Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΗ ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ




Το θέλημα του Πατέρα όλων Τριαδικού Θεού για τον Άνθρωπο είναι ο Άνθρωπος να έχει διπλή φύση, όπως δύο είναι οι δημιουργίες του Πατέρα Όλων Θεού, η πρώτη Αρχέτυπη δημιουργία είναι από Φως και Ζωή, ενώ η δεύτερη θνητή δημιουργία είναι από την ύλη, όπου γεννήθηκαν από την ύλη τα τέσσερα στοιχεία από πυρ και πνεύμα.


Διαβάζουμε στα Ερμητικά κείμενα και θέλω να προσέξουμε όλοι μας τον διαχωρισμό που κάνει ο Ερμής Τρισμέγιστος στις δύο δημιουργίες διαχωρίζοντας τον Άνθρωπο σε δύο φύσεις, μία που ανήκει στον Αρχέτυπο κόσμο, και μία θνητή του φύση που ανήκει στην θνητή δημιουργία των επτά κύκλων από πυρ και πνεύμα.

Ερμής προς τον Ασκληπιό:
Τελικά ο Θεός έπλασε από δύο φύσεις τον Άνθρωπο.
Τη θνητή και την θεϊκή.
Και τον Αγαθό Άνθρωπο, και αυτόν που είναι αθάνατος.

Το θέλημα του Θεού πρόσταζε, ο Άνθρωπος να είναι καλύτερα πλασμένος από τους θεούς.

"Τη θνητή και την θεϊκή".
H θνητή φύση του ανθρώπου μέσω της  Αρμονίας των αντιθέτων, πετυχαίνει την άνοδο στους κύκλους και την θέωση του.

"και αυτόν που είναι αθάνατος"
Ο θνητός άνθρωπος από πυρ και πνεύμα αποτελείται από μία ομοιόμορφη μίξη από τα τέσσερα στοιχεία, πετυχαίνοντας την Αρμονία ανεβαίνει τους κύκλους μέσω της Αρμονίας, φτάνοντας στην αθανασία με σώματα από φωτιά, δηλαδή ενεργειακά σώματα στην πιο αιθερική τους σύσταση που κινούνται από τον πνευματικό λόγο (Νους της Αρμονίας).

"Τον Αγαθό Άνθρωπο"
Ο Αγέννητος και Προϋπάρχων Πανάγαθος (Φως) Νους Θεός ο Πατέρας όλων, Αδιαίρετος με τον Φωτεινό του Λόγο, η δε ένωση τους είναι η Ζωή Υπάρχων, με τα γεννήματα του τις Πανάγαθες(φωτεινές) ψυχές.

Ψυχή είναι η κίνηση της ουσίας (σκέψεις) του Φωτεινού Λόγου που κοσμοποίησε τις Προϋπάρχων και Αγέννητες εικόνες του Πανάγαθου Νου, η δε κίνηση αυτή την ονομάζουμε Ζωή από Φως.

....

Και πείτε μου τώρα εσείς ότι ο Άνθρωπος δεν είναι ο δεύτερος θεός μετά τον Τριαδικό Θεό
Αυτό που μας λέει ο Ερμής Τρισμέγιστος είναι ότι το θέλημα του Τριαδικού Θεού, μέσα από την ελεύθερη επιλογή του Ανθρώπου, είναι να ζει ο Άνθρωπος ταυτόχρονα στον Αρχέτυπο κόσμο  του Φωτός, αλλά και με την εικόνα του να ζει μέσα στην δημιουργία από πυρ και πνεύμα με τις θεϊκές και θνητές φύσεις μαζί με όλες τις μορφές και ανθρώπινα σώματα που μπορούν να εκδηλωθούν και να υπάρξουν.

morfeas sky


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα