Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ – Η ΑΛΗΘΕΙΑ


Είναι ΛΑΘΟΣ να είστε παθητικοί (παρακολουθώντας τις σκέψεις σας και τα συναισθήματά σας), να κρατάτε τον νου σας κενό, να συζητάτε και ύστερα να σας λένε ότι «διαλογιστήκατε». Ο πρωταρχικός στόχος της γιόγκα είναι να ΑΠΟΣΥΝΔΕΕΣΤΕ από το περιβάλλον σας ΕΝΤΕΛΩΣ – να μην ακούτε, να μη βλέπετε κλπ, και ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ, κι εσείς κάνετε ακριβώς το ανάποδο, παραμένετε συνδεδεμένοι με τα γήινα.
Το Πνεύμα ως ψυχή κατήλθε μέσω των λεπτοφυών αστρικών εγκεφαλονωτιαίων κέντρων στον εγκέφαλο και στα πλέγματα της σπονδυλικής στήλης και στο νευρικό σύστημα, στις αισθήσεις και στο υπόλοιπο σώμα, και εμπλέκεται εκεί ως η ψευδο-ψυχή ή εγώ (η ψυχή, εμπλέκεται και παραμένει δέσμια των αισθητήριων εντυπώσεων που παράγουν εφήμερη απόλαυση, ταυτίζεται με το σώμα). Στην ταυτισμένη με το σώμα κατάσταση το εγώ εμπλέκεται περαιτέρω με τον αντικειμενικό κόσμο. Ο σκοπός της ζωής είναι να ακολουθήσει ο άνθρωπος την αντίστροφη πορεία, να ανέβει τα έξι εγκεφαλονωτιαία κέντρα, μέχρι να μπορέσει να ενωθεί με τη διαποτίζουσα τα πάντα λαμπρότητα των χιλίων ακτίνων, στο υψηλότερο κέντρο στον εγκέφαλο (σαχασράρα ή χιλιοπέταλο λωτό).
Όταν ένας άνθρωπος γίνεται γιόγκι, η συνειδητότητα της ψυχής του αρχίζει να ακολουθεί το μονοπάτι της ανόδου. Πρώτα, αφήνει το έδαφος των υλικών προσκολλήσεων και ΑΠΟΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟΝ ΝΟΥ ΤΟΥ όχι μόνο από τα αντικείμενα της σωματικής απόλαυσης, αλλά από το ίδιο το σώμα. Έτσι απομακρύνει τον νου του από τα τρία κατώτερα κέντρα που συνδέουν τον άνθρωπο με όλες τις σωματικές αισθητήριες εντυπώσεις και προσκολλήσεις.
Οι αρχές της Κρίγια Γιόγκα είναι μια επιστήμη μέσω της εφαρμογής της οποίας ο άνθρωπος μπορεί να συνειδητοποιήσει πώς η ψυχή του κατήλθε στο σώμα και ταυτίστηκε με τις αισθήσεις και πώς αυτή η ψυχή μπορεί να αποσυρθεί από τις αισθήσεις και να επανενωθεί με το Πνεύμα με μια επιστημονική μέθοδο διαλογισμού. Αυτή η πορεία της καθόδου και της ανόδου είναι το ένα οικουμενικό μονοπάτι που κάθε ψυχή πρέπει να ταξιδέψει.
Η ΚΡΙΓΙΑ ΓΙΟΓΚΑ ΔΙΑΣΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΙΣΤΟ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΝΟΥ από τα αισθητήρια αντικείμενα με αυτοέλεγχο και μετά ΝΑ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΤΟΝ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΝΟΙΑ από τις αισθήσεις ΑΠΟΚΟΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ (ΠΡΑΝΑ) από τους πέντε διαύλους των αισθήσεων, και μετά να φέρει το εγώ, τον νου και τη διάνοια μέσω των πέντε αστρικών κέντρων της σπονδυλικής στήλης στο έκτο κέντρο (τον προμήκη μυελό, που είναι μαγνητικά συνδεδεμένος με το πνευματικό μάτι στο μέσον του μετώπου) και τελικά μέσα στο έβδομο κέντρο της παντογνωσίας στη μέση του εγκεφάλου. 

Όταν η δύναμη της ζωής αποκόπτεται από τα αισθητήρια όργανα, οι υλικές αισθητήριες εντυπώσεις δεν μπορούν να φτάσουν στον εγκέφαλο για να αποσπάσουν την προσοχή του διαλογιζόμενου από τον Θεό. Το υλικό εγώ δεν μπορεί να διαχωριστεί από την ταύτιση με τα αντικείμενα των αισθήσεων –κάτι που είναι προϋπόθεση για την ένωση με την ψυχή και με το Πνεύμα– χωρίς την απόσυρση του νου, της δύναμης της ζωής και της συνειδητότητας των αισθήσεων από το σώμα και τον αντικειμενικό κόσμο.

Η γιόγκα παρέχει τη μέθοδο με την οποία μπορεί κάποιος να αποκόψει τη δύναμη της ζωής από τα πέντε τηλέφωνα των αισθήσεων κι έτσι να αποσυνδέσει τον νου και τις αισθήσεις από το εξωτερικό τους περιβάλλον. Αυτό ελευθερώνει αυτόματα το υλικό εγώ, ώστε να διαλυθεί στην αληθινή του ευλογημένη φύση της ψυχής.
Οι πιστοί που προσπαθούν αντιεπιστημονικά να «μπουν στη σιωπή», ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟ ΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΡΕΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ, ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ. Ο επιστημονικά εκπαιδευμένος γιόγκι ξέρει πώς να αποσύρει την ενέργεια της ζωής, καθώς και τον νου, από τις αισθήσεις. Όταν η ενέργεια της ζωής αποσύρεται μέσα στη σπονδυλική στήλη, τα πέντε «τηλέφωνα» των αισθήσεων της όσφρησης, της γεύσης, της όρασης, της ακοής και της αφής διακόπτονται αυτόματα, εμποδίζοντας τη νοητική ενόχληση από τις αισθητήριες εντυπώσεις.
Με έντονη πνευματική δραστηριότητα, ο πιστός μαθαίνει να αποσυνδέει τον νου του από την εισβολή των αισθητήριων εντυπώσεων που δημιουργούν τη σκέψη. Όταν ο νους είναι αποσυνδεδεμένος από τις αισθήσεις κατά τον βαθύ ύπνο, είναι ελεύθερος από τις ενοχλήσεις των αισθητήριων εντυπώσεων και των σκέψεων. Κατά τον βαθύ διαλογισμό ο νους είναι ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ απελευθερωμένος απ’ όλες τις αισθητήριες εντυπώσεις και τη συνοδεία τους των πολυποίκιλων, διασπαστικών διαδικασιών γνώσης.
Με μια τεχνική όπως η Κρίγια Γιόγκα, ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ και ρέει προς τα πάνω, στα κέντρα της πνευματικής αντίληψης στον εγκέφαλο, μεταφέροντας τον νου από τις αισθήσεις στην ψυχή και το Πνεύμα.
Ο νους του συνηθισμένου ανθρώπου είναι συνήθως ταυτισμένος με εξωτερικά αποκτήματα και αισθητήριες απολαύσεις που σχετίζονται με την επιφάνεια του σώματος. Οι προβολείς της νοημοσύνης, του νου και της ενέργειας της ζωής συνεχώς λειτουργούν εξωτερικά, τρέφοντας το νευρικό σύστημα και αποκαλύπτοντας και συντηρώντας τις απολαύσεις των αισθήσεων και τη σωματική συνειδητότητα. Ο γιόγκι ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΙ τους προβολείς της νοημοσύνης, του νου και της δύναμης της ζωής ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ, μέσω μιας μυστικής αστρικής πύλης, του συσπειρωμένου δρόμου της ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ στο πλέγμα του κόκκυγα, προς τα πάνω, μέσω των ανώτερων πλεγμάτων, ώστε να αποκαλυφθεί τελικά η παρουσία της ψυχής στο ανώτατο κέντρο (το σαχασράρα) στον εγκέφαλο.
Η συνειδητότητα του γιόγκι ασχολείται κυρίως με τον εσωτερικό κόσμο. Κοιτάζοντας μέσα από το πνευματικό του μάτι, το αστρικό μάτι φωτός, βιώνει στο σαχασράρα (τον χιλιοπέταλο λωτό στον εγκέφαλο) την ανείπωτη μακαριότητα της ψυχής του. Ελέγχοντας τη δύναμη της ζωής, όπως αυτό κατορθώνεται με την εξάσκηση της τεχνικής Κρίγια Γιόγκα, ο γιόγκι μπορεί σίγουρα να φτάσει στην κατάσταση της βαθιάς θεϊκής έκστασης.
Το μεγαλείο των αρχαίων σοφών της Ινδίας είναι ότι ανακάλυψαν την απελευθερωτική αλήθεια: με τον έλεγχο της αναπνοής, ελέγχεται ο νους.
Παρόμοια, ο συνηθισμένος άνθρωπος που προσπαθεί βίαια να ελέγξει τον νου, δεν το πετυχαίνει. Όταν όμως εξασκηθεί στην επιστημονική τεχνική της Κρίγια Γιόγκα και μάθει να αποσύρει τη δύναμη της ζωής του από τα πέντε τηλέφωνα των αισθήσεων, ο νους του αυτόματα ελευθερώνεται από αισθητήριες εντυπώσεις και από συνειδητές και υποσυνείδητες σκέψεις που δημιουργούνται απ’ αυτές τις αισθητήριες εντυπώσεις.
Το μονοπάτι της Κρίγια Γιόγκα είναι ξεχωριστό και επιστημονικό γιατί διδάσκει την επακριβή μέθοδο της απόσυρσης του νου από τις αισθήσεις με το να αποκόπτεται η δύναμη της ζωής από τα πέντε τηλέφωνα των αισθήσεων. Μόνον όταν επιτευχθεί αυτή η εσωτερίκευση μπορεί ο διαλογιζόμενος να εισέλθει στον εσωτερικό ναό της κοινωνίας με τον Θεό. Με άλλα λόγια, ο Κρίγια Γιόγκι ακολουθεί μια σίγουρη, καθορισμένη μέθοδο να οδηγεί όχι μόνο τον νου του, αλλά και τη δύναμη της ζωής του μέσω του διαύλου της σπονδυλικής στήλης για να τα ενώσει με την ψυχή. Τότε, στην ύψιστη έκσταση, ενώνει την ψυχή του με το Πνεύμα.
Αυτή η απόσυρση του νου είναι η πρατυαχάρα του Πατάντζαλι: η δύναμη της εσωτερίκευσης του νου με την αποσύνδεσή του από τα τηλέφωνα των αισθήσεων, αποκόπτοντας κατά βούληση τα μηνύματα από τα ρεύματα των νεύρων. Ακολουθεί η νταράνα (διαλογισμός κατά τον οποίο ο πιστός μπορεί να δένει τον εσωτερικευμένο νου του με τον ήχο Ομ, την αρχική εκδήλωση του Θεού) και μετά το σαμάντι (έκσταση, ένωση με τον Θεό). 

– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα