Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

ΘΕΪΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ


Κάθε πρωί που ο χαρούμενος ήλιος τρυπώνει στο δωμάτιό μου και με ξυπνά ευγενικά μ’ ένα απαλό άγγιγμα των ακτίνων του, τρίβω τα μάτια μου από τον ύπνο, κοιτάζω τον ουρανό που είναι γεμάτος ακτινοβολία και λέω: «Θεέ του φωτός, κάνε τα δάχτυλά Σου του λαμπερού φωτισμού να παίζουν πάνω σε κάθε πλήκτρο της ζωής μου ώστε όλες οι νότες να ενωθούν σ’ ένα τραγούδι αρμονίας και αγάπης. Μην αφήσεις καμία παραφωνία να αμαυρώσει τη μουσική σύνθεση που γράφω με τη ζωή μου».
Η δυσαρμονία είναι δυστυχία και θάνατος. Η αρμονία είναι η χαρά της ζωής.
Δεν βλέπουμε πάντα αυτά που είναι τα πιο κοντινά σ' εμάς. Προσπερνάμε πλούτη που είναι στο χέρι μας να αποκτήσουμε και κυνηγάμε χίμαιρες. Ψάχνουμε ασφάλεια στο σκοτάδι, ενώ στην πραγματικότητα λαχταράμε το φως. Πίνουμε ακόρεστα χρυσά όνειρα όταν η ψυχή μας διψάει για την Έσχατη Πραγματικότητα. Κυνηγάμε, ως καταφύγιο, τη μη υπαρκτή σκιά της χίμαιρας, ενώ στην πραγματικότητα επιθυμούμε διακαώς την όαση της γαλήνης και της αρμονίας που βρίσκεται στην ψυχή μας.
Ησυχάστε τη νοητική ανησυχία που στρέφεται στον εξωτερικό κόσμο και στρέψτε τον νου μέσα σας. Εναρμονίστε τις σκέψεις και τις επιθυμίες με τις πραγματικότητες που εκπληρώνουν τα πάντα και ήδη κατέχετε μέσα στην ψυχή σας. Τότε θα δείτε την αρμονία που βρίσκεται πίσω από τη ζωή σας και απ’ όλη τη φύση. Η ομορφιά και το βάθος της γιόγκα έγκειται στο ότι χαρίζει αυτήν τη σταθερή ησυχία.

Η εσωτερική αρμονία είναι μια πλούσια πηγή δύναμης – γεννά δύναμη. Πράγματα που νομίζετε ότι δεν μπορείτε να αντέξετε, όχι μόνο μπορείτε να τα αντέξετε, αλλά και να τα αλλάξετε και να τα βελτιώσετε. Σας έχει δοθεί η δύναμη να μπορείτε να κινήσετε τον κόσμο και να αλλάξετε το πρόσωπο της μοίρας παρά τις αντίξοες εξωτερικές συνθήκες.
Η αρμονία διατηρεί τη νοητική ενέργεια. Η δυσαρμονία την κάνει να χαραμίζεται.
Η αρμονία εκδηλώνεται ως φυσική καλοσύνη. Ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να τα πάει καλά με τους άλλους, δεν τα πάει καλά και με τον εαυτό του. Βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο μέσα του, νιώθοντας άσχημα μέσα στην ίδια του τη φύση. Πώς θα μπορούσε ένας τέτοιος άνθρωπος να νιώθει άνετα με τους άλλους; Πρέπει πρώτα να νιώθει άνετα με τον εαυτό του και τότε θα βρει αρμονία στις σχέσεις του με όλους με τους οποίους έρχεται σ’ επαφή. Αυτός που συνήθως σκέφτεται ότι φταίνε οι άλλοι δεν έχει υψηλή εκτίμηση ούτε για τον εαυτό του. Τέτοια άτομα δεν γνωρίζουν το αρμονικό κέντρο της ύπαρξής τους. Κουράζονται από τα πάντα, ακόμα κι από την ίδια τη ζωή.
Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τέτοιοι άνθρωποι, όπου πηγαίνουν, βλέπουν μόνο δυσαρμονία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ακόμα και εκατομμυριούχοι αυτοκτονούν, παρ’ όλη την υλική τους δύναμη και τα αποκτήματά τους. Αν δεν υπάρχει στον νου αρμονία που να δημιουργεί γαλήνη, δεν βρίσκεται η ευτυχία ούτε στον πλούτο, ούτε σε τίποτα άλλο. Αυτοί που δεν μπορούν να βρουν γαλήνη στην ίδια τους την καρδιά, δεν θα τη βρουν ούτε πουθενά αλλού.
Η αγάπη και η μακροθυμία είναι απόλυτα απαραίτητες για την ανάπτυξη αρμονίας. Η αγάπη θρέφει όλα τα πράγματα που μεγαλώνουν. Εναρμονίζει και ενώνει. Το μίσος διαταράσσει και διαχωρίζει. Και η αδιαφορία καταστρέφει ό,τι θα μπορούσε να είχε γίνει καλό κι ευεργετικό. Η αγάπη είναι αρμονία και η αρμονία είναι αγάπη. Την καρδιά που δεν αγαπάει ποτέ δεν την επισκέπτονται οι άγγελοι της αρμονίας. Η αγάπη είναι η ανώτερη, η πιο μεγαλοπρεπής, η πιο εμπνέουσα, η πιο μεγαλειώδης αρχή της δημιουργίας. Όλες οι ανθρώπινες ψυχές, ο κόσμος, ολόκληρο το σύμπαν, όλα είναι συντονισμένα στη συμπαντική αιώνια αρμονία της αγάπης. Η δυσαρμονία πηγάζει από την άγνοια αυτής της θεϊκής ενότητας, η οποία είναι η καρδιά του Θεού που πάλλεται μέσα σε όλα όσα έχει δημιουργήσει. Αυτός είναι η αγάπη που ρέει μέσα απ’ όλες τις καρδιές που αγαπούν και μέσα από τη μακαριότητα που εκφράζεται σαν χαρά σε όλες τις ψυχές.
Ένας Ινδός σοφός είπε: «Οι άνθρωποι έχουν χρόνο να στενοχωριούνται και να υποφέρουν, αλλά νιώθουν πως δεν έχουν χρόνο να διαλογιστούν και να εργαστούν για να γίνουν πραγματικά ευτυχισμένοι».
Απαλλαγείτε από την αδιαφορία και καλλιεργήστε αγάπη, μακροθυμία και σοφία. Χτίστε τη χαρά σας στα ασφαλή θεμέλια της εσωτερικής αρμονίας. Μην κρατάτε φυλαγμένη στην καρδιά και τον νου σας καμία σκέψη που δεν φέρνει αρμονία με την αγάπη και τα ιδανικά του Θεού που αποτελούν νόμους της δημιουργίας. Έτσι, ολόκληρη η ζωή σας θα είναι πλημμυρισμένη με το φως και τη μακαριότητα της Θεϊκής Αρμονίας. 

– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα