Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Διατροφικά μυστικά από όλο τον κόσμο

spices.jpg
Έχουμε την καλύτερη διατροφή του κόσμου. Ωστόσο, και άλλα διαιτολόγια, από κάθε γωνιά του κόσμου, περιλαμβάνουν στοιχεία και συνήθειες που μπορούμε να ενσωματώσουμε στην καθημερινή μας ζωή εξασφαλίζοντας υγεία και μακροζωία. Κάθε χώρα έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να κάνουν το πιάτο μας «σύμμαχο» κι όχι εχθρό της υγείας μας.

1. Καταναλώστε περισσότερα φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής άλεσης.
Ποιοι τα προτιμούν: Έλληνες, Κινέζοι
Η παραδοσιακή κινέζικη διατροφή, για παράδειγμα, αποτελείται κυρίως από λαχανικά, φρούτα και προϊόντα ολικής αλέσεως. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση (τουλάχιστον) τριών μερίδων τέτοιων προϊόντων καθημερινά μπορεί να περιορίσει σημαντικά τον κίνδυνο για εγκεφαλικό, καρδιοπάθεια και ορισμένες μορφές καρκίνου.
2. Παρατείνετε τη διάρκεια των γευμάτων σας
Ποιοι τα απολαμβάνουν: Ιταλοί, Γάλλοι, Ισπανοί, Ιάπωνες.
Για τους μεσογειακούς κυρίως λαούς, τα γεύματα είναι ευκαιρία για να περάσουν χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια, πρακτική που ενθαρρύνει το δέσιμο.
Το να τρώει κάποιος αργά και χαλαρά αποθαρρύνει την υπερφαγία και ενθαρρύνει τη χαλάρωση, που βοηθά στη χώνεψη.

3. Χρησιμοποιήστε περισσότερα μπαχαρικά
Ποιοι τα καταναλώνουν: Ινδοί, Κινέζοι, Ταϊλανδοί, Αμερικανοί.
Με πρωταθλήτρια την Ινδία, όπου υπάρχουν και χρησιμοποιούνται πάνω από 300 είδη, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά προσθέτουν γεύση και εμφάνιση στο πιάτο σας, αλλά μπορούν να λειτουργήσουν σαν «ασπίδα» απέναντι σε διάφορες ασθένειες. Πειραματιστείτε με άγνωστα μπαχαρικά σε γνωστά φαγητά. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.
4. Ελέγξτε τις μερίδες
Ποιοι το κάνουν: Γάλλοι, Ιάπωνες
Πώς ορίζουν τη μερίδα Αμερικανοί, Ευρωπαίοι και Ιάπωνες; Υπολογίζεται ότι ένα μέσο γεύμα στη Γαλλία είναι κατά 25% μικρότερο σε σχέση με τις Η.Π.Α, ενώ ένα αμερικανικό γιαούρτι είναι κατά 82% μεγαλύτερο (σχεδόν διπλάσιο) από αυτό που πωλείται στο Παρίσι. Ακόμη πιο «ολιγαρκείς» κι από τους Γάλλους, οι Ιάπωνες σερβίρουν το φαγητό σε μπολ αντί για πιάτο ή πιατέλα. Δοκιμάστε να σερβίρετε σε μικρότερα πιάτα ή σε μπολ και επιλέξτε τρόφιμα που φέρνουν την αίσθηση του κορεσμού, όπως τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και λαχανικά.
5. Καταναλώστε φρέσκα – μη κατεργασμένα τρόφιμα
Ποιοι τα προτιμούν: Έλληνες, Ιταλοί, Ιάπωνες, Αμερικανοί
Έρευνες δείχνουν ότι τα φρέσκα προϊόντα παρέχουν περισσότερες ίνες, λιγότερες θερμίδες, κορεσμένα λίπη, λιγότερη ζάχαρη και αλάτι. Δώστε έμφαση στα λαχανικά, και ειδικά στις φρεσκοκομμένες πολύχρωμες σαλάτες που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας πιπεριές, κρεμμύδια, μανιτάρια και ντομάτες.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα