Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Επεισοδιακή αντιπαράθεση Τσαβούσογλου- Στάϊνμάιερ στην Άγκυρα





Νοέμβριος 15, 2016. 17:46



Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλο αντιμετώπισε με φραστική βιαιότητα τον Γερμανό συναδέλφου του, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα, έπειτα από μια σειρά τουρκικών καταγγελιών, γράφει η αυστριακή Κουριέρ.




Ο Νταβούτογλου κατηγόρησε τη Γερμανία για τη φιλοξενία χιλιάδων μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν και την μη έκδοση υποστηρικτών του κινήματος Γκιουλέν στην Τουρκία.



Ο συνήθως συγκρατημένος επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας φάνηκε ενοχλημένος από τις πρωτοφανείς επιθέσεις του Τούρκου συναδέλφου του κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου.



Ο Σταϊνμάιερ αντιτάχθηκε στις κατηγορίες της Τουρκίας και έκανε έκκληση προς την τουρκική κυβέρνηση να σταματήσει τις μαζικές συλλήψεις που ακολουθεί μετά την απόπειρα  του πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο.



Ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι η Τουρκία έχει βαρεθεί  τη συγκαταβατική μεταχείριση της από την ΕΕ, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων ένταξης, και ζήτησε να αναγνωρισθεί η χώρα του ως ισότιμο μέλος και όχι εταίρος δεύτερης κατηγορίας.



Ο Σταϊνμάιερ επεσήμανε ότι το ζήτημα της επαναφοράς της θανατικής ποινής για τους υποστηρικτές του κινήματος Γκιουλέν, όπως προωθείται από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα σήμαινε το τέλος των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.



Θεώρησε ακατανόητες τις κατηγορίες της τουρκικής πλευράς για συνενοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες.



«Το ζήτημα που τέθηκε εδώ από την Τουρκία,  ότι η Γερμανία αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο για τους τρομοκράτες, δεν μπορούμε να το καταλάβουμε. Στην Τουρκία είναι γνωστό ότι το PKK αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση και στη Γερμανία διώκονται  βάσει του γερμανικού ποινικού δικαίου», δήλωσε ο Σταϊνμάιερ ενοχλημένος.



Ο Τσαβούσογλου ανένδοτος επέκρινε τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης σε σχέση με τους υποστηρικτές του PKK λέγοντας ότι από τα 4.500 μέλη του PKK στη Γερμανία, μόνο τρία έχουν εκδοθεί στην Τουρκία.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα