μην εγκαταλείπουν ποτέ την εσωτερική εικόνα, είναι αυτό που θέλω όλα τα παιδιά μου να καταλάβουν.
Η χρήση των δύο μαγικών λέξεων «Εγώ είμαι» είναι μια θαυμάσια τεχνική για την ευθυγράμμιση με την πηγή της ύπαρξης. Αυτά είναι τα λόγια που ειπώθηκαν στον Μωυσή, όταν ρώτησε για το όνομα του πνεύματος που μίλησε υπό τη μορφή της φλεγόμενης βάτου που δεν καίγονταν. Η χρήση των δύο αυτών λέξεων για να δηλώσετε αυτό που θέλετε να υλοποιήσετε, όπως «είμαι τέλεια υγεία» ή «είμαι σε μια Θεία σχέση», ακόμα και αν οι αισθήσεις σας σας λένε άλλα - είναι ο τρόπος που ο ανώτατος εαυτός σας λειτουργεί σε αυτό το γήινο πεδίο. Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν κάποτε έκανε αυτή την παρατήρηση σχετικά με τη δύναμη της φαντασίας μας: «Η λογική θα σας πάει από το Α έως το Ω. Η φαντασία θα σας πάει παντού». Ως γονέας, θέλω τα παιδιά μου να πάνε σε μέρη όπου τόσοι πολλοί αρνούνται να διανοηθούν, και αυτός είναι ο λόγος που τα ενθαρρύνω όλα να χρησιμοποιούν το μεγαλύτερο δώρο που τους έχει ποτέ δοθεί, και να νιώθουν δέος μπροστά στις ατελείωτες δυνατότητες.
Dr Wayne Dyer


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα